e - dopisnik

1
U Budvi lišen slobode S.K.(28)
Pronašli mu - sto grama droge!
    Službenici Uprave policije – Jedinice za borbu protiv droga u Centru bezbjednosti Budva, preduzimajući službene mjere i radnje na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojne droge, u ulici Dositejevoj u Budvi zaustavili putničko motorno vozilo kojim je upravljao S.K. (28) iz Budve.
Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli 60 manjih pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase 99,69 grama i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain bruto mase 1,05 grama.  
 
2
U Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila
Maslina sjećanja na - žrtve korone!
    -Svim porodicama, njihovim najmilijima, želim na ovaj način da iskažem saučešće, kao čovjek, kao premijer, a i u ime svih građana Crne Gore - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je - sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratkom Mitrovićem i predsjednikom opštine Tivat, Željkom Komnenovićem danas su - u spomen na žrtve koronavirusa - u Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila, posadili prvu od 40 sadnica masline 
 
2
U akvatorijumu Ulcinja dva plovila sa zastavom Albanije
Kažnjeni za - prelaz granice!
    Plovna jedinica je u akvatorijumu Ulcinja zatekla je dva ribarska broda sa sedam osoba u nezakonitom ribolovu, koji su plovili pod zastavama Albanije.
Zbog nezakonitog prelaska državne granice i počinjenih pomorskih prekršaja izrečene su im novčane kazne, ukupno 4.450€. 
 
1
Policija u Budvi lišila slobode vozača sa 2,23 promila alkohola u krvi
Na "triježnjenje" - 15 dana!
    Policija je u Budvi lišila je slobode vozača koji je upravljao vozilom sa 2,23 promila alkohola u krvi.
Zbog počinjenog prekršaja ovom vozaču je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana. 
 
1
Prijestonica žali žrtve pandemije COVID-19
Na Cetinju - sjutra Dan žalosti!
    Prijestonica Cetinje proglasiće sjutra Dan žalosti zbog alarmantne epidemiološke situacije u gradu i činjenice da je za prvih 14 dana marta preminulo deset osoba, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19. 
 
1
DPS Nikšića
Pripremaju slavlje - alibi za poraz!
    - U toku je još jedna manipulacija. Najavljena priprema slavlja zbog navodne pobjede koalicije Za budućnost Nikšića je ništa drugo do spremanje alibija za sada već izvjestan poraz ove političke skupine.
Građani Nikšića su svjedoci da je naša politička konkurencija tokom cijelog izbornog dana pokušavala raznim manipulacijama i opstrukcijama da oteža demokratski izborni proces, a isto su radili i prethodnih dana u susret izborima. Međutim, građani Nikšića su odlučili i koalicija Evropski tim za Nikšić uspjela je da i iz ovih izbora izađe kao pobjednik, što će uskoro pokazati i zvanični rezultati - saopštila je DPS Nikšića.  
 
0
Bošnjačka stranka
Preminuo Rafet Husović!
    Bivši predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović preminuo je danas u 57. godini, nakon kraće bolesti, saopštila je BS. 
 
2
Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšić
Od sjutra radi - „Call-centar“!
    „Call-centar“ MUP radiće svakog dana, počev od sjutra, 1. marta,od 8 do 20, dok će u nedjelju, 14. marta, raditi u periodu od 7 do 20. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšić oformilo „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.  
 
1
Koalicija DPS, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Patriotsko-komitskog saveza predala listu "Evropski tim za Nikšić"
Naš su cilj - prosperitet i razvoj!
    - Nikšić ima sreću, nas Nikšićane. Ponosni smo što smo samo za nekoliko dana uspjeli da skupimo 13 500 potpisa podrške., što govori kolliko je naša iskrena energija, želja za razvojem Nikšića prepoznata. Prosperitet i razvoj naš su cilj. Imamo znanje, viziju, mi želimo prosperitetnu Crnu Goru. Želimo prospeitetni, evropski Nikšić, naša politika nema alternativu. Naš jezik nijesu populističke floskule. Želimo pametan grad, pametnu poljoprivredu, ivonativnu industriju, želimo da kreiramo ambijent u kojem će mladi biti lideri. I mi imamo rješenje za sve ove ciljeve - poručila je Sanja Damjanović, predajući listu "Evropski tim za Nikšić", koju čine DPS, SD, Liberalna partija i PKSCG, za lokalne izbore 14. marta.  
 
1
Povodom Dana zaljubljenih mladi SD Nikšića poslali poruke ljubavi i sreće
Nikšić je znao - i zna da prepozna!
- Baš kao što ljubav prema tuđoj ne može biti jača od ljubavi prema sopstvenoj državi. Grad Ljuba Čupića, Vita Nikolića i Miladina Šobića, grad piva i čelika, uvijek je znao da prepozna prave vrijednosti. Tako je bilo i tako će biti. I 14. marta, ali i svakog drugog dana do danas i ubuduce - zaključio je Risto Kovačević, predsjednik mladih SD Nikšića, na skupu povodom 14. februara sa kojeg su mladi poslali poruku ljubavi gradu u kojem žive. 
 
2
Na graničnom prelazu Ranče
Oduzeti novac, laptopovi - i zastave Srbije!
    Na graničnom prelazu Ranče, tokom kontrole prilikom ulaska u Crnu Goru, policija je kod više državljana Srbije, u dva vozila pronašla i oduzela više od 26 hiljada eura, laptopove i 11 zastava te države.  
 
