1
"Gledajmo se"
Sramni servis!

    "Kap koja je prelila čašu" - upravo je prilog emitovan na RTCG u emisiji "Gledamo se", autora Seada Sadikovića, u kojem se neprimjereno i bez ikakvog konteksta "slučajno" pojavila slika Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Lapsusi i greške nijesu nepoznate u programimma uživo i najvećih televizijskih kuća, pa na njih nije imuna ni TV CG, ali sinoćnje blic pojavljivanje lika prvog čovjeka države u neprimjerenom prilogu ne samo da nije ni lapsus, ni greška, najmanje slučajnost. "U sred srijede" bila je to smišljeno pripremana "omaška" kojom je javni servis nastavio kontinuitet "priloga" protiv Crne Gore i svega crnogorskog u posljednje dvije godine SRAMNOG SERVISA koji plaćaju svi građani države koja je prva na Balkanu imala štampariju, u kojoj je štampana prva knjiga ćiriličnim pismom, iz koje je u etar prvi emitovan radio signal sa ovih prostora...najzad RTV CG d je kuća javne slike i riječi sa tradicijom. Grešaka i tamnih stranica bilo je i do sada, ali nikada, osim sramnih devedesetih godina prošlog vijeka, kada je uredništvo bilo otuđeni, tuđi servis u službi tuđih ratova!

Od "oslobođenja" i "osvježenja" 30. avgusta 2020. RTCG "demokratizovan" je smjenom Programskog savjeta i urednika. Umjesto dotadašnjih "režimskih", dovedene su "demokrate", "osvježivači". I od tada program je toliko promijenjen,, "demokratizovan" i "osvježen" toliko da je sve samo ne profesionalan, objektivan, crnogoski...
Počelo je bacanjem molotovljevog koktela u danima intronizacije mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, poslije kojeg se danima gušila Prijestoniica Crne Gore, a smrad sa TV ekrana nastavljen je da se širom Crne Gore i da se do danas sve jače osjeća. Nastavljeno je nečuvenim protjerivanjem jotovane verzije crnogorskog jezika. Nastavljeno je uručivanjem otkaza, progonom i degradacijom urednika i novinara profesionalaca čiji je najveći grijeh bio što su profesionalni, tačni, objektivni i odgovorni...baš kakvi trebaju da budu, u službi profesije, svih građana i države u čijem javnom servisu rade. Grijeh im je i to št su "procrnogorski", proevropski, građanski profesionalci. Da takvi smetaju najbolje su posljednji na svojoj koži osjetili Božović i Šukovićeva. Dugogodišnja urednica Tanja Šuković, britka profesionalka, zbog toga što se "drznula" da uradi prilog o Cetinjskom manastiru, "unaprijeđena" je za urednicu dokumentacije!
Najzad, na dan kada se opozicioni suvereni blok partija dogovarao o kandidatu za predstojeće predsjedničke izbore "na kojima Crna Gora dobiti NOVOG predsjednika", kao slučajno u pripremanoj (ne uživo} emisiji "Gledajmo se" u udarnom terminu, u neprimjerenom prilogu, bez ikakvog konteksta (ali ne slučajno} bljesne slika aktuelnog predsjednika koji je sinonim za sve najbolje što se Crnoj Gori desilo od obnove državnog suvereniteta i...mogućeg opet sigurno pobjedničkog kandidata na predstojećim izborima, što bi značilo povratak Crne Gore sebi, reformama, integracijama, evropskom putu, a ne "srpskom svetu" zvanom Otvoreni Balkan.
Zato, "Gledajmo se" i gledamo se, ali servilni menadžment i urednici javnog servisa treba da se prisjete i one "Gleda majmun sebe u zrcalo" i da podnesu ostavke, ili da budu smijenjeni! Naravno, kako "riba od glave smrdi", svi {ne)odgovornii, od generralnog direktora RTCG Borisa Raonića, do autora emisije"Gledajmo se" Seada Sadikovića.



B.Čukić

Posjeta : 229