Brze Činjenice

2
"Demokratska Crna Gora" o inicijativi za razriješenje predsjednika Skupštine Crne Gore
Inicijativa je - koalicije “za 21. milion”!
- Ovdje se ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi URA i moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije “za 21. milion”, jer bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla smijeniti.
Zamislite, poštovani građani, koliko se izdajnici iz parlamentarne većine moraju zastiđeti od poslanika Gencija Nimanbegua koji nije zelio da stavi potpis na izdajnički akt Koalicije “za 21 milion” - saopštila je "Demokratska Crna Gora" o inicijativi za razriješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića. 
 
2
DPS o Dritanu Abazoviću u večerašnjoj emisiji "Okvir"
Bez zloupotreba - za vladavinu prava!
   - Toplo Vam preporučujemo da ne zalazite na teren zloupotrebe službenog položaja, da stanete iza svojih riječi i date doprinos daljoj izgradnji vladavine prava u Crnoj Gori - ukazala je DPS potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da bi "kao političar koji ima ambicije da bude moderan evropski lider, morao da obrati pažnju na autoritarne crte ličnosti koje je ispoljio u večerašnjoj emisiji "Okvir" kada je, u maniru na kom bi mu pozavidjeli lideri DF i pogotovo Demokrata, donosio presude o pojedincima prije nadležnih državnih organa, pozivajući se pri tom na navodne podatke i papire u koje je imao uvid kao koordinator službi bezbjednosti". 
 
2
Crnogorski rukometaši igraju drugu utakmicu u glavnoj fazi EP protiv Holandije
"Lavovi" svježi - da ponove dobru igru!
- Ima još dosta do kraja. Glledamo samo sjedećeg protivnika i vidjećemo dokle će nas to dovesti. Gledamo da ne trošimo energiju nepotrebno, fokusirani smo samo na nove zadatke i sljedeće protivnike. Sa Holandijom se do sada nijesmo susrijetali. Kao i mi, jako je prijatno iznenađenje na ovom prvenstvu. To će nam biti jedan od najtežih mečeva baš zbog toba što nam daju ulogu favorita. Odigraćemo još jednu dobru utakmicu. Protivnik se ne pedaje, trči svih 60 minuta, ali pravili smo dobre rotacije i nemamo igrača koji su premoreni. Imamo tu dozu svježine i samim tim što uvodimo nove igrače. To nam daje za pravo da se nadamo da ćemo biti konkurentni i da ćemo nastaviti da igramo dobro - ističe Zoran Roganović, selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore koja sjutra igra drugu utakmicu u glavnoj fazi EP protiv Holandije. 
 
2
Prijedlog 38 poslanika da se Aleksa Bečić razriješi dužnosti predsjednika
Parlament "kumovao" - negativnim ocjenama!
    - Negativan godišnji izvještaj Evropske komisije, u kome se između ostalog navodi da je sadašnji Skupštine bez presedana u istoriji Crne Gore, najbolja je ilustracija zbog čega je put naše države prema Evropskoj uniji zaustavljen, a značajan doprinos takvom Izvještaju i takvoj dijagnozi stanja od strane naših evropskih partnera, dala je upravo Skupština pod rukovodstvom njenog aktuelnog predsjednika - ukazano je u Prijedlogu da se Aleksa Bečić razriješi dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore koji je potpisalo 38 poslanika. 
 
2
Šefica stručnog štaba rukometašica "Budućnosti Bemax" pred sjutrašnju utakmicu 11. kola DELO EHF Lige šampiona
Probaće da - pariraju što duže!
    - Očekuje nas teško putovanje do Rusije, potom okršaj protiv tima koji ima sjajan sastav i velike ambicije. Znai smo i uoči sezone da imamo izuzetno mlad sastav, a uz to smo se suočili sa pehovima zbog povreda ili korona virusa, tako da je ionako mala rotacija svedena na minimum. Teško je postaviti neku ozbiljniju postavu i taktiku sa toliko problema i pehova, ali nastojaćemo da što duže pariramo izuzetnom timu kao što je Rostov - ukazuje Bojana Popović, šefica stručnog štaba rukometašica "Budućnosti Bemax" pred sjutrašnju utakmicu 11. kola DELO EHF Lige šampiona.  
 
