e - dopisnik

2
U akvatorijumu Ulcinja dva plovila sa zastavom Albanije
Kažnjeni za - prelaz granice!
    Plovna jedinica je u akvatorijumu Ulcinja zatekla je dva ribarska broda sa sedam osoba u nezakonitom ribolovu, koji su plovili pod zastavama Albanije.
Zbog nezakonitog prelaska državne granice i poèinjenih pomorskih prekršaja izreèene su im novèane kazne, ukupno 4.450€. 
 
1
Policija u Budvi lišila slobode vozaèa sa 2,23 promila alkohola u krvi
Na "triježnjenje" - 15 dana!
    Policija je u Budvi lišila je slobode vozaèa koji je upravljao vozilom sa 2,23 promila alkohola u krvi.
Zbog poèinjenog prekršaja ovom vozaèu je izreèena kazna zatvora u trajanju od 15 dana. 
 
1
Prijestonica žali žrtve pandemije COVID-19
Na Cetinju - sjutra Dan žalosti!
    Prijestonica Cetinje proglasiæe sjutra Dan žalosti zbog alarmantne epidemiološke situacije u gradu i èinjenice da je za prvih 14 dana marta preminulo deset osoba, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19. 
 
1
DPS Nikšića
Pripremaju slavlje - alibi za poraz!
    - U toku je još jedna manipulacija. Najavljena priprema slavlja zbog navodne pobjede koalicije Za budućnost Nikšića je ništa drugo do spremanje alibija za sada već izvjestan poraz ove političke skupine.
Građani Nikšića su svjedoci da je naša politička konkurencija tokom cijelog izbornog dana pokušavala raznim manipulacijama i opstrukcijama da oteža demokratski izborni proces, a isto su radili i prethodnih dana u susret izborima. Međutim, građani Nikšića su odlučili i koalicija Evropski tim za Nikšić uspjela je da i iz ovih izbora izađe kao pobjednik, što će uskoro pokazati i zvanični rezultati - saopštila je DPS Nikšića.  
 
0
Bošnjačka stranka
Preminuo Rafet Husović!
    Bivši predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović preminuo je danas u 57. godini, nakon kraće bolesti, saopštila je BS. 
 
2
Uoèi izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšiæ
Od sjutra radi - „Call-centar“!
    „Call-centar“ MUP radiæe svakog dana, poèev od sjutra, 1. marta,od 8 do 20, dok æe u nedjelju, 14. marta, raditi u periodu od 7 do 20. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je uoèi izbora za odbornike u Skupštini opštine Nikšiæ oformilo „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.  
 
1
Koalicija DPS, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Patriotsko-komitskog saveza predala listu "Evropski tim za Nikšiæ"
Naš su cilj - prosperitet i razvoj!
    - Nikšiæ ima sreæu, nas Nikšiæane. Ponosni smo što smo samo za nekoliko dana uspjeli da skupimo 13 500 potpisa podrške., što govori kolliko je naša iskrena energija, želja za razvojem Nikšiæa prepoznata. Prosperitet i razvoj naš su cilj. Imamo znanje, viziju, mi želimo prosperitetnu Crnu Goru. Želimo prospeitetni, evropski Nikšiæ, naša politika nema alternativu. Naš jezik nijesu populistièke floskule. Želimo pametan grad, pametnu poljoprivredu, ivonativnu industriju, želimo da kreiramo ambijent u kojem æe mladi biti lideri. I mi imamo rješenje za sve ove ciljeve - poruèila je Sanja Damjanoviæ, predajuæi listu "Evropski tim za Nikšiæ", koju èine DPS, SD, Liberalna partija i PKSCG, za lokalne izbore 14. marta.  
 
1
Povodom Dana zaljubljenih mladi SD Nikšiæa poslali poruke ljubavi i sreæe
Nikšiæ je znao - i zna da prepozna!
- Baš kao što ljubav prema tuðoj ne može biti jaèa od ljubavi prema sopstvenoj državi. Grad Ljuba Èupiæa, Vita Nikoliæa i Miladina Šobiæa, grad piva i èelika, uvijek je znao da prepozna prave vrijednosti. Tako je bilo i tako æe biti. I 14. marta, ali i svakog drugog dana do danas i ubuduce - zakljuèio je Risto Kovaèeviæ, predsjednik mladih SD Nikšiæa, na skupu povodom 14. februara sa kojeg su mladi poslali poruku ljubavi gradu u kojem žive. 
 
