Brze Cinjenice - Grad

0
Završeni radovi na platou na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Oplemenjuju prostor - u tri faze!
    - Ovaj prostor odavno zaslužuje pažnju i sanaciju. Uradili smo prelazno rješenje, sanirali smo ga pažljivom investicijom. Podijelili smmo ga u tri faze. Prva je plato na samom bulevaru, tu smo postavili zastore za hladovinu. Takođe, trenutno rješavamo odvod sa njega i ubrzo ćemo ga popločati. Centralna zona uređena je u finu zelenu površinu. To je dio koji je bio najviše zapušten, dizala se velika prašina - ukazao je glavni gradski arhitekta Filip Aleksić na platou na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.  
 
0
Završena rekonstrukcija košarkaškog igrališta u Njegoševom parku
Postavljena podloga - po najvišim standardima!
      - Ovo je jedna vrijedna investicija koja je premašila 60 000 eura, koja je obuhvatila temeljnu rekonstrukciju, promjenu kompletne infrastrukture, uključujući instaliranje nove podloge usklađene sa najvišim standardima u oblasti košarkaškog sporta, ugradnju nove rasvjete i prethodno adaptaciju malog objekta gdje se unazad nekoliko godina nalazilo sjedište KK "Budućnost" - ukazao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković prilikom obilaska rekonstruisanog terena u Njegoševom parku.  
 
3
Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica i predsjednik Udruženja penzionera potpisali Memorandum o saradnji na projektu Gradska senior kartica
Starijim sugrađaniima - kartica za popuste!
- Za ovaj novi socijalni servis, koji će omogućiti starijim sugrađanima da ostvare popuste na veliki broj proizvoda i usluga na teritoriji Podgorice, iz budžeta Glavnog grada za 2020. godinu, izdvojeno je 50.000 eura - saopštio je Sekretarijat za socijalno staranje povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji sekretara Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica Ivana Terzića i predsjednika Udruženja penzionera Podgorica Ilija Stanišića o sprovođenja projekta Gradska senior kartica.  
 
2
Završena rakonstrukcija Bulevara Svetog Petra Cetinjskog
Poslije decenija - dobio moderan izgled!
               - Nakon tridesetak radnih dana temeljne rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, prve od kako je bulevar izgrađen, on je danas dobio moderan izgled na ponos glavnom gradu i na zadovoljstvo svih građana. Bulevar se dugo vremena nalazio u stanju koje nije bilo adekvatno, zato smo mi iskoristili ovu ljetnju pauzu, kada je manje vozila u saobraćaju, da radimo ono što je trebalo uraditi decenijma unazad. Sve od Ulice Marka Miljanova pa do Bulevara Džordža Vašingtona u dužini od 1,6 km dobili smo jednu novu saobraćajnicu, a vrijednost ove investicije je premašila 570.000 eura - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je sa saradnicima danas obišao završene radove treće i ujedno posljednje faze rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. 
 
2
Otvoren rekonstruisani Stadion malih sportova, u koji je Glavni grad uložio 520.000 eura
Preuređen u kompleks - za buduće asove!
       - U ovu investiciju Glavni grad je uložio 520.000 eura, zahvaljujući tome mi u samom srcu grada imamo jedan multifunkcionalni objekat koji ima teren za fudbal, teren za košarku, ugostiteljski objekat i tribine sa oko 2.5000 mjesta. Ovo je sportski kompleks na kojem bi mogli da pozavide i mnogo veći i bogatiji gradovi - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković otvarajući Stadion malih sportova, na kojem je i košarkaški teren koji nosi naziv po dugogodišnjem uspješnom igraču i treneru Budućnosti Goranu Poliju Bojaniću, kao i teren za fudbal i tribina sa 2.500 mjesta.  
 
1
Selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore saopštio spisak igrača na koje računa za prve mečeve u drugom izdanju UEFA Lige nacija
Prvi put - pozvan Islamović!
             - Raduje nas činjenica što je veliki broj naših reprezentativaca uspio da se sačuva tokom pandemije novog korona virusa i da su svi zdravi i spremni. Naravno, ne zaboravljamo Marka Vešovića, važnog člana naše grupe, koji zbog povrede koljena neće biti sa nama u narednom periodu. Nadam se da će svi igrači koji se nalaze na ovom spisku biti zdravi i da će spremni doći na okupljanje reprezentacije koje, siguran sam, sa nestrpljenjem iščekuju već više od pola godine - istakao je selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić, saopštavajući spisak od 23 igrača na koje računa za prve mečeve u drugom izdanju UEFA Lige nacija koje će odigrati početkom septembra protiv Kipra i Luksemburga. 
 
