e - dopisnik

1
Novi sramni incident, ili slučajnost, u Nikšiću
Pocijepan krstaš-barjak?!
Pocijepan je krstaš-barjak, koji je u julu prošle godine postavljen, pored zastave Crne Gore i opštine Nikšić, ispred zgrade Skupštine Opštine postavljen.
   Čitaoci "Antene M" koji su poslali fotografiju s pravom se pitaju da li je krstaš pocijepan uslijed vremenskih neprilika ili je novi sramni incident onih koji su urinirali na spomenik Ljubu Ćupiću. 
 
0
Rekli su - predsjednik SO Budva Marko Carević za banjalučku televiziju "BN"
Boka je srpska - kao Kosovo!
    - Poziv svim građanima Republike Srpske da dođu u Crnu Goru. Mi smo, pogotovo kao Boka Kotorska, srpska zemlja kao što je Kosovo. To je dominantno srpski narod, mi smo se 1918. ujedinii sa Srbijom. I svako ko ne doazi na crnogorsko primorje radi i protiv interesa srpskog naroda - zaključio je predsjednik SO Budva Marko Carević u izjavi za banjalučku televiziju "BN". 
 
0
Cetinje jedinstven primjer - i po najvećem nevremenu šetali za Ukrajinu
Pred zgradom bivšeg Ruskoga poslanstva - puštena ukrajinska himna!
    Trideset šestoga dana rata u Ukrajini građani i građanke Cetinja su ponovnim okupljanjem dali podršku herojskom ukrajinskom narodu u borbi za slobodu. Današnje glavna poruka s transparenata bila je: "Putin's Russia - Heart of Darkness". 
 
0
Arhitektica iz Nikšića već tri sezone vozi brdsko-brzinske trke
Vozi u štiklama - gas joj "izduvni ventil"!
    - Tu vrstu adrenalina nisam pronašla nigdje, osim u trkama. Za mene je upravo vožnja i sami taj sport ono što mi bistri misli, izmjedri neku ideju. Definitivno, feminizam nije u tome mogu li da cijepam drva, vozim trke, bavim se tipično muškim poslovima. i muškarac može da usisava, nije to problem. Poenta je da budemo jednaki u svim vrijednostima jednog sistema i života uopšte.
Tako neobičan spoj arhitekture i brze vožnje objašnjava Anđela Knežević, koja već tri sezone , a kad god ima neku životnu dilemu, papučica za gas joj je izduvni ventil.
 
 
0
Hipotekarna banka, umjesto osmomartovskih poklona za zaposlene
Pet hiljada za - spomenik princezi Kseniji!
    Umjesto individualnih osmomartovskih poklona za zaposlene, Hipotekarna banka odlučila je da donira 5.000 eura za postavljanje spomenika princezi Kseniji na Cetinju. 
 
0
Evakuisani zapošljeni u Luci Bar
Policija provjerava - dojavu o bombi!
    Policija provjerava da li je u Luci Bar postavljena eksplozivna naprava, nakon što je redakcija Radio Bara dobila anonimnu prijavu - nezvanično je saopšteno Portalu RTCG iz policije.  
 
0
Akcija „Petarda“ u Nikšiću
Našli mu pušku - vatromete i petarde!
    Službenici nikšićke policije, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu, a u sklopu akcije „Petarda“, izvršili pretres stana u kojem je pronađena veća količina petardi, vatrometa i jedna poluautomatska puška.
Pretresom je pronađeno i oduzeto 5.991 komad petardi različitih vrsta, 38 vatrometa i jedna poluautomatska puška marke „Crvena Zastava“ u ilegalnom posjedu. 
 
