Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Rekli su - generalni sekretar Socijaldemokratske pertije Crne Gore Ivan Vujović
Demokratske promjene - cinična laž!
       - Demokratske promjene - kakva cinična laž. Uz brutalni kl-ijentelizam, kao nasljeđe prethodne vlasti, dobismo i poklon paket. Fini, u mmmašnicu upakovani, srpski svet i iranski klero sistem. A DF, kako vidimo, nema bez samo dvije trećine vlasti po dubini. Biće da su ssve eksperti. Relaksirano, sada će i u Vladu, koju će i tada zvati evropskom.
U čemu je problem, što bi rekao naš "gamechanger" PPV - ističr generalni sekretar Socijaldemokratske pertije Crne Gore Ivan Vujović. 
 
2
Rekli su - poslanik SDP Damir Šehović
Alternativa!
- Onima koji žele da ponište razliku između fašizma i antifašizma, onima koji svoju pastvu hrane pričama o „lažnim ljudima“, „lažne vjere“, o Đilasovoj kopiladi i brozomori, onima što hrabre svoje sljedbenike pjesmama u kojima obično „Turci leleču“, a „bule kukaju“, onima što prizivaju đenerala Dražu i Đurišića mlad majora, onima što slave osuđene ratne zločince, onima što svakog 11. jula Ratku Mladiću čestitaju „oslobođenje“ Srebrenice...   
Takvima smo ja, partija kojoj pripadam, a vjerujem i kompletna opozicija ideološka, politička, vrijednosna, i svaka druga alternativa - istakao je poslanik SDP Damir Šehović. 
 
2
Milan Knežević, predsjednik DND i jedan od lidera DF, najavio proteste u septembru
Krivokapić da - "vrati loptu sa petra"!
          - U ime "Demokratskog fronta" poručili smo premijeru Zdravku Krivokapiću da ukoliko nastavi sa ovako jednom isključivom politikom, ignorišući činjenicu da je 27 poslanika za novu Vladu i novog premijera, uporedio to sa fudbalskom utakmicom u kojoj je on odnio loptu kući i popeo je na tavan, to mi u Zeti kažemo na petar. Mi smo mu poslali poruku da, ukoliko nešto ne promjeni, da ćemo sa narodom koji ga je izabrao, tražiti od njega i poći da vrati tu loptu sa petra, ili da je mi skinemo. U figurativnom smislu. Ne mislim da mu idemo direktno na kuću, ali mislim da, vjerovatno u septembru organizjemo proteste protiv ovakvog jednog poimanja demokratije i doživljaja svega onoga što je na spoljnom i unutrašnjem planu realizovano, to jest, bolje reći nije realizovano - predsjednik DNP i jedan d lidera DF Milan Knežević najavi je na današnjoj sjednici dbora za bezbjednost da će u septembru taj politički blok organizovati proteste protiv "lošeg poimanja demokratije premijera Zdravka Krivokapića". 
 
1
DPS o računici ministra ekonomije i turizma Jakova Milatovića o broju turista
Frizirani podaci - ne pune kase!
          - Ministru ekonomije i turizma, neće pomoći ovo friziranje podataka, kad se bude suočio sa prihodima iz ove grane privrede, i shvatio da je populistički odnos, ukidanje avio destinacija i rastjerivanje visokoplatežnih gostiju, veliku štetu nanijelo budžetu Crne Gore i standardu naših građana - zaključuje DPS povodom računice ministra Jakova Milatovića o broju turista. 
 
1
Generalni sekretar DPS o rezultatima Vlade
Raste dug - rekordan ekonomski pad!
- Više od 10.000 građana koji su ostali bez posla, rast državnog duga za više od pola milijarde eura i rekordan ekonomski pad u Evropi, neki su od najznačajnijih rezultata ekonomske politike Vlade Crne Gore od decembra do danas - izjavio je Aleksandar Bogdanović generalni sekretar Demokratske partije socijalista. 
 
