Brze Cinjenice - Grad

0
Opštinski odbor DPS Zeta povodom prijedloga idejnog rješenja za novi grb i zastavu Opštine
Nakaradna obilježja - biće brzo promijenjena!
       - Poručujemo rukovodstvu Zete da povuče ovo kvislinÅ¡ko obilježje, a ako to ne uradi, onda makar da se ne navikava na njega jer će biti promijenjeno vrlo brzo zajedno sa sluganskim rukovodstvom opÅ¡tine - poručio je OpÅ¡tinski odbor DPS Zete povodom prijedloga idejnog rjeÅ¡enja za novi grb i zastavu OpÅ¡tine koji "pokazuje namjeru da se crnogorski identitet Zete potisne i da mu se pripoje karakteristike nečega Å¡to nikada nije bilo zetsko".
- Prikazana zastava, sa grbom postavljenim na trobojci identičnog rasporeda boja kao na zastavi Srbije jasno pokazuje pravu namjeru nalogodavaca ovog sramnog čina.  
 
2
Inicijativa Izvršnog odbbora FSCG
Nagrada golmanu i turnir - po Matiji!
    IzvrÅ¡ni odbor FSCG inicirao je da nagrada koja će nositi ime Matije Å arkića, golmana seniorske reprezentacije koji je preminuo u 27. godini života. Takođe, započćei administrativne procedure i uputiti pozive fudbalskim savezima Engleske, Belgije i Slovenije za učeÅ¡će na memorijalnom turniru za mlađe kategorije „Matija Å arkić“ koji bi se održao tokom proljeća 2025. 
 
1
Pokret "Evropa sad"
Milatovićevi odbornici pripremaju - koaliciju sa DPS!
             - ViÅ¡emjesečnim odbijanjem da nam kažu zahtjeve, Milatovićevi odbornici pripremali su koaliciju sa DPS-om, Å¡to će se nakon nekoliko zajedničkih uskraćivanja kvoruma, to valorizovati i budućim zajedničkim djelovanjem.
To je uvertira za saradnju koja će se nastaviti, pa zato izbore zajedno izazivaju, a vjerovatno po konceptu saradnje kakvom smo svjedočili kada se formirala manjinska Abazovićeva Vlada na državnom nivou - ističu u Pokretu "Evropa sad".  
 
1
Upućena inicijativu za razrjeÅ¡enje gradonačelnice Olivere Injac, kao i za skraćenje mandata SkupÅ¡tini
Zbog previranja bivÅ¡ih kolega - ispaÅ¡taju građani!
- Jasno je da zbog političkih previranja bivÅ¡ih kolega (Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu) ispaÅ¡taju samo građani Podgorice, zato smo odlučili da stavimo tačku na nedoraslost PES da upravlja sistemom Glavnoga grada - ukazao je MiloÅ¡ MaÅ¡ković, odbornik SD u SkupÅ¡tini Glavnog grada, napominjuči:
- Danas smo ispunili svoje obećanje prema građanima Podgorice i svim odborničkim klubovima u SkupÅ¡tini Glavnoga grada uputili inicijativu za razrjeÅ¡enje gradonačelnice Olivere Injac, kao i inicijativu za skraćenje mandata SkupÅ¡tini. 
 
1
Predsjednica SkupÅ¡tine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović
Neću podržati - skraćivanje mandata!
    - Neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata SkupÅ¡tini ili razreÅ¡enje gradonačelnice Injac. Povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat viÅ¡e govori o njima, nego o nama. To se nekad na podgoričkoj cesti zvalo "pobrkani lončići". Ipak, sve je manje prostora za "žmurke" i u narednom periodu će se otkriti da li se DPS "krije" iza joÅ¡ nekih osim SD, SDP i LP. U svakom slučaju važno je da Podgorica dobije rasplet situacije, poručuje predsjednica SkupÅ¡tine Glavnog grada - naglasila je u izjavi za javnost predsjednica SkupÅ¡tine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović. 
 
