e - dopisnik

1
Cetinjani odgovorili amfilohiju Radoviću na namjeru da obnavi kapel Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu
Cetinje to - dozvoliti neće!
    -Dok se zemlja oko sunca kreće, Cetinje to dozvoliti neće!"- crnogorske patriote sa Cetinja postavile su rano jutros transparent, kojim su poslali jasnu poruku da neće dozvoliti obnavaljanje kapele Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu, ali i gradnju crkve Svete Trojice na prostoru između Biljarde i Vladinog doma na Cetinju.  
 
0
Rasvijetljeno podmetanje požara u Pljevljima
Plaćen da - podmetne požare!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja, radeći na rasvjetljavanju djela izvršenih na štetu članova organizovanih kriminalnih grupa, rasvijetlili dva podmetanja požara na štetu pripadnika organizovane kriminalne grupe R.R. (60).
Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari slobode je lišen D.D. (36) iz Pljevalja. On je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata. 
 
0
U Baru uhapšena osoba zbog ulične prodaje narkotika
Drogu krio - u ženskom neseseru!
    Preduzimajući mjere i radnje u cilju sprečavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga narska policija je u Sutomoru, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršila pretres stana koji koristi Z.T. (23) iz Bijelog Polja, a koji je nastanjen u Sutomoru.
U vozilu koje koristi, tokom pregleda pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana mase 26,4 grama.  
 
2
Puštien u rad vodovod u bjelopoljskom selu Zaton
Voda im znači - više od žičare!
    -Vi u Zatonu ne biste bili srećni ni sa početkom rada žičare na Sinjajevini niti sa Đalovića pećinom i tim velikim bjelopoljskim i crnogorskim potencijalom da nijeste dobili ili da nemate vodu ovdje. Kao što nećete biti srećni ako u Bijelom Polju ne uredimo svaku školu, ne uredimo svaki zdravstveni objekat, ne obezbijedimo da učenici imaju dobre uslove u učionicama, da građani imaju dobru zdravstvenu zaštitu, da imamo svuda vode, da su nam uređeni parkovi, da su nam uređena dječja igrališta… Dakle, kapitalne investicije ništa ne znače ako ne onemogućimo komforan život stanovnicima na tom prostoru. Kapitalna investicija donosi vrijednost, novac, kvalitet života mora biti nadomješten našim aktivnostima na ovim pitanjima - ukazao je premijer Duško Marković, svečano pustiajući u rad vodovod do bjelopoljskog sela Zaton i tom prilikom poručio da će Vlada nastaviti sa kapitalnim investicijama u Sjeverni region, ali i sa aktivnostima za bolji život građana, te da Sjever mora biti motor stabilne, sigurne, moderne, evropske Crne Gore. 
 
2
Ministar kulture na Cetinju
Prijestonica dobija - bioskop!
    -Zadovoljstvo mi je što smo pokrenuli aktivnosti na revitalizaciji prikazivačke djelatnosti u Prijestonici, jer će timedodatno biti upotpunjena kulturna ponudaovog grada. Prijestonica je već izabrala i lokaciju, riječ je o zgradi Crvenog krsta, pa se nadam da će Cetinjani uskoro moći da, u savremeno opremljenoj bioskopskoj sali, vide najkvalitetnije filmske projekcije domaće i inostrane produkcije - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji je danas sa Aleksandrom Kašćelanom razgovarao o aktuelnoj i budućoj saradnji u oblasti kulture. 
 
1
Ministar kulture i predsjednik SO Budva o kulturi u "prijestonici turizma"
"Grada teatar" osnažiti - programski i tehnički!
    -Saglasili smo se da je neophodno da već sada i sa lokalnog i sa nacionalnog nivoa počnemo da radimo kako bi sljedeće festivalsko izdanje i u programskom i u tehničkom smislu doživjelo iskorak u odnosu na prethodne godine. Takođe, cijenim da je vrijeme da ozbiljnije pristupimo inicijativi da Grad teatar postane manifestacija od posebnog značaja, što ovaj festival svojim renomeom definitivno zaslužuje - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović koji je danas sa predsjednikom Opštine Nikolom Divanovićem i njegovim saradnicima razgovarao o unapređenju kulture u ovom gradu, dosadašnjim projektima i budućim oblicima saradnje na više nivoa.  
 
