Sedmica - Droga nikad

0
Inicijativu za legalizaciju marihuane potpisalo skoro 3.000 građana
Legalizacija - "ulaznica" u narko sviijet!
- Koliko ja znam, iz mog iskustva od blizu tri decenije borbe sa bolestima zavisnosti, da je u preko 90% slučajeva prvi put krenulo sa upotrebom marihuana - ukazao je sudski vještak i ekspert iz oblasti narkotika Dušan Raspopović povodom inicijative za legalizaciju marihuane u zdravstvene i rekreativne svrhe koju je do sada - po riječima Nikola Banović, inicijatora perticije “Legalizuj.me”.- potpisalo skoro 3.000 građana.
U jutarnjem programu TV Crne Gore navedeno je da bi legalizacija marihualne bilo brisanje prve stepenice ka ulasku u svijet narkomanije.  
 
0
U sklopu projekta “Multidisciplinarna dijagnostika – molekularna medicina”
Predavanje o - toksičnosti marihuane!
Predavanje “Toksičnost marihuana – istine i zablude” - u sklopu projekta “Multidisciplinarna dijagnostika – molekularna medicina” - održaće danas od 13 u Amfiteatru Dekanata Medicinskog fakulteta.
 
 
1
JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci obilježila 10 godina uspješnog rada
Za deceniju postala - luka spasa i novog života!
    -Zahvaljujući vama, drage kolege, institucija u kojoj radite postala je luka spasa i mjesto rađanja novog života, na zadovoljstvo vaših klijenata i na ponos Glavnog grada i naše države. A partnerstvo sa Evropskom komisijom na projektu izgradnje Ženskog paviljona ove ustanove, čime su stvoreni najsavremeniji uslovi za tretman korisnica psihoaktivnih supstanci, svjedoči o tome da je značaj onoga što radite prepoznat i van granica Crne Gore - naglasio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković na obilježavanju jubileja 10 godina postojanja i uspješnog rada Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica. 
 
1
Uprava policije i ove godine formirala je štab operativne akcije 'Ljeto 2018', a stručnjaci upozoravaju
Sve više - sintetičkih droga!
    Posljednjih nekoliko godina, u Crnoj Gori se bilježi rast zapljene sintetičkih droga. Obično su to mjesta na kojima se okupljaju mladi - od muzičkih festivala do brojnih rejv žurki. 
 
2
JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci
Gimnazijalcima - sadnice i edukacija!
    Sađenjem ukrasno bilja ispred ispred Gimnazije “25. maj” u Tuzima Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica zajedno sa partnerima Internacionalnom policijskom asocijacijom – IPA sekcija Crna Gora i NVO "Preporod", a uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada realizovala je drugu u nizu aktivnosti povodom obilježavanja 26. juna Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga.  
 
2
Slika dana
Droga,nikad!
 
 
1
Otvoren ženski paviljon u JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori
Korisnicima obezbjeđena - puna zaštita!
    - Iskazujem poštovanje javnoj ustanovi za resocijalizaciju i rehabilitaciju zavisnika psihoaktivnih supstanci. Poštovanje Glavnom gradu, državnim organima koji su bili uključeni u ovaj projekat, Evropskoj komisiji, nevladinom sektoru i kancelarijama koje su pomogle sa lokalnog nivoa da se osmisli izgradnja ovog paviljona. Time se zatvara jedan vrlo važan projekat za obezbjeđenje svih korisnika usluga ovog centra, koji ima za cilj sa jedne strane resocijalizaciju, a sa druge reintegraciju lica koja su korisnici i zavisnici od psihoaktivnih suptanci. Završavamo jednu infrastrukturu koja je važan dio u borbi protiv narkomanije. Između ostalog prisustan sam ovdje kao predsjednik Savjeta koji se bavi borbom protiv narkomanije i procesima resocijalizacije i reintegracije. Ispunjen sam posebnim zadovoljstvom da smo na najvišem nivou, sa najvećim opsegom korisnika onih koji će ekspertski raditi na ovom problemu, obezbijedili da imamo punu zaštitu i u fazi kada se vrši resocijalizacija i reintegracija. Punu uslugu države i društva za korisnike koje želimo da ih bude što manje, a sa procesima njihove resocijalizacije i reintegracije koji treba da budu na što većem nivou - naglasio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na otvaranju ženskog paviljona u JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori. 
 
