Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
"Demokratski front" otkrio aferu "Prisluškivanje 2" bivšeg režima
ANB ozvučila - cijeli hotel!
      - Prema našim operativnim saznanjima koje smo dobili iz MUP, ANB od 5. do 7. jula 2020. ozvučila je čitav hotel "Palas", kako bi prislluškivala 278 poslanika, funkcionera, anketara i aktivista DF koji su biili na seminaru. Podaci najbollje govore o tome u kakvom dikatatorskom sistemu smo živjeli i na koji način se DF doživljavao od prethodnog režima. Dio snimaka objavljivan je na portalu Udar, koji je bio formiran za obračun sa DF. sada je mnogo važnije i značajnije da se oglasi direktor ANB Dejan Vukšić i da saopšti crnogorskoj javnosti imaju li operativna saznanja o oviom prvorazrednom skandalu i najvećem prisluškivanju u istoriji. Takođe, pozivamo i tužilaštvo, ali ne Milivoja Katnića, pošto je on nedostojan te uloge i funkcije i pošto će opet pokušati da istragu skrene u rukavce, da u skladu sa Ustavom, zakonom i nadležnostima koje ima istraži ovu informaciju, a ja ću kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu u što skorije vrijeme inicirati da se saslušaju svi nadlwžni za ovu aferu "Prisluškivanje 2", koja je skandaloznija i dramatičnija u odnosu na prisluškivanje u kabinetu SDT. Očekujem urgentnu reakciju nadlležnih institucija. DF se neće zaustaviti na ovome i svi nalogodavci ovog gnusnog i antiustavnog čina moraće da odgovaraju - istakao je predsjednik NSD i jedan od lidera DF Milan Knežević na press konferenciji. 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković ocijenila da se premijer ponaša kao vazal
Apel suverenistima - udružimo se!
- On se ne ponaša kao premijer nezavisne države, on je podanik mentora Beograda i Moskve. I vazal ne može biti više od vazala - ocijenila je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković i apelovala:
- Udružimo se crnogorski suverenisti i građanske patriote da spasavamo od ove kentaurske vlasti Crnu Goru, da zaštitimo ustav, zakone, slobodu i demokratiju. 
 
0
DPS o Krivokapićevom negiranju crnogorske nacije
Bestidno osramotio Crnu Goru!
- Ako je ovo samo još jedan ponizni, pokorni čin dodvoravanja beogradskim mentorima, zaista je previše pa čak i kad je Krivokapić u pitanju. Njegovi mentori su upravo juče na dočeku pokazali koliko ga cijene, a koliko on ne cijeni svoju državu danas je rekao više od svih dosadašnjih blamaža i poniženja koje joj je priredio od početka svog mandata - portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić ukazao je da "negiranjem crnogorske nacije, tokom zvanične posjete Beogradu, premijer Krivokapić još jednom bestidno osramotio Crnu Goru i sve njene građane". 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković ukazuje na zloupotrebu položaja ministarke odbrane
Injac da odgovara - i podnese ostavku!
         - Nadležno državno tužilaštvo hitno da pokrene pitanje krivične odgovornosti ministarke Injac za zloupotrebu položaja, urušavanje sekularnog karaktera države i izdaju Crne Gore. Ministarko Injac, podnesite ostavku i olakšajte nadležnim organima da utvrde istinu. Sramno! - napisala je na Twiteru poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
0
"Demokratski front" ozvaničio da nije za rekonstrukciju sadašnje Vlade Crne Gore
Biraće nove - od stare većine!
- Bili smo spremni da podržimo rekonstrukciju Vlade Zdravka Krivokapića i da aktivno učestvujemo u toj rekonstrukciji, ali čemu vakat tome i vrijeme. Zbog Dritana Abazovića i URA, kao i samog premijera Krivokapića, što se tiče DF završava se ova faza rekonstrukcije Vlade. Više nismo sagovornici za bio kakvu rekonstrukciju. Od danas pokrećemo inicijativu za izbor nove vllade i predložićemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu vlast - naglasio je lider DF Andrija Mandić na današnjoj press konfrenciji. 
 
3
Komisija za zdravstvo i socijalnu politiku DPS organizovala konferenciju „Socijalne politike – izgubljene godine“
Spajić da radi - da ne manipuliše!
- Ministarstvo finansija i socijalnog staranja na čelu sa ministrom Milojkom Spajićem, zaboravilo je da se bavi socijalnom politikom na teritoriji Crne Gore, pa je ministar pozvan da prestane manipulisati građanima Crne Gore i počne rješavati probleme u oblasti socijalne zaštite - jedinstven je stav sa današnje konferencije „Socijalne politike – izgubljene godine“, koju je povodom svih problema koje proizvodi neaktivnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja u dijelu socijalnih politika u Crnoj Gori u prethodnih godinu dana organizovala Komisija za zdravstvo i socijalnu politiku Demokratske partije socijalista. 
 
