Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Potpredsjednica DPS i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč o intervjuu sa pritvorenim Duškom Kneževićem
Kompromituje tužilaštvo i sud - Raonić zloupotrijebio Javni servis!
       - Intervju iz Spuža sa pritvorenikom Duškom Kneževićem emitovan na Javnom servisu, predstavlja ozbiljno kršenje Zakona o krivičnom postupku, tešku zloupotrebu Javnog servisa i još jedan u nizu incidenata koji ozbiljno kompromituje rad pravosudnih organa, prije svega tužilaštva i nadležnog suda, poručuje Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS i poslanica u Skupštini Crne Gore.  
 
1
DPS, URA i SD
Zatražili saslušanje - Vladimira Novovića!
       - Mišljenja smoda je javnost uznemirana činjenicom da ti tekstovi ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu i da se očekuju odgovori zašto su u SDT-u u fijoci držali ova dokumenta i ko je angažovao pripadnika Uprave policije daobezbjeđuje i vozi lice koje se pominje u transkriptima, a za koje je utvrđeno da je lažni američki diplomata - navode članovi Odbora za bezbjednost i odbranu iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), Građanskog pokreta URA i Socijaldemokrata (SD) koji su predali u proceduru zahtjev za kontrolno saslušanje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića. 
 
1
Pokret "Evropa sad"
Vlada da prihvati - ostavku Milovića!
             - Podsjećamo sa su nadležni organi pokreta donijeli jednoglasnu odluku o isključenju nakon što je gospodin Milović u kontinuitetu zastupao stavove koji nisu usaglašeni sa partijom, pa je na kraju ovakav scenario sasvim očekivan i realan - konstatuju u pokretu "Evropa sad", koji je pozvao aktuelnu Vladu da prihvati ostavku godpodina Milovića. 
 
1
Milena Vuković iz GP URA
Spajić da - podnede ostavku!
          - Nakon današnje vanredne konferencije za medije ministra Milovića i optužbi koje je iznio na račun premijera Spajića, jedino logično bi bilo da Spajić podnese ostavku i da na taj način prekine konstantno brukanje Vlade i države Crne Gore. Ne zanimaju nas Pokret Evropa sad i njihovi unutrašnji problemi, ali kao i uvijek stajemo u zaštitu države Crne Gore. Vlada koju za pola godine karakterišu već brojne afere, u kojoj premijer Spajić već ima problem sa dva ministra, Milovićem i Šaranovićem, uslovljenu podršku koalicionih partnera, i ostvarene višestruko gore rezultate PES-a na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici, sve to pokazuje da je vrijeme da Spajić podnese ostavku, jer je u potpunosti izgubio svaki legitimitet - saopštila je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković. 
 
0
Poslanica PES Jelena Nedović reagovala na intervju predsjednika DPS "Anteni M"
Čega se uplašio - i kome Živković prijeti?
      - Ko se to predstavlja kao novi, mlad, čisti i evropski lider? Kakav je to lider i patriota spreman da pogazi Ustav i Zakon onoga momenta kada ožive institucije Sistema? Konačno družina pokazuje pravo lice kada istina treba da izađe na vidjelo, blijede sada njihove floskule o evropskoj i građanskoj državi, a oživljavaju o mafijaškoj i korupcijonaškoj. Čega si se uplašio Živkoviću i kome prijetiš? - upitala je poslanica PES Jelena Nedović, ukazujući da "DPS je konačno pokazao svoje pravo lice na vidjelo, prijete i dijele lekcije o poštenju".  
 
0
Predsjednik DPS Danijel Živković u emisiji "Drugačija radio veza" radija "Antena M"
Na hapšenje Đukanovića - radikalan odgovor!
- Ne vjerujem da postoji bilo kakva indicija ili sumnja koja bi mogla da prouzrokuje ovo o čemu ste govorili kroz najave koje sam imao prilike da pročitam u pojedinim medijima, o tome da će doći do hapšenja Đukanovića. Kada kažem indicije govorim o dokazima ili činjenicama koje bi na to upućivale. Čuo sam i kroz intervju Đukanovića da je vodio računa o tome šta je radio u posljednjih 30 godina tokom bavljenja politikom, računajući da će prije ili kasnije doći neki momenat, da će oni koji odavno već priželjkuju i stanizuju njegov lik i djelo, doći u poziciju da možda kroz iskazanu namjeru dođu do svog nauma i cilja - ukazao je, gostujući u emisiji "Drugačija radio veza" radija "Antena M" predsjednik DPS Danijel Živković. 
 
