Brze Cinjenice - Društvo

0
Ispred Vlade Crne Gore održan protest građana zbog najavljenog potpisivanja ugovora sa SPC
"Zlatna ribica" ispunjava želje - Vučića i Perića!
       - Ovo što imamo u formi Temeljnog ugovora je spisak želja ove ustanove za čije je ispunjenje je zadužena zlatna ribica Vučića i Porfirija Perića koja je danas premijer Crne Gore. Ovakav ugovor predstavlja opasnost za trajni nestanak Crne Gore. Poručujemo Abazoviću da ne damo ono što su gradili i krvlju branili naši preci. Ne pristajemo na okupaciju i krađu naše imovine. Budu li insistirali na ovom naumu jednom će morati odgovarati za to - ukazala je građanska aktivistkinja Svetlana Pajović na protestu ispred Vlade Crne Gore koji večeras grupa građana organizovala pod motom Zbog naše prošlosti, zbog naše sadašnjosti, zbog naše budućnosti! i sa jasnom porukom Dolje Vlada, dolje izdajnici! 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore na radnom doručku sa ambasadorima EU
Iz EU stižu - pozitivni signali!
         - Ovako pozitivni signali iz Brisela i iz svih država članica EU nijesu viđeni u posljedje 22 godine. Samim tim, Crna Gora može biti kolateralni pobjednik aktuelnih prilika - zaključila je ambasadorka Republike Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova ukazujući da se današnji radni doručak predsjednika Vlade Crne Gore održava u susret sjednici Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, koji će se ovog mjeseca održati u Podgorici i to prvi put van granica EU. 
 
0
IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Oporavljenih 100 - novopozitivnih 187!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 685 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 187 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 100 pacijenata.  
 
0
Predsjednik Crne Gore odlikovao kapetane regente Republike San Marino
Minau i Rondeliju - Orden Crnogorske velike zvijezde !
       - Nakon obnove nezavisnosti veoma puno smo radili na razvoju međudržavne saradnje, tome su naravno doprinijeli brojni kapetani regenti koji su predvodili San Marino u prethodnom periodu i koji su bili akteri razvoja međudržavne saradnje.
Danas mi je veliko zadovoljstvo da predajem ovo priznanje vama, odam poštovanje prema San Marinu, prema svim kapetanima regentima koji su doprinijeli ovoj saradnji i prema vama lično - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručujući kapetanima regentima Republike San Marino Oskaru Minau i Paolu Rondeliju priznanja Orden Crnogorske velike zvijezde koji država Crna Gora dodjeljuje za naročite zasluge u očuvanju i unaprijeđenju prijateljstva i međudržavne saradnje u između naše i drugih država. 
 
0
Večeras novii protest zbog radne verzije ugovora koji Vlada Crne Gore namjerava da sklopi sa SPC
Nema pristajanja na - revizionizam i otimačinu!
- Zbog naše prošlosti, zbog naše sadašnjosti, zbog naše budućnosti! Dolje Vlada, dolje izdajnici - moto je i poruka protesta koji večeras od grupa građana organizuje ispred Vlade Crne Gore. Povod je nedavno objavljena radna verzija ugovora koji Vlada Crne Gore namjerava da sklopi sa SPC.
- Ne pristajemo na revizionizam i otimanje istorije!
Ne pristajemo na odustajanje od evropskog puta i evropske budućnosti Crne Gore - napominje građanski aktivista Aleksandar Zeković. 
 
0
Predsjednik Crne Gore čestitao zlato Mariji Vuković i bronzu Danijelu Furtuli
Crna Gora ponosna - na svoje sportiste!
- Čestitke Mariji Vuković za osvojenu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru. Naša vrhunska sportistkinja koja u kontinuitetu postiže sjajne rezultate i visoko uzdiže ugled zemlje.
Čestitke i Danijelu Furtuli za osvojenu bronzu. I on nas je navikao na dobre vijesti. Crna Gora ponosna na svoje sportiste - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. 
 
