Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Damir Šehović, predsjednik SD, u emisiji "Aritmija" Gradske TV Podgorica
Abazović je pontonski most - za destrukciju Crne Gore!
- Premijer evropske vlade ponosan je na akciju 5. septembra i na kriminalizaciju Belvedera, na bačeni suzavac, na gumene metke i, što je najgore , da je ponosan na funkcionere koji su rukovodili tim akcijama, kao što je Knežević, koji je nazvao ljude “bagrom” i što je po sopstvenom priznanju bio u dosluhu sa kriminalcima koju su trebali da ‘brane’ Crnu Goru. Premijer Abazović je pontonski most za destrukciju Crne Gore i zato cijenim da će uraditi što je do njega da završi što Krivokapićeva vlada nije stigla ili nije znala”, ocjenjuje Šehović i pita se kako smo, u situaciji kada Crna Gora bilježi najveću ekonomsku krizu, dozvolili da su u sporazumu o formiranju vlade ključni prioriteti Temeljni ugovor i Otvoreni Balkan, kao politički prioriteti, i popis kao normativni prioritet - ukazao je Damir Šehović, predsjednik SD, u emisiji "Aritmija" Gradske TV Podgorica. 
 
1
DPS o učešću direktora danilovgradske gimnazije na skupu podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu
Ko slavi agresiju - ne može da vodi gimnaziju!
    - Na stranu i nestručnost i ostrašćenost i klasično neznanje koji su zaštitni znaci brojnih direktora škola kojima je funkcija stigla kao nagrada za učešće u litijama, ali ovakvi ljudi svakako niti smiju niti mogu voditi obrazovne institucije Crne Gore. Osobi izopačenog sistema vrijednosti koja slavi agresiju na suverenu državu i nema empatije za žrtve, nije mjesto na čelu gimnazije a ni u prosvjeti - zaključuje DPS povodom Miloja Aranitovića, direktora danilovgradske gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” koji je bio jedan od učesnika sramnog skupa podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu. 
 
1
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" o zaplijeni u slobodnoj zoni Luke Bar
Abazović hapsi cigarete - ne hapsi švercere!
- Ovako je Abazovic ponovo uhapsio cigarete, ali ne i svercere cigareta. Isto kao sto je zaplijenjeno 1,5 tona kokaina , a nijesu uhapseni vlasnici kokaina, vec samo uvoznici. U slucaju zaplijene 500 ig kokaina u bananam VOLIJA , uhapsene su samo banane i kokain, a niko od svercera kokaina - ukazuje Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" komentarišući današnju zaplijenu cigareta u slobodnoj zoni Luke Bar. 
 
1
Predsjednik NSD i jedan od lidera DF Andrija Mandić na "Adria TV"
DPS želi da - uništi SNP!
       - Napokon 30. avgusta 2020. konstatovana je većina. Ta većina bila je ubjedljivija nego što su pokazali rezultati izbora. Ipak Milo Đukanović i njegov represivni aparat nijesu mogli da zaustave tu narodnu volju koja je oslobodilla Crnu Goru i sada imamo jedno novo stanje. Opasno je stanje kada neko iz pobjedničke grupacije , koja je čitava - i oni što su bili u koalicinji "Za budućnodt Crne Gore", kao i GP URA - ssvi su oni dobili glasove da demontiraju DPS, sistem kooji je ona uspostavila, a kji je bio spregnut sa organiyovanim kriminalom, država nije funkcionisala. Ta voljja je u jednom trenutku dovedena u pitanje. Prosto je opasno koketiranje sa DPS. Oni su poznati da su sve svoje politilke partnere, od Narodne stranke do LSCG, sve su ih uhvatile u pakovu mrežu i te političke grupacije poslije nijesu mnogo značile. Nemam nikakve dileme da DPS ima plan da u tom zagrljaju, kinu u kojem su se uhvatili sa SNP želi da uništi SNP. Danas imamo vladu koja nema llegitimitet. Djeluje kao raštimovani orkestar. Ne počiva na narodnoj volji. "Demokratki front" platio je najvišu cijenu za demokratsku pobjedu od koje nije imao nikaakve koristi, imao je samo štete - ukazao je predsjednik NSD i jedan od lidera DF Andrija Mandić na "Adria TV". 
 