1
Glavni grad Podgorica raspisao je danas Konkurs za podršku biznis idejama na području gradskog naselja Stara Varoš
Za realizaciju - 50 000 bespovratno!
          Bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 eura planirana su za realizaciju biznis ideja kojima se u Staroj Varoši podstiče ekonomski razvoj i proizvodnja; razvoj zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i razvoj turizma; očuvanje životne sredine i održivi razvoj, kao i afirmacija i valorizacija kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti ovog dijela Podgorice - Glavni grad Podgorica raspisao je danas Konkurs za podršku biznis idejama na području gradskog naselja Stara Varoš. 
 
1
Završena druga faza rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog
Najvažniju završavaju - za desetak dana!
                  - U veoma kratkom roku temeljno smo rekonstruisali i drugi dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Ukupna dužina dionice koja je sanirana je 450 metara, a vrijednost ove investicije prevazilazi 160.000 eura. Dominantno su na ovom potezu bile angažovane naše kolege iz privrednog društva "Putevi" - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković koji je, sa saradnicima, obišao danas završene radove na drugoj fazi rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog - potez od mosta Blaža Jovanovića do raskrsnice ulica Svetozara Markovića i Ivana Vujoševića.  
 
0
Realizovana temeljna rekonstrukcija prvog dijela Ulice Vasa Raičkovića
Dobila 58 parkinga - sadnice i mobilijar!
       - Realizovana je temeljna rekonstrukcija prvog dijela Ulice Vasa Raičkovića, po mnogima najljepše ulice u dijelu Preko Morače, koja dugo vremena nije izgledala onako kako zaslužuje. Zahvaljujući našim kolegama iz privrednog društva Putevi ona danas izgleda kao savremena saobraćajnica, kolovoz je temeljno rekonstruisan, dobili smo 58 parking mjesta, a znamo da je nedostatak parkinga problem u ovom dijelu grada. Sačuvali smo postojeći drvored i dobili i jedan mali drvored uz ogradu Mašinske škole, kao i urbani mobilijar, klupe i kante za otpatke. Treba napomenuti da su kolege iz preduzeća Čistoća ugradile podzemne kontejnere. Prrethodno su kolege iz Agencije za stanovanje su osvježile fasade okolnih zgrada - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je danas obišao jednu od najljepših ulica u ovom dijelu grada koji je dobio avremenu i bezbjednu saobraćajnicu sa 58 parking mjesta. Dodatno je ozelenjen novim sadnicama bilja, a pstavljen je i mobilijar - klupe i kante za otpatke. 
 
0
Institutu za javno zdravlje prijavljena tri smrtna ishoda od novog ccorona virusa
Otkriveno 69 pozitivnih!
             Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 432 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 69 novopozitivnih slučajeva infekcije.
Institutu su prijavljena tri smrtna ishod kod pacijenata iz Pljevalja, Bijelog Polja i Rožaja. Preminuli pacijenti su bili 1957, 1961 i 1931 godište. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna mjeseca je 51 a od početka godine: 60.
Prijavljen je oporavak 161 pacijenta.  
 
2
Završena prva faza rekonstrukcije Bulevara Sv. Petra Cetinjskog
Između dva mosta - saobraćajnica "novog llica"!
                   - Uspješno smo priveli kraju prvu fazu rekonstrukcije te saobraćajnice, dužine preko 600 metara, na potezu između dva mosta, mosta na Ribnici i mosta Blaža Jovanovića. Investicija vrijedna preko 160.000 eura. Samo prva faza je završena, pošto nam je namjera da u potpunosti rekonstruišemo ovaj Bulevar - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i najavio:
- Nastavljamo dalje prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, sve do Bulevara Džordža Vašingtona. Mislim da će naši sugrađani koji u ogromnom broju koriste ovu saobraćajnicu biti veoma zadovoljni.  
 
2
Nadležne službe Glavnog grada
Određene lokacije za - proddaju drva!
    Drva za ogrijev biće prodavana na postojećoj lokaciji kod "Našeg diskonta", lokaciji pored sportskog poligona u Gornjoj Gorici, na platou u Ulici Franca Rozmana u Maslinama, na prostoru između Eko petrol pumpe i pasarele na Zlatici (ulaz u grad iz pravca Kolašina) - nadležne službe Glavnog grada odredile su lokacije za ove potrebe.  
 
2
Od danas u javnom gradskom prevozu u upotrebi je elektronska karta
Vozna karta omogućava - povezivanje usluga!
       Elektronska karta u javnom gradskom prevozu od danas je puštena u upotrebu i dostupna je građanima Podgorice.
Karte se mogu kupiti u zgradi Skupštine Glavnog grada na Trgu nezavisnosti, na šalteru “Elektronski šalter” u periodu od 8 do 15.  
 
