e - dopisnik

1
Na putu Podgorica - Bar
Dozvoljeno 80 - vozio 166!
    Podgoričanin A.K. (30) uhapšen je zbog brze vožnje na putu Podgorica - Bar.
On je, kako je saopšteno iz Uprave policije, na dijelu puta gde je dozvoljena brzina 80 kilometara na sat, vozilo brzinom od 166 kilometara na sat!
 
 
1
Zbog muzičkog koncerta u Ulcinju organizator kažnjen 3 500 eura
Odgovaraće i - krivično!
    Ulcinjska policija je danas nadležnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv F.H. iz Ulcinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

 
 
1
URožajama otvorio Agrobiznis centar i drvoprerađivački pogon
Realizuju projekte - za ubrzaniji razvoj!
-U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji ravoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 mil. €. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak“, ocijenio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović tokom sastanka sa rukovodstvom Opštine.
Simović je otvorio Agrobiznis centar u Rožajama koji će, kako je kazao, biti nova „značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima Rožaja u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova“. 
 
1
Crnogorski premijer čestitao rukovodstvu opštine na realizaciji planiranih projekata i nastavku uspješnog razvoja grada
Obezbijediće realizaciju - vizije razvoja Aerodroma!
    Sljedeća vlada, koju će dominantno formirati Demokratska partija socijalista, beskompromisno obezbijediti realizaciju nove vizije razvoja Aerodroma Crne Gore u interesu Podgorice, Tivta i cijele Crne Gore bez obzira ako će u tom procesu biti pogođen nečiji pojedinačni ili partijski interes - poručio je u Tivtu predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, čestitajući rukovodstvu opštine na realizaciji planiranih projekata i nastavku uspješnog razvoja grada  
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede u radnoj posjeti Kolašinu
Država stvorila uslove - investiraju i drugi!
    - Unaprijedili smo poslovni ambijent, gradimo autoput, pokrenuli smo izgradnju skijališta vrijednih 120 miliona eura i do sada investirali preko 55 miliona eura. U Kolašinu je do sada investirano preko 30 od ukupno 50 miliona eura koliko je već ugovoreno, za izgradnju žičara i prateće infrastrukture. Izdašnom bespovratnom podrškom obezbijedili smo dinamičan razvoj poljoprivrede, investiramo u seosku putnu i vodovodnu infrastrukturu, unapređujemo sektor drvoprerade… istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede Milutin Simović tokom radne posjete Opštini Kolašin. 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore otvorio u Plavu obnovljeni gradski trg
U novomm mandatu - put za Dečane!
    - U narednom mandatu želimo da realiizujemo dva krupna, važna projekta koji su ključni za građane Plava, za kvalitet njihovog života, za otvaranjje Plava i, naravno, za Crnu goru i njenu ekonomiju. To je izgradnja puta Plav - Dečani. Radimoo zajedno sa kosovskom vladom, koja je završila značajan dio. U završnoj smo fazi izrade glavvnogg projekta. Vrijednost te investicije je preko 15 miliona eura i očekujem da ćemo ideće godine početi radove. Sa Vladom Kosova dogovorićemo zajedničko finansiranje najvrijednije investicije, tunela koji će otvoriti Plav i pružiti nemjerljive prilike, posebno za mlade. Drugi važan projekat je rekultivacija Plavskog jezera - poručio je, otvarajući obnovljeni gradski trg u Plavu, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je obišao više gradilišta infrastrukturnih objekata. 
 
0
I u Šavniku otvoren omladinski servis
Podstiču mlade da - koriste benefite!
    - Svjesni smo da posebnim osvrtom koji ukazujemo sjevernoj regiji, podstičemo mlade da prepoznaju benefite koje im pružaju njihovi gradovi, te im šaljemo poruku da će se ti benefiti dodatno uvećati - ukazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović, koji je danas, sa predsjednikom opštine Šavnik Vlatkom Vukovićem otvorio omladinski servis u čiju je rekonstrukciju, kancelarijsku i kompjutersku opremu uloženo preko 30.000 eura.  
 
0
Kršio mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa
Krivična protiv - sveštenika!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog kršenja mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa dok je jedna osoba lišena slobode zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
 
 
3
Ministar unutrašnjih poslova uručio u Nikšiću ključeve za 105 stanova pripadnicima službi bezbjednosti
Obezbijeđen pripadnik - najbolje obezbijeđuje!
    - Zadovoljstvo mi je što se i u Nikšiću rješava stambeno pitanje za više od 100 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Izgradnjom stanova za pripadnike bezbjednosnih struktura, država ukazuje poštovanje onima koji svojim profesionalnim i odgovornim radom danonoćno brinu o našoj bezbjednosti i koji su svoj život posvetili tome da Crna Gora bude sigurna. Jednako tako, u kontinuitetu radimo na unapređenju uslova rada, boljoj tehničkoj opremljenosti i usavršavanju kadrovskih kapaciteta i time pokazujemo da država stoji iza onih koji su garant mira i sigurnosti i da cijeni njihovu hrabrost, odlučnost i požrtvovanost - naglasio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uručujući danas u Nikšiću pripadnicima službi bezbjednosti ključeve za 105 stanova. 
 
