Brze Cinjenice - Grad

0
generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović reagovao na prijedlog premijera u tehničkom mandatu
Cirkusanti se još igraju - Vlade i politike!
    - Cirkusanti se i dalje igraju Vlade i politike - ocijenio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović, komentarišući posljednja dešavanja na političkoj sceni. On bi dalje da se igra premijera. Obraz đon. DF koji kaže da se ne može šminkati politički mrtvac je za ove cirkusante od 2,8 odsto podrške zbilja Sorbona. 
 
2
Gradonačellnik Podgorice na Kijevskom investicionom forumu koji je, zbog rata u Ukrajini, održan u Briselu
Ponosan sam - ugledom Podgorice!
         - Imao zadovoljstvo da predstavljam Glavni grad Podgorica na Kijevskom investicionom forumu koji je, zbog rata u Ukrajini, održan u Briselu. Sa gradonačelnicima Pariza, Rima, Brisela, Helsinkija, Sarajeva … potpisao sam Memorandum podrške oporavku i održivom razvoju Kijeva.
- Ponosan sam na ugled koji Podgorica uživa na medjunarodnom planu - objavio je na FB Gradonačellnik Podgorice dr Ivan Vuković. . 
 
2
Viši saradnik Fondacije „Džejmstaun“ iz Vašingtona i struènjak za Balkan Januš Bugajski
Anticrnogorci mašu - zastavama Srbije i Rusije!
- Crnogorci mašu crnogorskim, amerièkim i zastavama Evropske unije, te dodao da "anticrnogorci mašu zastavama Srbije i Rusije - prokomentarisao je protest ispred Skupštine Crne Gore viši saradnik Fondacije „Džejmstaun“ iz Vašingtona i struènjak za Balkan Januš Bugajski  
 
2
CNP sa tugom i najdubljim poštovanjem, oprašta se od jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih pisaca i dramaturga
Preminuo Ljubomir Đurković!
Crnogorsko narodno pozorište, sa tugom i najdubljim poštovanjem, oprašta se od Ljuba Đurkovića, jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih pisaca i dramaturga, autentičnog intelektualca koji je u pozorišnom životu Crne Gore ostavio neizbrisiv trag.
Ljubomir Đurković, pisac i dramaturg, preminuo je u Podgorici u 70. godini. 
 
2
Hrvatski portal jutarnji.hr sa sinoænjeg protesta "IMA NAS" 
Podgorica gori - hiljade graðana pale baklje!
    Hiljade graðana ponovo okupile ispred crnogorskog parlamenta zahtijevajuæi povlaèenje, kako tvrde, neustavnog zakona o predsjedniku Crne Gore i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, te izbor sudaca Ustavnog suda - izvjestio je Hrvatski portal jutarnji.hr o sinoænjeem protestu "Ima nas" ispred crnogorskog parlameenta. 
 
2
Forum slobodnih građana "Luča" sjutra od 17 organizuje okupljanje građana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Policija snima - do 22 i duže!
- Policija će snimati javno okupljanja na platou ispred Skupštine Crne Gore i javno okupljanje u pokretu. Snimanje će se vršiti od 16 do 22, a snimanje po potrebi može biti i produženo - zaključuje Uprava policije najavu da će, shodno čl. 93 Zakona o unutrašnjim poslovima, službenici Uprave policije snimati javno okupljanje u organizaciji Foruma slobodnih građana "Luča" sjutra od 17 u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, na platou ispred Skupštine Crne Gore. 
 
2
Utakmiicama "Budućnost" - "Jezero" i "Sutjeska" - "Petrovac" danas biće kompletirano 17. kolo Meridianbet 1.CFL.
Lider i šampion - jure tron!
       Utakmiicama "Budućnost" - "Jezero" i "Sutjeska" - "Petrovac", koje su i borba trenutnog lidera i aktuelnog šampiona za tron - počinju u 12 - biće kompletirano 17. kolo Meridianbet 1.CFL.
Juče: "Iskra" – "Mornar" 2:1; "Dečić" – "Jedinstvo" 0:1; "Rudar" – "Arsenal" 0:0. 
 
1
Peticiju za hitne vanredne parlementarne izbore potpisalo je preko 10.000 graðanki i graðana
U èetvrtak glasnije - Crna Gora više ne æuti!
- Peticiju za hitne vanredne parlementarne izbore potpisalo je preko 10.000 graðanki i graðana "što predstavlja dokaz o ispravnosti puta za borbu i oèuvanje naše države Crne Gore - naglašavaju iz pokreta "Ima nas" i pozivaju:
- Crna Gora više ne æuti! Pridružite nam se da svi zajedno izvojevamo odluèujuæu pobjedu za modernu, graðansku, emancipatorsku, evropsku Crnu Goru u borbi sa ovom pošasti u kojoj se nalazi i da u èetvrtak u 17 sa platoa Skupštine Crne Gore pošaljemo gromoglasnu poruku. 
 
