Brze Činjenice

0
Ispred Vlade Crne Gore održan protest građana zbog najavljenog potpisivanja ugovora sa SPC
"Zlatna ribica" ispunjava želje - Vučića i Perića!
       - Ovo što imamo u formi Temeljnog ugovora je spisak želja ove ustanove za čije je ispunjenje je zadužena zlatna ribica Vučića i Porfirija Perića koja je danas premijer Crne Gore. Ovakav ugovor predstavlja opasnost za trajni nestanak Crne Gore. Poručujemo Abazoviću da ne damo ono što su gradili i krvlju branili naši preci. Ne pristajemo na okupaciju i krađu naše imovine. Budu li insistirali na ovom naumu jednom će morati odgovarati za to - ukazala je građanska aktivistkinja Svetlana Pajović na protestu ispred Vlade Crne Gore koji večeras grupa građana organizovala pod motom Zbog naše prošlosti, zbog naše sadašnjosti, zbog naše budućnosti! i sa jasnom porukom Dolje Vlada, dolje izdajnici! 
 
0
Mlada U-20 košarkaška reprezentacija Crne Gore sa sve tri pobjede završila na međunarodnom turniru u Podgorici
Na uvertiri za EP - "crveni" maksimalni!
    Mlada U-20 košarkaška reprezentacija Crne Gore sa sve tri pobjede završila je na međunarodnom turniru u Podgorici. Izabranici Dušana Dubljevića su u trećem meču u "Bemax areni" slavili protiv Izraela 96:81. Odlično su se naši momci oporavili poslije dva teška meča protiv Srbije i Hrvatske i danas odigrali izuzetno.
"Crveni" su napravili najbolju uvertiru za Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina, koje se igra u Podgorici od 16. do 24. jula.
 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković u emisiji "Aritmija" Gradske TV
Abazović bi potpisao - kapitulaciju!
- Abazović nosi odgovornost i mora da štiti interese Crne Gore. Ovakvim radom će da destabilizuje sistem, jer ugovor koji planira da potpiše predstavlja potpuno uništenje države, njenu kapitulaciju i okupaciju. Nakon toga, Crna Gora će postojati samo na papiru jer njime je predviđeno da se kompletno sakralno i kulturno naslijeđe Crne Gore prepiše u svojinu druge države - ukazala je - u emisiji "Aritmija" Gradske TV - poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore na radnom doručku sa ambasadorima EU
Iz EU stižu - pozitivni signali!
         - Ovako pozitivni signali iz Brisela i iz svih država članica EU nijesu viđeni u posljedje 22 godine. Samim tim, Crna Gora može biti kolateralni pobjednik aktuelnih prilika - zaključila je ambasadorka Republike Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova ukazujući da se današnji radni doručak predsjednika Vlade Crne Gore održava u susret sjednici Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, koji će se ovog mjeseca održati u Podgorici i to prvi put van granica EU. 
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović
Ako je prioritet SPC - mijenjati Vladu!
    - Ako je Vlada evropska prioriteti su evropski. Ako su prioriteti drugi onda Vlada nije evropska. Ako su pregovori sa povlašćenom SPC važniji od pregovora sa EU - birati novu Vladu. Sve jasno da jasnije biti ne može. Kristalno - napisao je na Tweeteru, reagujući na izjavu češke ambasadorke Janine Hrebičkove, generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 
0
IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Oporavljenih 100 - novopozitivnih 187!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 685 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 187 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 100 pacijenata.  
 
0
"Socijaldemokrate" večerašnji protest građana protiv namjere Vlade Crne Gore da potpiše ugovor sa SPC smatraju opravdanim
Vrijeme je da - otkažu povjerenje Vladi!
- Krajnje je vrijeme da otkažu podršku ovoj izdajničkoj Vladi i već noćas promijene društvo – da umjesto sa Abazovićem unutar zgrade Vlade budu sa građankama i građanima, iskrenim patriotama - "Socijaldemokrate", koje večerašnji protest građana protiv namjere Vlade Crne Gore da potpiše ugovor sa SPC smatraju opravdanim, "još jednom pozivaju državotvorne partije da, koliko je danas, učine korak ka sprječavanju ovakve sramne izdaje naše domovine".  
 
