e - dopisnik

2
Četvrta protestna Å¡etnja povodom tragedije koja se dogodila 12. avgusta proÅ¡le godine na Cetinju
Pporodice najavile - predaju zahtjeve MUP!
    - Planiramo da Ministarstvu unutraÅ¡njih poslova sjutra predamo zvanič - predaju zahtjev kojim tražimo odgovore na naÅ¡a pitanja. Trideset dana biće vrijeme za koje očekujemo da dobijemo odgovore, do tada nećemo Å¡etati i čekaćemo u nadi da će neko imati sluha za nas i naÅ¡u bol - najavila je na četvrtoj protestnoj Å¡etnji u ime porodice stradalih na Cetinju inicijatorka peticije ‘Markov i MaÅ¡anov zakon’ Maja Ljiljanić-Popović.
 
 
2
Gradonačelnik Cetinja i predsjednik popisne komisije dužan da upozna javnost
Prijestonica nema - uslova za popis!
    -Kao gradonačelnik Prijestonice Cetinje i predsjednik popisne komisije Prijestonice, u susret Popisu stanovniÅ¡tva, domaćinstava i stanova koji je planirano da se održi od 01. do 15. novembra 2023. godine, dužan sam da upozorim javnost i nadležne institucije da u Prijestonici nijesu stečeni uslovi za održavanje popisa u predviđenom roku, saopÅ¡tio je Nikola ĐuraÅ¡ković. 
 
2
U drami na moru, tri života spašena
Nastavljena potraga za - utopljenom Moldavkom!
    Treći dan traje potraga za telom 27-godiÅ¡nje Moldavke koja se u petak utopila 20 metara od obale u Sutomoru.
Portalu Primorski je potvrđeno da su se u danaÅ¡nju potragu uključili helihopter, dva skutera, dva čamca, vatrogasci, kao i pripadnici sektora Granične policije. 
 
0
Crnogorska konzervativna partija i NVO “Perjanici †najavili trodnevne proteste na Bogetićima
Popisom bi da - potru sve crnogorsko!
    - Od nas se očekuje da damo “puno povjerenje†opÅ¡tinskim popisnim komisijama sastavljenim od dokazanih sluga Vučićevog režima i okupatorske Srpske Crkve koja želi ili se nada , joÅ¡ uvijek, da će s time potrijeti sve s predznakom Crnogorsko - naveli su Crnogorska konzervativna partija i NVO “Perjanici †najavljujući organizaciju protesta 13, 14, i 15. oktobra u mjestu Bogetići u NikÅ¡iću.
Protest organizuju zbog “neregularnog†predstojećeg Popisa stanovniÅ¡tva koji, kako kažu, ima za cilj “potpunu asimilaciju i nestanak crnogorske nacije, crkve i jezikaâ€. 
 
2
BivÅ¡i Glavni imam odbora Islamske zajednice u Pljevljima Samir KadribaÅ¡ić
Demokrate objelodanile - velikosrpsku namjeru!
    - SkupÅ¡tina opÅ¡tine Pljevlja je danas usvojila predlog odluke da dan Sv. Petke bude Dan opÅ¡tine Pljevlja. Treba naglasiti da su za ovaj predlog glasali i odbornici Demokrata koji su danas objelodanili svoju velikosrpsku, ideoloÅ¡ku namjeru, te da su velika politička prevara - oglasio se na Tviteru bivÅ¡i Glavni imam odbora Islamske zajednice u Pljevljima Samir KadribaÅ¡ić. 
 
1
Saobraćajna nesreća na Obzovici
Sletio autobus - dvoje poginulo!
    U saobraćajnoj nezgodi, do koje je doÅ¡lo slijetanjem autobusa sa kolovoza, u kojem je bilo oko 30 putnika, smrtno su stradala najmanja dvije osobe, čiju su smrt na licu mjesta konstatovale ekipe HMP.
ViÅ¡e putnika je zadobilo lake i teÅ¡ke povrede i njima se ukazuje ljekarska pomoć - saopÅ¡tila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Klub odbornika “Evropski tim za NikÅ¡ićâ€
Podnijeće novu inicijativu - za razrjeÅ¡enje Kovačevića!
    - Kao i u prethodnom periodu i ovog puta će Klub odbornika “Evropski tim za NikÅ¡ić†podnijeti joÅ¡ jednu inicijativu za razrjeÅ¡enje Kovačevića. Takođe, čekamo odgovor ili izgovor Demokrata i Ure, na ovaj sraman potez, da vidimo da li su kao i uvijek do sada fotelje važnije od svega. 
 
