Brze Cinjenice - Društvo

2
Povodom 24. oktobra - Dana Ujedinjenih nacija
zgrada Predsjednika - osvijetljena plavo!
          Povodom 24. oktobra - Dana Ujedinjenih nacija, zgrada Predsjednika Crne Gore večeras je osvijetljena u plavo.

 
 
2
Institut za javno zdravlje Crne Gore
Dvoje prminulo - novopozitivnih 526!
      Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate 3191 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 526 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG prijavljena su dva smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz opština Ulcinj (1) i Bijelo Polje (1). Među preminulima najmlađi je imao 63, a najstariji 65 godina.
Prijavljen je oporavak kod 744 pacijenta.  
 
2
Crna Gora prati svjetski trend u borbi sa pandemijom COVID-19
Aktuelne mjere - još dvije sedmice!
             - Crna Gora prati svjetski trend, vakcinaciju. Imunizacija vodi dodatnoj liberalizaciji epidemioloških mjera. Sada se ne razmišlja o zaključavanju Crne Gore, ali pratimo epidemiološku situaciju i shodno njoj mjere će biti prilagođavane. Aktuellne mjere ostaće na snazi naredne dvije sedmice - naglasio je na današnjoj press konferenciji direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Igor Galić.
 
 
2
Pandemija COVID 19 ne jenjava
Osmoro preminulo - 459 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZCG dostavile rezultate 2 991 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 459 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Nikšić (3) Pljevlja (3), Danilovgrad (1) i Bar (1). Među preminulima najmlađi je imao 54, a najstariji 88 godina.
Prijavljen je oporavak kod 347 pacijenata.  
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović razgovarao sa američkim izaslanikom za Balkan
Sa izmijenjenim imidžom - region u EU!
       - Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije. Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima - ukazao je Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, koji je danas u Stejt Deparpotpredsjednik Vlade Crne Goretmentu razgovarao sa američkim izaslanikom za Balkan Gabrijelom Eskobarom.
Navodeći da će uskoro posjetiti Crnu Goru, američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar istakao je da SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici.  
 
1
Vllada Crne Gore zahvalila se Evropskoj komisiji na preporukama
Implementacija kreće - bez zadrške!
            - Već danas, bez čekanja i zadrške, krećemo u implementaciju preporuka, sa najvažnijim ciljem: da postanemo prva sljedeća članica Evropske unije - istakla je Vlada Crne Gore, zahvaljući Evropskoj komisiji na velikom trudu, pažnji, podršci i konstruktivnim preporukama koje je, u okviru ovogodišnjeg Izvještaja o napretku, predstavio uvaženi komesar Oliver Varhelji. 
 
1
Prijavljen oporavak kod 406 pacijenata
Preminulo šestoro - 560 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate 3 169 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 560 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (2), Pljevlja (2), Nikšić (1) i Tivat (1). Među preminulima najmlađi je imao 56, a najstariji 86 godina.
Prijavljen je oporavak kod 406 pacijenata.  
 
1
Ispred Vlade Crne Gore održan protest u organizacijii grupe građana Cetinja
Ovoj Vladi - dani odbrojani!
- Onima koji će formirati ili podržati novu Vladu jasno poručujemo da da se zaključak mora odmah povući iz državnog katastra. Ukoliko se to uradi stvoriće se polazna osnova za uspostavljanje dijaloga. Vlada u ovom sazivu postaje sve više izolovana kako na domaćem tako i na međunarodnom planu. Ovakvoj Vladi mi brojimo posljednje dane i odbrojavamo ih - naglasio je član Savjeta "21. maj" Aleksandar Zeković na protestnom skupu koji je večeras, u organizaciji grupe građana Cetinja, održan ispred Vlade Crne Gore.
Mirni skup počeo je i završen je pjevanjem crnogorske himne, a dominirali su transpatenti "Krivokapiću, bolj grob nego rob, crnogorci ne ljube llance" i "Dritane, ko je naraedio napad policije?". 
 
