Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Rekli su - poslanici u Skupštini Crne Gore
Rektora Univerziteta postavili - SPC i DF!
- Rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića postavili su SPC i Demokratski front - ukazao je danas poslanik Branko Radulović, a uz ocjenu da je to skandalozno ponovio ih je i poslanik Danijel Živković:
- To je autonomija Univerziteta, da su SPC i DF doveli rektora Univerziteta. Ovo je skandal, ovo što je danas ovdje rečeno i što smo čuli danas. Ovo je poraz i obrazovanja i sistema.
Inače, Božović je bio ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, proglašen je za personu non grata.  
 
2
Poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Luiđ Škrelja o putu Dritana Abazovića
Promovisao se - novcem građana!
    - Abazović je predizbornu kampanju svoje stranke započeo u Americi, o trošku građana Crne Gore. Preko stotinu hiljada eura potrošeno je da bi predsjednik Ure, čak hiljadama kilometara daleko od svoje države, lansirao predizbornu platformu svoje stranke. Grandiozno je iz Vašingtona i Njujorka izbacivao PR floskule o borbi protiv kriminala i korupcije, nejakoj Uri kao najsnažnijem bedemu buduće vlasti, o tonama droge koju je navodno on zaplijenio, nekakvim zelenim politikama svoje stranke… Da, to je legitimni politički marketing, ali sve dok ga finansira lično Abazović ili njegova stranka. U suprotnom, on predstavlja grubu zloupotrebu državnog novca, u promotivne svrhe jedne osobe - ukazao je poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Luiđ Škrelja. 
 
2
Izvršni koordinator GI “21. maj” Ljubomir Filipović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV
Izbori u Podgorici - trasiraće put države!
- Rezultati izbora u Podgorici će umnogome trasirati put crnogorske političke budućnosti - ocijenio je izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj” Ljubomir Filipović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV. 
 
2
Rekli su - direktorica Socijaldemokrata Irma Nišić
Vanrednim izborima izbjeći - zamku OB!
    - Krajnje je vrijeme da se uozbiljimo i da ispunimo očekivanja EU partnera, kako bi izbjegli zamrzavanje pregovora koje upravo prijeti Srbiji, čime bi naša država nesumnjivo postala lak plijen zamke zvane Otvoreni Balkan i rusko-srpskog sveta, koja je sada očigledna.
Takvom konceptu, koji nažalost ima podršku i među crnogrskim političarima, mora se stati na put, jasno profilisanom i EU orjentisanom spoljnom politikom, a jedini način su vanredni parlamentarni izbori - upozorava direktrica Socijaldemokrata Irma Nišić. 
 
2
Nekadašnji premijer, poslanik DPS Duško Marković u emisiji "Hej Sloveni" Gradske RTV
Postoji sprega - mafije, crkve i političara!
    - Ovdje postoji sprega mafije, crkve i političara. To je problem za državu, za društvo, za svakog građanina, za normalan život. Ovo nam govori, ako hoće, vidim da postoji takva kampanja, zavjet ćutanja na ovu temu. Ali, ovo je trag koji ne može biti izbrisan, ovo je poruka za sve koji će se ubuduće baviti državnim poslovima da ovakve stvari više nikada ne dozvole. Da sam ja u toj poziciji, ili neko drugi blizak meni u DPS, zvona bi zvonjela do Vašingtona, u Crnoj Gori se ne bi spavalo, mediji bi pisali u nastavcima, protesti bi bili na ulicama, zahtjevi za ostavkama bili bi veliki, nalozi za hapšenja bili bi svakog dana. Danas postoji zavjet ćutanja na tu temu - istakao je nekadašnji premijer, poslanik DPS Duško Marković u emisiji "Hej Sloveni" Gradske RTV. 
 
