Brze Cinjenice - (O)Pozicija

3
Predsjednik SD Damir Šehović u otvorenom pismu predsjednicima državotvornih partija
Vrijeme je da kažemo - dosta!
- Opasnost koja se nadvila nad Crnom Gorom stoga zahtijeva djelovanje građanskog bloka bez odlaganja, snažno i koordinisano, na temeljima zajedničke, formalne ili neformalne platforme. Četrdeset jedan spram četrdeset formalno čini razliku između vlasti i opozicije. Sušinski, makar polovina građana, a sudeći po svemu i značajno više od toga, nije glasala za vladu čiji nametnuti prioriteti je kvalifikuju kao kvislinšku, za submisivnu politiku niti razaranje institucija "po dubini", već za spoljnopolitički i ekonomski oporavak - ukazao je predsjednik SD Damir Šehović u otvorenom pismu predsjednicima državotvornih partija koje završava porukom da je vrijeme da se kaže "dosta".  
 
3
Komisija za afirmaciju državnog identiteta DPS o Nacrtu ugovora sa SPC
Neistininama negiraju - sve crnogorsko!
- Ukoliko crnogorska vlada prihvati ovakav tekst ugovora, ona priznaje i verifikuje neistine SPC kojima se negira postojanje Cetinjske mitropolije i Crnogorske crkve, i kojima se crnogorsko vjersko, kulturno i državno nasljeđe svrstava u srpsko - zaključuje Komisija za afirmaciju državnog identiteta DPS o Nacrtu ugovora sa SPC. 
 
3
"Socijalldemokrate" organizovale protestni skup ispred Vlade Crne Gore
Pozvali na smjenu - izdajničke vlade!
- Okupili smo se ovdje pred izdajničkom vladom da kažemo ne potpisivanju onog izdajničkog akta koji znači klasičnu izdaju Crne Gore i njenih nacionalnih interesa, da kažemo ne aktu koji znači tihu okupaciju Crne Gore i da kažemo ne aktu koji znači kapitulaciju Crne Gore pred velikosrpskim projektom, projektom srpskog sveta. Ne može se SPCu Crnoj Gori proznavati kontituitet 600 godina duži nego što joj se priznaje u matičnoj državi Srbiji. Ne može se SPCdozvoliti da njeni vjerski objekti budu poput ambasada i DKP, kako bi se u njima moglli, kako se ranije dešavalo, sakrivati brojni zločinci, među kojima su bili i neki ratni. Ne možemo ovoj instituciji dozvoliti ne samo da bude iznad drugih vjerskuh zajednica u Crnoj Gori, već i iznad same države Crne Gore. To se ne smije dozvoliti - naglasio je Nikola Zirojević, portparoll SD, na protestnom skupu sa kojeg je njegova partija inicirala smjenu izdajničke Vlade Dritana Abazovića. 
 
2
DPS o izjavi premijera da nijesu imali primjedbi na Radnu verziju Ugovora sa SPC
Izrazili ozbijne - rezerve i primjedbe!
      - Naglašavamo da su u odnosu na Radnu verziju Ugovora sa SPC izražene ozbiljne rezerve i primjedbe te da je riječ o dokumentu koji je samo polazna osnova za razgovore koji treba da uslijede u narednim sedmicama a koji moraju biti inkluzivni, kompetentni i stručni kako bi finalni dokument na adekvatan način zaštitio ključne interese države kada je ova tema u pitanju - saopštio je portparol DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić povodom izjave premijera Dritana Abazovića daa su DPS i SD bile upoznate sa Radnom verzijom ugovora sa SPC i da nijesu imali primjedbe. 
 
2
"Socijaldemokrate" pozivaju državotvorne partije, ali i sve druge da obore 43. Vladu Crne Gore
Smjenom spriječiti - izdaju!
- Kako bi ovog izdajnika, zajedno sa njegovom klikom, spriječili u ovom naumu, pozivamo sve državotvorne partije da, koliko je sjutra, uskrate podršku kvislingu Abazoviću i zajedno sa nama pokrenu proceduru obaranja ove Vlade koja, po elementima izdaje, uveliko prevazilazi 42. Vladu koju smo zajedno srušili - Socijaldemokrate pozivaju ve ostale koji misle kao oni da Crnu Goru stave ispred funkcija i dignu glas protiv najveće izdaje ove države u njenoj novijoj istoriji.  
 
