2
Zamjenik gradonačelnice Podgorice, Luka Rakčević u emisiji ā€žZnam da znaÅ”ā€œ Gradske TV Podgorica
Glavni grad počeo - nikad dinamičniji razvoj!

    - Od aprila i uspostavljanja nove lokalne uprave Glavni grad je uÅ”ao u nikad dinamičniju fazu razvoja - ocijenio je zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević gostujući u emisiji ā€œZnam da znaÅ”ā€ Gradske RTV.
Pristupilo se, kako ističe, sveobuhvatnoj reformi organa lokalne uprave, izmijenjen je rukovodeći kadar na svim menadžerskim pozicijama i unijeta nova energija u organe lokalne uprave.

Administracija grada je postala brža, aktivnija, mnogo racionalnija kada je o troÅ”kovima i rashodima riječ. Preduzeća su započela intenzivan radā€, naveo je Rakčević.
Kako ističe tokom proteklog perioda izgrađeno je 50.000 parkovskih i zelenih povrÅ”ina.
- U ovom trenutku radi se na izgradnji novih 20. 000 na bulevaru Stanka Radonjića. U perspektivi je joÅ” 50. 000 u narednih Å”est mjeseci. Asfaltirano je 23 kilometra puteva, čime je već oboren rekord u odnosu na sve prethodne godine - kazao je Rakčević.
OsvrnuvÅ”i se na poboljÅ”anje uslova u gradskom preduzeća ā€œČistoćaā€ u kojem je, kako je kazao, sanirana katastrofalna situacija koju su zatekli prilikom preuzimanja vlasti, Rakčević ističe da će naredna godina biti joÅ” uspjeÅ”nija.
- Urađeno je već puno na polju kulture i sporta. Sredstva za kuturu za narednu godinu su duplirana, planirano je viÅ”e od 5 milona za kulturu i sport - kazao je Rakčević.




Posjeta : 130