e - dopisnik

2
Cetinjanin V.B. (64) lišen slobode, a Poreska uprava zapečatila mu trgovinski objekat
Prodavao cigarete - bez akcizne markice!
    Službenici Uprave policije su, u saradnji sa službenicima Poreske Uprave i Uprave carina, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, u Cetinju izvršili pretres stana i trgovinskog objekta koje koristi V.B. (64) iz Cetinja. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 516 paklica cigareta bez akciznih markica vrijednosti 1.080 eura. V.B. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina i on je priveden nadležnom državnom tužiocu uz krivičnu prijavu. Službenici Poreske uprave zapečatili su trgovinski objekat.  
 
2
Policija u Baru rasvijetlila podmetanje požara na vozilu iz 2018.
Kola zapalio - maloljetnik!
    Službenici Uprave policije u Baru, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, rasvijetlili su krivično djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija koje je počinjeno u avgustu 2018. godine podmetanjem požara na putničko motorno vozilo.  
 
2
Beranska policija procesuirala dvije osobe zbog droge i oružja
Rasvijetljeno paljenje vozila - načelnika Komunalne!
    Policijski službenici na teritoriji Opštine Berane u sklopu pojačanih aktivnosti koje se sprovode u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga i pronalaženju oružja u ilegalnom posjedu, proceuirali su dvije osobe zbog dva krivična djela. Takođe, policija je u Beranama rasvijetlila i krivično djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija.  
 
1
Krivične prijave zbog utaje poreza i doprinosa u Herceg Novom
Utajili - pola miliona!
    Službenici Uprave policije su u Herceg Novom su, preduzimajući aktivnosti iz oblasti otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela privrednog kriminaliteta, prethodnih dana nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv jednog pravnog i odgovornog fizičkog lica u tom pravnom licu, kao i još tri fizička lica, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili Budžet Crne Gore za iznos od 545.520,64 eura. 
 
1
Bjelopoljska policija podnijela krivične prijave protiv R.Đ. (49), državljanina Republike Srbije, i I.R. (49) iz Bijelog Polja
Napali dvojicu - ispred pekare!
    Službenici Uprave policije u Bijelom Polju identifikovali su i podnijeli krivične prijave protiv R.Đ. (49), državljanina Republike Srbije, i I.R. (49) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, a u vezi sa događajem u kojem su ispred pekare „Šar“ prije šest dana povrijeđeni A.G. i A.B. iz Pljevalja. 
 
0
Nikšić
Ubistvo u - centru grada!
    Jutros, oko 10,15, u Njegoševoj ulici došlo je do upotrebe vatrenog oružja na štetu V.R. iz ovog grrada koji je transportovan u službu hitne medicinske pomoći, nakon čega je, od navedenih povreda preminuo.
Policijski službenici su odmah nakon izvršenja krivičnog djela lišili slobode izvršioca, V.L., takođe iz Nikšića. Policija preduzima dalje mjere i radnje da utvrdi uzrok današnjeg događaja. 
 
2
U Pljevljima
Zaplijenjene cigare - bez markica!
    Policijski službenici u Pljevljima su pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi G.P. pronašli 7.830 paklica cigareta bez akciznih markica, vrijednosti 11.700 eura, za koje se sumnja da su bile namijenjene nedozvoljenoj trgovini. Protiv Lj.P, srodnika vlasnika kuće, je nadležnom državnom tužiocu u ODT u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina.  
 
2
Revitalizacija srednjenaponske i niskonaponske mreže u Beranama
Za kvalitetno napajanje - 80 miliona eura!
    Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže koji realizuje CEDIS predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u distributivni sistem tokom proteklih nekoliko decenija i značajno će podstaknuti pozitivne procese u opštinama na sjeveru, konstatacija je ministarke ekonomije Dragice Sekulić, koja je danas sa predstavnicima CEDIS i Izvođača radova obišla dionicu dalekovoda „Dolac“ u Beranama na kojoj je rekonstrukcija u toku. 
 
2
Krivična prijava protiv S.Đ. iz Ulcinja
Iz zatvora - ugrozio novinara!
    Policija u Ulcinju je danas nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv S.Đ. iz Ulcinja, zbog sumnje da je, na štetu S.A, novinara ND Vijesti, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 
 
1
Policija u Ulcinju podnijela krivičnu prijavu protiv dva pravna i tri fizička lica
Neovlašćeno organizovali - igre na sreću!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su zajedno sa Upravom za inspekcijske poslove – Inspekcijom za igre na sreću, sprovodeći aktivnosti usmjerene na kontroli privrednih subjekata koji neovlašćeno priređuju i organizuju igre na sreću, izvršili više kontrola. Policija je protiv dva pravna i tri fizička lica podnijela krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćeno organizovanje igara na sreću. 
 
