Sedmica - Sport

1
U finalu Indijan Velsa
Alkaraz pobijedio - Danila Medvedeva!
    Španski teniser Karlos Alkaraz pobjednik je Mastersa u Indijan Velsu, pošto je noćas u polufinalu pobijedio ruskog tenisera Danila Medvedeva sa 2:0 (7:6, 6:1). Meč je trajao manje od dva sata Karlos Alkaraz je sinoć u prvom polufinalu pobedio Italijana Janika Sinera 1:6, 6:3, 6:2. Alkaraz brani titulu u Indijan Velsu, pošto je prošle godine u finalu nadigrao Medvedeva 6:3, 6:2. 
 
1
Nekadašnji njemački fudbalski reprezentativac Lotar Mateus siguran
Titulu osvaja - Leverkuzen!
    Nekadašnji njemački fudbalski reprezentativac Lotar Mateus izjavio je danas da će Bajer iz Leverkuzena da osvoji šampionsku titulu u Bundesligi.
Leverkuzen je prije dva dana na svom terenu pobijedio Bajern 3:0 u 21. kolu Bundeslige. Klub iz Leverkuzena je trenutno prvi na tabeli sa pet bodova više od Bajerna. 
 
1
To im se nije desilo 2o godina
Fudbaleri Brazila - ne igraju na OI!
    Fudbalska reprezentacija Brazila nije uspela da se plasira na Olimpijske igre - prvi put poslije 20 godina. 
 
1
Uspjeh mladog crnogorskog plivača na SP u Dohi
Milenković oborio - državni rekord!
    Mladi crnogorski plivač Miloš Milenković je na pravi način debitovao na najvećoj sceni u seniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu - ovaj osamnaestogodišnjak postavio je državni rekord na 50 metara delfin. 
 
1
U 20. kolu ABA lige "Split" - "Budućnost Voli" 75:81
Rajt prevagnuo - za pobjedu na Gripama!
U jednom trenutku preživio je pravi hokejaški "body check", pa ona i nezgodan pad, ali ipak, McKinley Wright skupio je snage, vratio se i i na kraju bio prevaga za tradicionalno nezgodan teren za "plavo bijele" - u 20. kolu ABA lige "Split" - "Budućnost Voli" 75:81.
Pomagali su tu kad god su mogli i Popović, Mihailović, pa čak i Frimen. Na kraju 19 poena i pet asistencija za njega, Kenan Kamenjaš je dao 13 sa četiri skoka, Alerik Frimen je imao 10 poena i četiri podijeljene asistencije.  
 
1
Odlazak proslavljenog košarkaša i trenera
Preminuo Dejan Milojević!
    Proslavjeni košarkaš i trener Dejan Milojević preminuo je u 46. godini! 
 
1
Stanje stručnog štaba "Golden Stejta" trenutno stabilizovano
Milojević imao - srčani udar!
    Srpski košarkaški trener Dejan Milojević, član stručnog štaba Golden Stejta, imao je srčani udar. 
 
0
U četvrtfinalu turnira u Brisbaneu izgubio je od Jordana Thompsona
Nadal propustio - tri meč-lopte i ispao!
    Rafael Nadal izgubio je od Jordana Thompsona 5:7, 7:6, 6:3 i ispao u četvrtfinalu turnira u Brisbaneu. Španjolcu je ovo prvi turnir koji je igrao od Australian Opena prošle godine, a ispao je nakon tri i pol sata igrestio - nakon što je propustio iskoristiti tri meč lopte. 
 
2
Vasilije Adžić, ju oktobru, u izboru britanskog "Gardijana" uvršten među najveće talente na svetu rođene 2006., prelazi u Italiju
"Juve" nudi - više od "Atalante"
    Najveći talenat crnogorskog fudbala Vasilije Adžić (17) uskoro bi mogao da pređe u Juventus, saznale su "Vijesti". Biser Budućnosti iz Podgorice već nedeljama se dovodi u vezu sa italijanskim klubom Bolonja, ali prema poslednjim informacijama, najveći klub na Apeninima mogao bi da se aktivira i da dovede perspektivnog Nikšićanina. 
 
1
Poslije sporazumnog raskida sa ŽRK "Budućnost Bemax"
Raičevićeva potpisala - za "Rapid"!
    Rukometašica Milena Raičević nova je članica "Rapida" iz Bukurešta.
Milena je potpisala ugovor do kraja sezone 2025/2026.
Rapid se ove sezone takmiči u Ligi šampiona. 
 
0
Prvorazredna senzacija na startu glavne faze
Japan "cepelinom" - šokirao Dansku
    Rukometašice Japana priredile su senzaciju na Svjetskom prvenstvu, pošto su večeras na startu glavne faze savladale Dansku u Herningu 27:26. 
 
0
Košarkaši "Budućnost Voli" slavili u 10. kolu Evrokupa protiv "Lijetkabelisa" 81:83
Slavili na - mišiće i karakter!
    Zlata vrijedna pobjeda, za skidanje dogme o gostovanjima u Evropi, ali i za nastavak borbe u Evrokupu za neko od mjesta koje vode u doigravanje. Košarkaši "Budućnost Voli" slavili u 10. kolu Evrokupa protiv "Lijetkabelisa" 81:83 (21:18;18:21;17:22;21;22).  
 
