Brze Cinjenice - Društvo

1
Direktor media centra Goran Ðuroviæ pozvao predsjednicu Savjeta RTV Podgorica Vesnu Raduloviæ da hitno sazove sjednicu Savjeta Gradske RTV i razriješi ga.
Otaševiæ izbran - nrzakonitoo!
Direktor media centra Goran Ðuroviæ poruèio je da je v.d. direktora Radio Gradske Televizije Vladimir Otaševiæ nezakonito izabran na tu poziciju, te pozvao predsjednicu Savjeta RTV Podgorica Vesnu Raduloviæ da hitno sazove sjednicu Savjeta Gradske RTV i razriješi ga. 
 
1
Analitičar Ranko Đonović u emisiji "Znam da znaš" Gradske TV
Tri godine uništavaju - sve crnogorsko!
-    On je, u emisiji “Pressing” Gradske TV, istakao da vlastima pozivanje na profesionalizam i znanje služi da provuku svoje kadrove koji rasiji "Znam da znaš"de protiv Crne Gore. 
 
1
Profesorica Draginja Vuksanovzè Stankoviè u emisiji "Tamo i natrad"
Pod pritiskom Milatovuèa - Spajiè neèe dugo!
    - Ne aumnjam u Spajiževe na,jere, fa je na š proevropskpm potu Crn e GGore, Ali, ako bude r asiednika Jakoo pog pritiskom Predsjednika Jakova Mulatzviæa, bojim se da ta vlada neèe dugo trajati. Oèigledno je da Milatoviè una neke dugove ptema DF, prema Vuliæu i zvaviènoj politici Srbije jer to što on pruèa o prièvropskom putu Crnr Gore u pozaduni pokazuje de potpuno drugaèije 
 
1
Ministar odbrane na press konferenciji
Rasvijetlutu postupanja - Èete vojne policije!
- utvrðena je potreba preispitivanja internih procedura kojima se ureðuju konkretna postupanja pripadnika Vojske u odreðenim situacijama izvršenja njihovih zadataka, te da je izdata naredba naèelniku Generalštaba Vojske Crne Gore da hitno pristupi izradi internih procedura kojima æe se jasno definisati postupanja pripadnika Èete vojne policije koji se angažuju u sluèajevima obezbjeðenja štiæenih liènosti, a na osnovu uporednih iskustava i prakse unutar NATO saveza i regiona - istakao je press konferenciji ministar odbtane Dragan Krapoviæ. 
 
1
Skupšzina Crne Gore usvojula Prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma
"Na vrijeme" - se sjetili!
Poslanici Skupštine Crne Gore na današnjoj sjednici usvojili su Predlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama krivičnog zakonika Crne Gore.
Ovaj Zakon EK pregložila je CrnojGori prije desetak gpsuna, a poslanicu su ga se sjetuku tek sadam kada je Crnoj Gorj zaprijetilo stavljanje na sivu kistu FATE i MANIVAL. 
 
0
Po optužnici SDT
Trajno oduzete - vrijedne nepokretnosti!
- Po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, za krivično djelo pranje novca, koju je podigao specijalni tužilac Miloš Šoškić, protiv pravnih lica P.H. DOO P. i P.P. DOO P., Viši sud u Podgorici, 6. decembra ove godine, donio je pravosnažnu presudu kojorijedne nepokretnosti! ih je oglasio krivim i osudio ih na kaznu prestanak pravnog lica, jer je njihova djelatnost bila u funkciji vršenja krivičnog djela i od pravnih lica, a u korist Države Crne Gore, trajno oduzeo imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom - više nekretnina u Herceg Novom, Perstu, Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću, čija je vrijednost u momentu sticanja, 2006. i 2007. godine, bila oko osam miliona eura, a danas i značajno veća - saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić. 
 
