Brze Činjenice

2
Pozdravna riječ predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom ispraćaja paraolimpijske reprezentacije Crne Gore na Paraolimpijskim igrama u Tokiju
Srcem ćemo - navijati za vas!
          - Posebno me raduje činjenica da na četvrtoj olimpijadi na kojoj učestvuje Crna Gora imamo do sada najviše sportista koji su se svojim trudom i umijećem izborili da predstavljaju našu državu na ovom najprestižnijem takmičenju.
Uvjeren sam da ćete svojim primjerom dati snažan podsticaj paraolimpijskoj zajednici u Crnoj Gori da i u budućem periodu nastavi kontinuitet prisustva na najvećim međunarodnim sportskim manifestacijama.
S ponosom ćemo pratiti vaše učešće na Olimpijskim igrama, svim srcem navijati za vas i radovati se vašim rezultatima - zaključio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozdravnu riječ povodom ispraćaja paraolimpijske reprezentacije Crne Gore na Paraolimpijske igre u Tokiju.
Atletičarki Marijani Goranović i stonoteniseru Filipu Radoviću uručio je crnogorsku zastavu koju će nositi na svečanoj ceremoniji otvaranja igara. 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravko Krivokapič na "Premijerskom satu'
Obaveze prema EU - do 2024.!
      - Ova Vlada je zacrtala da do 2024. završi obaveze prema Evropskoj uniji. Definisali smo to kao cilj i tome cilju težimo. Da bi taj cilj ostvarili mi smo morali definisati mapu puta, koja je prezentovana svim ambasadorima koji su imali samo riječi hvale. Od 33 poglavlja, koja su sva otvorena mi smo država koja najduže pregovora sa Evropskom unijom. I zato želimo da taj proces kratimo - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravko Krivokapič. 
 
2
U prijepodnevnim satima izbio požar u blizini brda Gorice
Vatrogasci gase - vjetar pali!
Požar širokih razmjera u blizini brda Gorice koji je izbio u prijepodnevnim satima Služba zaštite i spašavanja uspjela je da u 12.17 stavi pod kontrolu, ali zbog jakog vjetra proširen je na druge lokacije i aktivno se radi na stavljanju vatre pod kontrolu.  
 
2
Premijer Zdravko Krivokapić na "Premijerskom satu" o rezultatima turističke sezone
Uprkos kampanji - evropski hit!
      - Ono što je najvažnija činjenica da je Crna Gora turistički hit u čitavoj Evropi. O tome govore činjenice. Vi znate da smo budžet projektovali na 65 odsto, projekcija MMF je bila na 70 odsto 2019. Sve je to prevaziđeno. Za samo prvu polovinu ove godine mi smo ostvarili isti rezultat kao u cijeloj 2020. U odnosu na 2019. to je 84 odsto. Rezultati će biti sjutra i ja mislim da su oni mnogo veći. Takođe, to je deset puta više nego u istom periodu 2020. - kazao je premijer Zdravko Krivokapić na "Premijerskom satu", odgovarajući na pitanje Borisa Bogdanovića iz Kluba poslanika „Mir je naša nacija“. 
 
2
Prijavljen oporavak kod 24 pacijenta od infekcije SARS-CoV-2
Dvoje preminulo - 146 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2485 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 146 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 140 među građanima Crne Gore i 6 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena dva smrtna ishoda obolijevanja od COVID-19 infekcije iz opština Pljevlja (1) i Herceg Novi (1), od kojih je mlađi imao 74 a stariji 80 godina.
Prijavljen je oporavak kod 24 pacijenta.  
 
2
Vladimir Gojković. selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, poslije praza od Hrvatske 8:13 na OI u Tokiju
Odlučujemo sami o sebi!
            - Još nijesmo ni prošli ni ispali, imam još dvije utakmice da rješavam svoju sudbinu. Ako dobijemo obje utakmice, sigutno smo prošli, možda i sa jednm. Najvažnije je da mžemo da odlučujemo sami o sebi - ukazao je Vladimir Gojković. selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, poslije današnjeg praza "ajkula" od Hrvatske 8:13 na OI u Tokiju. 
 