0
Sedma sjednica Prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore
Usvojeni svi zakoni - za dobijanje IBAR!
          Usvajanjem joÅ¡ pet zakona potrebnih za dobijanje izvjeÅ¡taja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR) - Preijdloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi steèene kriminalnom djelatnošæu, Prijedloga zakona o spreèavanju korupcije, Predlog zakona o medijima, Prijedloga zakona o nacionalnom javnom emiteru - Javnom medijskom servisu Crne Gore i Prijedloga zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama - kasno sinoæ zavrÅ¡ena je sedma sjednica Prvog redovnog zasijedanja SkupÅ¡tine Crne Gore.
Sjednicu je obilježilo negodovanje opozicije Å¡to je Vlada Crne Gore opozvala ministra pravde Andreja Miloviæa kao predstavnika predloženih zakona, a na njegovo mjesto ppostavljen je potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica.  
 
2
Gradonačelnica Podgorice dr Olivera Injac povodom 20 godina od ubistva DuÅ¡ka Jovanovića
Dugujemo mu - pravdu!
      - DuÅ¡ko Jovanović je bio i ostao simbol slobodne riječi u Crnoj Gori i zbog toga mu dugujemo da pravda konačno bude zadovoljena i da svi zajedno možemo živjeti u nekom pravednijem druÅ¡tvu za koje se DuÅ¡ko iskreno borio. Već 20 godina posvećeni smo traganju za pravodom čuvajući vrijednosti zbog kojih je DuÅ¡ko Jovanović podnio žrtvu u ime svih nas. Djela DuÅ¡ka Jovanovića govore o tome koliko je važno da ostanemo dosljedni u potrazi za istinom, bez obzira na rizike koju ta potraga nosi, jer nam jedino istina može pomoći da pobijedimo mračnu proÅ¡lost koja je teret cijele Crne Gore. Istrajaćemo! - poručila je gradonačelnica Podgorice dr Olivera Injac. 
 
1
Diplomatic Gastro Day na "Proljećnom pazaru"
Nacionalne specijalitete pripremaju - diplomate!
Zahvaljujući raznovrsnom programu u okviru "Proljećnog pazara", Trg nezavisnosti će i u danima koji predstoje biti mjesto druženja i uživanja svih generacija, kako naÅ¡ih sugrađana, posjetilaca iz drugih crnogorskih gradova, ali i nemalog broja stranih turista. Diplomatic Gastro Day, u okviru kojeg predstavnici diplomatskog kora pripremaju nacionalne specijalitete zemalja čiji su predstavnici, biće organizovan u subotu 18. i u nedjelju 19. maja, kada će građani imati priliku da otkriju gastronomske specifiÅ¡nosti Rumunije, Italije i Srbije - u subotu Rumunija od 12 d0 15, a i nedjelju Italija od 12 do 15 i Srbija od 17 do 19. 
 
1
- Jelena Marković, potpredsjednica LP, u emisiji „Pressing“ Gradske TV Podgorica o amandmanima na Rezoluciju u Srebrenici
Od "osvježenja" na sceni - klerofaÅ¡istička klika!
          - Ono Å¡to se Crnoj Gori događa od „osvježenja“ 30. avgusta je klerofaÅ¡istička klika na sceni koja radi sve da ta četnička, sramna, ogavna, najmonstruoznija ideologija pokuÅ¡a joÅ¡ jednom da uruÅ¡i temelje Crne Gore. I mi tu imamo likove koji predstavljaju Predsjednika Crne Gore, a koji je i prilikom susreta sa Å¡efom iz Srbije pokazao inferiornost. Isto tako, evropejac Milojko Spajić, koji nikako da se odupre tom uticaju. I PES je neiskren o Rezoluciji o Srebrenici. Da imaju stvarno namjeru da je prihvate i da se suprotstave Å¡efovima iz Srbije, Crna Gora bila bi sponzor, a ne ovako u zavijenoj formi, ko veći pritisak izvrÅ¡i takvu će odluku donijeti. Spajić mora da dobije joÅ¡ jedan Å¡amar iz Srbbje, a nikako da dauči da ako želi dobro Crnoj Gori i ako je stvarno evropejac, a ne zaboravljam kakav je evopejac i on i Jakov Milatović – to je ona struktura 12 apostola biranih pod Ostrogom – a znamo da smo sekularna država i da na vlast nema uticaja crkva, poseno ne crkva koja je ratnim zločincima osvjeÅ¡tavala tenkove kada su kretali da etnički očiste jedno područje od jednog naroda - istakla je, govoreći o Rezoluciji o Srebrenici u emisiji "Pressing"Gradske RTV Podgorica, potpredsjednica LP Jelena Marković. 
 
