Brze Cinjenice - Sport

1
Predsjednik crnogorske skupštine u obraćanju na ceremoniji Dana sjećanja obilježavanje na žrtve zločina u Jasenovcu
Radimo sve - protiv rezolucije o genocidu!
    - I nismo mi vezani za bilo kakve fotelje ili bilo što iako se vode razne prljave kampanje i od onih od kojih bi se to najmanje moglo očekivati, ali bi željeli da imamo razumijevanje vaše. Da imamo razumijevanje ovih nevinih duša koije se nalaze iza nas, da znaju da mi nećemo dozvoliti, da je to crvena linija da se vrati onaj koji nas je diskriminisao uništavao srpstvo u crnoj gori da se vrati ponovo na vlast. Uradićemo sve što je u našoj moći, zajedno sa našom crkvom, zajedno sa našom braćom, ujedinjeni kao srpski političari, kao srpski narod da zaustavimo ovog premijera u jednoj lošoj i opasnoj namjeri. Ali samo nećemo dozvoliti, kažem, to je ona crvena linija da onaj koji nas je tlačio, koji nas je ponižavao, koji je želio da ne živimo u Crnoj Gori da preuzme tu državuI nismo mi vezani za bilo kakve fotelje ili bilo što iako se vode razne prljave kampanje i od onih od kojih bi se to najmanje moglo očekivati, ali bi željeli da imamo razumijevanje vaše. Da imamo razumijevanje ovih nevinih duša koije se nalaze iza nas, da znaju da mi nećemo dozvoliti, da je to crvena linija da se vrati onaj koji nas je diskriminisao uništavao srpstvo u crnoj gori da se vrati ponovo na vlast. Uradićemo sve što je u našoj moći, zajedno sa našom crkvom, zajedno sa našom braćom, ujedinjeni kao srpski političari, kao srpski narod da zaustavimo ovog premijera u jednoj lošoj i opasnoj namjeri. Ali samo nećemo dozvoliti, kažem, to je ona crvena linija da onaj koji nas je tlačio, koji nas je ponižavao, koji je želio da ne živimo u Crnoj Gori da preuzme tu državu - ukazao je u obraćamju na ceremoniji Dana sjećanja obilježavanje na žrtve zločina u Jasenovcu, predsjednik crnogorske skupštine Andrija Mandić. 
 
1
Revanš meč baraža za odlazak na SP Crna Gora - Italija
Svi u “Moraču” - za plasman "lavova" i ispraćaj Grbovića!
Morači” su padali velikani evropskog rukometa...Švedska, Njemačka i Danska samo su neke od reprezentacije koje su osjetile snagu “lavova”.
- Sada je vrijeme za najveći izazov, ne zbog snage protivnika, već zbog minusa iz prvog meča... Šest golova je razlika koju jurimo zajedno - Svi u “Moraču”, za plasman na 10. veliko takmičenje i oproštaj od dresa reprezentacije kakav je zaslužio Nemanja Grbović! - apeluju iz RSCG pred današnji revanš meč baraža za odlazak na SP Crna Gora - Italija, koji u "Morači" počinje od 17,30. 
 
1
Danas utakmice 34. kola MeridianBet 1.CFL
Nikšićani dolaze - na DG arenu!
          "Mornar" - "Rudar"; "Dečić Admiral Bet" - "Jezero"; OFK "Mladost Lob.bet" - "Petrovac" - "Arsenal" i "Budućnost" - "Jedinstvo Franca" utakmice su 34. kola MeridianBet 1.CFL koje igraju istovremeno, večeras od 19. 
 
1
Na Mediteranskom prvenstvu u Ankari
Kadeti osvojili - peto mjesto!
             Kadetska reprezentacija osvojila je peto mjesto na Mediteranskom prvenstvu u Ankari.
Igrači rođeni 2006. i 2007. godine u meču za plasman savladali su Kosovo 16:15 (7:4, 6:4, 3:7) i nastup završili sa učinkom od četiri pobjede i isto toliko poraza.
Vuk Lalošević je bio najefikasniji sa pet golova, dok je Aleksa Knežević postigao četiri. 
 
