e - dopisnik

2
U 1,18 zemljotres srednje jačine
Zatreslo kod Kruševice!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju u 1,18 registrovao je zemljotres srednje jačine sa epicentrom na sedam kilometara sjeveroistočno od Kruševice.
   Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je 4.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepeni Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara.  
 
1
SDP Cetinja pozvala na očuvanje mira
Neće naše - "bbraniti" od nas!
Pozivamo nadležne državne organe da spriječe devastiranje Cetinjskog manastira kao jednog od najznačajnih kulturnih i državnih dobara naše zemlje i da zaustave sve nelegalne radove koji se izvode. Cetinje je oduvijek mjesto u kojem su se svi dobronamjerni ljudi dočekivali otvorenog srce i doma i tako će biti i ubuduće. Ali to ne znači da ćemo dozvoliti da bilo ko, makar i jedan kamen našeg grada, a pogotovo ne Cetinjski manastir 'brani' od nas samih, jer su ga naši preci zidali i čuvali vjekovima. Zbog toga pozivamo državno tužilaštvo da ispita navode poslanice DF o formiranju paravojnih formacija i postupi u skladu sa zakonima Crne Gore, koji su u ovom slučaju više nego jasni", navodi se u saopštenju potpredsjednika SDP-a i predsjednika cetinjskog odbora Nikole Đuraškovića, kkoji je pozvao građane Cetinja i Crne Gore da sačuvaju građanski mir i dobrosusjedske odnose i da svi zajedno radimo na napretku grada i države, jer "jedni od drugih - bližih nemamo". 
 
1
Odbor DPS Prijestonice
Svetinje dali - prave toalete!
    - Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, po pravilu, već decenijama „ne zna“ da su im potrebna rješenja i dozvole nadležnih institucija za izvođenje građevinskih radova ili bilo kakvih drugih intervencija za zaštićenim kulturnim dobrima, pa je tako i ovog puta sa pretvaranjem prostorija Cetinjskog manastira u toalete - saopštio je DPS Cetinja.  
 
0
DPS prijaestonice GP URA i njenom lideru Dritanu Abazoviću
“Zeleni”, zeleni ste - venete ubrzano!
    -“Zeleni” - zeleni ste još, iako venete ubrzano. Nemate vi više nikakvog kredibiliteta, a za sve što ste uradili – znate to vi – dobićete zaslužen odgovor od cetinjskih birača - poručuje DPS prijaestonice GP URA i njenom lideru Dritanu Abazoviću. 
 
2
Na ostrvu Lesendro, na Skadarskom jezeru,
Otkrivena spomen-ploča - posljednjim braniocima!
    Spomen-ploču posljednjim braniocima Lesendra otkrili su danas gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, raniji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Skupštine Glavnog grada Podgorica Đorđe Suhih.  
 
2
Poslije jučerašnjeg ubistva Z.A. u Mojkovcu
Osumnjičeni uhvaćen - "na doručku"!
    Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, koordinacijii sa Sektorom za borbu protiv kriminala, lišili su jutros slobode G.P. (43) iz Herceg Novog zbog sumnje da je juče izvršio teško ubistvo na štetu Z.A. (65).
 
 
1
U Budvi lišen slobode S.K.(28)
Pronašli mu - sto grama droge!
    Službenici Uprave policije – Jedinice za borbu protiv droga u Centru bezbjednosti Budva, preduzimajući službene mjere i radnje na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojne droge, u ulici Dositejevoj u Budvi zaustavili putničko motorno vozilo kojim je upravljao S.K. (28) iz Budve.
Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli 60 manjih pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase 99,69 grama i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain bruto mase 1,05 grama.  
 
