Brze Cinjenice - Grad

1
Projekat „ButtMade“ u Podgorici
Anketne pepeljare postavljene - na tri lokacije!
- Osim našeg sekretarijata današnju akciju su podržale i kolege iz gradskih preduzeća Čistoća i Komunalne usluge, a kako bismo privukli sugrađane da odlažu opuške i sakupili što veću količinu ove vrste otpada na pepeljarama imamo zanimljiva pitanja i zato pozivam sve sugrađane da obratimo pažnju na ove pepeljare i da ih korstimo jer na taj način zaista doprinosimo zaštiti sredine u kokoj živimo - poručila je pomoćnica sekretara Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Branka Knežević, povodom anketnih pepeljara koje su postavljene na tri lokacije u Podgorici, čime Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada i gradsko preduzeće Čistoća, u saradnji sa drugoplasiranim timom na takmičenju Climathon Podgorica 2020, realizuje projekat „ButtMade“.  
 
1
Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na Tviteru najavio veliki koncert za 20. maj
Spektakl za - Dan nezavisnosti!
Pod motom "Ko te voli nikad izdat neće, Crna Goro mirše proljeće!", 20. maja na Trgu nezavisnosti, povodom 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore, biće održan spektakularni koncert na kojem će učestvovati najpopilarniji crnogorski interpretatori Šukrija Žuti Serhatlić, Slobo Kovačević, Jadranka Barjaktarović, Knez, Danijel Alibabić, Andrea Demitović, Slaven Knezović, Bojan Jovović, Milan Sjeklloća...Rezervišite datum! - spektakl povodom državnog praynika na Twitteru najavio gradonačelnik Glavnog grada Podgorice dr Ivan Vuković.  
 
2
Podgorica centar sportskih dešavanja
U neđelju - prvi Coins No Limits Triathlon!
- Podgorica dobija još jednu sportsku manifestaciju, koja će biti na najvišem nivou i doprinijeti da naš grad bude vidljiviji u regionu i šire. Zahvalan sam ljudima iz Triatlon saveza Crne Gore, koji su bili posvećeni realizaciji ovog plana, a drago mi je da je ovaj događaj podržan i od određenog broja kompanija, koje su pokazale interesovanje i društvenu odgovornost, na čelu sa partnerima iz kompanije Coinis - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vukovć na današnjoj press konferenciji povodom prvog triatlona u poludugoj distanci u Podgorici.  
 
2
Rekli su - portparol SDP Nikola Zirojević
Nijesmo za - Frankenštajn Vladu SNP!
- Što se nas tiče, Vlada u kojoj je takav SNP dominantan faktor ne može biti evropska, već Frankenštajn Vlada čiji je cilj grabljenje za funkcije ' istakao je portparol SDP Nikola Zirojević, ukazujući
- Nijesmo obarali Vladu Zdravka Krivokapića da bi dobili Vladu Vladimira Jokovića, plus parlament koji bi SNP vodio, a koji je po sopstvenom priznanju ostao vjeran politici Momira Bulatovića, odnosno ratnoj politici devedesetih godina.  
 
2
Glavni gradrealizovao projekat vrijedan dva miliona eura
Podgorica dobija - savremen prevoz!
    - U Podgoricu su konačno stigli novi autobusi i za koju sedmicu biće na ulicama našeg grada. Poslije dugih godina, decenija, stanovnici Podgorice konačno će dočekati da se voze onako kako to čine ljudi u razvijenim evropskim državama. Realizovali smo projekat vrijedan dva miliona eura, nabavili nove autobuse i, čini mi se, na taj način dali pečat svim našim naporima da Podgoricu istinski učinimo modernim i evopskim glavnim gradom - istakao je gradonačelnik Gllavnog grada dr Ivan Vuković i najavio promo vožnju sa građanima koji, sigurni smo, dijele osjećaj zadovoljstva. 
 
2
U sklopu Crnogorske nedelje mode u "Delta City"
Na pisti - nosivi komadi!
Revijom na kojoj će se predstaviti modni dizajneri, kao i srednjoškolci i studenti modnog dizajna, koji će prezentovati reciklazne komade odjeće - redizajnirane i pretvorene u nove moderne nosive komade, večeras od 20 u shopping mallu "Delta City" - u sklopu Crnogorske nedelje mode - uspješno završen projekat održive mode "Samo da podrži".  
 
