e - dopisnik

1
Barska policija u akciji "Potvrda" kontrolisala poštovanje mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa
Za 23 krivična djela - procesuirano 12 osoba!
    Barska policija je, u cilju kontrolisanja poštovanja mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, sprovela plansku akciju „Potvrda” i proceuriali 12 osoba za 23 krivična djela.  
 
1
Najveći broj građana Opštine Cetinje poštuje mjere i naredbe
Krivične prijave - protiv 20 osoba!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su od 13. marta do 16. aprila, odnosno za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja novog koronavirusa podnijeli krivične prijave protiv ukupno 20 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
Najveći broj građana Opštine Cetinje poštuje mjere i naredbe.  
 
0
Bijelo Polje
U kućnoj izolaciji - cijelo selo!
    Institut za javno zdravlje potvrdio je pet novih slučajeva zaraženih korona virusom u Bijelom Polju, čime se ukupan broj oboljelih povećao na šest. Uzorci su uzeti od 27 osoba iz sela Biokovac, a svi stanovnici sela u kojem je potvrđeno prisustvo virusa su u kućnoj izolaciji. 
 
1
Policija intenzivno radi na rasvijetljavanju ubistva u Herceg Novom
Ispalio u žrtvu - više hitaca!
    Jutros je u Herceg Novom oko 09,10 došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu Š.R. (36).
Za sada nepoznato osoba ispalila je više projektila iz vatrenog oružja u pravcu Š.R. kojom prilikom je on smrtno stradao.
 
 
1
Tragedija u Pljevljimma
Ubio ga - presudio sebi!
    Policija je postupajući po prijavi izašla na na lice mjesta u Boljanićkoj ulici gdje je zatekla dva beživotna tijela, N.D. (66) iz Pljevalja i A.D. (56) iz Pljevalja.
U neposrednoj blizini A.D. pronađeno je i vatreno oružje – pištolj. 
 
1
Policija u Baru pretresla stan i prostorije kooje koristi S.V. (49)
Pronašli mu - oružje i municiju!
    Policija je u Baru, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Baru, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.V. (49) kojom prilikom je pronađena određena količina oružja i municije.  
 
2
Tridesetjednogodišnji M.A. u Beranama fingirao krivično djelo
Postavio eksploziv - ispod svojih kola!
    Policija u Beranama zajedno sa Grupom za protivdiverzionu zaštitu izvršila uviđaj u ulici Dušana Vujoševića u Beranama, po prijavi podnijetoj Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Berane od M.A. (31) da je primjetio ispod svog vozila paket za koji sumnja da je eksploziv.
Utvrđeno je da se radi o eksplozivu bez detonatorske kapisle, koji je bio pričvršćen magnetom da donji dio vozila, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru. 
 
1
U maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju
Objekat srušen - izvođač radova uhapšen!
    Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog odgovarajućeg rješenja i hapšenja izvođača radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta.
Administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata započelo je u 13 i završeno za oko 30 minuta.
 
 
0
Bijelo Polje
U lovu - upucao kolegu!
    -Dežurnu službu Centra bezbjednosti Bijelo Polje danas je oko 14 sati M.D. obavijestio da je on upotrebom lovačke puške nanio povrede S.J. (43), koji je nakon toga preminuo. Policijski službenici su zajedno sa nadležnim tužiocem izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj, nakon čega je tužilac naložio da se tijelo uputi na obdukciju. M.D. je uhapšen, a radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se ovaj događaj desio slijede dalje policijsko – tužilačke mjere i radnje - saopšteno je iz policije.  
 
2
Treći u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region
Snažan zemljotres - kod Nevesinja!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju 10,19 registrovao je snažan zemljotres, sa epicentrom 12 kilometara zapadno od Nevesinja. Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale.
Ovo je treći u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region, a Na osnovu teorijskog modela makroseizmickog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
2
U 3,54
Razoran zemljotres - kod Drača!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 3,54 registrovao jje razoran zemljotres sa epicentrom na 12 km jugoistočno od Drača (Albanija).
Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 6.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VIII-IX stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 12 kilometara.  
 
2
Krivična prijava protiv V.F. (40) iz Mojkovca
Naplatio i - nedovršeno!
    Policija je u Kolašinu podnijela krivičnu prijavu protiv V.F. (40) iz Mojkovca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara na štetu L.B. (37) iz Kolašina. 
 
2
Barska policije rasvijetlila 14 imovinskih delikata
Maloljetnica počinila - 14 krađa!
    Policija je u Baru lišila slobode Z.K. (42) i M.P. (60), oba iz Republike Srbije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa na štetu maloprodajne optičarske radnje u Baru. Osim toga, rasvijetljeno je i 13 krađa izvršenih na štetu više lica dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava zbog oružja u ilegalnom posjedu.  
 
1
Povodom napada na odbornika "Demokrata" na Cetinju
Policija preduzela sve!
    Policija je preduzela sve iz svoje nadležnosti i podnijela krivičnu prijavu protiv V.B. (27) iz Cetinja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom napada na odbornika "Demokrata" na Cetinju. 
 
1
Krivična prijava protiv L.E. (37) iz Rožaja
Proganjala preko - instagrama!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje podnijeli krivičnu prijavu protiv L.E. (37) iz Rožaja zbog sumnje da je počinila krivično djelo proganjanje.  
 
0
Lišena slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju
Mladića ubola nožem!
    Policijski službenici su lišili slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu D.T. (25) iz Berana.
Osim toga, zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči, a u vezi sa ovim događajem, slobode su lišeni V.M. (32), J.R. (46) i R.R. (37).
 
 
2
Policija na Cetinju lišila slobode V.L. (20)
Našli mu - pištolj i 17 metaka!
    Policija je na Cetinju, prilikom kontrole vozila, od lica V.L. (20) koji je upravljao pmv marke „Audi A8“, pronašla i oduzela pištolj marke „Glock“, kao i 17 komada metaka kalibra 9mm. 
 
2
Potražuje se po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Vašington
Amerikanac uhvaćen - u Ulcinju!
    Policija je u Ulcinju izvela ciljanu potragu i lišila slobode R.Z.R. (33) iz Sjedinjenih Američkih Država.  
 
1
Jutros oko 3,40 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao manji zemljotres
"Zaljuljalo" kod - Brajića!
    Jutros oko 3,40 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres manje jačine, sa epicentrom tri kilometra sjeveroistočno od Brajića.  
 
0
U Nikšiću realizovana višemjesečna akcija „Piazza“
Desetoro lišeno slobode!
    Danas u Nikšiću realizovana višemjesečna akcija „Piazza“ usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Nikšića. Tokom akcije procesuirano je ukupno 81 lice zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Danas i juče podnijete su krivične prijave protiv 16 osoba od kojih je 10 lišeno slobode.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|