Brze Cinjenice - Društvo

0
Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada
Želimo veće plate, penzije i - prosperitet Crne Gore!
- Vlada je posvećena afirmaciji radničkih prava, poboljšanju uslova rada, zaštiti dostojanstva, stvaranju uslova za povećanje plata, ali i penzija nekadašnjih radnika koji su izgradili Crnu Goru. Želimo unaprijediti poslovni ambijent novim investicijama i ulaganjima, naročito zdravim privrednim projektima zasnovanim na održivosti i "zelenoj" politici - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada. 
 
3
Advokat Mihailo Volkov za Gradski portal!
Bratićeva i Injac - zloupotrijebile službeni položaj!
- Ako se zaključate u kancelariju i dobijete nalog da u tri dana pripremite preko 250 rješenja potpuno suprotno zakonu, pri činjenici da vam je državni sekretar bivši advokat, pri činjenici da znate sudsku praksu da se ta lica razriješeni direktori ne mogu vratiti na funkciju direktora i vi to uradite – ja tu ne prepoznajem nehat. Ona kao ministar prosvjete, svjesna svoga djela, znajući da je njeno djelo suprotno Opštem zakonu o obrazovanju i vaspitanju, htjela da nanese štetu tim ljudima koja se ogleda u zaradi i samim građanima i na to je pristala odnosno to je učinila - ukazao je za Gradski portal advokat Mihailo Volkov, koji u postupanju bivše ministarke prosvjete nauke kulture i sporta Vesne Bratić, koja je preko noći smijenila preko 200 diirektora osnovnih i srednjih škola, prepoznaje par excellence biće krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. 
 
3
Ni juče IJZCG nije prijavljen nijedan smrtn i ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Oporavljenih 70 - novopozitivnih 77!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1566 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 77 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 70 pacijenata.  
 
2
Novoizabrana 43. Vlada Crne Gore održala konstitutivnu sjednicu
Formirana radna tijela - premijer dobio savjetnike!
Formirana su stalna radna tijela, dogovoren je metod rada i precizirani su koraci za ispunjavanje normativnih i administrativno-tehničkih uslova kako bi Vlada od naredne sjednice mogla funkcionisati u punom kapacitetu. Takođe, na konstitutivnoj sjednici 43. Vlade Crne Gore izvršena su i neophodna imenovanja u Generalnom sekretarijatu Vlade i Kabinetu predsjednika Vlade.  
 
2
Predsjednica Skupštine Crne Gore sa američkim zvaničnicima
Uvjerena u nastavak - evro-atlantskog puta!
- Uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da poštuje svoj evropski i evroatlantski put - iznijela je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, koja se danas sastala sa pomoćnicom državnog sekretara ,Američkih Država (SAD) iz Biroa za evropske i evroazijske poslove Karen Donfrid i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijelom Eskobarom. Ona je iskazala snažnu opredijeljenost novoizabrane Vlade da predano radi na ispunjavanju uslova za članstvo u EU.  
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori
Vlast da isporuči - vidljive rezultate!
- Naša intecija je da imamo efikasnu vlast koja će u kratkom periodu isporučiti vidljive rezultate. Zato će vladavina prava, pored ekonomskog razvoja, biti glavni pravac našeg djelovanja. U tom smislu, bićemo inicijatori političkog dijaloga koji će imati za cilj deblokadu pravosudnih institucija i imenovanje njihovih čelnika u punom mandatu. Nakon deblokade Skupštine Crne Gore i stvaranja funkcionalne Vlade, to ostaje jedan od naših najvažniji zadataka na putu unutrašnjih reformi i evropskog puta države Crne Gore - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović u razgovooru sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori, Kristinom Oanom Popom.  
 