1
Državni praznik
Njegošev dan – crnogorski dan kulture!
Građanima Crne Gore čestitamo Njegošev dan – crnogorski dan kulture!
 
 
1
Najbolje crnogorske rukometašice ve;eras u Skoplju igraju protiv Francuske, prvi od tri meča u drugoj fazi EP
"Lavice" će "izginuti" - neće dati na sebe!
       Francuska je iizuzetno jaka, uvijek je u samom vrhu svakog prvenstva, alli to će morati da dokažu na parketu. Imamo sjajnu energiju, dobru pripremu da im se suprotstavimo na maksimalan način. Najviše volim da igram takve utakmice jer ffrancuska ekipa, koliko god su nezgodne i brze i fizički jake, Crna Gora i na posljednjem prvenstvu, đe nijesu bile Milena i Đina, igrale smo sa njima do 50. minuta i smatram da možemo da se borimo sa njima svih 60 minuta. Kreće ono pravo , a bez obzira na tri pobjede, nijesmo pokkazale pravu igru. Postoji još puno prostora. Nas su navijači nosili, ali kad smo sve anaizirale, možemo bolje i u odbrani i u napadu. Svaka ekipa ima slabe tačke, a nijesu ni one vanzemaljci. Trče, fizički su jake, ali dosta zavisi od nas. Vjerujjem da će svaka biti na nivou, imamo vrhunsku atmosferu u ekipi, imamo energiju i 60 minuta borićemo se jedna za drugu i na kraju ćemo vidjeti za šta je to bilo dovoljno. Izginućemo, nećemo dati na sebe - naglasila je Jovanka Radičević pred večerašnji duel sa Francuskom, prvom od tri u drugoj fazi EP za rukometašice u Skoplju. 
 
1
Portparol DPS Miloš Nikolić
Ekonomski balon puca - izbori sad!
             - Izbori sad! Hitno treba ozbiljna, stabilna i kompetentna Vlada kako bi se izborila sa haosom na svim nivoima - upozorava portparol DPS Miloš Nikolić i ukazuje:
- Ekonomski balon približava se pucanju. Zaduženje od 700 miliona gotovo u cjelini će ići na potrošnju. Približavamo se danu kad neće biti moguća redovna isplata plata, penzija i ostalih davanja. Upozoravali smo na pogubne posljedice ekonomskog populizma.  
 
1
NVO "Gramofonske ploèe Crna Gora"
Sjutra berza ploèa!
Berzu gramofonskih ploèa sjutra od 15 do 19 u CKZ Ribnica organizuje NVO "Gramofonske ploèe Crna Gora".
Ljubitelji zaboravlljenih nosaèa zvuka popularnih osamdeesetih proošlog vijeka LP i vinila, kao i audiofilisti èiji su hobi gramofoni, pojaèala, tjuneri...biæe u prilici da pronaðu stari omiljeni hit, evergreen...  
 
1
Rekli su - gradonaèelnik Podgorice dr Ivan Vukoviæ
Sugraðanke i sugraðani - neka vam je Bog upomoæ!
- Drage moje sugradjanke i sugradjani, što vam ja zlo ‘oæu, neka vam je Bog upomoæ - napisao je gradonaèelnik Podgorice dr Ivan Vukoviæ uz fotografijju gostiju - Jakov Milatoviæ (Pokret Evropa sad), Jelena Boroviniæ Bojoviæ (“Za buduænost Podgorice”), Luka Rakèeviæ (“Može Podgorica – ovo je naš grad”) i Danilo Šaranoviæ (“Idemo ljudi”) - sinoænje emisije "Argumenti" TV Crne Gore. 
 
0
Saopštenje Uprave policije da na Cetinju nije bilo upotrebe suzavca i gumenih metaka "dodalo je so na rane" aktera cetinjskih događaja
Sram vas bilo - za sve laži i izdajstva!
- Ponavljamo da upotrebe gumenih metaka na Cetinju nije bilo, pogotovo nije bilo pucanja na okupljene građane, a sve mjere i radnje preduzete od strane policije su bile nužne i opravdane, a spovedene su u skladu sa zakonom u funkciji opšte bezbjednosti, uključujući i izvještavanje o upotrebi sredstava prinude.
Ovo reagovanje Uprave policije Crne Gore "dodalo je so na rane" aktera cetinjskih događaja 5. septembbra prošle godine, prilikom prisilnog intronisanja Joanikija, kada se Prijestonica gušila u suzavcu i kada su gumenim mecima i šok bombama zasuti mirno okupljeni građani, čak i slučajni prolaznici iz susjednih ulica! Njihova reagovanja prenosimo integralno: 
 
