e - dopisnik

0
Svečano otkriven spomenik princezi Kseniji Petrović u NjegoÅ¡evoj ulici na Cetinju
Poštovanje ženi - predanoj domovini!
    - Princeza Ksenija je jedna od ličnosti crnogorske istorije prema kojoj, posebno Cetinje, izražava iskreno poÅ¡tovanje i dirljivi sentiment i čiji patriotizam i odanost domovini zaslužuju poÅ¡tovanje generacija. Podizanjem ovog spomenika koji će trajno simbolisati emancipaciju crnogorske žene, čuvamo naÅ¡u istoriju i kulturu, ali i pokazujemo poÅ¡tovanje i uvažavanje jedne izuzetne žene koja je svojom predanoÅ¡ću služila svojoj domovini Crnoj Gori i postala jedan od simbola njene nepokornosti - naglasio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola ĐuraÅ¡ković, otkrivajući danas spomenika crnogorskoj princezi Kseniji Petrović na platou ispred kuće Đukanovića u NjegoÅ¡evoj ulici.
Kreatora ideje i donator je Vesko Pejović, a skulpturu je izradio Dimitrije Popović.  
 
0
DPS zahtijeva reakciju države u Šavniku
Nadležni da zaustave - anarhiju i haos!
    - Ova bahata lica kontinuiranim vrÅ¡enjem niza krivičnih djela nastavljaju sa cirkusom koji se pretvorio u lakrdiju kojom je izborni proces u naÅ¡oj opÅ¡tini totalno obesmiÅ¡ljen, a čime se i ogolila činjenica da nadležne državne institucije ne funkcioniÅ¡u. Ovom prilikom upućujemo joÅ¡ jedan apel svim činiocima državne vlasti i nadležnim organima da zakonito djeluju i reaguju kako bi se ovakva anarhija i haos konačno prekinuli -  
 
0
Muzej gusala i etno instrumenata otvoren u MZ Župa niksićka, u selu Jugovići
Gusle poručuju - slogom naprijed!
    - Muzejska postavka ima izuzetnu vrijednost zbog unikatnih eksponata od noÅ¡nji do gusala i priče o starim guslarima. Ova vrata biće stalno otvorena za guslare, sve narodne umjetnike, za različite programe, susrete. O tome će brinuti Upravni odbor i ostala tijela muzeja, zadužbine - naglasio je proslavljeni župskog guslar Milan Filipović, na čiju inicijativu je danas u MZ Župa niksićka, u selu Jugovići otvoren Muzej gusala i etno instrumenata.
- Danas iz Župe ide ijepa poruka da samo slogom i zajedniÅ¡tvom možemo praviti bolje druÅ¡tvo i može naÅ¡a država Crna Gora može ići naprijed - pručio je predsjednik MZ Župa nikÅ¡ićka Dragoljub Radulović. 
 
1
Radio Cetinje
Ubijeno više osoba!
    U pucnjavi koja se desila danas na Cetinju ima viÅ¡e mrtvih osoba, a među njima i djece, saznaje Radio Cetinje. Do pucnjave u naselju Medovina je doÅ¡lo, kada je osoba, čiji identitet joÅ¡ uvijek nije saopÅ¡ten, iz vatrenog oružja počela da puca. 
 
1
Krivična prijava protiv U.K. (43) iz Bara zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju
Mimo pravila - prodao 119 brodskih kontejnera!
    Službenici Uprave policije su u Baru, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaÅ¡tvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv U.K. (43) iz Bara zbog sumnje da je izvrÅ¡io krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
1
Protiv M.R (48) i A.R. (21) podnijete krivične prijave
Strancu prodali - tuđe zemljiÅ¡te!
    Službenici Uprave policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaÅ¡tvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R (48) i A.R. (21), oboje iz Ulcinja zbog sumnje da su izvrÅ¡ili krivična djela falsifikovanje isprave i prevara. 
 