2
Skupština Crne Gore izabrala 43. Vladu Crne Gore na čeu sa dr Dritanom Abazovićem
Za građansku i evropsku - budućnost Crne Gore!
                - Iz jednog komfora, izabrao sam put da pomognem svojoj zemlji i da svi pružimo ruke jedni drugima. Meni ne smeta niko, nijedna političkaa profilacija, smetaju mi ljudi koji ne žele d a se bave budućnošću. Ko želi da se bavi budućnošću na evropski, građanski način više je nego dobro došao. Izbori su najpoštenije rješenje bilo koje poitičke krize, ai ova zemlja nije spremna za izbore. Nema institucije koje bi ih sprovele, samo bi potrošila značajna sredstva i ušla u dubju političku krizu. Zbog toga je ponuđena 43. Vlada Crne Gore, koja je lice građanske Crne Gore. Ponosan sam što je SNP odučio da bude dio ove priče i bez SNP ova vlada ne bi imala veliki smisao. Sve je moguće uraditi na ispravan, civillizovan način, uz žellju da se zajednički pronalzimo u onome što je dobro za Crnu Goru, što je evropski put Crne Gore i da prevaziazimo postojeće političke antagonizme. Vjjerujem u takvu Crnu Goru - istakao je u završnoj riječi dr Dritan Abazović, od veleras predsjednik 43. Vade Crne Gore koja je u Skupštini izabrana glasovima 45 poslanika.  
 
2
COVID -19, presjek stanja za 28. april
Oporavljenih 66 - novopozitivnih 105!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1207 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 105 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 66 pacijenata.  
 
2
rukovodilac Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u Upravi policije Jakša Backović
Prijetnje poslate - sa jedne IP adrese i lokacije!
          - Policija za sada ima podatak da su prijeteći mejlovi, kojima je juče dojavljeno da su postavljene bombe u školama i institucijama širom Crne Gore, poslate sa jedne IP adrese i lokacije, kazao je rukovodilac Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u Upravi policije Jakša Backović. Naglasio je i da prijetnje nijesu stigle sa iste adrese kao 1. aprila. Backović je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" demantovao informaciju koja se širila društvenim mrežama da je pronađena eksplozivna naprava u jednoj školi.  
 
2
Povodom dojava o bombama u školama apelovao je Predsjednik Crne Gore Mio Đukanović
Hitno pronaći - organizatore i izvršioce nedjela!
- Ne smijemo dozvoliti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje, već suočen sa problemima u funkcionisanju i udarom pandemije, trpi zbog onih koji namjeravaju izazivati vanredne situacije i destabilizovati državu uoči izbora nove vlade, na pragu turističke sezone. Zbog toga još jednom pozivam na hitno postupanje u rasvjetljavanju ovih nemilih situacija i pronalaska nalogodavaca, organizatora i izvršilaca ovih nedjela - povodom dojava o bombama u školama apelovao je Predsjednik Crne Gore Mio Đukanović. 
 
2
Mandatar Dritan Abazović zvanično je predložio strukturu i sastav Vlade, o kojoj će se sjutra izjašnjavati poslanici na sjednici Skupštine na Cetinju
Bez portfelja - Miljanić i Vuksanović!
- Vlada će imati 18 ministarstava, četiri potpredsjednika i dva ministra bez portfelja - Zorana Miljanića i Adrijana Vuksanovića - Mandatar Dritan Abazović zvanično je predložio strukturu i sastav Vlade, o kojoj će se sjutra izjašnjavati poslanici na sjednici Skupštine na Cetinju.
 
 
2
potpredsjednik odlazeće Vade Crne Gore i mandatar za sastav nove otvorio skup „Škole za 21. vijek“
Kreativna djeca - za primjer odraslima!
- Impresioniran sam onim što sam vidio i srećan sam što sam danas sa vama. Pozitivno sam iznenađen koliko su naša djeca kreativna, koliko razumiju probleme zajednice i koliko hvataju korak sa vremenom, čime slobodno odraslima mogu poslužiti kao primjer - naglasio je potpredsjednik odlazeće Vade Crne Gore i mandatar za sastav nove dr Dritan Abazović, koji je danas otvorio skup u organizaciji Britanskog savjeta povodom završetka petogodišnjeg obrazovnog programa „Škole za 21. vijek“ i projekta „Nastavnik za 21. vijek“. 
 
