e - dopisnik

1
U centru Bara, na ulici ispred zgrade „Drina“ Goražde
U masovnoj tuči - više povrijeđenih!
    U masovnoj tuči koja se dogodila večeras u centru Bara, povrijeđeno je više osoba, piše Primorski portal pozivajući se na policiju.
Prema prvim informacijama u tuči su učestvovali mladići čiji identitet policija utvrđuje. 
 
1
Tragičan udes u blizini stadiona kod plaže Jaz
Petnaestogodišnjak sletio - u smrt!
    U udesu koji se dogodio u Budvi pogino je petnaestogodišnji L.F. , dok su dvije osobe povrijeđene, saopštila Uprava policije. Policija navodi i da je L.F. upravljao vozilom, koje je sletjelo sa puta. 
 
1
Sudar autobusa i tri automobila na putu Podgorica-Cetinje
Jedna osoba stradala - druga povrijeđena!
    Jedna osoba stradala je sinoć u sudaru autobusa i tri automobila na putu Podgorica-Cetinje.
Pored toga, još jedna osoba je povređena i ona se nalazi u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore.
Saobraćajna nesreća dogodila se oko 20.50. 
 
1
Povodom obilježavanja tri godine od smrti legendarnog crnogorskog bubnjara
Sjećanje na - Dragoljuba Đuričića!
    Program „Sjećanje na Dragoljuba Đuričića“, povodom obilježavanja tri godine od smrti legendarnog crnogorskog bubnjara, biće danas od 18 priređen u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje - saopšteno je iz Centra za kulturu Prijestonice.  
 
0
DPS Herceg Novog o završetku karnevala
Izopačenom verzijom - "spalili" sebe!
    -Sinoćnje degutantno spaljivanje karnevala koji je, nosio nedvosmislen natpis sa imenom „osuđenika“, u najmanju ruku je promašena tema. Izopačena verzija lokalnog običaja sinoć je zgrozila značajan dio javnosti i poslala ružnu sliku o Herceg Novom. Istovremeno, događaj je na kratko zabavio one koji i ne znaju šta je suština ovog običaja. Štaviše, to su mahom isti oni koji bi ovaj i slične običaje potisnuli. Ujedno i oni kojima je svaka riječ koja aludira na išta crnogorsko, unaprijed mrska i prokazana. 
 
1
U čast pobjede rukometne reprezentacije Crne Gore
Zgrada Prijestonice - u bojama crnogorske zastave!
    U čast pobjede rukometne reprezentacije Crne Gore u utakmici posljednjeg kola grupe C Evropskog prvenstva zgrada Prijestonice Cetinje večeras je osvijetljenja bojama crnogorske zastave. 
 
0
Obraćanje učesnika Zbora Bajica, Martinovića i Borilovića povodom događanja na Dvorskom trgu
Neće nas posvađati - režirane provokacije!
    . Želimo da Badnje veče i nalaganje crnogorskog badnjaka upriličimo na način koji će biti na ponos i Bajicama, prijestonom Cetinju i svoj Crnoj Gori. Kao i do sada učinićemo sa naše strane da sve protekne u redu i tradiciji, privilegiji i počasti naših predaga dobijenoj kroz slavna pregnuća u borbi za crnogorsku državu i njenu Svetu Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu - naglašeno je u obraćanju učesnika Zbora Bajica, Martinovići i Borilovići redakciji RTV Cetinje, povodom današnjih događanja na Dvorskom trgu.
Obraćanje učesnika Zbora Bajica, Martinovića i Borilovića prenosimo integralno: 
 
0
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije prilikom nalaganja badnjaka kod Cetinjskog manastira
Da se zavađeni izmire - da procvjeta mir!
    - Danas smo na istim temeljima koji se obnavljaju kroz ovu djecu, kroz sve vas, naročito kroz mlado pokoljenje. Velika mi je radost što u ovome slavlju učestvuju svi naraštaji i stariji ljudi i žene i mladići i djevojke, a posebno djeca. Ova radost obuhvata nebo, ulazi u naše duše i domove, ona je vječna svjetlost i vatra ognjišta i temelj prošlosti i sadašnjosti i naše budućnosti. Da se zavađeni izmire, rastavljeni sastave, da procjvjeta mir dobrota i ljubav u našim srcima i dušama i domovima i cijeloj našoj voljenoj otadžbini. Neka Bog blagoslovi sve vas koji praznik dočekujete sa vjerom i ljubavlju - poručio je prilikom nalaganja badnjaka kod Cetinjskog manastira Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.  
 
2
Zastoj na međunarodnom voz Baru - Beograd na stanici Zeta
Zapalila se lokomotiva - mašinovođa prevezen u bolnicu!
    Na lokomotivi međunardonog putničkog voza koji saobraća na liniji Bar - Beograd, tokom večernjih sati na stanici Zeta došlo je do požara. 
 
3
Bjelopoljac imao sreću u nesreći na putu Cetinje - Kotor u lokalitetu Žanjev do
Preživio pad - u provaliju!
    Bjelopoljac R. O. (53) zadobio je više preloma kada je sletio u provaliju duboku više od stotinu metara , javlja Cetinjski list. 
 
