Sedmica - Komentari

0
Ombusmanova upozorenja
Zaštitnik "srpskih" interesa?!
    Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore izdao je upozorenje svešteniku SPC Ognjenu Femiću, koji je prošle godine na jednom glasilu objavio autorski tekst pod naslovom “Ujedinjenje ili ukrajinizacija”, u kojem je pisao o ujedinjenju srpskog naroda i nestanku države Crne Gore.
Istovremeno, isti taj ombudsma, zaštitnik "srpskih" interesa nije našao za shodno da napiše ni riječ upozorenja onima koji su pohrlili u Banja Luku na proslavu i vojnu paraduna paradu koja je zvanično proglašena neustavnom. Naravno, među njima, orvi pred njima bio bi četnički vojvoda Andrija Mandić, predsgjednik Skupštine Crne Gore. koji od dolakih"ska na tu funkciju misli i radi isto, samo malo "našminkano": Ipak, prvi je poslao čestitku za dan za koji majke žrtava traže da bude proglašen za Dan žalosti. 
 
0
 
 
2
Jedna pretpopisna, ili “U pamet se Crnogorci!”
Prvi decembar – (slučajnost ili) koincidencija!
    - Apsolutno neprihvatljivo bilo kakvo drugo odlaganje i odugovlačenje, s obzirom na to da je 30 dana više nego dovoljno vremena da se u popisne procedure i kontrolu uključe svi koji to žele, jer za to postoji široki politički konsenzus - navedeno je u saopštenju koalicije ZBCG - Andrijae Mandića i Milana Kneževića.
Prvi decembar – (slučajnost ili) koincidencija! 
 
3
Nož, žica…svakodnevnica
11. – jedanaesterac!
    „Nož, žica, Podgorica!“ – urlalo su juče uoči utakmice finala fudbalskog Kupa Crne Gore između „Arsenala“ i „Sutjeske“ na „Gradskom stadionu“ pod Goricom i Ulicom slobode i Trgom nezavisnsnosti! Ono čega se civilizovan svijet gnuša, bilo je najgora uvertira u fudbalski događaj sa kojim njeni akteri nemaju baš nikakve veze i – nešto najbolje, koliko god čudno zvučalo, što nam se moglo desiti uoči vanrednih parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun! Uslijed toga i sam datum izbora 11. dobio je pravo značenje. 11. nije samo redni broj, datum u mjeseci. U fudbalu to je jedanaesterac, kazneni udarac, uoči parlamentarnih izbora to je i šansa za građansku, demokratsku, antifašističku, sekularnu Crnu Goru, do 30. avgusta 2020. najuspješniju evropsku priču. Istovremeno, to može biti i kazneni udarac – ili za takvu Crnu Goru, ili za ovu trogodišnju, „oslobodilačku“, „osvježivačku“, Izbori dobijaju referendumski značaj i ako su u fudbalu penali rulet, 11. na izborima to ne smiju biti! 
 
1
"Gledajmo se"
Sramni servis!
    "Kap koja je prelila čašu" - upravo je prilog emitovan na RTCG u emisiji "Gledamo se", autora Seada Sadikovića, u kojem se neprimjereno i bez ikakvog konteksta "slučajno" pojavila slika Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Lapsusi i greške nijesu nepoznate u programimma uživo i najvećih televizijskih kuća, pa na njih nije imuna ni TV CG, ali sinoćnje blic pojavljivanje lika prvog čovjeka države u neprimjerenom prilogu ne samo da nije ni lapsus, ni greška, najmanje slučajnost. "U sred srijede" bila je to smišljeno pripremana "omaška" kojom je javni servis nastavio kontinuitet "priloga" protiv Crne Gore i svega crnogorskog u posljednje dvije godine SRAMNOG SERVISA koji plaćaju svi građani države koja je prva na Balkanu imala štampariju, u kojoj je štampana prva knjiga ćiriličnim pismom, iz koje je u etar prvi emitovan radio signal sa ovih prostora...najzad RTV CG d je kuća javne slike i riječi sa tradicijom. Grešaka i tamnih stranica bilo je i do sada, ali nikada, osim sramnih devedesetih godina prošlog vijeka, kada je uredništvo bilo otuđeni, tuđi servis u službi tuđih ratova! 
 
2
Nekad "sedma sila"
Sve je - na prodaju!
 
 
2
"Demokratski front" "čuva" Crnu Goru
Patriotski, samo jako!
    -Insistiramo da se MKI i ministar Bojanić suprotstave ovom pogubnom naumu ministara Spajića i Milatovića, i do daljnjeg obustave sprovođenje neodržive ideje "ToMontenegro"
Istovremeno jedan od trojice njegovih lidera napominje:
- Budžet je antidržavni i veleizdajnički, ali neću da rušim jedinstvo DF i parlamentarnu većinu.
Patriotski, samo jako! 
 