0
"Socijaldemokrate" zahtijevaju preispitivanje odgovornosti za akciju policije 4. i 5. septembra na Cetinju
Smijeniti Kneževića i - pokrenuti istragu!
- Visoki činovnik policije koji je rukovodio sramnom akcijom policije 4. i 5. septembra na Cetinju tvrdi kako je čitavo vrijeme bio na vezi sa kriminalnim grupama iz više crnogorskih gradova koje su bile spremne da izazovu građanski rat u Crnoj Gori.
Istovremeno okupljene građane koji su protestovali na Cetinju naziva “bagrom”.
- Nemamo ni trunku sumnje da bi Knežević, da je došlo do toga, krenuo ruku pod ruku sa kriminalnim grupama na Crnogorce koji su bili na Cetinju - napominju "Socijaldemokrate" i pozivaju nadležne državne organe, a posebno ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da, zbog snimka koji je izašao u javnost, hitno sprovedu sveobuhvatnu i temeljnu istragu, a u međuvremenu smijene komandanta PTJ Petra Kneževića. 
 
2
Klub poslanika DF neće učestvovati na sjutrašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore na Cetinju
Ne idu zbog - sazivanja i kamenovanja!
- Klub DF neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici. Sazvana je na nelegalan i nelegitiman način. Pored te činjenice, postoji i ona druga da će se n a njoj izabrati vlada koja predstavja prekrajanje izborne voje od 30. avgusta. Drugi razlog zbog kojeg ne idemo na Cetinje. a ukoliko se neki uslovi ne ipune, pitanje je i kada ćemo, to je nemio događaj od prije nekoliko dana, kada su na Cetinju kamenovana djeca iz Nikšića - službeno je danas saopštio predsjednik poslaničkog kluba DF Slaven Radunović. 
 
2
Predsjednik "Pokreta za promjene", povodom objavljivanja transkripta presretnutih poruka Milosa Medenice
Žašto ćut(it)e - pravnici?!
- Objavljivanje transkripta presretnutih poruka Milosa Medenice peko SKY aplikacije , koje je EUROPOL dostavio crnogorskoj policiji i tuzilastvu predstavlja najjasniji obukcijski nalaz pokojnog crnogorskog pravosudja.
Crnogorsko pravosudje je ubijeno, silovano, zadavljeno , ponizeno, opljackano i oskrnavljeno - konstatuje danas Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i pita:
- Zašto ćutite pravnici? 
 
2
Predsjednik Savjeta Građanske inicijative "21.maj" Miodrag Živković
U Podorici - Crna Gora da se vrati sebi!
- "21.maj" organizovao je u Podgoric prvu tribinu i na koju su pozvane sve stranke crnogorskog građanskog bloka naa kojoj su bili predstavnici "21.maja", DPS, SDP i SD. To je bilo prvi put da se razgovara o budućnosti Crne Gore. Treba nastaviti u tom pravcu. Bili smo inicijatori i toga i mnogih bilateralnih sa predstavnicima poitičkih stranaka u Crnoj Gori, gdje smo iznijeli jasan stav zbog čega smo osnovani, što želimo i da nijednog trenutka nećemo biti opterećeni interesima kakvim su oni opterećeni, stranačkim. Građanska smo inicijativa koja samo ima interes da se Crna Gora vrati onamo gdje joj je mjesto i da bude puno bolja nego što je bila do 30. avgusta 2020. Dakle, za projekat smo evropske, građanske Crne Go da se vrati sebi!re. Ne treba imati dilemu da se i na izborima u Podgorici, ako se krene u dvije,tri kolone, da bi se i u tim varijantama "21. maj" uvijek postizboorne koaicije pravile isključivo sa strankama procrnogorskog građanskog bloka, jer se moramo odbraniti od hegemonističkog i razarajućeg projekta koji je Crnu Goru skoro stavio na kojena - ukazao je predsjednik Savjeta Građanske inicijative "21.maj" Miodrag Živković u emisiji "Znam da znaš", autorke Bojane Dabović, na Gradskoj TV Podgorica. 
 
