2
Medija centar DPS Crne Gore o skandaloznom zahtjevu tužiteljke Snežane Šišević za pokretannje postupka protiv Bobana Batrićevića
Nastavljaju progon - kritičara vlasti!

          - Mračno doba očito tek stiže u Crnu Goru, a da je tako potvrđuje skandalozan, a iznad svega opasan zahtjev državne tužiteljke Snežane Šišević, koji predstavlja klasičan pokušaj gušenja slobodne riječi - ukazuje Medija centar DPS Crne Gore na skandalozni zahtjev tužiteljke Snežane Šišević za pokretannje postupka protiv Bobana Batrićevića:
- Nalažući pokretanje postupka protiv autora Bobana Batrićevića zbog izrečenih stavova, kojima nije prekršio niti jedan zakon, tužiteljka Šišević očito je pokrenula institucionalnu borbu i protiv slobode medija i protiv javne riječi.

Zanimljivo je, međutim, kako crnogorskom tužilaštvu svakodnevno promiče najgora moguća propaganda koja se potpuno slobodno plasira putem medija koji krše čitav niz zakona ove države – počev od toga što nijesu ni registrovani u skladu sa zakonom, sve do govora mržnje, negiranja suvereniteta Crne Gore, ponižavanja i mržnje usmjerene prema brojnim etničkim zajednicama, targetiranja pojedinaca, negiranja genocida.
I sve je to dopušteno u našoj državi, ali očito nije ono što zakon ne sankcioniše, a što je apsolutno dopušteno – a to su vrednosni sudovi o određenoj vjerskoj zajednici.
Naravno, u pitanju je pokušaj da se ućutka svako ko se usudi da ukaže u kojem pravcu ide crnogorsko društvo. Tužilaštvu poručujemo da prestane sa progonom kritičara vlasti i onih kojima ona služi i da ne guši građanske slobode. U suprotnom – imaćemo odgovor i na to.




Posjeta : 113