Sedmica

2
Povodom oproštajnog pisma funkcionera ANB Luke Bulatovića
Alarmantnost je realnost!
    - Zabrinutost je realna - nedvosmislene riječi Gabrijela Eskobara, zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan - bile su prvo što sam pomislio poslije oproštajne poruke funkcionera ANB Luke Bulatovića. Posljednji pasus njegove poruke i njegov posljednji čin jasno govore - "alarmantnost je realnost!".
 
 
1
Profesorica sa Ekonomskog fakulteta Gordana Đurović komentarisala je "Al Džaziru" najavljene ekonomske reforme u Crnoj Gori
Maršalov plan nema - svog maršala!
    - Znamo dobro šta je Maršalov plan, program oporavka Evrope nakon Drugog svjetskog rata, znamo šta je slogan "Evropa sad", Slovenija uoči pristupanja, tako da kada spojite to nekako se pitamo ko je u našem slučaju maršal? 48. godine se znalo a danas se ne zna. Ovaj program nema svog maršala, ima jedan vrlo lijep pitak populistički pristup, da će nekim čudotvornim relokacijama kroz crnogorski budžet u godini poslije velikog pada sljedeće godine biti takav procvat da ćemo ostvariti jedan veliki rast plata u svim sektorima, da to neće biti utemeljeno u zdravim prihodima. Dakle jedan populizam kojeg se ova ista vlada odricala u prvoj polovini godine - komentarisala je za "Al Džaziru" najavljene ekonomske reforme u Crnoj Gori profesorica sa Ekonomskog fakulteta Gordana Đurović. 
 
1
Opštinski odbor DPS Budva o otvaranju EP u boksu
I "na ringu" - klerikalni fanatizam!
    - Domaćini takmičenja potrudili su se da učesnicima i svim gostima širom kontinenta prikažu svoj klerikalni fanatizam koji nažalost ne zaobilazi ni internacionalne manifestacije - saopštila je DPS Budve, koja konstatuje:
- Ni jučerašnje otvaranje Evropskog prvenstva u boksu za mlade nije moglo da protekne na nivou koji se od ovakve smorte očekivao, a sve zahvaljujući organizatorima iz Opštine Budva. Čak ni sportski događaj koji okuplja mlade ljude, nije mogao da prođe bez političke konotacije sa primjesom klerikalnog uticaja onih koji su omogućili da u našem gradu i državi zavlada opšte ludilo u kojem ovakve stvari treba da budu normalne.  
 
1
Članica Regionalne akademije za demokratski razvoj za Portal Analitika
Vađenje olovaka na Balkanu - vađenje oružja!
    -Prije svega, mislim na ideje o stvaranju velike Srbije, uspostavljanje takozvanog „srpskog sveta“, velike Hrvatske ili velike Albanije, ali i na različite prijedloge za iscrtavanje novih granica po etničkom principu, poput „non-papera“ koji je predložio slovenački premijer Janez Janša uoči predsjedavanja te države EU. Ko do danas nije razumio da vađenje olovaka na Balkanu, kojima se crtaju nove granice, istovremeno znači i vađenje oružja, taj nije mnogo shvatio o onome što nam se dogodilo krajem prošlog vijeka - ističe za Portal Analitika članica Regionalne akademije za demokratski razvoj Aleksandra Jerkov o "Agendi 2030" kao odgovoru nacionalizmu i bezidejnim elitama. 
 
1
Bivši ambasador Crne Gore pri NATO Vesko Garčević o otvorenom pismu zvaničnicima SAD
Atmosfera devedesetih - zbog poteza Beograda!
    Udruženja i predstavnici crnogorske, albanske i bosanske dijaspore u Sjedinjenim Državama uputili su pismo Kongresu i američkim zvaničnicima u kojem izražavaju zabrinutost zbog, kao su ocijenili, sve "ratobornijeg ponašanja vlade u Beogradu prema Crnoj Gori, Kosovu i Bosni i Hercegovini" i založili se za veći i aktivniji angažman Vašingtona u regionu Zapadnog Balkana. 
 
1
Predsjednik "PzP" Nebojša Medojević
“Evropa sad” - za majmune!
    Majmunska posla, a možda i nisu.
Bilo je to jednom kada je negdje u neko selo došao stranac.
Znao je da tamo živi na tisuće majmuna. I tako je seljanima ponudio 10 dolara za svakog majmuna kojeg će za njega uhvatiti.
Seljani su s oduševljenjem primili ponudu stranca i odmah krenuli u lov. Stranac je od njih otkupio sve - na stotine majmuna koje su ulovili. 
 