0
Infekcija SARS-CoV-2 i dalje uzlaznom putanjom
Novopozitivnih još 260!
< Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 980 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 260 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 166 pacijenata.  
 
0
Infekcija SARS-CoV-2 opet uzima maha
Registrovan - 271 novi slučaj!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 958 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 271 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 182 pacijenta.  
 
0
Rekli su - direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević
Abazović slijedi - Vučićeve prioritete!
- Ako pogledamo analitičnije moj utisak je da Abazović slijedi značajne Vučićeve prioritete u Crnoj Gori. On snažno afirmiše Otvoreni Balkan, ima protekcionistički stav prema SPC i čuva pozicije DF u izvršnoj vlasti - zaključila je u razgovoru za "Antenu M" direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević. 
 
0
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Novopozitivnih još 250!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 951 uzorak na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 250 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 180 pacijenata. 
 
3
Rekli su - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanoviić o radnoj verziji Ugovora sa SPC
Bez tenzija - svako nek odradi svoje!
- To svakako nije najvžnije pitanje za Crnu Goru i za njenu budućnost. Za Crnu Goru i za njenu budućnost najvažnije je da deblokira pregovarački proces, da ide ka Evropi i da posvećenoradi na svom ekonomskoom, demokratskom i institucionallnom razvoju. Sticajem okolnoti to je postall važno pitanje na domaćoj pollitičkoj sceni. Moramo odgovoriti toj važnosti, što znači dozvoliti svima da se uključe u razgovor na tu temu, a onda svako da obavi svoj dio posla. Vlada mora da brine o interesima Crne Gore, crkva da vodi računa o svojim interesima. Čini mi se često u tim nastupima dda se zaboravlja šta je čiji ugao gledanja, šta je čija dgvrnst. Optimista sam i ubijeđen sam da je Crna Gra tokom protekle dvije godine pokazala da ima jasan demokratsk9i kapacitet i za mnogo teže izazove od ovog. Samo treba spustiti tenzije, ne treba medijski prenaglašavati važnost tog pitanja, treba ostaviti onima koji su za to pozvani da napišu ugovor od dvadesetak članova i da se to konačno skine sa dnevnog reda - ukazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanoviić, odgovarajjući na pitanje novinara o radnoj verziji Ugovora sa SPC. 
 
3
Juče nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Oporavljenih 113 - novih 233!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 973 uzorka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 233 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 113 pacijenata.  
 
3
Predsjednik Vlade Crne Gore sastao se sa patrijarhom SPC
Načelno dogovorili - ostalo da potpišu!
       - Svi treba da idemo sa porukama mira, koje su drugačije od onoga što je bio diskurs. To je put ka progresu cijele regije. Završili smo procedure radnih grupa za Temeljni ugovor, ostale su procedure Vlade. Ićiće se na Komisiju za politički sistem, na Vladu. Takođe, cr opštikva ima svoje procedure. Sve je to OK, prihvatlljivo. Ne vidim nikakav problem. Naprotiv, očekujem da se, ako sve prođe kako treba, da i to pitanje uskoro bude stavlljeno ad acta na najbolji mogući način. Tako što će se ukazati poštovanje prema SPC u Crnoj Gori, ali i poštovanje prema državi Crnoj Gori, kooja je sekularna i koja ne želi da ulazi u interne stvari billo koje vjeske zajednice. Put u kojem će se svi osjećati komotno, poštovati Ustav i zakoni Crne Gore, međunarodno pravo, načela odvojenosti vjerskih zajednica od države je put koji nas vodi ka progresu - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, koji se danas u Beogradu sastao sa patrijarhom SPC.  
 