1
Nova predstava "Gradskog pozoriÅ¡ta" večeras u KIC "Budo Tomović"
Premijerno - "Slučaj slomljene vaze"!
Premijera "Gradskog pozoriÅ¡ta" "Slučaj slomljene vaze", u režiji Zorana Rakočevića, biće večeras od 20 odigrana u velikoj sali KIC "Budo Tomović".
Dramaturgiju potpisuje Milana Matejić, scenografiju Smiljka Å eparović - Radonjić, kostime Lina Leković a scenski pokret Anđelija Rondović. U predstavi igraju: Nevena Penava, Jelena Simić/Anđelija Rondović, Ognjen Sekulić, MiloÅ¡ KaÅ¡ćelan, Lara Dragović, Stefan Vuković/Goran Slavić, Una Lučić, Milo Perović i Itana Dragojević.
Dizajn plakata uradila je Ena Vučković.
Repriza komada inspirisanog Andersenovim bajkama je sjutra od 12. 
 
1
U saobraćajnom udesu kod "Ruskih kula"
Povrijeđen motociklista!
       - U udesu u Ulici MeÅ¡e Selimovića koji se dogodio u 21,14 minuta povrijeđen je motociklista i to lice je prevezeno u Urgentni centar - kazali su Portalu RTCG iz Policije o sinoćnjem saobraćajnom udesu kod "Ruskih kula" u kojem je povrijeđen motociklista. 
 
0
Slika dana
Hristos voskrese!
- Hristos voskrese! Voistinu voskrse!
Svima koji najradosniji hiÅ¡ćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru redakcija Fivew PG želi sve najbolje, da ga zdravi joÅ¡ dugo slave, u Å¡to Å¡irem porodičnom i prijateljskom krugu!!! 
 
0
Proljećno izdanje "Podgoričkog pazara" počeće 7.maja na Trgu nezavisnosti
Dvije sedmice - ponuda za sve ukuse!
Proljećno izdanje "Podgoričkog pazara", manifestacije koja zauzima važno mjesto u kulturnom životu naÅ¡eg grada, počeće 7.maja na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa gastronomskom ponudom.
- Proljećni pazar je joÅ¡ jedan pokazatelj da gradska uprava u kontinuitetu realizuje programe iz oblasti kulture, zbog čega je Podgorica grad koji u tom smislu živi tokom cijele godine - ukazala je v.d. rukovoditeljke Službe gradonačelnice Jelena Radović. 
 
2
Odbornica DPS u Skupštini Glavnog grada Ksenija Aranitoviæ, poslije Rješenje o naredbi za uklanjanje nepravilnosti u sluèaju Zdravka Bleèiæa pita
Hoæe li Injac konaèno - postupiti po zakonu?
- Hoæe li Injac konaèno postupiti po zakonu i smijeniti Bleèiæa ili æe nastaviti da krÅ¡i sve pravne propise i naredbe UI èimi direktno èini krivièno djelo zloupotrebe službenog položaja? - pitala je odbornica DPS u SkupÅ¡tini Glavnog grada KsenijaAranitoviæ na mreži X nakon Å¡to je Ministarstvo javne uprave dostavilo je Glavnom gradu RjeÅ¡enje o naredbi za uklanjanje nepravilnosti u sluèaju Zdravka Bleèiæa. 
 
