Brze Cinjenice - Sport

1
Na SP mladih U-18 vaterpolo reprezantacija u Argentini Crna Gora - Italija 12:11 (2:2, 6:2, 3:3, 1:4)
Mlade "ajkule" - treæe na svijetu!
Pobjedom nad Italijom 12:11 (2:2, 6:2, 3:3, 1:4) mlada U 18 reprezentacija Crne Gore osvojile su bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Argentini.
Mlade „ajkule“ selektora Miodraga Miroviæa vodile su tokom cijelog meèa. Strahinja Gojkoviæ je bio najefikasniji sa èetiri gola, po dva su postigli Danilo Stupar i Srðan Janoviæ, po jedan Ognjen Moraèanin, Ivan Markoviæ, Andrija Roganoviæ i Tim Perov. 
 
0
Redovna SkupÅ¡tina FSCG usvojila IzvjeÅ¡taj o finansijskom poslovanju u 2023., IzvjeÅ¡taj o radu FSCG u periodu između dvije SkupÅ¡tine i Predlog izmjena i dopuna Disciplinskog pravilnika FSCG
Inicirana vanredna - ostala bez trećine!
       - Pisanim izjavama datim danas podrÅ¡ku dostavljenoj inicijativi uskratili su dva delegata FK „Dečić“, pa je broj potpisnika manji od 1/3 ukupnog broja delegata i shodno Statutu FSCG isti nije dovoljan za sazivanje Vanredne SkupÅ¡tine Fudbalskog saveza Crne Gore. Imajući u vidu navedenu činjenicu, nijesu se stekli uslovi da IzvrÅ¡ni odbor Fudbalskog saveza razmatra dostavljenu inicijativu i organizaciju Vanredne SkupÅ¡tine sa predloženim Dnevnim redom - o inicijativi za vanrednu SkupÅ¡tinu FSCG, na kojoj bi bili smijenjeni predsjednik i čelnici Saveza, informisao je danas FSCG,
   Redovna SkupÅ¡tina FSCG usvojila je IzvjeÅ¡taj o finansijskom poslovanju u 2023. zvjeÅ¡taj o radu FSCG u periodu između dvije SkupÅ¡tine i Predlog izmjena i dopuna Disciplinskog pravilnika FSCG.  
 
0
Odlazak proslavljenog fudbalera
Preminuo Zoran Vorotović!
                   BivÅ¡i lijevi bek "Budućnosti", "Crvene zvezde" i reprezentacije Jugoslavije Zoran Vorotović preminuo je u 67. godini.
Vorotović je ostavio dubok trag u nekadaÅ¡njoj jakoj ligi bivÅ¡e države. Bio je jedan od najboljih lijevih bekova, a karijeru je počeo u "Sutjesci".  
 
0
Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva sporta i mladih i CANU
Nauka u službi - razvoja sporta!
          - Sporazum o saradnji između Ministarstva sporta i mladih i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti predstavlja značajan korak ka integraciji naučnih istraživanja i sportskog razvoja u Crnoj Gori. Povezivanje naučne zajednice i sportskog sektora omogućava bolje iskoriÅ¡ćavanje resursa i ekspertize, Å¡to doprinosi sveobuhvatnom razvoju i promociji zdravog životnog stila. Kroz zajedničke napore i saradnju, ovaj sporazum postavlja temelje za dugoročni napredak sporta i zdravlja mladih u Crnoj Gori - zaključeno je zajednički, poslije potpisivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva sporta i mladih i CANU koji su potpisali potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Å ćekić i predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević. 
 
