Brze Cinjenice - Grad

2
Poslije duže pauze, bibliobus ponovo na ulicama Glavnog grada
Čitaoce vozi - do knjiga!
          Bibliobus Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, koji omogućava i olakšava našim korisnicima pristup knjigama i u onim djelovima grada u kojima ne postoji mogućnost pozajmljivanja knjiga od NB “Radosav Ljumović”, poslije duže pauze, opet je na ulicama glavnog grada i čitaoce vozi do knjiga!
Projekat je namijenjen svim građanima Podgorice, bez obzira na uzrast, a pravila posuđivanja knjiga su ista kao i u matičnoj zgradi i područnim odjeljenjima naše biblioteke. 
 
2
Futsal grači "Titograda" večeras protiv zagrebačkog "Dinama"
Na domaćina - za prolaz u elitu!
       Poslije ubjedljive pobjede nad švedskim "Erebrom" (7:2) futsal grači "Titograda" večeras od 19 protiv zagrebačkog "Dinama", domaćina turnira, bore se za prvo mjesto u grupi 5 Glavne runde kvalifikacija za Ligu šampiona u futsalu.
 
 
2
Član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore
Vlada koja zavisi od poslušnika - ne može biti proevropska!
       - Predstojeći izbor deklarisanog četničkog vojvode Andrije Mandića za predsjednika Skupštine Crne Gore označiće vrhunac civilizacijskog sunovrata Crne Gore, kazao je u intervjuu za TV NK, član Predsjedništva DPS i poslanik Andrija Nikolić.
   Nikolić je ukazao da najavljeni izbor Mandića za prvog čovjeka zakonodavne vlasti govori o tome da Crna Gora nije izvukla pouke iz događaja bliže i dalje prošlosti. 
 
2
Na inicijativu predsjednice Gradske skupštine Jelene Borovinić Bojović
Gradu festival režije - "Jagoš Marković"!
- Smatram da Podgorica treba da na pravi način oda priznanje našem sugrađaninu koji je svojim ogromnim talentom i radom postao jedno od najpoznatijih teatarskih imena, ne samo u Jugoistočnoj Evropi, nego i šire. Vjerujem da ćemo to postići upravo organizovanjem pozorišnog festivala u njegovu čast, na kojem će se dodjeljivati i nagrada za režiju koja će nositi njegovo ime. Dobili smo saglasnost njegove porodice, a Sekretarijat za kulturu i Gradsko pozorište već su počeli sa pripremnim aktivnostima. Sigurna sam da ćemo dobiti festival na kojem ćemo moći da uživamo u pozorišnoj magiji poput one koju je Jagoš Marković stvarao i u kojoj smo svi uživali - smatra predsjednice Gradske skupštine Jelene Borovinić Bojović, na čiju će inicijativu Glavni grad će ustanoviti festival pozorišne režije koji će nositi ime prerano preminulog velikana pozorišta, rođenog Podgoričanina, režisera Jagoša Markovića. 
 
2
Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada dr Stefan Ćulafić
Injac zaboravila - i na studente!
- Nakon što je na prethodnoj sjednici Skupštine Glavnog grada dala negativno mišljenje “zabrinuta” zbog finansijskih efekata Odluke o naknadi troškova postupka medicinski potpomognute oplodnje, što je skupštinska većina iskoristila da ne podrži odluku čiji su predlagači odbornički klubovi opozicije, a koja je za cilj imala pomoć parovima u Podgorici koji imaju problema sa začećem djece i na taj način faktički “zaboravila” na parove koji se bore sa neplodnošću, gradonačelnica Injac je očigledno zaboravila i na najbolje podgoričke učenike studente - ističe odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada dr Stefan Ćulafić. 
 
2
Poslanik Socijaldemokrata Branislav Nenezić, izjava mandatara Spajića da je popis stanovništva neophodno odložiti
Ovo je pobjeda - Crne Gore!
- Ovo je pobjeda svih nas koji smo uvidjeli prevaru koja nam je pripremana od 1. do 15. novembra. Poslali smo veoma jasnu poruku da građanska Crna Gora ne uzmiče ni pred kim i da građanska Crna Gora pobjeđuje - naglasio je poslanik Socijaldemokrata Branislav Nenezić, poslije izjava mandatara Spajića da je popis stanovništva neophodno odložiti.
   - Pokazali smo da zajedno možemo mnogo i sad je vrijeme da istim tempom i istom snagom nastavimo dalje. Pobijediće evropska, građanska Crna Gora - zaključio je Nenezić. 
 
