Brze Cinjenice - Sport

0
Poslije nedobijanja poziva za EHF, Božo Anđelić osjetio potrebu da se obrati javnosti
LjudI u Savezu samo za - fotelje i benefite!
- U Crnoj Gori oni koji najviše daju državi, a ne traže i ne dobijaju ništa, stalno treba da se dokazuju drugima koji od nje samo uzimaju - ukazuje Božo Anđelić, koji je poslije nedobijanja poziva za EHF, osjetio potrebu da se obrati javnosti:
- Selektoru reprezentacije saopštio sam da ubuduće neću nastupati za crnogorsku reprezentaciju dok je on na toj poziciji. Kazao sam da ne želim da sarađujem sa osobom koja nema autoriteta, a ni karaktera da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promijenilo na bolje.  
 
0
Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore objavio spisak igrača za EHF sedmicu
Dvojica debituju - Krivokapić i Bakić!
    Izabranici selektora muške rukometne reprezentacije Crne Gore Vlada Šola, prvi put poslije Evropskog prvenstva, okupiće se u ponedjeljak. U dresu sa državnim grbom trebalo bi da debituju igrači Lovćena – bekovi Filip Krivokapić i Milorad Bakić, koji su odličnim igrama u dresu šampiona Crne Gore zavrijedili poziv selektora Šole. Na spisku za EHF sedmicu tokom koje će "lavovi" odigrati dva kontrolna mečaprotiv Gruzije, , igrači su koji su činili okosnicu tima na EP, kao i oni koji su bili na širim spiskovima za prethodna okupljanja.
To će im biti uvertira za majski baraž protiv Belgije ili Italije za plasman na Svjetsko prvenstvo.
 
 
0
Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore saznale rivale u kvalifikacijama za EURO 2025.
Marić - grupa po mjeri!
    - Na prvi utisak, grupa po mjeri. Grčka je svakako favorit, samim tim što je došla iz Lige B. Sa druge strane, možemo da igramo sa Andorom i Farskim Ostrvima i mislim da smo favoriti u tim utakmicama. Vidjećemo da li ćemo opravdati tu ulogu favorita - prokomentarisao je selektor ženske seniorske fudbalske reprezentacija Crne Gore Mirko Marić današnji žrijeb u Nionu koji je "crvene" smjestio u grupu C3, u kojoj su još i Grčka, Andora i Farska Ostrva.
Plasman u baraž izboriće prvoplasirane ekipe u svake grupe, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. U baražu će igrati sa ekipama koje su u Ligi A osvojile treće i četvrto mjesto. Kvalifikacije počinju u aprilu, a igraće se i u maju, junu i julu. Utakmice baraža zakazane su za oktobar i novembar. 
 
0
U 22. rundi MeridianBet ABA lige „Budućnost Voli“ – „Igokea“ 79:76 (14:26;26:9;15:18;25:23)
„Otpisani“ umalo – da slave!
          Utakmica 22. runde MeridianBet ABA lige najboljje je potvrdila da nema lakih mečeva i unaprijed upisanih pobjeda. Favorizovani domaćin izborio je pobjedu, ali u samoj završnici, poslije rezultatskog egala i serije faulova i slobodnih bacanja - „Budućnost Voli“ – „Igokea“ 79:76 (14:26;26:9;15:18;25:23).
Podgorički sastav olako je shvatio protivnika, koji je ostao bez najboljih igrača. Tim iz Laktaša to je nadoknadio borbenošću, prvih 10 minuta ubjedljivo riješio u svoju korist, a takvim pristupom bio je ravnopravan protivnik do samog kraja. Posebno su se istakli najefikasniji Milosavljević sa 21 i Jošilo sa 19 koševa. U pobjedničkom timu bolji od ostalih bili su Farel 16 i McGee13.
Krajem treće četvrtine u "očekivano dosadnoj" utakmici pokazane su i tri tehničke greške - treneru "Igokee" Jovanoviću, klupi i igraču gostujuće ekipe, Milosavljeviću, kao i košarkašu "Budućnosti", Džonsu. 
 
0
U četvrtoj utakmici kvalifikacija za EP u grupi 6 Crna Gora – Srbija 26:25 (14:14)
"Lavice" na EP - kao liderke grupe!
                “Zlatne lavice” kao neprikosnovene u 6 grupi, sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirane, plasirale su na EHF Euro, 2024. Večeras, u četvrtoj utakmici kvalifikacija Crna Gora – Srbija 26:25 (14:14).
U unaprijed rasprodatoj “Bemax areni”, u atmosferi za pamćenje, izabranice Bojane Popović drugi put za tri dana savladale su gošće, koje još nijesu obezbijedile plasman i predstoje im utakmice sa Turskom i Bugarskom. 
 