0
I dosadašnji gradonačelnik Podgorice pozvao na protest u utorak
Glas protiv onih - koji zemlju guraju u ambis!
       - Vrijeme je da gradjanska, multietnička, evropska Crna Gora opet digne glas protiv onih koji našu zemlju i društvo guraju u ambis.
Za odbranu državnog dostojanstva, za normalan život, za evropsku budućnost!
SVI ispred Skupštine u utorak, mirno i demokratski! - na protest ispred Skupštine Crne Gore poziva i dosadašnji gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.
 
 
0
Poslanica Draginja Vuksanović-Stanković apeluje
Diži se - slobodna i ponosna Crna Goro!
- Svi 8. 11. ( utorak) u 18h ispred Skupštine za SLOBODU I ČAST CRNE GORE! Protiv izdaje, protiv klero nacionalizma, protiv rušenja Crne Gore, protiv gaženja Ustava! Diži se slobodna i ponosna Crna Goro“- poručila je na Twitteru poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković.  
 
0
Za utakmicu 2. kola grupe "D" EP za rukometašice Crna Gora - Njemaèka
Hiljadu ulaznica - sjutra u prodaji!
- Preostalih 1000 ulaznica za utakmicu 2. kola grupe "D" Evropskog prvenstva izmeðu Crne Gore i Njemaèke, biæe u ponedjeljak u slobodnoj prodaji na biletarnici Sportskog centra „Moraèa“ - informiše gledaoce Rukometni savez Crne Gore. 
 
2
Parking servis d.o.o Podgorica nastavlja sa modernizacijom usluga
Testiraju - “Oko sokolovo"!
U toku je testna faza električnog vozila “Oko sokolovo" koje putem video nadzora provjerava da li su vozači propisno parkirali automobile. Zahvaljujući ovom sistemu regulisaće se nepropisno parkiranje na pješačkim prelazima, trotoarima, na mjestima predviđenim za osobe sa invaliditetom, ali će se kontrolisati i naplata parkiranja. Osim toga, ubrzaće se proces rada, posebno u segmentu naplate i terenskog djelovanja kontrole parkiranja, a uvođenjem novih tehnologija unaprijediće se i evidencija parkiranih vozila što će povećati efikasnost rada ovog preduzeća.  
 
1
Glavni grad o odluci Upravnog suda da poništi izbor gradonačelnika
Uključivanje sudija u - političku kampanju!
- Ukupna javnost danas je svjedočila presedanu u postupanju pojedinih sudija Upravnog suda Crne Gore, očigledno izloženih političkim pritiscima. Upravni sud, koji još uvijek nije riješio veliki broj predmeta ni iz 2020. godine je, na inicijativu kluba odbornika Demokratske Crne Gore, u rekordnom roku zakazao usmenu raspravu i istog dana donio odluku o poništavanju odluke Skupštine Glavnog grada. Istovremeno, Sud je odstupio od svoje dosadašnje prakse, kao i prakse Vrhovnog suda, koji su u ovakvim situacijama odbijali tužbe zbog nedostatka aktivne legitimacije, budući da, u konkretnom slučaju, odbornici Demokratske Crne Gore nijesu mogli osporavati odluku Skupštine Glavnog grada čiji su istovremeno članovi - saopšteno je iz Glavnog grada, uz napomenu:
- Ova odluka predstavlja direktno uključivanje pojedinih nosilaca sudske funkcije u političku kampanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici, čime se krši načelo samostalnosti lokalne samouprave, koje garantuje Ustav Crne Gore.  
 
1
U centru Podgorice otvoren Omladinski klub
Centar za - aktivnije i odlučnije!
       - Omladinski centar predstavlja mjesto đe će se okupljati ljudi mlađe generacije, đe će se organizovati brojne aktivnosti, treninzi, radionice, predavanja i slično. Cilj je da mlade u što većoj mjeri integrišemo, i uključimo u procese odlučivanja kao ljude kojima pripada budućnost ovog grada - istakao je na otvaranju Omladinskog kluba u u Hercegovačkoj ulici, dodajući da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom Glavnog grada i Mreže za omladinski aktivizam, kao i drugih organizacija i pojedinaca koji nastoje da unaprijede položaj madih u društvu.
Ideja o otvaranju ovakvog centra nastala je kao rezultat saradnje Glavnog grada Podgorica, Kancelarije za mlade i NVO Mreža za omladinski aktivizam. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15|