0
I u Šavniku otvoren omladinski servis
Podstiču mlade da - koriste benefite!

    - Svjesni smo da posebnim osvrtom koji ukazujemo sjevernoj regiji, podstičemo mlade da prepoznaju benefite koje im pružaju njihovi gradovi, te im šaljemo poruku da će se ti benefiti dodatno uvećati - ukazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović, koji je danas, sa predsjednikom opštine Šavnik Vlatkom Vukovićem otvorio omladinski servis u čiju je rekonstrukciju, kancelarijsku i kompjutersku opremu uloženo preko 30.000 eura.

- Raduje me kada imam mogućnost da budem u direktnoj komunikaciji sa omladinom. Izuzetno je značajno da mladi širom Crne Gore u nama vidi ne samo pozdanog partnera, već i prijatelja koji prepoznaje njihove potencijale i koji je tu uz njih da sasluša njihovo viđenje sopstvenog položaja i unaprijedi i poboljša isti - naglasio je Janović.
Po njegovim riječima, Vlada i Ministarstvo sporta i mladih su kroz Startegiju za mlade 2017- 2021 godine postavili jasan zadatak da obezbijede neophodnu podršku i resurse kako bi omladina iz svih crnogorskih regija ravnopravno imala mogućnost da razvija kompetencije, vrijednosti i karakteristike neophodne za kvalitetan život.
Od ukupnog broja podržanih projekata iz sportske infrastrukture, čak 21 projekat se odnosi na unaprijeđenje stanja sportskih objekata u opštinama koje pripadaju sjevernoj regiji, što je procentualno oko 35%. Kada je riječ o opredijeljenim sredsvtima, od preko 2 miliona eura, koliko je do sada izdvojeno, čak polovina sredstava (odnosno preko milion eura je usmjereno za unaprijeđenje stanja sportske infrastrukture na sjeveru Crne Gore.




Posjeta : 572