1
Na prijedlog Socijaldemokratske partije, Pokrenuta Intereplacija za smjenu ministra Stijovića
Ne umije i neće - da riješi krizu!
       - Predlozi rješenja krize koji dolaze od ministra i njegovih saradnika pokazuju da oni nemaju elementarno znanje o ovoj materiji, čime u opasnost dolaze hiljade crnogorskih porodica, kao i ukupna poljoprivredna proizodnja koja čini čak 9% BDP Crne Gore.
Bahatost u odnosu prema onima koji teškim radom stvaraju u ovoj zemlji kulminirala je porukom stočarima “da im neće prevezivati stoku”, dok su se članovi njegovog kabineta potcjenjivački odnosili prema poljoprivrednicima, ukljućujući i predlog da se novac za subvencije obezbijedi smanjivanjem plata zaposlenih u ministarstvu - navedeno je u obrazloženju Interpelacija o pretresanju politike Vlade u oblasti poljoprivrede u čijem zaključku je predlog za razrješenje ministra Aleksandra Stijovića, koju je pookrenula SDP. 
 
1
Posanica SDP reagovaa na izjavu predsjednika Opštine Budva
Tuđoj državi poklanja - crnogorsku imovinu!
"Lijepo li ova sablja čita, divno li nas danas razgovori! Kada svoje tako osijecaš, ada što bi s tuđijem činio?" - napisala je poslanica SDP Draginja Vuksanvi' Stankovi', reaguju'i na izjavu predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića da Crna Gora mora da vrati Sveti Stefan porodici Karađorđević.
- Ugledni" biznismen iz Budve, proslavljeni autoprevoznik, uzurpator i tajkun još iz doba odbjeglog Svetozara Marovića, hoće da tuđoj državi poklanja crnogorsku imovinu. Sva je sreća što se Carević o tome neće pitati. Asimilatorsko-okupaciona ideologija i politika protiv Crne Gore neće proći - napisala je ona.  
 
1
GPCG poziva patriote, NVO i političke subjekte da se udruže kroz pobjednički koncept Vlade u sjenci
Destabilizacijom Sklepovlade - do vanrednih izbora!
          - Mi, Socijal-liberali GPCG, pozivamo iznova sve patriotski i gradjanski orijentisane pojedince, neformalne grupe, NVO i političke subjekte da se udruzimo i pobjednički koncept Vlade u sjenci destabilizujemo vlast i izazovemo tako vanredne parlamentarne izbore. Rušenje necrnogorske Sklepovlade mora da bude prioritet djelovanja - Iz GPCG pozvali su gradjanski orijentisane pojedince, neformalne grupe, NVO i političke subjekte da se udruzimo i kroz pobjednički koncept Vlade u sjenci destabilizujemo vlast i izazovemo tako vanredne parlamentarne izbore. 
 
1
DPS reagovao na izjavu premijera Zdravka Krivokapića
Propagatori fašizma - oko njega i u ogledalu!
      - Nije baš najjasnije šta je premijeru Krivokapiću zasmetalo u tvrdnji da nema pomirenja sa propagatorima fašizma u strukturama vlasti. Da li bi se on mirio sa propagatorima fašizma ili pak ne vjeruje da ih ima u strukturama vlasti? Ako traži propagatore ideje fašizma, a pod tim pojmom se podrazumijeva i najgori oblik šovinizma, ali i veličanje ravnogorske ideologije, koju su učesnici zločinačkih ratova devedesetih prihvatili kao svoju prethodnicu, onda nek se okrene oko sebe, a i povremeno pogleda u ogledalo. Jer oni koji ga drže na poziciji predsjednika Vlade, demonstriraju upravo fašizam kada negiraju genocid, kada ratne zločince i ubice proglašavaju za heroje, kada relativizuju skrnavljenje spomenika antifašista, kada saradnike fašista proglašavaju za heroje i svece - reagovao je DPS na izjavu premijera Zdravka Krivokapića. 
 
1
Bivši premijer kritikuje aktuellng što građanima nije čestitao 13. jul
Nema osjećaj - da pripada Crnoj Gori!
      - Premijer Krivokapić svojim građanima nije čestitao 13. jul, Dan državnosti. Nije ga čestitao ni crnogorskom narodu, kako on iz milošte naziva naše građane. Ja mu ne zamjeram zato što je zaboga predsjednik Vlade, pa kao premijer ima tu obavezu… Ne! Zaprepašćen sam da on koji je sve stekao u ovoj zemlji, a i ponikao je u njoj, nema osjećaj pripadnosti slobodarskoj i nezavisnoj Crnoj Gori. Predsjedniče Krivokapiću - ne postoje dvije Crne Gore, da ih birate prema prilici ili raspoloženju. Crna Gora je jedna i jedina - nedjeljiva i svih nas, i pitanje je obraza i dostojanstva, a ne dnevne politike, pripadati joj i ponositi se njome! - poruči je bivši premijer Dušk Markvić na Tweteru aktuelllnoom premijeru Zdravjku Krivokapiću. 
 
