e - dopisnik

1
Pucnjava na Cetinju
Jedna osoba ubijena - tri ranjene!
    Crnogorska policija saopštila je da potražuje dvije osobe zbog pucnjave na Cetinju u kojoj je stradao Bogdan Miliæ (37), a tri osobe ranjene.  
 
0
Novljanin S.Š.(31) ubijen je danas u Ðenoviæima
Policija traga - za poèiniocem!
    Novljanin S.Š.(31) ubijen je danas oko 15,20 u naselju Ðenoviæi tom gradu, kada ga je upucala za sada bnepoznata osoba za kojom plicija intezivno traga. 
 
0
Senat Prijestonice Cetinje
Pitanja razvoja - infrastruktura i radna mjesta!
    - Dva su osnovna pitanja razvoja Prijestonice, kvalitetno i trajno unapređenje infrastrukture i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. U tom kontekstu ukazao je da je potrebno završiti započete projekte trajnog rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja, prečišćavanje otpadnih voda i odlaganja čvrstog otpada, kao i racionalna rekonstrukcija puteva - naglasio je Milo Đukanović, predsjednik Senata Prijestonice koji je danas usvojio Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa razvoja Prijestonice Cetinje do 31.05.2019, Izvještaj o radu Senata Prijestonice za 2018. godinu i razmotrena informacija o realizaciji pojedinih razvojnih projekata iz Godišnjeg programa razvoja Prijestonice za prethodnu godinu.  
 
3
Službenici CB Nikšić rasvijetlili četiri krivična djela
Maloljetnika ujeo pas - poslije ga tukli!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, rasvijetlili četiri krivična djela, od kojih su tri počinjena na štetu maloljetnog lica. Krivične prijave za tri krivična djela na štetu maloljetnog lica su podnijete protiv tri osobe, od kojih su dvije bezbjednosno interesantne. Krivična prijava je podnijeta protiv još tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.  
 
2
Policija u Beranama podnijela kriviènu prijavu protiv bezbjedno interesantnog E.T. (46)
Našli mu - pištolj i municiju!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajuæi aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, pronašli i oduzeli pištolj i municiju od bezbjednosno interesantnog lica. Protiv njega podnijeta je krivièna prijava.  
 
1
Od dvije bezbjednosno interesantne osobe iz Bara
Oduzeli ureðaje za snimanje - telefone i vozilo!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su od dva bezbjednosno interesantna lica – pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, S.B. i N.S, oduzeli ureðaj za skladištenje video materijala i dva mobilna telefona koje su ova lica koristila za snimanje i èuvanje materijala odnosno i za komunikaciju putem aplikacije. Od njih je oduzeto i vozilo. Slijede vještaèenja oduzetog materijala i stvari. 
 
1
Policija pretresla stan i prostorije koje koristi Ð.I. (33) iz Cetinja
Našli mu - puške, pištolj i metke!
    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, postupajuæi na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ð.I. (33) iz Cetinja i pronašli i oduzeli šest komada vatrenog oružja (poluatomatsku pušku, èetiri puške i pištolj) i veæu kolièinu municije (208 pištoljskih i pušèanih metaka). 
 
1
Borba protiv privrednog kriminaliteta u Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom
Desetoro osumnjičeno - za ovjeru lažnih isprava!
    Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima jedinica za suzbijanje privrednog kriminaliteta centara bezbjednosti Bar, Bijelo Polje i Herceg Novi, sprovodeći mjere i radnje u okviru plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovina i krijumčarenje, u okviru operativne akcije „Evazija”, nadležnim državnim tužiocima u Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom podnijeli krivične prijave protiv ukupno deset lica. Pet osoba osumnjičeno je da je počinilo pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja dok je pet osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.  
 
1
U Herceg Novom i Beranama
Policija oduzela oružje - municiju i eksploziv!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Protiv osumnjičenog je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Rožaje
Policija podnijela - kriviène i prekršajne prijave!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, preduzimajuæi aktivnosti iz svojih nadležnosti, rasvijetlili više kriviènih djela iz oblasti opšteg i privrednog kriminalita kao i djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.  
 