2
Zbog liturgije na lokalitetu tvrđave Haj Nehaj
Krivična protiv - sveštenika!
    Barska policija je, po nalogu nadležnog državnog tužioca, podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim prospisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
On je ovo krivično djelo počinio na tako što je 12. jula održao liturgiju u prisustvu građana na lokalitetu tvrđave Haj Nehaj.  
 
2
Izložba Crnogorska savremena skulptura iz fonda CSUCG na festivala “Grad Teatar”
U postavci - 12 skulptura!
          - Tvrdoću kamena, oblik, boju i strukturu drveta, mekoću gline, topivost i sjaj metala... umjetnik može iskorišćavati, izraziti, naglasiti, a ista ta specifična svojstva svakog materijala može i negirati. Savremena crnogorska skulptura, koja čini ovu izložbu, je raznovrsna, što i potvrdjuju radovi koji je čine, kako po tehnici tako i po načinu tretiranja forme - zapisala je Marina Čelebić o izložbi Crnogorska savremena skulptura, koja će od sjutra do 22. avgusta biti otvorena festivala “Grad Teatar” u prostoru crkve Santa Maria in Punta u Starom gradu u Budvi.
Izložbu čini 12 skulptura savremene umjetnosti Crne Gore, u izboru Marine Čelebić, muzejske savjetnice Centra.  
 
1
Kolašin 1600
Do kraja godine - novih šest kilometara ski staza!
    Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 miliona eura, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza.  
 
1
Nikšićka policija reagovala po prijavi
Osumnjičen za - paljenje zastave!
    Nikšićka policija reagovala je po prijavu da je narušen javni red i mir u Ulici Vuka Karadžića u tom gradu i procesuirala R.V.(20) zbog sumnje da je fizički napao V.Š (23) i O.P (20) i zapalio zastavu Crne Gore. 
 
1
Prijestonica povodom Dana državnosti poklonila građanima i građankama Cetinja i Crne Gore
"Luča" pjeva - "Iskra u kamenu"!
    Prijestonica Cetinje pripremila je spot povodom Dana državnosti kao poklon građanima i građankama Cetinja i Crne Gore. Reditelj spota je Aleksandar Vujović, a producent Prijestonica Cetinje. Numeru "Iskra u kamenu" izvodi hor "Luča" sa Cetinja. Aranžer i dirigent kompozicije jeste profesor Radovan Papović. 
 
2
Predstavnixci "Demokratske" i "DF" nasilno ušli u SO Budva
Ne priznaju - otimačinu vlasti!
    - Danas smo ponovo na radnom mjestu. Međutim, imam informaciju da će mene i kolege iz odborničkog i poslaničkog kluba "Demokkratske Crne Gore" nasilno uhapsiti i privesti, po nalogu Vladimira Bulatovića, Snežane Kuč. Malo im je bilo što su krvavili ruke onaj dan, nego hhoće i dalje. Odbornici koji stoje iza ove otimačine, iza uzurpacije vlasti identično su odgovorni kao i ovo kao i ovo dvoje. Zato ću ihsada imenom i prezimenom pročitati. Ovi ljudi izvršili su pravno nasilje, uzurpirali vlast kriminalnim djelima falsifikovanjem isprava, pečata, djelovodnika sproveli su nešto što se sprovesti ne može. Mi to ne priznajemo - obratio se Krsto Radovi´ gra]anima okupljebim ispred ygrade SO Budva nakon [to su predstavnixci "Demokratske" i "DF" nasilno ušli u opštinske prostorije. 
 
2
U Budvi, zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja
Uhapšen i - načelnik Komunalne policije!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Specijalnog policijskog odjeljenja su protiv načenika Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva A.M. (41) i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“ d.o.o. Budva I.Đ. (43) Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Oni su lišeni slobode i privedeni Specijalnom državnom tužilašatvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.  
 
1
Savjet za građansku kontrolu rada policije zasijedao vanredno u Budvi
Prekoračena policijska ovlašćenja!
    - Nije realizovana preporuka identifikacije pripadnika policije, službenici Centra bezbjednosti Bar prekoračili su policijska ovlašćenja - konstatovao je kasno sinoć, na vanrednoj sjednici u Budvi, Savjet za građansku kontrolu rada policije, koji je pokazao i zabrinutost zbog toga što su pripadnici Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja u Budvi sprečavali kolege iz policije da obavljaju radne zadatke 
 
1
Uprava javnih radova i “Fidija” potpisali ugovor za posao u Sutomoru vrijedan 970 hiljada eura
Rekonstruisaće trg - i šetalište!
    Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće “Fidija”, potpisali su ugovor o prvoj fazi rekonstrukcije trga i šetališta u Sutomoru, u vrijednosti skoro 970 hiljada eura. 
 
1
Mitropolija crnogorsko-primorska (Pravoslavna crkvena opština Ulcinj) nedozvoljeno gradila
Ruše objekat koji - devastira prostor!
    U Zoganju, Ulcinj, danas je započeto rušenje nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora. 
 
0
Beranska policija uhapsila J.M.
U pucnjavi - ranjena prolaznica!
    -Beranska policija je, na osnovu operativnih informacija locirala i uhapsila J.M. (51) koji se potraživao zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|