e - dopisnik

1
Evtošski tima za Nikšić podnio inicijativu razriješenja prefdjednik SO
Kovačeviću usta - puna fašizma!
    -Prijetnje građanskoj Crnoj Gori iz usta Kovačevića, i ne prvi put, koje su svojstvene portparolima fašizma i raspirivačima mržnje, zahtijevaju hitno razrješenje dotičnog.
   Da je naša inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, pokazuje i reakcija Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje je protiv Kovačevića formiralo predmet - navedeno je u sopšzenju Evtošskog tima za Nikšić, koji je danas podnio inicijativu razriješenja prefdjednik SO Marla Kpvačevića. 
 
0
Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić
Vlast neznanjem i neradom - uništava FK “Sutjeska”!
    - Pozivamo Opštinu Nikšić da se hitno uključi u rješavanje problema u klubu, da se rebalansom Budžeta, a ne kreditnim zaduženjem kako su naumili, opredijele dodatna sredstva za FK “Sutjeska”, ali prethodno da smijene kompletno rukovodstvo i pozovu ih na odgovornost, kako ne bi potpuno zatrli ono što su generacije Nikšićana cijeli jedan vijek stvarale - istakao je Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić, ukazujući da "Jedan od najtrofejnijih i najstarijih fudbalskih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, živi najteže dane u svojoj novijoj istoriji. Faktički, klub je pred bankrotom, duguju se plate i igračima i zaposlenima, nema sredstava za osnovne aktivnosti,..a da predsjedniku kluba, ujedno predsjedniku Opštinskog odbora Demokrata, Marku Mitroviću, ne pada na pamet da podnese ostavku. 
 
0
Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović o rezultatima lokalnih izbora u Andrijevici
Pobijedio je - građanski blok!
    -Bili smo jako blizu 12 mnadata, i tri puta jači od prve naredne partije nakon nas. Još jednom ćemo prebrojati glasove i vidjeti koliko nas dijeli do tog 12. manadata. Pobijedio je građanski blok, jer imamo više glasova u odnosu na one partije koje vrše vlast kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Nastavljamo sa pobjedničkom atsmoferom, sigurni da ćemo formirati vlast u Andrijevici - zaključio je, sumirajući rezultate lokalnih izbora u Andrijevici, večeras generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović. 
 
0
U 11,04 na 21 kilometar sjeverozapadno od Mojkovca registrovan manji zemljotres
Zadrmalo - 3.3 po Rihteru!
    Danas u 11,04 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 21 kilometar sjeverozapadno od Mojkovca. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara.
Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području. 
 
3
Povodom eskalacije krize u Budvi, prijetnji, zastrašivanja i pokušaja uspostavljanja vlasti uz podršku kriminalnih struktura, oglasio se potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković
Nadležni da reaguju - niko da ne teroriše građane!
    -To je atmosfera u Budvi nakon što smo juče čuli čelnike tužilaštva kako se naša zemlja uspješno bori protiv kriminala i korupcije. U Ulcinju je bačen suzavac, danas ovakve vijesti stižu iz Budve, prethodno iz Andrijevice i Šavnika. Sve se ovo dešava u kontekstu priče o evropskim integracijama Crne Gore… Mi u kontinuitetu govorimo da je Budva u permanentnom vanrednom stanju. Na ovaj način priča o EU integracijama se u potpunosti obesmišljava. Kada ovakve vijesti pođu u svijet postavlja se mišljenje šta će misliti oni koji će u junu odlučivati zaslužuje li Crna Gora IBAR - povodom eskalacije krize u Budvi, prijetnji, zastrašivanja i pokušaja uspostavljanja vlasti uz podršku kriminalnih struktura ukazao je potpredsjednik DPS Ivan Vuković i pozvao nadležne da se zaštiti ustavni poredak i ljudima u Budvi vrate osjećaj sigurnosti koji trenutno nemaju. 
 