2
Na graničnom prelazu Ranče
Oduzeti novac, laptopovi - i zastave Srbije!
    Na graničnom prelazu Ranče, tokom kontrole prilikom ulaska u Crnu Goru, policija je kod više državljana Srbije, u dva vozila pronašla i oduzela više od 26 hiljada eura, laptopove i 11 zastava te države.  
 
0
Na stambenoj zgradi u Nikšiæu bez odobrenja postavljena štampane cerade sa likom preminulog Amfilohija Radoviæa i prijeteæim vjersko-politièkim porukama
Poèinioce suoèiti - sa zakonom!
    -Ovim putem izražavamo odluènost da æemo istrajati u poštovanju zakona i propisa koji su jednaki za sve graðane, a svi poèinioci bespravnih radnji æe suoèiti sa zakonskim posljedicama. Istovremeno, oèekujemo da æe nadležni državni organi pokrenuti postupak identifikacije i procesuirati lica koja su organizatori i uèesnici aktivnosti koje se ovih dana dešavaju u Nikšiæu - saopštila je SO Nikšiæ povodom neodobrenog postavljanja štampane cerade sa likom preminulog Amfilohija Radoviæa i prijeteæim vjersko-politièkim porukama 
 
0
Vjernici CPC nalagaili Badnjake na Cetinjskom trgu
Naša je svetinja - Crna Gora!
    - Nama ne trebaju litije da bi svijetu poruèili da i mi imamo svetinje koje æemo braniti kao zjenicu oka. Naša majka, Crna Gora, sa svojim znamenjima, njena sveta crkva pravoslavna, prijestono Cetinje sa katedrom svetog Petra, Lovæen, Ostrog, Orlov krš i nebo nad nama, za nas su imenice bez zamjenice i naše najveæe svetinje! Nemamo i neæemo tuðe, rezervne, a bez naših ne možemo, kao ni bez vazduha koji udišemo. Neka sa ovim sveštenim iskrama što se od badnjaka dižu ka nebu polete i naše molitve za duše naših predaka i svih vitezova Crne Gore. I molitve za dan kada æe vladika crnogorski ustati sa stolice svetoga Petra, koja mu je i zemaljskom i nebeskom pravdom predodreðena da blagoslovi badnjak koji æemo mi Bajice, Martinoviæi i Boriloviæii, slijedeæi tradiciju dužu od tri vijeka, meðu vas donijeti i ponosno naložiti. Ostaviše nam naši preci kao amanet i blagoslov da badnjak nala7emo svoj Crnoj Gori i visoko uzdignemo ruku slobodarstva i dostojanstva. Nedamo nikome da nam tu muko pogasi, kao što nijesu dali ni oni pod Ostrogom, na Skadru i Tarabošu, na Grahovcu i Mojkovcuna Vuèjem dolu, Krusima i Carevom lazu i drugim oltarima crnogorske istorije . To je za nas Bajice imanitet i naša zakletva i naša rezolucija - naglasio je Niko Martinoviæ, èestitajuæi najradosniji hrišæanski praznik najljepšim pozdravom - Mir Boji, Hristos se rodi! 
 
0
Položeni vijenci na spomenik herojima Božiænog ustanka i na spomenik Lovæenska vila
Ustali protiv - nestajanja Crne Gore!
    -Poklanjajuæi se sjenima uèesnika Božiænog ustanka, odajemo poèast našim sunarodnicima koji su ustali protiv nestajanja Crne Gore i njenog potlaèavanja - naglasio je gradonaèelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašæelan, polažuæi danas - sa predsjednicom SO Majom Æetkoviæ i predsjednikom Udruženja boraca NOR i antifašista Cetinja Stevanom Radunoviæem - vijence na spomenik herojima Božiænog ustanka na Bajicama i na spomenik Lovæenska vila. 
 
3
Akcija "Petarda" u Nikšiæu
Oduzeto 2.509 petardi!
    Nikšiæka policija je prilikom kontrole vozila pronašla i oduzela 2.509 petardi i drugih pirotehnièkih sredstava. 
 
1
Krivièna prijava zbog sumnje da je izvršio krivièno djelo falsifikovanje i zloupotreba
Nikšiæanin podizao - tuðom karticom!
    Protiv A.B. (25) iz Nikšiæa podnijeta je krivièna prijava zbog sumnje da je izvršio krivièno djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaæanje u produženom trajanju 
 
2
Nikšiæ
Prekršajne prijave - zbog droge!
    Pripadnici interventne grupe su u dvorištu jedne Osnovne škole u Nikšiæu legitimisali B.M. (20), S.P. i G.D. iz Nikšiæa, kojom prilikom su od B.M. oduzeli jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana. 
 
