1
Od dvije bezbjednosno interesantne osobe iz Bara
Oduzeli uređaje za snimanje - telefone i vozilo!

    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su od dva bezbjednosno interesantna lica – pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, S.B. i N.S, oduzeli uređaj za skladištenje video materijala i dva mobilna telefona koje su ova lica koristila za snimanje i čuvanje materijala odnosno i za komunikaciju putem aplikacije. Od njih je oduzeto i vozilo. Slijede vještačenja oduzetog materijala i stvari.

Službenici CB Bar su, u cilju sprječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih dijela protiv života i tijela, izvršili kontrolu dva bezbjdnosno interesantna lica iz Kotora i od ovih lica oduzeli dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima. Nakon toga pribavljena je naredba od nadležnog suda na osnovu koje je izvršen pretres vozila koje su koristila ova lica a u čijem je prtljažniku pronađen tzv. štek u kojem se nalazio elektronski uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom koji je povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka, dok je daljim pregledom ustanovljeno da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dvije kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila.
Navedeno vozilo kao i pronađeni uređaji su privremeno oduzeti od ovih lica radi vještačenja, dok je o predmetnom događaju obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja.




Posjeta : 1051