0
Košarkaške "A" reprezentacije Crne Gore sjutra od 14,30 u Rigi igra protiv Brazila
Oprezni sa - očekivanjima!
       - Sada praktično zavrÅ¡avamo jedan olimpijski ciklus od četiri godine i nakon dobrog Evropskog prvenstva i sjajnog Mundobasketa ovo je nagrada za nas da smo prvi put na olimpijskom kvalifikacinom turniru. Jasno je da su ovdje najbolji od najboljih, u Rigi je jedan od četiri turnira, a od Å¡est timova samo jedan dobija vizu za Pariz, tako da je jasno kakav turnir slijedi. Svaka grupa je zahtjevna, a mislim da je naÅ¡a prilično teÅ¡ka, tako da moramo biti oprezni sa očekivanjima. Smatram da su Brazil i Letonija iz ove dvije grupe favoriti, dok smo mi sa prilično izmijenjenim sastavom u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Ali, mislim da smo se dobro spremili, da ćemo izgledati najbolje moguće u ovom momentu, da ćemo biti tačni i precizni u oba pravca, jer jedino tako možemo sjutra protiv sjajne reprezentacije Brazila doći u poziciju da eventualno stignemo do pobjede - naglaÅ¡ava BoÅ¡ko Radović, selektor koÅ¡arkaÅ¡ke "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra od 14,30 igraju protiv Brazila prvu utakmicu na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi sa kojeg samo pobjednik ide na Olimpijske igre. 
 
1
Juniorska U-20 reprrezentacija rukometašica na SP u Sjevernoj Makedoniji sjutra igra protiv Uzbekistana
Prvi cilj - glavna runda!
       - Prvi cilj je plasman u glavnu rundu, favoriti smo grupe uz Portugal, a upravo će duel protiv tog rivala u posljednjem kolu, biti finale za nas. Naime, ukoliko uspijemo da osvojimo prvo mjesto u grupi, imamo realne Å¡anse da se plasiramo i u četvrtfinale, Å¡to bi bio sjajan rezultat za ovu generaciju. Ovo je posljednje veliko takmičenje u mlađim selekcijama za ovu generaciju i vjerujem da će upravo u Sjevernoj Makedoniji, joÅ¡ jednom potvrditi veliki potencijal koji posjeduju – kazao je Igor Marković, trener juniorki U-20 rukpmetne reprezentacije Crne Gore, koje sjutra protiv Uznekostana igraju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji. 
 
1
Crnogorski predstavnici dobili rivale u prvom kolu evropskih kvalifikacija
"Deèiæ" na - najtrfojnije Velšane!

Fudbaleri "Deèiæa Admiral" bet na današnjem žrijebu u Nionu saznali su protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - rival šampionu Crne Gore biæe TNS (skraæeno od The New Saints), koji je ove godine osvojio titulu prvaka Velsa. Ujedno je i najtrofejniji klub Velsa.
Prvi meèevi su na programu 9. i 10. jula, revanši sedam dana kasnije. Deèiæ Admiral bet æe u prvom meèu biti gost, dok æe se revanš igrati na Gradskom stadionu u Podgorici.
 
 
1
Komemorativna sjednica povodom iznenadne smrti Matije Å arkića održana u Crnogorskom narodnom pozoriÅ¡tu
Ljudski i sportski - osvajao srca ljudi!
- OtiÅ¡ao je jedan od sinova Crne Gore koji su joj služili na ponos. Životne okolnosti su ga vezivale i za druge države čije je boje mogao braniti, ali je Crna Gora bila njegov prvi i jedini izbor. O tome kakav je Matija bio sportista svi smo svjedočili diveći se njegovom golmanskim umijeću. O tome kakav je bio kao prijatelj najbolje znaju njegovi saigrači i treneri. O tome kakav je bio sin i brat, znaju njegovi ranjeni roditelji, Natali i Bojan i braća Danilo i Oliver. Njegov odlazak je pretežak gubitak za crnogorski sport, za naÅ¡u reprezentaciju i za sve klubove u kojima je gradio svoju karijeru. Za Matijom danas ne plače samo njegova Crna Gora. Tuguju za njim i u Engleskoj, i u Belgiji, i Å¡irom fudbalskog svijeta. Ne samo zbog toga Å¡to je bio fudbalska veličina, već i Å¡to je svojim ljudskim kvalitetima osvajao srca ljudi. PoÅ¡tovana porodice Å arkić, neka vam služi na čast i na ponos Å¡to ste imali takvog Matiju. Crna Gora ga neće nikada zaboraviti. Neka mu je vječna slava i hvala - ukazao je Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na komemoraciji koja je danas održana u Crnogorskom narodnom pozoriÅ¡tu.
OproÅ¡taj od prerano preminulog reprezentativca Crne Gore obilježili su tuga, suze, jecaji, plač. Dirljivim govorima od Matije su se oprostili njegov brat blizanac Oliver, predsjednik FSCG Dejan Savićević i kapiten ,,hrabrih sokola“ Stevan Jovetić.  
 
