e - dopisnik

0
Kandidatkinja za odbornicu Liberalne partije na Cetinju Mirna Nikčević o GP URA
Hrabri da se kandiduju - ne smiju da prošetaju!
    -U državotvornom Cetinju, kolijevci crnogorske državnosti, misli, nacionalne svijesti i časti, sada se pita samozvana “žena četnik” kojoj je legitimitet dala takozvana Građanska partija, URA. Ta petokolonaška pošast dala je krila četništvu i klerofašizmu, prevarila je najiskrenije suvereniste i patriote, pa sada samopotvrđeni četnički kadar vedri i oblači nad prijestonicom Crne Gore. Sada svi vide da su oni izabrali da pucaju u Cetinje, u iste te Crnogorce i Crnogorke, da bi instalirali popa Srpske crkve na tron Svetog Petra Cetinjskog – poručila je kandidatkinja za odbornicu Liberalne partije na Cetinju Mirna Nikčević. 
 
1
Izložba fotografija povodom Dana Prijestonice
Na fotosima - ponos i izdaja!
    „Cetinje pamti i ponos i izdaju“ - naziv je izožbe fotografija koju povodom Dana Prijestonice sjutra od 12 na cetinjskom Dvorskom trgu organizuje NVO "Montenegro International". 
 
0
Odbor DPS Prijestonice
Nakon izdaje - URA bez potpisa!
    -Učestali populistički nastupi predstavnika cetinjske URA, predstavljaju samo nespretan pokušaj popravljanja izdajničkog imidža koji su nepovratno stekli u Prijestonici. Loša im je procjena ako smatraju da će se intenzivnim napadima na DPS i njenog predsjednika nekako povratiti sa dalekih margina političkog života Cetinja - ocjenjuje DPS Prijestonice. 
 
1
Opštinski odbor DPS Budva o otvaranju EP u boksu
I "na ringu" - klerikalni fanatizam!
    - Domaćini takmičenja potrudili su se da učesnicima i svim gostima širom kontinenta prikažu svoj klerikalni fanatizam koji nažalost ne zaobilazi ni internacionalne manifestacije - saopštila je DPS Budve, koja konstatuje:
- Ni jučerašnje otvaranje Evropskog prvenstva u boksu za mlade nije moglo da protekne na nivou koji se od ovakve smorte očekivao, a sve zahvaljujući organizatorima iz Opštine Budva. Čak ni sportski događaj koji okuplja mlade ljude, nije mogao da prođe bez političke konotacije sa primjesom klerikalnog uticaja onih koji su omogućili da u našem gradu i državi zavlada opšte ludilo u kojem ovakve stvari treba da budu normalne.  
 
0
"Socijaldemokrate" Cetinje
Cetinjani osjetili - izdajničku politiku URA!
    -Ako je, na kraju krajeva, predsjednik GP URA postupio suprotno stavu Glavnog odbora stranke, najmanje što od vas i od tog glavnog odbora očekujemo jeste da ga po što hitnijem postupku sa tog mjesta smijenite i od predsjednika Vlade zatražite njegovu smjenu sa pozicije potpredsjednika iste - poručille su "Socijaldemokrate" Cetinja članovima Glavnog odbora URA. 
 
0
"Socijaldemokrate" Cetinja zahvaljuju svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili na blokadama
Branila se - građanska država!
    -Ovo nije bilo samo crnogorsko pitanje. Ovo je bilo pitanje države i njenog građanskog karaktera. Zato su sa nama, Crnogorcima, na Cetinju bili i Srbi koji ne podržavaju djelovanje ove Vlade i crkve koja dijeli umjesto da sabira, i Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, Romi i svi ostali građani Crne Gore, ma kako se zvali i izjašnjavali. To je naša najveća pobjeda - naglašavaju "Socijaldemokrate" Cetinja i zahvaljuju "svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili u našem gradu, na blokadama, na trgu ili na bilo kojem drugom mjestu na Cetinju odakle se branila Crna Gora". 
 
