Brze Cinjenice - Društvo

2
Pozdravna riječ predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom ispraćaja paraolimpijske reprezentacije Crne Gore na Paraolimpijskim igrama u Tokiju
Srcem ćemo - navijati za vas!
          - Posebno me raduje činjenica da na četvrtoj olimpijadi na kojoj učestvuje Crna Gora imamo do sada najviše sportista koji su se svojim trudom i umijećem izborili da predstavljaju našu državu na ovom najprestižnijem takmičenju.
Uvjeren sam da ćete svojim primjerom dati snažan podsticaj paraolimpijskoj zajednici u Crnoj Gori da i u budućem periodu nastavi kontinuitet prisustva na najvećim međunarodnim sportskim manifestacijama.
S ponosom ćemo pratiti vaše učešće na Olimpijskim igrama, svim srcem navijati za vas i radovati se vašim rezultatima - zaključio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozdravnu riječ povodom ispraćaja paraolimpijske reprezentacije Crne Gore na Paraolimpijske igre u Tokiju.
Atletičarki Marijani Goranović i stonoteniseru Filipu Radoviću uručio je crnogorsku zastavu koju će nositi na svečanoj ceremoniji otvaranja igara. 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravko Krivokapič na "Premijerskom satu'
Obaveze prema EU - do 2024.!
      - Ova Vlada je zacrtala da do 2024. završi obaveze prema Evropskoj uniji. Definisali smo to kao cilj i tome cilju težimo. Da bi taj cilj ostvarili mi smo morali definisati mapu puta, koja je prezentovana svim ambasadorima koji su imali samo riječi hvale. Od 33 poglavlja, koja su sva otvorena mi smo država koja najduže pregovora sa Evropskom unijom. I zato želimo da taj proces kratimo - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravko Krivokapič. 
 
2
Prijavljen oporavak kod 24 pacijenta od infekcije SARS-CoV-2
Dvoje preminulo - 146 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2485 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 146 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 140 među građanima Crne Gore i 6 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena dva smrtna ishoda obolijevanja od COVID-19 infekcije iz opština Pljevlja (1) i Herceg Novi (1), od kojih je mlađi imao 74 a stariji 80 godina.
Prijavljen je oporavak kod 24 pacijenta.  
 
2
Predsjednik Crne Gore primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske
Za Zapadni Balkan - EU jedino rješenje!
- Evropska budućnost ZB, jedino je dobro rješenje i za region i za EU - poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kkoji je danas u oproštajnu posjetu primio ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina. 
 
2
I juče bez smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19
Novoinficiranih 144 - 24 oporavljena!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2280 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 144 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 132 među građanima Crne Gore i 12 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod obolijevanja od COVID-19 infekcije.
Prijavljen je oporavak kod 24 pacijenta.  
 
2
Vlada Crne Gore
Položen vijenac - žrtvama iz Velike!
            - Crna Gora će se, kao odgovorna država, i institucionalno odrediti prema teškom zločinu u Velici, ali i Pivi i svim stratištima koja moraju biti trajno urezana u kolektivno sjećanje crnogorskih građana.
To je naš dug prema nevinim žrtvama, ali i prema budućim pokoljenjima, kako bi Crna Gora našla svoj mir - saopštila je Vlada crne Gore, čija je delegacija - predvođena ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem - položila vijenac u čast žrtava zločina u Velici, stradalih na današnji dan 1944.  
 
2
Bez smrtnih ishoda povezanih sa infekcijom SARS-CoV-2, oporavak 31 pacijenata
Novooboljelih 145!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2343 uzorka na novi koronavirus, što je 860 više nego prethodnog dana. Ukupno je dijagnostikovano 145 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 132 među građanima Crne Gore i 13 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod obolijevanja od COVID-19 infekcije.
Prijavljen je oporavak kod 31 pacijenata.  
 
2
U selu Popratnica, nadomak Podgorice
Pronađene tri parcele - marihuane!
- Sprovodeći intenzivne mjere i radnje na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, te raspolažući operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe za pretres porodične kuće i imanja D.V. (53) iz Podgorice, pronađene su tri parcele sa 120 stabljika opojne droge marihuana - objavila je Uprava policije Crne Dore na Twitter nalogu.
Pronađene tri parcele sa 120 stabljika opojne droge marihuana u selu Popratnica nadomak Podgorica. Osumnjičeni je lišen slobode i uz krivičnu prijavu biće priveden postupajućem tužiocu. 
 
2
Od petka novi digitalni alat za kontrolu i upravljanje pandemijom
U klubove i diskoteke - sa COVID potvrdom!
       Crna Gora će, uoči pridruživanju EU digitalnom COVID sertifikatu, dobiti Nacionalnu digitalnu COVID potvrdu koja treba da bude u upotrebi od petka, 30. jula kada se očekuje da Vlada Crne Gore objavi korigovane mjere u borbi protiv korona virusa. Podsjećamo da je najavljeno da će u noćne klubove, diskoteke i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove.
Nacionalna digitalna COVID potvrda, po uzoru na EU digitalni COVID sertifikat, a koja će biti dodatni digitalni alat za kontrolu i upravljanje pandemijom. 
 
2
Tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom
Novih slučajeva 77 - oporavljenih 13!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1483 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 77 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 62 među građanima Crne Gore i 15 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom, i to iz sledećih opština: Podgorica (1), Cetinje (1) i Plužine (1). Najmlađi je imao 60 a najstariji 85 godina.
Prijavljen je oporavak kod 13 pacijenata.  
 
