Kapija Zadovoljstva - Savjeti

2
Kivi je poznat po visokom sadržaju vitamina C, koji igra ključnu ulogu u podršci imunološkom sistemu
Smanjuje rizik od osteoporoze - poboljšava san!
    Iako se kivi generalno smatra bezbjednim za većinu, postoji nekoliko potencijalnih rizika kojih treba da budemo svjesni. 
 
1
Na sreću, postoje određene namirnice koje jačaju imunitet i ublažavaju ove neprijatne pojave
Probleme sa sinusima ublažavaju - đumbir i bijeli luk!
    Glavobolja i zapušen nos su glavni znaci da imate infekciju . Na sreću, postoje određene namirnice koje jačaju imunitet i pomažu u ublažavanju simptoma ove neprijatne pojave. 
 
2
Šta se dešava u organizmu kada pojedemo bijeli luk?
Preporučljivo je jesti - šest čena nedjeljno!
    Kada virusi vladaju, tijelo treba da ojača, a najbolji način za to je kvalitetan san, ishrana, fizička aktivnost i naravno – prirodni ljekovi.  
 
0
Smokve sa razlogom zovu rajsko voće Mediterana
Ljekoviti su - plod, sok i kora!
    Smokve sa razlogom zovu rajsko voće Mediterana. Njeni ljekoviti dijelovi su plod, mlečni sok, list i kora drveta. Suva verzija smokve smatra se superhranom koja nam je dostupna tokom cele godine, ali teško može da nadmaši sočne plodove koji se na našim prostorima uzgajaju već hiljadama godina. 
 
1
Mogu ih napraviti i potpuni amateri u kuhinji
Fantastični božićni keksići!
    Ovi mekani i sočni božićni keksići od meda i začina jedu se u Grčkoj oko praznika, a obično se poslužuju uz kafu. 
 
0
Koiko je zdrava cvekla
Čaša čuva srce - povećava izdržljivost!
    Jedna čaša soka od cvekle čuva srce i povećava izdržljivost. Ukoliko ga počnete češće konzumirati, poboljšaćete zdravstveno stanje. 
 
0
Istraživanje pokayalo da je omiljeni slatkiš i koristan
Smanjuje rizik od - srčanog i moždanog udara!
    Puna zdravih sastojaka poput flavonoida i teobromina, zrna kakaoa pravi su uništavači bolesti. 
 
0
Za probleme sa štitnom žlijezdom
Istrljajte vrat uveče - crnim lukom!
    Imate problema sa štitnom žlijezdom, onda crni luk može biti veoma koristan saveznik. Još jednu prirodnu opciju u liječenju štitne žlijezde predlaže dr Igor Knjazkin, poznati ljekar iz Sankt Peterburga.
Preporučuje upotrebu luka u lečenju štitne žlezde. Ovo je jednostavan metod koji potpuno prirodno podstiče funkciju štitne žlezde. 
 
1
Stodevetogodišnji kardiolog podijelio tajnu svoje dugovječnosti i odličnog zdravlja
Tajna dugovječnosti leži - u krvnim sudovima!
    - Tajna dugovječnosti leži - u krvnim sudovima! - Stodevetogodišnji kardiolog podijelio tajnu svoje dugovječnosti i odličnog zdravlja!  
 
0
Veoma su korisne
Pet razloga da - češće jedete banane!
    Bez obzira da li volite da jedete svježu bananu, od nje napraviti smuti ili neku poslasticu, ona može vašem tijelu osigurati bezbroj zdravstvenih prednosti zbog kojih se vaše tijelo osjeća nevjerovatno. 
 
3
Kad biste znali koliko su zdrave, jeli biste ih svakog dana
Kupina jača - krv i kosti!
    Kad biste znali koliko su kupine zdrave, jeli biste ih svakog dana. 
 
0
Potreban vam je detoks
Očistite pluća - jabukovim sirćetom!
    Savjetujemo vam da povremeno, barem jednom godišnje, provedete detoks i očistite pluća od suvišne sluzi i toksina kako bi ona mogla nesmetano obavljati svoju funkciju. Želite li očistiti pluća od toksina i sluzi, nekoliko dana za redom konzumirajte napitak na bazi jabukovg sirćeta. Preporučujemo vam i da isprobate 3-dnevni detoks, koji je nešto složeniji jer zahtijeva cijeđenje nekoliko sokova dnevno, ali svakako vrijedi truda. 
 
2
Hipertenzija
Oborite pritisak - u pet koraka!
    Hipertenzija je oboljenje na koje možete sami da utječete – prije nego što uopće posegnete za lijekovima! Svi koji u dužem periodu imaju pritisak viši od 140 sa 90 imaju visok pritisak, odnosno pate od hipertenzije. 
 
2
Dugo je smatran namirnicom koja goji
Krompir snižava pritisak!
    Krompir je dugo smatran namirnicom koja goji. Ipak, krompir je postao nova supernamirnica koja, ako jedete dvije porcije dnevno, može da smanji krvni pritisak, tvrde naučnici. 
 
1
Podjednako može koristiti za pripremu i slanih i slatkih specijaliteta
Batat krompir
    Slatki krompir Batat (Ipomoea batatas) ili indijski krompir je tek od pre koju godinu dostupan i na našem tržištu. I dok je mnoge od nas bilo sramota da pitamo šta je zapravo to što liči na krompir, ali i na šargarepu i kako se sprema, dotle su u drugim zemljama mnogi već uveliko otkrili brojne benefite, koje konzumiranje batata nudi. 
 
2
Ruke-maska-distanca
Pravilno stavite masku!
    Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti uvelo je od danas obaveznu kontrolu nošenja maski i poštovaanja udaljenosti na ulazima u tržne centre, supermarkete, pijace, institucije...a Vlada Crne Gore dala je i prikaz kako se pravilno stavlja i nosi maska: 
 
2
"Voćka kombinat"
List oraha čisti - cijeli organizam!
    Ljekovita svojstva oraha poznata su mnogima. Orah je čarobna biljka koju je moguće koristiti na nevjerojatan broj načina, ne samo plod, već i ljuske, koru, grane, listove, deblo. Orah je stvoren da bi ga se koristilo. Ruski znanstvenik Mičurin prozvao je orah “voćkom – kombinatom” jer se kod oraha koristi sve: i lišće, i pupoljci, i mladi, nezreli orasi, i ljuska mladih oraha, i zreli plodovi i drvo. 
 
1
JZU Dom zdravlja Podgorica
Uputstvo za - samoizolaciju!
    JZU Dom zdravlja Podgorica objavio je Uputstvo za samoizolaciju i kako se ponašati. 
 
1
Institut za javno zdravlje Crne Gore
Sve o COVID-19!
          Koronavirusi (CoV) su velika porodica virusa koji uzrokuju različite bolesti čija se klinička slika može manifestovati u rasponu od „obične“ prehlade do težih upala respiratornih puteva. Najpoznatija i najozbiljnija oboljenja koja izazivaju koronavirusi su bliskoistočni respiratorni sindrom (MERS) ili teški akutni respiratorni sindrom (SARS).  
 
2
Direktorat za vanredne situacije MUP savjetuje građane šta da rade u slučaju zemljotresa
Najvažnije - ne dozvoliti paniku!
    Direktorat za vanredne situacije MUP napominje građane da je u slučaju zemljotresa od ključnog značaja da ne dozvole da ih uhvati panika, da kada se zemljotres događa ostanu u kući, stanu, na radnom mjestu gdje su se zatekli i zauzmu odgovarajući položaj na najbezbjednijem mjestu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|