2
DPS reagovala na antivaksersku izjavu premijera
Krivokapić vrijeđa - žrtve korone!
- U zemlji koja je lider po broju inficiranih, u kojoj je na hiljade ljudi umrlo, a čitave porodice nestale kao žrtve epidemije, prvi čovjek izvršne vlasti unižava sve napore ljekara, vrijeđa rodbinu preminulih i saopštava da je on prirodno otporan i da njemu virus ništa ne može?! - reagovala je DPS na izjavu premijera Zdravka Krivokapića o neuništivim antitijelima protiv COVID-19, koje je dobio na isti način na koji je i planine pomjerio, kojom "vrijeđa inteligenciju svakog građanina".  
 
2
Rekli su - poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o premijerovoj predstojećoj posjeti Srbiji
Da položi račun - za izdaju!
          - Konačno se g.Krivokapiću i ta želja ispunila, na kanabe zvaničnom Beogradu da položi račune za izdaju Crne Gore i dobije nove instrukcije. Podnesi ostavku Krivokapiću, ne brukaj Crnu Goru više - napisala je na Twiteru poslanica Draginja Vuksanović Stanković o premijerovoj predstojećoj posjeti Srbiji. 
 
2
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" o premijerovom švercu cigareta
Ne bi prošao - bezbjednosnu provjeru!
             - Krivokapić zbog ličnih porodičnih veza sa bezbjendosno interesantnim licima sa aspekta organizovanog kriminala i šverca cigareta nije ni mogao proci bezbjednosnu provjeru ANB za Premijera - objavio je na FB Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene".
U maju je pod okriljem njegove Vlade iz skladišta u Luci Bar švercovano 94 kontejnera cigareta i neko iz vlasti je naplatio 9,4 mil EUR korupcije za dopustanje tog šverca!!!
Par mjeseci kasnije porodični Ministar Mickej je kupio džip Mercedes koji kosta preko 100.000 EUR!!! 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore o nezavidnom položaj potpredsjednika Vlade
Sjedenje na dvije stolice - završi padom sa obje!
          - Nezavidan položaj potpredsjednika Vlade, jer sjedenje na dvije stolice obično se završi padom sa obje. Šta god da uradi, koliko god spinova da nabaci, ne gine mu kazna birača na izborima, što će biti vidljivo već za mjesec dana na Cetinju. Sa druge strane, teško da će izbjeći medijskog “toplog zeca” iz Srbije, kojim mu prijete - konstatuje Demokratska partija socijalista Crne Gore. 
 
2
Rekli su - predsjednik "PzP" Nebojša Medojević
Za sve odgovorni - vlasnici "Vijesti"!
             - Vlasnici drugorbijanskog tabloida VESTI najodgovornini za najlosiji izvjestaj EK o stanju u CG. Vlasnici “VESTI” kontrolišu bezbjednosni sektor. Oni upravljaju i Ministarstvom odbrane, pravde, policije, kapitalnih investicija, državne uprave, spojnih poslova, IRF, EU integracija. Oni blokiraju smjene u tuzilastvu. Cuvaju Katnica. Švercuju cigarete. Podržavaju lopova Mickeja Spajića u pljački zemlje. Željko i Miško su urnisali Crnu Goru i doveli do anarhije i bezakonja - objavio je na FB predsjedik "PzP" Nebojša Medojević. 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore povodom Izvještaja Evropske komisije
Vlada zaustavila - evropski put!
- Da je i zvanično otpočeo početak kraja ove Vlade Crne Gore, dokazuje i najnoviji izvještaj Evropske komisije. Negativne ocjene Brisela ukazuju da svakodnevne manipulativne igre i beskrupulozne laži predstavnika vlasti da se Crna Gora kreće u pravom smjeru i da njen progres nije zaustavljen, nijesu ništa drugo sem prazno hvalisanje i potcjenjivanje inteligencije građana. Jasno je da ne samo da domaća javnost ocjenjuje rad ove vlade kao katastrofalan, već je to zaključak i naših međunarodnih partnera - sopštila je, povodom Izvještaja Evropske komisije, Demokratska partija socijalista Crne Gore. 
 