2
Potpredsjednik Vlade Crne Gore posjetio Uniju poslodavaca
Velika šansa - post-covid period!
- Za Crnu Goru velika šansa je post-covid period u kom se predviđa trka za investicijama, gdje Crna Gora treba dobro da se pozicionira i time unaprijedi svoj ukupan imidž - ukazao je Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, u Uniji poslodavaca Crne Gore.  
 
2
Predsjednik Crne Gore primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske
Za Zapadni Balkan - EU jedino rješenje!
- Evropska budućnost ZB, jedino je dobro rješenje i za region i za EU - poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kkoji je danas u oproštajnu posjetu primio ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina. 
 
2
I juče bez smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19
Novoinficiranih 144 - 24 oporavljena!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2280 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 144 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 132 među građanima Crne Gore i 12 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod obolijevanja od COVID-19 infekcije.
Prijavljen je oporavak kod 24 pacijenta.  
 
2
Deseto izdanje „Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” biće od 30.jula do 7.avgusta održano na Ivanovima koritima
Epidemija diriguje - manje sastave!
    - Zbog svih epidemioloških uslova odlučili smo da radimo u okviru manjih kamernih sastava, dua, trija, kvarteta i kvinteta po želji polaznika. Za takve sastave imamo dobar prostor gdje možemo da ispoštujemo sve epidemiološke mjere. Ove godine dio kampa biće i mladi profesionalni muzičari iz Bosne i Hercegovine (Isak Haračić, violončelo i Sonja Marković, klavir) koji su dobili grant programa I-Portunus Evropske komisije za mobilnost umjetnika, upravo zbog usavrašavanja na Ljetnjem kampu i koji će 5.avgusta održati koncert u Ljetnjikovcu Palac na Ivanovim koritima - najavila je Maja Popović, urednica muzičkog programa KIC, jubilarno, 10. izdanje „Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” koje će od 30.jula do 7.avgusta održano na Ivanovima koritima.  
 
2
Turistička organizacija Podgorice i ovog ljeta organizuje zabavno-rekreativnu manifestaciju na Sastavcima
Od četvrtka - „Ajmo na Moraču“!
Nastupom KUD KIC "Budo Tomović" i solistkinje izvorne muzike Milice Vojinović, sa orkestrom Ivana Pekovića, prekosjutra od 19 počeće manifestacija „Ajmo na Moraču“ na Sastavcima koju i ovog ljeta organizuje Turistička organizacija Podgorice.
Sugrađani i posjetioci Podgorice tokom trajanja manifestacije biće u prilici da uživaju u kulturno-zabavnom programu, ali i da doživljaj pored rijeke upotpune sportsko-rekreativnim sadržajima poput vožnje kajaka i spuštanja gumama od gradskih plaža u Rogamima i kod hotela „Ambasador“ do Sastavaka. 
 
2
Vlada Crne Gore
Položen vijenac - žrtvama iz Velike!
            - Crna Gora će se, kao odgovorna država, i institucionalno odrediti prema teškom zločinu u Velici, ali i Pivi i svim stratištima koja moraju biti trajno urezana u kolektivno sjećanje crnogorskih građana.
To je naš dug prema nevinim žrtvama, ali i prema budućim pokoljenjima, kako bi Crna Gora našla svoj mir - saopštila je Vlada crne Gore, čija je delegacija - predvođena ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem - položila vijenac u čast žrtava zločina u Velici, stradalih na današnji dan 1944.  
 
2
U revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija "Budućnost" - "HB Toršavn" 0:2 (0:1)
Eliminisani - bez datog gola!
"Plavi" su se oprostili od Evrope na neslavan način - "Budućnost" je u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija poražena od ekipe "HB Toršavn" pod Goricom 2:0.
Strijelci za tim sa Farskih ostrva bili su Mor u 39. i Johansen u 73. minutu.
U prvoj utakmici "HB Toršavn" slavio je 4:0. 
 
