Brze Cinjenice - Grad

0
Opštinski odbor DPS Zeta povodom prijedloga idejnog rješenja za novi grb i zastavu Opštine
Nakaradna obilježja - biće brzo promijenjena!
       - Poručujemo rukovodstvu Zete da povuče ovo kvislinško obilježje, a ako to ne uradi, onda makar da se ne navikava na njega jer će biti promijenjeno vrlo brzo zajedno sa sluganskim rukovodstvom opštine - poručio je Opštinski odbor DPS Zete povodom prijedloga idejnog rješenja za novi grb i zastavu Opštine koji "pokazuje namjeru da se crnogorski identitet Zete potisne i da mu se pripoje karakteristike nečega što nikada nije bilo zetsko".
- Prikazana zastava, sa grbom postavljenim na trobojci identičnog rasporeda boja kao na zastavi Srbije jasno pokazuje pravu namjeru nalogodavaca ovog sramnog čina.  
 
2
Inicijativa Izvršnog odbbora FSCG
Nagrada golmanu i turnir - po Matiji!
    Izvršni odbor FSCG inicirao je da nagrada koja će nositi ime Matije Šarkića, golmana seniorske reprezentacije koji je preminuo u 27. godini života. Takođe, započćei administrativne procedure i uputiti pozive fudbalskim savezima Engleske, Belgije i Slovenije za učešće na memorijalnom turniru za mlađe kategorije „Matija Šarkić“ koji bi se održao tokom proljeća 2025. 
 
1
Pokret "Evropa sad"
Milatovićevi odbornici pripremaju - koaliciju sa DPS!
             - Višemjesečnim odbijanjem da nam kažu zahtjeve, Milatovićevi odbornici pripremali su koaliciju sa DPS-om, što će se nakon nekoliko zajedničkih uskraćivanja kvoruma, to valorizovati i budućim zajedničkim djelovanjem.
To je uvertira za saradnju koja će se nastaviti, pa zato izbore zajedno izazivaju, a vjerovatno po konceptu saradnje kakvom smo svjedočili kada se formirala manjinska Abazovićeva Vlada na državnom nivou - ističu u Pokretu "Evropa sad".  
 
1
Upućena inicijativu za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, kao i za skraćenje mandata Skupštini
Zbog previranja bivših kolega - ispaštaju građani!
- Jasno je da zbog političkih previranja bivših kolega (Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu) ispaštaju samo građani Podgorice, zato smo odlučili da stavimo tačku na nedoraslost PES da upravlja sistemom Glavnoga grada - ukazao je Miloš Mašković, odbornik SD u Skupštini Glavnog grada, napominjuči:
- Danas smo ispunili svoje obećanje prema građanima Podgorice i svim odborničkim klubovima u Skupštini Glavnoga grada uputili inicijativu za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, kao i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini. 
 
1
Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović
Neću podržati - skraćivanje mandata!
    - Neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini ili razrešenje gradonačelnice Injac. Povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat više govori o njima, nego o nama. To se nekad na podgoričkoj cesti zvalo "pobrkani lončići". Ipak, sve je manje prostora za "žmurke" i u narednom periodu će se otkriti da li se DPS "krije" iza još nekih osim SD, SDP i LP. U svakom slučaju važno je da Podgorica dobije rasplet situacije, poručuje predsjednica Skupštine Glavnog grada - naglasila je u izjavi za javnost predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović. 
 
0
Sedma sjednica Prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore
Usvojeni svi zakoni - za dobijanje IBAR!
          Usvajanjem još pet zakona potrebnih za dobijanje izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR) - Preijdloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, Prijedloga zakona o sprečavanju korupcije, Predlog zakona o medijima, Prijedloga zakona o nacionalnom javnom emiteru - Javnom medijskom servisu Crne Gore i Prijedloga zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama - kasno sinoć završena je sedma sjednica Prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore.
Sjednicu je obilježilo negodovanje opozicije što je Vlada Crne Gore opozvala ministra pravde Andreja Milovića kao predstavnika predloženih zakona, a na njegovo mjesto ppostavljen je potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica.  
 
2
Gradonačelnica Podgorice dr Olivera Injac povodom 20 godina od ubistva Duška Jovanovića
Dugujemo mu - pravdu!
      - Duško Jovanović je bio i ostao simbol slobodne riječi u Crnoj Gori i zbog toga mu dugujemo da pravda konačno bude zadovoljena i da svi zajedno možemo živjeti u nekom pravednijem društvu za koje se Duško iskreno borio. Već 20 godina posvećeni smo traganju za pravodom čuvajući vrijednosti zbog kojih je Duško Jovanović podnio žrtvu u ime svih nas. Djela Duška Jovanovića govore o tome koliko je važno da ostanemo dosljedni u potrazi za istinom, bez obzira na rizike koju ta potraga nosi, jer nam jedino istina može pomoći da pobijedimo mračnu prošlost koja je teret cijele Crne Gore. Istrajaćemo! - poručila je gradonačelnica Podgorice dr Olivera Injac. 
 