0
NVO CAZAS sjutra, povodom Svjetskog dana zdravlja organizuje zdravstveno promotivnu manifestacij
Zdravlje na - Trgu nezavisnosti!
          Medjunarodnim danom borbe protiv alkoholizma NVO CAZAS počela je tradicionalnu „Nedjelju zdravlja“, fokusiranu na mentalnom zdravlju, koju će krunisati sjutra, na Svjetski dan zdravlja. Na Trgu nezavisnosti, u saradnji sa viÅ¡e javno-zdravstvenih ustanova – Institutom za javno zdravlje, Domom zdravlja Glavnog grada - od 10 do 14 prirediće zdravstveno promotivnu manifestaciju na kojoj će građani biti u prilici da razgovaraju sa stručnjacima iz različitih oblasti i dobiju odgovore na teme koje ih interesuju.
Posjetiocima će biti omogućeno mjerenje nivoa glukoze u krvi , i mjerenje krvnog pritiska. 
 
0
U 28. kolu Meridian 1. CFL “Dečić†i “Sutjeska†slavili, “Budućnost†poražena na svom terenu
Tuzani opet - preuzelii vrh!
    “Dečić†i “Sutjeska†slavili su, dok je“Budućnost†poražena na svom terenu u 28. kolu Meridian 1. CFL, pa je tim iz Tuzi opet na vrhu tabele!
"Arsenal" - "Rudar" 4:2, "Jedinstvo" - "Dečić" 0:2; "Sutjeska" - "Jezero" 2:1; ""Mornar" - "Petrovac" 1:0; "Budućnost" - "Mladost" DG 1:2.
 
 
0
U 5. kolu kvalifikacija za ER rukomrtašica Turska – Crna Gora 28:30 (15:14)
"Lavice" se uozbiljile - "ispucale petardu"!
Petom uzastopnom pobjedom, kolo prije kraja kvalifikacija za EP rukometaÅ¡ica “lavice†su obezbijedile 1. mjesto u grupi 6 – Turska – Crna Gora 28:30 (15:14) I sa maksimalnim ućekuju Bugarsku, a “petardom†napravile su najbolju uvertiru za pretkvalifikacioni turnir u Ulmu za čestvrti uzastopni plasman na OI. 
 
2
Predsjednica SkupÅ¡tine Glavnog grada Podgorica Jelena Borovinić Bojović u jutarnjem programu TV Crne Gore
(Ne)dolazak odbornika - (ne)odgovornost prema građanima!
       - Dolazak na sjednicu je pitanje odgovornosti odbornika i svako odlaganje direktno ide na Å¡tetu građana Podgorice, saopÅ¡tila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica SkupÅ¡tine OpÅ¡tine Podgorica u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" na Televiziji Crne Gore. Poručila je i da nikome u parlamentarnoj većini ne pada na pamet da dogovore pravi sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i time ugrožava vlast u glavnom gradu. 
 
1
Istovremeno,sinoć oko 21.32 registrovani slabiji zemljotresi u Crnoj Gori i u BiH
Kod NikÅ¡ića zadrhtalo - tri po Rihteru!
    Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru sa epicentrom u Čarađu kod NikÅ¡ića dogodio se sinoć oko 21.32 sati - saopÅ¡teno je iz sektora seizmologije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Istovremeno, desio se i zemljotres kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini, a osjetio se i u Crnoj Gori. .  
 
1
Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore na danaÅ¡njoj press konferenciji, pred dvije prijateljske utakmice - sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom
Rivali po mjeri - rezultat nije najvažniji!
- Rezultat je uvijek važan, ali sada ne i najbitniji, posebno jer smo u periodu upoznavanja i igramo prve utakmice od mog dolaska. Mislim da su rivali po mjeri, posebno Makedonci koji su bili na Evropskom prvenstvu, istina sa drugom generacijom, ali i dalje su dobra ekipa. Bjelorusi su uvijek nezgodni, imaju dobre rezultate u posljednje vrijeme. Čekaju nas dobre dvije utakmice, gdje nije najbitniji rezultat, već to da napravimo mnogo rotacija i da svi igraju, zaključio je Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore na danaÅ¡njoj press konferenciji, pred dvije prijateljske utakmice - sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|