0
Danijel Živković, predsjednik DPS, na opštinskoj izbornoj konvenciji DPS Bijelo Polje
Vanredni izbori - do početka naredne godine!
    - Za očekivati je da nas tokom ove godine očekuje još jedan izborni izazov, s obzirom na to da imamo političku nestabilnost na državnom nivou. Vjerujemo da ćemo tokom ove ili možda početkom naredne godine imati vanredne parlamentarne izbore koje će DPS spremno dočekati - istakao je Danijel Živković, predsjednik DPS, na opštinskoj izbornoj konvenciji DPS Bijelo Polje. 
 
3
Apel šefa Kluba poslanika DPS Andrije Nikolića
Spajić da odbije - ucjene Mandića i Kneževića!
            - Pozivamo Milojka Spajića da odbije ucjene Mandića i Kneževića i da ne ulazi u rizik rušenja evropske budućnosti Crne Gore - imaće našu podršku za izglasavanje zakona za IBAR - poručio je šef Kluba poslanika DPS Andrija Nikolić na mreži X, ukazujući da je Rezolucija o genocidu u Jasenovcu je kukavičje jaje koje je Aleksandar Vučić podmetnuo Crnoj Gori da bi zaustavio njen put u EU. 
 
1
Poslanik DPS Nikola Janović u emisiji “Referat” Gradske RTV
DPS neće u vlast - hoće izbore!
    - Crnoj Gori potrebniji novi izbori nego rekonstrukcija Vlade na čelu sa Milojkom Spajićam, poručio je poslanik DPS i član Odbora za bezbjednost Skupštine Nikola Janović, u emisiji “Referat” Gradske RTV.  
 
1
Poslanica DPS Sonja Milatović komentarisala za Javni servis odluku Vlade Crne Gore da uloži amandmane na Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici
Lansirani da bi - kontrolisala štetu!
         - Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici lansirani su da bi Vlada kontrolisala štetu koju će da pretrpi od svojih koalicionih partnera u Skupštini Crne Gore i režima u Beogradu, ukoliko na kraju odluči da podrži Rezoluciju. Eventualno odbijanje amandmana u Ujedinjenim nacijama, s druge strane, Vladi može da posluži kao alibi da ne podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - ukazala je poslanica Sonja Milatović.  
 
1
Lider DNP i poslanik u Skupštini Crne Gore govorio na književnoj tribini u Srpskoj kući u Podgorici da je protiv rezolucije o Srebrenici
Nek ostanem i sam - valja mi da se sretnem sa precima!
      - Protiv sam rezolucije o Srebrenici pa nek ostanem i sam - valja mi da se sretnem sa precima - lider DNP i poslanik u Skupštini Crne Gore emoricno govorio na književnoj tribini u Srpskoj kući u Podgorici. 
 
0
Poslanik SD Nikola Zirojević
Optužbe direktorice ASK - utvrditi do kraja!
- Vrlo ozbiljni navodi i optužbe koje je iznijela direktorica ASK moraju biti ispitani i istina utvrđena do kraja - ukazao je poslanik SD Nikola Zirojević:
- S obzirom na odgovor koji smo dobili od Tužilačkog savjeta, ovim povodom ćemo se obratiti nadležnom ministarstvu pravde kako bismo dobili potrebne odgovore. Vrlo ozbiljni navodi i optužbe koje je iznijela direktorica ASK moraju biti ispitani i istina utvrđena do kraja. Ovo je samo jedan od razloga koji ide u prilog našem zahtjevu za kontrolnim saslušanjem VDT-a, GST-a i potpredsjednika Vlade zaduženog za sektor bezbjednosti.
 
 
0
Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici
Odabrala da bude kosponzor - Dodikovog i Vučićevog stava!
       - Vlada Crne Gore, na čelu sa Spajićem, odabrala je da umjesto kosponzora Rezolucije radije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava.
Gospodine Spajiću, ukoliko se ispostavi kao tačno da Crna Gora ima pretenzije da amandmanom relativizuje Rezoluciju da bi minimizovala štetu koju ćete pretrpjeti kod Vučića i Dodika, onda je to kukavička spoljna politika koju diktira puki strah a ne strateški interes države. Uostalom, opšte je poznato da se u životu a i u politici sjedenje na dvije stolice kad – tad završi padom sa obje - zaključuje u saopštenju DPS. 
 
2
Poslanici DPS i SD inicirali kontrolno saslušanje Alekse Bečića, VDT Milorada Markovića i GST Vladmira Novovića
Saslušanje zbog - selektivnog procesuiranja!
          Poslanici DPS i SD u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića.
Saslušanje se traži zbog političkog pritiska predstavnika Vlade na rad pravosudnih organa čime se, ističu, postiču sumnje u selektivan pristup tužilaštva kod odabira prioritetnih slučajeva za procesuiranje. 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore
Stejt department potvrdio - nesposobnost vlade!
- Izvještaj Stejt departmenta za prethodnu godinu potvrđuje da je parlamentarna većina od 30. avgusta nesposobna da funkcioniše, a kamoli da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i podjelama koje su upravo oni i njihovi politički istomišljenici i koalicioni partneri u prethodnom periodu stvorili u Crnoj Gori - saopštila je DPS. 
 