0
Funkcioner SD Miloš Èelanoviæ
Pozivaju Abazoviæa - ako mu basta!
    -Èak im politièki obraz ne smeta da ustvrde da su sramnom opsadom Cetinja i golom represijom nad golorukim narodom samo zbog toga što su digli glas protiv izdaje sopstvene države koju im je priredio Dritan Abazoviæ, sprijeèili ni manje ni više nego graðanski rat! Zato pozivamo gospodina Mikiæa da umjesto što piše isprazna saopštenja, koliko još danas poðe na Cetinje ako mu basta, da uzme za ruku i njegovog partijskog šefa Dritana, koji se svakako obeæao da æe bez obezbjeðenja poæi, pa neka Cetinjanima objasne kako je za njih dobro što ih je policija izložila brutalnoj represijii. I predlažem da obavezno povedu i Filipa Adžiæa, ukoliko se od bruke i sramote veæ nije odselio sa Cetinja - poziva ih funkcioner SD Miloš Èelanoviæ u Prijestonicu. 
 
0
"NYC caffe" sa Cetinja povukao pića "Plantaža"
Vina negatora Crne Gore - nedostojna!
    - Zbog zloupotrebe crnogorskog brenda "Plantaže" od vladajućih struktura, a u svrhu intronizacije Joanikija II, obavještavamo cijenjene goste da ćemo sva vina ove firme povući do daljnjeg. Negator Crne Gore i crnogorske nacije nije dostojan naših gostiju - "NYC caffe" sa Cetinja povukao je sva vina kompanije "Plantaže" iz upotrebe. 
 
0
Uprkos tenzijama na Cetinju, twitteraš DIDI zapisao par divnih redova o našim majkama, sestrama, drugaricama, suprugama...
Takve jesu Crnogorke!
    - Lica Crnogorki su bila posebne divlje ljepote, nosile su u sebi snagu i ćutanje kamena, na njima su počivale kuće, narod, slava i hrabrost Crnogoraca.
One ljepotom podsjećaju na srne a hrabrošću i neustrašivošću na lavice, uvijek spremne da svojim životom zaštite one koje vole - uprkos tenzijama na Cetinju, twitteraš DIDI zapisao par divnih redova o našim majkama, sestrama, drugaricama, suprugama...

 
 
0
Performans ispred Cetinjskog manastira "Ne! - Jevanđelju mržnje"
Nedostojan je!
    - Nedostojan je! Nedostojan je trona Svetog Petra Cetinjskog! Nedostojan je crnogorske istorije! Nedostojan je autokefalne Crnogorske pravosavne crkve! Ne krađi crnogorske istorije! Ne pedofiliji!Ne lažima! Ne fašizmu! Ne negaatorima svega crnogorskog! Ne srebroljupcima! Nedostojan je! - sa performansa ispred Cetinjskog manastira "Ne! - Jevanđelju mržnje"
 
 
0
"Socijaldemokrate" Cetinja o napadu na ekipu TVCG ispred Cetinjskog maanastira
U najkraæem roku - procesuirati napadaèe!
    - Na snimku se jasno vidi napad na kamermana, vrijeðanje, a takoðe i pokušaj uništavanja imovine TVCG. Vidjeli smo kako se pojedini predstavnici SPC u Crnoj Gori odnose prema crnogorskim svetinjama i Crnogorcima na prijestonom Cetinju. Zabranjuju, kunu, vrijeðaju...- konstatuju "Socijaldemokrate" Cetinja i pozivaju nadležne državne organe da u najkraæem roku indetifikuju i procesuiraju napadaèe na kamermana i novinarku TVCG, koji su juèe na oèigled crnogorske javnosti napadnuti. 
 
0
Predsjedništvo SDP Tivta odlučilo da uskrati manjinsku podršku lokalnoj vlasti
Vlast inspirisala - trend nacionaizma!
    -Sve češća dešavanja u Tivtu koja imaju veoma izraženu nacionalističku pozadinu u potpunom su nesaglasju sa osnovnim programskim i vrjednosnim principima SDP od njenog osnivanja. Takav trend i događaji, u kojima nerijetko direktno učestvuju i neki akteri vlasti, posljedica su uspostavljenog socijalnog ambijenta koji nikako ne priliči Tivtu kao multietničkoj i multikulturalnoj sredini. Aktuelna vlast odnosno jedan njen dio je nažalost više bila inspirator stvaranja takvog ambijenta nego što se trudila da spriječi mnoge negativne pojave i procese koji su u suprotnosti sa vrijednostima građanske i sekularne Crne Gore - navelo je Predsjedništvo SDP Tivta koje je odlučilo da uskrati manjinsku podršku lokalnoj vlasti. 
 
