e - dopisnik

0
Povodom Dana pobjede nad fašizmom, Zavičajni muzej Danilovgrada, uz podršku Vojske Crne Gore, organizovao izložbu “Slobodarsko svijetlo oružje”
Osvrt na oružje - korišćeno u našoj državi!
    Izložbu “Slobodarsko svijetlo oružje”, povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, organizovao je Zavičajni muzej Danilovgrada, uz podršku Vojske Crne Gore.
Izložba “Slobodarsko svijetlo oružje” pruža jedinstvenu priliku za osvrt na fascinantnu istoriju oružja korišćenog na prostorima naše države – od antičkih kopalja i viteških mačeva srednjeg vijeka, preko jatagana i ledenica kojima se sloboda čuvala od Osmanske imperije, do vatrenog oružja kojim je vođena Narodnooslobodilačka borba. 
 
0
Dvije osobe iz Plava uhapšene zbog oružja
Maloljetnik vježbao - gađanje iz automatske!
    - Plavska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik star 14 godina. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela automatsku pušku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke „CZ“ M48 u ilegalnom posjedu, pušku marke „Mauzer“ sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož - saopštila je Uprava policije. 
 
3
Opštinski odbor DPS Nikšić
Nedopustivo bratimljenje!
    - Prodefilovali su Nikšićem razni kovačevići, stanivukovići i dodici, a Nikšić je trajao i opstajao kao svjetlost antifašizma u, zahvaljujući, njegovom djelovanju i djelovanju njegovih saboraca, pomračenoj Crnoj Gori - poručio je Opštinski odbor DPS Nikšić, ocjenjući:
- Bratimiti se s gradom na čijem je čelu Stanivuković, kome je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, znači prećutno se usaglasiti sa svim spornim stavovima koji ima taj mlađani političar. 
 
2
U finalnoj utakmici WABA lige za košerkašice "Budućnost Bemax" poražene od "Cinksrne Celje"
Slovenke im u finišu - preotele titulu!
- Djevojke su dale sve od sebe i nijesu zaslužile da na ovakav način igube titulu. Griješile su, ali to i mladostOnaj dozvoljava. Poraz ide isključivo na moju dušu – naglasio je Vladan Radović, trener košarkašica "Budućnosti Bemax", koje su u samom finišu izgubile od "Cinkarne Celje", koje su im pobjedom preotele i titulu prvaka Waba lige.
Za MVP finala proglašena je Jasna Čeh, koja je dala 19 koševa, uključujući presudini.
 
 
2
Crnogorski pokret i Montenegro internacional organizuju
"Svi za Crnu Goru"!
    "Svi za Crnu Goru" - slogan je skupa koji Crnogorski pokret i Montenegro internacional organizuju Śutra, u neđelju, u 12 u nikšićkoj sali kompleksa "Royal garden".
   Te dvije organizacije pozivaju građane na tribinu na kojoj će govoriti: reditelj Danilo Marunović, magistar političkih nauka Alek Barović, inžinjer i koumnista Peđa Boljević, psihološkinja Ranka Božović, analitičar i Izvršni direktor NVO "Forum slobodnih građana Luča" Nebojša Mrvaljević i koordinator Crnogorskoga pokreta za Nikšić Predrag Nikčević 
 
1
Prema DUA, na graničnom prelazu Sukobin - Muricani
Policajac maltretirao - albansku porodicu!
    -Na graničnom prelazu Sukobin - Muricani policajac je maltretirao albansku porodicu - informisala je javnost Demokratska unija Albanaca i proslijedila i video snimak koji je objavio albanski medij, a na kojem se, kako tvrde, vidi maltretiranje od službenika policije. 
 
1
Tridesettrogodišnji Nemanja Turković iz Bara, đak generacije u osnovnoj i srednjoj školi, student sa prosjekom deset
Postao najmlađi docent - na Medicinskom fakultetu!
    Nemanja Turković je sa navršene 33 godine postao najmlađi docent na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Za one koji ga znaju, ovo je očekivano – sin prosvjetnih radnika, đak generacije u osnovnoj i srednjoj školi, student sa prosjekom deset.  
 
1
Član i sekretar lokalnog odbora Građanskog pokreta URA Herceg Novom
Ostavka zbog ministara - na fašističkom skupu!
      -Što se mene tiče zbog svega što se dešava i što se dešavalo u Crnoj Gori dok smo mi na vlasti, od nevaljalog Temeljnog ugovora, Zakona o porijeklu imovine koji neće doticati lopove 90-ih, kriza Ustavnog suda, manjak odgovornosti u vezi sa masakrom na Cetinju, ovo sa Radem i njegovo branjenje sve do hapšenja, tajni sastanci sa nekim lupežima, ministri koji idu na fašističke skupove, gradonačelnici koji idu na ispovjest u Skupštinu Srbije kao zastupnici isključivo Srba, to i mnogo drugih stvari koje ne mogu pobrojati, razlog je mog nezadovoljstva i razlog zbog čega od ovog trenutka podnosim ostavku na funkciju sekretara lokalnog odbora, a isčlanjenje ću napraviti lično u skladu sa Statutom - napisao je na Facebooku č,lan i sekretar lokalnog odbora Građanskog pokreta URA Herceg Novom Nemanja Tomović, koji je podnio je ostavku. 
 
0
Sinoć u 20,16 zemljotres manje jačine, 11 kilometara istočno od najjužnijecrnogorske opštine
Zaljuljalo kod Ulcinju - 2,6 po Rihteru!
             Zemljotres manje jačine sa epicentrom na 11 kilometara istočno od Ulcinja sinoć u 20,16 registrovaona je Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2.6 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 11 kilmetara.
 