1
Prijavljen oporavak kod 294 pacijenta
Preminulo 13 - novopozitivnih 278!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate 1 775 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 278 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno trinaest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (6), Pljevlja (3), Nikšić (3) i Kolašin (1). Među preminulima najmlađi je imao 29, a najstariji 85 godina Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno trinaest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (6), Pljevlja (3), Nikšić (3) i Kolašin (1). Među preminulima najmlađi je imao 29, a najstariji 85 godina.
Prijavljen je oporavak kod 294 pacijenta.  
 
1
Jedan od lidera DF Mian Knežević u emisiji "Patriotske igre sa Vadimirom Pavićevićem" "Adria TV Montenegro" o novim detaljima u postupku "državni udar"
Burić da suspenduje - Katnića i Čađenovića!
- Pozivam v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića da da suspenduje Milivooja Katnića i Sašu Čađenovića, a po sužbenoj dužnosti da pokrene istragu protiv njih. Poslije ovih dokaza, njih dvojica ne mogu više da budu tužioci. Zato smo i tražili ukidanje SDT. SDT je specijalno državno kriminalno tužiaštvo koje je bilo formirano za obračun sa neistomišljenicima protivnika Mila Đukanovića. Na potezu je Burić, ima mehanizme po ZKP, po zakonima odmah da suspenduje Čađenovića i Katnića zbog ovoga što su uradili. Nama više nije dovoljna oslobađajuća presuda. Ovi ljudi treba da idu u zatvor. I Čađenović i Katnić i Suzana Mugoša, Vesna Pejan i Dragica Vuković, a mogu i da kažu ko im je naredio, pa onda neka budu svjedoci saradnici. Uvjeren sam da im je naredio Milo Đukanović, pa neka odgovara pred organima ove države - naglasio je jedan od lidera DF Mian Knežević u emisiji "Patriotske igre sa Vadimirom Pavićevićem" "Adria TV Montenegro" o novim detaljima u postupku "državni udar"
 
 
1
Grupa građana Cetinja za večeras od 18 zakazala protest ispred zgrade izdajničke Vlade Crne Gore
Za pad Vlade i - privođenje poznaniju prava!
         - Svim legalnim sredstvima borićemo se da se pokažemo dosljednim baštinicima svoje tradicije i težiti da ova zemlja ne bude budžak Srpskoga sveta no bastion multikulturalizma, slobodarstva i građanskoga sklada. Prvi korak k tome cilju jeste pad ove izdajničke Vlade i privođenje poznaniju prava onih koji uništavaju državu i njenu kulturnu baštinu, onih koji zavode teror nad građanima, onih koji mrze sve što nije velikosrpsko, onih koji od sekularne države prave mantijaško leglo svetosavlja - saopštila je grupa građana Cetinja koja je za večeras od 18 zakazala protest ispred zgrade izdajničke Vlade Crne Gore. 
 
1
Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković reagovao na izjavu potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Aabazovića da je na Cetinju Veljović udario policajca
Niko od policajaca - to nije rekao!
- Đe god vidiš Veljovića ti suzavac bači. Niko od saslušanih policajaca nije rekao da ga je Veljović udario/gurnuo ili se zbog njega osjetio ugroženim. Neprihvatljivo je da Abazović iznosi tako grube neistine. Zbog izmišljenog postupka u profesionalnom i demokratksom svijetu ne kažnjava se čitav gra - napisao je na Twitteru građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković, reagujući na izjavu potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Aabazovića da je na Cetinju Veljović udario policajca. 
 