2
Četvrta protestna šetnja povodom tragedije koja se dogodila 12. avgusta prošle godine na Cetinju
Pporodice najavile - predaju zahtjeve MUP!
    - Planiramo da Ministarstvu unutrašnjih poslova sjutra predamo zvanič - predaju zahtjev kojim tražimo odgovore na naša pitanja. Trideset dana biće vrijeme za koje očekujemo da dobijemo odgovore, do tada nećemo šetati i čekaćemo u nadi da će neko imati sluha za nas i našu bol - najavila je na četvrtoj protestnoj šetnji u ime porodice stradalih na Cetinju inicijatorka peticije ‘Markov i Mašanov zakon’ Maja Ljiljanić-Popović.
 
 
2
Gradonačelnik Cetinja i predsjednik popisne komisije dužan da upozna javnost
Prijestonica nema - uslova za popis!
    -Kao gradonačelnik Prijestonice Cetinje i predsjednik popisne komisije Prijestonice, u susret Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova koji je planirano da se održi od 01. do 15. novembra 2023. godine, dužan sam da upozorim javnost i nadležne institucije da u Prijestonici nijesu stečeni uslovi za održavanje popisa u predviđenom roku, saopštio je Nikola Đurašković. 
 
2
U drami na moru, tri života spašena
Nastavljena potraga za - utopljenom Moldavkom!
    Treći dan traje potraga za telom 27-godišnje Moldavke koja se u petak utopila 20 metara od obale u Sutomoru.
Portalu Primorski je potvrđeno da su se u današnju potragu uključili helihopter, dva skutera, dva čamca, vatrogasci, kao i pripadnici sektora Granične policije. 
 
0
Crnogorska konzervativna partija i NVO “Perjanici ” najavili trodnevne proteste na Bogetićima
Popisom bi da - potru sve crnogorsko!
    - Od nas se očekuje da damo “puno povjerenje” opštinskim popisnim komisijama sastavljenim od dokazanih sluga Vučićevog režima i okupatorske Srpske Crkve koja želi ili se nada , još uvijek, da će s time potrijeti sve s predznakom Crnogorsko - naveli su Crnogorska konzervativna partija i NVO “Perjanici ” najavljujući organizaciju protesta 13, 14, i 15. oktobra u mjestu Bogetići u Nikšiću.
Protest organizuju zbog “neregularnog” predstojećeg Popisa stanovništva koji, kako kažu, ima za cilj “potpunu asimilaciju i nestanak crnogorske nacije, crkve i jezika”. 
 
2
Bivši Glavni imam odbora Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić
Demokrate objelodanile - velikosrpsku namjeru!
    - Skupština opštine Pljevlja je danas usvojila predlog odluke da dan Sv. Petke bude Dan opštine Pljevlja. Treba naglasiti da su za ovaj predlog glasali i odbornici Demokrata koji su danas objelodanili svoju velikosrpsku, ideološku namjeru, te da su velika politička prevara - oglasio se na Tviteru bivši Glavni imam odbora Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić. 
 
1
Saobraćajna nesreća na Obzovici
Sletio autobus - dvoje poginulo!
    U saobraćajnoj nezgodi, do koje je došlo slijetanjem autobusa sa kolovoza, u kojem je bilo oko 30 putnika, smrtno su stradala najmanja dvije osobe, čiju su smrt na licu mjesta konstatovale ekipe HMP.
Više putnika je zadobilo lake i teške povrede i njima se ukazuje ljekarska pomoć - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić”
Podnijeće novu inicijativu - za razrješenje Kovačevića!
    - Kao i u prethodnom periodu i ovog puta će Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić” podnijeti još jednu inicijativu za razrješenje Kovačevića. Takođe, čekamo odgovor ili izgovor Demokrata i Ure, na ovaj sraman potez, da vidimo da li su kao i uvijek do sada fotelje važnije od svega. 
 
0
Svečana akademija sjutra u velikoj Sali parlamenta Prijestonice Cetinje
U slavu - crnogorskog sveca Ivana Crnojevića!
    Crnogorska pravoslavna crkva organizuje Svečanu akademiju povodom proslave praznika Svetog Ivana Crnojevića, koja će se održati u velikoj Sali parlamenta Prijestonice Cetinje, sjutra od 19.
Biće prikazan dokumentarni film o Manastirskom kompleksu Crnojevića na Ćipuru, a predavanje o ovom spomeniku crnogorske kulture održaće Branislav Borozan. O dokumentarnom filmu govoriće autor Lazar Jovović.
Crnogorska pravoslavna crkva, prije 20 godina – u julu 2003. godine, proglasila je Ivana Crnojevića za svoga svetitelja, a dan njegovog upokojenja – 4. jul, za praznik. 
 
2
Građanke i građani Cetinja zajedno s Ukrajinkama i Ukrajincima i danas pružili podršku herojskom ukrajinskom narodu
Glavna poruka - "I Hitler volio Vagnera"!
    Na godinu i četiri mjeseca od početka ruske agresije na Ukrajinu građanke i građani Cetinja zajedno s Ukrajinkama i Ukrajincima su još jednom protestnom šetnjom pružili podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu.
Glavna poruka s protesta glasila je "I HITLER JE VOLIO VAGNERA!" 
 
1
Alijanse žena DPS Nikšića
Dale krv - povodom - Dana nezavisnosti!
    -Ovim želimo da mijenjamo svijest o neprisutnosti žena u ovom segmentu. Žena može više, žena može sve. Mi smo jedna od prvih organizacija žena u našem gradu koje su se odlučile na ovakav korak. Nadamo se da nećemo biti posljednje - ističu iz Alijanse žena DPS Nikšića koja je danas organizovala dobrovoljno davanje krvi povodom Dana nezavisnosti. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|