3
Košarkaši "Budućnosti Voli" poraženi su "Gran Kanarije" 84:64 (16:15, 20:18, 26:12, 22:19)
Podvig "zaboravili" - "prokletstvo" nsstavili!
    Nije problem u samom porazu koliko u nezalaganju koje vodi u kolektivnu traljavost - košarkaši "Budućnosti Voli" poraženi su "Gran Kanarije" 84:64 (16:15, 20:18, 26:12, 22:19).
Na kraju meča, Di Džej Sili bio najbolji sa 19 poena, a možda najbolja slika našeg tima se odnosi na asistencije, gdje smo kao tim imali samo 12 naspram Grankinih 21.  
 
3
"Bajern" i "Kopenhagen" odigrali su neriješeno, za sebe, protiv "Junajteda"
"Kraljevi" u osmini - kao prvi u grupi!
    U okviru grupe "A", remijem u Istanbulu umanjio šanse da se nađe u nokaut rundi najelitnijeg evropskog takmičenja. Malo je falilo da "Bajern" stigne i do trijumfa, sudija Frapar pokazala je na penal, ali je poslije pregledanog VAR snimka odlučila da povuče odluku. "Bajern" je prvi sa 13 bodova, "Kopenhagen" i "Galatasaraj" imaju po pet, dok je "Junajted" posljednji sa četiri boda. Fudbaleri "Reala" iz Madrida savladali su u Madridu ekipu "Napolija" rezultatom 4:2 u okviru grupe "C!. 
 
2
Grupna faza Lige šampiona ulazi u sam finiš
Peto kolo - donosi rasplet!
Večeras su na programu utakmice 5. kola u grupama E, F, G i H. - ulazi se u sam finiš, u kojem se očekuje rasplet.
Sa posebnom pažnjom biće praćen meč iz Berna, gdje "Crvena zvezda" gostuje "Jang bojsu". U grupi "G" još igraju #Mančester siti" i "Lajpcig". U grupi "E" igraju "Lacio" - "Seltik" i "Fejnord" - "Atletiko". U grupi "F" sastaju se PSŽ - "Njukasl" i "Milan - "Dortmund", a u grupi" "H "Šahtjor" - "Antverpen" i 2Barselona" - Porto. Prenose svih utakmica možete da pratite na kanalima:
 
 
2
Darko Šuković, urednik "Antene M", o fenomenu Novaka Đokovića,
Visoki hrast - repa bez korijena!
    Novak Đoković je kroz sport naučio da u areni junački brani sebe od drugoga. I to je vrlina koja je u Crnoj Gori uvijek poštovana. Ali, kao da se nijesu stekli uslovi da teniski šampion spozna i koncept čojstva. Zato, vjerovatno, dok čita kritike dijela javnosti zbog izlaska na teren u Malagi uz pjesmu koja Rumiju stavlja u neki drugi državni okvir, Novak se iščuđava, pojma nema šta je sporno i đe je „pogrešio“. 
 
1
Italijan pobijedio Runea 6:2, 5:7, 6:4 u meču trećeg kola "Zelene grupe"
Siner omoguoćiio - polufinale Đokoviću!
    Najbolji teniser svijeta Srbin Novak Đoković izborio je plasman u polufinale Završnog ATP turnira sezone, pošto je Italijan Janik Siner večeras u Torinu pobijedio Danca Holgera Runea 6:2, 5:7, 6:4 u meču trećeg kola "Zelene grupe".  
 
1
Crnogorska bokserka na EP za mlađe seniore (do 22) u Budvi eliminisala Mađaricu Rebeku Doboš i obezbijedila brnzu
Bojana u - polufinalu!
    Crnogorska bokserka Bojana Gojković plasirala se u polufinale i obezbijedila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (do 22) u Budvi.
Ona je danas u četvrtfinalnom meču kategorije do 57 kilograma eliminisala Mađaricu Rebeku Doboš jednoglasnom odlukom sudija 5:0. 
 
1
Na EP za mlađe seniore (U22) u Budvi
I Đinović u - četvrtfibalu!
    Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za mlađe seniore (U22) u Budvi.
On je danas u osmini finala kategorije do 60 kilograma pobijedio Eliasa Idrizija iz Danske 3:2. 
 
1
Crnogorski fudbalski reprezentativac nogao bi da karijeru nastavi na Ostrvu
Krstovića želi - "Junajted"!
    Sjajne partije Krstovića iz Slovačke nastavile su se i u dresu Lećea i samim tim je momak koji je svoju karijeru započeo u Zeti privukao pažnju mnogim evropskim gigantima.
Jedan od njih je Mančester Junajted koji želi da u svojim redovima dovede ubitačnog napadača koji može postići gol sa bilo koje pozicije i upravo su to viđeli u Nikoli Krsotviću, prenosi "Kalčomerkato". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|