Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Građanska inicijativa "21. maj" o staroj i novoj vlasti
Oba režima zaslužila - "put za gulag"!
       - Stari režim je fingirao put u EU, novi režim je postavio barikade na tom putu. Stari režim je malokrvno branio Crnu Goru, novi režim je Vučiću državu predao na pladnju. Stari režim je trgovao sa SPC, novi režim je za SPC trgovački otpad. Stari režim je bio nenadmašan u kleptokratiji i korupciji, novi režim je krenuo istim putem. Stari režim je od pravne države napravio partijski i kriminalni brlog, novi režim je od prvog dana uveo neustavnost i bezakonje - saopštava Građanska inicijativa "21. maj", upoređujući stari režim (DPS, sateliti i klijenti) je prisvojio državu i novi (PES, DF, Demokrate, Ura) je bagatelisao. 
 
1
DPS, SD, HGI i DUA podnijele krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv predsjednika Skupštine Crne Gore
Mandić dijeli Crnu Goru i - uvodi u "srpski svet"!
                - Zvanice sa kojima je upriličio sastanke nijesu bili predstavnici Srbije. Isticanjem zastave strane države on je izvršio krivično djelo diskriminacije. Crna Gora je Ustavom definisana kao građanska država a ne jednog naroda, to znači da bi predsjednik Skupštine imao obavezu da se ponaša u skladu sa tim - ukazao je Andrija Nikolić,član Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS, na press konferenciji prije koje su DPS, SD, HGI i DUA podnijele krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.  
 
1
Predsjednik DPS Danijel Živković
Vraneš pokazuje lice - parlamentarne većine!
- Aktuelni predsjednik opštine Pljevlja, Dario Vraneš, prava je slika aktuelne parlamentarne većine i svega što se dešava u Crnoj Gori od promjene vlasti 30. avgusta do danas.
Primitivizam i nacionalistička politika koja ruši građanski karakter Pljevalja i Crne Gore sada su već konstanta u političkom životu naše države. Dario Vraneš samo neskriveno pokazuje pravo lice ove parlamentarne većine i namjerno zabija prst u oko PES, Demokratama i URA, pokazujući na taj način da su zapravo Nova srpska demokratija i Andrija Mandić vlasnici ove većine i da su oni ti koji se pitaju u Crnoj Gori - konstatuje predsjednik DPS Danijel Živković. 
 
1
Potpredsjednik DPS Ivan Vuković
Andrija Mandić - "kamen o vratu" evropske Crne Gore!
          - Uprkos otužnim pokušajima ‘pranja’ njegove političke biografije, diplomate EU zemalja zaobilaze ga u širokom luku, svjesne da sa Vučićem i Dodikom čini osovinu anti-evropske politike u regionu - napisao je na društvenoj mreži X potpredsjednik DPS Ivan Vuković i naglasio:
- Andrija Mandić, nedostojni predsjednik Skupštine, predstavlja "kamen o vratu" evropske Crne Gore. 
 
1
Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković poziva nadležne da reaguju što će Pljevlja slaviti praznik Srbije
Otvoreno ponižavaju - naše državne simbole!
- Počeli su otvoreno da ponižavaju naše državne simbole, sprdaju se sa našim državnim praznicima i propagiraju tuđu zastavu, izvode pjesme druge države i slave praznike druge države, poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković, reagujući na to da će u Pljevljima, u organizaciji lokalne vlasti, biti proslavljeni državni praznici susjedne Srbije.
Markvoić je pozvala je nadležne institucije da reaguju.  
 
1
Građanska inicijativa "21. maj" o sto dana rada Vlade Crne Gore
Izvršna vlast odlijepljena - od stvarnosti!
- Spajićeva vlada se slavodobitno obratila javnosti i saopštila da je za sto dana rada ostvarila izvanredne rezultate. Osim što se radi o izjavi koja može da posluži za kafanske viceve, ova Spajićeva poruka upečatljivo govori o izvršnoj vlasti koja se odlijepila od stvarnosti - saopšteno je iz Građanske inicijative "21. maj".  
 
