Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Nepokolebljivi Mehmet Zenka iz poručio sa skupa u Ulcinju da DUA nije partija laži i portala
Znaju za lava su - znaju i sa kime neće!
- Poštovani gosti, braćo i sestre, DUA nije partija laži i portala. DUe partija jasnih i čvrstih stavova. I" 98. je zbnala daza bira put i 2006., Bogu znaćdUA zna đe e i danas. Teška su vrenena, traže teške odluke. Ali, izbor nam je jasan, nikad jasniji. i kada nas pitaju, zborimo smo u društvu lava. DUA zna đe će i sa kim će, a još bolje zna sa kim neće. Zato vas pozivam da 19. zaokružimo broj 1, ka što dolikujesvim našim vrijednostima koje moramo kako znamo i umijemo da sačuvamo! Predsjedniče, što se Ulcinja tiče, još jednom ćemo položiti ispit pred istorijom Crne Gore,  
 
0
Ključne poruke predsjedničkih kandidata sa prve debate na TV Crne Gore
Tuđe sluge - protiv Crne Gore!
Šta će biti prioritet tokom mandata ukoliko budu izabrani za predsjednika, šta je potrebno da se uradi kako bi se napravio korak naprijed ka Evropskoj uniji, te kakvi su odnosi Crne Gore sa zemljama regiona? Između ostalog, to su pitanja na koja su, u emisiji "Argumenti", odgovarali kandidati za predsjednika Crne Gvot ornih partiaja ore, odgovor je logičan - predstavnici državotvornih partija aktuelni Predsjednik Crne Gore i lidr DPS Milo Đukanović i poslanica i predsjednički kandidat SDP Draginja Vuksanović Stanković za prosperitet su evropske, antifašističke, građanske i skladne multietničke Crne Gore, ostali su protiv njih, za vraćanje Crne Gore u prošloast, teokratsku prosrpsku Crnu- Goru kao dio "srpskog sveta".  
 
0
SDP predala Ustvavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti Temeljnog ugovora potpisanog sa SPC
Otvorena mogućnost - obaranja neustavnog akta!
          - Predali smo inicijativu Ustavnom sudu, sada je otvorena mogućnost za obaranje tog neustavnog akta koji je potpisala Vlada. Ta je mogućnost otvorena sad kad je Ustavni sud opet funkcionalan. Vjeruje kako će Ustavni sud odluku donijeti na bazi pravnih argumenata - saopštila je na press konfemrenciji poslanica SDP i predsjednička kandidatkinja te stranke Draginja Vuksanović-Stanković. 
 
0
Predizborna slika
Besramno!
Sramno - kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta, jedan od lidera DF, odlikovani četnik, Republike Srbije Andrija Mandić reklamira se u zgradi koju je za pripaddnike tadašnje JNA gradila ratom uništena bosansko-hercegovačka "Drina" iz Goražda reklamira se u reklamnom izlogu agencije za održavanje ulaza zgrade preko puta autobuske stanice!
Najmanje je važno do koga je, do Mandića ili agencije ""AKVILA"" - besramno je!  
 
0
Lider UCG Goran Danilović
Nema nove - rekonstruisane vlade!
- O stavu UCG sam obavijestio i Abazovića - prihvatio je i reka o "da razumije i da nije lako". Nema rekonstruisane ili nove rekonstruisane vlade - ne makar sa nama, a ako imaju 41. poslanika neka je sa srećom.
Ako Miodrag Lekić predloži kabinet u narednih šest dana glasaćemo za jer smo i to obećali - napominje lider UCG Goran Danilović u FB objavi "Njje lijepo lagati".
 