2
Iz "Demokratskog fronta" poručuju
Đukanović će brzo - biti razriješen!
      - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vrlo brzo biće razriješen striktno poštujući Ustav Potpis 41 poslanika koji traže razrješenje Đukanovića, u ovom trenutku predstavlja jedini ustavni mehanizam koji će stati na kraj njegovoj samovolji i obezbijediti nesmetano funkcionisanje institucija do izbora sudija Ustavnog suda. Vrijeme je da u Crnoj Gori najzad zaživi vladavina prava, i da svi oni, a prvenstveno Đukanović, koji zloupotrebljavaju službeni položaj moraju odgovarati pred nezavisnim pravosudnim organima - poručuju iz "Demokratskog fronta", a poslanika DPS Danijela Živkovića savjetuju "da što prije napusti Titanik". 
 
2
Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS Crne Gore, o liderima Demokratskog fronta
Prijete praznom puškom!
- Sudski postupak protiv lidera Demokratskog fronta, za pokušaj jednog državnog udara (iz oktobra 2016.) još nije pravosudno završen, a oni najavljuju novi, i prijete praznom puškom. Ustav je jasan da bez odluke Ustavnog suda potpisi koje su prikupili za inicijativu smjene predsjednika države, imaju efektivno dejstvo taman koliko i onih 41 koje su skupili dan pošto je istekao rok za predlaganje mandatara - zaključuje šef Kluba poslanika DPS Crne Gore Danijel Živković. 
 
2
Mihailo Anđušić, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore, o inicijativi za razriješenje Predsjednika Crne Gore
Šibicarski blef - nedostojan politike!
- Oni ne samo što na sve načine pokušavaju pobjeći od suda građana, već još jednom izvode očajničku tačku, šibicarski blef nedostojan i politike na nivou mjesne zajednice, viđen već toliko puta - naglasio je poslanik DPS Mihailo Anđušić u saopštenju povodom inicijative 41 poslanika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. koji su Skupštini Crne Gore podnijeli inicijativu o razriješenju Predsjednika Crne Gore zbog povrede Ustava. 
 
2
Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac o inicijativi za smjenu Predsjednika Crne Gore
Destabilizuju državu - i sve u njoj!
    - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije prekršio Ustav, zato što je istekao rok za predlog mandatara.      
Destabilizuju državu i sve u njoj, žele da predstave predsjednika kao tehničko osoblje u državi i to im neće proći – i to im je Đukanović ukazao više puta”, navodi Klikovac, dodajući da su predstavnici ovih partija dobili priliku dva puta da formiraju dvije neuspješne vlade - ukazao je, Gostujući u emisiji “Pressing” Gradske RTV, odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac. 
 
2
Rekli su - poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Albin Ćeman
Abazović sve srušio!
- U sred pregovaračkog procesa, kad smo bili na korak od dogovora da prikupimo potpise za mandatara, izašao je i na svojoj Konvenciji saopštio: “dajte parlamentarne izbore”. Vikao je “dajte parlamentarne izbore”, a ne “dajte Vladu”. Ušao je u pregovore kako bi izazvao izbore, a ne kako bi izabrali Vladu. Jednom iznajmljen, zauvijek politički kupljen - saopštio je za "Analitiku" poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Albin Ćeman. 
 
2
Nikola Zirojević, portparol Socijaldemokrata, o inicijativi stare parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. za smjenu Predsjednika Crne Gore
Potpisi ne vrijede - baš ništa!
       - Moram da razočaram onaj dio javnosti koji je gospodin Vučurović obradovao 41 potpisom zbog toga što Ustav Crne Gore u članu 98 jasno kaže da odluku o povredi Ustava donosi Ustavni sud i da Predsjednika Crne Gore Skupština može razriješiti kada Ustavni sud utvrdi da je povrijedio Ustav. Tako da u situaciji u kojoj se nalazimo, kada je Ustavni sud nefunkcionalan, rekao biih da 41 potpis ne vrijedi ama baš ništa i da bez mišljenja Ustavnog suda koje ne možemo dobiti ova inicijativa apsolutno ne vrijedi - naglasio je Nikola Zirojević, portparol Socijaldemokrata, u emisijii "Argumenti" TV Crne Gore, govoreći o tome da li je Predsjeednik Crne Gore prekršio Ustav ili je parlamentarna većina nije ispoštovala proceduru u određivanju mandatara za sastav Vlade.
To je bila replika na najavu Jovana Vučurvića iz DF da je stara parlamentarna većina o 30. avgusta 2020. prikupila 41 potpis za smjenu Predsjednika Crne Gore i da je inicijativu predala predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović. 
 