1
FSCG reagovao na dirljiv potez fudbalskih reprezentativaca Slovenije
Slovenci, hvala vam od srca!
    - Ovim potezom Jan Oblak i drugovi pokazali su saosjećanje sa svima u naÅ¡oj zemlji i na najvećoj sceni odali poÅ¡tu naÅ¡em Matiji. Slovenci, hvala vam od srca - piÅ¡e na druÅ¡tvenim mrežama FSCG povodom dirljivog poteza fudbalskih reprezentativaca Slovenije koji su na utakmici na EP sa Danskom nosili crni flor u znak sjećanja na preminulog crnogorskog reprezentativca Matije Å arkića. 
 
1
KoÅ¡arkaÅ¡i Crne Gore počeli pripreme za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre
Ko hoće da dođe - dobro je doÅ¡ao!
-Znam da ljude i javnost interesuje izmijenjen sastav, puno igrača nedostaje. Imamo iskusnije igrače sa povredama. Možda je neko od njih mogao da napravi specijalni napor i da bude ovdje, ali to su ljudi, u poznim godinama. Da dovodim nečiju karijeru u pitanje, nijesam želio ni kad su mlađi bili, a ne sada. Kod Dubljevića, Ivanovića i Todorovića se radi o povredama tetive, Vlado Mihailović je operisao diskus. Riječ je o ozbiljnim povredama - pojasnio je BoÅ¡ko Radović, selektor koÅ¡arkaÅ¡ke "A" reprezentacije Crne Gore koja je sinoć u "Bemax areni" počela pripreme za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre. 
 
1
Selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, povodom smrti "hrabrog sokolla" koji je bio njegov prvi izbor za Ligu nacija
Uvijek će biti sa nama - bodriće nas sa neba!
   - Sjajan momak, ljudska gromada, primjer za sve. Sjajan golman, slobodno mogu reći svjetska klasa i svi smo se radovali mnoÅ¡tvu njegovih nastupa u budućnosti… Radna etika koja ga je krasila predstavljala je garanciju da će Matija doseći visine koje zaslužuje. Nažalost, sudbina je bila jača od njegove predanosti i posvećenosti poslu kojim se bavio. Matija će za sve nas u reprezentaciji ostati upamćen kao nasmijani div, „dječak“ pun optimizma i pozitivnog duha. Nedostajaće nam na svakom okupljanju, na svakom treningu, na svakoj utakmici koju budemo igrali i uvijek ćemo misliti na njega. Siguran sam da će nas Å arka bodriti sa neba. Moje iskreno saučeÅ¡će porodici Å arkić. Počivaj u miru dragi Matija - rekao je selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki povodom smrti "hrabrog sokolla" koji je bio njegov prvi izbor za Ligu nacija.
Za naÅ¡u "A" selekciju odigrao je devet mečeva, a debitovao je kod Faruka Hadžibegića 19. novembra 2019. protiv Bjelorusije.  
 
