e - dopisnik

0
Kršio mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa
Krivična protiv - sveštenika!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog kršenja mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa dok je jedna osoba lišena slobode zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
 
 
3
Ministar unutrašnjih poslova uručio u Nikšiću ključeve za 105 stanova pripadnicima službi bezbjednosti
Obezbijeđen pripadnik - najbolje obezbijeđuje!
    - Zadovoljstvo mi je što se i u Nikšiću rješava stambeno pitanje za više od 100 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Izgradnjom stanova za pripadnike bezbjednosnih struktura, država ukazuje poštovanje onima koji svojim profesionalnim i odgovornim radom danonoćno brinu o našoj bezbjednosti i koji su svoj život posvetili tome da Crna Gora bude sigurna. Jednako tako, u kontinuitetu radimo na unapređenju uslova rada, boljoj tehničkoj opremljenosti i usavršavanju kadrovskih kapaciteta i time pokazujemo da država stoji iza onih koji su garant mira i sigurnosti i da cijeni njihovu hrabrost, odlučnost i požrtvovanost - naglasio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uručujući danas u Nikšiću pripadnicima službi bezbjednosti ključeve za 105 stanova. 
 
2
Zbog liturgije na lokalitetu tvrđave Haj Nehaj
Krivična protiv - sveštenika!
    Barska policija je, po nalogu nadležnog državnog tužioca, podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim prospisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
On je ovo krivično djelo počinio na tako što je 12. jula održao liturgiju u prisustvu građana na lokalitetu tvrđave Haj Nehaj.  
 
2
Izložba Crnogorska savremena skulptura iz fonda CSUCG na festivala “Grad Teatar”
U postavci - 12 skulptura!
          - Tvrdoću kamena, oblik, boju i strukturu drveta, mekoću gline, topivost i sjaj metala... umjetnik može iskorišćavati, izraziti, naglasiti, a ista ta specifična svojstva svakog materijala može i negirati. Savremena crnogorska skulptura, koja čini ovu izložbu, je raznovrsna, što i potvrdjuju radovi koji je čine, kako po tehnici tako i po načinu tretiranja forme - zapisala je Marina Čelebić o izložbi Crnogorska savremena skulptura, koja će od sjutra do 22. avgusta biti otvorena festivala “Grad Teatar” u prostoru crkve Santa Maria in Punta u Starom gradu u Budvi.
Izložbu čini 12 skulptura savremene umjetnosti Crne Gore, u izboru Marine Čelebić, muzejske savjetnice Centra.  
 
1
Kolašin 1600
Do kraja godine - novih šest kilometara ski staza!
    Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 miliona eura, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza.  
 
1
Nikšićka policija reagovala po prijavi
Osumnjičen za - paljenje zastave!
    Nikšićka policija reagovala je po prijavu da je narušen javni red i mir u Ulici Vuka Karadžića u tom gradu i procesuirala R.V.(20) zbog sumnje da je fizički napao V.Š (23) i O.P (20) i zapalio zastavu Crne Gore. 
 
1
Prijestonica povodom Dana državnosti poklonila građanima i građankama Cetinja i Crne Gore
"Luča" pjeva - "Iskra u kamenu"!
    Prijestonica Cetinje pripremila je spot povodom Dana državnosti kao poklon građanima i građankama Cetinja i Crne Gore. Reditelj spota je Aleksandar Vujović, a producent Prijestonica Cetinje. Numeru "Iskra u kamenu" izvodi hor "Luča" sa Cetinja. Aranžer i dirigent kompozicije jeste profesor Radovan Papović. 
 
2
Predstavnixci "Demokratske" i "DF" nasilno ušli u SO Budva
Ne priznaju - otimačinu vlasti!
    - Danas smo ponovo na radnom mjestu. Međutim, imam informaciju da će mene i kolege iz odborničkog i poslaničkog kluba "Demokkratske Crne Gore" nasilno uhapsiti i privesti, po nalogu Vladimira Bulatovića, Snežane Kuč. Malo im je bilo što su krvavili ruke onaj dan, nego hhoće i dalje. Odbornici koji stoje iza ove otimačine, iza uzurpacije vlasti identično su odgovorni kao i ovo kao i ovo dvoje. Zato ću ihsada imenom i prezimenom pročitati. Ovi ljudi izvršili su pravno nasilje, uzurpirali vlast kriminalnim djelima falsifikovanjem isprava, pečata, djelovodnika sproveli su nešto što se sprovesti ne može. Mi to ne priznajemo - obratio se Krsto Radovi´ gra]anima okupljebim ispred ygrade SO Budva nakon [to su predstavnixci "Demokratske" i "DF" nasilno ušli u opštinske prostorije. 
 
2
U Budvi, zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja
Uhapšen i - načelnik Komunalne policije!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Specijalnog policijskog odjeljenja su protiv načenika Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva A.M. (41) i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“ d.o.o. Budva I.Đ. (43) Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Oni su lišeni slobode i privedeni Specijalnom državnom tužilašatvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.  
 