2
U 1,18 zemljotres srednje jačine
Zatreslo kod Kruševice!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju u 1,18 registrovao je zemljotres srednje jačine sa epicentrom na sedam kilometara sjeveroistočno od Kruševice.
   Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je 4.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepeni Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara.  
 
1
SDP Cetinja pozvala na očuvanje mira
Neće naše - "bbraniti" od nas!
Pozivamo nadležne državne organe da spriječe devastiranje Cetinjskog manastira kao jednog od najznačajnih kulturnih i državnih dobara naše zemlje i da zaustave sve nelegalne radove koji se izvode. Cetinje je oduvijek mjesto u kojem su se svi dobronamjerni ljudi dočekivali otvorenog srce i doma i tako će biti i ubuduće. Ali to ne znači da ćemo dozvoliti da bilo ko, makar i jedan kamen našeg grada, a pogotovo ne Cetinjski manastir 'brani' od nas samih, jer su ga naši preci zidali i čuvali vjekovima. Zbog toga pozivamo državno tužilaštvo da ispita navode poslanice DF o formiranju paravojnih formacija i postupi u skladu sa zakonima Crne Gore, koji su u ovom slučaju više nego jasni", navodi se u saopštenju potpredsjednika SDP-a i predsjednika cetinjskog odbora Nikole Đuraškovića, kkoji je pozvao građane Cetinja i Crne Gore da sačuvaju građanski mir i dobrosusjedske odnose i da svi zajedno radimo na napretku grada i države, jer "jedni od drugih - bližih nemamo". 
 
1
Odbor DPS Prijestonice
Svetinje dali - prave toalete!
    - Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, po pravilu, veæ decenijama „ne zna“ da su im potrebna rješenja i dozvole nadležnih institucija za izvoðenje graðevinskih radova ili bilo kakvih drugih intervencija za zaštiæenim kulturnim dobrima, pa je tako i ovog puta sa pretvaranjem prostorija Cetinjskog manastira u toalete - saopštio je DPS Cetinja.  
 
0
DPS prijaestonice GP URA i njenom lideru Dritanu Abazoviću
“Zeleni”, zeleni ste - venete ubrzano!
    -“Zeleni” - zeleni ste još, iako venete ubrzano. Nemate vi više nikakvog kredibiliteta, a za sve što ste uradili – znate to vi – dobićete zaslužen odgovor od cetinjskih birača - poručuje DPS prijaestonice GP URA i njenom lideru Dritanu Abazoviću. 
 
2
Na ostrvu Lesendro, na Skadarskom jezeru,
Otkrivena spomen-ploča - posljednjim braniocima!
    Spomen-ploču posljednjim braniocima Lesendra otkrili su danas gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, raniji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Skupštine Glavnog grada Podgorica Đorđe Suhih.  
 
2
Poslije juèerašnjeg ubistva Z.A. u Mojkovcu
Osumnjièeni uhvaæen - "na doruèku"!
    Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, koordinacijii sa Sektorom za borbu protiv kriminala, lišili su jutros slobode G.P. (43) iz Herceg Novog zbog sumnje da je juèe izvršio teško ubistvo na štetu Z.A. (65).
 
 
1
U Budvi lišen slobode S.K.(28)
Pronašli mu - sto grama droge!
    Službenici Uprave policije – Jedinice za borbu protiv droga u Centru bezbjednosti Budva, preduzimajući službene mjere i radnje na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojne droge, u ulici Dositejevoj u Budvi zaustavili putničko motorno vozilo kojim je upravljao S.K. (28) iz Budve.
Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli 60 manjih pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase 99,69 grama i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain bruto mase 1,05 grama.  
 
2
U Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila
Maslina sjeæanja na - žrtve korone!
    -Svim porodicama, njihovim najmilijima, želim na ovaj naèin da iskažem sauèešæe, kao èovjek, kao premijer, a i u ime svih graðana Crne Gore - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapiæ, koji je - sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratkom Mitroviæem i predsjednikom opštine Tivat, Željkom Komnenoviæem danas su - u spomen na žrtve koronavirusa - u Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila, posadili prvu od 40 sadnica masline 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|