1
Potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore Anton Cankar
Teror i nipodaštavanje - prekinuti izborima!
- Jasno je da trenutnim stanjem u državi niko nije zadovoljan, ni politički subjekti, a ni građani Crne Gore, zbog čega su neizbježni vanredni parlamentarni izbori uslovljeni sveopštim nezadovoljstvom i svakodnevnim produbljivanjem političke, društvene i ekonomske krize - ističe u saopštenju potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore Anton Cankar. 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković
Dalje ruke od Cetinja - i crnogorskih svetinja!
- Nezakonit upis ne može proizvoditi pravno dejstvo. Pravo svojine pripada Prijestonici Cetinje. Silom i prevarom možete sprovoditi samo otimačinu, ,,al’ tiranstvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija”. Dalje ruke od Cetinja i crnogorskih svetinja - napisala je na svom tviter nalogu poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković povodom rješenja Uprave za katastar, kojim se imovina Cetinjskog manastira vodi kao svojina Mitropolije SPC  
 
1
Poslanica "Demokrata" Zdenka Popović postavila potpredsjedniku Vlade Crne Gore niz pitanja
Ko je Abazoviću - nudio 21 milion?
- Zašto je potpredsjednik sam bilo šta otkrio ako je nešto bitno za neku istragu, osim ako mu nije cilj bijeg od nezgodne neustavne i nezakonite uloge u kojoj je bio? Ja sam pitala uopšteno, a ne konstatovala, i to ne targetirajući njega u pitanju. Zašto nije rekao da je istraga u toku, te da ne može da otkriva detalje? Da vam pomognem: zato što je istina mnogo dublja. A on se veoma zapetljao, ne zna kako da izađe iz svega pa srlja.
Da li je tačna informacija, koju je eksluzivno sinoć saopštio Milan Knežević da se gospodin Abazović redovno susretao sa njim i gospodinom Mandićem, a da je posebno interesantan susret koji se desio u Pivi? Može li Abazović da saopšti crnogorskoj javnosti kakvo je obećanje tom prilikom dao?
Ko je nudio Dritanu Abazoviću 21 milion eura? - neka su od pitanja koja je "zbog novih neistina i podmetanja na moj račun, zbog javnosti Crne Gore" postavila poslanica "Demokrata" Zdenka Popović:  
 
1
Božidar Janković, član Glavnog odbora DPS Crne Gore
Najgora Vlada - broji posljednje dane!
- Na političkoj sceni ništa novo. Lažna, populistička i nerealna obećanja sa jedne strane, razmirice u koaliciji i ucjenjivačka popunjavanja po dubini sa druge. Između tih strana Crna Gora propada iz dana u dan. Ipak, ne još dugo, jer su svi svjesni da vladajuća većina i najgora Vlada u istoriji države broje posljednje dane - zaključuje današnje saopštenje član Glavnog odbora DPS Crne Gore Božidar Janković. 
 
1
Rekli su - poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković poslaniku DF Slavenu Radunoviću
Isfrustrirani sluga!
          - Vi ste isfrustirani jer služite drugoj državi, a ja nemam te frustracije jer branim svoju državu. Znam da nije lako biti sluga drugoj državi, to je prvo sramota, zastiđe. Ne morate biti kod Vučića na kanabeu, dovoljno je ovo što radite ovdje. Po vama, isfrustrirana sam što branim svoju državu. I braniću je sa građanima koji vole ove državu, za razliku od vas - replicirala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu poslaniku DF Slavenu Radunoviću. 
 
1
Komisija za inovacije DPS
Digitalna budućnost - dovedena u pitanje!
- Danas kada se ni ne nazire kada će početi digitalna transformacija, situacija navodi na samo jednu konstataciju, digitalna budućnost Crne Gore je dovedena u pitanje. I to je jedan od razloga zbog kojih su samo vanredni parlamentarni izbori i promjena vlasti jedini preduslov daljeg nastavka digitalne transformacije, ali i generalno napretka i razvoja Crne Gore - zaključuje Komisija za inovacije DPS. 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o premijeru
Krivokpić je balast - demokratskom razvoju!
- Premijer Zdravko Krivokapić očigledno nije u stanju da shvati da ne samo da je problem, već veliki balast demokratskom razvoju i napretku Crne Gore i njenog društva - ukazala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković, a na premijerovo "svrgnite me" reagovala je:
- - Svojom nesposobnošću, neznanjem i katastrofalnim rezultatima Vlade kojom rukovodi "popeo se na glavu" crnogorskim građanima. Bolje bi bilo da razmišlja i djeluje kako zaustaviti ovu galopirajuću inflaciju, no što uobražava da je apsolutistički monarh, pa koristi izraz "svrgnuti" koji nije primjeren u demokratijama i demokratskim državama i društvima. 
 
1
Rekli su - poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović o rekonstrukciji Vlade
Svađa zbog stolica - na palubi "Titanika"!
          Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović je gostujući u Presingu na Gradskoj TV saopštio da ga razgovor unutar parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade podsjeća na svađu oko razmještanja stolica na palubi Titanika, koji inače tone, dok je najavljenu poresku reformu pretenciozno nazvanu Maršalovim planom nazvao neodrživim populističkim spiskom lijepih želja, čija je funkcija zauzimanje što bolje startne pozicije mlađanog ministra pred osnivanje političke partije premijera Krivokapića u susret očekivanim vanrednim izborima. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|