1
Počele aktivnosti na rekonstrukciji nekadašnje kino sale u Ulcinju
Kino pretvaraju - u multimedijalni centar!
    -Drago mi je što smo ovim sporazumom ozvaničili početak aktivnosti na rekonstrukciji nekadašnjeg kina, koji će ubuduće imati funkciju i bioskopa i multimedijalnog centra. Riječ je o radovima vrijednim 1,3 miliona eura, a realizacijom ovog projekta, uz podršku Vlade Crne Gore, stvaraoci i građani Ulcinja uskoro će dobiti jedan od najreprezentativnijih objekata u državi - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović, kojji je danas sa predsjednikom Opštine Lorom Nrekićem potpisao ugovor o rekonstrukciji nekadašnje kino sale u svrhu uspostavljanja polivalentnog prostora, koji će obuhvatiti bioskop i multimedijalne sadržaje.  
 
1
Na putu Podgorica - Bar
Dozvoljeno 80 - vozio 166!
    Podgoričanin A.K. (30) uhapšen je zbog brze vožnje na putu Podgorica - Bar.
On je, kako je saopšteno iz Uprave policije, na dijelu puta gde je dozvoljena brzina 80 kilometara na sat, vozilo brzinom od 166 kilometara na sat!
 
 
1
Zbog muzičkog koncerta u Ulcinju organizator kažnjen 3 500 eura
Odgovaraće i - krivično!
    Ulcinjska policija je danas nadležnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv F.H. iz Ulcinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

 
 
1
URožajama otvorio Agrobiznis centar i drvoprerađivački pogon
Realizuju projekte - za ubrzaniji razvoj!
-U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji ravoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 mil. €. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak“, ocijenio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović tokom sastanka sa rukovodstvom Opštine.
Simović je otvorio Agrobiznis centar u Rožajama koji će, kako je kazao, biti nova „značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima Rožaja u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova“. 
 
1
Crnogorski premijer čestitao rukovodstvu opštine na realizaciji planiranih projekata i nastavku uspješnog razvoja grada
Obezbijediće realizaciju - vizije razvoja Aerodroma!
    Sljedeća vlada, koju će dominantno formirati Demokratska partija socijalista, beskompromisno obezbijediti realizaciju nove vizije razvoja Aerodroma Crne Gore u interesu Podgorice, Tivta i cijele Crne Gore bez obzira ako će u tom procesu biti pogođen nečiji pojedinačni ili partijski interes - poručio je u Tivtu predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, čestitajući rukovodstvu opštine na realizaciji planiranih projekata i nastavku uspješnog razvoja grada  
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede u radnoj posjeti Kolašinu
Država stvorila uslove - investiraju i drugi!
    - Unaprijedili smo poslovni ambijent, gradimo autoput, pokrenuli smo izgradnju skijališta vrijednih 120 miliona eura i do sada investirali preko 55 miliona eura. U Kolašinu je do sada investirano preko 30 od ukupno 50 miliona eura koliko je već ugovoreno, za izgradnju žičara i prateće infrastrukture. Izdašnom bespovratnom podrškom obezbijedili smo dinamičan razvoj poljoprivrede, investiramo u seosku putnu i vodovodnu infrastrukturu, unapređujemo sektor drvoprerade… istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede Milutin Simović tokom radne posjete Opštini Kolašin. 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore otvorio u Plavu obnovljeni gradski trg
U novomm mandatu - put za Dečane!
    - U narednom mandatu želimo da realiizujemo dva krupna, važna projekta koji su ključni za građane Plava, za kvalitet njihovog života, za otvaranjje Plava i, naravno, za Crnu goru i njenu ekonomiju. To je izgradnja puta Plav - Dečani. Radimoo zajedno sa kosovskom vladom, koja je završila značajan dio. U završnoj smo fazi izrade glavvnogg projekta. Vrijednost te investicije je preko 15 miliona eura i očekujem da ćemo ideće godine početi radove. Sa Vladom Kosova dogovorićemo zajedničko finansiranje najvrijednije investicije, tunela koji će otvoriti Plav i pružiti nemjerljive prilike, posebno za mlade. Drugi važan projekat je rekultivacija Plavskog jezera - poručio je, otvarajući obnovljeni gradski trg u Plavu, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je obišao više gradilišta infrastrukturnih objekata. 
 