1
Predsjednišzvo "Demokratske Crne Gore" ocijenilo imenovanje v.d. Direktora Uprave policije nezakonitom
Podrška vlasti do - sticanja IBAR!
    - Odluka Vlade Crne Gore o imenovanju vršioca dužnosti Direktora Uprave policije je nezakonita - ocijenilo je Predsjednišzvo "Demokratske Crne Gore", koje izražava iznenađenje zbog stava jednog koalicionog partnera iz parlamentarne većine, koji nema članove Vlade, a koji je kroz medijske istupe, i na druge načine, opravdavao nezakonito postavljenje VD direktora UP iako od Demokrata istovremeno očekuje afirmaciju i poštovanje koalicionog Sporazuma. Istovremeno pozdravljamo principijelan odnos drugog koalicinog partnera unutar parlamentarne većine koji nema članove Vlade, a koji je ukazao na zakonske i proceduralne propuste".
Predsjedništvo pruža punu podršku ministru unutrašnjih poslova, Danilu Šaranoviću. Iako nezakoniti čin izbora VD direktora Uprave policije nije afirmacija evropskih vrijednosti, i pored dominantnih mišljenja da se treba napustiti vlast, Predsjedništvo daje oročenu podršku ovoj vlasti sve do sticanja IBAR - navedeno je u saopštenju Predsjedništva "Demokrata", koje prenosimo integralno: 
 
1
SMS dana - poslanik DPS Andrija Nikolić
Galopirajuću anarhiju zaustavljaju - samo izbori!
    - Druga sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg zasijedanja u 2024. neće biti nastavljena sjutra, a o novom terminu nastavka, bićete blagovremeno obaviješteni - navedeno je u poruci, koju je na mreži X, objavio poslanik DPS Andrija Nikolić, komentariđući:
- Vladajuća većina blokirala je državne institucije. Sjednica Skupštine je prekinuta, bez najave kada će biti nastavljena. Vlada i ministri krše zakone i Ustav. Država je u haosu i samo novim izborima i uspostavljanjem ozbiljne vlasti, ova galopirajuća anarhija može da se prekine. 
 
1
Opozicija sa Kvintom iskazala zabeinutost za evropski put Crne Gore
Neće dozvoliti - promjenu građanskog koncepta!
            - Predstavnici međunarodne zajednice upoznati su sa stavovima opozicije o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim akcentom na rad parlamentarne većine i najavljene rekonstrukcije Vlade ukazali su predstavnici crnogorske opozicije i predstavnici zemalja Kvinte.
Predsjednik DPS Danijel Živković istakao je kako parlamentarna većina ne vodi državu putem evropskih integracija, posebno ako se ima u vidu najava o rekonstrukciji Vlade sa strankama koje su svojim dosadašnjim djelovanjem pokazale da su suprotstavljene evropskim vrijednostima.

 
 
1
Pokret "Evropa sad"
Vlada sačuvala pravo - na sigurnost građana!
    - Zbog profesionalnog ugleda i legitimiteta koji je stekao gospodin Radovića na ovom polju, zbog ključnog zalaganja da se Crna Gora ne nađe na sivoj listi Moneywall-a i činjenice da ima podršku Vlade, očekujemo upravo jos bolju saradnju policije i tužilaštva njegovim izborom za v.d. direktora, što već duže vrijeme nije bio slučaj sa Brđaninom. Svakako, očekujemo da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti javni poziv za izbor direktora u punom mandatu, te da će Vlada dosljedno svojim principima kontinuirano raditi na punoj profesionalizaciji Uprave policije - zaključuju iz PES i napominju da je njihov poslanički klub "izborom vršioca dužnosti direktora Uprave policije od Vlade osiguran je kontinuitet rada policije i sačuvano je ustavno pravo na sigurnost svakog građanina". 
 
1
GP URA poziva predsjednika Opštine Bar da podnese ostavku
Aplauzom podržao poziv - na ubistvo Abazovića!
          - Nezapamćeni skandal desio se danas u Baru gdje se održava Otvorena javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Crne Gore, gdje je jedan od građana pozvao na ubistvo Dritana Abazovića, a za sve to dobio podršku u vidu aplauza od strane predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića (DPS) - saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA i zbog toga pozvali Raičevića da podnese ostavku "zbog sramnog, nedoličnog i nečojskog ponašanja, uputi izvinjenje, a nadležne državne organe da promtno reaguju i procesuiraju vinovnike ovog događaja". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|