1
Policija u Nikšiću izvršila više pretresa
Oduzeli i - minsko-eksplozivna sredstva!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući kontiuirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresima su pronašli i oduzeli više komada oružja, municija i minsko – eksplozivna sredstva i djelove od oružja u ilegalnom posjedu.  
 
1
U Kotoru realizovana ciljana međunarodna potraga
Uhvaćen Rus - sa potjernice!
    Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor sproveli međunarodnu ciljanu potragu i lišili slobode A.P. (34) iz Ruske Federacije koji se potraživao po potjernici NCB Interpol Moskva. 
 
0
U Ulcinju lišen slobode S.S. (38)
Komentarom ugrozio - novinara!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj lišili su slobode S.S. (38) iz Ulcinja zbog sumnje da je na štetu S.A, novinara ND "Vijesti", počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 
 
0
Beranac A.S. (23) lišen slobode
Ugrožavao sigurnost - komentarima!
    Policijski službenici Centra bezbjednosti Berane lišili su slobode A.S. (23) iz Berana, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.
 
 
0
Premijer obišao budući ski centar Štedim – Hajla
Vlada ulaže - u razvoj Sjevera!
    -Vlada snažno ulaže u razvoj infrastrukture posebno u Sjevernom regionu jer na Sjeveru imamo više od 50 odsto razvojnog potencijala i neophodno je da taj potencijal stavimo u funkciju razvoja i boljeg života građana. U tom smislu Rožaje zauzima jedno od centralnih mjesta - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković,koji je danas obišao lokaciju budućeg ski centra Štedim – Hajla u Opštini Rožaje.
On je dodao da "danas u Rožajama imamo zaključen ugovor vrijedan 13,5 miliona eura za gradnju žičare na Hajli".  
 
1
Rasvijetljeno podmetanje požara na teretnom motornom vozilu u Andrijevici
Protiv dvoje - krivične prijave!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane rasvijetlili su podmetanje požara na teretnom motornom vozilu koje je u januaru ove godine počinjeno u Andrijevici. Policijski službenici ovog CB su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv osumnjičenih lica, L.V. (18) i M.S. (21) iz Andrijevice. 
 
1
Pucnjava na Cetinju
Jedna osoba ubijena - tri ranjene!
    Crnogorska policija saopštila je da potražuje dvije osobe zbog pucnjave na Cetinju u kojoj je stradao Bogdan Milić (37), a tri osobe ranjene.  
 
0
Novljanin S.Š.(31) ubijen je danas u Đenovićima
Policija traga - za počiniocem!
    Novljanin S.Š.(31) ubijen je danas oko 15,20 u naselju Đenovići tom gradu, kada ga je upucala za sada bnepoznata osoba za kojom plicija intezivno traga. 
 
0
Senat Prijestonice Cetinje
Pitanja razvoja - infrastruktura i radna mjesta!
    - Dva su osnovna pitanja razvoja Prijestonice, kvalitetno i trajno unapređenje infrastrukture i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. U tom kontekstu ukazao je da je potrebno završiti započete projekte trajnog rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja, prečišćavanje otpadnih voda i odlaganja čvrstog otpada, kao i racionalna rekonstrukcija puteva - naglasio je Milo Đukanović, predsjednik Senata Prijestonice koji je danas usvojio Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa razvoja Prijestonice Cetinje do 31.05.2019, Izvještaj o radu Senata Prijestonice za 2018. godinu i razmotrena informacija o realizaciji pojedinih razvojnih projekata iz Godišnjeg programa razvoja Prijestonice za prethodnu godinu.  
 
3
Službenici CB Nikšić rasvijetlili četiri krivična djela
Maloljetnika ujeo pas - poslije ga tukli!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, rasvijetlili četiri krivična djela, od kojih su tri počinjena na štetu maloljetnog lica. Krivične prijave za tri krivična djela na štetu maloljetnog lica su podnijete protiv tri osobe, od kojih su dvije bezbjednosno interesantne. Krivična prijava je podnijeta protiv još tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|