1
Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP, o posljednjoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost
I ova vlada sklapa - kriminalne dilove!
- Ni ova ni predhodne vlade ne rade na suzbijanju kriminala, već na sklapanju kriminalnih dilova radi ličnog i partijskog interesa - ocijenio je poslednji Odbor za bezbjednost zamjenik predsjednika SDP Petar Odžić:
- Običan gledalac bi mogao zaključiti da kao pobjednik dana izlazi ministar Milović sa najviše krimi-konekcija i povezanosti sa kriminalnim djelima iz prošlosti. Međutim, iz optužbi se vidi da za njim ne zaostaje ni bivši premijer Abazović, sa svojim pulenima Milošević-Adžić. Relacije je javno potvrdio i šef SPO gosp.Šuković, sa svojim rođačkim i kumovskim linijama. Ipak čuli smo da postoje i druge razlike, navodno podržavaju različite klanove. I tu je prije svega i ključni razlog svađe, jer da su na istom platnom spisku, jasno je da se ne bi javno svađali i iznosili krivična djela pred lice javnosti. 
 
1
Socijaldemokrate o sto dana rada vlade Milojka Spajića
Jedino potvrdili - servilnost Mandiću!
- Dostignuća kojima se 44. Vlada kiti pred našim međunarodnim partnerima zapravo su dostignuća Parlamenta, tačnije dostignuća opozicije koja je, ponašajući se konstruktivno, omogućila izbor 7. sudije Ustavnog suda, 3 člana Sudskog savjeta i VDT. S druge stran, nijesmo vidjeli mnogo konkretnih stvari - ističu Socijaldemokrate Crne Gore i zaključuju da Vlada nakon 100 dana djeluje nesinhronizovano i haotično, da nije pokazala neke iskorake, ali jeste - servilnost prema Andriji Mandiću. 
 
0
DPS konstatuje da Kabinet Jakova Milatovića nastavlja svoju tradiciju saopštavanja neistina
"Prvi" poslije - deceniju!
- Predstavljajući Milatovića kao prvog predsjednika koji je bio u zvaničnoj posjeti Austrije od obnove nezavisnosti, Kabinet je saopštio neistinu i doveo javnost u zabludu. Naime, Filip Vujanović, bivši predsjednik Crne Gore je novembra 2014. godine bio gost austrijskog predsjednika Hajnc Fišera koji je nekoliko mjeseci prije tog, boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori - konstatuje DPS da "Kabinet Jakova Milatovića nastavlja svoju tradiciju saopštavanja neistina". 
 
0
Građanska inicijativa "21. maj"
Država i društvo postavljeni - naglavačke!
- Odista, ko ne shvata da je crnogorska politika odavno postala suprostavljena društvenoj dobrobiti i primjer destruktivne parade partija, mantija, marioneta i javnosektorskih krpelja, onda ne shvata ništa - zaključuje Građanska inicijativa "21. maj", koja konstatuje:
- Država je svedena na partijski i klerikalni plijen i lične interese, poklekla pred Vučićeviim režimom i ispražnjena od patriotske lojalnosti. Tzv. politička elita je skup nedostojnih, nesposobnih, nezrelih i taštih pojedinaca koji ilustrativno svjedoče o crnogorskom beznađu. Predsjednik, premijer, ministri, poslanici, gradonačelnici, lideri stranaka, stranački aktivisti samo su inspirativni za pučke komedije ili nasušno potrebni politički teatar. 
 
0
Građanska inicijativa “21.maj"
Spajiću ostaje da se - umota u zastavu "srpskog sveta"!
   - Premijer sada može da vidi i dokle su dobacili beogradski ekonomisti koji su se igrali fiskalno-budžetskog eksperimenta u Crnoj Gori. Ipak, jedino što je uspio da uradi, opet na Vučićevo zadovoljstvo, je to što je ubijedio degutantnu opoziciju predvođenu DPS-om da odustane od bojkota nekredibilnog i zavjereničkog popisa. Iza kulisa im je nagovijestio šaku vlasti, da bi ih po zasluzi ismijao ovih dana. Sve u svemu, Spajiću ostaje da se umota u zastavu “srpskog sveta” i da usklikne kako su sve zastave trivijalne, jer je uostalom Crna Gora samo još jedna kripto-valuta na globalnom digitalnom trzištu - zaključuje Građanska inicijativa “21.maj”. 
 
