e - dopisnik

2
Tridesetjednogodišnji M.A. u Beranama fingirao krivično djelo
Postavio eksploziv - ispod svojih kola!
    Policija u Beranama zajedno sa Grupom za protivdiverzionu zaštitu izvršila uviđaj u ulici Dušana Vujoševića u Beranama, po prijavi podnijetoj Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Berane od M.A. (31) da je primjetio ispod svog vozila paket za koji sumnja da je eksploziv.
Utvrđeno je da se radi o eksplozivu bez detonatorske kapisle, koji je bio pričvršćen magnetom da donji dio vozila, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru. 
 
1
U maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju
Objekat srušen - izvođač radova uhapšen!
    Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog odgovarajućeg rješenja i hapšenja izvođača radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta.
Administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata započelo je u 13 i završeno za oko 30 minuta.
 
 
0
Bijelo Polje
U lovu - upucao kolegu!
    -Dežurnu službu Centra bezbjednosti Bijelo Polje danas je oko 14 sati M.D. obavijestio da je on upotrebom lovačke puške nanio povrede S.J. (43), koji je nakon toga preminuo. Policijski službenici su zajedno sa nadležnim tužiocem izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj, nakon čega je tužilac naložio da se tijelo uputi na obdukciju. M.D. je uhapšen, a radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se ovaj događaj desio slijede dalje policijsko – tužilačke mjere i radnje - saopšteno je iz policije.  
 
2
Treći u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region
Snažan zemljotres - kod Nevesinja!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju 10,19 registrovao je snažan zemljotres, sa epicentrom 12 kilometara zapadno od Nevesinja. Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale.
Ovo je treći u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region, a Na osnovu teorijskog modela makroseizmickog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
2
U 3,54
Razoran zemljotres - kod Drača!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 3,54 registrovao jje razoran zemljotres sa epicentrom na 12 km jugoistočno od Drača (Albanija).
Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 6.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VIII-IX stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 12 kilometara.  
 
2
Krivična prijava protiv V.F. (40) iz Mojkovca
Naplatio i - nedovršeno!
    Policija je u Kolašinu podnijela krivičnu prijavu protiv V.F. (40) iz Mojkovca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara na štetu L.B. (37) iz Kolašina. 
 
2
Barska policije rasvijetlila 14 imovinskih delikata
Maloljetnica počinila - 14 krađa!
    Policija je u Baru lišila slobode Z.K. (42) i M.P. (60), oba iz Republike Srbije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa na štetu maloprodajne optičarske radnje u Baru. Osim toga, rasvijetljeno je i 13 krađa izvršenih na štetu više lica dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava zbog oružja u ilegalnom posjedu.  
 
1
Povodom napada na odbornika "Demokrata" na Cetinju
Policija preduzela sve!
    Policija je preduzela sve iz svoje nadležnosti i podnijela krivičnu prijavu protiv V.B. (27) iz Cetinja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom napada na odbornika "Demokrata" na Cetinju. 
 
1
Krivična prijava protiv L.E. (37) iz Rožaja
Proganjala preko - instagrama!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje podnijeli krivičnu prijavu protiv L.E. (37) iz Rožaja zbog sumnje da je počinila krivično djelo proganjanje.  
 
0
Lišena slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju
Mladića ubola nožem!
    Policijski službenici su lišili slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu D.T. (25) iz Berana.
Osim toga, zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči, a u vezi sa ovim događajem, slobode su lišeni V.M. (32), J.R. (46) i R.R. (37).
 
 
2
Policija na Cetinju lišila slobode V.L. (20)
Našli mu - pištolj i 17 metaka!
    Policija je na Cetinju, prilikom kontrole vozila, od lica V.L. (20) koji je upravljao pmv marke „Audi A8“, pronašla i oduzela pištolj marke „Glock“, kao i 17 komada metaka kalibra 9mm. 
 
2
Potražuje se po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Vašington
Amerikanac uhvaćen - u Ulcinju!
    Policija je u Ulcinju izvela ciljanu potragu i lišila slobode R.Z.R. (33) iz Sjedinjenih Američkih Država.  
 
1
Jutros oko 3,40 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao manji zemljotres
"Zaljuljalo" kod - Brajića!
    Jutros oko 3,40 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres manje jačine, sa epicentrom tri kilometra sjeveroistočno od Brajića.  
 
0
U Nikšiću realizovana višemjesečna akcija „Piazza“
Desetoro lišeno slobode!
    Danas u Nikšiću realizovana višemjesečna akcija „Piazza“ usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Nikšića. Tokom akcije procesuirano je ukupno 81 lice zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Danas i juče podnijete su krivične prijave protiv 16 osoba od kojih je 10 lišeno slobode.  
 
0
Presjecanje lanca krijumčarenja opojnih droga u Beranama
Heroin pronašli - u napuštenom objektu!
    Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti u cilju presjecanja lanca krijumčarenja opojnih droga, u napuštenom objektu pronašli i izuzeli 1,6 kilograma praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.  
 
2
Policija u Baru rasvijetlila 13 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Maloljetnik "operisao" - po plaži!
               Službenici Uprave policije su u Baru preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti rasvijetlili 13 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta koja su počinjena tokom turističke sezone. Procesuiran je maloljetni L.B. (14) iz Podgorice. 
 
2
U Beranama lišeno slobode bezbjednosno interesantna osoba
Priveden zbog - pištolja!
    Službenici Uprave policije su danas u Beranama lišili slobode bezbjednosno interesantnu osobu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
2
Krivična prijava protiv Ž.P. (20) člana jedne organizovane kriminalne grupe
Rasvijetljeno podmetanje požara!
    Službenici Uprave policije su u Cetinju rasvijetlili podmetanje požara na vozilu iz 2018. godine.
Krivična prijava je nadležnom državnom tužiocu podnijeta protiv člana jedne organizovane kriminalne grupe Ž.P. (20) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na štetu bezbjednosno interesantnog lica B.P.  
 
2
Tivat
Uhapšeni po potjernici!
    Službenici Uprave policije su danas u Tivtu, u okviru ciljane protrage koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim službama Portugala i Republike Hrvatske, lišili slobode dvije osobe koja se potražuju od strane NCB Interpol Lisabon zbog trgovine drogom.
Policijski službenci su danas lišili slobode M.A. (46) i Ž.B. (53), državljani Republike Hrvatske.  
 
1
Policija u Nikšiću lišila slobode S.M. (72)
Osumnjičen za - pokušaj ubistva!
    Službenici Uprave policije u Nikšiću lišili su slobode S.M. (72) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu B.B. (60).

 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|