1
Selektor mlađe omladinske reprezentacije U-18 Crne Gore objavio spisak za predstojeće prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom
Perišić pozvao - 20 igrača!
Selektor mlađe omladinske reprezentacije Crne Gore Goran Perišić objavio je spisak za predstojeće prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom koje igraju 14. i 16. oba od 17,45 na Trening kampu FSCG.
Perišić je pozvao 20 igrača - golmani: Balša Radanović (Rudar), Vasilije Božović (Budućnost); odbrana: Vasilije Kračković (Zeta), Lazar Martinović, Vojislav Jokić, Zarija Mugoša (Budućnost), Matija Jovanović (Hilingdon, Engleska), Maksim Đukić (Berane), Todor Miljanić (Sutjeska Meridianbet); vezni red: Luka Brajović (Budućnost), Nikola Balević (Budva), Andrej Božović (Kom), Luka Perović (Mornar), Matija Nikčević (Sutjeska Meridianbet), Marko Tmušić (Stari Aerodrom), Vuk Vlahović (Dinamo Zagreb, Hrvatska); napad: Jagoš Roganović (Mladost Lob.bet), Omar Krajina (Haken, Švedska), Luka Kruščić (Budućnost), Mirko Jovanović (Hilingdon, Engleska). 
 
1
Sjutrašnji revanš meč baraža za plafman na SP sa Itaćijom jedan od najvećih izazova pred muškom rukomrtnom "A" trprezentacije Ctne Gore
"Lavovi" igraju - (ne)moguću misiju?!
Veliki izazov, jedan od najvećih u nekoliko posljednjih godina je pred momcima koji su Crnoj Gori donijeli toliko radosti Crnoj Gori - šest golova je razlika koju će juriti naša reprezentacija protiv Italije nakon poraza u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.
Težak, ne i nemoguć zadatak u paklenoj atmosferi koja se očekuje sjutra od 17,30 u “Morači”.
Ukoliko"laxovi" slavi sa šest razlike, putnika na Svjetsko prvenstvo odlučiće sedmerci! 
 
1
Selektor muške "A" reprezentacije Crne Gore Vlado Šola i lijevo krilo Aleksandar Bakić poručuju
"Azuri" (is)padaju - u paklu "Morače"!
      - Nijesmo bili pravi u Konversanu, Italija je nošena sjajnom podrškom sa tribina stekla zalihu od šest golova prednosti - iako razočarani poslije izdanja na jugu Italije, selektor muške "A" reprezentacije Crne Gore Vlado Šola i lijevo krilo Aleksandar Bakić poručuju da Crna Gora sprema odgovor i da u paklenoj atmosferi "Morače" mogu do podviga u revanš utakmici baraža za plasman na SP. 
 
1
Kratko saopštenjez KK "Budućnost Voli", poslije eliminacije od "Partizana" (100:86) u polufinalu ABA lige
Ponosni na momke - idemo dalje!
- Poštovani prijatelji, podržavaoci KK Budućnost, uvažena javnosti, nakon večerašnje utakmice SVE JE JASNO !!!
Ponosni smo na naše momke!!! Hvala svima na podršci! Idemo dalje! - saopšteno je iz KK "Budućnost Voli", poslije eliminacije od "Partizana" (100:86) u polufinalu ABA lige. 
 
0
Rukometni reprezentativci Crne Gore Branko Vujović i Vasilija Kaluđerović uoči prve utakmice baraza za plasman na SP sa Italijom
Najavljuju potvrdu - da im je mjesto na SP!
- “Lavovi” su spremni da već u prvom meču baraža dokažu da su bolji od Italije. Protivnika neće podcijeniti, a maksimalnim pristupom od prvog minuta najavljuju želju da potvrde da je Crnoj Gori mjjesto na velikim takmičenjima – poruke su Branka Vujovića I Vasilija Kaluđerovića uoči prve utakmice baraza za plasman na SP koju večeras u Conversanu igraju sa Italijom. 
 
0
U finalu fudbalskog Kupa Crne Gore 30. igrače "Budućnost" i "Jezero"
Redžepagić pogodio - za istprijski plasman!
       Fudbaleri "Budućnosti" i "Jezera" igraće 30. u finalu Kupa Crne Gore.
Podgoričani su u revanšu polufinala remizirali sa "Rudarom" (0:0), dok je ekipa iz Plava savladala "Dečić Admiral bet" 1:0.
"Jezero" je u Beranama došlo do trijumfa i istorijskog plasmana u finale zahvaljujući pogotku Edisa Redžepagića u 54. minutu, na asistenciju Abdela Osmanovića. 
 
