Brze Cinjenice - Društvo

2
Prijavljen oporavak kod 1692 pacijenata
Devetoro preminulo - 1 212 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3387 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 1 212 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena devet smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Pljevlja (5), Podgorica (1), Nikšić (1), Mojkovac (1) i Berane (1). Među preminulima najmlađi je imao 73 godine, a najstariji 84.
Prijavljen je oporavak kod 1692 pacijenata.  
 
2
Crnogorski PEN centar i Razvojni institut
Tribina o - "Otvorenom Balkanu"!
    Da li je „Otvoreni Balkan“ zamjena za nedostatak posvećenosti EU zemalja regiona, podrška regionalnoj ekonomskoj integraciji ili politički trik koji će “platiti” zemlje s najmanjim tržištima? - centralno je pitanje tribine koju Crnogorski PEN centar u saradnji s građanskim neformalnim udruženjem Razvojni institut organizuje u poneđeljak od 11 u Multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović".
Na tribini će govoriti profesorica na Ekonomskom fakultetu i bivša potpredśednica Vlade i ministarka evropskih integracija Gordana Đurović, pisac i kolumnista Andrej Nikolaidis i politikolog Alek Barović.  
 
2
Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Promjena premijera - jedino poslije izbora!
- Postojeća Vlada, može se samo rekonstrusati sa postojećim premijerom, dok bi svaka promjena premijera mogla biti jedino moguća poslije novih parlamentarnih izbora - zaključuje se u saopštenju kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.  
 
2
Sazvane tri sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore
Prvo o - razriješenju Abazovića!
- Sazvane su tri sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore. Prva, na zahtjev Vlade Crne Gore, za 3. februar u 11h, sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Predlog za razrješenje potpredsjednika Vlade CG, dr Dritana Abazovića i 2. Predlog za izbor potpredsjednika Vlade CG i ministra finansija i socijalnog staranja, mr Milojka Spajića.
Druga, na zahtjev Vlade Crne Gore, za 4. februar u 10h sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore.
Treća, na zahtjev 31 poslanika, za 4. februar u 11h sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Predlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vlade Crne Gore; 2. Predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi” – napisao je je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić na Tviteru. 
 
2
Premijer uputio pismo srpskom patrijarhu Porfiriju
Prije potpisivanja - tehničke ispravke!
            - Iz svega proizlazi da se više radi o tehničkim pitanjima i potpunom usaglašavnju sa pravnom tekovinom Crne Gore, nego o neki suštinskim pitanjima koja dovode u pitanje odnos između države Crne Gore i SPC - zaključuje se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore o pismu koje je premijer Zdravko Krivokapić uputio srpskom patrijarhu Porfiriju. 
 
2
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori
Prioriteti upravo - oporavak, snaga i pripadnost!
- Upravo te tri riječi – oporavak, snaga i pripadnost – odgovor na realno stanje u Evropi i ono što su prioriteti EU i Evrope - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je ambasadoru Republike Francuske u Crnoj Gori Kristijanu Timonijevu, sa kojm se sastao na njegovu inicijativu, na preuzetom predsjedavanju Savjetom Evropske unije i odlično izabranom motou. 
 
2
Prijavljen oporavak kod 2 200 pacijenata
Troje preminulo - 1 548 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 830 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 1 548 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Bar (1), Podgorica (1) i Herceg Novi (1). Među preminulima najmlađi je imao 73 godine, a najstariji 89 godina.
Prijavljen je oporavak kod 2 200 pacijenata.  
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore inicira razriješenje potpredsjednika
Umjesto Abazovića - predlaže Spajića!
    - Danas sam Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Dritana Abazovića, i predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsjednika Vlade Crne Gore. Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru! - objavio je na Twitteru predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravkp Krivokapić.
Prethodno, Skupštini Crne Gore koalicija "Crno na bijelo" inicirala je iterpelaciju o izglasavanjje nepovjerenja Vladi Crne Gore koju je potpisao 31 poslanik. 
 
1
Prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2
Novopozitivnih 1495 - oporavak 2 027!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3902 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 1495 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Berane (2), Cetinje (2), Bar (2), Podgorica (1) i Budva (1). Među preminulima najmlađi je imao 64 godine, a najstariji 90 godina.
Prijavljen je oporavak kod 2 027 pacijenata.  
 
1
Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović
Abazović da - podnese ostavku!
       - Imajući u vidu da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazovic podnio inicijativu za rušenje Vlade sa onima koji su odgovorni za moralno i ekonomsko posrnuće CG, o čemu je i sam bezbroj puta govorio, smatramo da je etički da podnese ostavku u Vladi koju ruši - napisao je na Twitteru ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. 
 