2
Prijavljen oporavak kod 1692 pacijenata
Devetoro preminulo - 1 212 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3387 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 1 212 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena devet smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Pljevlja (5), Podgorica (1), Nikšić (1), Mojkovac (1) i Berane (1). Među preminulima najmlađi je imao 73 godine, a najstariji 84.
Prijavljen je oporavak kod 1692 pacijenata.  
 
2
Nova uloga za nekadašnjeg napadača i prvog kapitena fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore
Raduloviću asistira - Vučinić!
- Svi znaju koliko sam vezan za reprezentaciju. Srećan sam što sam opet njen dio. Do sada sam pomagao na terenu, sad ću se truditi da pomažem u drugoj ulozi. Tu sam da pomognem, ali i da učim takođe - ukazao je Mirko Vučinić, prvi kapiten ,,hrabrih sokola“, od danas član stručnog štaba seniorske reprezentacije Crne Gore.
Nekadašnji napadač "Sutjeske", "Lećea", "Rome", "Juventusa" i "Al Džazire" asistiraće Miodragu Raduloviću, što će mu biti prvi angažman u ulozi trenera. Nakon što je predstavljen kao novi član stručnog štaba seniorske reprezentacije, Vučinić održao je predavanje polaznicima ,,Škole fudbala FSCG“. 
 
2
Crnogorski PEN centar i Razvojni institut
Tribina o - "Otvorenom Balkanu"!
    Da li je „Otvoreni Balkan“ zamjena za nedostatak posvećenosti EU zemalja regiona, podrška regionalnoj ekonomskoj integraciji ili politički trik koji će “platiti” zemlje s najmanjim tržištima? - centralno je pitanje tribine koju Crnogorski PEN centar u saradnji s građanskim neformalnim udruženjem Razvojni institut organizuje u poneđeljak od 11 u Multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović".
Na tribini će govoriti profesorica na Ekonomskom fakultetu i bivša potpredśednica Vlade i ministarka evropskih integracija Gordana Đurović, pisac i kolumnista Andrej Nikolaidis i politikolog Alek Barović.  
 
2
Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Promjena premijera - jedino poslije izbora!
- Postojeća Vlada, može se samo rekonstrusati sa postojećim premijerom, dok bi svaka promjena premijera mogla biti jedino moguća poslije novih parlamentarnih izbora - zaključuje se u saopštenju kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.  
 
2
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković reagovalla na tvit Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta
Zaigrali se - odgovaraće krivično!
- Vi ste se gđo Bratić dobro zaigrali i preigrali. Što ste se toliko uzbudili, treba da shvatite da je Vašim igrama došao kraj i da ćete krivično odgovarati za urušavanje identiteta Crne Gore - reagovala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na tvit Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. 
 
2
Lider SNP Vladimir Joković
Nije izdaja!
      - Izdati izdajnika nije izdaaja - istakao je lider SNP Vladimir Joković u večerašnjoj emisiji "Argumenti" TV Crne Gore. 
 
2
Sazvane tri sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore
Prvo o - razriješenju Abazovića!
- Sazvane su tri sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore. Prva, na zahtjev Vlade Crne Gore, za 3. februar u 11h, sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Predlog za razrješenje potpredsjednika Vlade CG, dr Dritana Abazovića i 2. Predlog za izbor potpredsjednika Vlade CG i ministra finansija i socijalnog staranja, mr Milojka Spajića.
Druga, na zahtjev Vlade Crne Gore, za 4. februar u 10h sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore.
Treća, na zahtjev 31 poslanika, za 4. februar u 11h sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Predlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vlade Crne Gore; 2. Predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi” – napisao je je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić na Tviteru. 
 
2
U prvoj utakmici glavne faze Evropskog prvenstva za rukometaše Crna Gora - Hrvatska 32:26 (15:9)
Savladani "kauboji" - "lavovi" žive san!
Više nije san, Crna Gora nastavlja da osvaja srca navijača širom Evrope – na startu glavne runde pala je Hrvatska 32:26 (15:9), treća vezana pobjeda na šampionatu i prvi bodovi u glavnoj rundi. Zapravo lekcija velikom protivniku, možda i najbolja riječ kojom se može opisati novo blistavo izdanje.
Vasko Ševaljević i saigrači su senzacija prvenstva, selektor Zoran Roganović je nakon prolaska u glavnu rundu najavio da njegovi momci još nijesu rekli posljednju riječ. Nakon izdanja i lekcije koju su održali Hrvatskoj, svima je jasno i zašto!
Crna Gora može da sanja nezamislivo, ova ekipa može da igra protiv svih rivala na prvenstvu... Nema euforije, ostala su još tri meča u glavnoj rundi...
 