3
Počelo potpisivanja Proglasa građana i građanki Crne Gore koji se protive potpisivanju ugovora sa SPC
Otkriven motiv litija - potčinjavanje SPC i Srbiji!
            - Namjera ove i prethodne Vlade u potpunosti (raz)otkriva da motiv litija “Ne damo svetinje” nije bio odbrana vjerskih prava i sloboda nego klerikalizacija i potčinjavanje Crne Gore interesima jedne vjerske zajednice i države Srbije - ukazano je u Proglasu građana i građanki Crne Gore koji se protive potpisivanju ugovora sa SPC, čije potpisivanje je počelo danas. 
 
3
Slika dana
Greška?
Ana Brnabić, predsjednica Vlade Crne Gore?! 
 
3
Ministri odbrane članica NATO
Saradnjom NATO i EU - protiv prijetnji ZB!
      - Zapadni Balkan je tradicionalna interesna sfera Rusije. U regionu je prisutan visok intenzitet hibridnih prijetnji, najviše kroz širenje dezinformacija i sajber aktivnosti, protiv kojih se može odbraniti samo uz snažnu podršku evroatlantske zajednice. U tom kontekstu od velikog značaja je konkretna saradnja između NATO i EU, dodajući da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena punoj evropskoj integraciji, putu koji vidi kao jedini garant sigurnosti i prosperiteta cijelog regiona. Time će ujedno biti sužen prostor za maligni uticaj trećih država na prostoru Zapadnog Balkana - crnogorski ministar odbrane Raško Konjević na na neformalnoj radnoj večeri, koju je u okviru Samita NATO u Madridu organizovala ministarka odbrane Kraljevine Španije , Margarita Robles Fernandez, na kojoj su ministri konstatovali da NATO treba da zauzme proaktivnu ulogu i pruži konkretnu podršku u jačanju kapaciteta partnerima u ovom regionu. 
 
2
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta
Podrškom regionu protiv - malignih uticaja!
- Sastanak Sjevernoatlantskog savjeta sa partnerima o zajedničkim naporima za odgovore na nove izazove. I u ovom formatu podržavamo snaženje sinergije NATO i EU kao ključnog faktora da Evropu učinimo bezbjednijom i sigurnijom.
- Još jednom jasna poruka Evropskog savjeta o značaju Zapadnog Balkana za EU i opredjeljenju EU za politiku proširenja i podršku regionu u borbi protiv malignih uticaja - napomenuo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta. 
 
2
Abazović u Beogradu dočekan uz najveće državne počasti
Posjeta za - "okretanje novog lista"!
       - Došli smo da okrenemo novi liist i da generalno odnoose naše dvije zemlje podignemo na najviši niivo. Otvorenih pitanja biće i dalje, ali spremnin smo da ih odgovorno rješavamo, u korist i građana Republlike Srbije i Crne Gore. Prošlost ne možemo da promijenim, alli možemo budućnost i vjerujem da će sve zemlje Zapadnog Balkana dati puni doprinos da se ona što brže ostvari - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, koji je u Beogradu dočekan uz najveće državne počasti.  
 
2
Preminuo pacijent iz Podgorice
Novopozitivnih 221 - oporavljenih 145!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 980 uzoraka na novi koronavirus.
Ukupno su dijagnostikovana 221 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli je iz opštine Podgorica starosti 84 godine. Prijavljen je oporavak kod 145 pacijenata.  
 
2
Predsjednik Crne Gore o razgovoru sa predsjednikom sa SAD na marginama kraljevske gala večere
Ohrabruje ocjena - da smo na pravom putu!
      - Ohrabruje ocjena dokazanog prijatelja da je Crna Gora uvijek na pravom putu, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon kratkog razgovora u Madridu sa predsjednikom SAD- Džozefom Bajdenom na marginama kraljevske gala večere.
- Prilika za podsjećanje na važnost Zapadnog Balkana i pažnju koju je predsjednik Bajden poklanjao postizanju i izgradnji mira u regionu - dodao je Đukanović na Twitteru. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|