1
Fudbalski savez Crne Gore izražava iskreno saučeÅ¡će porodici Å arkić
Trebao da postane dio - veće i ljepÅ¡e priče!
- Voljeni član ,,hrabrih sokola“, vječito nasmijani momak, za naÅ¡u ,,A“ selekciju nastupio je na devet utakmica, u kojima je pokazao koliko znači za ovaj tim. Uz brata blizanca Olivera, proÅ¡ao je sve mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore. Bio je član Vigana, Stratforda, Livingstona, da bi na veliku scenu uÅ¡ao dolaskom u Vulverhempton. Istakao se na pozajmicama u Å ruzbjuriju, Birmingemu i Stouku, prije nego Å¡to je potpisao za Milvol. I u dresu tog kultnog londonskog kluba je ostavio trag, koji je tek trebao da postane dio veće i ljepÅ¡e priče. Prerana smrt je to zaustavila i nanijela veliki bol porodici Å arkić - Fudbalski savez Crne Gore ovim putem izražava iskreno saučeÅ¡će porodici Å arkić. 
 
1
Tragedija kakvu crnogorski fudbal ne pamti
Preminuo Matija Å arkić
Mladi golman fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Matija Å arkić preminuo je jutros oko 6,30 u Budvi. 
 
0
U prijateljskoj utakmici fudbalskih „A“ reprezentacija Crna Gora – Gruzija 1:3 (0:2)
Uprkos porazu - "sokoli" ostavili nadu!
- Poslije primljenog gola nakon kornera, kod nas je nastupila konfuzija i nervoza, što je dobro orjanizovana selekcija, uèesnica EP, iskoristila. Uprkos porazu, vidjeli smo i nešto dobro kod nas. Težiæemo tome i uz ispravku grešaka i povratak igraèa koji su nam nedostajali, bIæe sve bolje u septebru, kada startuje Liga nacija – ukazao je Robert Prosineèki, selektor fudbalske „A“ reprezentacije koja je vrèeras u prijateljskom meèu poražena na „Gradskom stadionu“ u Podgorici 1:3 (0:2).
Golove za goste postigli su Kiteishvilia u 10, i Mikautadzea u 33. i Zivzivadze 84. minutu, a majstorija Jovetièa u 66. bila je nedovoljna da debi novog selektora "hrabrih sokola" pred domaæim navijaèima bide uspjeÅ¡niji.  
 
0
Fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore sjutra igra prijateljsku utakmicu sa Gruzijom
Rezultat je važan - u septembru!
      - Drago mi je da igramo u Podgorici, rival nam je vrlo dobra ekipa i nadam se da će navijači doći da nas podrže. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, a lično jesam uzbuđen zbog prve utakmice na domaćem terenu. Rezultat je bitan, ne i najvažniji. Biće u septembru, kada nas u prvom meču čeka Island koji je juče pobijedio Englesku. Imaju kvalitet i dobro stoje, Englezi su imali jedan Å¡ut na gol. Biće teÅ¡ka Liga nacija, a protiv Gruzije treba da se zabavljamo. Ova ekipa je dosta bila inferiorna, a smatram da ne treba da bude takva - ukazao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore koja sjutra - na "Gradskom stadionu" u Podgorici od 20,45 - igra prijateljsku utakmicu sa Gruzijom koja će joj biti generalna proba pred septembarski start UEFA Lige nacija. 
 
0
Završen baraž za popunu Meridianebet 1.CFL.
"Jedinstvo" ostalo - "Otrant" za istoriju!
          Fudbaleri "Jedinstva Franca" i "Otranta" igraće naredne sezone u Meridianbet 1.CFL, - epilog je danas zavrÅ¡enog baraža popunu ovog takmičenja.
Nakon trijumfa od 3:1 u duelu sa "Podgoricom" u gostima, Bjelopoljci su pred svojim navijačima odigrali 0:0.
Mnogo viÅ¡e uzbuđenja viđeno je na ,,DG areni“ u meču "Mladosti Lob.bet! i "Otranta" - 2:2. Gostima je remi bio dovoljan zbog pobjede u prvoj utakmici (1:0).  
 