0
U 23. kolu 1.CFL remi u derbiju “Sutjeska” – “Budućnost” 1:1, poraz “Dečića” od “Mornara” 0:1
Novi lider – odmah kiksao!
          Tek što je iskoristio kiks “Budućnosti” u prošlom kolu i šreuzeo čelnu poziciju u 1.CFL “Dečić” je, kao lider, već danas kiksao protiv “Mornara” 0:1 I samo zahvaljujući remiju u derbiju “Sutjeska” – “Budućnost” 1:1 zadržao je bod prednosti nad “plavo-bijelim”.
“Jezero” – “Petrovac” 0:2; “Rudar” – “Mladost DG” 1::2; “Arsenal” – “Jedinstvo” 1:1; “Dečić” “Mornar” 0:1; “Sutjeska” – “Budućnost” 1:1. 
 
1
Košarkaška "A" reprezentacija Crne Gore priprema se za prvi prozor kvalifikacija za EP
Razmišljaju samo - o duelu sa Njemačkom!
               - Lijepo je ponovo biti sa ovim momcima i biti dio reprezentacije. Prvi put nakon ljeta i sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu okupili smo se povodom novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket. Mislim da smo ovo novo okupljanje dočekali u dobrom raspoloženju, vedrom duhu i sjajnoj atmosferi. Čekamo da još da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz te neke setove i da se spremimo što je bolje moguće za prvi meč u gostima protiv Njemačke. Idemo od utakmice do utakmice, tako da ćemo tek nakon duela u Njemačkoj razmišljati o Šveđanima – ukazao je Vladimir Mihailović, bek crnogorske košarkaške reprezentacije, koja se u u ,,Bemax areni” priprema za prvi ,,prozor” u sklopu kojeg Crnu Goru očekuje gostovanje Njemačkoj (22.februar) i tri dana kasnije meč sa Švedskom u ,,Morači”.  
 
1
Kompletirano 20. kolo Meridianbet 1.CFL
U derbiju - goleada i remi!
Stanje na vrhu tabele Meridianbet 1.CFL ostalo je nepromijenjeno nakon 20. kola prvenstva – "Budućnost" i "Dečić Admiral Bet" remizirali su (2:2) u derbiju runde, tako da Podgoričani i dalje imaju dva boda više od današnjeg rivala.
Trećeplasirani je "Mornar", koji je minimalnom pobjedom nad "Sutjeskom" došao do tri boda.
"Mornar" - "Sutjeska" 1:0; "Budućnost" - "Dečić Admiral Bet" 2:2. 
 
1
Odigrane finalne utakmice Kupa Crne Gore u Tivtu
Košarkašice "Budućnost Bemaxa" i "studenti" - osvojili trofeje!
          - Moram da čestitam momcima za sve što su uradili od momenta kada sam došao. Bilo je teških trenutaka, ali kad svi radimo na 100 odsto sreća sama dolazi. Ovi momci su heroji. Odigrali smo četiri utakmice u pet dana. Zasluženo smo stigli do trofeja - rekao je Dejan Jakara, trener SC "Derbija", poslije pobjede nad ekipom "Budućnosti Voli", kojojm su "studenti" osvojili Kup Crne Gore.
Priznanje za MVP dobio je Mateo Drežnjak, a nagradu mu je uručio Boško Radović, selektor Crne Gore.
Pobjedom protiv Podgorice (83:59)Košarkašice "Budućnost Bemaxa" opravdale su očekivanja i osvojile trofej.  
 
1
Od Pekinga 2008. do Pariza 2024. – 5. put za redom vaterpolisti će predstavljati Crnu Goru
"Ajkulama" uručena - olimpijska viza!
Od Pekinga 2008. do Pariza 2024. – 5. put za redom "ajkule" će predstavljati Crnu Goru, jedina reprezentacija koja će ići na sve olimpijske igre od nezavisnosti.
Do petog učešća na najvećem sportskom takmičenju, do još jednog rezultata za ponos, kakvih je bilo mnogo – evropsko zlato u Malagi i ukupno pet medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, te tri zlata u Svjetskoj ligi – naša selekcija je došla pobjedom nad Rumunijom 12:9 u osmini finala Svjetskog prvenstva. 
 