0
Socijaldemorkatska partija na Kongresu za predsjednika izabrala Ivana Vujovića
Obavezni da odgovorimo - prizivanju duhova prošlosti!
       - Na stare i nove izazove udara na građansko društvo i ponovnog prizivanja duhova prošlosti, danas još više nego prije upakovanih u kleronacionalističku omotnicu, imamo obavezu da odgovaramo jasno, snažno, nepokolebljivo i odlučno. Moramo, dragi prijatelji, jer to nije samo naša politička već i civilizacijska obaveza i dužnost – naš dug prema ovoj zemlji, njenoj multietničnosti i multikulturalnosti kao uslovu njenog opstanka kojega žele da razbiju baš zato što znaju da je to potporni stub – lijepak koji Crnu Goru drži zajedno kao domovinu svih nas njenih građana.
Kada danas neko, i to sa pozicija vlasti ili parastruktura koje kontrolišu vlast ponovo vrijeđa pripadnike manje brojnih naroda, vraća nas u 18. vijek koristeći uvrede i prijetnje, negira genocid i slavi ordinarne ratne zločince, kada neko vrijeđa i ponižava Crnu Goru, njene simbole, negira Crnogorce kao narod i priziva nestanak CG kroz neke fantomske nacionalističke svjetove – tada naš odgovor mora biti odlučan - naglasio je Ivan Vujović, koji je na današnjem Kongresu SDP izabran za prefdjrdnika partije. 
 
2
Prema podacima metodologa Miloša Bešića
Najviše podržavaju - PES i DPS!
       Prema podacima koje je objavio metodolog Miloš Bešić na mreži X, Pokret Evropa sad (PES) ima najveću podršku od svih partija u Crnoj Gori, 24,3 odsto građana Crne Gore. Odmah iza PES-a je Demokratska partija sovijalista (DPS) podržava 23,9 odsto podrške.
Na trećem mjestu po podršcci je Nova srpska demokratija (NSD) 10,9, a Demokratsku Crnu Goru podržava 10 odsto građana. 
 
1
Andrija Nikolić, član Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS, za oduzimanje crnogorskog državljanstva Mandiću
Proceduru da - pokrene MUP!
       - Očekujemo od MUP da po službenoj dužnosti pokrene postupak za oduzimanje crnogorskog državljanstva Andriji Mandiću, imajući u vidu da je Mandić po sopstvenom javnom priznanju državljanstvo Srbije stekao nakon juna 2006. godine čime po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo”, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić gostujući u emisiji Link na Javnom servisu. Nikolić je najavio da će u slučaju da MUP ne postupi u skladu sa odredbama Zakona o državljanstvu, Demokratska partija socijalista podnijeti krivičnu prijavu protiv tog državnog organa.
Takođe, šef Kluba poslanika DPS kaže da Andrija Mandić, da se parlamentarna većina pridržavala zakona nikada i ne bi mogao biti izabran za predsjednika Skupštine. 
 
1
Učesnici večerašnje emisije "Argimenti" TV Crne Gozje "složni"
"Jadran" je - "naš"!
- Nema sumnje da je brod "Jadran" vlasništvo Crne Gore a sva otvorena pitanja treba rješavati kroz dijalog vlasti u Podgorici i Zagrebu, ukazano je u emisiji "Argumenti" na TVCG.
Novinar Siniša Luković kaže da je brod "Jadran" - jugoslovenski. On je rekao da je "Jadran" ratni brod, te da ratni brod koji je upisan u flotnu listu nema navodnu matičnu luku.  
 