3
Opštinski odbor DPS Nikšić podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine
Zadužio građane - za rasvjetu koje nema!
    -Zadužio je građanke i građane Nikšića 9,5 miliona eura za rasvjetu, a rasvjete u gradu i nema. Podsjećamo da smo u kontinuitetu upozoravali i nikšićku i crnogorsku javnost o tome da je Kovačević izašao iz svojih ovlašćenja, i da taj njegov izlet građanke i građane košta 882 eura po sijalici, a da u gradu pod Trebjesom, kao nikad prije, vlada mrkli mrak. I simbolički, i bukvalno - saopštio je Opštinski odbor DPS Nikšić danas je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, zbog sumnje da je time što je Nikšić zadužio 9,5 miliona eura za rasvjetu, bez saglasnosti Skupštine opštine Nikšić i Vlade Crne Gore, izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore, navodi se u saopštenju stranke.  
 
1
Opština Bar zahvalna čelniku tamošnjeg odbora Građanskog pokreta URA
Bio nijemi posmatrač - Abazovićevog fatalnog pokušaja!
    -Jasno je, dakle, da je Luka Bar u njegovom mandatu “relaksirano” podržala i podržava ideju Vlade Crne Gore za izgradnju gasne elektrane i LNG terminala u Baru, i to bez ikakve studije izvodljivosti, cost-benefit analize i studije procjene uticaja na životnu sredinu. Sad barem građani imaju jasnu sliku ko, kako i šta radi u našem gradu, iako je lično g. Pekić zahtijevao da se svo ovo vrijeme od javnosti sakrivaju susreti sa investitorima koji su već pet puta boravili u Luci Bar - poručili su iz Opštine Bar koji su zahvalili čelniku tamošnjeg odbora Građanskog pokreta URA na tome što im je, kako kažu, kao doskorašnji predsjednik Borda direktora Luke Bar, konačno razjasnio neke stvari oko LNG terminala.  
 
0
U saobraćajnoj nesreći na putu Budva-Cetinje
Stradao motociklista - iz Podgorice!
    Podgoričanin P.D. (34) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se danas poslepodne dogodila na magistralnom putu Budva – Cetinje.
Kako je saopšteno iz OKC, saobraćaj je u prekidu.  
 
3
Grupa građana Nikšića okupila se ispred Ustavnog suda
Protestovali zbog - diskriminatorske slave grada!
    Izmjenom statuta Opštine Nikšić je 12. maj – koji se prema pravoslavnom kalendaru obilježava kao dan svetog Vasilija – određen za slavu grada.
Grupa građana okupila se ispred Ustavnog suda u Podgorici od kojeg traži da što prije razmotri inicijativu za ocjenu ustavnosti izmjena statuta Opšine Nikšić. 
 
2
Povodom devet godina postojanja Farme magaraca Darka Saveljića u Martinićima
Vlasnik donirao školi - devet sadnica platana!
    Darko Saveljić, vlasnik i osnivač Farma magaraca Martinići "Donkey Farm Martinići ", povodom devet godina postojanja farme, a u sklopu doprinosa mehanizma “Ozelenimo Crnu Goru” donirao je JU O.Š. "Njegoš" devet odraslih sadnica platana koje je danas zajedno sa našim učenicima posadio i na taj način uljepšao i oplemenio prostor školskog dvorišta zbog čega smo mu veoma zahvalni.
Redakcija FiveWPG čestita Saveljiću na humanom i plemenitom gestu i želi njegovoj farmi uspješan vijek! 
 
1
U centru Bara, na ulici ispred zgrade „Drina“ Goražde
U masovnoj tuči - više povrijeđenih!
    U masovnoj tuči koja se dogodila večeras u centru Bara, povrijeđeno je više osoba, piše Primorski portal pozivajući se na policiju.
Prema prvim informacijama u tuči su učestvovali mladići čiji identitet policija utvrđuje. 
 
1
Tragičan udes u blizini stadiona kod plaže Jaz
Petnaestogodišnjak sletio - u smrt!
    U udesu koji se dogodio u Budvi pogino je petnaestogodišnji L.F. , dok su dvije osobe povrijeđene, saopštila Uprava policije. Policija navodi i da je L.F. upravljao vozilom, koje je sletjelo sa puta. 
 
1
Sudar autobusa i tri automobila na putu Podgorica-Cetinje
Jedna osoba stradala - druga povrijeđena!
    Jedna osoba stradala je sinoć u sudaru autobusa i tri automobila na putu Podgorica-Cetinje.
Pored toga, još jedna osoba je povređena i ona se nalazi u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore.
Saobraćajna nesreća dogodila se oko 20.50. 
 
