Brze Cinjenice - Društvo

1
Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, povodom incidenta pred utakmicu Crna Gora - Holandija
Zbog takvih inicirao - međunarodne standarde!
- Upravo zbog ovakvih slučajeva, nedavno u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova, inicirao sam rad na potvrđivanju međunarodno obavezujućih standarda kao pretpostavke za uspostavljanje adekvatnog institucionalnog mehanizma za suzbijanje negativnih pojava u sportu - vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović reagovao je na sinoćnji incident, kada navijači fudbalske reprezentacije Crne Gore nijesu dozvolili Borisu Raoniću, direktoru RT CG, da utakmicu Crna Gora - Holandija prati sa istočne tribine. 
 
1
Poslije istjerivanja direktora RT CG sa utakmice Crna Gora - Holandija oglasii se navijači fudbalske reprezentacije Crne Gore
Ko nas naziva fašistima - neće stajati sa nama!
- Na tribini đe smo mi neće stajati neko ko nas naziva fašistima a simbole CG otpora naziva ratnim zločincima pa ni direktor javnog servisa, a zapravo denuncijator i klasični špijun koji podmeće ljudima i koristi najniže moguće oblike opanjkavanja da našu sabraću ostavlja bez posla. Za sve ovo imamo pregršt dokaza, od mailova do poruka, prepiski i fotografija - poslije istjerivanja direktora RT CG Borisa Raonića sa utakmice Crna Gora - Holandija i njegovih najava podnošenja prijava, navijači fudbalske reprezentacije Crne Gore oglasili su se saopštenjem koje prenosimo integralno: 
 
1
Kabinet predsjednika Crne Gore reagovao na pisanje Portala RTCG
Još jedna - obmana za smetlište!
- Još jedna u kontinuitetu laži i obmana kojima se već decenijama uzaludno pokušava diskreditovati predsjednik Đukanović. Samo što je ovoga puta u Crnoj Gori za lansiranje iskorišćen portal Javnog servisa. I ova će, što se Predsjednika tiče, završiti na smetlištu politike i novinarstva, kao i sve ranije. Za neke je to ovjereno i sudskim epilogom. Ostaje da se vidi ko je nalogodavac ove najnovije, i za koju apanažu. Ili su se, kao mnogo puta, i za ovu našli domaći volonteri - reagovano je iz kabineta predsjednika Crne Gore na pisanje Portala RTCG a u vezi sa objavom u albanskim medijima o transkriptima razgovora nekadašnjeg albanskog naftnog tajkuna Rezarta Tačija, koji pominje crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića. 
 
1
Predsjednik Crne Gore čestitao 13. novembar – Dan Prijestonice
Pred Cetinjem i Crnom Gorom - blisko bolji dani!
- Svoju privrženost Crnoj Gori, građansku hrabrost i odlučnost da se stane u odbranu savremenih dostignuća naše države, Cetinjanke i Cetinjani ponosno pokazuju i u ovom vremenu, bremenitom brojnim izazovima na unutrašnjem i širem planu.
To je sigurna garancija ispravnosti našeg evropskog kursa, izgradnje modernog građanskog društva i državnih institucija po mjeri evropskih standarda, a time i stabilnog okvira za dostizanje i evropskog kvaliteta života za naše ljude.
Siguran sam da su pred Cetinjem i Crnom Gorom blisko bolji dani - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je 13. novembar – Dan Prijestonice predsjedniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Dejani Dizdar, odbornicima i svim građanima Cetinja. 
 
1
Prijavljen oporavak kod 615 pacijenata
Preminulo šestoro - 458 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 279 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 458 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Nikšić (4) , Cetinje (1) i Kotor (1). Među preminulima najmlađi je imao 51, a najstariji 81 godinu.
Prijavljen je oporavak kod 615 pacijenata.  
 
1
Izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nakon Pariskog mirovnog foruma
Globalnimm izazovima - odgovoriti saradnjom!
- Ovogodišnji Forum je bio posvećen preoblikovanju ključnih principa međunarodne saradnje u uslovima kovida. Takođe, vraćam se sa puno optimizma jer čini mi se da se konačno nakon izvjesne konfuzije sada jako dobro razumije da ćemo na glavne globalne izazove moći da odgovorimo jedino globalno, a ne nikako nacionalno, što nas dodatno vraća multilateralnoj saradnji i pojačava entuzijazam za takvu saradnju kod svih. To je velika nada ne samo za male zemlje, nego rekao bih za svijet u cjelini, zato što je to i jedini put da se savladaju neke dodatno izražene nejednakosti u svijetu koje je, nažalost, problem kakav je pandemija surovo potencirao - napomenuo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović po završetku 4. Pariskog mirovnog foruma. 
 
1
Prijavljen oporavak kod 641 pacijenta
Devetoro preminulo - 479 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2 998 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 479 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno devet smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Podgorica (4) , Herceg Novi (2), Budva (1), Plav (1) i Nikšić (1). Među preminulima najmlađi je imao 41, a najstariji 84 godine.
Prijavljen je oporavak kod 641 pacijenta.  
 
1
Zamjenik pomoćnika državnog sekretara posjetu Crnoj Gori završio u Nikšiću
Eskobar odao počast - crnogorskim herojima!
       - Na kraju posjete Crnoj Gori, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar je u Nikšiću odao počast palim crnogorskim herojima koji su se borili u američkim vojnim snagama u Prvom svjetskom ratu. Saveznici u oba svjetska rata i NATO saveznici, naše dvije zemlje, zajedno rade na odbrani od protivnika i promociji stabilnosti - saopštila je ambasada SAD u Podgorici. 
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović poslije sastanka sa Eskobarom
Posjeta domitantno - posvećena korupciji!
      - Posjeta g. Eskobara dominantno posvećena borbi protiv korupcije. Imamo ogromnu podršku američke administracije za rad bezbjedosnog sektora u najsloženijim operacijama. Dokazano je ono što tvrdimo. Valjda je to sad svima jasno. Počelo je...- posllije na Twiteru potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović poslije sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju SAD Gabrijelom Eskobarom. 
 
