Brze Cinjenice - Grad

2
Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u "Drugačijoj radio vezi" radija "Antena M"
Abazović, mediji i NVO - atakovali na mene i istinu!
       - Podnio sam krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i ugrožavanja dva moja ustavna prava koja je učinio u dva navrata, prilikom jedne skupštinske sjednice i braćanju novinarima kada se vraćao iz Specijalnog tužilaštva, a kada je navodno išao da prijavi neka krivična djela, pa je naveo i slučaj o torbi. Međutim,ova krivična prijava podnesena je sa ciljem da se kroz tekst i opis krivičnog djela prepoznaju mnogi drugi koji su u više zadnjih godina, posebno od 2016., a kada su prema meni imali određene opservacije činili neka druga, podjednako teška krivična djela, a iz nevladinog su sektora, iz javnih medija i svi drugi iz političkih organizacija koji su ozbiljno atakovali na istinu da ne radim profesionallno svoj posao. Imao sam 36 godina profesionalnog iskustva, radio za ddržavu i trudio se da t bude najboje. I uvijek sam radio na sebi, usavršavao se - istakao je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u emisiji "Drugačija radio vezi" radija "Antena M", poja[njavajući zašt je podnio krivičnu prijavu protiv premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića. 
 
2
DPS o potpisima podrške, da se za “mandatara” 44. Vlade Crne Gore predloži Miodrag Lekić
Pučisti potpisali da su - antievropska koalicija!
- Potpisima podrške, da se za “mandatara” 44. Vlade Crne Gore predloži Miodrag Lekić, poslanici pučističke parlamentarne većine pisano su se deklarisali kao članovi antievropske koalicije. Pod palicom Demokratskog fronta, oni su danas zapravo potpisali zahtjev kojim traže da Crna Gora bude potpuno izbačena sa evropskog kolosjeka, a vrata EU, za našu državu i građane, zatvorena - konstatuje DPS i zaključuje:
- Uvjereni smo da će na izborima koji slijede, izvršitelji tuđih naloga, dobiti zasluženu kaznu birača. Građani će odbraniti Crnu Goru, jer nijesu je zajedno sa svima nama stvarali, di je Putinov i Vučićev bašibozuk iz crnogorskog parlamenta, uništio. 
 
2
Rekli su - gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković
Moskva i Beograd diriguju, DF svira - koalicija ifra!
- Nadao sam se da će se među poslanicima koji se deklarativno zalažu za integraciju Crne Gore u Evropskoj uniji (EU) naći neko ko će se usprotiviti ovom ludilu. Nažalost, po ko zna koji put se pokazalo da je to iluzija. Moskva i Beograd diriguju, DF svira, ostatak vladajuće koalicije igra. Tuga i jad. - poručio je Vuković na Tviteru. 
 
2
U podne, na platou ispred Biblioteke "Radosav Ljumović"
Edukativno i zabavno - dočekuju Novu!
          Novogodišnja dječija predstava “Male tajne porodice Mraz” - tekst i režiju osmislila je Žana Gardašević Bulatović dok je za produkciju zadužena Ivona Čović Jaćimović - obrađuje temu dječijih prava i odgovornosti, ali i odnose, prava i dužnosti u užoj i široj porodici, odnosno zajednici, dok će kroz situacije između dvije drugarice i drugačije zanimljivog Djeda Mraza biti obrađena tema medijske pismenosti, biće u podne izvedena na platou ispred Biblioteke "Radosav Ljumović".
Uz obilje muzike i igre djeci će nenametljivo biti plasirane teme od izuzetne važnosti za njihov rast i i zdrav razvoj. U predstavi igraju glumice Mirjana Spajić i Lara Dragović, kao i glumac Stefan Vuković.    
 
2
FSCG čestitao 100. rođendan FK "Jedinstvo" iz Bijelog Polja
Srećan vijek postojanja!
Srećan vijek postojanja Fudbalskom klubu Jedinstvo iz Bijelog Polja!!!  
 
2
Ciklus "Mladi talenti" u KIC "Budo Tomović"
Solira violinista - Viktor Hunter!
          Violinista Viktor Hunter sjutra od 19, u Modernoj galeriji JU "Muzeji i galerije Podgorice" - u sklopu ciklusa "Mladi talenti" u KIC "Budo Tomović" - održaće slistički koncert.
Na programa su djela Baha, Prokofjeva, Esena Isaia i Džona Koriljana.  
 
2
Poslanik SDP Raško Konjević o hapšenju Rada Miloševića
Zajedno palili - sam "pao"!
- Sumnja se da je Rade Milosevic formirao kriminalnu organizaciju za sverc cigara. Ne mogu da vjerujem. Nije valjda to Dritanu i Filipu radio iza ledja. Zajedno su palili te cigarete. A sad samo Rade “kriv”. Ruka pravde kao bumerang. Ni po babu, ni po stricevima - reagovao je na Twitteru poslanik SDP Raško Konjević na vijest o hapšenju dojučerašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Milosevića. 
 