2
Za SDP neprihvatljiv prijedlog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom
SPC lektoriše - sopstveni tekst!
          - Apsolutno je neprihvatljiv prijedlog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom utvrđen na Vladinom radnom timu - ocijenila je SDP, napominjući da "ukoliko Vlada prihvati služenje tuđim interesima, dolazi vrijeme da se mandat vrati građanima".
- Otkad postoje radne grupe nije bilo “efikasnije”. Farsa oko “pregovora sa SPC” je trajala cijela dva dana, a SPC je ostalo da lektoriše sopstveni tekst - dodaje SDP. 
 
2
"Pokret za promjene" predao Prijedlog izmjena Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti
Predlažu povećanje materijalnog - za 80 odsto!
          - Prijedlogom zakona predviđeno je uvećanje materijalnog obezbjeđenja sa trenutnog raspona od 63.50 do 120.70 eura na raspon od 114.30 do 217.60 eura, što predstavlja povećanje od 80%. Smatramo da je nužno usklađivanje sa minimalnom zaradom i zato je predloženo da se ovaj predlog zakona usvoji po hitnoj proceduri - obrazložio je "Pokret za promjene", čija je poslanica Jovanka Bogavac danas u skupštinsku proceduru predala Prijedlog izmjena Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti kojim se traži uvećanje iznosa za materijalno obezbjeđenje porodice za 80% u odnosu na sadašnju visinu materijalnog obezbjeđenja.  
 
2
Rekli su - portparol SD Nikola Zirojević
Najveća kriza je - Dritan Abazović!
- Najveća kriza koja se desila ovoj zemlji zove se - Dritan Abazović, premijer Crne Gore.
Nijedna druga nije bila ovako kobna po Crnu Goru. Usudiću se da kažem da bi mu, u ovom smislu, pozavidio i sam Zdravko Krivokapić - konstatovao je na Twitteru portparol SD Nikola Zirojević. 
 
0
Socijaldemokrate Crne Gore predale odluke o otvaranju Parlamentarne istrage o "desantu" na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine
Da se rasvijetli - i suzavac i meci i komanda!
- Petog septembra imali smo ničim izazvani pravi desant na Cetinje, koji do dana današnjeg nije na adekvatan način istražen. Interes javnosti je da zna ko je dao nalog da se bez ikakvog povoda nedužni građani zatrpavaju ogromnom količinom šok bombi, suzavca i gumenih metaka. Ko je zašto izmislio i objavio informaciju o tzv. bačenom Molotovljevom koktelu, koji je poslužio kao jedan od razloga za intervenciju. Ko je iz kabineta bivšeg premijera sebi dao za pravo da tu lažnu informaciju ovjavi na njegovom zvaničnom tviter nalogu. Posebno važno pitanje je da li je bilo nezakonite promjene u komandnom lancu tokom tih događaja, jer je ako jeste to klasičan čin izdaje, za koju bi neko morao da odgovara - ukazao je Damir Šehović, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, koje su danas u skupštinsku proceduru predale predlog odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora, radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine.  
 
1
Damir Šehović, predsjednik SD, u emisiji "Aritmija" Gradske TV Podgorica
Abazović je pontonski most - za destrukciju Crne Gore!
- Premijer evropske vlade ponosan je na akciju 5. septembra i na kriminalizaciju Belvedera, na bačeni suzavac, na gumene metke i, što je najgore , da je ponosan na funkcionere koji su rukovodili tim akcijama, kao što je Knežević, koji je nazvao ljude “bagrom” i što je po sopstvenom priznanju bio u dosluhu sa kriminalcima koju su trebali da ‘brane’ Crnu Goru. Premijer Abazović je pontonski most za destrukciju Crne Gore i zato cijenim da će uraditi što je do njega da završi što Krivokapićeva vlada nije stigla ili nije znala”, ocjenjuje Šehović i pita se kako smo, u situaciji kada Crna Gora bilježi najveću ekonomsku krizu, dozvolili da su u sporazumu o formiranju vlade ključni prioriteti Temeljni ugovor i Otvoreni Balkan, kao politički prioriteti, i popis kao normativni prioritet - ukazao je Damir Šehović, predsjednik SD, u emisiji "Aritmija" Gradske TV Podgorica. 
 