0
Predsjednik Crne Gore odlikovao kapetane regente Republike San Marino
Minau i Rondeliju - Orden Crnogorske velike zvijezde !
       - Nakon obnove nezavisnosti veoma puno smo radili na razvoju međudržavne saradnje, tome su naravno doprinijeli brojni kapetani regenti koji su predvodili San Marino u prethodnom periodu i koji su bili akteri razvoja međudržavne saradnje.
Danas mi je veliko zadovoljstvo da predajem ovo priznanje vama, odam poštovanje prema San Marinu, prema svim kapetanima regentima koji su doprinijeli ovoj saradnji i prema vama lično - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručujući kapetanima regentima Republike San Marino Oskaru Minau i Paolu Rondeliju priznanja Orden Crnogorske velike zvijezde koji država Crna Gora dodjeljuje za naročite zasluge u očuvanju i unaprijeđenju prijateljstva i međudržavne saradnje u između naše i drugih država. 
 
0
Revija “Filmski snovi - gledaoci biraju“ u KIC "Budo Tomović"
Na otvaranju - "Telma i Luiz"!
Filmom slavnog reditelja Ridlija Skota "Telma i Luiz" (1991) koji je najbolji primjer obrađivanja ozbiljnih tema naizgled trivijalnim filmskim jezikom, večeras od 20 u sali DODEST KIC "Budo Tomović" počeće šesto izdanje revije KIC “Filmski snovi - gledaoci biraju“.
Napisan po scenariju Keli Kuri, “Telma i Luiz“ prepoznat je kao jedan od sjajnih filmova o ženskom prijateljstvu, sa šest nominacija za Oskara. U filmu dvije najbolje prijateljice kreću u avanturu, ali se ona ubrzo pretvara u zastrašujuće bjekstvo od policije zbog zločina koje su počinile.  
 
0
Večeras novii protest zbog radne verzije ugovora koji Vlada Crne Gore namjerava da sklopi sa SPC
Nema pristajanja na - revizionizam i otimačinu!
- Zbog naše prošlosti, zbog naše sadašnjosti, zbog naše budućnosti! Dolje Vlada, dolje izdajnici - moto je i poruka protesta koji večeras od grupa građana organizuje ispred Vlade Crne Gore. Povod je nedavno objavljena radna verzija ugovora koji Vlada Crne Gore namjerava da sklopi sa SPC.
- Ne pristajemo na revizionizam i otimanje istorije!
Ne pristajemo na odustajanje od evropskog puta i evropske budućnosti Crne Gore - napominje građanski aktivista Aleksandar Zeković. 
 
0
Predsjednik Crne Gore čestitao zlato Mariji Vuković i bronzu Danijelu Furtuli
Crna Gora ponosna - na svoje sportiste!
- Čestitke Mariji Vuković za osvojenu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru. Naša vrhunska sportistkinja koja u kontinuitetu postiže sjajne rezultate i visoko uzdiže ugled zemlje.
Čestitke i Danijelu Furtuli za osvojenu bronzu. I on nas je navikao na dobre vijesti. Crna Gora ponosna na svoje sportiste - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. 
 
0
U utakmici za sedmo mjesto na SP vaterpolisti Crne Gore poražene od Mađarske 6:8 (0:1, 1:4, 1:2, 3:1)
Poraz i na kraju - "ajkule" osme!
             Nastup na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj vaterpolisti Crne Gore završili su kao osmooplasirani. Danas, u utakmici za sedmo mjesto "ajkule" su poražene od domaćina 6:8 (0:1, 1:4, 1:2, 3:1). 
 
0
Infekcija SARS-CoV-2 i dalje uzlaznom putanjom
Novopozitivnih još 260!
< Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 980 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 260 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 166 pacijenata.  
 
0
Zoran Roganović, selektor muške "A" reprezentacije Crne Gore, poslije današnjeg žrijeba za SP
Pripremiti se za - veće ambicije!
- Sigurno da možemo da budemo zadovoljni žrijebom, ali mislim da bi od ovog puta, poslije finog kontinuiteta i dobrih partija, trebalo više da gledamo sa kojom grupom se ukrštamo. Tu ćemo imati malo teži posao, ali ukoliko imamo velike ambicije moramo dobro fizički da se spremimo - ukazao je Zoran Roganović, selektor muške "A" reprezentacije Crne Gore, poslije današnjeg žrijeba za SP. 
 