2
U Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila
Maslina sjećanja na - žrtve korone!
    -Svim porodicama, njihovim najmilijima, želim na ovaj način da iskažem saučešće, kao čovjek, kao premijer, a i u ime svih građana Crne Gore - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je - sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratkom Mitrovićem i predsjednikom opštine Tivat, Željkom Komnenovićem danas su - u spomen na žrtve koronavirusa - u Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila, posadili prvu od 40 sadnica masline 
 
2
U akvatorijumu Ulcinja dva plovila sa zastavom Albanije
Kažnjeni za - prelaz granice!
    Plovna jedinica je u akvatorijumu Ulcinja zatekla je dva ribarska broda sa sedam osoba u nezakonitom ribolovu, koji su plovili pod zastavama Albanije.
Zbog nezakonitog prelaska državne granice i počinjenih pomorskih prekršaja izrečene su im novčane kazne, ukupno 4.450€. 
 
1
Policija u Budvi lišila slobode vozača sa 2,23 promila alkohola u krvi
Na "triježnjenje" - 15 dana!
    Policija je u Budvi lišila je slobode vozača koji je upravljao vozilom sa 2,23 promila alkohola u krvi.
Zbog počinjenog prekršaja ovom vozaču je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana. 
 
1
Prijestonica žali žrtve pandemije COVID-19
Na Cetinju - sjutra Dan žalosti!
    Prijestonica Cetinje proglasiće sjutra Dan žalosti zbog alarmantne epidemiološke situacije u gradu i činjenice da je za prvih 14 dana marta preminulo deset osoba, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19. 
 
1
DPS Nikšića
Pripremaju slavlje - alibi za poraz!
    - U toku je još jedna manipulacija. Najavljena priprema slavlja zbog navodne pobjede koalicije Za budućnost Nikšića je ništa drugo do spremanje alibija za sada već izvjestan poraz ove političke skupine.
Građani Nikšića su svjedoci da je naša politička konkurencija tokom cijelog izbornog dana pokušavala raznim manipulacijama i opstrukcijama da oteža demokratski izborni proces, a isto su radili i prethodnih dana u susret izborima. Međutim, građani Nikšića su odlučili i koalicija Evropski tim za Nikšić uspjela je da i iz ovih izbora izađe kao pobjednik, što će uskoro pokazati i zvanični rezultati - saopštila je DPS Nikšića.  
 
0
Bošnjačka stranka
Preminuo Rafet Husović!
    Bivši predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović preminuo je danas u 57. godini, nakon kraće bolesti, saopštila je BS. 
 
2
Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšić
Od sjutra radi - „Call-centar“!
    „Call-centar“ MUP radiće svakog dana, počev od sjutra, 1. marta,od 8 do 20, dok će u nedjelju, 14. marta, raditi u periodu od 7 do 20. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšić oformilo „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.  
 
1
Koalicija DPS, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Patriotsko-komitskog saveza predala listu "Evropski tim za Nikšić"
Naš su cilj - prosperitet i razvoj!
    - Nikšić ima sreću, nas Nikšićane. Ponosni smo što smo samo za nekoliko dana uspjeli da skupimo 13 500 potpisa podrške., što govori kolliko je naša iskrena energija, želja za razvojem Nikšića prepoznata. Prosperitet i razvoj naš su cilj. Imamo znanje, viziju, mi želimo prosperitetnu Crnu Goru. Želimo prospeitetni, evropski Nikšić, naša politika nema alternativu. Naš jezik nijesu populističke floskule. Želimo pametan grad, pametnu poljoprivredu, ivonativnu industriju, želimo da kreiramo ambijent u kojem će mladi biti lideri. I mi imamo rješenje za sve ove ciljeve - poručila je Sanja Damjanović, predajući listu "Evropski tim za Nikšić", koju čine DPS, SD, Liberalna partija i PKSCG, za lokalne izbore 14. marta.  
 