0
Svečana akademija sjutra u velikoj Sali parlamenta Prijestonice Cetinje
U slavu - crnogorskog sveca Ivana Crnojevića!
    Crnogorska pravoslavna crkva organizuje Svečanu akademiju povodom proslave praznika Svetog Ivana Crnojevića, koja će se održati u velikoj Sali parlamenta Prijestonice Cetinje, sjutra od 19.
Biće prikazan dokumentarni film o Manastirskom kompleksu Crnojevića na Ćipuru, a predavanje o ovom spomeniku crnogorske kulture održaće Branislav Borozan. O dokumentarnom filmu govoriće autor Lazar Jovović.
Crnogorska pravoslavna crkva, prije 20 godina – u julu 2003. godine, proglasila je Ivana Crnojevića za svoga svetitelja, a dan njegovog upokojenja – 4. jul, za praznik. 
 
2
Graðanke i graðani Cetinja zajedno s Ukrajinkama i Ukrajincima i danas pružili podršku herojskom ukrajinskom narodu
Glavna poruka - "I Hitler volio Vagnera"!
    Na godinu i èetiri mjeseca od poèetka ruske agresije na Ukrajinu graðanke i graðani Cetinja zajedno s Ukrajinkama i Ukrajincima su joÅ¡ jednom protestnom Å¡etnjom pružili podrÅ¡ku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu.
Glavna poruka s protesta glasila je "I HITLER JE VOLIO VAGNERA!" 
 
1
Alijanse žena DPS NikÅ¡ića
Dale krv - povodom - Dana nezavisnosti!
    -Ovim želimo da mijenjamo svijest o neprisutnosti žena u ovom segmentu. Žena može viÅ¡e, žena može sve. Mi smo jedna od prvih organizacija žena u naÅ¡em gradu koje su se odlučile na ovakav korak. Nadamo se da nećemo biti posljednje - ističu iz Alijanse žena DPS NikÅ¡ića koja je danas organizovala dobrovoljno davanje krvi povodom Dana nezavisnosti. 
 
0
Povodom Dana pobjede nad faÅ¡izmom, Zavičajni muzej Danilovgrada, uz podrÅ¡ku Vojske Crne Gore, organizovao izložbu “Slobodarsko svijetlo oružjeâ€
Osvrt na oružje - koriÅ¡ćeno u naÅ¡oj državi!
    Izložbu “Slobodarsko svijetlo oružjeâ€, povodom obilježavanja Dana pobjede nad faÅ¡izmom, organizovao je Zavičajni muzej Danilovgrada, uz podrÅ¡ku Vojske Crne Gore.
Izložba “Slobodarsko svijetlo oružje†pruža jedinstvenu priliku za osvrt na fascinantnu istoriju oružja koriÅ¡ćenog na prostorima naÅ¡e države – od antičkih kopalja i viteÅ¡kih mačeva srednjeg vijeka, preko jatagana i ledenica kojima se sloboda čuvala od Osmanske imperije, do vatrenog oružja kojim je vođena Narodnooslobodilačka borba. 
 
0
Dvije osobe iz Plava uhapšene zbog oružja
Maloljetnik vježbao - gađanje iz automatske!
    - Plavska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvrÅ¡ila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik star 14 godina. Tom prilikom policija je pronaÅ¡la i oduzela automatsku puÅ¡ku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku puÅ¡ku, puÅ¡ku marke „CZ“ M48 u ilegalnom posjedu, puÅ¡ku marke „Mauzer“ sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazduÅ¡nu puÅ¡ku i jedan lovački nož - saopÅ¡tila je Uprava policije. 
 
3
OpÅ¡tinski odbor DPS NikÅ¡ić
Nedopustivo bratimljenje!
    - Prodefilovali su NikÅ¡ićem razni kovačevići, stanivukovići i dodici, a NikÅ¡ić je trajao i opstajao kao svjetlost antifaÅ¡izma u, zahvaljujući, njegovom djelovanju i djelovanju njegovih saboraca, pomračenoj Crnoj Gori - poručio je OpÅ¡tinski odbor DPS NikÅ¡ić, ocjenjući:
- Bratimiti se s gradom na čijem je čelu Stanivuković, kome je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, znači prećutno se usaglasiti sa svim spornim stavovima koji ima taj mlađani političar. 
 
2
U finalnoj utakmici WABA lige za koÅ¡erkaÅ¡ice "Budućnost Bemax" poražene od "Cinksrne Celje"
Slovenke im u finišu - preotele titulu!
- Djevojke su dale sve od sebe i nijesu zaslužile da na ovakav način igube titulu. GrijeÅ¡ile su, ali to i mladostOnaj dozvoljava. Poraz ide isključivo na moju duÅ¡u – naglasio je Vladan Radović, trener koÅ¡arkaÅ¡ica "Budućnosti Bemax", koje su u samom finiÅ¡u izgubile od "Cinkarne Celje", koje su im pobjedom preotele i titulu prvaka Waba lige.
Za MVP finala proglaÅ¡ena je Jasna Čeh, koja je dala 19 koÅ¡eva, uključujući presudini.
 
