1
URožajama otvorio Agrobiznis centar i drvoprerađivački pogon
Realizuju projekte - za ubrzaniji razvoj!

-U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji ravoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 mil. €. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak“, ocijenio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović tokom sastanka sa rukovodstvom Opštine.
Simović je otvorio Agrobiznis centar u Rožajama koji će, kako je kazao, biti nova „značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima Rožaja u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova“.

Nova radna mjesta


Simović je u Rožajama svečano pustio u rad i novu savremenu liniju za drvopreradu, kompanije “Šekom” d.o.o.
- Pored 14 postojećih, otvoreno je još 10 novih radnih mjesta. Novi koncept gazdovanja šumama omogućiće bolju dostupnost drvne građe malim proizvođačima, posebno onim sa većim stepenom finalizacije - saopštio je potpredsjednik Simović.
Potpredsjednik Vlade sastao se danas i sa poljoprivrednicima i preduzetnicima iz Rožaja, sa kojima je razgovarao o izazovima sa kojima se susreću i planovima za dalje unapređenje proizvodnje i poslovanje.






Posjeta : 538