1
Povodom Dana zaljubljenih mladi SD Nikšića poslali poruke ljubavi i sreće
Nikšić je znao - i zna da prepozna!
- Baš kao što ljubav prema tuđoj ne može biti jača od ljubavi prema sopstvenoj državi. Grad Ljuba Čupića, Vita Nikolića i Miladina Šobića, grad piva i čelika, uvijek je znao da prepozna prave vrijednosti. Tako je bilo i tako će biti. I 14. marta, ali i svakog drugog dana do danas i ubuduce - zaključio je Risto Kovačević, predsjednik mladih SD Nikšića, na skupu povodom 14. februara sa kojeg su mladi poslali poruku ljubavi gradu u kojem žive. 
 
2
Na graničnom prelazu Ranče
Oduzeti novac, laptopovi - i zastave Srbije!
    Na graničnom prelazu Ranče, tokom kontrole prilikom ulaska u Crnu Goru, policija je kod više državljana Srbije, u dva vozila pronašla i oduzela više od 26 hiljada eura, laptopove i 11 zastava te države.  
 
0
Na stambenoj zgradi u Nikšiću bez odobrenja postavljena štampane cerade sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama
Počinioce suočiti - sa zakonom!
    -Ovim putem izražavamo odlučnost da ćemo istrajati u poštovanju zakona i propisa koji su jednaki za sve građane, a svi počinioci bespravnih radnji će suočiti sa zakonskim posljedicama. Istovremeno, očekujemo da će nadležni državni organi pokrenuti postupak identifikacije i procesuirati lica koja su organizatori i učesnici aktivnosti koje se ovih dana dešavaju u Nikšiću - saopštila je SO Nikšić povodom neodobrenog postavljanja štampane cerade sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama 
 
0
Vjernici CPC nalagaili Badnjake na Cetinjskom trgu
Naša je svetinja - Crna Gora!
    - Nama ne trebaju litije da bi svijetu poručili da i mi imamo svetinje koje ćemo braniti kao zjenicu oka. Naša majka, Crna Gora, sa svojim znamenjima, njena sveta crkva pravoslavna, prijestono Cetinje sa katedrom svetog Petra, Lovćen, Ostrog, Orlov krš i nebo nad nama, za nas su imenice bez zamjenice i naše najveće svetinje! Nemamo i nećemo tuđe, rezervne, a bez naših ne možemo, kao ni bez vazduha koji udišemo. Neka sa ovim sveštenim iskrama što se od badnjaka dižu ka nebu polete i naše molitve za duše naših predaka i svih vitezova Crne Gore. I molitve za dan kada će vladika crnogorski ustati sa stolice svetoga Petra, koja mu je i zemaljskom i nebeskom pravdom predodređena da blagoslovi badnjak koji ćemo mi Bajice, Martinovići i Borilovićii, slijedeći tradiciju dužu od tri vijeka, među vas donijeti i ponosno naložiti. Ostaviše nam naši preci kao amanet i blagoslov da badnjak nala7emo svoj Crnoj Gori i visoko uzdignemo ruku slobodarstva i dostojanstva. Nedamo nikome da nam tu muko pogasi, kao što nijesu dali ni oni pod Ostrogom, na Skadru i Tarabošu, na Grahovcu i Mojkovcuna Vučjem dolu, Krusima i Carevom lazu i drugim oltarima crnogorske istorije . To je za nas Bajice imanitet i naša zakletva i naša rezolucija - naglasio je Niko Martinović, čestitajući najradosniji hrišćanski praznik najljepšim pozdravom - Mir Boji, Hristos se rodi! 
 
0
Položeni vijenci na spomenik herojima Božićnog ustanka i na spomenik Lovćenska vila
Ustali protiv - nestajanja Crne Gore!
    -Poklanjajući se sjenima učesnika Božićnog ustanka, odajemo počast našim sunarodnicima koji su ustali protiv nestajanja Crne Gore i njenog potlačavanja - naglasio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, polažući danas - sa predsjednicom SO Majom Ćetković i predsjednikom Udruženja boraca NOR i antifašista Cetinja Stevanom Radunovićem - vijence na spomenik herojima Božićnog ustanka na Bajicama i na spomenik Lovćenska vila. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|