1
Policija u Herceg Novom lišila slbde L.R.(19)
Osumnjičen za - iazazivanje 10 požara!
    Službenici Uprave policije u Herceg Novom, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju viÅ¡e slučajeva izazivanja požara na teritoriji ovog grada, identifikovali su osobu koja je podmetnula 10 požara.
Zbog sumnje da je izvrÅ¡io 10 krivičnih djela iazazivanje opÅ¡te opasnosti hercegnovska policija je liÅ¡ila slobode L.R. (19) iz Herceg Novog. 
 
0
U NikÅ¡iću uhapÅ¡ena jedna osoba
Otkrivena parcela - sa zasadom marihuane!
    Službenici Uprave policije su u NikÅ¡iću, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronaÅ¡li parcelu sa zasadom marihuane. Jedan osoba je liÅ¡ena slobode.
NikÅ¡ićka policija je, juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvrÅ¡ili pretres kuće i drugih prostorije koje koristi Z.G. (53) iz NikÅ¡ića. 
 
2
OpÅ¡tinski odbor DPS NikÅ¡ić
Kovačević mora da ode!
    - Zbog sramnih narativa i sramotnog djelovanja, je jasno da nikakvog druÅ¡tvenog pomirenja neće biti, dok god Kovačević ne ode sa funkcije kojoj nije dorastao i koje nije dostojan - zaključuje OpÅ¡tinski odbor DPS NikÅ¡ić. 
 
0
Poslije tuče viÅ¡e osoba ispred ugostiteljskog objekta u NikÅ¡iću
Nožem ubo dvojicu!
    Službenici Uprave policije u NikÅ¡iću su u kratkom roku rijeÅ¡ili krivično djelo teÅ¡ko ubistvo u pokuÅ¡aju koje je sinoć izvÅ¡eno na Å¡tetu dvije osobe. Zbog sumnje da je izvrÅ¡io ovo krivično djelo slobode je liÅ¡en M.S. (17) iz NikÅ¡ića.
Sinoć oko 21, ispred jednog ugostiteljskog objekta doÅ¡lo je do fizičkog obračuna između viÅ¡e osoba, kojom prilikom su J.M. (19) i N.M. (18) zadobili povrede od uboda noža. 
 
1
Novi sramni incident, ili slučajnost, u NikÅ¡iću
Pocijepan krstaš-barjak?!
Pocijepan je krstaÅ¡-barjak, koji je u julu proÅ¡le godine postavljen, pored zastave Crne Gore i opÅ¡tine NikÅ¡ić, ispred zgrade SkupÅ¡tine OpÅ¡tine postavljen.
   Čitaoci "Antene M" koji su poslali fotografiju s pravom se pitaju da li je krstaÅ¡ pocijepan uslijed vremenskih neprilika ili je novi sramni incident onih koji su urinirali na spomenik Ljubu Ćupiću. 
 
0
Rekli su - predsjednik SO Budva Marko Carević za banjalučku televiziju "BN"
Boka je srpska - kao Kosovo!
    - Poziv svim građanima Republike Srpske da dođu u Crnu Goru. Mi smo, pogotovo kao Boka Kotorska, srpska zemlja kao Å¡to je Kosovo. To je dominantno srpski narod, mi smo se 1918. ujedinii sa Srbijom. I svako ko ne doazi na crnogorsko primorje radi i protiv interesa srpskog naroda - zaključio je predsjednik SO Budva Marko Carević u izjavi za banjalučku televiziju "BN". 
 
0
Cetinje jedinstven primjer - i po najvećem nevremenu Å¡etali za Ukrajinu
Pred zgradom bivšeg Ruskoga poslanstva - puštena ukrajinska himna!
    Trideset Å¡estoga dana rata u Ukrajini građani i građanke Cetinja su ponovnim okupljanjem dali podrÅ¡ku herojskom ukrajinskom narodu u borbi za slobodu. DanaÅ¡nje glavna poruka s transparenata bila je: "Putin's Russia - Heart of Darkness". 
 