0
Predsjednik Crne Gore posthumno æe odlikovati ptoslavljenog estradnog umjetnika
Zoran svijetu prenio - zvuke svoje zemlje!
Predsjednik Mil atoviæ æe posthumno odlikovati Ordenom Crnogorske zastave drugog reda proslavljenog crnogorskog muzièkog umjetnika Zorana Kaleziæa.
Orden Crnogorske zastave drugog stepena se dodjeljuje za naroèite zasluge za Crnu Goru.  
 
0
Potpisan Programski okvir za saradnju Crne Gore sa UN FAO za period od 2023. do 2027.
Temelj za unaprijeđenje - poljoprivrede, šumarstva, ribarstva!
- Potpisivanje Okvirnog programskog dokumenta postavlja temelje za realizaciju projekata čiji će rezultati direktno uticati na unapređenje u sektorima poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, ruralnog razvoja i bezbjednosti hrane uz jačanje naših napora u zaštiti životne sredine - predočili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i Nabil Gandži, vršilac dužnosti Regionalnog direktora FAO za Evropu i Centralnu Aziju potpisali FAO - Crna Gora Programski okvir (CPF) kojim su definisane prioritetne oblasti za saradnju Crne Gore sa Organizacijom UN za hranu i poljoprivredu (FAO), za period od 2023. do 2027.  
 
0
Dr Jasmina Nikèeviæ, profesorica na Filološkom fakultetu UCG, u Drugaèijoj radio vezi" radija "Antena M"
U nikšièu cvijeta - "cvijeæe zla"!
- Na žalost, reæi æu nešto što zvuèi toliko profano - oni su veæina. Njihovih glasova uvijek ima više. Ovo je period u kojem mi možemo ne znam šta da iskažemo elokventno, pametno, sa istinskom vjerom i predanošæu - crnogorski, za dobro svih graðana Crne Gore. Veæina su. - Dr Jasmina Nikèeviæ, profesorica na Filološkom fakultetu UCG otkriva u Drugaèijoj radio vezi kako je još u j radija "Antena M"esen 2020. tadašnjem ambaadoru Francuske rekla da se u Crnoj Gori dešava "civilizacijski sunovrat". 
 
0
Amerièko priznanje glavnom specijalnom tužiocu Crne Gore zavorbu protiv korupcije
Novoviæu nagrada - Stejt dipartmenta!
             -Glavnii specijalni tužilac Vladimir Novoviæ dobitnik je ovogodišnje nagrade Stejt dipartmenta za borbu protiv korupcije. To je saopštila ambasaorka Sjedinjenih Amerièkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke na Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji, koju je organizovala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora. 
 
0
Predsjednik Crne Gore na obilježavanju Dana Osnovne škole "Oktoih" u Podgorici
Riješiiti problem - natrpanosti!
    - Škola ima skoro dvije hiljade učenika, i nema adekvatne prostorne kapacitete za toliki broj djece. Tokom razgovora sa direktorom škole, dogovorili smo da uputimo dopis Ministarstvu prosvjete i Vladi Crne Gore da se riješi ovo veliko pitanje za grad Podgoricu i za naselje Zabjelo, i za školu Oktoih što prije izgradnjom paviljona, čime bi se stvorili dodatni prostorni kapaciteti koje su potrebni ovoj ustanovi - naglasio je Naglasio je da u narednom periodu, Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo moraju da čuju potrebe naših osnovnih škola, i da te potrebe što brže rješavaju na korist učenika, njihovih roditelja i cjelokupne zajednice. 
 
0
Institut za javno zdravlje Crne Gore apeluje da građani da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19
Dvoje preminulo - novopozitivan 201!
- Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom perioda od 29.11. do 05.12. godine završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1871 uzorak na novi koronavirus. Prijavljena su dva smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli su iz opštine Herceg Novi starosti 88 godina i opštine Nikšić starosti 86 godina. Ukupno je dijagnostikovan 201 novopozitivan slučaj infekcije SARS-CoV-2 - saoopštio Je Institut, koji apeluje na građane da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19, posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i imunodeficijencijom). posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i imunodeficijencijom). 
 
