e - dopisnik

1
DPS Nikšića
Pripremaju slavlje - alibi za poraz!
    - U toku je još jedna manipulacija. Najavljena priprema slavlja zbog navodne pobjede koalicije Za budućnost Nikšića je ništa drugo do spremanje alibija za sada već izvjestan poraz ove političke skupine.
Građani Nikšića su svjedoci da je naša politička konkurencija tokom cijelog izbornog dana pokušavala raznim manipulacijama i opstrukcijama da oteža demokratski izborni proces, a isto su radili i prethodnih dana u susret izborima. Međutim, građani Nikšića su odlučili i koalicija Evropski tim za Nikšić uspjela je da i iz ovih izbora izađe kao pobjednik, što će uskoro pokazati i zvanični rezultati - saopštila je DPS Nikšića.  
 
0
Bošnjačka stranka
Preminuo Rafet Husović!
    Bivši predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović preminuo je danas u 57. godini, nakon kraće bolesti, saopštila je BS. 
 
2
Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšić
Od sjutra radi - „Call-centar“!
    „Call-centar“ MUP radiće svakog dana, počev od sjutra, 1. marta,od 8 do 20, dok će u nedjelju, 14. marta, raditi u periodu od 7 do 20. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšić oformilo „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.  
 
1
Koalicija DPS, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Patriotsko-komitskog saveza predala listu "Evropski tim za Nikšić"
Naš su cilj - prosperitet i razvoj!
    - Nikšić ima sreću, nas Nikšićane. Ponosni smo što smo samo za nekoliko dana uspjeli da skupimo 13 500 potpisa podrške., što govori kolliko je naša iskrena energija, želja za razvojem Nikšića prepoznata. Prosperitet i razvoj naš su cilj. Imamo znanje, viziju, mi želimo prosperitetnu Crnu Goru. Želimo prospeitetni, evropski Nikšić, naša politika nema alternativu. Naš jezik nijesu populističke floskule. Želimo pametan grad, pametnu poljoprivredu, ivonativnu industriju, želimo da kreiramo ambijent u kojem će mladi biti lideri. I mi imamo rješenje za sve ove ciljeve - poručila je Sanja Damjanović, predajući listu "Evropski tim za Nikšić", koju čine DPS, SD, Liberalna partija i PKSCG, za lokalne izbore 14. marta.  
 
1
Povodom Dana zaljubljenih mladi SD Nikšića poslali poruke ljubavi i sreće
Nikšić je znao - i zna da prepozna!
- Baš kao što ljubav prema tuđoj ne može biti jača od ljubavi prema sopstvenoj državi. Grad Ljuba Čupića, Vita Nikolića i Miladina Šobića, grad piva i čelika, uvijek je znao da prepozna prave vrijednosti. Tako je bilo i tako će biti. I 14. marta, ali i svakog drugog dana do danas i ubuduce - zaključio je Risto Kovačević, predsjednik mladih SD Nikšića, na skupu povodom 14. februara sa kojeg su mladi poslali poruku ljubavi gradu u kojem žive. 
 
2
Na graničnom prelazu Ranče
Oduzeti novac, laptopovi - i zastave Srbije!
    Na graničnom prelazu Ranče, tokom kontrole prilikom ulaska u Crnu Goru, policija je kod više državljana Srbije, u dva vozila pronašla i oduzela više od 26 hiljada eura, laptopove i 11 zastava te države.  
 
0
Na stambenoj zgradi u Nikšiću bez odobrenja postavljena štampane cerade sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama
Počinioce suočiti - sa zakonom!
    -Ovim putem izražavamo odlučnost da ćemo istrajati u poštovanju zakona i propisa koji su jednaki za sve građane, a svi počinioci bespravnih radnji će suočiti sa zakonskim posljedicama. Istovremeno, očekujemo da će nadležni državni organi pokrenuti postupak identifikacije i procesuirati lica koja su organizatori i učesnici aktivnosti koje se ovih dana dešavaju u Nikšiću - saopštila je SO Nikšić povodom neodobrenog postavljanja štampane cerade sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama 
 