1
Vlada revidirala mjere u borbi protiv COVID19 i one će biti na snazi od ponedeljka do 1. decembra
Zabranjuje se organizovanje - proslave Nove godine!
- Zabranjuje se organizovanje proslava Nove godine na otvorenom (koncerti, masovna okupljanja; Zabranjuje se organizacija svadbi na otvorenom i zatvorenom prostoru; Zabranjuje se rad noćnih klubova; Ograničava se rad ugostiteljskih objekata do ponoći; Zabranjuje se organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana. Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva - nove su epidemiološke mjere koje će odlukom Vlade Crne Gore važiti od 15. do 1. decembra.
Na današnjoj press konferenciji saopštila ih je ministarka zdravllja dr Jelena Borovinić Bojović.  
 
1
Profesor dr Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore, na press konferenciji u vili "Gorica"
Očekujemo članstvo u EU - do 2025.!
            - Crna Gora može da očekuje zatvaranje svih poglavalja do 2024, a članstvo u Evropskoj uniji (EU) do 2025 - naglasio je profesor dr Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore, na današnjoj press konferenciji u vili "Gorica". 
 
1
Predsjednik Skupštine Crne Gore sastao se sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju SAD
Korupcija - jedan od ključnih izazova!
- Jedan od ključnih izazova Crne Gore je borba protiv korupcije - istakavši da poslanici Skupštine Crne Gore treba da rade zajedno protiv korupcije i na unapređenju javnog interesa, saopštio je zamjenik pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću. 
 
1
Prijavljen je oporavak kod 366 pacijenata
Preminulo četvoro - 480 novopozitivnih!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 049 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 480 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena četiri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Nikšić (2), Podgorica (1) i Berane (1) i Među preminulima najmlađi je imao 80, a najstariji 98 godina.
Prijavljen je oporavak kod 366 pacijenata.  
 
1
Ambasada SAD u Podgorici o susretu predsjednika Vlade Crne Gore sa zamijenikom pomoćnika državnog sekretara
Vlada da zadrži - fokus na reformama!
- Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Eskobar podstakao premijera Krivokapića da zadrži fokus Vlade na reformama neophodnim za ubrzanje pristupanja Crne Gore EU i ohrabrio snažniju ekonomsku integraciju regiona. Sjedinjene Američke Države stoje uz sve koji podržavaju suverenu, inkluzivnu i građansku Crnu Goru - objavila je ambasada SAD u Podgorici. 
 
0
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović o datumu održavanja lokalnih izbora
Inicijativa dobra - poništavanja nema!
- Zašto bih rušio ustavni poredak i zašto bih poništavao nešto što sam uradio u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima - odgovorio je na Cetinju predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na pitanje novinara o datumu održavanja lokalnih izbora.  
 
0
Prijavljen je oporavak kod 451 pacijenta
Preminulo šestoro - 732 novopozitivna!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 217 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 732 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno 6 smrtnih ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Podgorica (3), Pljevlja (2) i Nikšić (1). Među preminulima najmlađi je imao 52, a najstariji 87 godina.
Prijavljen je oporavak kod 451 pacijenta.  
 
0
Delta soj je i dalje dominantan u Crnoj Gori
Ne postoji sumnja - na Delta plus!
- Za sada ne postoji sumnja da je Delta plus soj korona virusa prisutan u Crnoj Gori. Međutim, Institut za javno zdravlje, skladno odgovornom odnosu prema građanima Crne Gore, će u saradnji sa Evropskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) uraditi dodatne analize i o tome blagovremeno obavijestiti javnost - saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore.
Delta soj je i dalje dominantan u Crnoj Gori, kao i u svijetu, ali on evoluira.  
 
0
Novopozitivnih 418, oporavljenih 529
Preminulo još 15!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1 839 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 418 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno 15 smrtnih ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Podgorica (7), Nikšić (4), Bar (2), Berane (1) i Bijelo Polje (1). Među preminulima najmlađi je imao 25, a najstariji 85 godina.
Prijavljen je oporavak kod 529 pacijenata.  
 
0
Poslije oružane pljačke u Nikšiću, prilikom koje je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak
Pritvoreno četvoro - troje u bjekstvu!
- Podnijete su krivične prijave protiv sedam lica dok je za četiri osobe određen pritvor. Tri osobe su u bjekstvu i za njima će biti raspisana potjernica. Tokom istrage oružane pljačke pošte u Nikšiću, prilikom koje je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak uhapšeni su - ukazala je državna tužiteljka Maja Jovanović na pres konferenciji Uprave policije. 
 
0
Reagovanje savjetnice za saradnju sa državnim organima Predsjednika Crne Gore Nataše Pešić na odgovor iz Kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore
Izbora će biti - sa vama ili bez vas!
- Sve što pričate, matirani pravnim argumentima, najobičnije su političke smicalice. Ovo su argumenti, koji vam se naravno ne sviđaju. Možete pokušavati šta god hoćete. Izbori su raspisani na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu u skladu sa Ustavom i zakonom i biće održani 5. decembra. S vama ili bez vas - zaključeno je u reagovanju savjetnice za saradnju sa državnim organima Predsjednika Crne Gore Nataše Pešić na odgovor iz Kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|