e - dopisnik

1
Prijestonica povodom Dana državnosti poklonila građanima i građankama Cetinja i Crne Gore
"Luča" pjeva - "Iskra u kamenu"!
    Prijestonica Cetinje pripremila je spot povodom Dana državnosti kao poklon građanima i građankama Cetinja i Crne Gore. Reditelj spota je Aleksandar Vujović, a producent Prijestonica Cetinje. Numeru "Iskra u kamenu" izvodi hor "Luča" sa Cetinja. Aranžer i dirigent kompozicije jeste profesor Radovan Papović. 
 
2
Predstavnixci "Demokratske" i "DF" nasilno ušli u SO Budva
Ne priznaju - otimačinu vlasti!
    - Danas smo ponovo na radnom mjestu. Međutim, imam informaciju da će mene i kolege iz odborničkog i poslaničkog kluba "Demokkratske Crne Gore" nasilno uhapsiti i privesti, po nalogu Vladimira Bulatovića, Snežane Kuč. Malo im je bilo što su krvavili ruke onaj dan, nego hhoće i dalje. Odbornici koji stoje iza ove otimačine, iza uzurpacije vlasti identično su odgovorni kao i ovo kao i ovo dvoje. Zato ću ihsada imenom i prezimenom pročitati. Ovi ljudi izvršili su pravno nasilje, uzurpirali vlast kriminalnim djelima falsifikovanjem isprava, pečata, djelovodnika sproveli su nešto što se sprovesti ne može. Mi to ne priznajemo - obratio se Krsto Radovi´ gra]anima okupljebim ispred ygrade SO Budva nakon [to su predstavnixci "Demokratske" i "DF" nasilno ušli u opštinske prostorije. 
 
2
U Budvi, zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja
Uhapšen i - načelnik Komunalne policije!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Specijalnog policijskog odjeljenja su protiv načenika Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva A.M. (41) i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“ d.o.o. Budva I.Đ. (43) Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Oni su lišeni slobode i privedeni Specijalnom državnom tužilašatvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.  
 
1
Savjet za građansku kontrolu rada policije zasijedao vanredno u Budvi
Prekoračena policijska ovlašćenja!
    - Nije realizovana preporuka identifikacije pripadnika policije, službenici Centra bezbjednosti Bar prekoračili su policijska ovlašćenja - konstatovao je kasno sinoć, na vanrednoj sjednici u Budvi, Savjet za građansku kontrolu rada policije, koji je pokazao i zabrinutost zbog toga što su pripadnici Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja u Budvi sprečavali kolege iz policije da obavljaju radne zadatke 
 
1
Uprava javnih radova i “Fidija” potpisali ugovor za posao u Sutomoru vrijedan 970 hiljada eura
Rekonstruisaće trg - i šetalište!
    Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće “Fidija”, potpisali su ugovor o prvoj fazi rekonstrukcije trga i šetališta u Sutomoru, u vrijednosti skoro 970 hiljada eura. 
 
1
Mitropolija crnogorsko-primorska (Pravoslavna crkvena opština Ulcinj) nedozvoljeno gradila
Ruše objekat koji - devastira prostor!
    U Zoganju, Ulcinj, danas je započeto rušenje nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora. 
 
0
Beranska policija uhapsila J.M.
U pucnjavi - ranjena prolaznica!
    -Beranska policija je, na osnovu operativnih informacija locirala i uhapsila J.M. (51) koji se potraživao zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Uprava policije Crne Gore demantuje portal RTV Budva
Šire paniku - "na pjeni ood mora"!
    - Očigledno je, u cilju širenja panike i nereda, plasirana još jedna vijest koja ne odgovara istini i to da su agenti Agencije za nacionalnu bezbjednost na tajnom zadatku u Budvi - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom navoda portala RTV Budva u tekstu pod naslovom „ANB na tajnom zadatku u Budvi?“.
 
 
0
Barska policija lišila slobode B.N. (24) iz Podgorice
"Pod gasom" - preticao u tunelu!
    Barska policija lišila je slobode B.N. (24) iz Podgorice koji je upravljao putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola. On je upravljajući vozilom sa koncentracijom od 1,13 g/kg alkohola u organizmu preticao više vozila u tunelu „Sozina“. 
 