1
Diplomatic Gastro Day na "Proljećnom pazaru"
Nacionalne specijalitete pripremaju - diplomate!
Zahvaljujući raznovrsnom programu u okviru "Proljećnog pazara", Trg nezavisnosti će i u danima koji predstoje biti mjesto druženja i uživanja svih generacija, kako naših sugrađana, posjetilaca iz drugih crnogorskih gradova, ali i nemalog broja stranih turista. Diplomatic Gastro Day, u okviru kojeg predstavnici diplomatskog kora pripremaju nacionalne specijalitete zemalja čiji su predstavnici, biće organizovan u subotu 18. i u nedjelju 19. maja, kada će građani imati priliku da otkriju gastronomske specifišnosti Rumunije, Italije i Srbije - u subotu Rumunija od 12 d0 15, a i nedjelju Italija od 12 do 15 i Srbija od 17 do 19. 
 
1
- Jelena Marković, potpredsjednica LP, u emisiji „Pressing“ Gradske TV Podgorica o amandmanima na Rezoluciju u Srebrenici
Od "osvježenja" na sceni - klerofašistička klika!
          - Ono što se Crnoj Gori događa od „osvježenja“ 30. avgusta je klerofašistička klika na sceni koja radi sve da ta četnička, sramna, ogavna, najmonstruoznija ideologija pokuša još jednom da uruši temelje Crne Gore. I mi tu imamo likove koji predstavljaju Predsjednika Crne Gore, a koji je i prilikom susreta sa šefom iz Srbije pokazao inferiornost. Isto tako, evropejac Milojko Spajić, koji nikako da se odupre tom uticaju. I PES je neiskren o Rezoluciji o Srebrenici. Da imaju stvarno namjeru da je prihvate i da se suprotstave šefovima iz Srbije, Crna Gora bila bi sponzor, a ne ovako u zavijenoj formi, ko veći pritisak izvrši takvu će odluku donijeti. Spajić mora da dobije još jedan šamar iz Srbbje, a nikako da dauči da ako želi dobro Crnoj Gori i ako je stvarno evropejac, a ne zaboravljam kakav je evopejac i on i Jakov Milatović – to je ona struktura 12 apostola biranih pod Ostrogom – a znamo da smo sekularna država i da na vlast nema uticaja crkva, poseno ne crkva koja je ratnim zločincima osvještavala tenkove kada su kretali da etnički očiste jedno područje od jednog naroda - istakla je, govoreći o Rezoluciji o Srebrenici u emisiji "Pressing"Gradske RTV Podgorica, potpredsjednica LP Jelena Marković. 
 
1
Nova predstava "Gradskog pozorišta" večeras u KIC "Budo Tomović"
Premijerno - "Slučaj slomljene vaze"!
Premijera "Gradskog pozorišta" "Slučaj slomljene vaze", u režiji Zorana Rakočevića, biće večeras od 20 odigrana u velikoj sali KIC "Budo Tomović".
Dramaturgiju potpisuje Milana Matejić, scenografiju Smiljka Šeparović - Radonjić, kostime Lina Leković a scenski pokret Anđelija Rondović. U predstavi igraju: Nevena Penava, Jelena Simić/Anđelija Rondović, Ognjen Sekulić, Miloš Kašćelan, Lara Dragović, Stefan Vuković/Goran Slavić, Una Lučić, Milo Perović i Itana Dragojević.
Dizajn plakata uradila je Ena Vučković.
Repriza komada inspirisanog Andersenovim bajkama je sjutra od 12. 
 
1
U saobraćajnom udesu kod "Ruskih kula"
Povrijeđen motociklista!
       - U udesu u Ulici Meše Selimovića koji se dogodio u 21,14 minuta povrijeđen je motociklista i to lice je prevezeno u Urgentni centar - kazali su Portalu RTCG iz Policije o sinoćnjem saobraćajnom udesu kod "Ruskih kula" u kojem je povrijeđen motociklista. 
 
0
Slika dana
Hristos voskrese!
- Hristos voskrese! Voistinu voskrse!
Svima koji najradosniji hišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru redakcija Fivew PG želi sve najbolje, da ga zdravi još dugo slave, u što širem porodičnom i prijateljskom krugu!!! 
 
0
Proljećno izdanje "Podgoričkog pazara" počeće 7.maja na Trgu nezavisnosti
Dvije sedmice - ponuda za sve ukuse!
Proljećno izdanje "Podgoričkog pazara", manifestacije koja zauzima važno mjesto u kulturnom životu našeg grada, počeće 7.maja na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa gastronomskom ponudom.
- Proljećni pazar je još jedan pokazatelj da gradska uprava u kontinuitetu realizuje programe iz oblasti kulture, zbog čega je Podgorica grad koji u tom smislu živi tokom cijele godine - ukazala je v.d. rukovoditeljke Službe gradonačelnice Jelena Radović. 
 
