e - dopisnik

2
U 3,54
Razoran zemljotres - kod Draèa!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 3,54 registrovao jje razoran zemljotres sa epicentrom na 12 km jugoistoèno od Draèa (Albanija).
Jaèina ovog zemljotresa u hipocentru (žariÅ¡tu) iznosila je 6.1 jedinicu Rihterove skale, Å¡to odgovara epicentralnom intenzitetu od VIII-IX stepeni Merkalijeve skale (MCS). ŽariÅ¡te ovog zemljotresa locirano je na dubini od 12 kilometara.  
 
2
Krivièna prijava protiv V.F. (40) iz Mojkovca
Naplatio i - nedovršeno!
    Policija je u KolaÅ¡inu podnijela kriviènu prijavu protiv V.F. (40) iz Mojkovca zbog sumnje da je izvrÅ¡io krivièno djelo prevara na Å¡tetu L.B. (37) iz KolaÅ¡ina. 
 
2
Barska policije rasvijetlila 14 imovinskih delikata
Maloljetnica poèinila - 14 kraða!
    Policija je u Baru liÅ¡ila slobode Z.K. (42) i M.P. (60), oba iz Republike Srbije, zbog sumnje da su izvrÅ¡ili krivièno djelo teÅ¡ka kraða na Å¡tetu maloprodajne optièarske radnje u Baru. Osim toga, rasvijetljeno je i 13 kraða izvrÅ¡enih na Å¡tetu viÅ¡e lica dok je protiv jednog lica podnijeta krivièna prijava zbog oružja u ilegalnom posjedu.  
 
1
Povodom napada na odbornika "Demokrata" na Cetinju
Policija preduzela sve!
    Policija je preduzela sve iz svoje nadležnosti i podnijela krivičnu prijavu protiv V.B. (27) iz Cetinja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponaÅ¡anje - saopÅ¡tila je Uprava policije Crne Gore povodom napada na odbornika "Demokrata" na Cetinju. 
 
1
Krivièna prijava protiv L.E. (37) iz Rožaja
Proganjala preko - instagrama!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje podnijeli kriviènu prijavu protiv L.E. (37) iz Rožaja zbog sumnje da je poèinila krivièno djelo proganjanje.  
 
0
Lišena slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je poèinila krivièno djelo ubistvo u pokušaju
Mladiæa ubola nožem!
    Policijski službenici su liÅ¡ili slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je poèinila krivièno djelo ubistvo u pokuÅ¡aju na Å¡tetu D.T. (25) iz Berana.
Osim toga, zbog kriviènog djela uèestvovanje u tuèi, a u vezi sa ovim dogaðajem, slobode su lišeni V.M. (32), J.R. (46) i R.R. (37).
 
 
2
Policija na Cetinju lišila slobode V.L. (20)
Našli mu - pištolj i 17 metaka!
    Policija je na Cetinju, prilikom kontrole vozila, od lica V.L. (20) koji je upravljao pmv marke „Audi A8“, pronaÅ¡la i oduzela piÅ¡tolj marke „Glock“, kao i 17 komada metaka kalibra 9mm. 
 
2
Potražuje se po međunarodnoj potjernici NCB Interpol VaÅ¡ington
Amerikanac uhvaćen - u Ulcinju!
    Policija je u Ulcinju izvela ciljanu potragu i liÅ¡ila slobode R.Z.R. (33) iz Sjedinjenih Američkih Država.  
 
1
Jutros oko 3,40 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao manji zemljotres
"Zaljuljalo" kod - Brajiæa!
    Jutros oko 3,40 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres manje jaèine, sa epicentrom tri kilometra sjeveroistoèno od Brajiæa.  
 
0
U Nikšiæu realizovana višemjeseèna akcija „Piazza“
Desetoro lišeno slobode!
    Danas u NikÅ¡iæu realizovana viÅ¡emjeseèna akcija „Piazza“ usmjerena na otkrivanje, sprjeèavanje i suzbijanje tzv. uliène prodaje opojnih droga na podruèju NikÅ¡iæa. Tokom akcije procesuirano je ukupno 81 lice zbog poèinjenih kriviènih djela i prekrÅ¡aja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Danas i juèe podnijete su kriviène prijave protiv 16 osoba od kojih je 10 liÅ¡eno slobode.  
 