0
U drugom oilufunalnom meèu za prvaka ABA lige KK "Buduænosti Voli" - "Partizan m:ts"74:73 (19:21;22:20;17:15;23:16)
Hrabrošæu i karakterom - trihumfovali za majstoricu!
            - Velika pobjeda za nas – kako god da se završi treæa utakmica u petak, uradili smo ono što smo htjeli pred našom publikom i savladali Partizan” 74:73 (19:21;22:20;17:15;23:16) - naglasio je Andrej Žakelj, trener KK "Buduænosti Voli", u drugom oilufunalnom meèu za prvaka ABA lige, hrabrom igrom, uz huk sa tribina "Moraèe", veèeras trujumfovala i izborili majstorucu u Beogradu.
Meè je odluèen u finišu – Kamenjaš je na 15 sekundi prije kraja poromašio oba slobodna bacanja, a Aleksa Avramoviæ zicer za pobjedu Partizana. 
 
0
Večeras od 18 u "Morači" KK "Budućnost Voli" sa "Partizanom Mozzart bet" igra revanš polufinala play- offa ABA MeridianBet lig e
Obojimo "Moraču" u plavo-bijelo - i fer navijanjem!
    - Molimo vas da nas podržite, da obojimo Moraču u plavo-bijelo i da pružite najveću podršku našim momcima u najvažnijem meču ove sezone. Klub moli sve navijače da dođu što ranije na utakmicu kako bi se izbjegle gužve na ulazima zbog detaljnih provjera prilikom ulaska. U dvoranu je strogo zabranjeno unošenje sitnih predmeta, upaljača, ambalaže, pića i pirotehnike.
Takođe, molimo vas da poštujete numeraciju sjedišta izbjegavanja gužvi na sektorima - apeluju na navijače iz KK "Budućnost Voli" pred revanš meč u drugoj polufinalnoj utakmici play- offa sa "Partizanom Mozzart bet" koja počinje večeras od 18 u "Morači".  
 
0
Selektor "A" reprezentacije rukometaša Vlado Šola na prvom okupljanju "lavova" pred baraž utakmice sa Italijom za plasman na SP
Moramo na terenu - dokazati da smo bolji!
       - Kad igraju protiv nominalno jačih ekipa, Italijani su jako angažovani i motivisani, igraju bez opterećenja i pokazuju kvalitet. Naravno, mi smo i rejtingom i svakako bolja ekipa od njih, ali to moramo da dokažemo na terenu u četvrtak i nedjelju - rekao je selektor najboljih rukometaša Crne GoreVlado Šola na okupljanju "lavova" pred prvu od dvije baraž utakmice za plasman na SP. Prvi duel je u nedjelju od 20 u Konversanu, gradiću blizu Barija. Revanš je u nedjelju od 17,30 u "Morači".
Na prvom treningu u dvorani "Verde" nije bilo Branka Vujovića, Vuka Borozana, Miloša Vujovića i Stefana Čavora, koji će od sjutra biti u pogonu. Nema Radojice Čepića zbog povrede, a pitanje je da li će desni bek Hanover-Burgdorfa igrati u duelima sa "azurima", jer se požalio na bol u koljenu.  
 
0
Posliije "pokera" "Deèiæa" i "BBuduænosti" i poraza "Sutjeske" u 33. kolu Meridianbet 1. CFL
Tuzani zadržali - tri boda prednosti!
Fudbaleri "Deèiæa Admiral bet" zadržali su tri boda prednosti ispred "Buduænosti" na tri kola do kraja sezone.
Tuzani su ubjedljivo savladali "Rudar" u Pljevljima (4:0), u meèu koji je bio odluèen praktièno nakon nekoliko minuta, buduæi da su gosti veæ tada imali dva gola prednosti. Oba puta pogodio je Nenad Gavriæ, koji je het-trik kompletirao u 56. minutu. Konaèan rezultat postavio je Ognjen Stijepoviæ u 81. minutu.
Istim rezultatom "Buduænost" je završila gostovanje Arsenalu u Tivtu.
"Arsenal" –"Buduænost" 0:4;"Rudar" – "Deèiæ Admiral bet" 0:4; "Jezero" – "Mladost Lob.bet# "0:1; "Sutjeska Meridianbet" – "Petrovac" 0:1. 
 