1
Rekli su - predsjednik "Socijaldemokrata" Damir Šehović
Mirenje po - grbači Crnogoraca!
             - Crna Gora zaista treba da se miri , ali samo i isključivo oko vrijednosti koje jačaju, a ne onih koje slabe njenu državnost! er ne bismo mogli da se pogledamo u ogledalo kad bismo se pravili da podržavamo "plan pomirenja" #CG, koji puca gotovo isključivo - po grbači Crnogoraca - istakao je predsjenik "Socijaldemokrata" Damir Šehović.
 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković odgovorila na najnovije prijetnje
Crnogorska nacija je - neuništiva!
- Ovo je moja jedna i jedina Država Crna Gora. Crnogorska nacija je neuništiva. Ja sam Crnogorka i umrijeću kao Crnogorka… Nadležni neka rade svoj posao ako znaju što im je činjeti. A, ovakvi koji imaju krizu svog identiteta i kriju se iza lažnih profila mene ne mogu i neće uplašiti - ovako je poslanica SDP D raginja Vuksanović Stanković odgovoorila na najnovije prijetnje:
   - “Draginja, moramo vas denacifikovat i dekomunizovat. K'o Rusi ove Ruse iz Ukrajine, što kažu da su Ukrajinci. Iako Ukrajinci ne postoje, baš kao ni Crnogorci” 
 
2
Rekli su - izvršni direktor GP URA Zoran Mikić ističe da je formiranje vlade u završnoj fazi
Izbori sada - nijesu potrebni!
    - Mislim da u ovom trenutku gotovo da nema nekih većih nepoznanica, tako da možemo očekivati da se taj proces završi. Da li će to biti sjutra ili narednih dana, nećemo robovati datumima, jer jednostavno nema potrebe da se nameću neki rokovi i dan D, ali mislim da polako to ulazi u završnu fazu - ukazao je izvršni direktor GP URA Zoran Mikić.
- Imali bi kampanju, pa izbore, pa dogovore, što znači da bismo bili do devet mjeseci daleko od te neke nove potencijalne vlade posle izbora - obrazložio je Mikić zašto "izbori sada nijesu potrebni".  
 
0
Rekli su - poslanik SD Nikola Zirojević u emisiji "Znam da znaš" Gradske TV Podgorica
Ambicije SNP - nerealna!
- Koliko sam zapazio, GO SNP dao je saglasnost za početak pregovora sa mandatarom. To ne podrazumijeva automatski ulazak SNP u Vladu. Stvorila se fama o uslovima SNP. Onda sam pitao, čekajte ljudi, ko je SNP da bi bilo ko od nas ispunjavao njihove uslove? To je partija koja je sve ovo vrijeme, dok smo mi iz opozocije sa poslanicima GP URA rušili Vladu Zdravka Krivokapića - sjećamo se priče da će SNP vrlo brzo reći doviđenja premijeru, pa smo došli u situaciju da se to doviđenja premijeru kaaže, pa te poslanike nijesmo mogli naći po Skupštini, a da ne govorim o tome da ih nijesmo čuli, pa je bila priča o predsjedniku Skupštine kako je to predsjednik SNP u pokušajupa da opet mii iz opozicije sa GP URA smijenjujemo tog predsjednika Skupštine, opet taj SNP nijesmo mogli naći u Skupštini, pa kada smo pokušavali da dođemo do konsezusa kako bi Crnu Goru izvukla iz glliba u koji je, nažaost, upala - taj SNP je ćutao. Kao politi;ar i kao ;ovjek, nemam nikakvu namjeru da ispunjavam uslove retrogradnog polliti;kog subjekta koji još nije u stanju da raščisti sa nekim civilizacijskim stvarima, poput toga da jasno kae da se Srebrenici desio genocid i da jasno saopšti da je ono [to je agenda EU i NATO da je Rusija iyvr[ila invayiju na UKrajinu. To je za mene kraj priče. Za mane je nerealna ambicija. To je partija u kojoj vlada opšta konfuzija, da me ne čudi njinova nerealna ambicija da se oni pitaju u Crnoj Gori. Crne Gore, nove Vlade Crne Gore mođe biti bez pet poslanika SNP, ali je ne može biti bez 35 glasova procrnogorskih poslanika - primjetio je poslanik SD Nikola Zirojević u emisiji "Znam da znaš" Gradske TV Podgorica. 
 