 
1
Veliki sportsko-humanitarni skup sjutra u Ulcinju
"Ivanova igra" - za Zokija!
    Promocija dokumentarnog filma "Ivanova igra" proslavljenog fudbalera spllitskog "Hajduka" Ivana Gudelja povod je za veliki sportsko-humanitarni skup sjutra u Ulcinju. Organizuje ga istaknuti sportski radnik i privrednik Pavle Pepđonović, a sav prihod namijenjen je za pomoć Zoranu Vorotoviću, nekadašnjem fudbaleru "Budućnosti" koji je ostao nepokretan.
 
 
0
Svečano otkriven spomenik princezi Kseniji Petrović u Njegoševoj ulici na Cetinju
Poštovanje ženi - predanoj domovini!
    - Princeza Ksenija je jedna od ličnosti crnogorske istorije prema kojoj, posebno Cetinje, izražava iskreno poštovanje i dirljivi sentiment i čiji patriotizam i odanost domovini zaslužuju poštovanje generacija. Podizanjem ovog spomenika koji će trajno simbolisati emancipaciju crnogorske žene, čuvamo našu istoriju i kulturu, ali i pokazujemo poštovanje i uvažavanje jedne izuzetne žene koja je svojom predanošću služila svojoj domovini Crnoj Gori i postala jedan od simbola njene nepokornosti - naglasio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, otkrivajući danas spomenika crnogorskoj princezi Kseniji Petrović na platou ispred kuće Đukanovića u Njegoševoj ulici.
Kreatora ideje i donator je Vesko Pejović, a skulpturu je izradio Dimitrije Popović.  
 
0
DPS zahtijeva reakciju države u Šavniku
Nadležni da zaustave - anarhiju i haos!
    - Ova bahata lica kontinuiranim vršenjem niza krivičnih djela nastavljaju sa cirkusom koji se pretvorio u lakrdiju kojom je izborni proces u našoj opštini totalno obesmišljen, a čime se i ogolila činjenica da nadležne državne institucije ne funkcionišu. Ovom prilikom upućujemo još jedan apel svim činiocima državne vlasti i nadležnim organima da zakonito djeluju i reaguju kako bi se ovakva anarhija i haos konačno prekinuli -  
 
0
Muzej gusala i etno instrumenata otvoren u MZ Župa niksićka, u selu Jugovići
Gusle poručuju - slogom naprijed!
    - Muzejska postavka ima izuzetnu vrijednost zbog unikatnih eksponata od nošnji do gusala i priče o starim guslarima. Ova vrata biće stalno otvorena za guslare, sve narodne umjetnike, za različite programe, susrete. O tome će brinuti Upravni odbor i ostala tijela muzeja, zadužbine - naglasio je proslavljeni župskog guslar Milan Filipović, na čiju inicijativu je danas u MZ Župa niksićka, u selu Jugovići otvoren Muzej gusala i etno instrumenata.
- Danas iz Župe ide ijepa poruka da samo slogom i zajedništvom možemo praviti bolje društvo i može naša država Crna Gora može ići naprijed - pručio je predsjednik MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović. 
 
1
Radio Cetinje
Ubijeno više osoba!
    U pucnjavi koja se desila danas na Cetinju ima više mrtvih osoba, a među njima i djece, saznaje Radio Cetinje. Do pucnjave u naselju Medovina je došlo, kada je osoba, čiji identitet još uvijek nije saopšten, iz vatrenog oružja počela da puca. 
 
1
Krivična prijava protiv U.K. (43) iz Bara zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju
Mimo pravila - prodao 119 brodskih kontejnera!
    Službenici Uprave policije su u Baru, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv U.K. (43) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
1
Protiv M.R (48) i A.R. (21) podnijete krivične prijave
Strancu prodali - tuđe zemljište!
    Službenici Uprave policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R (48) i A.R. (21), oboje iz Ulcinja zbog sumnje da su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave i prevara. 
 
1
Policija u Herceg Novom lišila slbde L.R.(19)
Osumnjičen za - iazazivanje 10 požara!
    Službenici Uprave policije u Herceg Novom, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju više slučajeva izazivanja požara na teritoriji ovog grada, identifikovali su osobu koja je podmetnula 10 požara.
Zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih djela iazazivanje opšte opasnosti hercegnovska policija je lišila slobode L.R. (19) iz Herceg Novog. 
 
0
U Nikšiću uhapšena jedna osoba
Otkrivena parcela - sa zasadom marihuane!
    Službenici Uprave policije su u Nikšiću, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli parcelu sa zasadom marihuane. Jedan osoba je lišena slobode.
Nikšićka policija je, juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres kuće i drugih prostorije koje koristi Z.G. (53) iz Nikšića. 
 
2
Opštinski odbor DPS Nikšić
Kovačević mora da ode!
    - Zbog sramnih narativa i sramotnog djelovanja, je jasno da nikakvog društvenog pomirenja neće biti, dok god Kovačević ne ode sa funkcije kojoj nije dorastao i koje nije dostojan - zaključuje Opštinski odbor DPS Nikšić. 
 
0
Poslije tuče više osoba ispred ugostiteljskog objekta u Nikšiću
Nožem ubo dvojicu!
    Službenici Uprave policije u Nikšiću su u kratkom roku riješili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju koje je sinoć izvšeno na štetu dvije osobe. Zbog sumnje da je izvršio ovo krivično djelo slobode je lišen M.S. (17) iz Nikšića.
Sinoć oko 21, ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo je do fizičkog obračuna između više osoba, kojom prilikom su J.M. (19) i N.M. (18) zadobili povrede od uboda noža. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|