e - dopisnik

2
Treći u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region
Snažan zemljotres - kod Nevesinja!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju 10,19 registrovao je snažan zemljotres, sa epicentrom 12 kilometara zapadno od Nevesinja. Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale.
Ovo je treći u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region, a Na osnovu teorijskog modela makroseizmickog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
2
U 3,54
Razoran zemljotres - kod Drača!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 3,54 registrovao jje razoran zemljotres sa epicentrom na 12 km jugoistočno od Drača (Albanija).
Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 6.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VIII-IX stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 12 kilometara.  
 
2
Krivična prijava protiv V.F. (40) iz Mojkovca
Naplatio i - nedovršeno!
    Policija je u Kolašinu podnijela krivičnu prijavu protiv V.F. (40) iz Mojkovca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara na štetu L.B. (37) iz Kolašina. 
 
2
Barska policije rasvijetlila 14 imovinskih delikata
Maloljetnica počinila - 14 krađa!
    Policija je u Baru lišila slobode Z.K. (42) i M.P. (60), oba iz Republike Srbije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa na štetu maloprodajne optičarske radnje u Baru. Osim toga, rasvijetljeno je i 13 krađa izvršenih na štetu više lica dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava zbog oružja u ilegalnom posjedu.  
 
1
Povodom napada na odbornika "Demokrata" na Cetinju
Policija preduzela sve!
    Policija je preduzela sve iz svoje nadležnosti i podnijela krivičnu prijavu protiv V.B. (27) iz Cetinja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom napada na odbornika "Demokrata" na Cetinju. 
 
1
Krivična prijava protiv L.E. (37) iz Rožaja
Proganjala preko - instagrama!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje podnijeli krivičnu prijavu protiv L.E. (37) iz Rožaja zbog sumnje da je počinila krivično djelo proganjanje.  
 
0
Lišena slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju
Mladića ubola nožem!
    Policijski službenici su lišili slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu D.T. (25) iz Berana.
Osim toga, zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči, a u vezi sa ovim događajem, slobode su lišeni V.M. (32), J.R. (46) i R.R. (37).
 
 
2
Policija na Cetinju lišila slobode V.L. (20)
Našli mu - pištolj i 17 metaka!
    Policija je na Cetinju, prilikom kontrole vozila, od lica V.L. (20) koji je upravljao pmv marke „Audi A8“, pronašla i oduzela pištolj marke „Glock“, kao i 17 komada metaka kalibra 9mm. 
 
2
Potražuje se po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Vašington
Amerikanac uhvaćen - u Ulcinju!
    Policija je u Ulcinju izvela ciljanu potragu i lišila slobode R.Z.R. (33) iz Sjedinjenih Američkih Država.  
 
1
Jutros oko 3,40 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao manji zemljotres
"Zaljuljalo" kod - Brajića!
    Jutros oko 3,40 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres manje jačine, sa epicentrom tri kilometra sjeveroistočno od Brajića.  
 
0
U Nikšiću realizovana višemjesečna akcija „Piazza“
Desetoro lišeno slobode!
    Danas u Nikšiću realizovana višemjesečna akcija „Piazza“ usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Nikšića. Tokom akcije procesuirano je ukupno 81 lice zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Danas i juče podnijete su krivične prijave protiv 16 osoba od kojih je 10 lišeno slobode.  
 
0
Presjecanje lanca krijumčarenja opojnih droga u Beranama
Heroin pronašli - u napuštenom objektu!
    Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti u cilju presjecanja lanca krijumčarenja opojnih droga, u napuštenom objektu pronašli i izuzeli 1,6 kilograma praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.  
 
2
Policija u Baru rasvijetlila 13 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Maloljetnik "operisao" - po plaži!
               Službenici Uprave policije su u Baru preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti rasvijetlili 13 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta koja su počinjena tokom turističke sezone. Procesuiran je maloljetni L.B. (14) iz Podgorice. 
 
2
U Beranama lišeno slobode bezbjednosno interesantna osoba
Priveden zbog - pištolja!
    Službenici Uprave policije su danas u Beranama lišili slobode bezbjednosno interesantnu osobu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
2
Krivična prijava protiv Ž.P. (20) člana jedne organizovane kriminalne grupe
Rasvijetljeno podmetanje požara!
    Službenici Uprave policije su u Cetinju rasvijetlili podmetanje požara na vozilu iz 2018. godine.
Krivična prijava je nadležnom državnom tužiocu podnijeta protiv člana jedne organizovane kriminalne grupe Ž.P. (20) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na štetu bezbjednosno interesantnog lica B.P.  
 
2
Tivat
Uhapšeni po potjernici!
    Službenici Uprave policije su danas u Tivtu, u okviru ciljane protrage koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim službama Portugala i Republike Hrvatske, lišili slobode dvije osobe koja se potražuju od strane NCB Interpol Lisabon zbog trgovine drogom.
Policijski službenci su danas lišili slobode M.A. (46) i Ž.B. (53), državljani Republike Hrvatske.  
 
1
Policija u Nikšiću lišila slobode S.M. (72)
Osumnjičen za - pokušaj ubistva!
    Službenici Uprave policije u Nikšiću lišili su slobode S.M. (72) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu B.B. (60).

 
 
1
Službenici Uprave policije u Baru lišili slobode D.Ž. (61) državljanku Kazahstana
Ubila ga - hladnim oružjem!
    Službenici Uprave policije su u Baru lišili slobode D.Ž. (61) državljanku Kazahstana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo na štetu I.Š. (61) državljanina Kazahstana. 
 
1
Nikšić
Počela izgradnja - doma za stare!
    Izgradnju Doma za stare u Nikšiću površine gotovo deset hiljada kvadratnih metara sa 104 smještajne jedinice za 208 osoba, svečano su počeli Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, šef Evropska unija u Crnoj Gori u Crnoj Gori Aivo Orav i predsjednik Opština Nikšić Veselin Grbović.
Ukupna vrijednost projekta izgradnje objekta iznosi 7,4 miliona eura od čega su 3,3 miliona donatorska sredstva. 
 
1
Policijski pretresi u Danilovgradu
Oduzeto oružje - municija, eksploziv!
    Službenici Uprave policije juče u Danilovgradu izvršili su pretrese na dvije lokacije i pronašli eksploziv, oružje, municiju i druge predemete. Slobode je lišen S.J. (46) iz Danilovgrada.
Postupajući na osnovu prethodno pribavljenje naredbe nadležnog sudije za istragu policija je izvršila pretrese na dvije lokacije u Danilovgradu koje koriste S.J. i D.J.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|