1
DPS o učešću direktora danilovgradske gimnazije na skupu podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu
Ko slavi agresiju - ne može da vodi gimnaziju!
    - Na stranu i nestručnost i ostrašćenost i klasično neznanje koji su zaštitni znaci brojnih direktora škola kojima je funkcija stigla kao nagrada za učešće u litijama, ali ovakvi ljudi svakako niti smiju niti mogu voditi obrazovne institucije Crne Gore. Osobi izopačenog sistema vrijednosti koja slavi agresiju na suverenu državu i nema empatije za žrtve, nije mjesto na čelu gimnazije a ni u prosvjeti - zaključuje DPS povodom Miloja Aranitovića, direktora danilovgradske gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” koji je bio jedan od učesnika sramnog skupa podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu. 
 
1
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" o zaplijeni u slobodnoj zoni Luke Bar
Abazović hapsi cigarete - ne hapsi švercere!
- Ovako je Abazovic ponovo uhapsio cigarete, ali ne i svercere cigareta. Isto kao sto je zaplijenjeno 1,5 tona kokaina , a nijesu uhapseni vlasnici kokaina, vec samo uvoznici. U slucaju zaplijene 500 ig kokaina u bananam VOLIJA , uhapsene su samo banane i kokain, a niko od svercera kokaina - ukazuje Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" komentarišući današnju zaplijenu cigareta u slobodnoj zoni Luke Bar. 
 
1
Predsjednik NSD i jedan od lidera DF Andrija Mandić na "Adria TV"
DPS želi da - uništi SNP!
       - Napokon 30. avgusta 2020. konstatovana je većina. Ta većina bila je ubjedljivija nego što su pokazali rezultati izbora. Ipak Milo Đukanović i njegov represivni aparat nijesu mogli da zaustave tu narodnu volju koja je oslobodilla Crnu Goru i sada imamo jedno novo stanje. Opasno je stanje kada neko iz pobjedničke grupacije , koja je čitava - i oni što su bili u koalicinji "Za budućnodt Crne Gore", kao i GP URA - ssvi su oni dobili glasove da demontiraju DPS, sistem kooji je ona uspostavila, a kji je bio spregnut sa organiyovanim kriminalom, država nije funkcionisala. Ta voljja je u jednom trenutku dovedena u pitanje. Prosto je opasno koketiranje sa DPS. Oni su poznati da su sve svoje politilke partnere, od Narodne stranke do LSCG, sve su ih uhvatile u pakovu mrežu i te političke grupacije poslije nijesu mnogo značile. Nemam nikakve dileme da DPS ima plan da u tom zagrljaju, kinu u kojem su se uhvatili sa SNP želi da uništi SNP. Danas imamo vladu koja nema llegitimitet. Djeluje kao raštimovani orkestar. Ne počiva na narodnoj volji. "Demokratki front" platio je najvišu cijenu za demokratsku pobjedu od koje nije imao nikaakve koristi, imao je samo štete - ukazao je predsjednik NSD i jedan od lidera DF Andrija Mandić na "Adria TV". 
 
0
"Socijaldemokrate" zahtijevaju preispitivanje odgovornosti za akciju policije 4. i 5. septembra na Cetinju
Smijeniti Kneževića i - pokrenuti istragu!
- Visoki činovnik policije koji je rukovodio sramnom akcijom policije 4. i 5. septembra na Cetinju tvrdi kako je čitavo vrijeme bio na vezi sa kriminalnim grupama iz više crnogorskih gradova koje su bile spremne da izazovu građanski rat u Crnoj Gori.
Istovremeno okupljene građane koji su protestovali na Cetinju naziva “bagrom”.
- Nemamo ni trunku sumnje da bi Knežević, da je došlo do toga, krenuo ruku pod ruku sa kriminalnim grupama na Crnogorce koji su bili na Cetinju - napominju "Socijaldemokrate" i pozivaju nadležne državne organe, a posebno ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da, zbog snimka koji je izašao u javnost, hitno sprovedu sveobuhvatnu i temeljnu istragu, a u međuvremenu smijene komandanta PTJ Petra Kneževića. 
 
2
Klub poslanika DF neće učestvovati na sjutrašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore na Cetinju
Ne idu zbog - sazivanja i kamenovanja!
- Klub DF neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici. Sazvana je na nelegalan i nelegitiman način. Pored te činjenice, postoji i ona druga da će se n a njoj izabrati vlada koja predstavja prekrajanje izborne voje od 30. avgusta. Drugi razlog zbog kojeg ne idemo na Cetinje. a ukoliko se neki uslovi ne ipune, pitanje je i kada ćemo, to je nemio događaj od prije nekoliko dana, kada su na Cetinju kamenovana djeca iz Nikšića - službeno je danas saopštio predsjednik poslaničkog kluba DF Slaven Radunović. 
 