1
Oskar Huter, poslanik DPS, o srpskoj trobojci u Mandićevom kabinetu
Jasno je ko je - šef većine!
          - Reagovanje poslanika PES Darka Dragovića u vezi sa zastavom Republike Srbije i Republike Srpske, koju Andrija Mandić drži u kabinetu predsjednika Skupštine Crne Gore pokazuje da ovaj politički subjekt ne poznaje zakon ili demonstrira ogromno licemjerje kojim pokušava da sačuva parlamentarnu većinu na okupu – ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter. 
 
1
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o postupcima predsjednika Skupštine Crne Gore
Smijeniti Mandića - bez čekanja!
          - Opozicija nema što da čeka već da traži hitnu smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića - poručio je generalni sekretar SDP Ivan Vujović.
- Brukanje države, Skupštine, Ustava, zakona i ruganje načelu sekularnosti na dočeku Joanikija nameće hitnu akciju.
Parlamentarnu većinu testirati da li je za Mandića ili dostojanstvo države.
Jedno s drugim ne ide. Bez čekanja...", napisao je Vujović na mreži Iks.  
 
1
Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić
Izbor Mandića - nova faza specijalnog rata!
          - Danas je i onima koji su sumnjali, jasno da je izborom Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine, počela nova faza specijalnog rata protiv Crne Gore, u kojoj našu državu treba posvađati sa odabranim susjedima, izolovati je iz procesa EU integracija i isisati joj svaku kap građanske krvi. Danas prisustvujemo promociji politika koje su čekale svoju šansu 30 godina, i vidimo da su tu šansu čekale samo da bi nas ponovo gurnule u scenario devedesetih, đe popovi vode politiku i đe je sukob, a ne dijalog, način rješavanja sporova - ukazuje šef poslaničkog kluba DPS  
 
1
DPS o otkazivanju sastanka ministra odbrane Ivana Anušića, koji je izbjegao susret sa ministrom odbrane Crne Gore
Ulaguje se velikosrpskom - potvrđuje antievropski!
- Ne vjerujemo da nediplomatske i nepromišljene izjave samo posljedica Krapovićevog nepoznavanja posla koji obavlja i nesnalaženja u ulozi koja mu je partijskim podjelama plijena zapala. Uvjereni smo da su Krapovićevi stavovi između ostalog, pokušaj da se takvom neprimjerenom retorikom ulaguje velikosrpskom nacionalističkom dijelu biračke scene, koji provokacije na račun Hrvatske smatra poželjnom politikom. Krapović je ovakvim svojim ponašanjem, obrukao državu koju predstavlja, vladu čiji je ministar a i svega toga neće mu uspjeti, ma koliko se trudio, da ovakvim izjavama zaustavi slobodan pad partije koju predstavlja - ocijenila je DPS otkazivanje sastanka ministra odbrane Ivana Anušića, koji je izbjegao susret sa Krapovićem, sa veoma jasnim objašnjenjem koje se odnosi na javno izrečene stavove ministra odbrane Crne Gore. 
 
1
Rekli su - funkcioner SDP Mirko Stanić povodom odlaska delegacija političkih partija iz Crne Gore u Banja Luku
Mandićeva čestitka - antievropska poruka!
- Ovakvim ponašanjem se sad i sa zvaničnih državnih pozicija Crne Gore šalje antievropska poruka i poruka nepoštovanja Ustava i pravnog poretka susjedne zemlje. Poslije ovih aktivnosti, jasno je ko čini vlast u Crnoj Gori i ko radi za interese naše države, a ko je puki sluga u Vučićevom velikodržavnom igrogazu”, napisao je Stanić na svom profilu na mreži Iks povodom odlaska delegacija političkih partija iz Crne Gore u Banja Luku na obilježavanje Dana Republike Srpske i čestitka predsjednika Skupštine Andrije Mandića.
- Grubo su kršenje dobrosusjedskih odnosa između Crne Gore i BiH, smatra funkcioner SDP Mirko Stanić.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|