e - dopisnik

2
Ministar kulture na Cetinju
Prijestonica dobija - bioskop!
    -Zadovoljstvo mi je što smo pokrenuli aktivnosti na revitalizaciji prikazivaèke djelatnosti u Prijestonici, jer æe timedodatno biti upotpunjena kulturna ponudaovog grada. Prijestonica je veæ izabrala i lokaciju, rijeè je o zgradi Crvenog krsta, pa se nadam da æe Cetinjani uskoro moæi da, u savremeno opremljenoj bioskopskoj sali, vide najkvalitetnije filmske projekcije domaæe i inostrane produkcije - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanoviæ, koji je danas sa Aleksandrom Kašæelanom razgovarao o aktuelnoj i buduæoj saradnji u oblasti kulture. 
 
1
Ministar kulture i predsjednik SO Budva o kulturi u "prijestonici turizma"
"Grada teatar" osnažiti - programski i tehnièki!
    -Saglasili smo se da je neophodno da veæ sada i sa lokalnog i sa nacionalnog nivoa poènemo da radimo kako bi sljedeæe festivalsko izdanje i u programskom i u tehnièkom smislu doživjelo iskorak u odnosu na prethodne godine. Takoðe, cijenim da je vrijeme da ozbiljnije pristupimo inicijativi da Grad teatar postane manifestacija od posebnog znaèaja, što ovaj festival svojim renomeom definitivno zaslužuje - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanoviæ koji je danas sa predsjednikom Opštine Nikolom Divanoviæem i njegovim saradnicima razgovarao o unapreðenju kulture u ovom gradu, dosadašnjim projektima i buduæim oblicima saradnje na više nivoa.  
 
1
Počele aktivnosti na rekonstrukciji nekadašnje kino sale u Ulcinju
Kino pretvaraju - u multimedijalni centar!
    -Drago mi je što smo ovim sporazumom ozvaničili početak aktivnosti na rekonstrukciji nekadašnjeg kina, koji će ubuduće imati funkciju i bioskopa i multimedijalnog centra. Riječ je o radovima vrijednim 1,3 miliona eura, a realizacijom ovog projekta, uz podršku Vlade Crne Gore, stvaraoci i građani Ulcinja uskoro će dobiti jedan od najreprezentativnijih objekata u državi - istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović, kojji je danas sa predsjednikom Opštine Lorom Nrekićem potpisao ugovor o rekonstrukciji nekadašnje kino sale u svrhu uspostavljanja polivalentnog prostora, koji će obuhvatiti bioskop i multimedijalne sadržaje.  
 
1
Na putu Podgorica - Bar
Dozvoljeno 80 - vozio 166!
    Podgorièanin A.K. (30) uhapšen je zbog brze vožnje na putu Podgorica - Bar.
On je, kako je saopšteno iz Uprave policije, na dijelu puta gde je dozvoljena brzina 80 kilometara na sat, vozilo brzinom od 166 kilometara na sat!
 
 
1
Zbog muzičkog koncerta u Ulcinju organizator kažnjen 3 500 eura
Odgovaraće i - krivično!
    Ulcinjska policija je danas nadležnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv F.H. iz Ulcinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

 
 
1
URožajama otvorio Agrobiznis centar i drvoprerađivački pogon
Realizuju projekte - za ubrzaniji razvoj!
-U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji ravoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 mil. €. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak“, ocijenio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović tokom sastanka sa rukovodstvom Opštine.
Simović je otvorio Agrobiznis centar u Rožajama koji će, kako je kazao, biti nova „značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima Rožaja u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova“. 
 