1
Stranke pobjednice izbora 2020. dogovorile
Formiraće Vladu - Lekić mandatar!
- Stranke pobjednice izbora 2020. dogovorile su se da formiraju novu Vladu Crne Gore. Četrdeset i jedan poslanik parlamentarne većine ima samo jednog kandidata za mandatara, Moidraga Lekića, predsjednika DEMOS. Svi smo mu danas dali podršku i svi smo se dogovorili da obavijestimo predsjednika Crne Gore da Lekiću da mandat. Ako ima nekih nesporazuma i ako neko procjenjuje da je zadnji dan, očekujemo da do ponoći budemo obaviješteni da je Lekić novi mandatar. Učinili smo sve da dođemo do koalicionog sporazuma, do programa koji je neophodan u ovom vremenu, teškog suočavanja sa izazovima koji nas čekaju u narednim mjesecima , ali svakako i da se dogovorimo o svemu što podrazumijeva preuzimanje odgovornosti za svaku funkciju u Vladi Crne Gore - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera DF, poslije današnjeg, 8. sastanka parlamentarne većine od avgusta 2020. 
 
1
Portparol DPS o prijetnji URA predsjedniku Crne Gore
Novi nivo beščašća - stranke sa kripto hipotekom!
      - Škaljarska URA, za čijeg lidera postoje ozbiljne indicije da radi za jedan kriminalni klan, treba ozbiljno da se pozabavi svojim predsjednikom i da pokuša da se odupre njegovim nalozima koji od ove stranke koja je nekad imala građanski potencijal, prave Vučićevu krpu - napomenuo je Miloš Nikolić, portparol DPS, ukazujući:
- Saopštenje u kojem stranka sa kripto hipotekom govori o organizovanom kriminalu i korupciji, i histerično napada predsjednika Crne Gore novi je nivo beščašća ove partije. 
 
1
DPS o populističkoj ekonomskoj politici dvije posljednje vlade
"Oslobodioci" se samo - zaduživali i trošili!
- Bjelodano je da će nekompetetnost i loša namjera naših vajnih „oslobodilaca“ skupo koštati Crnu Goru. Nikada više građani ne smiju da dozvole da državom upravljaju neodgovorni, bahati i pohlepni ljudi, jer upravo takvi su u ove dvije godine svojim hazarderskim pristupom ugrozili ekonomiju države, i unijeli opštu nestabilnost u sve segmente ovog društva - zaključuje DPS.  
 
1
Ironična objava jednog od lidera DF Mlana Kneževića
Odrekao se funkcija - predsjednika SAD i Rusije!
    - Pošto se neki odriču nečega što nemaju i što im ne pripada, kako bi se postigao dogovor koji ne žele, evo sam i ja odlučio da dam doprinos i da se odreknem funkcija predsjednika SAD i Rusije. Ali jedno znajte, po cijenu života vam ne dam Kajakaški savez - ironično je na Tviteru objavio jedan od lidera DF Mlan Knežević.  
 
1
Andrij Mandić, jedan od lidera DF, poslije današnjeg sastanka parlamentarne većine od 30. avgusta
Zbog vlasti - DF dodatno popustio URA!
- Pošto se pojavio zahtjev URA, Civis i SNP da žele da imaju pola Vlade Crne Gore i da odlučuje glas premijera, kandidata za mandatara, Miodraga Lekića. DF je tražio mnogo manje nego što je dobio na izborima, alli iskazali smo spremnost na maksimmalna. Kao najviše zainteresovani, spremni smo da naše učešće u vladi svedemo na nivo simbolične ravni i da sa brojem koji predlažemo izađemo u susret onome koji je ispostavio zahtjev, koji su neki nazvali ucjenom. DF je spreman da dodatno popusti dogovoru i priloži ona mjesta koja bi nam da dođemo do dogovora. Nema više prepreke ni za URA da dođu i da se dogovorimo kako da konstituišemo vladu. Ovim putem obavještavamo i kolege iz URA da nema prepreka. Dođite u naredna nekolika sata i da se dogovorimo i da obradujemo građane Crne Gore - istakao je lider Nove srpske demokartije Andrija Mandić, nakon današnjeg sastanka stare parlamentarne većine.  
 
