e - dopisnik

2
U Pljevljima
Zaplijenjene cigare - bez markica!
    Policijski službenici u Pljevljima su pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi G.P. pronašli 7.830 paklica cigareta bez akciznih markica, vrijednosti 11.700 eura, za koje se sumnja da su bile namijenjene nedozvoljenoj trgovini. Protiv Lj.P, srodnika vlasnika kuće, je nadležnom državnom tužiocu u ODT u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina.  
 
2
Revitalizacija srednjenaponske i niskonaponske mreže u Beranama
Za kvalitetno napajanje - 80 miliona eura!
    Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže koji realizuje CEDIS predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u distributivni sistem tokom proteklih nekoliko decenija i značajno će podstaknuti pozitivne procese u opštinama na sjeveru, konstatacija je ministarke ekonomije Dragice Sekulić, koja je danas sa predstavnicima CEDIS i Izvođača radova obišla dionicu dalekovoda „Dolac“ u Beranama na kojoj je rekonstrukcija u toku. 
 
2
Krivična prijava protiv S.Đ. iz Ulcinja
Iz zatvora - ugrozio novinara!
    Policija u Ulcinju je danas nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv S.Đ. iz Ulcinja, zbog sumnje da je, na štetu S.A, novinara ND Vijesti, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 
 
1
Policija u Ulcinju podnijela krivičnu prijavu protiv dva pravna i tri fizička lica
Neovlašćeno organizovali - igre na sreću!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su zajedno sa Upravom za inspekcijske poslove – Inspekcijom za igre na sreću, sprovodeći aktivnosti usmjerene na kontroli privrednih subjekata koji neovlašćeno priređuju i organizuju igre na sreću, izvršili više kontrola. Policija je protiv dva pravna i tri fizička lica podnijela krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćeno organizovanje igara na sreću. 
 
1
Policija u Nikšiću izvršila više pretresa
Oduzeli i - minsko-eksplozivna sredstva!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući kontiuirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresima su pronašli i oduzeli više komada oružja, municija i minsko – eksplozivna sredstva i djelove od oružja u ilegalnom posjedu.  
 
1
U Kotoru realizovana ciljana međunarodna potraga
Uhvaćen Rus - sa potjernice!
    Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor sproveli međunarodnu ciljanu potragu i lišili slobode A.P. (34) iz Ruske Federacije koji se potraživao po potjernici NCB Interpol Moskva. 
 
0
U Ulcinju lišen slobode S.S. (38)
Komentarom ugrozio - novinara!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj lišili su slobode S.S. (38) iz Ulcinja zbog sumnje da je na štetu S.A, novinara ND "Vijesti", počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 
 
0
Beranac A.S. (23) lišen slobode
Ugrožavao sigurnost - komentarima!
    Policijski službenici Centra bezbjednosti Berane lišili su slobode A.S. (23) iz Berana, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.
 
 
0
Premijer obišao budući ski centar Štedim – Hajla
Vlada ulaže - u razvoj Sjevera!
    -Vlada snažno ulaže u razvoj infrastrukture posebno u Sjevernom regionu jer na Sjeveru imamo više od 50 odsto razvojnog potencijala i neophodno je da taj potencijal stavimo u funkciju razvoja i boljeg života građana. U tom smislu Rožaje zauzima jedno od centralnih mjesta - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković,koji je danas obišao lokaciju budućeg ski centra Štedim – Hajla u Opštini Rožaje.
On je dodao da "danas u Rožajama imamo zaključen ugovor vrijedan 13,5 miliona eura za gradnju žičare na Hajli".  
 
1
Rasvijetljeno podmetanje požara na teretnom motornom vozilu u Andrijevici
Protiv dvoje - krivične prijave!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane rasvijetlili su podmetanje požara na teretnom motornom vozilu koje je u januaru ove godine počinjeno u Andrijevici. Policijski službenici ovog CB su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv osumnjičenih lica, L.V. (18) i M.S. (21) iz Andrijevice. 
 