0
Vjernici CPC nalagaili Badnjake na Cetinjskom trgu
Naša je svetinja - Crna Gora!
    - Nama ne trebaju litije da bi svijetu poručili da i mi imamo svetinje koje ćemo braniti kao zjenicu oka. Naša majka, Crna Gora, sa svojim znamenjima, njena sveta crkva pravoslavna, prijestono Cetinje sa katedrom svetog Petra, Lovćen, Ostrog, Orlov krš i nebo nad nama, za nas su imenice bez zamjenice i naše najveće svetinje! Nemamo i nećemo tuđe, rezervne, a bez naših ne možemo, kao ni bez vazduha koji udišemo. Neka sa ovim sveštenim iskrama što se od badnjaka dižu ka nebu polete i naše molitve za duše naših predaka i svih vitezova Crne Gore. I molitve za dan kada će vladika crnogorski ustati sa stolice svetoga Petra, koja mu je i zemaljskom i nebeskom pravdom predodređena da blagoslovi badnjak koji ćemo mi Bajice, Martinovići i Borilovićii, slijedeći tradiciju dužu od tri vijeka, među vas donijeti i ponosno naložiti. Ostaviše nam naši preci kao amanet i blagoslov da badnjak nala7emo svoj Crnoj Gori i visoko uzdignemo ruku slobodarstva i dostojanstva. Nedamo nikome da nam tu muko pogasi, kao što nijesu dali ni oni pod Ostrogom, na Skadru i Tarabošu, na Grahovcu i Mojkovcuna Vučjem dolu, Krusima i Carevom lazu i drugim oltarima crnogorske istorije . To je za nas Bajice imanitet i naša zakletva i naša rezolucija - naglasio je Niko Martinović, čestitajući najradosniji hrišćanski praznik najljepšim pozdravom - Mir Boji, Hristos se rodi! 
 
0
Položeni vijenci na spomenik herojima Božićnog ustanka i na spomenik Lovćenska vila
Ustali protiv - nestajanja Crne Gore!
    -Poklanjajući se sjenima učesnika Božićnog ustanka, odajemo počast našim sunarodnicima koji su ustali protiv nestajanja Crne Gore i njenog potlačavanja - naglasio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, polažući danas - sa predsjednicom SO Majom Ćetković i predsjednikom Udruženja boraca NOR i antifašista Cetinja Stevanom Radunovićem - vijence na spomenik herojima Božićnog ustanka na Bajicama i na spomenik Lovćenska vila. 
 
3
Akcija "Petarda" u Nikšiću
Oduzeto 2.509 petardi!
    Nikšićka policija je prilikom kontrole vozila pronašla i oduzela 2.509 petardi i drugih pirotehničkih sredstava. 
 
1
Krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba
Nikšićanin podizao - tuđom karticom!
    Protiv A.B. (25) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje u produženom trajanju 
 
2
Nikšić
Prekršajne prijave - zbog droge!
    Pripadnici interventne grupe su u dvorištu jedne Osnovne škole u Nikšiću legitimisali B.M. (20), S.P. i G.D. iz Nikšića, kojom prilikom su od B.M. oduzeli jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana. 
 
1
U policijskoj akciji "Toranj" u Pljevljima otkrivena kriminalna organizacija koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom, držanjem i stavljanjem u promet opojnih droga
Tužilaštvu pet prijava - jedan u bjekstvu!
- Slobode su lišeni M.M, N.N. i N.O. Pretresom stana kod jednog od pripadnika ove kriminalne grupe pronađena je i zaplijenjena jedna automatska puška sa dva okvira municije a oduzeto je i vozilo marke ´Porsche Cayenne´. Krivičnom prijavom podnešenom juče Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, procesuirano je osam lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od osam procesuiranih, tri su uhapšena ranije u Srbiji, tri su lišena slobode na dan realizacije akcije, dok se jedno lice nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog djela, a za jednim licem policija intenzivno traga - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom akcije "Toranj", u kojoj su u Pljevljima uhapšene tri osobe, pripadnici kriminalne grupe, za koju se sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Specijalnom državnom tužilaštvu u okviru iste akcije podnijeto je još pet krivičnih prijava.  
 
1
Cetinjani odgovorili amfilohiju Radoviću na namjeru da obnavi kapel Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu
Cetinje to - dozvoliti neće!
    -Dok se zemlja oko sunca kreće, Cetinje to dozvoliti neće!"- crnogorske patriote sa Cetinja postavile su rano jutros transparent, kojim su poslali jasnu poruku da neće dozvoliti obnavaljanje kapele Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu, ali i gradnju crkve Svete Trojice na prostoru između Biljarde i Vladinog doma na Cetinju.  
 