2
Petar Mijović, šef stručnog štaba košarkaša “Budućnost Voli”, pred gostovanje ekipi “Cluj Napoca”
Do uspjeha - tranzicijom i zatvaranjem reketa!
       - Protiv ekipe kao što je "Kluž" moramo biti perfektni u tranzicionoj odbrani i zagrađivanju reketa, da pokušamo da njihove glavne napadačke poluge – Brajs Džonsa, Di Džej Silija, Džerel Edija svedemo na minimum ukoliko želimo da slavimo. U svakom slučaju, ispred nas je ozbiljan izazov, utakmica u kojoj možemo mnogo da dobijemo u ovakvom formatu takmičenja. Pobjeda na strani je izuzetno važna, a ako uspijete to da uradite protiv ekipe koja pretenduje na sam vrh onda je to duplo važna pobjeda. Očekujem da budemo dobri, tvrdi u defanzivi, čvršći nego protiv Cibone kući, da uz napadački talenat koji posjedujemo to sve bude prevaga - "recept" je Petra Mijovića, šefa stručnog štaba košarkaša “Budućnost Voli”, koji večeras. u 4. kolu Eurocupa gostuju ekipi “Cluj Napoca”.  
 
2
U emisiji “Naglas”, na TVCG
Šumskoj mafiji - država će "stati na kraj"!
- Država je odlučila da stane na kraj nelegalnoj sječi šume. Posnjednjom akcijom države stalo na put organizovanim kriminalnim grupama u toj oblasti. Ta akcija traje, a rezultat je da sada nećete sresti nijedan kamion koji prevozi drva, a da nije legalan. Takvo stanje je posljednje tri ili četiri sedmice - ukazao je u emisiji “Naglas”, na TVCG direktor Upave za šume Radovan Dabetić.
On je saopštio da je nelegalna sječa šuma decenijski problem. Dabetić ističe da ne zna ko se do sada obogatio od uništavanja šuma, ali da dio odgovornosti snosi i Uprava za šume. 
 
1
Četvrti Podgorički salon vina sjutra u atrijumu The Capital Plaza centra
Posjetiocima degustacija i - koncert Marka Louisa!
Četvrti Podgorički salon vina, jedinstveni događaj posvećen promociji vinske kulture u Podgorici, biće sjutra od 17 otvoren u atrijumu The Capital Plaza centra.
Posjetioci Podgoričkog salona vina imaće priliku da upoznaju vinarije iz regiona Podgorice, uživaju u sjajnom ambijentu i koncertu Marka Louisa.
    
 
1
Koprodukcija KIC “Budo Tomović” i NVO Crnogorska fabrika umjetnosti - Danilovgrad
Sjutra “Ispovijesti” - Vanje i Slavka!
Predstavu “Ispovijesti”, koju KIC “Budo Tomović” realizuje u koprodukciji sa NVO Crnogorska fabrika umjetnosti - Danilovgrad, u režiji i adaptaciji Slavka Kalezić, on i Vanja Jovićević u glavnim ulogama, sutra od 20 odigraće u velikoj sali KIC "Budo Tomović"-  
 
0
Peti Regionalni stund-up festival "Opuč" od sjutra u KIC "Budo Tomović"
Za "smijeh do suza" - ulaznice rasprodate!
       "Više od smijeha", peti je Regionalni stund-up festival "Opuč", koji će od sjutra do petka biti održan u KIC "Budo Tomović".
   Festival počinje stand-up radionicom - Multimedijalna sala, 10, koju vodi Andrija Dabanović. Dabanović i Omer Hodžić (BiH), Aleksandar Curać Šarić (HR),Tomislav Primorac (HR) i Ivan Šarić (HR) zasmijavaće publiku prve večeri, sjutra od 20 u velikoj sali "srca kulture grada".
Druge večeri nastupiće Srđan Olman i Ivan Tomić (SRB) Ivica Lazaneo (HR) Goran Vinčić (HR/SRB) i Srđan Dinčić (SRB). Ulaznice za festival smijeha rasprodate su čim je najavljen. 
 
3
Prvi dječiji sajam danas i sjutra biće održan u dvorani "Verde"
Dječije kraljevstvo - na hiljadu kvadrata!
Zamišljen kao najveća i najvažnija porodična manifestacija u Podgorici na kojoj posjetioci na više od 1000 m˛ i više od 70 štandova mogu pronaći proizvode po jednistvenim promotivnim cijenama, saznati novitete, učestvovati u edukativnim ali i zabavnim radionicama, panel diskusijama, predavanjima - prvi Dječiji sajam biće danas i sjutra održan u dvorani "Verde".
   Na manifestaciji se očekuje veliki broj posjetilaca iz cijele Crne Gore tako ćemo stvoriti dječije kraljevstvo u kojem je sve podređeno njima i gdje su osmijeh, pjesma, druženje i igra jedina pravila. 
 
1
Ove godine obilježava se pod nazivom „Save energy“
Sadnjom platana - počela Evropska nedjelja mobilnosti!
Sadnjom platana u Bloku 5, u blizini OŠ "Štampar Makarije", jutros je ppočela Evropsku nedjelju mobilnosti (European mobility week) koju će Glavni grad Podgorica obilježiti brojnim događajima, sa ciljem da kroz različite aktivnosti daju svoj doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za izazove urbane mobilnosti.
Vodeća je kampanja Evropske komisije za podizanje svijesti o održivoj mobilnosti koja koja promoviše promjenu ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prevoza i drugih čistih, inteligentnih transportnih rješenja. Obilježava se svake godine od 16-22. septembra u gradovima širom Evrope. 
 