2
Udruženje roditelji.me apeluje da nadležni za bezbjednost u zemlji da HITNO pronađu rješenje za prijetnje bombama
Ne dozvoliti da - djeca budu mete!
- Osobe koje su se na ovaj način osmjelile da prijete našoj djeci moraju hitno da budu pronađene i da odgovaraju za ovaj, apsolutno neprihvatljiv čin, a samo tako se može poslati jasna poruka da će svi koji se usude da urade slično, biti brzo pronađeni i strogo sankcionisani. Apelujemo i na obrazovne ustanove da na vrijeme i adekvatno obavještavaju roditelje o svim informacijama koje se tiču bezbjednosti djece jer su danas, u nedostatku pravovreninih informacija, bili suočeni sa dodatnim strahom i panikom - saopštilo je udruženje roditelji.me, koje zahtjeva da nadležni hitno nadležne za bezbjednost u zemlji da HITNO pronađu rješenje za prijetnje bombama našoj djeci i iskoriste sva raspoloživa sredstva da se otkrije ko stoji iza današnje ali i prethodnih monstruoznih dojava. 
 
2
Policija pregledala sve škollske objekte
Postoje uslovi - za nesmetanu nastavu!
          - Pripadnici policije su u cilju eventualnog pronalaska opasnih predmeta i otklanjanja potencijalnih opasnosti izvršili pregled objekata i prostora kojom prilikom nisu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti.
Aktivnosti policije na identifikaciji pošiljaoca su u toku, kako kroz intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, tako i putem međunarodne policijske saradnje.
- Sa aspekta izvršenih kontrola, sprovedenih procedura i postupaka koje smo do sada realizovali, postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Oporavlljenih 71 - novopozitivnih 81!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1289 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovan 81 novopozitivni slučaj infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 71 pacijenta.  
 
2
Kabinet Predsjednika Crne Gore
Netačni navodi - o dojavi!
             - Povodom informacije da je na mail Kabineta Predsjednika Crne Gore upućena dojava o mogućoj eksplozivnoj napravi u zgradi Predsjednika Crne Gore, informišemo javnost da su ti navodi netačni i da se aktivnosti u Službi Predsjednika obavljaju uobičajeno - saopšteno je iz kabineta Predsjednika Crne Gore:
- Za dalje informacije po ovom pitanju, nadležna je Uprava policije. 
 
2
dr Dritan Abazović, mandatar za sastav 43. Vlade Crne Gore predstavio njen program
Vladavina prava i ekonomski razvoj - dva ključna stuba!
- Vladavina prava i ekonomski razvoj biće dva ključna stuba nove Vlade. Oni nose pet prioritetnih pravaca djelovanja, i to su: borba protiv korupcije, više održivih investicija, integracija u Evropsku uniju, održivi razvoj i zaštita životne sredine i afirmacija djece i mladih. Svi članovi Vlade dužni su da se bave budućnošću Crne Gore, a ne njenim daijim zarobljavanjem u prošlosti. Zato sam ponosan što će prvi put zajedno raditi subjekti koji do sada nijesu direktno sarađivali, pokazujući time koliki značaj daju integracionim procesima i važnosti učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju. Ovu šansu ne smijemo propustiti, drzava mora odblokirati svoje institucije i biti spremna na sve izazove koji tek predstoje. Od ključne je važnosti da u što kraćem roku dobijemo funkcionainu Vladu, aktivnu Skupštinu, efikasnu i nezavisnu sudsku vlast. Ukoliko želimo da država bude u službi svih njenih građanki i građana, ona mora poćivati na solidarnosti, razumijevanju, međusobnom poštovanju i otvorenosti. Crna Gora može opstati i biti uspješna evropska priča samo kao građanska država, koja baštini i jača svoj međuvjerski i međuetnički sklad, afirmiše naše razlike kao prednost, uvažava svoje sekularno uređenje, poštuje sve vjerske zajednice i jemči svima jednaka prava i slobode nezavisno od političke ili bilo koje druge pripadnosti - nagasio je dr Dritan Abazović, mandatar za sastav 43. Vlade Crne Gore predstavljajući njen program na konferenciji za medije. 
 
2
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2
Oporavak 33 - 53 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore , druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 553 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 53 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 33 pacijenata.  
 
2
COVID-19, presjek stanja 24. april
Oporavljenih 79 - 88 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 921 uzorak na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 88 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 79 pacijenata.  
 
2
Jutros, u 6,27 novi zemljotres u Stocu
Potres "probudio" - i Podgoricu!
       Jutros, u 6,27 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres srednje jačine sa epicentrom na 16 km istočno od STOCA (Bosna i Hercegovina).
   Jačina ovog zemljotresa žarištu iznosila je 5.0 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepe novi ni Merkalijeve skale. Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 17 kilometara. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|