2
Svečana ceremonija proglašenja najuspješnijih sportista VPSCG za 2022.
Najbolji Lazović - priznanje Vičeviću!
       - Najbolji vaterpolista u 202. boi je Dejan Lazović.
Najbolji mladi vaterpolista u 2022. godini je Vasilije Radović
POSEBNO PRIZNANjE Mirku Vičeviću povodom prijema u Kuću slavnih vodenih sportova
Najbolji plivač u 2022. je Ado Gargović, a najbolja plivačica 2022. Jovana Kuljača. 
 
2
Iz intervjua Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za agenciju MINA
Sa ovom praksom -neizbježan grčki scenario!
    - Ne želim da širim paniku, ali smatram da je praksa tokom poslljednje dvije godine veoma upozoravajuća i da je, ako se ona odmah ne promijeni, gotovo neizbježno da i Crna Gora uđe u takozvani grčki scenario - upozorio je Predsjednik Crne Gore Miol Đukanović u intervjuu za agenciju MINA.
 
 
2
Predsjednik Crne Gore podržao protest GP "IMA NAS"
Patriotski protiv - rušenja sistema!
- Podrška večerašnjem mirnom patriotskom okupljanju protiv rušenja ustavnopravnog sistema i konfrontacije s partnerima iz evropske i evroatlantske zajednice - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović podržao je protest koji večeras od 19 na platou ispred Skupštine Crne Gore organizuje GP "IMA NAS". 
 
2
Sa svečane sjednice Skupštine Glavnog grada, povodom “19.decembra” - Dana oslobođenja Podgorice
U nikada manje evropskoj Crnoj Gori - radili evropski!
    - Sve što smo radili i tokom ove i tokom prethodne četiri godine, bilo je motivisano tom idejom - da se bude dostojan predaka, njihove žrtve i svijetlog primjera, i da se, jednako tako, našim potomcima ostavi grad, odnosno svijet, jer svaki grad jeste i svijet za sebe, bolji od onoga koji smo sami naslijedili. Vjerujem da nijesmo iznevjerili one čije su duše našle mir u veličanstvenoj pobjedi nad fašizmom. I vjerujem, jednako tako, da smo onima kojima pripada budućnost ovog grada dali primjer kako se čuva uspomena na tu pobjedu i kako se čuva sopstvena sloboda kako bi i sami bili pobjednici - istakao je Vuković.   
- Vjerujem, jer smo Podgorici dali sve što smo imali. Vjerujem, jer smo interes grada i zadovoljstvo njegovih stanovnika pretpostavili sopstvenim. Vjerujem, jer smo učinili da i drugi vjeruju ne samo da je to moguće, već da baš tako i treba i mora. Ponosan sam na to. Više od ijednog mosta, bulevara, parka, dječjeg igrališta ili sportskog poligona, više od sjajnih rezultata koje smo skupa postigli, ponosan sam na način na koji smo do njih došli - kazao je gradonačelnik, dodajući da upravo zbog načina na koji je Glavni grad vođen u prethodnom periodu, u nikada manj evropskoj Crnoj Gori, Podgorica nikada nije bila više evropska. Vuković je zahvalio svima koji su dali značajan doprinos da Podgorica postane bolje i ljepše mjesto za život - ukazao je aktuelni gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković na svečanoj sjednici Skupštine Podgorice, povodom Dana oslobođenja glavnog grada Crne Gore, na kojoj su Nagrade “19.decembar” - najvažnijeg priznanja grada, uručene proslavljenoj rukometašici Jovanki Radičević i interpretatoru i izvođeču tradicionalne crnogorske muzike Zdravku Đuranović.  
 
1
Povodom 19. decembra - Dana oslobođenja Podgoric
Položili vijenac - Partizanu-borcu i Titu!
             Povodom 19. decembra - Dana oslobođenja Podgorice, Delegacija Glavnog grada, koju su činili gradonačelnik dr Ivan Vuković i predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih, položila je danas vijenac na Spomenik Partizanu-borcu na Gorici, kao i na Spomenik Josipu Brozu Titu.
Vijence su položili i predstavnici UBNOR. 
 
1
Povodom 19. decembra - Dana oslobođenja Podgorice
Nagrade grada - Joki i Zdravku!
Nagrada "19. decembar", dodjeljuje se povodom Praznika Glavnog grada, za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva, za 2021. biće uručena rukometašici "Budućnosti" beskompromisnoj crnogorskoj "lavici" Jovanki-Joki Radičević i estradnom umjetniku Zdravku Đuranoviiću!
Svečana dodjela Nagrade biće upriličena u 12, u JU "Muzeji i galerije Podgorice"
 
 
1
Devetnaesti decembar - Dan oslobođenja Podgorice
Glavni grad slavi - tačno u podne!
Svečana sjednica Skupštine Glavnog grada Podgorica i dodjela Nagrade “19. decembar” biće upriličena u 12 u JU "Muzeji i galerije Podgorice", dok će ceremonija dodjele studentskih nagrada biti održana u 14, takođe u JU "Muzeji i galerije Podgorica". 
Povodom 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice, delegacija Glavnog grada na čelu sa gradonačelnikom dr Ivanom Vukovićem, položiće vijenac na Spomenik Partizanu- borcu na Gorici, kao i na spomenik maršalu Titu. 
 
