1
Prema DUA, na graničnom prelazu Sukobin - Muricani
Policajac maltretirao - albansku porodicu!

    -Na graničnom prelazu Sukobin - Muricani policajac je maltretirao albansku porodicu - informisala je javnost Demokratska unija Albanaca i proslijedila i video snimak koji je objavio albanski medij, a na kojem se, kako tvrde, vidi maltretiranje od službenika policije.

Demokratska unija Albanaca poziva nadležne organe kao i premijera Abazovića da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se rasvijetlila situacija upotrebe sile policajca protiv NN lica i da pod hitno razjasne ovu situaciju - navode u saopštenju. 
Zahtjevaju da se 'prema dotičnom policajcu shodno Zakonima sprovedu odgovarajuće mjere, te da se sankcioniše kako bi se poslala poruku neprihvatljivosti takvog ponašanja". 
- Kako se na snimku jasno vidi, posebno nas zabrinjava da je službenik policije dao za sebi pravo da na ovakav način maltretira državljanina Albanije koji pri tome ne pruža nikakav otpor niti radi išta nedozvoljeno - kažu u saopštenju. 

UP: Utvrđujemo šta se dogodilo


Nakon što se u albanskim medijima pojavio snimak sa graničnog prelaza Sukobin-Murićani, oglasili su se iz Uprave policije.
Oni navode kako su u toku mjere i radnje u cilji u utvrđivanja svih okolnosti vezanih za taj slučaj.
- Službenici Sektora granične policije i Regionalnog centra granične policije "Jug" već su preduzeli inicijalne, a preduzimaju se i dalje službene mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i svih okolnosti vezano za postupanja policijskih službenika granične policije Crne Gore prema državljanima Republike Albanije, a na osnovu kojih će se eventualno preduzeti i druge aktivnosti u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Crne Gore - istakli su iz UP.




Posjeta : 174