1
U policijskoj akciji "Toranj" u Pljevljima otkrivena kriminalna organizacija koja se bavila neovlašæenom proizvodnjom, držanjem i stavljanjem u promet opojnih droga
Tužilaštvu pet prijava - jedan u bjekstvu!
- Slobode su lišeni M.M, N.N. i N.O. Pretresom stana kod jednog od pripadnika ove kriminalne grupe pronaðena je i zaplijenjena jedna automatska puška sa dva okvira municije a oduzeto je i vozilo marke ´Porsche Cayenne´. Kriviènom prijavom podnešenom juèe Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, procesuirano je osam lica zbog postojanja osnovane sumnje da su poèinila krivièna djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašæena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od osam procesuiranih, tri su uhapšena ranije u Srbiji, tri su lišena slobode na dan realizacije akcije, dok se jedno lice nalazi u pritvoru zbog drugog kriviènog djela, a za jednim licem policija intenzivno traga - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom akcije "Toranj", u kojoj su u Pljevljima uhapšene tri osobe, pripadnici kriminalne grupe, za koju se sumnje da su poèinili krivièna djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašæena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Specijalnom državnom tužilaštvu u okviru iste akcije podnijeto je još pet kriviènih prijava.  
 
1
Cetinjani odgovorili amfilohiju Radoviæu na namjeru da obnavi kapel Aleksandra Karaðorðeviæa na Lovæenu
Cetinje to - dozvoliti neæe!
    -Dok se zemlja oko sunca kreæe, Cetinje to dozvoliti neæe!"- crnogorske patriote sa Cetinja postavile su rano jutros transparent, kojim su poslali jasnu poruku da neæe dozvoliti obnavaljanje kapele Aleksandra Karaðorðeviæa na Lovæenu, ali i gradnju crkve Svete Trojice na prostoru izmeðu Biljarde i Vladinog doma na Cetinju.  
 
0
Rasvijetljeno podmetanje požara u Pljevljima
Plaæen da - podmetne požare!
    Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja, radeæi na rasvjetljavanju djela izvršenih na štetu èlanova organizovanih kriminalnih grupa, rasvijetlili dva podmetanja požara na štetu pripadnika organizovane kriminalne grupe R.R. (60).
Zbog sumnje da je izvršio krivièno djelo izazivanje opšte opasnosti i krivièno djelo uništenje i ošteæenje tuðe stvari slobode je lišen D.D. (36) iz Pljevalja. On je uz kriviènu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata. 
 
0
U Baru uhapšena osoba zbog uliène prodaje narkotika
Drogu krio - u ženskom neseseru!
    Preduzimajuæi mjere i radnje u cilju spreèavanja tzv. uliène prodaje opojnih droga narska policija je u Sutomoru, postupajuæi po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršila pretres stana koji koristi Z.T. (23) iz Bijelog Polja, a koji je nastanjen u Sutomoru.
U vozilu koje koristi, tokom pregleda pronaðeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana mase 26,4 grama.  
 
2
Puštien u rad vodovod u bjelopoljskom selu Zaton
Voda im znaèi - više od žièare!
    -Vi u Zatonu ne biste bili sreæni ni sa poèetkom rada žièare na Sinjajevini niti sa Ðaloviæa peæinom i tim velikim bjelopoljskim i crnogorskim potencijalom da nijeste dobili ili da nemate vodu ovdje. Kao što neæete biti sreæni ako u Bijelom Polju ne uredimo svaku školu, ne uredimo svaki zdravstveni objekat, ne obezbijedimo da uèenici imaju dobre uslove u uèionicama, da graðani imaju dobru zdravstvenu zaštitu, da imamo svuda vode, da su nam ureðeni parkovi, da su nam ureðena djeèja igrališta… Dakle, kapitalne investicije ništa ne znaèe ako ne onemoguæimo komforan život stanovnicima na tom prostoru. Kapitalna investicija donosi vrijednost, novac, kvalitet života mora biti nadomješten našim aktivnostima na ovim pitanjima - ukazao je premijer Duško Markoviæ, sveèano pustiajuæi u rad vodovod do bjelopoljskog sela Zaton i tom prilikom poruèio da æe Vlada nastaviti sa kapitalnim investicijama u Sjeverni region, ali i sa aktivnostima za bolji život graðana, te da Sjever mora biti motor stabilne, sigurne, moderne, evropske Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|