0
Rekli su - predsjednik LPCG Andrija Popović u emisiji "Link"
Abazović prihvatljiv - birali manje zlo!
      - U narodu postiji izreka biraj manje zlo i mi smo došli u tu situacija da biramo manje zlo. Vlada Zdavka Krivokapića donosi negativne efekte. U trenutku kada smo ostali bez sve tri grane vlasti ako Abazović donije mandat, očekujem da to bude danas ili sjutra, ipak, na neki način Crna Gora bi krenula ka stabilizaciji. Ako se to ne bi desilo u ustavnom roku, za par dana, klizimo u anarhiju. Neminovni su vanredni izbori koji bi se održali početkom juna i ta vlada ne bi se mogla formirati prije septembra, oktobra. Šest-sedam mjeseci u ovakvom stanju, pitanje je da li bi Crna Gora formalno preživjela - ukazao je predsjednik LPCG Andrija Popović je u emisiji "Link". 
 
1
Otvoreno pismo Novaka Adžića, bivšeg član LSCG i SDP, vođstvu SDP
Četnicima dali - pogonsko gorivo!
- S prezrenjem gledam akte i postupke radi ličnih pozicija, onih koji su zarad sitnih pozicija spremni biti vjerolomnici ideja emaniranih na drugom Belvederu 2021. Prvi je bio 1936.
Ni u kom slučaju ovo oko Cetinja i postizbornih pregovora, ne aboliram DPS, ali je nepametno bilo uraditi što je urađeno.
Ako se pogonsko gorivo četnicima i njihovoj ofanzivi mislilo dati, nije moglo bolje i više od ovoga sto se zbilo.na našem Cetinju, od političkih subjekata i propalih pregovarača.
- Zastiđe - zaključuje Novak Adžić, bivši član LSCG i SDP, u otvorenom pismu vođstvu SDP.  
 
1
"Demokrate" i večeras organizovae protestni skup protiiv prekrajanja izborne voolje građana
Linija razdvajanja - (ne)saradnja sa DPS!
- Nema te kiše, nema tog vjetra, nema te nepriike koja nas može zaustaviti u odbrani izborne volje građana. Tamo gdje ne stanuje volja naroda tamo gdje se ne poštuje i ne pita narod, tamo vladaju anarhija, kriminal i korupcija i deradacija sistema vrijednosti. Poremetićemo planove onima koji su krenuli izdajničkim putem. Navodni projekat većine od 49 poslanika srušio im se kao kula od karata. Jedina linija razdvajanja u ovom trnutku je na one koji isključujuu mogućnost saradnje sa DPS, a to smo mi, i na one koji saopštavaju da su spremni da tvore parlamentarnu većinu sa DPS - naglasio je lider "Demokrata" Aleksa Bečić na protestnom skupu protiiv prekrajanja izborne voolje građana koji je ova partija i večeras organizuvala kod Hrama Hristovog vaskrsenja.  
 