1
Povodom obilježavanja tri godine od smrti legendarnog crnogorskog bubnjara
Sjećanje na - Dragoljuba Đuričića!
    Program „Sjećanje na Dragoljuba Đuričića“, povodom obilježavanja tri godine od smrti legendarnog crnogorskog bubnjara, biće danas od 18 priređen u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje - saopšteno je iz Centra za kulturu Prijestonice.  
 
0
DPS Herceg Novog o završetku karnevala
Izopačenom verzijom - "spalili" sebe!
    -Sinoćnje degutantno spaljivanje karnevala koji je, nosio nedvosmislen natpis sa imenom „osuđenika“, u najmanju ruku je promašena tema. Izopačena verzija lokalnog običaja sinoć je zgrozila značajan dio javnosti i poslala ružnu sliku o Herceg Novom. Istovremeno, događaj je na kratko zabavio one koji i ne znaju šta je suština ovog običaja. Štaviše, to su mahom isti oni koji bi ovaj i slične običaje potisnuli. Ujedno i oni kojima je svaka riječ koja aludira na išta crnogorsko, unaprijed mrska i prokazana. 
 
1
U čast pobjede rukometne reprezentacije Crne Gore
Zgrada Prijestonice - u bojama crnogorske zastave!
    U čast pobjede rukometne reprezentacije Crne Gore u utakmici posljednjeg kola grupe C Evropskog prvenstva zgrada Prijestonice Cetinje večeras je osvijetljenja bojama crnogorske zastave. 
 
0
Obraćanje učesnika Zbora Bajica, Martinovića i Borilovića povodom događanja na Dvorskom trgu
Neće nas posvađati - režirane provokacije!
    . Želimo da Badnje veče i nalaganje crnogorskog badnjaka upriličimo na način koji će biti na ponos i Bajicama, prijestonom Cetinju i svoj Crnoj Gori. Kao i do sada učinićemo sa naše strane da sve protekne u redu i tradiciji, privilegiji i počasti naših predaga dobijenoj kroz slavna pregnuća u borbi za crnogorsku državu i njenu Svetu Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu - naglašeno je u obraćanju učesnika Zbora Bajica, Martinovići i Borilovići redakciji RTV Cetinje, povodom današnjih događanja na Dvorskom trgu.
Obraćanje učesnika Zbora Bajica, Martinovića i Borilovića prenosimo integralno: 
 
0
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije prilikom nalaganja badnjaka kod Cetinjskog manastira
Da se zavađeni izmire - da procvjeta mir!
    - Danas smo na istim temeljima koji se obnavljaju kroz ovu djecu, kroz sve vas, naročito kroz mlado pokoljenje. Velika mi je radost što u ovome slavlju učestvuju svi naraštaji i stariji ljudi i žene i mladići i djevojke, a posebno djeca. Ova radost obuhvata nebo, ulazi u naše duše i domove, ona je vječna svjetlost i vatra ognjišta i temelj prošlosti i sadašnjosti i naše budućnosti. Da se zavađeni izmire, rastavljeni sastave, da procjvjeta mir dobrota i ljubav u našim srcima i dušama i domovima i cijeloj našoj voljenoj otadžbini. Neka Bog blagoslovi sve vas koji praznik dočekujete sa vjerom i ljubavlju - poručio je prilikom nalaganja badnjaka kod Cetinjskog manastira Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.  
 
2
Zastoj na međunarodnom voz Baru - Beograd na stanici Zeta
Zapalila se lokomotiva - mašinovođa prevezen u bolnicu!
    Na lokomotivi međunardonog putničkog voza koji saobraća na liniji Bar - Beograd, tokom večernjih sati na stanici Zeta došlo je do požara. 
 
3
Bjelopoljac imao sreću u nesreći na putu Cetinje - Kotor u lokalitetu Žanjev do
Preživio pad - u provaliju!
    Bjelopoljac R. O. (53) zadobio je više preloma kada je sletio u provaliju duboku više od stotinu metara , javlja Cetinjski list. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|