2
Jutros u 9,40 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao sllabiji zemljotres blizu Nikšića
"Zadrmalo" kod - Grebice!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 9,40 registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na dva kilometra sjeverozapadno od Grebice. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od osam kilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
1
Mojkovac revoltiran provokacijama na nacionalnoj osnovi
Nadležni da sankcionišu - povredu državnih simbola!
    - Mojkovac je revoltiran ovakvim postupanjem onih koji za cilj imaju samo provokacije na nacionalnoj osnovi, a nikako humanost na djelu. Podsjećamo ih da je ovo država Crna Gora čija će obilježja morati da poštuju, a nadležne institucije pozivamo da pod hitno sankcionišu organizatore za povredu državnih simbola - apeluje Opštinski odbor DPS Mojkovac. 
 
1
Opštinski odbor DPS Nikšić
Kovačevićev nacionalizam - za prezir!
    - Vjerujemo da će državni organi kazniti nedostojnog predsjednika Opštine u skladu sa članom 21. Zakona o državnim simbolima, a da će ga građani Nikšića zbog propagiranja nacionalizma i ekstremizma kazniti dubokim prezirom - zakjučuje saopštenje Opštinski odbor DPS Nikšić.  
 
0
Kandidatkinja za odbornicu Liberalne partije na Cetinju Mirna Nikčević o GP URA
Hrabri da se kandiduju - ne smiju da prošetaju!
    -U državotvornom Cetinju, kolijevci crnogorske državnosti, misli, nacionalne svijesti i časti, sada se pita samozvana “žena četnik” kojoj je legitimitet dala takozvana Građanska partija, URA. Ta petokolonaška pošast dala je krila četništvu i klerofašizmu, prevarila je najiskrenije suvereniste i patriote, pa sada samopotvrđeni četnički kadar vedri i oblači nad prijestonicom Crne Gore. Sada svi vide da su oni izabrali da pucaju u Cetinje, u iste te Crnogorce i Crnogorke, da bi instalirali popa Srpske crkve na tron Svetog Petra Cetinjskog – poručila je kandidatkinja za odbornicu Liberalne partije na Cetinju Mirna Nikčević. 
 
1
Izložba fotografija povodom Dana Prijestonice
Na fotosima - ponos i izdaja!
    „Cetinje pamti i ponos i izdaju“ - naziv je izožbe fotografija koju povodom Dana Prijestonice sjutra od 12 na cetinjskom Dvorskom trgu organizuje NVO "Montenegro International". 
 
0
Odbor DPS Prijestonice
Nakon izdaje - URA bez potpisa!
    -Učestali populistički nastupi predstavnika cetinjske URA, predstavljaju samo nespretan pokušaj popravljanja izdajničkog imidža koji su nepovratno stekli u Prijestonici. Loša im je procjena ako smatraju da će se intenzivnim napadima na DPS i njenog predsjednika nekako povratiti sa dalekih margina političkog života Cetinja - ocjenjuje DPS Prijestonice. 
 
1
Opštinski odbor DPS Budva o otvaranju EP u boksu
I "na ringu" - klerikalni fanatizam!
    - Domaćini takmičenja potrudili su se da učesnicima i svim gostima širom kontinenta prikažu svoj klerikalni fanatizam koji nažalost ne zaobilazi ni internacionalne manifestacije - saopštila je DPS Budve, koja konstatuje:
- Ni jučerašnje otvaranje Evropskog prvenstva u boksu za mlade nije moglo da protekne na nivou koji se od ovakve smorte očekivao, a sve zahvaljujući organizatorima iz Opštine Budva. Čak ni sportski događaj koji okuplja mlade ljude, nije mogao da prođe bez političke konotacije sa primjesom klerikalnog uticaja onih koji su omogućili da u našem gradu i državi zavlada opšte ludilo u kojem ovakve stvari treba da budu normalne.  
 
