Brze Cinjenice - Grad

0
Povodom burne završnice crnogorskog derbija "Budućnost Voli" - "Mornar Barsko zlato" oglasila se danas i sudijska komisija AdmiralBetABA lige
Sudije - ispravno ocijenile!
          - 00:01 sekunda do kraja četvrte četvrtine, dogodila se situacija u kojoj je igrač Mornar-Barsko zlato sa brojem 5, Markus Veders, izveo šut za tri poena, a igrač Budućnost VOLI sa brojem 1, Vladimir Mihailović, okrenut prema igraču koji je šutirao, zauzimajući ispravan defanzivni stav, skočio visoko unutar granica svojeg cilindra i defanzivnog položaja. Igrač sa loptom Veders, svojim pokretom napred stvorio je kontakt sa Mihailovićem. Sudije su ispravno ocijenile situaciju, odlučivši da ne dosude faul - povodom burne završnice crnogorskog derbija "Budućnost Voli" - "Mornar Barsko zlato" oglasila se danas i sudijska komisija AdmiralBetABA lige. 
 
2
Komunalni policajci podnijeli krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Glavnog grada
Injac nezakonito imenovala - v.d.načelnika komunalne policije!
       Komunalni policajci Podgorice podnijeli su krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Olivere Injac zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada, kao i postojanja drugog krivičnog djela.
U prijavi koju su uputili SDT i GST Vladimiru Novoviću ukazuju na nezakonito imenovanje vršioca dužnosti načelnika komunalne policije. 
 
2
Savjet Gradske televizije
Jednoglasno podržano ukidanje - "Aritmije" i "Knjiških ljudi"!
          Novoizabrani Savjet Gradske televizije jednoglasno je podržao ukidanje emisija "Aritmija", autorke Tamare Nikčević i "Knjiški ljudi", koju je uređivao i vodio Đorđe Šćepović.
Vršilac dužnosti direktora Gradske Vladimir Otašević kazao je da su to promjene u produkciono-programskom planu. 
 
2
"Podgorički pazar"
Zovu na druženje - sa Djeda mrazom!
- Naši najmlađi posjetioci biće u prilici da se lijepo provedu na Pazaru i druže sa Djeda Mrazom od sjutra do 10. januara 2024. u periodu od 17 do 19 - napominju iz Glavnog grada i pozivaju na druženje sa Djeda Mrazom sjutra od 18 na Trgu Svetog Petra Cetinjskog.  
 
2
Zamjenik gradonačelnice Podgorice, Luka Rakčević u emisiji „Znam da znaš“ Gradske TV Podgorica
Glavni grad počeo - nikad dinamičniji razvoj!
    - Od aprila i uspostavljanja nove lokalne uprave Glavni grad je ušao u nikad dinamičniju fazu razvoja - ocijenio je zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV.
Pristupilo se, kako ističe, sveobuhvatnoj reformi organa lokalne uprave, izmijenjen je rukovodeći kadar na svim menadžerskim pozicijama i unijeta nova energija u organe lokalne uprave. 
 
1
Svečana sjednica Skupštine Glavnog grada, povodom Dana oslobođenja Podgorice
Spremna za - novi razvojni zamajac!
       - Prethodnih osam mjeseci smo, nekada danonoćno, ali često medijski nezapaženo, radili na stvaranju planova i pretpostavki za period intenzivnog razvoja Podgorice koji smo obećali i koji ćemo ostvariti. Da bi uporno i posvećeno iznijeli taj proces, kontinuirano ulažemo napore kako bi odgovorno i savjesno prevazilazili tekuće prepreke, bez potrebe da senzacionalizmom ubiremo političke poene, i nalazimo izgovore, vjerujući da je odgovornost isključivo na ovoj upravi da se izbori sa izazovima svake vrste. Nijesmo dozvolili da izostanak institucionalne kompaktnosti i posljedice nedovoljno odgovornog upravljanja, postanu dio našeg pristupa rukovođenja gradom, već radimo na trajnoj promjeni te paradigme, primjenjujući principe dobrog upravljanja u cilju jačanja institucija sistema“, kazala je Injac. „Uz priznanje svim zaposlenima u Glavnom gradu koji su period za nama obilježili rezultatima i odgovornošću, i zahvalnost na saradnji odbornicima u Skupštini GG, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana naše Podgorice - Dana oslobođenja“ - zaključila jsloe gradonačelnica Olivera Injac obraćanje na svečanoj sjednici Skupštine, povodom Dana oslobođenja Podgorice.
Tradicionalno, uručene su nagrade "19.decembar", a ovogodišnji dobitnici su arhitekta Pavle Popović i grupa "Makadam".  
 
