Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

2
Svemirski balon testiraju u aprilu
Večera na "rubu svemira" - 500.000 $!
Privatne kompanije SpaceVIP i Space Perspective su se udružile kako bi ponudile vrhunsko luksuzno iskustvo objedovanja u svemiru. Svi oni koji budu u mogućnosti i spremni da plate gotovo 500.000 dolara letjeće do ruba svemira pomoću svemirskog balona, te će jesti hranu iz menija danskog Å¡efa Rasmusa Munka, čiji restoran "Alchemist" posjeduje dvije MiÅ¡elin zvijezde.  
 
1
Jedan od najboljih boksera svih vremena posjetio Crnu Goru
Mejveder u - Zeti!
    Avion koji pripada jednom od najboljih boksera svih vremena, Flojdu Mejvederu, na aerodromu u Zeti.  
 
1
Preminuo „Polio Pol“
U gvozdenim plućima proveo - 70 godina!
    Pol Aleksander, koji je većinu vremena u proteklih 70 godina proveo u gvozdenim plućima i prkosio svim očekivanjima postavÅ¡i čak advokat i pisac, preminuo je u 78. godini, saopÅ¡tio je njegov brat.
Smrt „Polio Pola“, kako su ga zvali, objavljena je u utorak na GoFundMe stranici postavljenoj da pomogne u plaćanju njegovog stanovanja i zdravstvene zaÅ¡tite 
 
1
U Italiji rastu zahtjevi za ureðajima protiv agresije
Narukvica protiv - nasilja!
    Žrtve su najèešæe žene, koje su stalno na oprezu kada izlaze iz kuæe, bilo da treba da preðu nekoliko metara od metroa do vrata svog stana, bilo kada izlaze uveèe sa prijateljicama i vraæaju se same tramvajem. Samo pre nekoliko dana jedna žena je napadnuta na stanici Termini u Rimu bez ikakvog razloga. Zbog toga, u toj zemlji sve viÅ¡e rastu zahtjevi za ureðajima protiv agresije koji mogu da budu narukvice i privesci, a koje su samo u proÅ¡loj godini spasile viÅ¡e od 300 osoba. 
 
0
Gotova je kada mast ,,zapliva“ oko nje
Crnogorska cicvara na listi - najboljih svjetskih kuhinja!
    Crnogorska kuhinja naÅ¡la se na 80. mjestu na listi najboljih svjetskih kuhinja. Listu je objavio čuveni gastronomski sajt Taste Atlas, a naÅ¡a kuhinja zavrijedila je ocjenu 3,96.
Ističu da se tokom isprobavanja crnogorske kuhinje nikako ne propuste priganice sa medom, pljevaljski sir i njeguÅ¡ki prÅ¡ut … To stranci inače uvijek prvo probaju.
No, zanimljivo je da se prije svega, na prvom mjestu naÅ¡la cicvara. Bake su govorile da je treba strpljivo i dovoljno dugo kuvati, a gotova je kada mast ,,zapliva“ oko nje. 
 
0
Diomedova ostrva
Jedino mjesto za - gledanje u juče!
    SmjeÅ¡tena u Beringovom moreuzu između Aljaske, Sjedinjenih Američki Država i Čukotke u Rusiji leže dva ostrva koja ne samo da označavaju podjelu između dvije nacije, već se nalaze i na zagonetnoj međunarodnoj datumskoj liniji. 
 
2
Alpinisti Vojske Crne Gore posjetili Klinički centar Crne Gore
Poklon paketićima obradovali - male pacijente!
    U susret novogodiÅ¡njim praznicima pripadnici Vojske Crne Gore obradovali su poklon paketićima maliÅ¡ane hospitalizovane u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra.
- NaÅ¡i alpinisti iznenadili su djecu i roditelje spuÅ¡tajući se niz zgradu Instituta, dok ih je medicinsko osoblje KC podržalo uz pjesmu i igru - naveli su iz Ministarstva odbrane u objavi na Facebooku. 
 