1
Rekli su - sportski novinaar Milojko Pantić
U ime pravih Srba - izvinjavam se Cetinju i Crnoj Gori!
         - Moram reći da sam impresioniran, na negativan način, slici koju sam vidio ispred manastira u gradu u kojem je nastala Crna Gora i crnogorska crkva. Taj manastir čuva policija i iskreno, sramim se, više nego onog dana kada sam vidio Dragana Džajića da uručuje sveti dres Crvene zvezde ratnom zločincu, kapetanu Draganu. Zgrožen sam i ja se u ime pravih Srba izvinjavam Cetinju i Crnoj Gori - naglasio je sportski novinaar Milojko Pantić, čija je knjiga „Nebo se otvorilo“ danas promovisana u Prijestonici, a sinoć i u podgoričkom KIC "Budo Tomović".  
 
1
Pod sloganom "Ljubav ljudi" održana 9. "Povorke ponosa"
Svako da se odredi - o svom polu!
- Aplauz za sve koji su danas prvi put na "Pryde", koji su napravili jedan od najvećih koraka u životu. Zakon o životnom partnerstvu osoba istog polla počeo je sa primjenom, ali 26 povezanih zakona i podzakonskih akata još nisu dopunjeni. Pozivamo i Vladu i Skupštinu da nastave taj proces i da nakon dva utvrđena prijedloga završimo taj posao do kraja, kako bismo mogli da svoja lljudska prava praktikujemo nesmetano, kao svi ostali. Drugi zahtjev odnosi se na trans zajednoicu. Ogroman problem koji traje preko godinu je nestašica hormonalne terapije i tražimo da taj problem bude riješen što prije. Treći zahtjev odnosi se na nasrtavjanje protesta za kreiranje i usvajanje zakona o rodnom identitetu na osnovu samoodređenja.. Zaktijevamo unaprijeđenje pravosudne prakse i posljednji zahtjev je saniranje poslljedica koje je korona izazvala prema našoj zajednici - izvršni direktor NVO "Kvir Montenegro" Danijel Kalezić saopštio je zahtjeve 9. "Povorke ponosa", koja je, pod sloganom "Ljubav ljudi", danas održana u Podgorici. 
 
1
Preminuli pacijenti u Podgorici i Nikšiću
Novopozitivnih 355 - 410 oporavljenih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate 2 842 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 355 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (1) i Nikšić (1). Među preminulima najmlađi je imao 73, a najstariji 74 godine.
Prijavljen je oporavak kod 410 pacijenta.  
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore putem video linka učestvovao na jedanaestom 2BS Forumu
Povjerenje u NATO i EU - poraslo 10 odsto!
- Crna Gora nikada nije bila bliža NATO i Evropskoj uniji. O tome najbolje svjedoče istraživanja koja govore da je nakon formiranja nove Vlade, povjerenje u NATO i EU integracije poraslo za najmanje 10 odsto - napomenuo je u uvodnom obraćanju predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je putem video linka učestvovao na jedanaestom 2BS Forumu, u organizaciji Atlantskog saveza Crne Gore.  
 
1
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bio gost u posebnoj sesiji „Razgovor sa Predsjednikom” u okviru To Be Secure Foruma (2BS)
Vladu treba smijeniti - juče!
- Vlada nije mogla biti funkcionalnija kada pogledate sastav parlamentarne većine. Dvije trećine tih ljudi predstavljaju pješadiju "srpskog sveta" u Crnoj Gori. Oni su iz nekog dnevno-političkog razloga dan poslije izbora pristali da potpišu trojni sporazum kojim su garantovali nastavak strateškog kursa zemlje, ali jasno je ne možete protiv sebe. U tom savezu su i dvije građanske koalicije koje su vođene idejom o promjeni vlasti pristae da budu na savez sa velikosrpskim nacionalizmom. Razumijemto raspeće, ali to je i poetski i politički razjašnjeno "manji potok u veći uvire". Ne može strategiju državne politike određivati, uprkos dobroj volji, manja koalicija nego je, na žalost, na svakom konkretnom pitanju opredjeljuje veća koalicija i pri tome ne treba potcijeniti da hibridni rat protiv Crne Gore nije prestao, maligni uticaj iz Beograda samo se intezivirao. Takav ambijent nije mogao poroditi funkcionalnu vlladu i treba je smijeniti juče. Ova vlada je samo gubitak vremenaa i njen mandat je vrijeme propadanja Crne Gore. Najčistiji izlaz iz ove situacije je u izborima. Možemo da radimo razne aranžmane, da se dogovaramo, da uz bolje razumijevanje proevropskih političkih snaga, snaga koje su za građansku Crnu Goru, pokušamo da stvorimo ambijent, da doprinesemo ambijentu za izbore. Iz ovakvog stanja se jedino pošteno, korektno izlazi kroz vanredne parlamentarne izbore - ukazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kao gost u posebnoj sesiji „Razgovor sa Predsjednikom” u okviru To Be Secure Foruma (2BS) koji je posvećen političkoj i bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana, perspektivi članstva u EU i odnosima i ulozi ključnih međunarodnih partnera. 
 