1
Uspješno realizovan projekat „Rehabilitacija i resocijalizacija zavisnika u Crnoj Gori“
Otvaranje ženskog paviljona - 17.!
          - Dvogodišnji projekat „Rehabilitacija i resocijalizacija zavisnika u Crnoj Gori“, koji je finansirala Evropska komisija uz kofinansiranje Vlade Crne Gore i Glavnog grada Podgorice, uspješno je realizovan i ženski paviljon u JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci biće otvoren 17. decembra. Za njegovu izgradnju bilo je predviđeno 482.000 eura, a izgrađen je za 471.000 eura. Kapacitet objekta je za 16 klijentkinja - saopšteno je na današnjoj press konferenciji u KIC "Budo Tomović".  
 
0
Serijal fotografa Lesa Bejkera
Ovako izgledaju - "ljudi na drogama"!
    Fotograf Les Bejker je uradio serijal fotografija osoba koje su pod dejstvom narkotika, kako bi pokazao kako oni utiču na osobu. 
 
1
JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica sjutra obilježava šest godina uspješnog rada
Za rođendan - izložba "Otvori"!
    - U sklopu svečanosti koju organizujemo u prostorijama Javne ustanove, gosti će imati mogućnost da vide izložbu fotografija koja predstvalja retrospektivu u radu ustanove od procesa nastanka, početka rada i pozitivnog kontinuiteta koji je od tada prisutan, a odnosi se na razvoj svih segmenata precesa rehabilitacije i resocijalizacije u JU Kakaricka gora. Izložba će nositi naziv kompozicije „Otvori..“, jer su vrata naše ustanove otvorena za sve one koji imaju problem bolesti zavisnosti i koji žele, uz profesionalnu pomoć i podršku, da ga tretiraju. Kompozicija je poklon crnogorskih muzičara Milana Vujovića i Ivana Ivanovića, za koju je teskt i muziku pisao Vanja Radovanović - najavljuju iz JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci program koji će sjutra u 19 početi povodom šest godina uspješnog rada. 
 
1
Prošlog mjeseca otvoren nalog - Marihuana CG tržište
Traže drogu preko - "Fejsa" i "Tvitera"!
    Zbog moguće prodaje droga preko društvenih mreža, crnogorska policija provjerava nekoliko naloga na Fejsbuku i Tviteru. 
 
1
Svijetom hara nova pošast
"Krokodil" se primiče - Crnoj Gori!
    Svijetom hara nova pošast zvana „krokodil“ droga. Pojavila se u državama regiona, a Crna Gora, gdje do sada nema zabiljenih slučajeva korišćenja ove supstance, na udaru je da se nađe na njenoj „crnoj listi“. 
 
1
Krokodil droga se pojavila u Rusiji prije oko deset godina
Zavisnica čeka smrt - iznutra!
    Jeziva nova droga bukvalno izjeda tijela zavisnika ostavljajući rane koje je teško i pogledati! Dijelovi tkiva bukvalno otpadaju sa nogu, ruku i kože koji često postanu inficirani! Zbog odvratnog načina na koji djeluje ovaj opijat zove se "kanibal heroin" , a zbog pucanja krvnih sudova koža liči na krljušt, pa je poznat i pod imenom Krokodil. 
 
1
Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci obilježava mali jubilej
U uzletu - pet godina!
    Stručnim skupom „Zloupotreba anabolika steroida i ljekova koji djeluju na nervni sistem” danas u 11 počeće obilježavanje petogodišnjice uspješnog rada Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori.
U svečanom dijelu obilježavanja jubileja, u krugu ustanove biće svečano otkrivena skulptura „Ptica u uzletu” - rad Nikole Radonjića i Voja Rabrenovića - nakon čega će koncert prirediti crnogorski kantautor Dule Nikolski. 
 