0
Afrički rekord
Rodila blizance - u 70.!
    SedamdesetogodiÅ¡njakinja je možda najstarija žena u Africi koja se porodila, saopÅ¡tila je bolnica u Ugandi. Nakon vantjelesne oplodnje, Safina Namukvaja je u četvrtak rodila blizance, dječaka i djevojčicu. 
 
2
Å vajcarska i hrana
Kako nastaje kralj sireva - ementaler?!
    „Švajcarski sir" sa kultnim rupama poznat je Å¡irom sveta, ali pravi ementaler je ručno rađen, pažljivo kontrolisan proizvod. 
 
0
Na lutriji EuroMillions
Tri osobe dobile - po 52 miliona!
    Po 52 miliona eura (46,2 miliona funti) osvojila su tri vlasnika tiketa na lutriji EuroMillions, javlja SkyNews.
 
 
0
Ljekari tvrde
Kafa može - da nam prduži život!
    Ispijanje dvije do tri Å¡oljice kafe dnevno moglo bi se povezati s dužim životnim vijekom, pokazalo je novo istraživanje. 
 
0
Bolji od njega je samo italijanski "Fiore sadro"
Njeguški sir - drugi u svijetu!
    NjeguÅ¡ki sir proglaÅ¡en je za 2. najbolji sir od ovčijeg mlijeka na svijetu!
Bolji od njega je samo italijanski "Fiore sadro". 
 
1
Sika dana
Festival balona u Parizu!
 
 
1
TAČNO 920 EVRA ZA 15 DANA
Traži se radnik za - pola (ne)radiš!
    Firma "Plovput" iz Splita raspisala je konkurs za radno mesto svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini. 
 
1
Jedan od svjetskih rekordera kada su u pitanju kovid pacijenti
Već 14 mjeseci - pozitivan na koronu!
    Muzafer Kajasan iz Turske jedan je od svjetskih rekordera kada su u pitanju kovid pacijenti. Naime, on je već 14 mjeseci pozitivan na koronavirus i naizmjenično se nalazi u bolnici i kućnoj izolaciji. 
 
1
Ministarstvo zdravlja Novog Zelanda istražuje
Za dan primio - 10 vakcina protiv kovida!
    Ministarstvo zdravlja Novog Zelanda istražuje postupke čovjeka koji je, kako prenosi novozelandski portal Stuff, obiÅ¡ao nekoliko centara za vakcinaciju i za novac umjesto drugih primio vakcine. 
 
1
Slovački biospeleolog i zoolog sa Univerziteta Crne Gore
Novi puž nazvan - po Đokoviću!
    Slovački biospeleolog Jozef Grego i crnogorski zoolog sa Univerziteta Crne Gore Vladimir PeÅ¡ić otkrili su novog puža u kraÅ¡kom izvoru u blizini Podgorice. Njihov naučni članak objavljen je u časopisu Sabterenian Bajolodži, a dvojac naučnika kaže da su ga nazvali po tenoseru Novaku Đokoviću (Travunijana Đoković - T. djokovici). 
 
2
Nesvakidašnji sluèaj penzionerke iz Španije
Vratila se - preminula od korone!
    Å panjolka za koju je porodica verovala da je umrla od korona virusa iznenadila je svoju rodbinu vrativÅ¡i se kuæi devet dana nakon Å¡to im je reèeno da je sahranjena, preneli su lokalni mediji. 
 
1
Laboratorijski testovi Colgate pokazali efikasnost paste za zube i sredstva za ispiranje usta
Deaktiviraju virus - koji uzrokuje COVID-19!
    Laboratorijska ispitivanja pokazuju da paste za zube koje sadrže cink ili kositar i teènosti za ispiranje usta s cetilpiridinijevim kloridom (CPC) neutralizuju virus koji uzrokuje COVID-19 za 99,9 odsto. 
 
1
Tvrdnje nauènika
Najbrže triježnjenje - duvanjem u kesu!
    Tim kanadskih nauènika razvio je nevjerovatan naèin za spuÅ¡tanje nivoa alkohola u krvi, i to tri puta brži od uobièajenog. Sve Å¡to je potrebno je predmet velièine fascikle koji bi mogao da spasi milione života Å¡irom svijeta godiÅ¡nje. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|