2
Rekli su - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za slovačku TA3
Srbija vijekovno - svojata Crnu Goru!
          - Nemam nikakve sumnje da će Crna Gora ostati nezavisna i da će stabino ostati na putu evropske integracije. Ubijeđen sam da će biti prva sljedeća članica EU. Srbija se tešk miri sa nezavisnošću Crne Gore. To je politika doslijednog odnosa prema Crnoj Gori. Ono što danas radi Vučić doslijedna je politika Srbije koja ne uvažava trajnost crnogorske nezavisnosti - naglasi je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za slovačku TA3.  
 
2
U Baru održan protestni skup građana iz više crnogorsk9ih gradova koji su tražili ostavku ministarske prosvjete, nauke, kulture i sporta
Bratićeva mora da ode - i otićiće!
    - Danas na ovm skupu svi smo jednaki, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili partijsku pripadnost, da jasno pošalljemo poruku da Vesna Bratić mora da ode i otićiće. Nećem dozvoliti da u našim ključnim institucijama sistema sprovodi četnička ideoogija i klero-nacionalistička i fašistička politika i tome ćemo se otvoreno suprotstaviti. Želim državu građansku multietnilčku, na antifašističkim osnovama, uz prihvatanje sviih civilizacijskih vrijednosti, a četnička ideoogija nije civilizacijska vrijednost, već ona koja dijei Crnu Goru - u riječima poslanice SDP Draginje Vuksanović Stankvić sublimirane su poruke i zahtjevi sa večerašnjeg protesstnog skupa građana u Baru koji su tražili ostavku ministarske prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić. 
 
2
Zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola u Crnoj Gori
Sklopljen prvi - istopolni brak!
- Danas je značajan dan za LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori i ponosna sam što je u našoj zemlji zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola. Raduje me što je primjena Zakona o životnom partnerstvu i zvanično počela i želim sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu - poručila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić. 
 
2
Nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2
Oporavljenih 19 - još 69 pozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2358 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 69 novopozitivnihn slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to: 60 među građanima Crne Gore i 9 među turistima.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom.
Prijavljen je oporavak kod 19 pacijenata.  
 
2
Predsjednik Crne Gore uputio telegram saučešća predsjednici Republike Kosovo
U teškim trenucima - zajedno!
- U ovim teškim trenucima zajedno smo s prijateljskim narodom Kosova. Molim Vas da najiskrenija saosjećanja prenesete porodicama tragično nastradalih, s najboljim željama za brzi oporavak povrijeđenih - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani telegram saučešća povodom teške saobraćajne nesreće u kojoj je u autobusu kosovskih registarskih oznaka rano jutros u Republici Hrvatskoj smrtno stradalo 10, a povrijeđeno više od 40 putnika 
 
2
Predsjednik Crne Gore čestitao startne pobjede rukometašicama i vaterpolistima na OI u Tokiju
Naprijed naše - "lavice" i "ajkule"!
- Odličan start naših rukometašica i vaterpolista na OI. Samo naprijed naše lavice, naše ajkule! Još jednom pokazali ste da ste dio svjetskog vrha i učinili zemlju ponosnom. Crna Gora je uz vas - čestitao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović startne pobjede rukometašicama i vaterpolistima na OI u Tokiju. 
 
2
Opet porast novog koronavirusa
Novopozitivna 132 - opravljenih 29!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2655 uzorka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 132 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2 i to: 117 među građanima Crne Gore i 15 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom.
Prijavljen je oporavak kod 29 pacijenata.  
 
2
Institut za javno zdravlje Crne Gore apeluje na poštovanje protivepidemijskih mjera
Mjerama se izbjegava - lanjski scenarioo!
      - U ovo vrijeme prošle godine bio je zabranjen rad noćnim klubovima, ograničeno kretanje među opštinama, zabranjena ili ograničena ugostiteljska djelatnost u više opština. 21. jula prošle godine ponovo je proglašena epidemiju zarazne bolesti novog koronavirusa na cijeloj državnoj teritoriji, scenario koji danas želimo izbjeći - saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore.
Iz Instituta podsjećaju i na brojne apele koje su uputili da se propisane protivepidemijske mjere poštuju jer je to jedini način da se očuva stabilna epidemiološka situacija, što nije urađeno.
- Još jednom upućujemo na preporuke koje se odnose na rad noćnih klubova i diskoteka i pozivamo na njihovo poštovanje.
 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore sastao se sa premijerom Japana Jošihide Sugom
Japan podržava - reforme i put ka EU!
- Japan podržava ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU - naglasivši da bi želio da Japan i Crna Gora ojačaju odnose, premijer Japana Jošihide Sugo pozdravio je prvu posjetu premijera Krivokapića, poručivši da je Japan odlučan u namjeri da preduzme temeljne mjere za kontrolu infekcije i realizuje sigurne olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju.  
 
2
Građani sjutra, protestom u Baru traže ostavku ministarke prosvjete, nauke, kullture i sprta
Da đecu ne uči kadar - žene-četnika!
       Protest na kojem će biti tražena ostavka Vesne Bratić, ministarke prosvjete, nauke, kullture i sprta, zakazan je za sjutra u Baru. Protest dolazi nakon naimenovanja, pa smjene Rade Višnjić sa mjesta vršiteljke dužnosti direktorice osnovne škole "Jugoslavija" u Baru.
- Ne dozvolim da nam đecu uči i vaspitava kadar žene-četnika. Ovo je Crna Gora - poruka je iz Podgorice.
Okupljanje građana u Glavnom gradu zakazano je za 15 kod Krstovog grafita, a polazak za Bar je u 16. Kotoranu se u 14,30 kuplljaju kod Doncica krivina, a polazak je uu 15. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|