0
Presjecanje lanca krijumèarenja opojnih droga u Beranama
Heroin pronašli - u napuštenom objektu!
    Službenici Uprave policije su, preduzimajuæi aktivnosti u cilju presjecanja lanca krijumèarenja opojnih droga, u napuÅ¡tenom objektu pronaÅ¡li i izuzeli 1,6 kilograma praÅ¡kaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.  
 
2
Policija u Baru rasvijetlila 13 kriviènih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Maloljetnik "operisao" - po plaži!
               Službenici Uprave policije su u Baru preduzimajuæi aktivnosti iz svoje nadležnosti rasvijetlili 13 kriviènih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta koja su poèinjena tokom turistièke sezone. Procesuiran je maloljetni L.B. (14) iz Podgorice. 
 
2
U Beranama lišeno slobode bezbjednosno interesantna osoba
Priveden zbog - pištolja!
    Službenici Uprave policije su danas u Beranama liÅ¡ili slobode bezbjednosno interesantnu osobu zbog osnovane sumnje da je poèinila krivièno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
2
Krivièna prijava protiv Ž.P. (20) èlana jedne organizovane kriminalne grupe
Rasvijetljeno podmetanje požara!
    Službenici Uprave policije su u Cetinju rasvijetlili podmetanje požara na vozilu iz 2018. godine.
Krivièna prijava je nadležnom državnom tužiocu podnijeta protiv èlana jedne organizovane kriminalne grupe Ž.P. (20) zbog postojanja osnovane sumnje da je poèinio krivièno djelo izazivanje opÅ¡te opasnosti na Å¡tetu bezbjednosno interesantnog lica B.P.  
 
2
Tivat
Uhapšeni po potjernici!
    Službenici Uprave policije su danas u Tivtu, u okviru ciljane protrage koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim službama Portugala i Republike Hrvatske, liÅ¡ili slobode dvije osobe koja se potražuju od strane NCB Interpol Lisabon zbog trgovine drogom.
Policijski službenci su danas liÅ¡ili slobode M.A. (46) i Ž.B. (53), državljani Republike Hrvatske.  
 
1
Policija u NikÅ¡iću liÅ¡ila slobode S.M. (72)
Osumnjičen za - pokuÅ¡aj ubistva!
    Službenici Uprave policije u NikÅ¡iću liÅ¡ili su slobode S.M. (72) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokuÅ¡aju na Å¡tetu B.B. (60).

 
 
1
Službenici Uprave policije u Baru lišili slobode D.Ž. (61) državljanku Kazahstana
Ubila ga - hladnim oružjem!
    Službenici Uprave policije su u Baru liÅ¡ili slobode D.Ž. (61) državljanku Kazahstana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo na Å¡tetu I.Å . (61) državljanina Kazahstana. 
 
1
Nikšiæ
Poèela izgradnja - doma za stare!
    Izgradnju Doma za stare u NikÅ¡iæu povrÅ¡ine gotovo deset hiljada kvadratnih metara sa 104 smjeÅ¡tajne jedinice za 208 osoba, sveèano su poèeli Predsjednik Vlade Crne Gore DuÅ¡ko Markoviæ, Å¡ef Evropska unija u Crnoj Gori u Crnoj Gori Aivo Orav i predsjednik OpÅ¡tina NikÅ¡iæ Veselin Grboviæ.
Ukupna vrijednost projekta izgradnje objekta iznosi 7,4 miliona eura od èega su 3,3 miliona donatorska sredstva. 
 
1
Policijski pretresi u Danilovgradu
Oduzeto oružje - municija, eksploziv!
    Službenici Uprave policije juèe u Danilovgradu izvrÅ¡ili su pretrese na dvije lokacije i pronaÅ¡li eksploziv, oružje, municiju i druge predemete. Slobode je liÅ¡en S.J. (46) iz Danilovgrada.
Postupajuæi na osnovu prethodno pribavljenje naredbe nadležnog sudije za istragu policija je izvrÅ¡ila pretrese na dvije lokacije u Danilovgradu koje koriste S.J. i D.J.  
 
1
Lišen slobode M.G. (29) iz Cetinja
Provalio u kuæu - i pokrao!
    Službenici Uprave policije u Cetinju su rasvijetlili teÅ¡ku kraðu. LiÅ¡en je slobode M.G. (29) iz Cetinja.
Preduzimajuæi intenzivne aktivnosti u cilju rasvijetljavanja teÅ¡ke kraðe poèinjene u avgustu policijski službenici su identifikovali i liÅ¡ili slobode M.G. zbog sumnje da je poèinio ovo krivièno djelo.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|