1
- Jelena Marković, potpredsjednica LP, u emisiji „Pressing“ Gradske TV Podgorica o amandmanima na Rezoluciju u Srebrenici
Od "osvježenja" na sceni - klerofašistička klika!

          - Ono što se Crnoj Gori događa od „osvježenja“ 30. avgusta je klerofašistička klika na sceni koja radi sve da ta četnička, sramna, ogavna, najmonstruoznija ideologija pokuša još jednom da uruši temelje Crne Gore. I mi tu imamo likove koji predstavljaju Predsjednika Crne Gore, a koji je i prilikom susreta sa šefom iz Srbije pokazao inferiornost. Isto tako, evropejac Milojko Spajić, koji nikako da se odupre tom uticaju. I PES je neiskren o Rezoluciji o Srebrenici. Da imaju stvarno namjeru da je prihvate i da se suprotstave šefovima iz Srbije, Crna Gora bila bi sponzor, a ne ovako u zavijenoj formi, ko veći pritisak izvrši takvu će odluku donijeti. Spajić mora da dobije još jedan šamar iz Srbbje, a nikako da dauči da ako želi dobro Crnoj Gori i ako je stvarno evropejac, a ne zaboravljam kakav je evopejac i on i Jakov Milatović – to je ona struktura 12 apostola biranih pod Ostrogom – a znamo da smo sekularna država i da na vlast nema uticaja crkva, poseno ne crkva koja je ratnim zločincima osvještavala tenkove kada su kretali da etnički očiste jedno područje od jednog naroda - istakla je, govoreći o Rezoluciji o Srebrenici u emisiji "Pressing"Gradske RTV Podgorica, potpredsjednica LP Jelena Marković.

- Protestna nota Hrvatske Crnoj Gori jasno ukazuje da je ova i ovakva vlada uradila apsolutno sve što je bilo u njenoj moći kako bi poremetila odnose sa susjedima. Kako, kada je uručena prva protesttna nota BiH, tako i sada sa Hrvatskom. Sve ovo što se događa dovodim u vezu sa onima koji su nedvosmisleno upravljači, ljudi koji izdaju direktive ovima koji su na čelu naše države. Konkretno mislim na predjednika Skupštine, četničkog vojvodu Mandića. Znamo da umiješanost i povezanost Srbije sa svim ovim što se događa s protestnom notom jeste taj politički uticaj u trenutku kada govorimo o zločinu koji je pred Međunarodnim sudom za ljudska prava dokazan kao genocid koji se dogodio nad 8732 žrtve, neko želi, kako bi skrenuo temu sa genocida. Ne mogu da shvatim da u redovima parlamentarne opozicije ne može da se pronađe čovjek koji će adekvatno okarakterissati šta se to zbiva. Crna Gora dobija protestne note dvije prijateljske države jer je ljudima koji su na vlasti cilj da na svaki način skrenu Crnu Goru sa evropskog puta tako što će poremetiti odnose sa susjedima. Hrvatska prva otvara vrata Crnoj Gori prema EU. Remećenjem tih odnosa oni uspijevaju da Crnu Goru pomjere sa evropskog puta. Puna su im usta Evrope, a rade sve da Crnu Goru skrenu sa evropskog puta. Svima je postaloo jasno da parlamentarnoj opoziciji nedostaje skroposti da stvari nazove pravim imenom, da sve ono što se događa u Crnoj Gori predstavlja one ljude koji jesu sa ideološki ono što predstavlja sa druge strane Crnoj Gori. Crna Gora je antifašistička država i utemeljana je na tim vrijednostima - ukazala je Markovićeva.
Posjeta : 84