e - dopisnik

0
Sinoć u 20,16 zemljotres manje jačine, 11 kilometara istočno od najjužnijecrnogorske opštine
Zaljuljalo kod Ulcinju - 2,6 po Rihteru!
             Zemljotres manje jačine sa epicentrom na 11 kilometara istočno od Ulcinja sinoć u 20,16 registrovaona je Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2.6 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 11 kilmetara.
 
 
1
Veliki sportsko-humanitarni skup sjutra u Ulcinju
"Ivanova igra" - za Zokija!
    Promocija dokumentarnog filma "Ivanova igra" proslavljenog fudbalera spllitskog "Hajduka" Ivana Gudelja povod je za veliki sportsko-humanitarni skup sjutra u Ulcinju. Organizuje ga istaknuti sportski radnik i privrednik Pavle Pepđonović, a sav prihod namijenjen je za pomoć Zoranu Vorotoviću, nekadašnjem fudbaleru "Budućnosti" koji je ostao nepokretan.
 
 
0
Svečano otkriven spomenik princezi Kseniji Petrović u Njegoševoj ulici na Cetinju
Poštovanje ženi - predanoj domovini!
    - Princeza Ksenija je jedna od ličnosti crnogorske istorije prema kojoj, posebno Cetinje, izražava iskreno poštovanje i dirljivi sentiment i čiji patriotizam i odanost domovini zaslužuju poštovanje generacija. Podizanjem ovog spomenika koji će trajno simbolisati emancipaciju crnogorske žene, čuvamo našu istoriju i kulturu, ali i pokazujemo poštovanje i uvažavanje jedne izuzetne žene koja je svojom predanošću služila svojoj domovini Crnoj Gori i postala jedan od simbola njene nepokornosti - naglasio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, otkrivajući danas spomenika crnogorskoj princezi Kseniji Petrović na platou ispred kuće Đukanovića u Njegoševoj ulici.
Kreatora ideje i donator je Vesko Pejović, a skulpturu je izradio Dimitrije Popović.  
 
0
DPS zahtijeva reakciju države u Šavniku
Nadležni da zaustave - anarhiju i haos!
    - Ova bahata lica kontinuiranim vršenjem niza krivičnih djela nastavljaju sa cirkusom koji se pretvorio u lakrdiju kojom je izborni proces u našoj opštini totalno obesmišljen, a čime se i ogolila činjenica da nadležne državne institucije ne funkcionišu. Ovom prilikom upućujemo još jedan apel svim činiocima državne vlasti i nadležnim organima da zakonito djeluju i reaguju kako bi se ovakva anarhija i haos konačno prekinuli -  
 
0
Muzej gusala i etno instrumenata otvoren u MZ Župa niksićka, u selu Jugovići
Gusle poručuju - slogom naprijed!
    - Muzejska postavka ima izuzetnu vrijednost zbog unikatnih eksponata od nošnji do gusala i priče o starim guslarima. Ova vrata biće stalno otvorena za guslare, sve narodne umjetnike, za različite programe, susrete. O tome će brinuti Upravni odbor i ostala tijela muzeja, zadužbine - naglasio je proslavljeni župskog guslar Milan Filipović, na čiju inicijativu je danas u MZ Župa niksićka, u selu Jugovići otvoren Muzej gusala i etno instrumenata.
- Danas iz Župe ide ijepa poruka da samo slogom i zajedništvom možemo praviti bolje društvo i može naša država Crna Gora može ići naprijed - pručio je predsjednik MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović. 
 
1
Radio Cetinje
Ubijeno više osoba!
    U pucnjavi koja se desila danas na Cetinju ima više mrtvih osoba, a među njima i djece, saznaje Radio Cetinje. Do pucnjave u naselju Medovina je došlo, kada je osoba, čiji identitet još uvijek nije saopšten, iz vatrenog oružja počela da puca. 
 
1
Krivična prijava protiv U.K. (43) iz Bara zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju
Mimo pravila - prodao 119 brodskih kontejnera!
    Službenici Uprave policije su u Baru, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv U.K. (43) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
1
Protiv M.R (48) i A.R. (21) podnijete krivične prijave
Strancu prodali - tuđe zemljište!
    Službenici Uprave policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R (48) i A.R. (21), oboje iz Ulcinja zbog sumnje da su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave i prevara. 
 
1
Policija u Herceg Novom lišila slbde L.R.(19)
Osumnjičen za - iazazivanje 10 požara!
    Službenici Uprave policije u Herceg Novom, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju više slučajeva izazivanja požara na teritoriji ovog grada, identifikovali su osobu koja je podmetnula 10 požara.
Zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih djela iazazivanje opšte opasnosti hercegnovska policija je lišila slobode L.R. (19) iz Herceg Novog. 
 