1
Crnogorski premijer èestitao rukovodstvu opštine na realizaciji planiranih projekata i nastavku uspješnog razvoja grada
Obezbijediæe realizaciju - vizije razvoja Aerodroma!
    Sljedeæa vlada, koju æe dominantno formirati Demokratska partija socijalista, beskompromisno obezbijediti realizaciju nove vizije razvoja Aerodroma Crne Gore u interesu Podgorice, Tivta i cijele Crne Gore bez obzira ako æe u tom procesu biti pogoðen neèiji pojedinaèni ili partijski interes - poruèio je u Tivtu predsjednik Vlade Crne Gore Duško Markoviæ, èestitajuæi rukovodstvu opštine na realizaciji planiranih projekata i nastavku uspješnog razvoja grada  
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede u radnoj posjeti Kolašinu
Država stvorila uslove - investiraju i drugi!
    - Unaprijedili smo poslovni ambijent, gradimo autoput, pokrenuli smo izgradnju skijališta vrijednih 120 miliona eura i do sada investirali preko 55 miliona eura. U Kolašinu je do sada investirano preko 30 od ukupno 50 miliona eura koliko je veæ ugovoreno, za izgradnju žièara i prateæe infrastrukture. Izdašnom bespovratnom podrškom obezbijedili smo dinamièan razvoj poljoprivrede, investiramo u seosku putnu i vodovodnu infrastrukturu, unapreðujemo sektor drvoprerade… istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede Milutin Simoviæ tokom radne posjete Opštini Kolašin. 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore otvorio u Plavu obnovljeni gradski trg
U novomm mandatu - put za Deèane!
    - U narednom mandatu želimo da realiizujemo dva krupna, važna projekta koji su kljuèni za graðane Plava, za kvalitet njihovog života, za otvaranjje Plava i, naravno, za Crnu goru i njenu ekonomiju. To je izgradnja puta Plav - Deèani. Radimoo zajedno sa kosovskom vladom, koja je završila znaèajan dio. U završnoj smo fazi izrade glavvnogg projekta. Vrijednost te investicije je preko 15 miliona eura i oèekujem da æemo ideæe godine poèeti radove. Sa Vladom Kosova dogovoriæemo zajednièko finansiranje najvrijednije investicije, tunela koji æe otvoriti Plav i pružiti nemjerljive prilike, posebno za mlade. Drugi važan projekat je rekultivacija Plavskog jezera - poruèio je, otvarajuæi obnovljeni gradski trg u Plavu, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Markoviæ, koji je obišao više gradilišta infrastrukturnih objekata. 
 
0
I u Šavniku otvoren omladinski servis
Podstièu mlade da - koriste benefite!
    - Svjesni smo da posebnim osvrtom koji ukazujemo sjevernoj regiji, podstièemo mlade da prepoznaju benefite koje im pružaju njihovi gradovi, te im šaljemo poruku da æe se ti benefiti dodatno uveæati - ukazao je ministar sporta i mladih Nikola Janoviæ, koji je danas, sa predsjednikom opštine Šavnik Vlatkom Vukoviæem otvorio omladinski servis u èiju je rekonstrukciju, kancelarijsku i kompjutersku opremu uloženo preko 30.000 eura.  
 
0
Kršio mjere Ministarstva zdravlja o spreèavanju širenja koronavirusa
Krivièna protiv - sveštenika!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su kriviènu prijavu protiv jedne osobe zbog kršenja mjere Ministarstva zdravlja o spreèavanju širenja koronavirusa dok je jedna osoba lišena slobode zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Policija je juèe podnijela kriviènu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivièno djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
 
 
3
Ministar unutrašnjih poslova uruèio u Nikšiæu kljuèeve za 105 stanova pripadnicima službi bezbjednosti
Obezbijeðen pripadnik - najbolje obezbijeðuje!
    - Zadovoljstvo mi je što se i u Nikšiæu rješava stambeno pitanje za više od 100 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Izgradnjom stanova za pripadnike bezbjednosnih struktura, država ukazuje poštovanje onima koji svojim profesionalnim i odgovornim radom danonoæno brinu o našoj bezbjednosti i koji su svoj život posvetili tome da Crna Gora bude sigurna. Jednako tako, u kontinuitetu radimo na unapreðenju uslova rada, boljoj tehnièkoj opremljenosti i usavršavanju kadrovskih kapaciteta i time pokazujemo da država stoji iza onih koji su garant mira i sigurnosti i da cijeni njihovu hrabrost, odluènost i požrtvovanost - naglasio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžiæ uruèujuæi danas u Nikšiæu pripadnicima službi bezbjednosti kljuèeve za 105 stanova. 
 
2
Zbog liturgije na lokalitetu tvrðave Haj Nehaj
Krivièna protiv - sveštenika!
    Barska policija je, po nalogu nadležnog državnog tužioca, podnijela kriviènu prijavu protiv sveštenog lica M.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je poèinio krivièno djelo nepostupanje po zdravstvenim prospisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
On je ovo krivièno djelo poèinio na tako što je 12. jula održao liturgiju u prisustvu graðana na lokalitetu tvrðave Haj Nehaj.  
 