1
Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, o izjavama mitropolita Crkve Srbije Joanikija i patrijarha Crkve Srbije Porfirija
Iskazuju ideje - “osvježenja”!
- Kakva raskoš duhovnosti u samo jednom danu. Ova dva “duhovnika”samo iskreno iskazuju ideje na kojima počiva i “osvježenje” od 30. avgusta. Ko bira da to ne vidi gori je od ove dvojice. Nego, da ne prećerujem sa opakim asimptomatskim crnogorskim nacionalizmom od kojega je na jade region - naveo je na Twitteru Ivan Vujović, Generalni sekretar SDP, portparol SDP, komentarišući današnje izjave mitropolita Crkve Srbije Joanikija i patrijarha Crkve Srbije Porfirija.  
 
1
Rekli su - Nikola Zirojević, portparol SDP, u emisiji "U sred srijede"
Nije bezopasno kada - "brat Abaz" crta mete!
    - Skandalozno je najbolja riječ kada jje u pitanju odnos predsjednika Vlade i najviših državnih funkcionera prema određenom broju medija. I ne misllim da je tako bezazleno. Složio bih se da je premijeru u tehničkom mandatu dato više značaja nego što zaslužuje. Ali, ne bih rekao da je bezopasno kada vam metu crta škaljarski brat Abaz iz Sky aplikacija. Zapravo misiim da sve to radi sa ciljem kako bi skrenuo pažnju sa svojih i veza njegove partije i veza njegovih bliskih ljudi sa organizovanim kriminalom. On pokušava da tu vezu prebaci na medije koji kritikuju njega i njegovu vladu. Dakle, skandalozn je kada ptužite renomirani medij da je pod kontrolom organizovanog kriminala i sve za njega radi.. Ukolliko posjeduje dokaz da ste u sprezi sa organizovanim kriminalom, dužan je da taj dokaz dostavi nadležnim organima i da to procesuira - istakao je Nikola Zirojević, portparol SDP, u emisiji "U sred srijede" "Gradske TV".  
 
1
Sastanak parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. biće nastavlljen danas
Dogovoreno {ni)je - mandatar Lekić?
             - Imamo visok stepen saglasnosti o budućem mandataru Vlade Crne Gore. Nastavljamo razgovore po principu da ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori. Imali smo vrlo visok stepen saglasnosti da mandatar bude Miodrag Lekić - prenio je epilog sa sastanka parlamentarne većine d 30. avgusta 2020. jedan od lidera DF Andrija Mandić.
Sastanak će biti nastavljen jutros u 10. 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o odbacivanju krivične prijave protiv Sanje Damjanović
Neki o Sanji - mogu samo da sanjaju!
    - Njenu karijeru teško je dostići, a neki o tome mogu samo da sanjaju. Žena kojom Crna Gora treba da se ponosi, jer Evropa je već odavno prepoznala njene kvalitete i reference. Ali, čudo su kompleksi i frustracije pojedinih koji izađu na viđelo kroz razne prijave iza kojih se pokušavaju sakriti. Sanji ne mogu ništa - prokomentarisala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković odbacivanje krivične prijave koju je protiv svjetski priznate naučnice i potpredsjednice DPS krajem 2021. podnijelo tadašnje Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) zbog sumnji da je oštećen budžet tokom organizacije dvodnevnog skupa Međunarodnog instituta za održive tehnologije Jugoistočne Evrope (SEEIIST). 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|