1
Pucnjava na Cetinju
Jedna osoba ubijena - tri ranjene!
    Crnogorska policija saopštila je da potražuje dvije osobe zbog pucnjave na Cetinju u kojoj je stradao Bogdan Milić (37), a tri osobe ranjene.  
 
0
Novljanin S.Š.(31) ubijen je danas u Đenovićima
Policija traga - za počiniocem!
    Novljanin S.Š.(31) ubijen je danas oko 15,20 u naselju Đenovići tom gradu, kada ga je upucala za sada bnepoznata osoba za kojom plicija intezivno traga. 
 
0
Senat Prijestonice Cetinje
Pitanja razvoja - infrastruktura i radna mjesta!
    - Dva su osnovna pitanja razvoja Prijestonice, kvalitetno i trajno unapređenje infrastrukture i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. U tom kontekstu ukazao je da je potrebno završiti započete projekte trajnog rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja, prečišćavanje otpadnih voda i odlaganja čvrstog otpada, kao i racionalna rekonstrukcija puteva - naglasio je Milo Đukanović, predsjednik Senata Prijestonice koji je danas usvojio Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa razvoja Prijestonice Cetinje do 31.05.2019, Izvještaj o radu Senata Prijestonice za 2018. godinu i razmotrena informacija o realizaciji pojedinih razvojnih projekata iz Godišnjeg programa razvoja Prijestonice za prethodnu godinu.  
 
3
Službenici CB Nikšić rasvijetlili četiri krivična djela
Maloljetnika ujeo pas - poslije ga tukli!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, rasvijetlili četiri krivična djela, od kojih su tri počinjena na štetu maloljetnog lica. Krivične prijave za tri krivična djela na štetu maloljetnog lica su podnijete protiv tri osobe, od kojih su dvije bezbjednosno interesantne. Krivična prijava je podnijeta protiv još tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.  
 
2
Policija u Beranama podnijela krivičnu prijavu protiv bezbjedno interesantnog E.T. (46)
Našli mu - pištolj i municiju!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, pronašli i oduzeli pištolj i municiju od bezbjednosno interesantnog lica. Protiv njega podnijeta je krivična prijava.  
 
1
Od dvije bezbjednosno interesantne osobe iz Bara
Oduzeli uređaje za snimanje - telefone i vozilo!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su od dva bezbjednosno interesantna lica – pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, S.B. i N.S, oduzeli uređaj za skladištenje video materijala i dva mobilna telefona koje su ova lica koristila za snimanje i čuvanje materijala odnosno i za komunikaciju putem aplikacije. Od njih je oduzeto i vozilo. Slijede vještačenja oduzetog materijala i stvari. 
 
1
Policija pretresla stan i prostorije koje koristi Đ.I. (33) iz Cetinja
Našli mu - puške, pištolj i metke!
    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Đ.I. (33) iz Cetinja i pronašli i oduzeli šest komada vatrenog oružja (poluatomatsku pušku, četiri puške i pištolj) i veću količinu municije (208 pištoljskih i puščanih metaka). 
 
1
Borba protiv privrednog kriminaliteta u Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom
Desetoro osumnjičeno - za ovjeru lažnih isprava!
    Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima jedinica za suzbijanje privrednog kriminaliteta centara bezbjednosti Bar, Bijelo Polje i Herceg Novi, sprovodeći mjere i radnje u okviru plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovina i krijumčarenje, u okviru operativne akcije „Evazija”, nadležnim državnim tužiocima u Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom podnijeli krivične prijave protiv ukupno deset lica. Pet osoba osumnjičeno je da je počinilo pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja dok je pet osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.  
 
1
U Herceg Novom i Beranama
Policija oduzela oružje - municiju i eksploziv!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Protiv osumnjičenog je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Rožaje
Policija podnijela - krivične i prekršajne prijave!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, preduzimajući aktivnosti iz svojih nadležnosti, rasvijetlili više krivičnih djela iz oblasti opšteg i privrednog kriminalita kao i djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|