2
Predstavllljeni rezultati rada Turističke organizacije Podgorica i najavlljene njene predstojeće aktivnosti
Destinacija konkurentna - nasljeđem i ljepotana!
         - Podgorica može postati turistička destinacija konkurentna drugim turističkim centrima. Turistička organizacija na pravi način prepoznaje potencijale našeg grada, a promo filmovi koje su kolege pripremile vjerno prikazuju ljepote Podgorice. Da nije bilo koronavirusa, nemam dilemu da bismo prošle i ove godine imali fantastične rezultate. Turistički potencijal Podgorice u punom kapacitetu iskoristiće tokom naredne godine - naglasio je gradonačelnik Poddgorice na press konferenciji na kojoj su danas predstavljeni rezultati Turističke organizaciija Podgorica i najavlljene predstojeće aktivnosti. 
 
2
Bez smrtnih ishoda povezanih sa infekcijom SARS-CoV-2, oporavak 31 pacijenata
Novooboljelih 145!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2343 uzorka na novi koronavirus, što je 860 više nego prethodnog dana. Ukupno je dijagnostikovano 145 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 132 među građanima Crne Gore i 13 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod obolijevanja od COVID-19 infekcije.
Prijavljen je oporavak kod 31 pacijenata.  
 
2
U selu Popratnica, nadomak Podgorice
Pronađene tri parcele - marihuane!
- Sprovodeći intenzivne mjere i radnje na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, te raspolažući operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe za pretres porodične kuće i imanja D.V. (53) iz Podgorice, pronađene su tri parcele sa 120 stabljika opojne droge marihuana - objavila je Uprava policije Crne Dore na Twitter nalogu.
Pronađene tri parcele sa 120 stabljika opojne droge marihuana u selu Popratnica nadomak Podgorica. Osumnjičeni je lišen slobode i uz krivičnu prijavu biće priveden postupajućem tužiocu. 
 
2
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je poruku podrške rukometašicama i vaterpolistima
Samo veliki - znaju da gube!
          - Glavu gre naše lavice, naše ajkulle. Igre su tek počele. Samo veliki znaju da gube, i da još više cijene pbjede koje predstoje. Crna Gora je uvijek uz vas - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je poruku podrške rukometašicama i vaterpolistima poslije njihovih prvih poraza na OI u Tkiju.  
 
2
Od petka novi digitalni alat za kontrolu i upravljanje pandemijom
U klubove i diskoteke - sa COVID potvrdom!
       Crna Gora će, uoči pridruživanju EU digitalnom COVID sertifikatu, dobiti Nacionalnu digitalnu COVID potvrdu koja treba da bude u upotrebi od petka, 30. jula kada se očekuje da Vlada Crne Gore objavi korigovane mjere u borbi protiv korona virusa. Podsjećamo da je najavljeno da će u noćne klubove, diskoteke i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove.
Nacionalna digitalna COVID potvrda, po uzoru na EU digitalni COVID sertifikat, a koja će biti dodatni digitalni alat za kontrolu i upravljanje pandemijom. 
 
2
Tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom
Novih slučajeva 77 - oporavljenih 13!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1483 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 77 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 62 među građanima Crne Gore i 15 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom, i to iz sledećih opština: Podgorica (1), Cetinje (1) i Plužine (1). Najmlađi je imao 60 a najstariji 85 godina.
Prijavljen je oporavak kod 13 pacijenata.  
 
2
Rekli su - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za slovačku TA3
Srbija vijekovno - svojata Crnu Goru!
          - Nemam nikakve sumnje da će Crna Gora ostati nezavisna i da će stabino ostati na putu evropske integracije. Ubijeđen sam da će biti prva sljedeća članica EU. Srbija se tešk miri sa nezavisnošću Crne Gore. To je politika doslijednog odnosa prema Crnoj Gori. Ono što danas radi Vučić doslijedna je politika Srbije koja ne uvažava trajnost crnogorske nezavisnosti - naglasi je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za slovačku TA3.