1
Centar za romske inicijative i KIC „Budo Tomović“ u srijedu organizuju humanitarno donatorsko veče “ Produži moje djetinjstvo i doniraj”
Donacije produžavaju - djetinjstvo!
Prvu nacionalnu kampanju, humanitarno donatorsko veče “ Produži moje djetinjstvo i doniraj”, za prikupljanje sredstava za izgradnju prvog nacionalnog specijalizovanog servisa za žrtve dječjeg ugovorenog braka u Crnoj Gori organizuju u srijedu od 18 u velikoj salli "srca ure grada" Centar za romske inicijative i KIC „Budo Tomović“.
Učestvuju: regionalna pop zvijezda gdin Bojan Marović – zaštitno lice kampanje, Ismail Delija – pobjednik "Pinkovih zvjezda" 2017, KIC pop hor, Folklorni ansambl KIC “Budo Tomović” i volonteri/ke Centra za romske inicijative sa Forum teatrom na temu dječji ugovoreni brakovi.
    
 
1
Od večeras, na Trgu Bećira Osmangića kulturno-zabavni program koji je podržao Glavni grad
"Susrete" otvara - KIC POP hor!
Nastupom KIC POP hora na Trgu Bećira Osmangića večeras od 18 biće otvoren priekat "Podgorički susreti".
Na večerašnjem susretu - projekat je podržao Glavni grad - nastupiće Zdravko Đuranović, Branka Šćepanović, đEsad Merulić, Edo Abdivić, Jadranka Barjaktarović, Bato Vujošević, Petar Bulatovič, Tanja Šeter, Bojan Delić i Sevdah Bend. 
 
0
Brojnim aktivnostima Glavni grad obilježiće 8. april, Međunarodni dan Roma
Od uručivanja uvjerenja - do biznis promocija!
       Uručiivanjem uvjerenja pripadnicima RE populacije koji su završili obukuvanjem za rad na računarima, gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković počeče brojne aktivnosti kojim Glavni grad obilježava obilježava 8. april, Međunarodni dan Roma.
Nakon toga, biće upriličeni nastup folklornog ansambla JU KIC "Budo Tomović", recitatorski nastupi, muzički i dječiji program. Takođe,p preduzetnici biznis inkubatora koji se nalazi na Koniku, predstaviće svoje proizvode. 
 
0
Osmi april
Srećan Svjetski dan Roma!
Svjetski dan Roma obilježava se 8. aprila, s ciljem da se ukaže na probleme Roma koji su najveća etnička manjina u Evropi. Mnoga romska udruženja aktivno deluju u oblasti socijalnim, kulturnim , sportskim... projektima kako bi se poboljšala sveobuhvatna situacija romske populacije.
Srećan Svjetski dan Roma!
 
 
0
Turistička organizacija Glavnog grada ugostila partnere iz Francuske, Španije, Hrvatske, Italije i Grčke, sa kojima sarađuje na Emblematic Plus projektu
Dva dana - vrijednovali Komove!
       -Ovaj projekat odnosi se na valorizaciju Komova i obuhvata izradu eko itinerera za Regionalni park Komovi, kao i izradu promotivnog štampanog i video materijala, a finansiran je iz sredstava Regionalne saradnje Interreg MED - saopštia je Turistička orgaanizacija Podgorice, koja je ugostila međunarodne partnere iz Francuske, Španije, Hrvatske, Italije i Grčke, sa kojima sarađuje na Emblematic Plus projektu prekogranične saradnje.  
 
1
Akcija sakupljanja stare garderobe “SAMO DA PODRŽI” od 21. marta do 21. aprila u "Delta City"
Cillj je promocija - održive mode!
Akcija sakupljanja stare garderobe kojoj će se dati nova upotrebna vrijednost, čiji cillj je promocija održivih i savjesnih načina upotrebe mode, počinje u šoping-molu "Delta City" 21. marta Akcija trajaće do 21. aprila.
Podizanje svijesti o savjesnom odnosu prema modi jedan je od stubova strategije korporativne društvene odgovornosti Delta City šoping mola. Stoga je, prateći svjetske trendove u oblasti održive mode, Delta City pokrenuo projekat „Samo da podrži“, kojim se stavlja akcenat na važnost savjesnog tretmana odjeće nakon što joj se upotrebni vijek završi.  
 
1
Glavni grad i TOP u subotu organizuju „Tradiciju ukusa“ na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića
Promovišu rute - ljubavi do identiteta Podgorice!
Manifestaciju „Tradicija ukusa“, u sklopu promocije pješačke kulturno-istorijske rute „Ljubavnom stazom do kulturnog identiteta Podgorice“, Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice organizuju u subotu od 17 na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića.  
 
0
Gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković najavio
U aprilu stiže - 16 novih autobuea!
- U aprilu, 16 ovakvih stiže na podgoričke ulice. Na taj način, činimo krupan korak u pravcu uspostavljanja efikasnog i modernog sistema javnog prevoza u našem gradu. Nastavljamo dalje, Podgorički, a ne politički! - navio je na Twitteru gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković. 
 