1
DPS o nekim učesnicima proslave Dana državnosti Crne Gore
Zboog fotelja - tapšali svemu što im je mrsko!
          - Oni koji negiraju državnost Crne Gore, veličaju saradnike okupatora i pjevaju četničke pjesme, juče su za nove funkcije i nove sinekure tapšali svemu onom što im je mrsko - partizanskom ustanku i državi Crnj Gri - kmentariše DPS učešće nekih na sinoćnjoj proslavi Dana državnoosti.
- Činjenica je da su mnogi na jučerašnjoj proslavi bili ne zato što vjeruju u vrijednosti koje taj datum simbolizuje, nego iz pukog interesa, tačnije zbog funkcionerskih fotelja. 
 
1
Socijaldemokrate poručile Dritanu Abazoviću
Raskidanje kalicije - najbolja osuda!
- Najbolji doprinos obuzdavanju nacionalizma i osudi ratnih zločinaca dao raskidanjem koalicije sa onima koji produkuju nacionalizam i šovinizam i veličaju ratne zločince - poručile su Socijaldemokrate ptpredsjedniku Vlade Crne Gore dr Dritanu Abazoviću. 
 
0
Zamjenik predsjednika SDP pisao ministru vanjskih pslova
Srbija da objasni - maltretiranje poslanice!
- Maltretiranje, ponižavanje pa i uvrede na nacionalnoj osnovi upućene poslanici SDP-a zaprepastile su, kako domaću, tako i regionalnu javnost, pa je osnovna obaveza organa naše države da se ovim slučajem najozbiljnije pozabavi, koristeći se uobičajenim sredstvima diplomatske i druge komunikacije između dvije države - napisao je zamjenik predsjednika SDP Borislav Banović u pismu ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću, zahtijevajući od njega da od državnih organa Srbije zatraži objašnjenje slučaja tretmana poslanice SDP Draginje Vuksanović Stanković na beogradskom aerodromu. 
 
0
Kllub psllanika DPS o današnjem glasanju na Administrativnom dboru Skupštine Crne Gore
U strahu je - imunitet velik!
       - Današnjim glasanjem takođe se pokazalo ko ima strah od pravosudnih organa i krivičnog postupka. Jer ko je siguran da u svom postupanju nije bilo elemenata za krivično gonjenje i krivičnopravnu odgovornost, sigurno se ne bi sakrio iza imuniteta, kako su to danas uradili poslanici parlamentarne većine. Toliko o vladavini prava i principijelnosti u postupanju - zaključuje Kllub psllanika DPS o današnjem glasanju za skidanje imuniteta pslanicima na Administrativnom dboru Skupštine Crne Gore. 
 
0
Lideri "Demokratskg fronta" o razgovorima parlamentarne većine
Krivokapićeva vlada - nije položila test!
          - Svi smo se usaglasilli da je postojeće stanje nedrživo. Parllamentarna većina ne funkcioniše, imamo vladu koju pdržava samo 14 pslanika, imamo situaciju kju treba mijenjati. "DF" je sapštio da predlažemo da zbog rezultata i ove dionice ood 200 dana u svim elementima politike koja je važna za "DF" i koaliciju "Za budućnost Crne Gore" ta vlada nije položila test. Veoma smo nezadovoljni situacijom u ekonomiji, odnosom prema klljučnim pollitikama "DF", odnosom prema našem narodu, nezadovoljni smo čitavim nizom ´p´oteza kje je vllada povlačila suprotno dogovoru tri koalicije. Proizvod koji je očekivao "DF" nismo dobili, dobili smo samo uvrede, nipdaštavanja naše pollitike, veoma ružan odnos prema nama kao političarima, prema našem narodu i glasačima kji su glasali "DF" i kaliciju "Za budućnost Crne Gore". Predlažemo da se bira nova vlada. Spremni smo da riješim krizu parlamenta i vlade tako što bi mjesto predsjednika vlade mogl da pripadne nekome iz koalicije "Mir je naša nacija", a funnkciju predsjednika parlamenta preuzeo bi "DF" - nagasio je Andrija Mandić, jedan od lllidera "DF", prenoseći na press konferenciji epilog razgovora parlamentarne većine.  
 