2
Povodom oproštajnog pisma funkcionera ANB Luke Bulatovića
Alarmantnost je realnost!
    - Zabrinutost je realna - nedvosmislene riječi Gabrijela Eskobara, zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan - bile su prvo što sam pomislio poslije oproštajne poruke funkcionera ANB Luke Bulatovića. Posljednji pasus njegove poruke i njegov posljednji čin jasno govore - "alarmantnost je realnost!".
 
 
1
Predsjednik "PzP" Nebojša Medojević
“Evropa sad” - za majmune!
    Majmunska posla, a možda i nisu.
Bilo je to jednom kada je negdje u neko selo došao stranac.
Znao je da tamo živi na tisuće majmuna. I tako je seljanima ponudio 10 dolara za svakog majmuna kojeg će za njega uhvatiti.
Seljani su s oduševljenjem primili ponudu stranca i odmah krenuli u lov. Stranac je od njih otkupio sve - na stotine majmuna koje su ulovili. 
 
1
Petoseptembarski događaji na Cetinju
Lovćen - oltar sveti!
    Petoseptembarski događaji na Cetinju, kada je radi introniizacije mitropolita Crkve Srbije Joanikija izvedena dosad najbrutanija akcija vlasti protiv mirnih građana koji se nijesu slagali sa ustoličenjem u Cetinjskom manastiru, vlasništvu Prijestonice, simbolu državnog, duhovnog, kulturnog...postojanja i trajanja Crne Gore, imali su svoju uvertiru, a dobijaju i nastavak na političkom, sportskom i svakom drugom terenu svakodnevnog života Crne Gore. Ataci na Crnu Goru svakodnevni su sa raznih adresa, od Beograda, Banja Luke, do Podgorice, Bijelog Poja, Budve...sve po onoj "cij opravdava sredstvo", a cilj je više nego jasan - uvođenje Crne Gore u "srpski svet".
 
 
0
Dritan Abazović. Nesoj!
    U Crnoj Gori postoji kategorizacija na "soj" i "nesoj". "Soj" su fini, odmjereni, čestiti ljudi i porodice. "Nesoj" su - oni drugi.  
 
1
13. jul 1878., 13. jul 1941., 13. jul 2021.
Trinaesti jul!
Građani Crne Gore,

ovo je javni poziv svima kojima Je Crna Gora jedina domovina, svima koji su ponosni na sve što je naša Crna Gora bila do 30. avgusta prošle godine, kada osvježi. Osvježi toliko da se smuči! Osvježi do izdaje, prodaje i predaje naše Crne Gore njihovoj SPC, Srbiji, srpskom (polu)svetu i "majci Rusiji".

 
 
0
"Pola Crne Gore ne spava"
Košmar "Božje ruke"!
    Pola Crne Gore ne spava, krenula je ruka pravde - izjavio je povodom policijske akcije "Granica" potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, što je Liberalna partija ocijenila kao uvredu građana Crne Gore kakvu im niko nikada nije uputio. Imaju pravo liberali što negoduju, ali rekao bih da je glavni bezbjednjak u kabimetu apostola čak bio preblag što se nesanice tiče. Kakvi pola, ne spava mirno puno više Crne Gore, bar 55 odsto referendumskih od 21. maja 2006! E zašto je nesanica obuzela Crnu Goru, zbog ruke pravde, ili zbog tuđe ruke, zbog one "ruka ruku mije" ili Maradonine "božje ruke" kojom je Argentinna dobila mundijal posebna je priča, većini jasna. I, ako potraje, opasna! 
 
1
Uoči zasijedanja Skupštine Crne Gore zakazanog za 18. februar
Interpelacija uz - krivične prijave!
    Zasijedanje Skupštine Crne Gore zakazano za 18. februar prva je prilika da se riješi crnogorska društveno-politička, zdravstveno-ekonomska, socijalna, (ne)demokratska rašomonijada koja polako, ali sigurno vodi u sve dublju svekoliku krizu, haos, sukobe, anarhiju...Interpelacija je legalno i demokratsko sredstvo da se okonča tmurna politička jesen koja je počela 30. avgusta i da se najavi crnogorsko proljeće, čiji će prvi vjesnik biti lokalni izbori u Nikšiću. Interpelaciju treba obrazložiti krivičnim prijavama protiv pojedinih ministara ponaosob ili protiv kompletnog kabineta rukoljubnog profesora Zdravka Krivokapića!
 