0
Arhitektica iz NikÅ¡ića već tri sezone vozi brdsko-brzinske trke
Vozi u Å¡tiklama - gas joj "izduvni ventil"!
    - Tu vrstu adrenalina nisam pronaÅ¡la nigdje, osim u trkama. Za mene je upravo vožnja i sami taj sport ono Å¡to mi bistri misli, izmjedri neku ideju. Definitivno, feminizam nije u tome mogu li da cijepam drva, vozim trke, bavim se tipično muÅ¡kim poslovima. i muÅ¡karac može da usisava, nije to problem. Poenta je da budemo jednaki u svim vrijednostima jednog sistema i života uopÅ¡te.
Tako neobičan spoj arhitekture i brze vožnje objaÅ¡njava Anđela Knežević, koja već tri sezone , a kad god ima neku životnu dilemu, papučica za gas joj je izduvni ventil.
 
 
0
Hipotekarna banka, umjesto osmomartovskih poklona za zaposlene
Pet hiljada za - spomenik princezi Kseniji!
    Umjesto individualnih osmomartovskih poklona za zaposlene, Hipotekarna banka odlučila je da donira 5.000 eura za postavljanje spomenika princezi Kseniji na Cetinju. 
 
0
Evakuisani zapošljeni u Luci Bar
Policija provjerava - dojavu o bombi!
    Policija provjerava da li je u Luci Bar postavljena eksplozivna naprava, nakon Å¡to je redakcija Radio Bara dobila anonimnu prijavu - nezvanično je saopÅ¡teno Portalu RTCG iz policije.  
 
0
Akcija „Petarda“ u NikÅ¡iću
Našli mu pušku - vatromete i petarde!
    Službenici nikÅ¡ićke policije, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu, a u sklopu akcije „Petarda“, izvrÅ¡ili pretres stana u kojem je pronađena veća količina petardi, vatrometa i jedna poluautomatska puÅ¡ka.
Pretresom je pronađeno i oduzeto 5.991 komad petardi različitih vrsta, 38 vatrometa i jedna poluautomatska puÅ¡ka marke „Crvena Zastava“ u ilegalnom posjedu. 
 
2
Jutros u 9,40 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao sllabiji zemljotres blizu NikÅ¡ića
"Zadrmalo" kod - Grebice!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 9,40 registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na dva kilometra sjeverozapadno od Grebice. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žariÅ¡tu) iznosila je 2.3 jedinice Rihterove skale, Å¡to odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale (MCS). ŽariÅ¡te ovog zemljotresa locirano je na dubini od osam kilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne Å¡tete u epicentralnom području.  
 
1
Mojkovac revoltiran provokacijama na nacionalnoj osnovi
Nadležni da sankcionišu - povredu državnih simbola!
    - Mojkovac je revoltiran ovakvim postupanjem onih koji za cilj imaju samo provokacije na nacionalnoj osnovi, a nikako humanost na djelu. Podsjećamo ih da je ovo država Crna Gora čija će obilježja morati da poÅ¡tuju, a nadležne institucije pozivamo da pod hitno sankcioniÅ¡u organizatore za povredu državnih simbola - apeluje OpÅ¡tinski odbor DPS Mojkovac. 
 
1
OpÅ¡tinski odbor DPS NikÅ¡ić
Kovačevićev nacionalizam - za prezir!
    - Vjerujemo da će državni organi kazniti nedostojnog predsjednika OpÅ¡tine u skladu sa članom 21. Zakona o državnim simbolima, a da će ga građani NikÅ¡ića zbog propagiranja nacionalizma i ekstremizma kazniti dubokim prezirom - zakjučuje saopÅ¡tenje OpÅ¡tinski odbor DPS NikÅ¡ić.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|