0
Na stambenoj zgradi u Nikšiću bez odobrenja postavljena štampane cerade sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama
Počinioce suočiti - sa zakonom!
    -Ovim putem izražavamo odlučnost da ćemo istrajati u poštovanju zakona i propisa koji su jednaki za sve građane, a svi počinioci bespravnih radnji će suočiti sa zakonskim posljedicama. Istovremeno, očekujemo da će nadležni državni organi pokrenuti postupak identifikacije i procesuirati lica koja su organizatori i učesnici aktivnosti koje se ovih dana dešavaju u Nikšiću - saopštila je SO Nikšić povodom neodobrenog postavljanja štampane cerade sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama 
 
0
Vjernici CPC nalagaili Badnjake na Cetinjskom trgu
Naša je svetinja - Crna Gora!
    - Nama ne trebaju litije da bi svijetu poručili da i mi imamo svetinje koje ćemo braniti kao zjenicu oka. Naša majka, Crna Gora, sa svojim znamenjima, njena sveta crkva pravoslavna, prijestono Cetinje sa katedrom svetog Petra, Lovćen, Ostrog, Orlov krš i nebo nad nama, za nas su imenice bez zamjenice i naše najveće svetinje! Nemamo i nećemo tuđe, rezervne, a bez naših ne možemo, kao ni bez vazduha koji udišemo. Neka sa ovim sveštenim iskrama što se od badnjaka dižu ka nebu polete i naše molitve za duše naših predaka i svih vitezova Crne Gore. I molitve za dan kada će vladika crnogorski ustati sa stolice svetoga Petra, koja mu je i zemaljskom i nebeskom pravdom predodređena da blagoslovi badnjak koji ćemo mi Bajice, Martinovići i Borilovićii, slijedeći tradiciju dužu od tri vijeka, među vas donijeti i ponosno naložiti. Ostaviše nam naši preci kao amanet i blagoslov da badnjak nala7emo svoj Crnoj Gori i visoko uzdignemo ruku slobodarstva i dostojanstva. Nedamo nikome da nam tu muko pogasi, kao što nijesu dali ni oni pod Ostrogom, na Skadru i Tarabošu, na Grahovcu i Mojkovcuna Vučjem dolu, Krusima i Carevom lazu i drugim oltarima crnogorske istorije . To je za nas Bajice imanitet i naša zakletva i naša rezolucija - naglasio je Niko Martinović, čestitajući najradosniji hrišćanski praznik najljepšim pozdravom - Mir Boji, Hristos se rodi! 
 
0
Položeni vijenci na spomenik herojima Božićnog ustanka i na spomenik Lovćenska vila
Ustali protiv - nestajanja Crne Gore!
    -Poklanjajući se sjenima učesnika Božićnog ustanka, odajemo počast našim sunarodnicima koji su ustali protiv nestajanja Crne Gore i njenog potlačavanja - naglasio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, polažući danas - sa predsjednicom SO Majom Ćetković i predsjednikom Udruženja boraca NOR i antifašista Cetinja Stevanom Radunovićem - vijence na spomenik herojima Božićnog ustanka na Bajicama i na spomenik Lovćenska vila. 
 
3
Akcija "Petarda" u Nikšiću
Oduzeto 2.509 petardi!
    Nikšićka policija je prilikom kontrole vozila pronašla i oduzela 2.509 petardi i drugih pirotehničkih sredstava. 
 
1
Krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba
Nikšićanin podizao - tuđom karticom!
    Protiv A.B. (25) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje u produženom trajanju 
 
2
Nikšić
Prekršajne prijave - zbog droge!
    Pripadnici interventne grupe su u dvorištu jedne Osnovne škole u Nikšiću legitimisali B.M. (20), S.P. i G.D. iz Nikšića, kojom prilikom su od B.M. oduzeli jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana. 
 
1
U policijskoj akciji "Toranj" u Pljevljima otkrivena kriminalna organizacija koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom, držanjem i stavljanjem u promet opojnih droga
Tužilaštvu pet prijava - jedan u bjekstvu!
- Slobode su lišeni M.M, N.N. i N.O. Pretresom stana kod jednog od pripadnika ove kriminalne grupe pronađena je i zaplijenjena jedna automatska puška sa dva okvira municije a oduzeto je i vozilo marke ´Porsche Cayenne´. Krivičnom prijavom podnešenom juče Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, procesuirano je osam lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od osam procesuiranih, tri su uhapšena ranije u Srbiji, tri su lišena slobode na dan realizacije akcije, dok se jedno lice nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog djela, a za jednim licem policija intenzivno traga - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom akcije "Toranj", u kojoj su u Pljevljima uhapšene tri osobe, pripadnici kriminalne grupe, za koju se sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Specijalnom državnom tužilaštvu u okviru iste akcije podnijeto je još pet krivičnih prijava.  
 
1
Cetinjani odgovorili amfilohiju Radoviću na namjeru da obnavi kapel Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu
Cetinje to - dozvoliti neće!
    -Dok se zemlja oko sunca kreće, Cetinje to dozvoliti neće!"- crnogorske patriote sa Cetinja postavile su rano jutros transparent, kojim su poslali jasnu poruku da neće dozvoliti obnavaljanje kapele Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu, ali i gradnju crkve Svete Trojice na prostoru između Biljarde i Vladinog doma na Cetinju.  
 
0
Rasvijetljeno podmetanje požara u Pljevljima
Plaćen da - podmetne požare!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja, radeći na rasvjetljavanju djela izvršenih na štetu članova organizovanih kriminalnih grupa, rasvijetlili dva podmetanja požara na štetu pripadnika organizovane kriminalne grupe R.R. (60).
Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari slobode je lišen D.D. (36) iz Pljevalja. On je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|