1
Javni poziv za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće do 1. oktobra
Grad donira prvacima - po 50 eura!
    Podgorički mališani koji su ove godine krenuli u prvi razred dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 50 eura, budući da je Glavni grad Podgorica izdvojio uvećana sredstva za tu namjenu u odnosu na prethodne godine.
Novina koja će umnogome olakšati roditeljima prilikom podnošenja zahtjeva, jeste elektronski servis „ePrvaci“ pomoću kojeg je pojednostavljen cjelokupan postupak ostvarivanja ovog prava.
Javni poziv za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće do 1. oktobra. 
 
1
U subotu, plesni spektakl na Trgu nezavisnosti
Za vijek Turske - "Vatra Anatolije“!
Plesni spektakl "Vatra Anatolije“, povodom 100 godine od osnivanja Republike Turske, biće u subotu od 19,30 upriličen na Trgu nezavisnosti.
Sjajna plesna predstava, koja je jedna od najpoznatijih na svijetu, okuplja 40 talentovanih izvođača i više od 3000 plesnih figura na velikoj sceni. Događaj se održava u organizaciji Turske ambasade, Glavnog grada i Turske privredne komore u Crnoj Gori. 
 
1
Apel samostalnog odbornika u Skupštini Glavnog grada Aleksandra Saše Zekovića predsjednici podgoričkog parlamenta
Po naknadu za - pomoć Maroku!
             - Pisao sam predsjednici Skupštine Glavnog grada Podgorica dr Jeleni Borovinić Bojović da pozove sve odbornike i odbornice (njih ukupno 58) da simbolički po jednu odborničku naknadu (150 eura) uplate za pomoć Maroku. Gradska skupština i Glavni grad Podgorica mogu organizovati različite aktivnosti, ponuditi i pružiti pomoć na brojnim poljima. Osim konkretnije i značajnije finansijske pomoći Glavnog grada (kao i prilikom potresa i prirodnih nepogoda u drugim zemljama), Maroku se može pomoći kroz zdravstvenu zaštitu i njegu i kroz angažovanje pripadnika Službe zaštite i spašavanja Podgorice - obavijestio je samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice i član nadstranačkog pokreta GI “21. maj” Aleksandar Saša Zeković o apelu koji je uputio predsjednici podgoričkog parlamenta Jeleni Borovnić Bojović da pozove sve odbornike i odbornice da simbolički po jednu naknadu od 150 eura uplate za pomoć Maroku.  
 
0
Predsjednik Vlade tehničkom mandatu Dritan Abazović zakazao za danas
Vijeće za nacionalnu bezbjednost o - aferi SKY!
             Predsjednik Vlade tehničkom mandatu Dritan Abazović danas je zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na kojoj će se govoriti o jačanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i najnovijoj aferi koja se odnosi na presretnutu telefonsku komunikaciju osumnjičenih članova kriminalne grupe Radoja Zvicera. U toj komunikaciji pominju se i bivši šef države Milo Đukanović i nekadašnji oficir policije Zoran Lazović.  
 
2
Rekli su - Malik Kovačević iz GI "21. maj"
Zaposleni u Skupštini da - obuku mantije!
       - Predlažem da u to ime postave i ogromni krst na Skupštinu grada kao čin "pomirenja" i vjerske tolerancije, a svi zaposleni od śutra neka obuku mantije, da se ne bi folirali - reagovao je Malik Kovačević iz GI "21. maj" na najavu o izgradnji sedam novih vjerskih objekata Crkve Srbije u Glavnom gradu. 
 
2
Deponija d.o.o.
Donirali - eko klupe!
       Eko-klupe “TARA”, napravljene od reciklirane HDPE plastike gradsko preduzeće "Deponija" d.o.o. doniralo je OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” i JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Stari Aerodrom.
Nabavka eko-klupa “TARA” su proizvod saradnje Deponije d.o.o. i “3D sobe”.
Takođe, Deponija d.o.o. je u svom parku ugradila dvije eko klupe čime ovu akciju promoviše i među svojim zaposlenima.  
 
2
Klubovi odbornika DPS, SDP i SD podnijeće protiv vladajuće većine tužbu Upravnom sudu
Usvojili odluke - bez kvoruma!
    - Očigledno je da se katastrofalni politički odnosi među konstituentima koalicije više ne mogu sakriti. O to me svjedoči i činjenica da, za današnju sjednicu, nijedan odbornik/odbornica nije najavila/o odsustvo. Dakle, nije bilo “objektivnih” razloga za nemogućnost obezbjeđivanja kvoruma - ukazuju klubovi odbornika DPS, SDP i SD da vladajuća većina nije uspjela da obezbijedi potreban kvorum za rad današnje sjednice Skupštine Glavnog grada i najavljuju da će podnijeti tužbu Upravnom sudu zbog grubog kršenja Poslovnika o radu Skupštine Glavnog grada. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|