1
Predsjednik Crne Gore o prisustvo Andruje Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, u Izbornom štabu SNS
Nije mu bilo - mjesto tamo!
- To je pitanje i profesionalne odgovornosti gospodina Mandića. Ja mislim da predsjedniku Skupštine Crne Gore nije sinoć bilo mjesto u izbornom štabu bilo koje partije u Srbiji, ali u svakom slučaju, kao što sam rekao, to je pitanje profesionalne i lične odgovornosti gospodina Mandića, ali svakako, mislim da poruka nije bila dobra - ocijenio je Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvo Andruje Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, u Izbornom štabu SNS.  
 
1
Povodom 19. decemnbra, Dana oslođenja Podgorice
Nagradjeno - 27 studenata!
Studentska nagrada se dodjeljuje svake godine povodom 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice, a ovo priznanje dobijaju studenti završne godine svakog fakulteta, umjetničkih akademija, visokih škola i samostalnih studijskih programa u Crnoj Gori.
Ove godine nagrađeno ih je 27. Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada, u utorak

 
1
Direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević
Ako ne reformišu truli sistem - masovni potesti!
Ako Vlada Crne Gore ne usvoji naše zahtjeve i ne reformiše ovaj truli sistem, ako država ne preuzme odgovornost za zaštitu svih žrtava nasilja, najavljujemo masovne građanske proteste, najavila je direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević. 
 
1
direktorica Portala Analitika Tinka Đuranović u emisiji “Pressing” Gradske TV.
Budžet se planira - i plasira populistički!
      - čigledno je da se budžet planira i plasira populistički, ocijenila je direktorica Portala Analitika Tinka Đuranović u emisiji “Pressing” Gradske TV.
    Prema njenim riječima, Crna Gora je fenomen u regionu po tome da su minimalna plata i penzija izjednačene. 
 
1
Raste broj inficiranih od velikog kašlja
Od novembra prijavljeno - 56 slučajeva!
- Institutu za javno zdravlje Crne Gore je od početka novembra, zaključno sa 10.12.2023. godine prijavljeno 56 slučajeva obolijevanja od pertusisa (velikog kašlja), saopšteno je iz ove ustanove. 
 
0
Nakon tri godine Miodrag Radulović napušta klupu fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore
Od Nove - traže novog selektora!
Nakon tri godine Miodrag Radulović napušta klupu fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore. završiće na kraju godine mandat na mjestu selektora seniorske reprezentacije Crne Gore.
Nakon razgovora predsjednika Savićevića i rukovodstva Saveza sa selektorom, odlučeno je da istekom aktuelnog ugovora Raduloviću prestane mandat na mjestu selektora „Hrabrih sokola“. 
 
0
Poslije dvogodišnje pauze, Glavni grad najavljuje sjutrašnji povratak Podgoričkog Pazara, koji će trajsti do 15. januara
Bogat program - na više lokacija!
- Pvratak Podgoričkog Pazara, tradicionalne manifestacije koja će oživjeti novogodišnju atmosferu na Trgu nezavisnosti. Posle dvogodišnje pauze, ova jedinstvena manifestacija donosi bogat i raznovrstan program, odnosno veliki broj aktivnosti počev od sjutra veče. Pazar će, sada već tradicionalno, otvoriti gradonačelnica Glavnog grada, aktiviranjem dekorativne rasvjete - sa radošću najavljuju povratak Podgoričkog Pazara, Bogat program na više lokacija. 
 
0
Povodom 1. decembra - Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS
Predavanje u - Kući zdravlja!
,,Let communities lead '' - slogan je ovogodišnje kampanje Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS, na prijedlog Svjetske zdravstvene organizacije obilježava se svakog prvog decembra.
Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti, Kuća zdravlja i Crveni krst organizuje predavanje o HIV/AIDS-u u petak 1. decembra sa početkom u 12, u prostorijama Kuće zdravlja. Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane građane/građanke, a predavač je Veselin Pajović iz Crvenog krsta Crne Gore. 
 