1
Rekli su - predsjednik "PzP" i jedan od idera "DF" Nebojša Medojević
Prijete nam - terorizam i poitička ubistva!
       - Dešavanja u bezbjednosnom sektoru ulaze u fazu eskalacije, već je vidljivo da ugrožavaju nacionalnu bezbjednost, mir i stabilnost. Očigledno da brak između Zdravka krivokapića i Dritana Abazovića sada prerasta u ružnu brakorazvodnu parnicu, gdje se iznosi prljavi veš u cilju diskreditacije doječurašnj9ih supružnika. To sada nije samo pitanje njihovog odnosa već ključna državna stvar. ANB nije reformisana, tamo su i dalje kadrovi mafije i DPS i Dritana Abazovića. Ova kriza i haos mogu da dovedu do terorizma i političkih ubistava. Zloupotreba položaja u sektoru bezbjednosti nije obično krivično djelo, to je krivično djelo u sticaju sa krivičnim djelom veleizdaje - ukazao je na press konferenciji predsjednik "PzP" i jedan od idera "DF" Nebojša Medojević. 
 
1
Rekli su - predsjednik GP URA Dritan Abazović
Sa pojavom lava - cirkus je kompletan!
    - Ovo što se dešava na javnoj sceni izgleda mi kao crtani film. Još sa ovoom pojavom lava u Budvi, cirkus je kompletan - ocijenio je, gostujući na Adria TV, aktuelna političk dešavanja predsjednik GP URA Dritan Abazović. 
 
1
LLideri "DF" razgovarali sa predsjednikom SNP
Ako neko iznevjeri - blokiraće Crnu Goru!
    - Neprihvatljivo je da bilo koji subjekt koalicije "Za budućnost Crne Gore" pravi bilo kakav dil. sa DPS. Svako iznevjeravanje izborne volje od 30. avgusta 2020. naićiće na veliki otpor svakog političkog subjekta koji želi da brani tu vollju. U takvom scenariju iznevjeravanja izborne volje DF će krenuti u snažne proteste. Poslaćemo snažnu poruku tako što ćemo blokirati čitavu Crnu Goru. Srpski narod koji je većinski glasao za DF ne može da prihvatti da prizna vladu koja ga ne priznaje. Zato, kada budu bllokirane saobraćajnice po Crnoj Gori, vjerujemo da će mnogi od donosilaca odluka shvatiti da moramo da se dogovaramo, a da se mora poštovati većinska volja. Narodna pobjeda biće snažno branjena od DF, biće to odlučna akcija koja će pomoći da i oni neznnaveni, a posebno oni koji su spremni da promijene stranu, znati šta treba da urade - istakao je Andrija Mandić, jedan od llidera DF, na press konferenciji na kojoj su on i Milan Knežević prenijeli poruke koje su saopštilli i predsjedniku SNP Vladimiru Jokovišću.  
 
1
"Pokret za promjene" o pregovorima za formiranje manjinske vlade
"Vijesti" se dogovorile - sa osnivačem!
          - Vlasnici "Vijesti" postigli su dogovor sa svojim osnivačem Đukanovićem o formiranju nove većine i to nikakvi razgovori i pregovori neće promjeniti.
Očekujem da će vrlo brzo poslanici mafije i poslanici Vijesti dostaviti šefu mafije predlog da mandatar njihove Vlade bude Abazović - ističe lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević i ukazuje da "PzP nikad neće biti dio mafijaških dilova i izdaje birača".  
 
1
Predsjednik GP URA Dritan Abazović
Što prije - vlada ili izbori!
       - Očekujem da Đukanoović kao predsjednik države odrrži konsultacije sa svim političkim subjektim, pa s obzirom da je Vladi izglasano nepovjerenje, sve što se sada dešava uzaludno je trošenje vremena. Treba probati moželi da se konstituiše neka nova vlada, pa ako ne može, treba što prije ići na izbore. Crna Gora nema vremena za gubljenje. Dosta vremena potrošeno je u nekoj poitičkoj borbi. Predsjednik države treba to da uradi što prije - istakao je predsjednik GP URA Dritan Abazović poslije razgovora sa liderima "DF".  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|