1
Danas finalne utakmice Kupa Crne Gore za košarkašice i košarkaše
Za trofej - "Budučnost" u obje konkurencije!
    - Čestitam igračima na pobjedi. Bili smo na mnogo boljem nivou nego u prethodnom meču. Cilj je bio finale, ali finale se igra da bi se osvojilo. Idemo sa dosta optimizma u taj meč i uradićemo sve da stignemo do trofeja - kazao je Andrej Žakelj, trener "Budućnost Voli", koja je u polufinalu Kupa Crne Gore sinoć savladala "Podgoricu"94:75 i večeras od 20 za trofej će se boriti protiv "SC Derbi".
,,Studenti” su imali lagan posao u duelu protiv "Primorja" 100:62.
Finale Kupa za košarkašice "Budućnost Bemax" – "Podgorica" počinje u 17. 
 
1
Na finalnom turnira Kupa Crne Gore za seniorke i seniore u Tivtu
U polufinalu - lanjski finalisti!
Prošlosezonski finalisti Kupa ovog puta, večeras od 20,30 igraće polufinale – “Budućnost Voli” i “Podgorica”. Prije njih, u prvoj utakmici polufinala sastaće se “SC Derby” – “Primorje”.
Program završnice Kup takmičenja u Tivtu danas od 13 otvoriće košarkašice “Trebjese” I “Podgorice”, a drugo polufinale od 15,30 igraju “Primorje” – “Budućnost Bemax”.
“Podgorica je sinoć, u posljednjem meču četvrtfinala iznenadila “Mornar” 94:92 i uzela posljednju kartu za polufinale. Prije njih “Primorje 1945” savladalo je “Šušanj” 118;72, “Budućnost Voli” – “Sutjesku” 70:57, a “SC Derby” – “Tivat” 82:73.
 
 
1
Povodom glasina o povratku u fudbalsku "A" reprezentaciju Crne Gore, oglasila se navijačka grupa "Ultra Crna Gora"
Za izdajnike "sokola" - povratka nema!
      - Do sada se nijednom selektoru nijesmo miješali u odluke, sadašnji izabranik ima našu podršku, ali za IZDAJNIKE NAŠEG DRESA POVRATKA U REPREZENTACIJU NEMA! Svako odgovara za svoje odluke a naš stav je jasan - IZDAJNIK JEDNOM - IZDAJNIK ZA VAZDA!
To su saopštili iz navijačke grupe "Ultra Crna Gora" povodom glasina koje su se danas pojavile u pojedinim medijima, nakon izjave selektora fudbalera Roberta Prosinečkog oko eventualnog povratka Mirka Ivanića u redove "hrabrih sokola". 
 
1
U četvrtfinalu vaterpolo SP u Dohi Španija – Crna Gora 15:12 (5:2;3:5;5:0;2:5)
Zaustavila ih „petarda“ – bez datog gola!
          Još jedna loše odigrana prva četvrtina i treća u kojoj nijesu dale ni gol presudile su da je polufinale vaterpolo SP u Dohi nedostižno za „ajkule“ – u četvrtfinalu Španija – Crna Gora 15:12 (5:2;3:5;5:0;2:5).
Nada u prolaz pojavila se kada su izabranici Vladimira Gojkovića poslije druge četvrtine, kada su prišli na 8:7, ali je brzo „potonula“, poslije „petarde“ u trećoj.
U našoj selekciji četiri gola Marka Mršića, po dva Vlada Popadića i Kanstantina Averke.
Španiju su predvodili Felipe Perone sa pet, Alvaro Granados dao je četiri, a Rođer taulj tri.
"Ajkule" su ispunile cilj – plasman na OI u Parizu. u razigravanju od petog do osmog mjesta igrati sa poraženim iz meča Grčka-Italija. 
 
1
Žrijeb u Odbojkaškom savezu Crne Gore
Izvučeni parovi - polufinala Kupa!
U polufinalu Kupa Crne Gore 2024 za odbojkašice igraće Herceg Novi i Galeb Liko Soho Group odnosno Albatros i Luka Bar, dok će se u konkurenciji odbojkaša sastati "Budva" i "Budućnost volley", odnosno "Mornar" i "Jedinstvo" - određeno je današnjim žrijebom u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore kojim je rukovodio komesar takmičenja OSCG Nikola Pješčić.
Termini polufinala za odbojkašice su 21. i 28. februar, dok odbojkaši prve utakmice igraju za vikend 1-3. marta, a revanši su na programu u periodu 8-10. marta. 
 
