e - dopisnik

0
Uprava policije Crne Gore demantuje portal RTV Budva
Šire paniku - "na pjeni ood mora"!
    - Očigledno je, u cilju širenja panike i nereda, plasirana još jedna vijest koja ne odgovara istini i to da su agenti Agencije za nacionalnu bezbjednost na tajnom zadatku u Budvi - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom navoda portala RTV Budva u tekstu pod naslovom „ANB na tajnom zadatku u Budvi?“.
 
 
0
Barska policija lišila slobode B.N. (24) iz Podgorice
"Pod gasom" - preticao u tunelu!
    Barska policija lišila je slobode B.N. (24) iz Podgorice koji je upravljao putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola. On je upravljajući vozilom sa koncentracijom od 1,13 g/kg alkohola u organizmu preticao više vozila u tunelu „Sozina“. 
 
0
Rekli su - nezavisni poslanik u SO Budva Stevan Džaković
"DF" bi da - ugasi sve crnogorsko!
    - U "DF" sam, očito, bio jedini Crnogorac. Kako je rekao Carević, on je tražio od lidera "DF" da ne budem oodbornik. Očigledno im je bio neophodan taj Crnogorac sada kada žele da ugase sve crnogorsko, očekuju da budem njihova marioneta. Izbacili su oni mene davno iz "DF", još jednom im velika hvala na tome. Parola im je bila pomirenje Srba i Crnogoraca, da bi na kraju njih napustili apsoolutno svi Crnogorci. Tamo se neću vratiti, da im ne kvarim prosjek. Jesam li u pravu rećiće birači na izborima, ali smatram da sam im 2016. donio dva mandata. Tvrdim da imam prava više od jednog odbornika iz te "Crnogorske". Zbog građana koji su glasali za mene nemam pravo da ga prepustim onima koji čine sve da ugase Crnu Goru. Kao Crnogorac, zna se moja familija. Borio sam se protiv kriminala, korupcije i nepravde i to ću nastaviti - naglasio je nezavisni poslanik u SO Budva Stevan Džaković. 
 
0
DPS Budve podnijetiće krivičnu prijavu protiv predsjednika SO Budva
Da odgovara - organizator haosa!
    - Demokratska partija socijalista će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića, pa nek odlazeći organizator haosa i nereda na skupštinskom zasijedanju pred nadležnim organima, objasni razloge koji su ga motivisali da svjesno krši Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut opštine Budva i poslovnik o radu - saopštio je DPS Budve, ocjenjući da "Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine opštine Budva pogazio Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Budva, jer odbornicima nije omogućio da iskoriste Ustavom zagarantovano pravo da glasaju, očekivan je i jedini ispravan". 
 
0
Bio je na čelu Budve od 2005. do kraja 2010.
Preminuo Rajko Kuljača!
    Preminuo je bivši gradonačelnik Budve, Rajko Kuljača u 54. godini, na putu do kotorske bolnice, od srčanih problema. 
 
0
Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić
"Interesantnom" - oduzeli oružje!
    Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić u kontinuitetu realizuju pojačane planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana.
Nikšićka policija je na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.R. (38) iz Nikšića. 
 
0
Mojkovac
Ugovoren završetak - pasarele!
    Uprava javnih radova potpisala je danas sa podgoričkim preduzećem „Fidija“ ugovor o drugoj fazi izgradnje pješačkog mosta u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje.
Vrijednost ugovorenih radova druge faze iznosi 1,2 miliona eura, koje iz Kapitalnog budžeta izdvaja Vlada Crne Gore. Računajući i prvu fazu, ukupna investicija iznosi oko 2,2 miliona eura. 
 
1
Barska policija u akciji "Potvrda" kontrolisala poštovanje mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa
Za 23 krivična djela - procesuirano 12 osoba!
    Barska policija je, u cilju kontrolisanja poštovanja mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, sprovela plansku akciju „Potvrda” i proceuriali 12 osoba za 23 krivična djela.  
 
1
Najveći broj građana Opštine Cetinje poštuje mjere i naredbe
Krivične prijave - protiv 20 osoba!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su od 13. marta do 16. aprila, odnosno za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja novog koronavirusa podnijeli krivične prijave protiv ukupno 20 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
Najveći broj građana Opštine Cetinje poštuje mjere i naredbe.  
 
