2
Zamjenik gradonačelnice Podgorice, Luka Rakčević u emisiji „Znam da znaš“ Gradske TV Podgorica
Glavni grad počeo - nikad dinamičniji razvoj!

    - Od aprila i uspostavljanja nove lokalne uprave Glavni grad je ušao u nikad dinamičniju fazu razvoja - ocijenio je zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV.
Pristupilo se, kako ističe, sveobuhvatnoj reformi organa lokalne uprave, izmijenjen je rukovodeći kadar na svim menadžerskim pozicijama i unijeta nova energija u organe lokalne uprave.

Administracija grada je postala brža, aktivnija, mnogo racionalnija kada je o troškovima i rashodima riječ. Preduzeća su započela intenzivan rad”, naveo je Rakčević.
Kako ističe tokom proteklog perioda izgrađeno je 50.000 parkovskih i zelenih površina.
- U ovom trenutku radi se na izgradnji novih 20. 000 na bulevaru Stanka Radonjića. U perspektivi je još 50. 000 u narednih šest mjeseci. Asfaltirano je 23 kilometra puteva, čime je već oboren rekord u odnosu na sve prethodne godine - kazao je Rakčević.
Osvrnuvši se na poboljšanje uslova u gradskom preduzeća “Čistoća” u kojem je, kako je kazao, sanirana katastrofalna situacija koju su zatekli prilikom preuzimanja vlasti, Rakčević ističe da će naredna godina biti još uspješnija.
- Urađeno je već puno na polju kulture i sporta. Sredstva za kuturu za narednu godinu su duplirana, planirano je više od 5 milona za kulturu i sport - kazao je Rakčević.




Posjeta : 71