1
U prvoj utakmici EHF sedmice za rukometaše Crna Gora - Gruzija 34:20 (15:9)
Mladi "lavovi" - položili prvi ispit!

- Cilj ovog okupljanja, pogotovo kad nemamo zavniène utakmice, da provjeri mlaðe igraæe. Mislim da je sedam novih igraèa u ovoj reprezentaciji. Jedna odlièna provjera, za igraèe koji su prvi put da se pokažu sleektoru i da proširimo tu bazu naših igraèa u reprezentaciji - ukazao je Miodrag Æorsoviæ nakon prvog od dva meèa koji su - u sklopu EHF sedmice - izabranici selektora Vlada Šole odigrali protiv Gruzije 34:20(15:9) .
Druga provjera "lavova" protiv istog protivnika je danas od 14.

   

- Jako fina utakmica i za mlaðe i za starije u ekipi. Jedna jako lijepa uvertira pred utakmice koje nas èekaju u maju, bile to Belgija ili Italija mi smo veèeras pokazali da se borimo i ako je prijateljska tako da daæemo sve od sebe u maju. Imamo dosta igraèa koji su veæ dugo tu, i jako je lijepo vidjeti da dolaze novi mladi igraèi, i da imamo buduænost u reprezentaciji - isto misli i Luka Radoviæ.
I Stefan Èavor pohvalio svoje mlaðe saigraèe, ali najavio i još bolju igru danas protiv istog protivnika.
- Podmlaðen sastav, odlièna prilika za mlade igraèe koji prvi put igraju za reprezentaciju. Moram da ih pohvalim odlièna partija što pokazuje i sam rezultat. Uvertira pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Odradili smo kvalitetnu utakmicu, imamo i sjutra meè i nadam se da æemo da odigramo još bolje, ali mislim da je današnja utakmica pokazatelj kako treba da igramo.




Posjeta : 106