2
Odbornica DPS u Skupštini Glavnog grada Ksenija Aranitović, poslije Rješenje o naredbi za uklanjanje nepravilnosti u slučaju Zdravka Blečića pita
Hoće li Injac konačno - postupiti po zakonu?
- Hoće li Injac konačno postupiti po zakonu i smijeniti Blečića ili će nastaviti da krši sve pravne propise i naredbe UI čimi direktno čini krivično djelo zloupotrebe službenog položaja? - pitala je odbornica DPS u Skupštini Glavnog grada KsenijaAranitović na mreži X nakon što je Ministarstvo javne uprave dostavilo je Glavnom gradu Rješenje o naredbi za uklanjanje nepravilnosti u slučaju Zdravka Blečića. 
 
0
NVO CAZAS sjutra, povodom Svjetskog dana zdravlja organizuje zdravstveno promotivnu manifestacij
Zdravlje na - Trgu nezavisnosti!
          Medjunarodnim danom borbe protiv alkoholizma NVO CAZAS počela je tradicionalnu „Nedjelju zdravlja“, fokusiranu na mentalnom zdravlju, koju će krunisati sjutra, na Svjetski dan zdravlja. Na Trgu nezavisnosti, u saradnji sa više javno-zdravstvenih ustanova – Institutom za javno zdravlje, Domom zdravlja Glavnog grada - od 10 do 14 prirediće zdravstveno promotivnu manifestaciju na kojoj će građani biti u prilici da razgovaraju sa stručnjacima iz različitih oblasti i dobiju odgovore na teme koje ih interesuju.
Posjetiocima će biti omogućeno mjerenje nivoa glukoze u krvi , i mjerenje krvnog pritiska. 
 
0
U 28. kolu Meridian 1. CFL “Dečić” i “Sutjeska” slavili, “Budućnost” poražena na svom terenu
Tuzani opet - preuzelii vrh!
    “Dečić” i “Sutjeska” slavili su, dok je“Budućnost” poražena na svom terenu u 28. kolu Meridian 1. CFL, pa je tim iz Tuzi opet na vrhu tabele!
"Arsenal" - "Rudar" 4:2, "Jedinstvo" - "Dečić" 0:2; "Sutjeska" - "Jezero" 2:1; ""Mornar" - "Petrovac" 1:0; "Budućnost" - "Mladost" DG 1:2.
 
 
0
U 5. kolu kvalifikacija za ER rukomrtašica Turska – Crna Gora 28:30 (15:14)
"Lavice" se uozbiljile - "ispucale petardu"!
Petom uzastopnom pobjedom, kolo prije kraja kvalifikacija za EP rukometašica “lavice” su obezbijedile 1. mjesto u grupi 6 – Turska – Crna Gora 28:30 (15:14) I sa maksimalnim ućekuju Bugarsku, a “petardom” napravile su najbolju uvertiru za pretkvalifikacioni turnir u Ulmu za čestvrti uzastopni plasman na OI. 
 
2
Predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorica Jelena Borovinić Bojović u jutarnjem programu TV Crne Gore
(Ne)dolazak odbornika - (ne)odgovornost prema građanima!
       - Dolazak na sjednicu je pitanje odgovornosti odbornika i svako odlaganje direktno ide na štetu građana Podgorice, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Opštine Podgorica u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" na Televiziji Crne Gore. Poručila je i da nikome u parlamentarnoj većini ne pada na pamet da dogovore pravi sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i time ugrožava vlast u glavnom gradu. 
 
1
Istovremeno,sinoć oko 21.32 registrovani slabiji zemljotresi u Crnoj Gori i u BiH
Kod Nikšića zadrhtalo - tri po Rihteru!
    Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru sa epicentrom u Čarađu kod Nikšića dogodio se sinoć oko 21.32 sati - saopšteno je iz sektora seizmologije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Istovremeno, desio se i zemljotres kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini, a osjetio se i u Crnoj Gori. .  
 
1
Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore na današnjoj press konferenciji, pred dvije prijateljske utakmice - sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom
Rivali po mjeri - rezultat nije najvažniji!
- Rezultat je uvijek važan, ali sada ne i najbitniji, posebno jer smo u periodu upoznavanja i igramo prve utakmice od mog dolaska. Mislim da su rivali po mjeri, posebno Makedonci koji su bili na Evropskom prvenstvu, istina sa drugom generacijom, ali i dalje su dobra ekipa. Bjelorusi su uvijek nezgodni, imaju dobre rezultate u posljednje vrijeme. Čekaju nas dobre dvije utakmice, gdje nije najbitniji rezultat, već to da napravimo mnogo rotacija i da svi igraju, zaključio je Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore na današnjoj press konferenciji, pred dvije prijateljske utakmice - sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|