0
Rekli su - nezavisni poslanik u SO Budva Stevan Džaković
"DF" bi da - ugasi sve crnogorsko!
    - U "DF" sam, očito, bio jedini Crnogorac. Kako je rekao Carević, on je tražio od lidera "DF" da ne budem oodbornik. Očigledno im je bio neophodan taj Crnogorac sada kada žele da ugase sve crnogorsko, očekuju da budem njihova marioneta. Izbacili su oni mene davno iz "DF", još jednom im velika hvala na tome. Parola im je bila pomirenje Srba i Crnogoraca, da bi na kraju njih napustili apsoolutno svi Crnogorci. Tamo se neću vratiti, da im ne kvarim prosjek. Jesam li u pravu rećiće birači na izborima, ali smatram da sam im 2016. donio dva mandata. Tvrdim da imam prava više od jednog odbornika iz te "Crnogorske". Zbog građana koji su glasali za mene nemam pravo da ga prepustim onima koji čine sve da ugase Crnu Goru. Kao Crnogorac, zna se moja familija. Borio sam se protiv kriminala, korupcije i nepravde i to ću nastaviti - naglasio je nezavisni poslanik u SO Budva Stevan Džaković. 
 
0
DPS Budve podnijetiće krivičnu prijavu protiv predsjednika SO Budva
Da odgovara - organizator haosa!
    - Demokratska partija socijalista će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića, pa nek odlazeći organizator haosa i nereda na skupštinskom zasijedanju pred nadležnim organima, objasni razloge koji su ga motivisali da svjesno krši Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut opštine Budva i poslovnik o radu - saopštio je DPS Budve, ocjenjući da "Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine opštine Budva pogazio Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Budva, jer odbornicima nije omogućio da iskoriste Ustavom zagarantovano pravo da glasaju, očekivan je i jedini ispravan". 
 
0
Bio je na čelu Budve od 2005. do kraja 2010.
Preminuo Rajko Kuljača!
    Preminuo je bivši gradonačelnik Budve, Rajko Kuljača u 54. godini, na putu do kotorske bolnice, od srčanih problema. 
 
0
Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić
"Interesantnom" - oduzeli oružje!
    Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić u kontinuitetu realizuju pojačane planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana.
Nikšićka policija je na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.R. (38) iz Nikšića. 
 
0
Mojkovac
Ugovoren završetak - pasarele!
    Uprava javnih radova potpisala je danas sa podgoričkim preduzećem „Fidija“ ugovor o drugoj fazi izgradnje pješačkog mosta u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje.
Vrijednost ugovorenih radova druge faze iznosi 1,2 miliona eura, koje iz Kapitalnog budžeta izdvaja Vlada Crne Gore. Računajući i prvu fazu, ukupna investicija iznosi oko 2,2 miliona eura. 
 
1
Barska policija u akciji "Potvrda" kontrolisala poštovanje mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa
Za 23 krivična djela - procesuirano 12 osoba!
    Barska policija je, u cilju kontrolisanja poštovanja mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, sprovela plansku akciju „Potvrda” i proceuriali 12 osoba za 23 krivična djela.  
 
1
Najveći broj građana Opštine Cetinje poštuje mjere i naredbe
Krivične prijave - protiv 20 osoba!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su od 13. marta do 16. aprila, odnosno za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja novog koronavirusa podnijeli krivične prijave protiv ukupno 20 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
Najveći broj građana Opštine Cetinje poštuje mjere i naredbe.  
 
0
Bijelo Polje
U kućnoj izolaciji - cijelo selo!
    Institut za javno zdravlje potvrdio je pet novih slučajeva zaraženih korona virusom u Bijelom Polju, čime se ukupan broj oboljelih povećao na šest. Uzorci su uzeti od 27 osoba iz sela Biokovac, a svi stanovnici sela u kojem je potvrđeno prisustvo virusa su u kućnoj izolaciji. 
 
1
Policija intenzivno radi na rasvijetljavanju ubistva u Herceg Novom
Ispalio u žrtvu - više hitaca!
    Jutros je u Herceg Novom oko 09,10 došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu Š.R. (36).
Za sada nepoznato osoba ispalila je više projektila iz vatrenog oružja u pravcu Š.R. kojom prilikom je on smrtno stradao.
 
 
1
Tragedija u Pljevljimma
Ubio ga - presudio sebi!
    Policija je postupajući po prijavi izašla na na lice mjesta u Boljanićkoj ulici gdje je zatekla dva beživotna tijela, N.D. (66) iz Pljevalja i A.D. (56) iz Pljevalja.
U neposrednoj blizini A.D. pronađeno je i vatreno oružje – pištolj. 
 
1
Policija u Baru pretresla stan i prostorije kooje koristi S.V. (49)
Pronašli mu - oružje i municiju!
    Policija je u Baru, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Baru, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.V. (49) kojom prilikom je pronađena određena količina oružja i municije.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|