2
Izložba Crnogorska savremena skulptura iz fonda CSUCG na festivala “Grad Teatar”
U postavci - 12 skulptura!
          - Tvrdoæu kamena, oblik, boju i strukturu drveta, mekoæu gline, topivost i sjaj metala... umjetnik može iskorišæavati, izraziti, naglasiti, a ista ta specifièna svojstva svakog materijala može i negirati. Savremena crnogorska skulptura, koja èini ovu izložbu, je raznovrsna, što i potvrdjuju radovi koji je èine, kako po tehnici tako i po naèinu tretiranja forme - zapisala je Marina Èelebiæ o izložbi Crnogorska savremena skulptura, koja æe od sjutra do 22. avgusta biti otvorena festivala “Grad Teatar” u prostoru crkve Santa Maria in Punta u Starom gradu u Budvi.
Izložbu èini 12 skulptura savremene umjetnosti Crne Gore, u izboru Marine Èelebiæ, muzejske savjetnice Centra.  
 
1
Kolašin 1600
Do kraja godine - novih šest kilometara ski staza!
    Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 miliona eura, dobiæe do kraja godine novih šest kilometara ski staza.  
 
1
Nikšićka policija reagovala po prijavi
Osumnjičen za - paljenje zastave!
    Nikšićka policija reagovala je po prijavu da je narušen javni red i mir u Ulici Vuka Karadžića u tom gradu i procesuirala R.V.(20) zbog sumnje da je fizički napao V.Š (23) i O.P (20) i zapalio zastavu Crne Gore. 
 
1
Prijestonica povodom Dana državnosti poklonila graðanima i graðankama Cetinja i Crne Gore
"Luèa" pjeva - "Iskra u kamenu"!
    Prijestonica Cetinje pripremila je spot povodom Dana državnosti kao poklon graðanima i graðankama Cetinja i Crne Gore. Reditelj spota je Aleksandar Vujoviæ, a producent Prijestonica Cetinje. Numeru "Iskra u kamenu" izvodi hor "Luèa" sa Cetinja. Aranžer i dirigent kompozicije jeste profesor Radovan Papoviæ. 
 
2
Predstavnixci "Demokratske" i "DF" nasilno ušli u SO Budva
Ne priznaju - otimaèinu vlasti!
    - Danas smo ponovo na radnom mjestu. Meðutim, imam informaciju da æe mene i kolege iz odbornièkog i poslanièkog kluba "Demokkratske Crne Gore" nasilno uhapsiti i privesti, po nalogu Vladimira Bulatoviæa, Snežane Kuè. Malo im je bilo što su krvavili ruke onaj dan, nego hhoæe i dalje. Odbornici koji stoje iza ove otimaèine, iza uzurpacije vlasti identièno su odgovorni kao i ovo kao i ovo dvoje. Zato æu ihsada imenom i prezimenom proèitati. Ovi ljudi izvršili su pravno nasilje, uzurpirali vlast kriminalnim djelima falsifikovanjem isprava, peèata, djelovodnika sproveli su nešto što se sprovesti ne može. Mi to ne priznajemo - obratio se Krsto Radovi´ gra]anima okupljebim ispred ygrade SO Budva nakon [to su predstavnixci "Demokratske" i "DF" nasilno ušli u opštinske prostorije. 
 
2
U Budvi, zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja
Uhapšen i - naèelnik Komunalne policije!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Specijalnog policijskog odjeljenja su protiv naèenika Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva A.M. (41) i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“ d.o.o. Budva I.Ð. (43) Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli kriviènu prijavu zbog sumnje da su poèinili krivièno djelo zloupotreba službenog položaja.
Oni su lišeni slobode i privedeni Specijalnom državnom tužilašatvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.  
 
1
Savjet za graðansku kontrolu rada policije zasijedao vanredno u Budvi
Prekoraèena policijska ovlašæenja!
    - Nije realizovana preporuka identifikacije pripadnika policije, službenici Centra bezbjednosti Bar prekoraèili su policijska ovlašæenja - konstatovao je kasno sinoæ, na vanrednoj sjednici u Budvi, Savjet za graðansku kontrolu rada policije, koji je pokazao i zabrinutost zbog toga što su pripadnici Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja u Budvi spreèavali kolege iz policije da obavljaju radne zadatke 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|