 
2
Premijer uputio pismo srpskom patrijarhu Porfiriju
Prije potpisivanja - tehničke ispravke!
            - Iz svega proizlazi da se više radi o tehničkim pitanjima i potpunom usaglašavnju sa pravnom tekovinom Crne Gore, nego o neki suštinskim pitanjima koja dovode u pitanje odnos između države Crne Gore i SPC - zaključuje se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore o pismu koje je premijer Zdravko Krivokapić uputio srpskom patrijarhu Porfiriju. 
 
2
Rekli su - predsjednik SDP Raško Konjević poručio premjeru
Podnesite ostavku - ne brukajte se po stare dane!
- Još jedan dokaz da se profesor Krivokapić izgubio u vremenu i prostoru. Juče traži smjenu Dritana Abazovica, danas predlaže skraćenje mandata Skupštine. Podnesite ostavku ne brukajte se po stare dane. Ne čekajte da Vas Skupština smijeni. Vladate pola godine bez podrške. Dosta je bilo - poručio je premjeru predsjednik SDP Raško Konjević. 
 
2
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori
Prioriteti upravo - oporavak, snaga i pripadnost!
- Upravo te tri riječi – oporavak, snaga i pripadnost – odgovor na realno stanje u Evropi i ono što su prioriteti EU i Evrope - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je ambasadoru Republike Francuske u Crnoj Gori Kristijanu Timonijevu, sa kojm se sastao na njegovu inicijativu, na preuzetom predsjedavanju Savjetom Evropske unije i odlično izabranom motou. 
 
2
Prijavljen oporavak kod 2 200 pacijenata
Troje preminulo - 1 548 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 830 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 1 548 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Bar (1), Podgorica (1) i Herceg Novi (1). Među preminulima najmlađi je imao 73 godine, a najstariji 89 godina.
Prijavljen je oporavak kod 2 200 pacijenata.  
 
1
U 10. kolu Evrokupa "Budućnost Voli" - "Ulm" 68:89 (15:30, 18:20, 15:18, 20:21)
"Vrapci" se - ubjedljivo revanširali!
Vjerovatno najgore izdanje lidera grupe njemački "vrapci" iskoristili su da se revanširaju za poraz na svom parketu - u 10. kolu Evrokupa "Budućnost Voli" - "Ulm" 68:89 (15:30, 18:20, 15:18, 20:21).
Izabranicima Aleksandra Džikića večeras ništa nije polazilo za rukom, što su gosti rutinski kažnjavali.  
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore inicira razriješenje potpredsjednika
Umjesto Abazovića - predlaže Spajića!
    - Danas sam Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Dritana Abazovića, i predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsjednika Vlade Crne Gore. Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru! - objavio je na Twitteru predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravkp Krivokapić.
Prethodno, Skupštini Crne Gore koalicija "Crno na bijelo" inicirala je iterpelaciju o izglasavanjje nepovjerenja Vladi Crne Gore koju je potpisao 31 poslanik. 
 
1
Rukometna "A" reprezentacija Crne Gore protiv Hrvatske počinje glavnu rundu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj
Vjeruju da - uspjesima nije kraj!
- Od prvog meča protiv Hrvatske možemo da igramo protiv svih, takvo je raspoloženje. Mi smo, 90 odsto tima, preležai koronu,, a ostalli tek sad strahuju. Hrvati su vratili nekoliko igrača kući, a angažovali nove. Velike su to promjene, a mi smo ostali isti, s tim što ćemo nastupiti i nas trojica. Imamo šanse. Ne treba razmišljati da smo već postigli nešto veliko i da je tu kraj. Imamo još puno toga, ko zna što nas čeka. Možda još neki svijeti trenuci i u ovoj glavnoj rundi - napominje Stevan Vujović, koji se - kao i Stefan Čavor i Miloš Božović - poslije pozitivnih testova na COVID vraća u rukometnu "A" reprezentaciju Crne Gore, koja sjutra od 15,30 duelom protiv Hrvatske počinje glavnu rundu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.