 
0
Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS na predsjedničkim izborima Milo Đukanović
Neće me pobijediti - neznanje i loše namjere!
- Umjesto rezultatima, oni se predstavljaju samo jednom jedinom porukom "Pobijedićemo Đukanovića". Teško mi je da razumijem opsesiju iole ozbiljnoga čovjeka drugim čovjekom kako god se zvao i kada se predstavljate gradjanima i na izborima i očekujete njihovu podršku i kada nemate da im kazete ništa drugo, sem da ćete nekoga pobijediti - da je agonija dvije ipo godine rezultat neznanja i loših namjera Krivokapića i Abazovića prema Crnoj Gori - ukazao je Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS na predsjedničkim izborima 19, marta, na predstavljaju u Gusinju i ispraćen ovacijama poručio:

- Uz to, nećete ga pobijediti! Olakšavajuća okolnost biće vam što vam neće biti prvi put da prevarite, a pobijedićete baš kao što ste me prethodno pobijedjivali. 
 
0
Predsjednik DPS i kandidat na predsjedničkim izborima, Milo Đukanović na tribini u Danilovgradu
Moramo biti - uređena evropska država!
- Devetnaestog marta ćemo slaviti još jednu pobjedu demokratske, građanske i evropske Crne Gore. Ovo će biti najvažnija pobjeda Crne Gore u ovom vremenu. Dvadeset i prvog maja 2006. smo na demokratskom referendumu obnovili crnogorsku nezavisnost. Ova bitka 19. marta nije manje važna od te - izjavio je predsjednik DPS i kandidat na sljedećim predsjedničkim izborima, Milo Đukanović u Danilovgradu na tribini. 
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o podršci SNP jednom od lidera DF
Podrška vojvodi Mandiću - potvrda Dritanove "istine"!
- Podrška vojvodi Mandiću najbolja potvrda Dritanove "istine" o građanskom SNP. E sad,ako su SNP i URA na istom putu logično je da Mandić dobije i zelenu podršku.
Ako je SNP građanski onda je i Mandić,što je problem?
A zemlja je ravna ploča i vanzemaljci samo što nisu slećeli...- reagovao je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, na Twitteru. 
 
2
portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević u emisiji “Pressing” na Gradskoj TVportparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV
Izvjesna pobjeda - Đukanovića!
       - Pokazalo se da aktuelni predsjednik države Milo Đukanović ima najveće šanse da pobijedi u drugom krugu, jer je to neko kome ne fali ni znanja ni iskustva, poručio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV. 
 
2
Poslanica SDP i kandidtkinja na predsjedničkim izborima Draaginja Vuksanović Stanković
Izvršioce ratnih zločina - privesti pravdi!
- Naravno, SDP u potpunosti podržava stav kolega iz Bošnjačke partije, ali želimo da naaglasimo da nije dovoljno to reći. Vrlo je važno reći da ko u Crnoj Gori zaboravi današnji datum, taj je odustao od svoje budućnosti. Počinioci gnusnog zločina još nijesu prnađeni. Oteti su tada ljudi iz voza samo zato što su bii Bošnjaci. Samo zato što su imali drugačije ime i prezime. To je jedna od najsramnijih epizoda u istoriji. I zato smo dužni da svakodnevno opominjemo, da podsjećamo i da insistiramo da se izvršioci ovako teškog ratnog zločina privedu pravdi. Prema tome insistiraćemoda Skupština Crne Gore što prije usvoji rezoluciju o Štrpcima - naglasila je na današnjem zasijedanju poslanica SDP i kandidtkinja na predsjedničkim izborima Draaginja Vuksanović Stanković. 
 
2
Glavni odbor DPS potvrdio
Đukanović predsjednički kandidat!
   - Predsjednik DPSCG Milo Đukanović predložen je za predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista na predstojećim predsjedničkim izborima - objavila je na Twitteru najveća državotvorna, u zadnje dvije ipo godine opoziciona partija, a to je potvrdio i njen Glavni odbor.  
 
1
Predsjednik SDP Raško Konjević najavio
Za predsjednicu - Draginja Vuksanović-Stanković!
- Naš kandidat na predsjedničkim izborima biće Draginja Vuksanović-Stanković - najavio je - gostujući na TV "Vijesti" predsjednik SDP Raško Konjević i ukazao da su istraživanja pokazala da nestranački kandidat ne bi bio dobro rješenje i da su zaključili da bi bilo bolje da svi koji žele imaju svoje kandidate. 
 