0
U Nikšiću uhapšena jedna osoba
Otkrivena parcela - sa zasadom marihuane!
    Službenici Uprave policije su u Nikšiću, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli parcelu sa zasadom marihuane. Jedan osoba je lišena slobode.
Nikšićka policija je, juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres kuće i drugih prostorije koje koristi Z.G. (53) iz Nikšića. 
 
2
Opštinski odbor DPS Nikšić
Kovačević mora da ode!
    - Zbog sramnih narativa i sramotnog djelovanja, je jasno da nikakvog društvenog pomirenja neće biti, dok god Kovačević ne ode sa funkcije kojoj nije dorastao i koje nije dostojan - zaključuje Opštinski odbor DPS Nikšić. 
 
0
Poslije tuče više osoba ispred ugostiteljskog objekta u Nikšiću
Nožem ubo dvojicu!
    Službenici Uprave policije u Nikšiću su u kratkom roku riješili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju koje je sinoć izvšeno na štetu dvije osobe. Zbog sumnje da je izvršio ovo krivično djelo slobode je lišen M.S. (17) iz Nikšića.
Sinoć oko 21, ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo je do fizičkog obračuna između više osoba, kojom prilikom su J.M. (19) i N.M. (18) zadobili povrede od uboda noža. 
 
1
Novi sramni incident, ili slučajnost, u Nikšiću
Pocijepan krstaš-barjak?!
Pocijepan je krstaš-barjak, koji je u julu prošle godine postavljen, pored zastave Crne Gore i opštine Nikšić, ispred zgrade Skupštine Opštine postavljen.
   Čitaoci "Antene M" koji su poslali fotografiju s pravom se pitaju da li je krstaš pocijepan uslijed vremenskih neprilika ili je novi sramni incident onih koji su urinirali na spomenik Ljubu Ćupiću. 
 
0
Rekli su - predsjednik SO Budva Marko Carević za banjalučku televiziju "BN"
Boka je srpska - kao Kosovo!
    - Poziv svim građanima Republike Srpske da dođu u Crnu Goru. Mi smo, pogotovo kao Boka Kotorska, srpska zemlja kao što je Kosovo. To je dominantno srpski narod, mi smo se 1918. ujedinii sa Srbijom. I svako ko ne doazi na crnogorsko primorje radi i protiv interesa srpskog naroda - zaključio je predsjednik SO Budva Marko Carević u izjavi za banjalučku televiziju "BN". 
 
0
Cetinje jedinstven primjer - i po najvećem nevremenu šetali za Ukrajinu
Pred zgradom bivšeg Ruskoga poslanstva - puštena ukrajinska himna!
    Trideset šestoga dana rata u Ukrajini građani i građanke Cetinja su ponovnim okupljanjem dali podršku herojskom ukrajinskom narodu u borbi za slobodu. Današnje glavna poruka s transparenata bila je: "Putin's Russia - Heart of Darkness". 
 
0
Arhitektica iz Nikšića već tri sezone vozi brdsko-brzinske trke
Vozi u štiklama - gas joj "izduvni ventil"!
    - Tu vrstu adrenalina nisam pronašla nigdje, osim u trkama. Za mene je upravo vožnja i sami taj sport ono što mi bistri misli, izmjedri neku ideju. Definitivno, feminizam nije u tome mogu li da cijepam drva, vozim trke, bavim se tipično muškim poslovima. i muškarac može da usisava, nije to problem. Poenta je da budemo jednaki u svim vrijednostima jednog sistema i života uopšte.
Tako neobičan spoj arhitekture i brze vožnje objašnjava Anđela Knežević, koja već tri sezone , a kad god ima neku životnu dilemu, papučica za gas joj je izduvni ventil.
 
 
0
Hipotekarna banka, umjesto osmomartovskih poklona za zaposlene
Pet hiljada za - spomenik princezi Kseniji!
    Umjesto individualnih osmomartovskih poklona za zaposlene, Hipotekarna banka odlučila je da donira 5.000 eura za postavljanje spomenika princezi Kseniji na Cetinju. 
 
0
Evakuisani zapošljeni u Luci Bar
Policija provjerava - dojavu o bombi!
    Policija provjerava da li je u Luci Bar postavljena eksplozivna naprava, nakon što je redakcija Radio Bara dobila anonimnu prijavu - nezvanično je saopšteno Portalu RTCG iz policije.  
 
0
Akcija „Petarda“ u Nikšiću
Našli mu pušku - vatromete i petarde!
    Službenici nikšićke policije, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu, a u sklopu akcije „Petarda“, izvršili pretres stana u kojem je pronađena veća količina petardi, vatrometa i jedna poluautomatska puška.
Pretresom je pronađeno i oduzeto 5.991 komad petardi različitih vrsta, 38 vatrometa i jedna poluautomatska puška marke „Crvena Zastava“ u ilegalnom posjedu. 
 
2
Jutros u 9,40 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao sllabiji zemljotres blizu Nikšića
"Zadrmalo" kod - Grebice!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 9,40 registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na dva kilometra sjeverozapadno od Grebice. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od osam kilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|