e - dopisnik

1
Uprava javnih radova i “Fidija” potpisali ugovor za posao u Sutomoru vrijedan 970 hiljada eura
Rekonstruisaæe trg - i šetalište!
    Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuðaè u postupku javne nabavke, podgorièko preduzeæe “Fidija”, potpisali su ugovor o prvoj fazi rekonstrukcije trga i šetališta u Sutomoru, u vrijednosti skoro 970 hiljada eura. 
 
1
Mitropolija crnogorsko-primorska (Pravoslavna crkvena opština Ulcinj) nedozvoljeno gradila
Ruše objekat koji - devastira prostor!
    U Zoganju, Ulcinj, danas je zapoèeto rušenje nelegalno graðenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora. 
 
0
Beranska policija uhapsila J.M.
U pucnjavi - ranjena prolaznica!
    -Beranska policija je, na osnovu operativnih informacija locirala i uhapsila J.M. (51) koji se potraživao zbog sumnje da je izvršio krivièno djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa kriviènim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Uprava policije Crne Gore demantuje portal RTV Budva
Šire paniku - "na pjeni ood mora"!
    - Oèigledno je, u cilju širenja panike i nereda, plasirana još jedna vijest koja ne odgovara istini i to da su agenti Agencije za nacionalnu bezbjednost na tajnom zadatku u Budvi - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom navoda portala RTV Budva u tekstu pod naslovom „ANB na tajnom zadatku u Budvi?“.
 
 
0
Barska policija lišila slobode B.N. (24) iz Podgorice
"Pod gasom" - preticao u tunelu!
    Barska policija lišila je slobode B.N. (24) iz Podgorice koji je upravljao putnièkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola. On je upravljajuæi vozilom sa koncentracijom od 1,13 g/kg alkohola u organizmu preticao više vozila u tunelu „Sozina“. 
 
0
Rekli su - nezavisni poslanik u SO Budva Stevan Džakoviæ
"DF" bi da - ugasi sve crnogorsko!
    - U "DF" sam, oèito, bio jedini Crnogorac. Kako je rekao Careviæ, on je tražio od lidera "DF" da ne budem oodbornik. Oèigledno im je bio neophodan taj Crnogorac sada kada žele da ugase sve crnogorsko, oèekuju da budem njihova marioneta. Izbacili su oni mene davno iz "DF", još jednom im velika hvala na tome. Parola im je bila pomirenje Srba i Crnogoraca, da bi na kraju njih napustili apsoolutno svi Crnogorci. Tamo se neæu vratiti, da im ne kvarim prosjek. Jesam li u pravu reæiæe biraèi na izborima, ali smatram da sam im 2016. donio dva mandata. Tvrdim da imam prava više od jednog odbornika iz te "Crnogorske". Zbog graðana koji su glasali za mene nemam pravo da ga prepustim onima koji èine sve da ugase Crnu Goru. Kao Crnogorac, zna se moja familija. Borio sam se protiv kriminala, korupcije i nepravde i to æu nastaviti - naglasio je nezavisni poslanik u SO Budva Stevan Džakoviæ. 
 
0
DPS Budve podnijetiće krivičnu prijavu protiv predsjednika SO Budva
Da odgovara - organizator haosa!
    - Demokratska partija socijalista će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića, pa nek odlazeći organizator haosa i nereda na skupštinskom zasijedanju pred nadležnim organima, objasni razloge koji su ga motivisali da svjesno krši Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut opštine Budva i poslovnik o radu - saopštio je DPS Budve, ocjenjući da "Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine opštine Budva pogazio Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Budva, jer odbornicima nije omogućio da iskoriste Ustavom zagarantovano pravo da glasaju, očekivan je i jedini ispravan". 
 
0
Bio je na èelu Budve od 2005. do kraja 2010.
Preminuo Rajko Kuljaèa!
    Preminuo je bivši gradonaèelnik Budve, Rajko Kuljaèa u 54. godini, na putu do kotorske bolnice, od srèanih problema. 
 
0
Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšiæ
"Interesantnom" - oduzeli oružje!
    Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšiæ u kontinuitetu realizuju pojaèane planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod graðana.
Nikšiæka policija je na osnovu operativnih saznanja, a postupajuæi po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiæu izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.R. (38) iz Nikšiæa. 
 
0
Mojkovac
Ugovoren završetak - pasarele!
    Uprava javnih radova potpisala je danas sa podgorièkim preduzeæem „Fidija“ ugovor o drugoj fazi izgradnje pješaèkog mosta u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje.
Vrijednost ugovorenih radova druge faze iznosi 1,2 miliona eura, koje iz Kapitalnog budžeta izdvaja Vlada Crne Gore. Raèunajuæi i prvu fazu, ukupna investicija iznosi oko 2,2 miliona eura. 
 