1
U drugojj utakmici EHF Euro kupa za rukometašice Crna Gora - Sjeverna Makedonija 31:30 (16:16)
"Lavice" opet slavile!
    Poslije pobjede u Skoplju 29:21, crnogorske rukometa[ice i nečeras u Nikšiču, u drugoj utakmici EHF Euro kupa, savladale su Sjevernu Makedoniju 31:30 (16:16).
Iako su večeras bile kompletnije i imale podršku navijača, "lavice" su do pobjede došle tek u drugom dijelu utakmice. Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Jovanka Radičević sa devet golova. Tatjana Brnović je postigla pet, a Matea Pletikosić, Ema Ramusović i Majda Mehmedović po četiri. 
 
0
Rukometašice Crne Gore počele nastup u EHF Euro kupu pobjedom u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije 29:21 (13:9)
Sjajna Itana - dala 10 golova!
    U duelu u kojem su nastupile značajno oslabljene i sa samo četiri beka u rotaciji, rukometašice počela nastup u EHF Euro kupu pobjedom u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije 29:21 (13:9) i na najbolji način otvorile takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje se održava naredne godine i Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta.
Sjajna je bila Itana Grbić sa dvocifrenim brojem golova, u dresu sa nacionalnim timom debitovala je Tanja Ašanin i postigla dva pogotka, a i ostale djevojke odlično iskoristile priliku, pa se pitanje pobjednika nije postavljalo nijednog trenutka. 
 
1
Petoseptembarski događaji na Cetinju
Lovćen - oltar sveti!
    Petoseptembarski događaji na Cetinju, kada je radi introniizacije mitropolita Crkve Srbije Joanikija izvedena dosad najbrutanija akcija vlasti protiv mirnih građana koji se nijesu slagali sa ustoličenjem u Cetinjskom manastiru, vlasništvu Prijestonice, simbolu državnog, duhovnog, kulturnog...postojanja i trajanja Crne Gore, imali su svoju uvertiru, a dobijaju i nastavak na političkom, sportskom i svakom drugom terenu svakodnevnog života Crne Gore. Ataci na Crnu Goru svakodnevni su sa raznih adresa, od Beograda, Banja Luke, do Podgorice, Bijelog Poja, Budve...sve po onoj "cij opravdava sredstvo", a cilj je više nego jasan - uvođenje Crne Gore u "srpski svet".
 
 
1
Nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić
Srbija je - najveći problem u regionu!
    -Srbija danas ima katastrofalne odnose sa Hrvatskom, katastrofalne odnose sa Bosnom i Hercegovinom, katastrofalne odnose sa Crnom Gorom, čak i sa političkim strankama u Crnoj Gori od kojih je Srbija očekivala da će biti prosrpski, odnosno provučić nastrojeni - ocijenio je nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić. 
 
1
Drugi pišu - "Dnevnik"
Čija je Crna Gora?
    Čija je Crna Gora – crnogorska ili srpsko-pravoslavna?
Ovo je pitanje u samoj osnovi društvenih sukoba na Cetinju od prošlog vikenda.
S jedne strane, odgovor komplikuje činjenica da su mnogi Crnogorci istovremeno i vernici Srpske pravoslavne crkve. 
 
1
Poetski kutak
Belveder
Noć umrla prije svoga kraja.

Sviću oči kroz kamene klance.

Zora blista kao onog maja

kad vijekovne pokidasmo lance.
 
 
0
Ivana Pajović, jedna od heroina sa Belvedera u emisiji "Drugačijoj radio veza" radija "Antena M"
Desantna dostava mitropolita - proba za Kapelu!
    Na Cetinju se dogodila dotad neviđena represija i prekomjerna upotreba hemiskih sredstava - kazala je, gostujući u "Drugačijoj radio vez"i građanska aktivistikinja Ivana Pajović, govoreći o dešavanjima na dan ustoličenja Joanikija Mićovića.
- Utisak je gorčine što je sve odrađeno na onakav način i s ciljem da se predstavi kako je Cetinje poniženo, da je ponižena Crna Gora načinom na koji je ustoličen, odnosno dostavljen mitropolit. Emocije su pomiješane, ali ipak primarna emocija je osjećaj ponosa ko smo, što smo, što smo pokazali te večeri i da smo uspjeli da sačuvamo mir. 
 