0
"Socijaldemokrate" Cetinje
Cetinjani osjetili - izdajničku politiku URA!
    -Ako je, na kraju krajeva, predsjednik GP URA postupio suprotno stavu Glavnog odbora stranke, najmanje što od vas i od tog glavnog odbora očekujemo jeste da ga po što hitnijem postupku sa tog mjesta smijenite i od predsjednika Vlade zatražite njegovu smjenu sa pozicije potpredsjednika iste - poručille su "Socijaldemokrate" Cetinja članovima Glavnog odbora URA. 
 
0
"Socijaldemokrate" Cetinja zahvaljuju svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili na blokadama
Branila se - građanska država!
    -Ovo nije bilo samo crnogorsko pitanje. Ovo je bilo pitanje države i njenog građanskog karaktera. Zato su sa nama, Crnogorcima, na Cetinju bili i Srbi koji ne podržavaju djelovanje ove Vlade i crkve koja dijeli umjesto da sabira, i Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, Romi i svi ostali građani Crne Gore, ma kako se zvali i izjašnjavali. To je naša najveća pobjeda - naglašavaju "Socijaldemokrate" Cetinja i zahvaljuju "svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili u našem gradu, na blokadama, na trgu ili na bilo kojem drugom mjestu na Cetinju odakle se branila Crna Gora". 
 
0
Funkcioner SD Miloš Čelanović
Pozivaju Abazovića - ako mu basta!
    -Čak im politički obraz ne smeta da ustvrde da su sramnom opsadom Cetinja i golom represijom nad golorukim narodom samo zbog toga što su digli glas protiv izdaje sopstvene države koju im je priredio Dritan Abazović, spriječili ni manje ni više nego građanski rat! Zato pozivamo gospodina Mikića da umjesto što piše isprazna saopštenja, koliko još danas pođe na Cetinje ako mu basta, da uzme za ruku i njegovog partijskog šefa Dritana, koji se svakako obećao da će bez obezbjeđenja poći, pa neka Cetinjanima objasne kako je za njih dobro što ih je policija izložila brutalnoj represijii. I predlažem da obavezno povedu i Filipa Adžića, ukoliko se od bruke i sramote već nije odselio sa Cetinja - poziva ih funkcioner SD Miloš Čelanović u Prijestonicu. 
 
0
"NYC caffe" sa Cetinja povukao pića "Plantaža"
Vina negatora Crne Gore - nedostojna!
    - Zbog zloupotrebe crnogorskog brenda "Plantaže" od vladajućih struktura, a u svrhu intronizacije Joanikija II, obavještavamo cijenjene goste da ćemo sva vina ove firme povući do daljnjeg. Negator Crne Gore i crnogorske nacije nije dostojan naših gostiju - "NYC caffe" sa Cetinja povukao je sva vina kompanije "Plantaže" iz upotrebe. 
 
0
Uprkos tenzijama na Cetinju, twitteraš DIDI zapisao par divnih redova o našim majkama, sestrama, drugaricama, suprugama...
Takve jesu Crnogorke!
    - Lica Crnogorki su bila posebne divlje ljepote, nosile su u sebi snagu i ćutanje kamena, na njima su počivale kuće, narod, slava i hrabrost Crnogoraca.
One ljepotom podsjećaju na srne a hrabrošću i neustrašivošću na lavice, uvijek spremne da svojim životom zaštite one koje vole - uprkos tenzijama na Cetinju, twitteraš DIDI zapisao par divnih redova o našim majkama, sestrama, drugaricama, suprugama...

 
 
0
Performans ispred Cetinjskog manastira "Ne! - Jevanđelju mržnje"
Nedostojan je!
    - Nedostojan je! Nedostojan je trona Svetog Petra Cetinjskog! Nedostojan je crnogorske istorije! Nedostojan je autokefalne Crnogorske pravosavne crkve! Ne krađi crnogorske istorije! Ne pedofiliji!Ne lažima! Ne fašizmu! Ne negaatorima svega crnogorskog! Ne srebroljupcima! Nedostojan je! - sa performansa ispred Cetinjskog manastira "Ne! - Jevanđelju mržnje"
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|