0
U trećem kolu EHF - Crna Gora - Norveška 27:32 (15:16)
"Lavice" hrabro parirale - oprostila se Majda!
U sjajnoj atmosferi u „Bemax areni“ koja je bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta "zlatne lavice" hrabro su parirale najboljem timu na planeti, u trećem kolu EHF - Crna Gora - Norveška 27:32 (15:16).
Od dresa sa državnim grbom oprostila se Majda Mehmedović, jedna od najboljih igračica naše države od obnove nezavisnosti i jedno od najboljih lijevih krila svijeta je učestvovalo u svim uspjesima crnogorskog rukometa. Predsjednik RSCG Petar Kapisoda ručio joj je uramljen dres sa brojem 77 koji je nosila dok je nastupala za ,,lavice“, a MM poklon je dobila i od dugogodišnjih saigračica Milene Raičević i Jovanke Raičević. Derbi je obilježio i povratak u reprezentaciju Marte Bativoć i Milene Raičević. 
 
1
Glavni grad dobio donaciju
Beč donirao - vrijednu medicinsku opremu!
          - Pošiljka obuhvata vrlo vrijednu medicinsku opremu, sve ono što je potrebno da bi naši sjajni medicinski radnici, koji već dvije godine biju bitku sa koronom, to mogli da čine na što bezbjedniji način - ukazao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i zahvalio Nj.E. ambasadoru Austrije u Crnoj Gori dr Karlu Michael Mülleru, gradonačelniku Beča Michaelu Ludwigu, dr Mihaelu Wolztu, i porodici Schreder, prijateljima koji su Bečlije, ali dobar dio vremena provode u Crnoj Gori i koji su ukazali na mogućnost da dobijemo ovu vrijednu donaciju.
Glavni grad je od Grada Beča dobio donaciju od 4 kamiona u vidu lične zaštitne opreme zaštitne maske FFP 2, zaštitne naočare, zaštitna odijela za jednokratnu upotrebu, haljine za jednokratnu upotrebu, kecelje za jednokratnu upotrebu i kape za jednokratnu upotrebu.  
 
3
Gradonačelnik Podgorice predstavio projekte koji će obilježiti razvoj Glavnog grada do kraja godine
Grad otvara - 1 500 radnih mjesta!
- Ovu godinu obilježiće i otvaranje preko 1.500 novih radnih mjesta u okviru bizis zona gdje će, zahvaljujući uspješno okončanom prvom pozivu za zakup zemljišta, uskoro otpočeti realizacija investicija vrijednih cca 151 milion eura - naglasio je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, predstavljajući danas projekte koji će obilježiti razvoj Glavnog grada do kraja godine. 
 
2
Uručena priznanja najbolljima u 38. manifestaciji „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu Podgorice“ Turističke organizacije Podgorice
Podgoricu učinili - destinacijom za sebe!
       - Za nas u gradskoj upravi ova lijepa tradicija je vrlo važna, sve važnija jer turistički potencijal naše Podgorice, tek poslednjih godina, čini mi se, u punoj mjeri dolazi do izražaja. To ne bi bilo moguće da nije bilo vas, ljudi koji tu ideju nosite Podgorici, i koji, polako, ali sigurno, svojim radom, upornošću, idejama, kreativnošću, transformišete ovaj grad iz neke usputne stanice ka ljetnjim ili zimskim turističkim centrima, u nešto što je turistička destinacija sama za sebe - naglasio je d Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, uručujući danas u restoranu „100 Manira“ priznanja najboljima u 38. manifestaciji „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu Podgorice“ Turističke organizacije Podgorice. 
 
2
Glavni grad u srijedu raspisuje Konkurs za subvencioniranje podstanara
Sa po 50 eura - pomaže 500 građana!
    - Svjedoci smo da veliki broj ljudi u Podgorici živi u postanarskom statusu, a ujedno smo svejesni činjenice da su, usljed ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa, cijene zakupa u glavnom gradu značajno porasle. U svjetlu toga, mi smo krajem prošle godine najavili da ćemo uložiti napore u iznalaženje sistemskog odgovora na problem sa kojim se suočava veliki broj naših sugrađana. Tragom tog obećanja, mi smo budžetom za 2022. godinu obezbijedili 300.000,00 eura za program subvencioniranja plaćanja zakupnina za ljude koji se nalaze u tom statusu - kazao je gradonačelnik dr Ivan Vuković i pozvao građane da se prijave za Konkurs za subvencioniranje podstanara koji će Glavni grad raspisati u srijedu.
On je podsjetio da je ideja da svakog mjeseca Glavni grad sa po 50 eura pomogne 500 građana, odnosno njihovih porodica, te da će realizacija pomenutog programa biti nastavljena i u narednim godinama. 
 
2
Lider SNP Vladimir Joković
Nije izdaja!
      - Izdati izdajnika nije izdaaja - istakao je lider SNP Vladimir Joković u večerašnjoj emisiji "Argumenti" TV Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|