0
Andrija Klikovac, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore, o dvjesta dana rada Vlade Crne Gore
Možda je i cilj - spržena zemllja!
    - Nakon 200 dana rada Vlade Crne Gore gotov svi ekonmski indikatori ukayuju na stagnaciju naše ekonmije. Za šest mjeseci u Crnj Gri je za 10 000 više nezapslenih. Plan za rast zapslenosti ne pstoji. Državni dug je sa 3,6 milijardi eura porastao na 4,1. Too je rast od gotovo 500 miliona eura. Dug se ne koristi za razvjne prjekte, već iskjučivo za neracionalnu ptršnju. Bonusi od 30 000 eura za direktora kmpanije ToMontenegro, dok piloti imaju najniže plate u reginu. Cijene osnovnih životnih namirnica kntinuirano rastu. Sem tga, najavljen je rast akciza na cigarete, slatkiše, gazirana piča. Siva eknooija će rasti, kao i cijene vih prizvda kje građani plaćaju. d decembra dšo je do rasta cijena goriva od 24 d 26 centi. Rast od 25 odsto, pa će se mžda ispuniti prjekcija premijera da ćem stići Luksemburg, ali u cijeni griva, ne u visini zarada i životnog standarda. U prvom kvartau 2021. Crna Gora je rekoorder u eknmskom padu u Evropi od 6,4 odsto. Mjere za pravak privrede ne daju rezultate. Posljedice ovako pogubne ekonomske politike svakog dana sve su veće. Možda je i cilj spržena zemllja. Sve i da vjerujemo premijeru, kada sagledamo činjenice, pitamo se je li to plan za stagnaciju i ekonomsku zavisnost Crne Gore. Zato će ova vlada sigurno biti prošlost koje ne želimo da se sjećamo, a Crna Gora mora nastaviti putem razvoja i povećanjem životnog standarda svih njenih građana - zaključuje Andrija Klikovac, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore  
 
0
Posllije neprijatnosti na begradskom aerodrmu, posllanica SDP obratila se javnosti
Neću biti izdajnik - da bih ušla u Srbiju!
- Nikada neću biti izdajnik da bih ušla u Srbiju, neću biti sluga i vazal zvaničnoj politici Srbije. Uvijek ću služiti svojoj Crnoj Gori i svom narodu i na tom putu me ništa ne može pokolebati – kategorična je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković na konferenciji za medije povodom zadržavanja na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.
Zahvalila je svima koji su bili uz nju prilikom nemilih događaja, te rekla da zvaničnu politiku Srbije nikad neće izjednačiti sa srpskim narodom. 
 
0
Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje ponašanje državnih organa Republike Srbije prema poslanici Vuksanović Stanković
Odnos prema poslanici - i državi!
    - Maltretiranje koje je policija Republike Srbije dva puta priredila poslanici crnogorske Skupštine Draginji Vuksanović Stanković na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ ne može biti ništa drugo nego posljedica poziva srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da se zabrani ulazak u Srbiju crnogorskim poslanicima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici.
Istovremeno, odnosom prema poslanici Vuksanović Stanković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je pokazalo i ukupan odnos prema državi Crnoj Gori - DPS najoštrije osuđuje ponašanje državnih organa Republike Srbije prema poslanici Vuksanović Stanković. 
 
0
Lideri "DF" kod patrijarha Porfirija
Blagoslovio ih da u vladi - brane interes SPC!
- Lideri "DF" dobili su bllagoslov Njegove Svetosti patrijarha Porfirija da u novoj vladi čuvaju i brane interese naše svete SPC i vjerujućeg naroda Crne Gore - saopštio je "Demkratski front" poslije susreta njegovig lidera Andrije Mandića i Milana Kneževića sa patrijarhom SPC. 
 
0
Crnogorska kulturna mreža o vizuelnoj promjjeni GP URA
Novi logo ne može - sakriti crn obraz!
- Kozmetičkom promjenom vizuelnog identiteta logotipa URA ne može sakriti crn obraz zbog izdaje Crne Gore. Građanski pokret kako sebe nazivaju je nakon izbora 30. avgusta postavio tempiranu bombu u temelj građanske Crne Gore. Oni su odlučili iz samo njima znanih razloga da idu u koaliciju sa negatorima crnogorske nezavisnisti, državnih simbola i NATO integracija. Danas zbog njihove nakaradne odluke cijenu plaća Crna Gora koju ekspertska Vlada za koju se URA zalagala vodi stramputicom - ocijenila je Crnogorska kulturna mreža. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|