 
2
Lični stavovi
Litijske zore i naše pare
    Ne jenjava zaoštreni, reklo bi se odsudni političko-propagandni rat oko toga – da se ne zavaravamo – čija će biti Crna Gora.
Srpska, Srpske pravoslavne crkve i proruska – od čega ne odustaju srpski nacionalisti i politički stratezi Moskve ili će biti suverena građanska država uključena u evroatlantske i druge zapadne integracije, čemu uz nesporne prethodne grehe stremi vlast u Podgorici. 
 
0
U susret izbornoj 2020.
Podupri se!
    U susret izbornoj 2020. sve političke partije u Crnoj Gori imaju zajednički moto - Podupri se! 
 
1
Nagradno pitanje
(Anti)fašisti!
    Jedan kaže da su na vlasti mafija i fašisti, drugi da su mu državnici Crne Gore krvnici, a treći poručuje da će im svima na kuću staviti crni barjak!
Ko su (anti)fašisti, a ko demokrate? 
 
0
Fudbalski udar
Đonom na "sokole"!
    Noć prije utakmice u 3. kolu kvalifikacija za EP između Crne Gore i Kosova (ne)očekivano, stigle su prijetnje pojedinim reprezentativcima iz Srbije, Ivaniću, Stojkoviću, i selektoru Tumbakoviću da ne nastupe protiv reprezentacije ako ne priznaju državu Kosovo! Prvo prikriveno i tajno, preko pojedinh medija i privatnih kanala, a danas, na sam dan utakmice javno i sve glasnije. Praktično, ucjenjuju momke, sportiste i iskusnog stručnjaka, pokušavaju da ih kroz sport "predribllaju" politikom! Otišli su đonom na "sokole", nesvjesni da su nesportskim prekršajem postigli auto-gol! Možda će i ostvariti sitan profit, možda neko i podlegne njihoviim pritiscima. Epilog svega, na dneno sportsko-političkom nivou, u najgorem slučaju, može biti nepovoljan za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.Zar to nije čisti sado-mazohizam? Profitirala bi selekcija države koju oni ne priznaju! Priznaju i to još kako, bolje priznanje Kosovu ne treba! Ovo je samo, u kontinuitetu, anticrnogorski! Preboljeli bi oni kosovsku nezavisnost, ali crnogorsku ne mogu! 
 
0
Uznemirujući video "Dušana silnog"
Poznat rukopis - "nepoznatog autora"!
    Ovih dana Crnom Gorom kruži "zastrašujući" video klip "Dušana silnog", "borca protiv nepravde, zakletog srpskog vojnika" koji kreće u pravednu misiju i koji prijeti "izdajnicima, zlotvorima koji nas pljačkaju, hapse, progone, sude našim vođama". Na kraju "Dušan silni" poručuje da će odbraniti svoj narod i sveinje". Tiranima poručuje da stiže i još citira Njegoša da "Zlo činiti, od zla braneći se, tu zločinstva nema nikakvoga"! "Dušana silnog" na videu predstavljaju tri osobe sa crnim kapuljačama i sprenljenim snajperima, a poruka je, navodno poslata predsjedniku države, premijeru, postavljen je na facebook, navodno policija ispituje ko je autor...Jedino je na njega, navodno na pitanje portala in4s reagovao "Demokratski front" i to opravdavaju´i ga kao nešto što se moglo i očekivati! Providno,poznat rukopis - "nepoznatog autora"! 
 
2
"Treće poluvrijeme" utakmice Crna Gora - Engleska
Dejo, "Genije", javi se!
    O kvalifikacionoj utakmici za EP 2020 između "A" reprezentacija Crne Gore i Engleske sve je već poznato. Sama njena najava bila je nagovještaj lijepog fudbalskog praznika. Duel "hrabrih sokola" i "Gordog Albiona" to je i bio. Međutim, njeno "treće poluvrijeme", potencirano i odigrano i to prljavo je samo sa sa Ostrva. Bolnije od "petarde" u mreži crnogorska javnost, ne samo fudbalska i sportska, primila je vijest da je UEFA pokrenula disciplinski postupak zbog vrijeđanja na rasnoj osnovi gostujućih tamnoputih igrača! E, to je bio udarac đonom koji obavezuje FSCG ne da se brani, već da od evropske kuće fudbala insistira na "VAR tehnologiji", pa onda "kom opanci, kom obojci". Zato, kako bi skandirali navijači "Jug,jug, javi se!" - sada se očekuje Dejo,"Genije", javi se! 
 

|1| |2| |3| |4|