0
I u Šavniku otvoren omladinski servis
Podstiču mlade da - koriste benefite!
    - Svjesni smo da posebnim osvrtom koji ukazujemo sjevernoj regiji, podstičemo mlade da prepoznaju benefite koje im pružaju njihovi gradovi, te im šaljemo poruku da će se ti benefiti dodatno uvećati - ukazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović, koji je danas, sa predsjednikom opštine Šavnik Vlatkom Vukovićem otvorio omladinski servis u čiju je rekonstrukciju, kancelarijsku i kompjutersku opremu uloženo preko 30.000 eura.  
 
0
Kršio mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa
Krivična protiv - sveštenika!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog kršenja mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa dok je jedna osoba lišena slobode zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
 
 
3
Ministar unutrašnjih poslova uručio u Nikšiću ključeve za 105 stanova pripadnicima službi bezbjednosti
Obezbijeđen pripadnik - najbolje obezbijeđuje!
    - Zadovoljstvo mi je što se i u Nikšiću rješava stambeno pitanje za više od 100 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Izgradnjom stanova za pripadnike bezbjednosnih struktura, država ukazuje poštovanje onima koji svojim profesionalnim i odgovornim radom danonoćno brinu o našoj bezbjednosti i koji su svoj život posvetili tome da Crna Gora bude sigurna. Jednako tako, u kontinuitetu radimo na unapređenju uslova rada, boljoj tehničkoj opremljenosti i usavršavanju kadrovskih kapaciteta i time pokazujemo da država stoji iza onih koji su garant mira i sigurnosti i da cijeni njihovu hrabrost, odlučnost i požrtvovanost - naglasio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uručujući danas u Nikšiću pripadnicima službi bezbjednosti ključeve za 105 stanova. 
 
2
Zbog liturgije na lokalitetu tvrđave Haj Nehaj
Krivična protiv - sveštenika!
    Barska policija je, po nalogu nadležnog državnog tužioca, podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim prospisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
On je ovo krivično djelo počinio na tako što je 12. jula održao liturgiju u prisustvu građana na lokalitetu tvrđave Haj Nehaj.  
 
2
Izložba Crnogorska savremena skulptura iz fonda CSUCG na festivala “Grad Teatar”
U postavci - 12 skulptura!
          - Tvrdoću kamena, oblik, boju i strukturu drveta, mekoću gline, topivost i sjaj metala... umjetnik može iskorišćavati, izraziti, naglasiti, a ista ta specifična svojstva svakog materijala može i negirati. Savremena crnogorska skulptura, koja čini ovu izložbu, je raznovrsna, što i potvrdjuju radovi koji je čine, kako po tehnici tako i po načinu tretiranja forme - zapisala je Marina Čelebić o izložbi Crnogorska savremena skulptura, koja će od sjutra do 22. avgusta biti otvorena festivala “Grad Teatar” u prostoru crkve Santa Maria in Punta u Starom gradu u Budvi.
Izložbu čini 12 skulptura savremene umjetnosti Crne Gore, u izboru Marine Čelebić, muzejske savjetnice Centra.  
 
1
Kolašin 1600
Do kraja godine - novih šest kilometara ski staza!
    Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 miliona eura, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza.  
 
1
Nikšićka policija reagovala po prijavi
Osumnjičen za - paljenje zastave!
    Nikšićka policija reagovala je po prijavu da je narušen javni red i mir u Ulici Vuka Karadžića u tom gradu i procesuirala R.V.(20) zbog sumnje da je fizički napao V.Š (23) i O.P (20) i zapalio zastavu Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|