0
Najbolji crnogorski rukometaši saznali protivnike na SP, koje će u januaru biti igrano u Poljskoj i Švedskoj
''LavoviI" na - Španiju, Čile i Iran!
          Najbolji crnogorski rukometaši na SP, koje će u januaru biti igrano u Poljskoj i Švedskoj igraće u grupi "A", a pprotivnici su im - Španija, Čile i Iran - odlučeno je žrijebom u Katovicama.
Plasman u glavnu rundu u kojoj će biti formirane četiri grupe sa po šest selekcija, izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe. 
 
0
Infekcija SARS-CoV-2 opet uzima maha
Registrovan - 271 novi slučaj!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 958 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 271 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 182 pacijenta.  
 
0
Rekli su - direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević
Abazović slijedi - Vučićeve prioritete!
- Ako pogledamo analitičnije moj utisak je da Abazović slijedi značajne Vučićeve prioritete u Crnoj Gori. On snažno afirmiše Otvoreni Balkan, ima protekcionistički stav prema SPC i čuva pozicije DF u izvršnoj vlasti - zaključila je u razgovoru za "Antenu M" direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević. 
 
0
U utakmici 5. kola grupe "E" kvalifikacija za SP Crna Gora - Francuska 70:69 (15:15;18:16;23:17;14:21)
"Crveni" slavili - favorit zadrhtao i pao!
Najbolji crnogorski košarkaši priželjkivalli su jednu pobjedu u dva meča, a ostvarili su je već večeras protiv favorizovanih "trikolora" - u utakmici 5. kola grupe "E" kvalifikacija za SP u "Morači" Crna Gora - Francuska 70:69 (15:15;18:16;23:17;14:21).
Nemanja Radović 27 sekundi prije kraja postigao je odlučujući koš za minimalnu, ali izuzetno vrijednu pobjedu. Francuska je promašila tri šuta do kraja. Među izabranicima Boška Radovića najefikasniji je bio Radović sa 15 koševa.Radebou, koji je danas dobio crnogorski pasoš, ubacio je 12, Vladimir Mihailović 11, a Nikola Ivanović 10. 
 
0
Crnogorsko društvo nezavisnih književnika o prijedlogu tzv. Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore sa Crkvom Srbije
Više imperijalne arogancije - nego ijedan ferman!
- U proteklim vjekovima borbe za slobodu i nezavisnost, Crna Gora nikad nije bila suočena s tako ponižavajućim dokumentom. Jer tzv. Temeljni ugovor, nije „temeljan“ ni ustavan – pravomoćni međunarodni sporazumi ne mogu se sklapati između suverene države i institicije čije je sjedište u drugoj državi(sic!) – napisan je u beogradskoj patrijaršiji, i proslijeđen Dritanu Abazoviću, trenutnom predsjedniku Vlade. Drugo, prijedlog ovog teksta sročen je s više imperijalne arogancije nego što je to bio ijedan ferman, ukaz, ultimatum koji su okupatori dosad javno deklarisali od vremena arhonta Petra - saopštilo je Crnogorsko društvo nezavisnih književnika koje prijedlog tzv. Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore sa Crkvom Srbije smatra imperijalnim aktom, bez presedana u milenijumskoj istoriji Crne Gore. 
 
0
Glavni grad preuzeo muški rukometni kllub "Budućnost"
"Plavo-bijela" porodica bogatija - za rukometaše!
          - Naša plavo-bijela sportska porodica, kojom se ponosimo, jedan od simbola Podgorice, postaje bogatija za jednog člana. Rukomet u Podgorici je stvar sportske tradicije, ponosa, nešto po čemu se Podgorica prepoznaje, ne samo u Crnoj Gori i regionu nego i šire - ukazao je na press konferenciji dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, koji je danas sa osnivačima Muškog rukometnog kluba 'Budućnost Podgorica' Ugovor o preuzimanju.