1
Državno tužilaštvo reagovalo na izjave potpredsjednika Vlade Crne Gore o "slučaju Belivuk"
Manipulacijama i demagogijom - utiču na tužilaštvo!
          - Bez namjere da se upuštamo u populističke rasprave, krajnje je vrijeme da pojedini predstavnici vlasti, manipulacijom činjenica i davanjem demagoških izjava kojima neosnovano i nezakonito vrše politički uticaj na rad Državnog tužilaštva, prestanu sa iznošenjem neistina o radu Državnog tužilaštva, a sve u cilju priprema najavljenih smjena u tužilaštvu i preuzimanja vršenja tužilačke funkcije od strane politički podobnih tužilaca, čime bi se nesumnjivo trajno narušio Ustavom određeni status i nadležnost Državnog tužilaštva, kao jedinstvenog i samostalnog državnog organa - zaključuje v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić reagovanje na današnju press konferenciju o "slučaju Belivuk". 
 
1
Prijavljen oporavak kod 443 pacijenta
Osmoro preminulo - novopozitivnih 365!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate 2 524 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 365 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (4), Berane (2), Pljevlja (1) i Nikšić (1). Među preminulima najmlađi je imao 57, a najstariji 85 godina.
Prijavljen je oporavak kod 443 pacijenta.  
 
1
Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković reagovao na press konferenciju povodom slučaja "Belivuk-Miljković"
Tužno je - ko nam vodi bezbjednost!
- Slušajući današnji press i pompezne objave vrha bezbjednosnog sektora, mogu reći da je tužno ko nam vodi bezbjednosni sektor, kada se bivši delinkvent stavlja u ulogu policajca i tužioca i sudije. Slušajući Miloševića, stiče se utisak da je otkrio čudo neviđeno i da mu je trebalo puno vremena da dođe do podataka na osnovu kojih je podnio krivičnu prijavu, iako je kao državni sekretar mogao do podataka doći za jedan minut, što je svakom zaposlenom u MUP jasno - reagujući na današnju press konferenciju povodom slučaja "Belivuk-Miljković", ukazao je bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković za portal rtcg.me. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25| |26| |27| |28| |29| |30| |31| |32| |33| |34| |35| |36| |37| |38| |39| |40| |41| |42| |43| |44| |45| |46| |47| |48| |49| |50| |51| |52| |53| |54| |55| |56| |57| |58| |59| |60| |61| |62| |63| |64| |65| |66| |67| |68| |69| |70| |71| |72| |73| |74| |75| |76| |77| |78| |79| |80| |81| |82| |83| |84| |85| |86| |87| |88| |89| |90| |91| |92| |93| |94| |95| |96| |97| |98| |99| |100| |101| |102| |103| |104| |105| |106| |107| |108| |109| |110| |111| |112| |113| |114| |115| |116| |117| |118| |119| |120| |121| |122| |123| |124| |125| |126| |127| |128| |129| |130| |131| |132| |133| |134| |135|