1
Savjet za građansku kontrolu rada policije zasijedao vanredno u Budvi
Prekoračena policijska ovlašćenja!
    - Nije realizovana preporuka identifikacije pripadnika policije, službenici Centra bezbjednosti Bar prekoračili su policijska ovlašćenja - konstatovao je kasno sinoć, na vanrednoj sjednici u Budvi, Savjet za građansku kontrolu rada policije, koji je pokazao i zabrinutost zbog toga što su pripadnici Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja u Budvi sprečavali kolege iz policije da obavljaju radne zadatke 
 
1
Uprava javnih radova i “Fidija” potpisali ugovor za posao u Sutomoru vrijedan 970 hiljada eura
Rekonstruisaće trg - i šetalište!
    Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće “Fidija”, potpisali su ugovor o prvoj fazi rekonstrukcije trga i šetališta u Sutomoru, u vrijednosti skoro 970 hiljada eura. 
 
1
Mitropolija crnogorsko-primorska (Pravoslavna crkvena opština Ulcinj) nedozvoljeno gradila
Ruše objekat koji - devastira prostor!
    U Zoganju, Ulcinj, danas je započeto rušenje nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora. 
 
0
Beranska policija uhapsila J.M.
U pucnjavi - ranjena prolaznica!
    -Beranska policija je, na osnovu operativnih informacija locirala i uhapsila J.M. (51) koji se potraživao zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Uprava policije Crne Gore demantuje portal RTV Budva
Šire paniku - "na pjeni ood mora"!
    - Očigledno je, u cilju širenja panike i nereda, plasirana još jedna vijest koja ne odgovara istini i to da su agenti Agencije za nacionalnu bezbjednost na tajnom zadatku u Budvi - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom navoda portala RTV Budva u tekstu pod naslovom „ANB na tajnom zadatku u Budvi?“.
 
 
0
Barska policija lišila slobode B.N. (24) iz Podgorice
"Pod gasom" - preticao u tunelu!
    Barska policija lišila je slobode B.N. (24) iz Podgorice koji je upravljao putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola. On je upravljajući vozilom sa koncentracijom od 1,13 g/kg alkohola u organizmu preticao više vozila u tunelu „Sozina“. 
 
0
Rekli su - nezavisni poslanik u SO Budva Stevan Džaković
"DF" bi da - ugasi sve crnogorsko!
    - U "DF" sam, očito, bio jedini Crnogorac. Kako je rekao Carević, on je tražio od lidera "DF" da ne budem oodbornik. Očigledno im je bio neophodan taj Crnogorac sada kada žele da ugase sve crnogorsko, očekuju da budem njihova marioneta. Izbacili su oni mene davno iz "DF", još jednom im velika hvala na tome. Parola im je bila pomirenje Srba i Crnogoraca, da bi na kraju njih napustili apsoolutno svi Crnogorci. Tamo se neću vratiti, da im ne kvarim prosjek. Jesam li u pravu rećiće birači na izborima, ali smatram da sam im 2016. donio dva mandata. Tvrdim da imam prava više od jednog odbornika iz te "Crnogorske". Zbog građana koji su glasali za mene nemam pravo da ga prepustim onima koji čine sve da ugase Crnu Goru. Kao Crnogorac, zna se moja familija. Borio sam se protiv kriminala, korupcije i nepravde i to ću nastaviti - naglasio je nezavisni poslanik u SO Budva Stevan Džaković. 
 
0
DPS Budve podnijetiće krivičnu prijavu protiv predsjednika SO Budva
Da odgovara - organizator haosa!
    - Demokratska partija socijalista će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića, pa nek odlazeći organizator haosa i nereda na skupštinskom zasijedanju pred nadležnim organima, objasni razloge koji su ga motivisali da svjesno krši Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut opštine Budva i poslovnik o radu - saopštio je DPS Budve, ocjenjući da "Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine opštine Budva pogazio Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Budva, jer odbornicima nije omogućio da iskoriste Ustavom zagarantovano pravo da glasaju, očekivan je i jedini ispravan". 
 
0
Bio je na čelu Budve od 2005. do kraja 2010.
Preminuo Rajko Kuljača!
    Preminuo je bivši gradonačelnik Budve, Rajko Kuljača u 54. godini, na putu do kotorske bolnice, od srčanih problema. 
 
0
Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić
"Interesantnom" - oduzeli oružje!
    Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić u kontinuitetu realizuju pojačane planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana.
Nikšićka policija je na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.R. (38) iz Nikšića. 
 
0
Mojkovac
Ugovoren završetak - pasarele!
    Uprava javnih radova potpisala je danas sa podgoričkim preduzećem „Fidija“ ugovor o drugoj fazi izgradnje pješačkog mosta u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje.
Vrijednost ugovorenih radova druge faze iznosi 1,2 miliona eura, koje iz Kapitalnog budžeta izdvaja Vlada Crne Gore. Računajući i prvu fazu, ukupna investicija iznosi oko 2,2 miliona eura. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|