1
Rožajac N.K.(40) lišen slobode
Krijumčario - tražioce azila!
    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje lišili su slobode N.K. (40) iz Rožaja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice ikrijumčarenje ljudi. 
 
0
Policija u Beranama rasvijetlila razbojništvo istog dana kada je i poèinjeno
Ušao da se "kladi" - maskiran!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane, preduzimajuæi intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju razbojništva koje se dogodilo juèe oko 09,10 u kratkom roku identifikovali su i lišili slobode osumnjièenu osobu.  
 
1
Na magistralnom putu Sukobin – Ulcinj, u mjestu Vladimir
Motociklisti oduzeli - 4,5 kg marihuane!
    Službenici Uprave policije – Odsjeka za brobu protiv droge i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, preduzimajuæi mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. uliène prodaje opojne droge na terirtoriji Opštine Ulcinj, pronašli i oduzeli oko 4,5 kg marihuane i tom prilikom lišili slobode dva lica.  
 
1
Barani Z.B. (43) i Z.Æ. (58) lišenii slobode
Našli im - 500 šteka i dvije puške!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, preduzimajuæi mjere i radnje u cilju suzbijanja sive ekonomije, pronašli i oduzeli oko 500 šteka cigareta bez akciznih markica. Dva lica su lišena slobode zbog sumnje da su poèinila krivièno djelo krijumèarenje, dok je jedno od ova dva lica osumnjièeno i za krivièno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
0
Barska policija podnijela kriviènu prijavu protiv L.M. (16) iz Podgorice
Slomio mu - jagodiènu kost!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajuæi aktivnosti na rasvjetljavanju dogaðaja u kojem je jedan maloljetnik zadobio teške tjelesne povrede, podnijeli kriviènu prijavu u redovnom postupku protiv L.M. (16) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je poèinio krivièno djelo teška tjelesna povreda. 
 
0
U Beranama i Ulcinju
Policija zaplijenila - heroin i skank!
    Službenici Uprave policije, preduzimajući operativne aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja krijumčarenja narkotika, na teritoriji Berana i Ulcinja zaplijenili su veću količinu heroina i skanka. Jedno lice je u lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 
 
0
Potpisan ugovor o izgradnji pješaèkog mosta preko magistralnog puta Podgorica - Bijelo Polje
Mojkovèani dobijaju - pasarelu!
Pješaèki most biæe dug skoro 63 metra, širok sedam metara i èitavom svojom dužinom ima pravolinijsku trasu. Na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine pet metara.
Realizacija ovog projekta omoguæiæe vezu sportsko-rekreativne zone grada sa gradskim centrom, a ujedno æe doprinijeti veæoj bezbjednosti uèesnika u saobraæaju - saopštila je Vlada Crne Gore je sa podgorièkim d.o.o. “Fidija” ugovor o izgradnji pješaèkog mosta - pasarele preko magistralnog puta Podgorica - Bijelo Polje, u opštini Mojkovac. 
 
2
Policija u Šavniku rasvijetlila tešku krađu
Pokrao stvari - vrijedne 30 000!
    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su krivično djelo teška krađa i krivično djelo šumska krađa. Tri osobe su procesuirane zbog sumnje da su počinile navedena krivična djela.  
 
2
Bjelopoljac priveden nadležnom sudu uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka
Vozio sa - tri promila alkohola!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su vršeći redovne saobraćajne kontrole zatekli vozača kako upravlja vozilom pod djestvom alkohola. On je lišen slobode i priveden nadležnom sudu uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.  
 
2
Krivièna prijava protiv V.A. (20) iz Berana
Pronašli mu - automatsku pušku!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane, preduzimajuæi aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, pretresom lica i vozila pronašli su i oduzeli automatsku pušku. Protiv osumnjièenog je podnijeta krivièna prijava.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14|