1
Barska policija u akciji "Potvrda" kontrolisala poštovanje mjera i naredbi donijetih u cilju sprjeèavanja širenja koronavirusa
Za 23 krivièna djela - procesuirano 12 osoba!
    Barska policija je, u cilju kontrolisanja poštovanja mjera i naredbi donijetih u cilju sprjeèavanja širenja koronavirusa, sprovela plansku akciju „Potvrda” i proceuriali 12 osoba za 23 krivièna djela.  
 
1
Najveæi broj graðana Opštine Cetinje poštuje mjere i naredbe
Kriviène prijave - protiv 20 osoba!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su od 13. marta do 16. aprila, odnosno za vrijeme trajanja mjera za sprjeèavanje unošenja u zemlju, suzbijanja i sprjeèavanja prenošenja novog koronavirusa podnijeli kriviène prijave protiv ukupno 20 osoba zbog sumnje da su izvršili krivièno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
Najveæi broj graðana Opštine Cetinje poštuje mjere i naredbe.  
 
0
Bijelo Polje
U kuænoj izolaciji - cijelo selo!
    Institut za javno zdravlje potvrdio je pet novih sluèajeva zaraženih korona virusom u Bijelom Polju, èime se ukupan broj oboljelih poveæao na šest. Uzorci su uzeti od 27 osoba iz sela Biokovac, a svi stanovnici sela u kojem je potvrðeno prisustvo virusa su u kuænoj izolaciji. 
 
1
Policija intenzivno radi na rasvijetljavanju ubistva u Herceg Novom
Ispalio u žrtvu - više hitaca!
    Jutros je u Herceg Novom oko 09,10 došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu Š.R. (36).
Za sada nepoznato osoba ispalila je više projektila iz vatrenog oružja u pravcu Š.R. kojom prilikom je on smrtno stradao.
 
 
1
Tragedija u Pljevljimma
Ubio ga - presudio sebi!
    Policija je postupajuæi po prijavi izašla na na lice mjesta u Boljaniækoj ulici gdje je zatekla dva beživotna tijela, N.D. (66) iz Pljevalja i A.D. (56) iz Pljevalja.
U neposrednoj blizini A.D. pronaðeno je i vatreno oružje – pištolj. 
 
1
Policija u Baru pretresla stan i prostorije kooje koristi S.V. (49)
Pronašli mu - oružje i municiju!
    Policija je u Baru, postupajuæi po naredbi Osnovnog suda u Baru, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.V. (49) kojom prilikom je pronaðena odreðena kolièina oružja i municije.  
 
2
Tridesetjednogodišnji M.A. u Beranama fingirao krivièno djelo
Postavio eksploziv - ispod svojih kola!
    Policija u Beranama zajedno sa Grupom za protivdiverzionu zaštitu izvršila uviðaj u ulici Dušana Vujoševiæa u Beranama, po prijavi podnijetoj Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Berane od M.A. (31) da je primjetio ispod svog vozila paket za koji sumnja da je eksploziv.
Utvrðeno je da se radi o eksplozivu bez detonatorske kapisle, koji je bio prièvršæen magnetom da donji dio vozila, a koji æe biti predmet vještaèenja u Forenzièkom centru. 
 
1
U maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju
Objekat srušen - izvoðaè radova uhapšen!
    Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog odgovarajuæeg rješenja i hapšenja izvoðaèa radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta.
Administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata zapoèelo je u 13 i završeno za oko 30 minuta.
 
 
0
Bijelo Polje
U lovu - upucao kolegu!
    -Dežurnu službu Centra bezbjednosti Bijelo Polje danas je oko 14 sati M.D. obavijestio da je on upotrebom lovaèke puške nanio povrede S.J. (43), koji je nakon toga preminuo. Policijski službenici su zajedno sa nadležnim tužiocem izašli na lice mjesta i izvršili uviðaj, nakon èega je tužilac naložio da se tijelo uputi na obdukciju. M.D. je uhapšen, a radi utvrðivanja èinjenica i okolnosti pod kojima se ovaj dogaðaj desio slijede dalje policijsko – tužilaèke mjere i radnje - saopšteno je iz policije.  
 
2
Treæi u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region
Snažan zemljotres - kod Nevesinja!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju 10,19 registrovao je snažan zemljotres, sa epicentrom 12 kilometara zapadno od Nevesinja. Jaèina zemljotresa u žarištu iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale.
Ovo je treæi u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region, a Na osnovu teorijskog modela makroseizmickog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom podruèju.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|