0
Prekinuta utakmica 4. kola grupe E kvalifikacija za U21 EURO biće nastavljena 7.
Kreću od - 27. minuta!
       Utakmica četvrtog kola grupe E kvalifikacija za U21 EURO, između Crne Gore i Albanije, prvobitno zakazan za 21. novembar proÅ¡le godine prekinut je u 27. minutu zbog obilnih padavina kod rezultata 0:0, od tog minuta biće nastavljena 7. sa istim sastavima. Svaka promjena u sastavu računaće se kao iskoriÅ¡ćena izmjena. 
 
0
Mlađe reprezentativne selekcije ovog ljeta će nastupiti na četiri prvenstva Evrope i svijeta
Prve na scenu - izlaze juniorke!
Mlađe reprezentativne selekcije ovog ljeta će nastupiti na četiri prvenstva Evrope i svijeta - Na scenu prvo izlaze juniorke koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina u Sjevernoj Makedoniji.
Igrače do 20 godina u julu očekuje Evropsko prvenstvo u Sloveniji, , dok će u avgustu Podgorica četvrtu godinu zaredom biti domaćin prvenstva Evrope za mlađe kategorije.
Ovog puta domaćini smo smotre 24 najbolje selekcije u uzrastu igrača do 18 godina.
Veliki izazov očekuje i generaciju igračica do 18 godina koje će od 14. avgusta nastupati na Svjetskom prvenstvu u Kini.  
 
0
Marko Bakić, fudbalski reprezentativac Crne Gore, uoči sjutraÅ¡nje utakmice sa Belgijom
Biće izazovno - ali i lijepo!
- Čekaju nas dvije veoma teÅ¡ke utakmice protiv rivala koji će igrati na Evropskom prvenstvu, biće to pravi test za nas da vidimo koliko možemo protiv takvih ekipa, prije svega Belgije koja je možda i pretendent da osvoji EURO, ali i Gruzije koja je plasmanom u Njemačku pokazala kvalitet. daćemo sve od sebe, spremni smo da pružimo 100 odsto samim tim Å¡to smo tu i Å¡to smo se kao i uvijek odazvali pozivu. Upoznat sam sa kvalitetom većine tih igrača, nije potrebno ih posebno predstavljati, svjetski su nivo i renome. Biće izazovno, ali i lijepo, jer odavno nijesmo imali prijateljsku utakmicu protiv tako jakog rivala. Vidjećemo Å¡to se selektor tražiti, ali ono Å¡to smo do sada vidjeli je da želi da igramo otvoreno, tako da ne vjerujem da ćemo mijenjati neÅ¡to. Očekujem da ćemo nastaviti u istom ritmu, uz respekt prema rivalu i njegov kvalitet vjerujem da ćemo i protiv Belgije probati da igramo - naglasio je Marko Bakić, fudbalski reprezentativac Crne Gore, prije posljednjeg treninga, uoči sjutraÅ¡nje utakmice sa Belgijom. 
 
0
veziata "Budućnosti" MiloÅ¡ Brnović pred utakmicu reprezentacije Crne Gore sa Belgijom
Možemo da se - nadigravamo!
    - Imamo dvije jake provjere, protiv dva učesnika Eura. To su utakmice na kojima ne možemo mnogo da izgubimo, a želimo da se predstavimo u Å¡to boljem svjetlu i pripremimo za ono Å¡to nas čeka u septembru. Želimo da odigramo najbolje moguće, to je najveća želja. Vjerujem da možemo da se nadigravamo, da imamo kvalitet za to. Bitno je da sprovedemo ono Å¡to selektor traži od nas i da budemo hrabri. Da li je to moguće protiv Belgije? To je jedna od najboljih ekipa na svijetu i nije isto igrati protiv nje ili Bjelorusije, ali bitno je da budemo borbeni da vjerujemo u ono Å¡to radimo - ukazao je na brifingu sa novinarima veziata "Budućnosti" MiloÅ¡ Brnović. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|