0
Program smanjena štete "Juventasa" na podizanju kvaliteta života korisnika droga
Očistili "leglo" - igala i špriceva!
    Odmah po saznanju da se u napuštenoj zgradi, u kojoj su ranije bile smještene kancelarije firme "Ateks" nalazi veća količina korišćenog pribora za injektiranje - igala, špriceva i kuvala - tim Programa smanjenja štete "Juventasa", kao nastavak visegodisnje prakse ovakvog doprinosa lokalnoj zajednici sproveo je akciju čišćenja ovog "legla" pribora koji koriste korisnici psihoaktivnih supstanci. 
 
1
JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, na Kakarickoj gori obilježava četiri godine uspješnog rada
Drogu pobjeđuje - iskrena želja!
    - Brojni primjeri klijenata koji su boravili u ovoj ustanovi, a danas su korisni građani našeg društva, svjedoče da se bolest zavisnosti, iako veoma specifična, hronična, progresivna i recidivirajuća bolest, može uspješno prevazići, uz najvažniji uslov - iskrenu želju za oporavkom - saopštila je, povodom četiri godine uspješnog rada, Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori u kojoj je tretman prošlo 130 osoba.
Povodom ovog značajnog događaja, 18. septembra biće održana projekcija dokumentarnog filma „Kakaricka bb“ u režiji mladog umjetnika Todora Gogića, a nakon toga, muzičko veče prirediće "Perper". 
 
0
Saopštenje "Preporoda" povodom ubistva štićenika Centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice
Prebijanja i ubijanja nijesu - "slamka spasa"!
    - Ne dozvolimo, da brutalno batinanje i ubijanje, roditeljima koji su se više puta suočavali sa neuspjehom u liječenju svoje djece, bude slamka spasa. Ne budimo takvo društvo. Unaprijedimo ambijent za liječenje, kako bolesti zavisnosti, tako i drugih „ne prihvaćenih“ bolesti. Ne diskriminišimo - ukazuje NVO "Preporod" u saopštenju povodom ubistva štićenika Centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice.
Saopštenje "Preporoda" prenosimo integralno: 
 
2
Na Međunarodni dan borbe protiv droge NVO "Preporod" slavi šest godina rada
Globalna akcija za - zajednicu bez droge!
    - "Globalna akcija za zdrave zajednice bez droge” je i ovogodišnja tema koju propagira UNODC. Tema treba da pojača ulogu koju zajednice igraju u rješavanju izazova droga u društvu, te naglašava činjenicu da su uspješni pristupi u prevenciji i liječenju koji uključuju porodice, škole i cjelokupne zajednice - podsjeća, povodom 26. juna - Međunarodnog dana protiv droge, NVO "Preporod", koja danas slavi šesti rođendan. 
 
2
JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci obilježava Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe opojnih droga
"Buba-mara" pomaže - put ka "slobodi"!
    - Glavni cilj ove manifestacije nije rezultat i težnja da se bude najbolji, već oporavak u zdravstvenom smislu, kao i resocijalizacija i usmjeravanje zavisnika u zdrave životne tokove iz kojih su oni dugo vremena bili isključeni, imajući u vidu težinu bolesti zavisnosti - napominju u JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, na Kakarickoj gori koja će 26. jun, Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe opojnih droga obilježiti turnirom između klijenata i amaterskih sportskih ekipa u fudbalu.  
 
0
Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci organizuje humanitarnu izložbu u KIC
Slike dvojice klijenata - za volontera!
    Humanitarna, prodajna izložba slika Vučelje Vučelića i Danila Ilića, dvojice klijenata koji su na tretmanu u JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, a čiji je cilj da prikupi sredstva za finansiranje bivšeg klijenta Ustanove, koji uspješno apstinira preko tri godine i u njojoj volontira, biće od večeras u 19 otvorena u holu KIC "Budo Tomović".  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8|