0
Skupština Glavnog grada usvojila Odluku o imenovanju novog Savjeta Gradske RTV
Prvu želju ostvarili - kao novogodišnju!
    Jednu od pr vih želja - da imenuje novi Savjet Gradske TV - da smijene postojeći, koja im je bila "kost u grlu", iako mu je mandat još u toku, a da imenuje novi, o d svojih politički podobnih, noeeva gradska vlast ispunila je kao novogodišnju - Skupština Glavnog grada usvojila je Odluku o imenovanju novog Savjeta Gradske RTV.
Novi Savjet Gradske RTV čine Tatjana Novović, koju je predložio Univerzitet Crne Gore, Vesna Radulović ispred Unije poslodavaca Crne Gore, i Zoran Rakočević, kojeg je predložio NVO sektor, Aleksandar Đurišić, kojeg je predložila Advokatska komora i Tatjana Džudović, koju je predložio Savez sindikadata Crne Gore.
Za nove članove Savjeta Gradske RTV glasalo je 37 odbornika, 31 odbornik za, tri su bila protiv, dok su tri bila uzdržana. 
 
3
Sedamdesetopetogodišnji B.P uhap juče u Podgorici
Starac obljubio - dvije maloljetne osobe?!
Sedamdesetopetogodišnji B.P juče u Podgorici uhapšen je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje.
- Sumnja se da je ovo lice u dva navrata tokom ove godine, u svojoj kući preduzeo radnje ovog krivičnog djela prema dva maloljetna lica - saopšteno je iz MUP Crne Gore. 
 
2
Za Novogodišnje praznike
Poznati dobitnici - besplatnih montažnih kućica!
          Komisija za sprovođenje javnog poziva za davanje na korišćenje bez naknade montažnih objekata privremenog karaktera (kućica) za potrebe organizacije Novogodišnjih praznika 2023/2024 objavila je rang listu učesnika koji su ostvarili pravo na korišćenje objekata.
Na ovu Rang listu može se uložiti prigovor Komisiji u roku od tri dana od dana njenog objavljivanja na sajtu Glavnog grada i to preko arhive Glavnog grada (Njegoševa 20, ulaz sa Trga nezavisnosti). Odluka Komisije po prigovoru je konačna i objavljuje se na internet stranici www.podgorica.me. Lista je na linku Rang lista.  
 
2
Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici
Baboviću produžen pritvor!
- Pritvor je produžen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, zbog okolnosti koje ukazuju na postojanje opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke - navedeno je u obrazloženju Osnovnog suda, koji je poljoprivrednom inspektoru Gojku Baboviću - prije dva dana uhapšen u akciji Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj - produžio pritvor rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici.  
 
2
U derbiju 9. kola ABA lige košarkaši "Budućnosti Voli" dočekuju "Cedevita Olimpiju"
Podići nivo odbrane - ubrzati napad!
   - Utakmicu sa "Trentom" već smo zaboravili, analizirali smo je i moramo da se okrenemo sebi. I sada kada nam u goste dolazi "Cedevita Olimpija" više manje brinemo o sebi, radimo na našoj igri gdje moramo podići nivo odbrane i ubrzati napad. To su osnovne dvije stvari koje mene zanimaju. "Cedevita Olimpija" je vrlo nezgodan tim, na neki način sličan kao "Trento", puno šuteva za tri poena sa dobrim individualnim igračima. Sigurno da će nam biti teško i na našem terenu, biće potrebno da odigramo timski u odbrani prije svega, ali vjerujem da sa pravim pristupom, borbom i uz pomoć naših vjernih navijača možemo odigrati dobro i očekivati dobar rezultat. - naglašava Andrej Žakelj, novi šef stručnog štaba KK "Budućnosti Voli" koji poslije uspješnog "vatrenog krštenja" u Eurocupu, večeras od 19 u "Morači", u derbiju 9. kola ABA lige, košarkaši "Budućnosti Voli" dočekuju "Cedevita Olimpiju", debituje na klupi "plavo-bijelih" i u regionalnom takmičenju.  
 
2
Panel-diskusija u Skupštini Glavnog grada o borbi protiv nasilja nad ženama
Za uspjeh potrebna - stalno prisutna svijest!
- Da bi borba protiv nasilja nad ženama imala uspjeha, imajući u vidu kompleksnost ovog društvenog problema, mora se sa jednakom dosljednošću i upornošću voditi sinhronizovano na više nivoa i u više različitih društvenih oblasti - poručila je predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović na panel diskusiji koja je povodom Međunarodnog dana eliminacije nasilja nad ženama organizovana u Skupštini Glavnog grada.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|