0
"Socijaldemokrate" Cetinje
Cetinjani osjetili - izdajničku politiku URA!
    -Ako je, na kraju krajeva, predsjednik GP URA postupio suprotno stavu Glavnog odbora stranke, najmanje što od vas i od tog glavnog odbora očekujemo jeste da ga po što hitnijem postupku sa tog mjesta smijenite i od predsjednika Vlade zatražite njegovu smjenu sa pozicije potpredsjednika iste - poručille su "Socijaldemokrate" Cetinja članovima Glavnog odbora URA. 
 
0
"Socijaldemokrate" Cetinja zahvaljuju svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili na blokadama
Branila se - građanska država!
    -Ovo nije bilo samo crnogorsko pitanje. Ovo je bilo pitanje države i njenog građanskog karaktera. Zato su sa nama, Crnogorcima, na Cetinju bili i Srbi koji ne podržavaju djelovanje ove Vlade i crkve koja dijeli umjesto da sabira, i Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, Romi i svi ostali građani Crne Gore, ma kako se zvali i izjašnjavali. To je naša najveća pobjeda - naglašavaju "Socijaldemokrate" Cetinja i zahvaljuju "svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili u našem gradu, na blokadama, na trgu ili na bilo kojem drugom mjestu na Cetinju odakle se branila Crna Gora". 
 
0
Građanski aktivista Aleksandar Zeković u “Drugačijoj radio vezi” radija "Antena M"
Niko ne registruje - odgovornost Krivokapića!
    Niko ne registruje odgovornost premijera Zdravka Krivokapića zbog pokretanja akcije protiv čitavog grada koji i danas pati zbog njegove odluke koja je zasnovana na obmani i laži, ističe građanski aktivista Aleksandar Zeković. Gostujući u “Drugačijoj radio vezi”, Zeković navodi i da premijer nije mogao da naloži hapšenje Veselina Veljovića već tužilac te da je posrijedi još jedna populistička priča. 
 
0
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazuje da je na Cetinju policija provocirala narod
Vlada planirala - hapšenje Đukanovića!
    Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su neredi, prilikom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u nedjelju na Cetinju, nastali "provokacijom policije i da je u pitanju plan Vlade Crne Gore".
On je za televiziju Prva rekao da nije bilo napada na policiju i da nije bilo molotovljevih koktela, kako su ranije prenijeli mediji, već je, prema njegovim riječima, policija napala ljude koji su “tamo mirno stajali”. 
 
0
Funkcioner SD Miloš Čelanović
Pozivaju Abazovića - ako mu basta!
    -Čak im politički obraz ne smeta da ustvrde da su sramnom opsadom Cetinja i golom represijom nad golorukim narodom samo zbog toga što su digli glas protiv izdaje sopstvene države koju im je priredio Dritan Abazović, spriječili ni manje ni više nego građanski rat! Zato pozivamo gospodina Mikića da umjesto što piše isprazna saopštenja, koliko još danas pođe na Cetinje ako mu basta, da uzme za ruku i njegovog partijskog šefa Dritana, koji se svakako obećao da će bez obezbjeđenja poći, pa neka Cetinjanima objasne kako je za njih dobro što ih je policija izložila brutalnoj represijii. I predlažem da obavezno povedu i Filipa Adžića, ukoliko se od bruke i sramote već nije odselio sa Cetinja - poziva ih funkcioner SD Miloš Čelanović u Prijestonicu. 
 
0
Odazak veikana francuske kinematografije
Preminuo Žan-Pol Belmondo!
    Velikan francuske kinematografije Žan-Pol Belmondo preminuo je danas u svom domu u Parizu u 89. godini, izjavio je njegov advokat Frans presu. 
 
0
"NYC caffe" sa Cetinja povukao pića "Plantaža"
Vina negatora Crne Gore - nedostojna!
    - Zbog zloupotrebe crnogorskog brenda "Plantaže" od vladajućih struktura, a u svrhu intronizacije Joanikija II, obavještavamo cijenjene goste da ćemo sva vina ove firme povući do daljnjeg. Negator Crne Gore i crnogorske nacije nije dostojan naših gostiju - "NYC caffe" sa Cetinja povukao je sva vina kompanije "Plantaže" iz upotrebe.