0
Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće u grupi "8" preliminarne runde kvalifikacija za EP
Rivali ,,sokola“ - Italija, Grčka i BiH!
Omladinska U-19 fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće u grupi "8" preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Rivali ,,hrabrih sokola“ biće Italija, Grčka i Bosna i Hercegovina, odlučeno je na današnjem žrijebu u Nionu. Plasman u elitnu rundu izboriće dvije najbolje plasirane ekipe, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija.
Datumi i domaćin turnira biće naknadno određen. 
 
0
Naredna sedmica biće u znaku baraž utakmica rukometaša Crne Gore i Italije
„Lavovi" igraju - za SP!
    Naredna sedmica biće u znaku baraž utakmica rukometaša Crne Gore i Italije. Izabranici selektora Vlada Šole boriće se za plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine.
Prvi meč igra se 9. maja u Konversanu, dok je 12. na programu revanš u najvećoj crnogorskoj dvorani – Sportskom centru „Morača“.
Crna Gora će u baražu protiv Italije pokušati da drugi put uzastopno, a ukupno treći put izbori plasman na šampionat svijeta, nakon učešća na prvenstvima 2013. i 2023. 
 
0
Saopštenje KK "Budućnost Voli" o dvostrukim aršinima komesara za suđenje ABA lige
Dožaj mora - da ide!
       - Komesar za suđenje ABA lige, Srđan Dožaj mora da ide!   
Košarkaški klub Budućnost Voli je, kao i u 25. kolu regularnog dijela, analizirala sudijske odluke na prvom polufinalnom meču ABA lige između Partizana i našeg kluba i uvidjeli smo niz grešaka na našu štetu. Sudijski kriterijum nije bio isti za obije ekipe, pronašli smo 20 grešaka na našu štetu a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih. Mogu se vidjeti nedosuđeni faulovi, pogrešno dosuđeni faulovi, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju "koraci" - saopštio je KK "Budućnost Voli". 
 
2
Košarkaši Partizana i Budućnosti spremaju se za start polufinalne serije plej-ofa ABA lige
Džons - Jedva čekamo da serija počne!
- Očekujem agresivnu, fizički jaku seriju. Radi se o dva velika kluba, dva jaka kluba, sa mnogo istorije. Izaćićemo čvrsto, igraćemo agresivno, izaći sa namerom da pobijedimo. Moramo braniti svoje igrače. "Partizan" ima sjajnog trenera. Ne bih izdvajao pojedince iz tima, jer svaki igrač može postići poene. Moramo da budemo fokusirani. Cijenimo i poštujemo rivala, jedva čekamo da serija počne - ukazao je Marvin Džons iz "Budućnosti Voli", koja prekosjutra, gostovanjem u Beogradu počinje polufinalnu seriju plej-ofa MerisianBet Aba lige.
Prvi meč na programu je 30. aprila u Beogradu, revanš 7. maja u Podgorici, a eventualna majstorica bi se igrala 10. maja u glavnom gradu Srbije. 
 
2
U 32. kolu Meridianbet 1.CFL dva derbija bez pobjednika
"Dečić" ostao lider!
       Bez promjena na vrhu tabele nakon 32. kola Meridianbet 1.CFL…Dva derbija 32. runde završena su remijem, pa je "Dečić Admiral bet" ostao lider, sa tri boda više od "Budućnosti", pet od "Sutjeske Meridianbet", a šest od "Mornara".
"Budućnost" – "Sutjeska Meridianbet" 2:2; "Mladost Lob.bet" – "Rudar" 1:0; "Petrovac" – "Jezero" 2:1; "Jedinstvo Franca" – "Arsenal" 1:1; "Mornar" – "Dečić Admiral bet" 1:1.
 
 
2
Crna Gora će imati predstavnike na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu
Sigurno putuju - najbolje crnogorske sudije!
    - Crna Gora će imati predstavnike na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu!
Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović dobili su povjerenje Svjetske rukometne federacije (IHF) i biće jedan od 16 sudijskih parova na najvećoj svjetskoj smotri sportista.
Za najbolje crnogorske sudije koji su godinama dio elite, to će biti prve Olimpijske igre na kojima će dijeliti pravdu i to na turnirima u obje konkurencije na kojima će nastupiti po 12 reprezentacija. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|