0
DPS reagovala na prilog u emisiji RTCG u kojem je atakovano na ugled predsjednika Crne Gore
Uredništvo da objasni - motive diverzije!
       - Povodom ovog skandala, zahtijevamo da se oglasi uredništvo emisije i RTCG, te objasne kojim su se motivima vodili kada su se odličili za ovu medijski diverziju. Od menadžmenta RTCG očekujemo da javnosti predoči ko je odgovoran za ovaj neprofesionalni čin i kakve će posljedice tim povodom snositi - saopštio je portparol i poslanik DPS,Miloš Nikolić povodom priloga U jučerašnjoj emisiji „Gledajmo se“, emitovanoj na TVCG 1, u k0jem su "skaradnom montažom uredništvo emisije i odgovorni u RTCG, tendenciozno su pokušali da naruše ugled predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića".  
 
0
Lider "Pokreta za promjene" o razriješenju pomoćnika direktora policije Saše Maškovića
(Ne)ko ometa - istrage protiv Spajića?!
      - Ko u policiji i tužliaštvu opstruira istrage protiv Spajića? - pita Nebojša Medojević, lider "Pokreta za promjene", koji je danas na FB objavio da je direktor policije Zoran Brđanin razriješio pomoćnika Sašu Maškovića jer je istraživao Spajićevu kupovinu vile u kotorskom naselju Muo.
- Pozivam GST Novovica da pokrerne istragu protiv direktora policoje Zorana Brdjanina , na okolnosti smjene svog pomocnika Sase Maskovica , zbog pokretanje istrage protiv Milojka Spajica oko kupovine vile na Muo kod Kotora - apeluje Medojević.  
 
0
Predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka, u emisiji “Aritmija” Gradske RTV
Cilj parlamentarne većine - suprotan od EU!
- Iako su aktuelnoj parlamentarnoj većini puna usta Evrope, oni rade sve suprotno od onoga što upravo EU preporučuje Crnoj Gori. Upravo im je cilj da jedina otvorena vrata Crnoj Gori budu prema istoku, prema Srbiji i prema Rusiji. I da budemo zatvoreni naspram Evrope - napomenuo je predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka, u emisiji “Aritmija” Gradske RTV. 
 
0
Lider "PzP" nastavlja da proziva predsjednika pokreta "Evropa sad"
Spajić "kandidat" - za glavnog specijalnog tužioca!
      - Ne radi se o političkim kritikama, već o ozbiljnim optužbama za zloupotrebu službenog položaja dok je bio ministar finansija i socijalnog staranja, za koje postoji more dokaza. Počev od tajnog ali organizovanog zaduživanja države od 750 miliona eura, gdje postoji čitav niz protivzakonitosti, osnovanih sumnji i dokaza da se radilo o nezakotom djelovanju organizovane grupe. To sam rekao i tada kada se to desilo, a tada nije bilo nikakvih izbora. Uvijek sam se borio protiv korupcije organizovanog kriminala, a posebnu odgovornost osjećao sam zato što sam glasao za tu vladu. Spajić je počeo da zloupotrebljava poziciju, ulazi u razne korrupcionaške šeme i to samo sa ciljem brzog bogaćenja. Prikupio sam i javnosti prezentirao manji dio dokaza koje imam o njegovim kriminallnim radnjama. One najznačajnije dostavio sam glavnom specijalnom tužiocu - nezakonito zaduživanje, afera sa kupovinom dva aviona "Montenegroairlines", gdje je država oštećena 11 miliona dolara, o putu Meljine - Petijevići, gdje je Spajić bez ovlašćenja napravio posao od četiri miliona eura, kršeći zakonske procedure, praveći štetu državi. Tu su pitanja ekonomskih državljanstava, gdje su pasoši davati ljudima koji ne mogu proći bezbjednosne procedure, gdje su lhudi iz vlade uzimali mito po sto hiljada eura...Podnio sam tri.četiri prijave tužilaštvu, a još nijesam dobio nikakav odgovor - ukazao je, gostujući u "Dnevniku" Gradske TV Nebojša Medojević, lider "PzP", koji je i prije neki dan istakao da Spajić ima ličnu kartu Srbije, ima prebivalište u Beogradu. U biračkom spisku je Srbije. I on, po našem zakonu, ne može imati oba državljanstva. 
 