1
Od sjutra do 3. februara na snazi ublažene epidemiološke mjere
Omogućen rad igraonica - kafići do ponoći!
- S obzirom na činjenicu da je u posljednjoj sedmici broj zaraženih 40 odsto manji u odnosu na nedjelju ranije, Vlada Crne Gore odlučila je da u naredne dvije sedmice Omogućava se rad dječijih igraonica uz COVID sertifikat i uz obezbjeđivanje najmanje 10 kvadrata prostora po osobi; Omogućava se rad svih ugostiteljskih objekata do ponoći uz uslov da ne dozvole izvođenje muzičkog programa uz učešće pjevača i muzičara ili DJ-eva. Emitovanje muzike sa zvučnika je dozvoljeno.
Ipak, imajući u vidu da je broj novoobljelih na dnevnom nivou i dalje visok, bez obzira na generalni trend pada, sve ostale mjere ostaju na snazi - saopštio je dr Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore, na današnjoj press konferenciji, da će ublažene mjere važiti od sjutra do 3. februara. 
 
1
Poslije najave formiranja manjinske vlade, premijer Zdravko Krivokapić obratio se javnosti
Manjinska vlada - prevara!
         - Manjinska vlada je prevara. Kad bi predložena manjinska vlada bila čovjek zvalla bi se Stevan Džaković, Drago Đurović i Darko Pajović. Najedno - nagasio je danas predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravko Krivokapić, koji se obratio javnosti poslije najave formiranja manjinske vlade.
Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je istakao da neće podnijeti ostavku dok je god uspješan, a "ovo je najuspješnija Vlada Crne Gore u istoriji". 
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića sa predstavnicima bivših radnika Rudnika boksita AD Nikšić
Prvo obeštetiti - radnike!
- S obzirom na to da je juče izvršena transakcija koja se tiče kupovine Upravne zgrade i da je uplaćeno oko 870.000 eura, smatramo pravednim da stečajni upravnik, u skladu sa zakonom, novac prioritetno opredijeli za obeštećenje radnika koji su u prvom naplatnom redu - saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića sa predstavnicima bivših radnika Rudnika boksita AD Nikšić. 
 
1
Oporavak kod 2 512 pacijenata
Preminulo šestoro - 1 814 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 4 458 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 1 814 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (4), Bar (1) i Tivat (1). Među preminulima najmlađi je imao 63 godine, a najstariji 89 godina.
Prijavljen je oporavak kod 2 512 pacijenata.  
 
1
Konkretizovana saradnja sa svjetskim liderima na polju digitalne transformacije
Cilj je - ubrzanje digitalne transformacije!
       - Krajnji cilj nam je ubrzanje dinamike digitalne transformacije i modernizacije javne uprave kroz osnaživanje internih kapaciteta, kao i primjena svjetskih standarda i praksi iz privatne industrije - naglasia je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić povodom konkretizovanja saradnje sa svjetskim liderima na polju digitalne transformacije.
Konsultativno tijelo globalnih lidera, koje je formirano prošle godine, će volonterski, ekspertizom i dijeljenjem svjetskih praksi pomoći u oblasti digitalne transformacije, a na tom polju je već dogovorena konkretna saradnja. 
 
1
Čestitka rukometašima ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija
Lavovska srca kucala - idemo dalje!
- Čestitam našim momcima na još jednoj pobjedi. Vaša lavovska srca kucala su kao jedno za ulazak u društvo najboljih, gdje i pripadate na ponos cijele Crne Gore . Hvala vam na ovom osjećaju. Idemo dalje - čestitala je crnogorskim rukometašima ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamare Srzentić.  
 
1
Predsjednik Crne Gore čestitao najbojim rukometašima Crne Gore plasman među 12 najbolljih u Evropi
Veličanstvena pobjeda - naših rukometaša!
- Veličanstvena pobjeda naših rukometaša. Crna Gora među 12 najboljih u Evropi. Kad je najteže najbolji. Za ponos našem sportu, za ponos državi - čestitao je predsjednik Crne Gore Mio Đukanović najbojim rukometašima Crne Gore plasman u glavnu fazu Evropskog prvenstva.
- BRAVO, LAVOVI! Crna Gora je među 12 najboljih timova u Evropi! Ponosni smo! - čestitka je Glavnog grada. 
 
1
Državne nagrade "Oktoih" uručene profesoricama Biljani Mićković i Mirjani Perović
Pregalaštvom afirmišu - obrazovanje!
    - Njihovo pregalaštvo, duboko vjerujemo, podstiče i afirmiše sve zaposlene u obrazovnom sistemu da nastave tim putem i trasiraju stazu razvoja društva, zasnovanu na znanju, stvaralaštvu i kulturi - naglasila je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić, uručujući danas u vili "Gorica" nagradu Oktoih za 2021. godinu Biljani Mićković, profesorici geografije u JU OŠ „Braća Labudović“, Nikšić i Mirjani Perović, profesorici crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti u JU Gimnazija „Slobodan Škerović“, Podgorica. 
 
1
Prijavljen oporavak kod 1 890 pacijenata
Petoro preminulo - 1 116 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2 997 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 1 116 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (2), Pljevlja (1), Žabljak (1) i Nikšić (1). Među preminulima najmlađi je imao 75 godina a najstariji 88 godina.
Prijavljen je oporavak kod 1 890 pacijenata.  
 
1
Prijavljen oporavak kod 2 406 pacijenata
Osmoro preminulo - 1 398 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 831 uzorak na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 1 398 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno 8 smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (5), Berane (2), Bar (1). Među preminulima najmlađi je imao 37 godina a najstariji 89 godina.
Prijavljen je oporavak kod 2 406 pacijenata.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|