1
Od danas do četvrtka Tivat će biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniorke i seniore
Svi najavljuju - maksimum!
       - Lijepo je da smo dio finalnog turnira i nadam se da nas očekuju zanimljivi mečevi i lijepo druženje. Na startu nas čeka meč protiv ekipe koja je lider B lige i zasluženo je stigao do finalnog turnira Kupa. Očekujem maksimalan pristup od strane mojih igrača i nadam se plasmanu u polufinale – kazao je Danilo Pavićević, trener ekipe "Primorje 1945", koje sa KK "Šušanj" otvara četvrtfinalni program borbe za prvi trofej u sezoni – Tivat će od danas do četvrtka biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniorke i seniore. 
 
1
U četvrtfinalu SP u Dohi danas od 14 Crna Gora - Španija
"Ajkule" ne odustaju - svom snagom na "furiju"!
       - Španci su trenutno možda i najbolja ekipa na svijetu, ali mislim da smo u posljednjim utakmicama pokazali da možemo da igramo sa njima i da ih vrlo dobro poznajemo... Volju i želju imamo, nadam se i snagu - daćemo sve od sebe i nadamo se da će rezultat stići. Primarni cilj smo ostvarili, ali ne želimo da se zaustavimo na tome - jasan je crnogorski "sidraš" Miroslav Perković pred današnju četvrtfinalnu utakmicu SP u Dohi Crna Gora - Španija od 14.
Pobjednik u polufinalu igra sa boljim iz meča Grčka - Italija. Druga dva para četvrtfinala su Mađarska - Francuska, odnosno Srbija - Hrvatska. 
 
1
U osmini finala vaterpolo SP u Dohi Crna Gora – Rumunija 12:9 (3:5;4:1;2:2;3:1)
„Ajkule“ obezbijedile – OI i četvrtfinale!
          Iako početak utakmice nije nagoviještavao ništa dobro, Rumuni su poveli 1:4, vaterpolo reprezentacija Crne Gore već do kraja druge četvrtine preokrenula je rezultat i na kraju slavila, što joj obezbjeđuje plasman na OI u Parizu, a plasirala se i u četvrtfinale SP u Dohi u kojem će se prekosjutra sastati sa Španijom - Crna Gora – Rumunija 12:9 (3:5;4:1;2:2;3:1).
U selekciji Vladimira Gojkovića najefikasniji bili su Miroslav Perković i Konstantin Averka sa po tri gola, Ukropina je postigao dva, a po jedan Mačić, Radović, Popadić i Matković.
U rumunskoj selekciji najbolji je bio Fulea sa tri gola.
 
 
1
U posljednjem meču na domaćem terenu u EHF Ligi šampiona "Budućnosti Bemax" - "Odenze" 17:33 (13:16)
U nastavku dale - samo četiri gola!
    U drugom poluvremenu posljednjeg meča na domaćem terenu u EHF Ligi šampiona ove sezone rukometašice "Budućnosti Bemax", pa su pretrpjele još jedan težak poraz - od "Odenzea" 17:33 (13:16).
Podmlađen sastav, virus, izostanak Kalidijatu Nijakate, kao i trenera Bojane Popović, teško da mogu biti opravdanje za igranje sa renomeom kluba, nekada dvostrukog šampiona Evrope!
"Plavo-bijele" počele su dobro, u 26. minutu vodile su 13:11 i tada je uslijedio pad kojim su u nastavku ne samo "prosule" dotadašnji učinak, već su doživjele novi dvocifreni poraz!
 
 
0
U Košarkaškom savezu Crne Gore obavljen žrijeb za Kup Crne Gore za seniorke i seniore
Trofeje brani - "Budućnost"!
          U četvrtfinalu kupa za seniore u košarci 13.februara sastaju se: "Primorje 1945" – "Šušanj", "Sutjeska Elektroprivreda" – "Budućnost Voli", SC "Derbi" – "Teodo" i "Podgorica" – " Mornar Barsko zlato". Po kosturu žrijeba, koji je obavljen danas u KSCG, u polufinalu sastali bi se pobjednici mečeva "Sutjeska Elektroprivreda" – "Budućnost Voli" i "Podgorica" – "Mornar Barsko zlato", te pobjednici utakmica "Primorje" – "Šušanj" i SC "Derbi" – "Teodo". Termini polufinalnih mečeva biće naknadno određeni, a trofej brani "Budućnost Voli".
Kod seniorki učestvuju četiri kluba – "Trebjesa", "Podgorica", "Primorje" i "Budućnost Bemax", koja brani pehar. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|