1
Danilo Karadžić, saradnik Univerziteta Crne Gore, o odluci Mila Đukanovića da ptpiše Ukaz o ponovo izglasanom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore
Ne vidim prostor da - Lekić dobije mandat!
             - Uradio je jedino moguće, istrajavajuči u poštovanju Ustava, za raziku od drugee strane koja samo istrajava u destrukciji, a koja se najbolje očituje kroz kontinuirano rušenje Ustava. Predsjednik je povukao državno odgovoran potez kojim je čitav suverenistički prozapadni blok stavio u poziciju rješenja. Ne vidim prostor da Lekić dobije manda t. Prosto, teško je da se na bazi neustavnog zakona formira vada. To je iz pravnog uglla, a iz političkog, svaka vlada koja bi proistekla iz ovog zakona bila bi međunarodno izolovana i bila bi nelegitimna. Naravno da očekujem sankcije u prvoj fazi, bila bi izolovana, marginalizovana da obavja međunarodne, a ni domaće obaveze, što bi Crnu Goru gurnulo u anarhiju, a iz anarhije se uvijek rađa novi nivo destrukcije 
 
1
Rekli su - Đorđije Blažić, dekan Fakulteta za državne i evropske studije, o ovlašćenjima Predsjednika Crne Gore da raspusti Skupštinu Crne Gore
Ne da ima - nego i treba(o)!
- Smatram da ima ovlašćenja da predsjednik raspusti Skupštinu. Prvo iz razloga iz stava 1, koji je vezan za Skupštinu, a naročito zbog stava 3, koji eksplicitno kaže da se Skupština raspušta ukazom Predsjednika. Ima ovlašćenja da raspusti Skupštinu, i ne da ima nego i treba. I ne da treba da to uradi sad, nego je trebalo da uradi ko zna koliko puta do sad - konstatovao je Đorđije Blažić, dekan Fakulteta za državne i evropske studije, o ovlašćenjima Predsjednika Crne Gore da raspusti Skupštinu Crne Gore. 
 
1
Reditelj Blagota Eraković podržao pokret “IMA NAS“
Svi zajedno - na opravdane proteste!
- Crnogorci, o Crnogorci tako vi neba i zemlje u koju ćete, ne budite tuđa metla i lopata - citirajući Svetog Petra Cetinjskog reditelj Blagota Eraković počeo je obraćanje kojim je podržao pokret “IMA NAS“:
Budite svoji na svome. Budite slobodni građani Crne Gore, bilo da ste Srbi, Muslimani, Bošnjaci, Albanci, Hrvati - ko god da ste Crna Gora je vaša i niko vam je uzeti neće”, nastavio je Eraković u svom govoru. 
 
1
Na današnji protest, na koji crvene auto-kolone ljubavi već pristižu,pozvale su i "Lovćenske straže"
Ne pristajemo na OB - i veleizdaju!
- Ne pristajemo na Otvoreni Balkan! Ne pristajemo na rušenje ustavnoga poretka! Ne pristajemo na kapitulaciju Crne Gore! Ne pristajemo na sramotni život pod Vučićevom čizmom! Ne pristajemo na veleizdaju!
Slobodnu Crnu Goru su nam preci ostavili da živimo u njoj i da je branimo od stranoga zavojevača i domaćega izdajnika!
Ako smo dostojni, svi za Podgoricu - na današnji protest "Ima nas" ispred Skupštine Crne Gore od 11 - na koji već pristižu crvene auto-kolone ljubavi - pozvale su i "Lovćenske straže". 
 
1
Pslanica DPS Alrksandra Vuković smatra da nije trebalo čekati ishod “pregovora”D"
Crnu Gru bi da - predaju beogradskom gazdi!
             - Anticrnogorska i antievropska većina, śutra namjerava da Crnu Goru preda svome moskovskom i beogradskom gazdi, uprkos evropskoj opredijeljenosti građana. Njihov, nikad iskreno podržani mandatar (tzv. post festum mandatar) je glasao protiv Rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu. Protiv - napisala je na Twitteru posanica DPS Alrksandra Vuković.
Ona smatra da nije trebalo čekati ishod “pregovora”D". 
 
1
IMA NAS: U ponedjeljak "dan D", protest će trajati čitavog dana
Kolonama automobila - "preplaviće" Podgoricu!
- Protest će trajati čitavog dana, sve dok ne vidimo ishod glasanja Zakona o predsjedniku nakon čega ćemo javnost obavijestiti o daljim koracima i potezima koje pripremamo - navode iz Pokreta “IMA NAS“.
U ponedjeljak od 11 kolonama automobila u svim djelovima grada u potpunosti "preplaviće" Podgoricu kako bi poslali snažnu podršku da je 12. decembar dan D kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|