2
Košarkaški savez Crne Gore saopštio rezultate testiranja na KOVID 19
Troje pozitivnih - predsjednik ozdravio!
       - Tri učesnika kampa u Tivtu bila su pozitivna na novi koronavirus. Inficirani košarkaši nijesu bili u kontaktu sa predsjednikom Košarkaškog saveza Crne Gore kako je to implicirano u tekstovima pojedinih medija, stoga to nije mogao biti izvor infekcije.
   Košarkaši su dobrog zdravstvenog stanja, kao i predsjednik KSCG koji je u međuvremenu bio negativan na kontrolnom testu na koronavirus čime je potvrđeno da je ozdravio.
Ostali testirani mladi i seniorski reprezentativci koji su trenirali u Tivtu, kao i seniorske reprezentativke sa kampa u Bijelom Polju, te članovi stručnih štabova negativni su na Kovid-19 - saopštio je Košarkaški savez Crne Gore rezultate testiranja na KOVID 19 košarkaša, košarkašica, članova stručnih štabova sa kampova u Tivtu i Bijelom Polju.  
 
1
Otvorena prva faza "Podgoričkog parka"
U "srcu grada" - autentična zelena oaza!
    - Podgorica je dobila najljepši park zbog toga što su u njemu mjesto našle autohtone sorte koje rastu na ovom području poput murve, iglica, džanje, šipka...Dakle, sve ono što nas asocira na Glavni grad i za što smo emotivni vezani. Svi oni kooji su znali kako je izgledao ovaj prostor neće ga moći prepoznati, zahvaljujući radnicima "Zelenila" koji su mjesec dana vrijedno radili u otežanim uslovima i podarili Podgorici ubjedljivo najljepši park - ukazao je gradonačelnik Glavno grada dr Ivan Vuković, otvarajući sinoć prvu fazu "Podgoričkog parka". 
 
1
Granična policija u Podgorici
Pronašli 54 kilograma marihuane!
          Granična policija u Podgorici je u ranim jutarnjim satima pronašla 54 kilograma marihuane u paketima koje je neko ostavio u selu Taboin. Potraga za osobama koje su odbacile drogu je u toku. 
 
1
Gradonačelnik Podgorice i član Nacionalnog koordinacionog tijela dr Ivan Vuković apelovao na sugrađane
Poštovanjem mjera - zaustaviti pandemiju!
    - Na današnji dan imamo 553 aktivna slučaja zaraze koronavirusom u Podgorici. To je brojka koja je zastrašujuća, nad kojom svi moramo da se zamislimo i to je brojka koja mora predstavljati alarm. Ukoliko se ovakav trend nastavi, nije daleko dan kada ćemo morati da zatvorimo Podgoricu i da se vratimo na onaj režim od prije par mjeseci, a mislim da niko od nas to ne želi - upozorio je gradonačelnik Podgorice i član Nacionalnog koordinacionog tijela dr Ivan Vuković poslije Sjednica Operativnog tima za zaštitu i spašavanje Glavnog grada i video prukom apelovao na sugrađane da poštovanjem mjera suzbiju širenje koronavirusa i spriječile uvođenje restriktivnih mjera kao što su zatvaranje Podgorice, ograničenje kretanja i zaustavljanje privrednih aktivnosti.  
 
1
Imajući u vidu okolnosti izazvane koronavirusom (COVID 19) gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković podržava privrednike
Lokalne takse - smanjene i 90 odsto!
             - Uprava lokalnih javnih prihoda omogućiće umanjenje od 100 odsto iznosa lokalne komunalne takse za postavljanje ljetnje bašte, zatvorene bašte, ostalih privremenih objekata koji se mogu izmještati s jednog mjesta na drugo i za promotivne svrhe, za period od 1. marta do 31. maja 2020. Umanjenje od 50 odsto iznosa lokalne komunalne takse odnosi se na postavljanje ljetnje bašte, zatvorene bašte, ostalih privremenih objekata koji se mogu izmještati s jednog mjesta na drugo i za promotivne svrhe, za period od 1. juna do 30. septembra 2020. - dvije su iz novog seta mjera za podršku Glavnog grada privrednim aktivnostima, a na osnovu odluke gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića.  
 
0
Podgorica uplaćuje 10,000 eura Novom Pazaru
I u pandemiji - čvrsto uz prijatelje!
    - Suočeni s ovakvom situacijom, želimo da pošaljemo poruku da Podgorica stoji čvrsto uz prijateljski Novi Pazar u zajedničkoj borbi sa pandemijom koronavirusa - naglašavaju u Glavnom gradu, koji će, u skladu s odlukom gradonačelnika dr Ivana Vukovića, uplatiti Novom Pazaru 10,000 eura kao izraz solidarnosti i vid podrške njegovim stanovnicima u borbi s koronavirusom.  
 
0
Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade
Trinaestojulska - Institutu, Lazoviću i Andrijaševiću!
          Institut za javno zdravlje Crne Gore, profesor dr Ranko Lazović i profesor dr Živko Andrijašević dobiće Trinaestojulske nagrade za 2020.
To je odlučio Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade u sastavu: predsjednik Rajko Todorović Todor i članovi: dr Ranko Milović, dr Mimo Drašković, mr Jadranka Selhanović, prof. dr Goran Barović, dr Marko Camaj i književnik Bećir Vuković. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|