0
Rasvijetljeno podmetanje požara u Pljevljima
Plaćen da - podmetne požare!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja, radeći na rasvjetljavanju djela izvršenih na štetu članova organizovanih kriminalnih grupa, rasvijetlili dva podmetanja požara na štetu pripadnika organizovane kriminalne grupe R.R. (60).
Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari slobode je lišen D.D. (36) iz Pljevalja. On je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata. 
 
0
U Baru uhapšena osoba zbog ulične prodaje narkotika
Drogu krio - u ženskom neseseru!
    Preduzimajući mjere i radnje u cilju sprečavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga narska policija je u Sutomoru, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršila pretres stana koji koristi Z.T. (23) iz Bijelog Polja, a koji je nastanjen u Sutomoru.
U vozilu koje koristi, tokom pregleda pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana mase 26,4 grama.  
 
2
Puštien u rad vodovod u bjelopoljskom selu Zaton
Voda im znači - više od žičare!
    -Vi u Zatonu ne biste bili srećni ni sa početkom rada žičare na Sinjajevini niti sa Đalovića pećinom i tim velikim bjelopoljskim i crnogorskim potencijalom da nijeste dobili ili da nemate vodu ovdje. Kao što nećete biti srećni ako u Bijelom Polju ne uredimo svaku školu, ne uredimo svaki zdravstveni objekat, ne obezbijedimo da učenici imaju dobre uslove u učionicama, da građani imaju dobru zdravstvenu zaštitu, da imamo svuda vode, da su nam uređeni parkovi, da su nam uređena dječja igrališta… Dakle, kapitalne investicije ništa ne znače ako ne onemogućimo komforan život stanovnicima na tom prostoru. Kapitalna investicija donosi vrijednost, novac, kvalitet života mora biti nadomješten našim aktivnostima na ovim pitanjima - ukazao je premijer Duško Marković, svečano pustiajući u rad vodovod do bjelopoljskog sela Zaton i tom prilikom poručio da će Vlada nastaviti sa kapitalnim investicijama u Sjeverni region, ali i sa aktivnostima za bolji život građana, te da Sjever mora biti motor stabilne, sigurne, moderne, evropske Crne Gore. 
 
2
Ministar kulture na Cetinju
Prijestonica dobija - bioskop!
    -Zadovoljstvo mi je što smo pokrenuli aktivnosti na revitalizaciji prikazivačke djelatnosti u Prijestonici, jer će timedodatno biti upotpunjena kulturna ponudaovog grada. Prijestonica je već izabrala i lokaciju, riječ je o zgradi Crvenog krsta, pa se nadam da će Cetinjani uskoro moći da, u savremeno opremljenoj bioskopskoj sali, vide najkvalitetnije filmske projekcije domaće i inostrane produkcije - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji je danas sa Aleksandrom Kašćelanom razgovarao o aktuelnoj i budućoj saradnji u oblasti kulture. 
 
1
Ministar kulture i predsjednik SO Budva o kulturi u "prijestonici turizma"
"Grada teatar" osnažiti - programski i tehnički!
    -Saglasili smo se da je neophodno da već sada i sa lokalnog i sa nacionalnog nivoa počnemo da radimo kako bi sljedeće festivalsko izdanje i u programskom i u tehničkom smislu doživjelo iskorak u odnosu na prethodne godine. Takođe, cijenim da je vrijeme da ozbiljnije pristupimo inicijativi da Grad teatar postane manifestacija od posebnog značaja, što ovaj festival svojim renomeom definitivno zaslužuje - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović koji je danas sa predsjednikom Opštine Nikolom Divanovićem i njegovim saradnicima razgovarao o unapređenju kulture u ovom gradu, dosadašnjim projektima i budućim oblicima saradnje na više nivoa.  
 
1
Počele aktivnosti na rekonstrukciji nekadašnje kino sale u Ulcinju
Kino pretvaraju - u multimedijalni centar!
    -Drago mi je što smo ovim sporazumom ozvaničili početak aktivnosti na rekonstrukciji nekadašnjeg kina, koji će ubuduće imati funkciju i bioskopa i multimedijalnog centra. Riječ je o radovima vrijednim 1,3 miliona eura, a realizacijom ovog projekta, uz podršku Vlade Crne Gore, stvaraoci i građani Ulcinja uskoro će dobiti jedan od najreprezentativnijih objekata u državi - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović, kojji je danas sa predsjednikom Opštine Lorom Nrekićem potpisao ugovor o rekonstrukciji nekadašnje kino sale u svrhu uspostavljanja polivalentnog prostora, koji će obuhvatiti bioskop i multimedijalne sadržaje.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|