2
Predsjednik "Pokreta za promjene", povodom objavljivanja transkripta presretnutih poruka Milosa Medenice
Žašto ćut(it)e - pravnici?!
- Objavljivanje transkripta presretnutih poruka Milosa Medenice peko SKY aplikacije , koje je EUROPOL dostavio crnogorskoj policiji i tuzilastvu predstavlja najjasniji obukcijski nalaz pokojnog crnogorskog pravosudja.
Crnogorsko pravosudje je ubijeno, silovano, zadavljeno , ponizeno, opljackano i oskrnavljeno - konstatuje danas Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i pita:
- Zašto ćutite pravnici? 
 
2
Predsjednik Savjeta Građanske inicijative "21.maj" Miodrag Živković
U Podorici - Crna Gora da se vrati sebi!
- "21.maj" organizovao je u Podgoric prvu tribinu i na koju su pozvane sve stranke crnogorskog građanskog bloka naa kojoj su bili predstavnici "21.maja", DPS, SDP i SD. To je bilo prvi put da se razgovara o budućnosti Crne Gore. Treba nastaviti u tom pravcu. Bili smo inicijatori i toga i mnogih bilateralnih sa predstavnicima poitičkih stranaka u Crnoj Gori, gdje smo iznijeli jasan stav zbog čega smo osnovani, što želimo i da nijednog trenutka nećemo biti opterećeni interesima kakvim su oni opterećeni, stranačkim. Građanska smo inicijativa koja samo ima interes da se Crna Gora vrati onamo gdje joj je mjesto i da bude puno bolja nego što je bila do 30. avgusta 2020. Dakle, za projekat smo evropske, građanske Crne Go da se vrati sebi!re. Ne treba imati dilemu da se i na izborima u Podgorici, ako se krene u dvije,tri kolone, da bi se i u tim varijantama "21. maj" uvijek postizboorne koaicije pravile isključivo sa strankama procrnogorskog građanskog bloka, jer se moramo odbraniti od hegemonističkog i razarajućeg projekta koji je Crnu Goru skoro stavio na kojena - ukazao je predsjednik Savjeta Građanske inicijative "21.maj" Miodrag Živković u emisiji "Znam da znaš", autorke Bojane Dabović, na Gradskoj TV Podgorica. 
 
1
Rekli su - predsjednik "Socijaldemokrata" Damir Šehović
Mirenje po - grbači Crnogoraca!
             - Crna Gora zaista treba da se miri , ali samo i isključivo oko vrijednosti koje jačaju, a ne onih koje slabe njenu državnost! er ne bismo mogli da se pogledamo u ogledalo kad bismo se pravili da podržavamo "plan pomirenja" #CG, koji puca gotovo isključivo - po grbači Crnogoraca - istakao je predsjenik "Socijaldemokrata" Damir Šehović.
 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković odgovorila na najnovije prijetnje
Crnogorska nacija je - neuništiva!
- Ovo je moja jedna i jedina Država Crna Gora. Crnogorska nacija je neuništiva. Ja sam Crnogorka i umrijeću kao Crnogorka… Nadležni neka rade svoj posao ako znaju što im je činjeti. A, ovakvi koji imaju krizu svog identiteta i kriju se iza lažnih profila mene ne mogu i neće uplašiti - ovako je poslanica SDP D raginja Vuksanović Stanković odgovoorila na najnovije prijetnje:
   - “Draginja, moramo vas denacifikovat i dekomunizovat. K'o Rusi ove Ruse iz Ukrajine, što kažu da su Ukrajinci. Iako Ukrajinci ne postoje, baš kao ni Crnogorci” 
 
2
Rekli su - izvršni direktor GP URA Zoran Mikić ističe da je formiranje vlade u završnoj fazi
Izbori sada - nijesu potrebni!
    - Mislim da u ovom trenutku gotovo da nema nekih većih nepoznanica, tako da možemo očekivati da se taj proces završi. Da li će to biti sjutra ili narednih dana, nećemo robovati datumima, jer jednostavno nema potrebe da se nameću neki rokovi i dan D, ali mislim da polako to ulazi u završnu fazu - ukazao je izvršni direktor GP URA Zoran Mikić.
- Imali bi kampanju, pa izbore, pa dogovore, što znači da bismo bili do devet mjeseci daleko od te neke nove potencijalne vlade posle izbora - obrazložio je Mikić zašto "izbori sada nijesu potrebni".  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|