 
2
Crnogorski pokret i Montenegro internacional organizuju
"Svi za Crnu Goru"!
    "Svi za Crnu Goru" - slogan je skupa koji Crnogorski pokret i Montenegro internacional organizuju Śutra, u neđelju, u 12 u nikÅ¡ićkoj sali kompleksa "Royal garden".
   Te dvije organizacije pozivaju građane na tribinu na kojoj će govoriti: reditelj Danilo Marunović, magistar političkih nauka Alek Barović, inžinjer i koumnista Peđa Boljević, psiholoÅ¡kinja Ranka Božović, analitičar i IzvrÅ¡ni direktor NVO "Forum slobodnih građana Luča" NebojÅ¡a Mrvaljević i koordinator Crnogorskoga pokreta za NikÅ¡ić Predrag Nikčević 
 
1
Prema DUA, na graničnom prelazu Sukobin - Muricani
Policajac maltretirao - albansku porodicu!
    -Na graničnom prelazu Sukobin - Muricani policajac je maltretirao albansku porodicu - informisala je javnost Demokratska unija Albanaca i proslijedila i video snimak koji je objavio albanski medij, a na kojem se, kako tvrde, vidi maltretiranje od službenika policije. 
 
1
TridesettrogodiÅ¡nji Nemanja Turković iz Bara, đak generacije u osnovnoj i srednjoj Å¡koli, student sa prosjekom deset
Postao najmlađi docent - na Medicinskom fakultetu!
    Nemanja Turković je sa navrÅ¡ene 33 godine postao najmlađi docent na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Za one koji ga znaju, ovo je očekivano – sin prosvjetnih radnika, đak generacije u osnovnoj i srednjoj Å¡koli, student sa prosjekom deset.  
 
1
Član i sekretar lokalnog odbora Građanskog pokreta URA Herceg Novom
Ostavka zbog ministara - na faÅ¡ističkom skupu!
      -Å to se mene tiče zbog svega Å¡to se deÅ¡ava i Å¡to se deÅ¡avalo u Crnoj Gori dok smo mi na vlasti, od nevaljalog Temeljnog ugovora, Zakona o porijeklu imovine koji neće doticati lopove 90-ih, kriza Ustavnog suda, manjak odgovornosti u vezi sa masakrom na Cetinju, ovo sa Radem i njegovo branjenje sve do hapÅ¡enja, tajni sastanci sa nekim lupežima, ministri koji idu na faÅ¡ističke skupove, gradonačelnici koji idu na ispovjest u SkupÅ¡tinu Srbije kao zastupnici isključivo Srba, to i mnogo drugih stvari koje ne mogu pobrojati, razlog je mog nezadovoljstva i razlog zbog čega od ovog trenutka podnosim ostavku na funkciju sekretara lokalnog odbora, a isčlanjenje ću napraviti lično u skladu sa Statutom - napisao je na Facebooku č,lan i sekretar lokalnog odbora Građanskog pokreta URA Herceg Novom Nemanja Tomović, koji je podnio je ostavku. 
 
0
Sinoæ u 20,16 zemljotres manje jaèine, 11 kilometara istoèno od najjužnijecrnogorske opštine
Zaljuljalo kod Ulcinju - 2,6 po Rihteru!
             Zemljotres manje jaèine sa epicentrom na 11 kilometara istoèno od Ulcinja sinoæ u 20,16 registrovaona je Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Jaèina ovog zemljotresa u hipocentru (žariÅ¡tu) iznosila je 2.6 jedinica Rihterove skale, Å¡to odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale (MCS). ŽariÅ¡te ovog zemljotresa locirano je na dubini od 11 kilmetara.
 
 
1
Veliki sportsko-humanitarni skup sjutra u Ulcinju
"Ivanova igra" - za Zokija!
    Promocija dokumentarnog filma "Ivanova igra" proslavljenog fudbalera spllitskog "Hajduka" Ivana Gudelja povod je za veliki sportsko-humanitarni skup sjutra u Ulcinju. Organizuje ga istaknuti sportski radnik i privrednik Pavle Pepðonoviæ, a sav prihod namijenjen je za pomoæ Zoranu Vorotoviæu, nekadaÅ¡njem fudbaleru "Buduænosti" koji je ostao nepokretan.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|