1
Direktorica Socijaldemokrata Crne Gore Irma Nišić poručila
Kockaju se sa - članstvom u EU!
- Upozorenja o zaustavljanju procesa pregovora je bilo unazad mjesec dana više nego dovoljno i dolazila su sa više nivoa i različitih EU zvaničnika, ali su nažalost reakcije trenutne antievropske većine bile od ignorantskih do negirajućih. Dvije partije su zarad tuđih interesa svjesno i namjerno zarobile institucije i blokirale cjelokupni sistem, jer je očigledno da jedino u ovakvom drustveno-političkom haosu i mogu opstati na vlasti, sve zbog straha od izlaska na izbore. Sve partije u Crnoj Gori, a naročito parlamentarne većine moraju se urazumiti i konstruktivno djelovati, jer se u suprotnom stavlja na kocku najvažniji prioritet od nezavisnosti, a bitan taman koliko i sama nezavisnost - EU članstvo - direktorica Socijaldemokrata Crne Gore Irma Nišić poručila je da su izbor sudija Ustavnog suda, dogovor o prijevremenim izborima i evropske integracije u uzročno-posljedičnoj vezi, a doza političke ozbiljnosti i odgovornosti bi sada morala postojati. 
 
1
Lider "PzP" Nebojša Medojević uputio GST dopunu o malverzacijama bivšeg ministra finansija Milojka Sppajića
Svjesno i sa umišljajem - doveo Vladu u zabludu!
- Imajući u vidu da se radi o malverzacijama za koje postoji adekvatna dokumentacija koja dokazuje da je odlukama i aktivnsotima Spajića i drugih članova Vlade i dijela menadžmenta komapnije Montenegro Airiles, pogrešnim informisanjem, manipulacijama, svjesno i sa umišljajem prije izvršenja djela, doveo u zabludu Vladu Crne Gore i javnost, omogućio protivpravnu korist firmi GEKAS i oštetio državu za najamanje 14,8 mil EUR , što predstvlja osnv sumnje da postoje elemneti bića više krivičnih djela propisanih našim krivičnim zakonikom (stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, korupcije, pranje novca I sl.)
Nadam se da će Vam ove informacije pomoću u otkrivanju i gonjenju ovih teških krivičnih djela, protiv imovine države - napisao je Nebojša Medojević, lider "PzP" u dopuni o malverzacijama bivšeg ministra finansija Milojka Spajića koju je poslao glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću. 
 
1
Lider "PzP" Nebojša Medojević ukazuje da je duvanska mafija formirala i 42. i 43. Vladu Crne Gore
Mafija vrbovala - Abazovića!
- Duvanska mafije je obezbjedila svoj uticaj na vlasnike Vijesti, djelove Crkve, UDBE , Sorosoida i tajkuna da se , po svaki cijenu, sprijeci demontaza kriminalnog rezima Djukanovica i reforme koje je trazio DF - napominje lider "PzP" Nebojša Medojević, koji u današnjoj FB objjavi ukazuje da je "Duvanska mafija je vrbovala Abazovica"!: 
 
1
povodom optužbi premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, oglasio se na Tviteru lider SDP Raško Konjević
Čini mi se da je - Miloševiću “dosadio” pritvor!
             - Psihijatar Dritan Abazović na Tv Vijesti dijeli dijagnoze. Ja neću davati dijagnoze, evo jedna prognoza. Čini mi se da je Radu Miloševiću “dosadio” pritvor. To muči Dritana. Tipujem na Rada iz 1-1. To znači da je Dritan na dužem godišnjem odmoru. Samo relaksirano - lider SDP Raško Konjević oglasio se na Tviteru povodom optužbi premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, koje je iznio gostujući na TV Vijesti. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|