0
Bijelo Polje
U kućnoj izolaciji - cijelo selo!
    Institut za javno zdravlje potvrdio je pet novih slučajeva zaraženih korona virusom u Bijelom Polju, čime se ukupan broj oboljelih povećao na šest. Uzorci su uzeti od 27 osoba iz sela Biokovac, a svi stanovnici sela u kojem je potvrđeno prisustvo virusa su u kućnoj izolaciji. 
 
1
Policija intenzivno radi na rasvijetljavanju ubistva u Herceg Novom
Ispalio u žrtvu - više hitaca!
    Jutros je u Herceg Novom oko 09,10 došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu Š.R. (36).
Za sada nepoznato osoba ispalila je više projektila iz vatrenog oružja u pravcu Š.R. kojom prilikom je on smrtno stradao.
 
 
1
Tragedija u Pljevljimma
Ubio ga - presudio sebi!
    Policija je postupajući po prijavi izašla na na lice mjesta u Boljanićkoj ulici gdje je zatekla dva beživotna tijela, N.D. (66) iz Pljevalja i A.D. (56) iz Pljevalja.
U neposrednoj blizini A.D. pronađeno je i vatreno oružje – pištolj. 
 
1
Policija u Baru pretresla stan i prostorije kooje koristi S.V. (49)
Pronašli mu - oružje i municiju!
    Policija je u Baru, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Baru, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.V. (49) kojom prilikom je pronađena određena količina oružja i municije.  
 
2
Tridesetjednogodišnji M.A. u Beranama fingirao krivično djelo
Postavio eksploziv - ispod svojih kola!
    Policija u Beranama zajedno sa Grupom za protivdiverzionu zaštitu izvršila uviđaj u ulici Dušana Vujoševića u Beranama, po prijavi podnijetoj Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Berane od M.A. (31) da je primjetio ispod svog vozila paket za koji sumnja da je eksploziv.
Utvrđeno je da se radi o eksplozivu bez detonatorske kapisle, koji je bio pričvršćen magnetom da donji dio vozila, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru. 
 
1
U maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju
Objekat srušen - izvođač radova uhapšen!
    Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog odgovarajućeg rješenja i hapšenja izvođača radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta.
Administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata započelo je u 13 i završeno za oko 30 minuta.
 
 
0
Bijelo Polje
U lovu - upucao kolegu!
    -Dežurnu službu Centra bezbjednosti Bijelo Polje danas je oko 14 sati M.D. obavijestio da je on upotrebom lovačke puške nanio povrede S.J. (43), koji je nakon toga preminuo. Policijski službenici su zajedno sa nadležnim tužiocem izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj, nakon čega je tužilac naložio da se tijelo uputi na obdukciju. M.D. je uhapšen, a radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se ovaj događaj desio slijede dalje policijsko – tužilačke mjere i radnje - saopšteno je iz policije.  
 
2
Treći u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region
Snažan zemljotres - kod Nevesinja!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju 10,19 registrovao je snažan zemljotres, sa epicentrom 12 kilometara zapadno od Nevesinja. Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale.
Ovo je treći u nizu snažnijih potresa koji je pogodio region, a Na osnovu teorijskog modela makroseizmickog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
2
U 3,54
Razoran zemljotres - kod Drača!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 3,54 registrovao jje razoran zemljotres sa epicentrom na 12 km jugoistočno od Drača (Albanija).
Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 6.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VIII-IX stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 12 kilometara.  
 
2
Krivična prijava protiv V.F. (40) iz Mojkovca
Naplatio i - nedovršeno!
    Policija je u Kolašinu podnijela krivičnu prijavu protiv V.F. (40) iz Mojkovca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara na štetu L.B. (37) iz Kolašina. 
 
2
Barska policije rasvijetlila 14 imovinskih delikata
Maloljetnica počinila - 14 krađa!
    Policija je u Baru lišila slobode Z.K. (42) i M.P. (60), oba iz Republike Srbije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa na štetu maloprodajne optičarske radnje u Baru. Osim toga, rasvijetljeno je i 13 krađa izvršenih na štetu više lica dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava zbog oružja u ilegalnom posjedu.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|