1
Stodevetogodišnji kardiolog podijelio tajnu svoje dugovječnosti i odličnog zdravlja
Tajna dugovječnosti leži - u krvnim sudovima!

    - Tajna dugovječnosti leži - u krvnim sudovima! - Stodevetogodišnji kardiolog podijelio tajnu svoje dugovječnosti i odličnog zdravlja!

Poznati crnogorski kardiolog, Vuk Perović, otišao je u penziju sa 70 godina iako je ostao mlad u duši i tijelu. U penziji je već 39 godina, a penzijsko osiguranje ga mrzi! Sada ovaj akademik ima 109 godina, ali se osjeća kao da mu je 60.
   Dr. Perović kaže da tajna dugovječnosti leži u krvnim sudovima . Ako su čisti i zdravi, možete doživjeti 120 godina, pa i više i osjećati se potpuno zdravo. Ovaj kardiolog potpuno potvrđuje ovu izjavu.
Naš reporter uspio je uraditi intervju s doktorom Perovićem koji je objasnio svoju metodu za produžavanje života zasnovanu na čišćenju krvnih sudova.
   - Doktore Peroviću, često ste govorili da su krvni sudovi osnova zdravlja. Zašto?
- Prosto je. Funkcionisanje organa i sistema u tijelu ovisi o kvalitetu cirkulacije krvi. Cirkulacija krvi označava dostavljanje kiseonika i hranjivih materija u unutrašnje organe kao i sakupljanje ugljen-dioksida i proizvoda metabolizma. U djetinjstvu, adolescenciji i mladosti se više krećemo, krvni sudovi su novi, elastični i čisti - hranjive materije u organima su na maksimumu. S godinama se manje krećemo, a naši krvni sudovi postaju zaprljani. Ovo se događa zbog mnogih faktora od kojih nisu svi štetni (poput pušenja, nezdrave prehrane, lošeg stanja ekologije, sjedilačkog načina života), nego su i prirodni (taloženje lipida, proces koji se događa u svim organizmima).
Što 'prljavi' krvni sudovi znače? Zamislite cijevi za vodu pune rđe. Što se dešava? Pritisak vode se povećava, a voda je lošeg ukusa. Isto se dešava i sa krvnim sudovima. Kada se holesterol i druge materije natalože na njima, pritisak se povećava (zaprljani krvni sudovi su glavni uzrok hipertenzije!), krv sadrži nečistoće, cirkulacija krvi je poremećena. Na kraju se događaju promjene u svim organima i sistemima u tijelu. Čak i na koži.
Ljudsko tijelo stari. Ako vodite računa i čistite krvne sudove, imate priliku da živite bar 20 godina bez boli u organima ili zglobovima, a tijelo će funkcionisati odlično. Drugim riječima, čišćenje krvnih sudova može produžiti vaš životni vijek i zdravlje. A to nije samo teorija. Ovu metodu sam preporučivao svojim pacijentima i ja je lično praktikujem. Ko god je poslušao moj savjet nadživio je svoje vršnjake.
Evo kako se događa postupno zaprljanje krvnih sudova. Ako nikad niste čistili krvne sudove, a imate preko 40 godina, oni sadrže dosta nečistoća. Ovo može da utiče na vaše zdravlje ili je ovaj proces već počeo.

- Kakvu vrstu bolesti mogu da uzrokuju zaprljani krvni sudovi?

- Kao što sam već spomenuo, cijelo tijelo pati. Prvo su pogođeni organi i sistemi u direktnoj vezi sa cirkulacijom krvi - kardiovaskularni sistem.

Nečistoće u krvnim sudovima mogu da izazovu pojavu sljedećih bolesti:

   Ateroskleroza. Krvni sudovi prestaju dobro da funkcionišu: mali krvni sudovi su potpuno začepljeni, a glavni sadrže velike naslage holesterola.
   Ishemijska bolest srca. Uzrokovana je nedostatkom krvi u koronarnim krvnim sudovima koji se povećavaju zbog nečistoća.
   Moždani udar. Poremećaji dotoka krvi u moždano tkivo uzrokuju odumiranje nervnih završetaka što dovodi do gubitka određenih funkcija.
   Hipertenzija. Nečistoće u krvnim sudovima uzrokuju sužavanje obima i povećavaju krvni pritisak.
   Proširene vene. Pojavljuju se u tijelu, ne samo na nogama (što najviše smeta ženama). Hemoroidi su posljedica proširenja vena.
   Venska i arterijska tromboza. Naslage nečistoća u krvnim sudovima formiraju trombove i uzrokuju odumiranje krvnih sudova što dovodi do smrti grupe ćelija u organizmu. Ako se tromb otkači i dospije u krvotok, može doći do začepljenja krvnog suda u srcu, srčanog zastoja što u 70% slučajeva dovodi do smrti pacijenta.
Ove fotografije prikazuju opasnost koju naslage iz ćelija krvi predstavljaju za zdravlje i koliko skraćuju život.
   Ova situacija se širi. Kardiovaskularne bolesti su odgovorne za 4 puta više smrtnih slučajeve nego drugi uzroci. Doktori su svjesni ovoga, znaju da je čišćenje krvnih sudova neophodno, ali iz nekog razloga, crnogorska medicina zanemaruje ovaj aspekt. Većina doktora propisuje preparate za smanjenje pritisaka u slučaju hipertenzije. Međutim, oni ne liječe, nego imaju privremeni efekat. Neophodno je čistiti krvne sudove. A ovu metodu koriste u Sjedinjenim Državama i Evropi svi ljudi iznad 35-40 godina već pola vijeka. Svi pacijenti tamo znaju za neophodnost čišćenja krvnih sudova. Stalno se pitam zašto se ovo ne događa u našoj zemlji.

- Postoje li neki simptomi zbog kojih možemo prepoznati da postoje naslage na krvnim sudovima?

- Naravno da postoje. Glavni simptomi su:

   Migrene
   Problemi s pamćenjem
   Hronični umor
   Nesanica
   Intimni problemi
   Poremećaji vida i sluha
   Visok krvni pritisak
   Problemi s disanjem i angina pectoris
   Bljedilo kože na nogama
   Bolovi u mišićima i zglobovima

Bez obzira na to imate li jedan ili sve ove simptome, nakon 30-e godine je neophodno čistiti krvne sudove bar jednom u 5 godina. Na ovaj način ćete imati dobro zdravlje.
Krvni sudovi imaju sposobnost nakupljanja nečistoća, osobito kod starijih ljudi. Zato ne morate da jedete hamburgere i pomfrit cio dan. Čak i nakon što pojedete kobasicu ili pečeno jaja, određena količina holesterola će se taložiti u krvnim ćelijama što se s vremenom povećava.

- Ispričajte nam vašu tajnu za čišćenje krvnih sudova.

- Do nedavno mi je proces čišćenja krvnih sudova oduzimao nekoliko mjeseci. Prikupljao sam ljekovito bilje, tražio sam ga na pijacama ili ih naručivao preko interneta i sam pravio tinkturu od njega. Sada to više ne moram da radim jer su moje kolege sa Instituta za kardiovaskularne bolesti kreirali dobar i jeftin preparat za čišćenje krvnih sudova - "Hypertea! Zapravo, ovaj proizvod reguliše krvni pritisak i liječi hipertenziju tako što čisti krvne sudove. Zato je odličan za ovu svrhu.
   Većina pacijenata nastavlja da traži moj savjet u terminima čišćenja krvnih sudova. U posljednje vrijeme im preporučujem isključivo ovaj proizvod. Izuzetno je djelotvoran.
Na stranici Instituta za kardiovaskularne bolesti nalaze se službene statistike o kliničkim ispitivanjima. Učestvovalo je otprilike 2 hiljade pacijenata i prošli su tretman uz preparat "Hypertea".

Rezultati ispitivanja:


   Normalizacija arterijskog krvnog pritiska 1-2 dana od početka upotrebe proizvoda - 99% slučajeva
   Normalizacija srčanog ritma nakon završenog tretmana - 97% slučajeva
   Potpuno čišćenje krvnih sudova od holesterola nakon tretmana - 99% pacijenata
   Povećana djelotvornost liječenja hroničnih bolesti - 99% pacijenata
   Poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja - 100% pacijenata
   Odsustvo neželjenih reakcija tokom tretmana - 100% pacijenata

- Koliko košta "Hypertea" i gdje se može kupiti?

- Znate da od penzije ne možete kupovati skupe lijekove. Takav preparat ne bih mogao preporučiti. "Hypertea" nije skup i sada je na akciji - DO 16.04.2022
Ovo je glavni proizvod kompanije za borbu protiv arterijske hipertenzije. I zato svako može kupiti "Hypertea" s 50% popusta.   




Posjeta : 342