0
Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku i
U transformaciji zdravstva - slijediti preporuke SZO!
    - Transformacija crnogorskog javnog zdravstva ne može otpoèeti bez razvoja upravljaèkih kapaciteta i menadžerskih profila, usvajanja znanja o kriznom menadžmentu i formiranja jasne vizije sistema u okviru koje se njegova funkcionalnost, ekonomska održivost i otpornost projektuju na osnovu „nauèenih lekcija“ iz globalnih kriza, pri èemu je akcenat na posveæenosti, entuzijazmu, empatiji, etiènosti medicinskog osoblja i poštovanju ljekarskog poziva - da procesu transformacije zdravstva složili su se Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku, dr Srðan Paviæeviæ, i šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori, gospoða Mina Brajoviæ, dugogodišnji saradnici i vrsni poznavaoci prilika u crnogorskom zdravstvenom sistemu, po prvi put su se sreli nakon formiranja 44. vlade. 
 
0
Predsjednik Crne Gore uprilièio sveèanu veèeru u èast predsta vnika diplomatskog kora u Vladinom domu na Cetinju
Crna Gora posveæena - njegovanju najboljih odnosa!
- Godinu na izmaku obilježili su brojni geopolitièki izazovi sa kojima se suoèava savremeni svijet, koji dodatno pojaèavaju potrebu da unaprjeðujemo bilateralne i multilateralne mehanizme saradnje, prevenirajuæi krize i afirmišuæi mir. U tom smislu, diplomatija predstavlja osnovni alat uz pomoæ kojeg možemo ovaj svijet uèiniti boljim mjestom za život svakog èovjeka, nezavisno kojoj naciji ili vjeri pripada - podsjetio je Jakov Milatoviæ, Predsjednik Crne Gore, koji je uprilièio u Vladinom domu na Cetinju sveèanu veèeru u èast predstavnika diplomatskog kora i naglasio;
- Crna Gora ima jasno utvrðenu vanjsku politiku, a jedan od njenih osnovnih stubova predstavlja i njegovanje najboljih moguæih odnosa sa drugim državama. Prvih šest mjeseci obavljanja predsjednièke funkcije uvjerilo me u važnost i potrebu da, razmjenjujuæi stavove i mišljenja, dodatno doprinosimo meðusobnom povjerenju i razumijevanju. 
 
0
Novinar i publicista Šeki Radončić, autor filma „Zavjera“, u "Aritmiji" Gradske RTV Podgorica
"Državni udar" je bio - trebao da svjedoči Vučić!
- Većina javnosti sada misli da je državni udar izmišljen, da se tu ništa nije dogodilo, da je to montirano. Velika je sreća što sam film „Zavjera“, pa je to, nažalost, jedini dokument iz tog vremena. Bitno mi je da je to postavljeno na jedno mjesto, gdje, po meni, pokušaj državnog udara ke bio. Tužilaštvo je napravilo velike greške. Milivoje Katnić napravio je veliku frešku, iako je dokazao da je državni udar, pokušaj terorizma bio. Paogriješio je što na suđenje nije pozvao Aleksandra Vučića, kao svjedoka. Vučić je organizovao press konferenciju, prenosio je cijeli svijet, na kojoj kaže da nije htio da dozvoli da se ubije predsjednik susjedne države- Đukanović - ponovio je, gostujući u sinoćnjoj "Aritmiji" Gradske RTV Podgorica, novinar i publicista Šeki Radončić, autor filma „Zavjera“, sada jedinog dokumenta o pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora. 
 
0
U Skupštini Crne Gore, povosom Dana volonter godišnje
Nagraðeni Markoviæ i - klub OŠ "Bratstvo i jedinstvo"!
- Volonterizam je u Crnoj Gori oduvijek bio prisutan i mislim da nepostoji niko ko makar jednom nije èuo neku prièu svog pretka o tome kako se cijela zajednica okupila kako bi pomogla nekom drugom èlanu te zajednice - napomenuo je Andrija Mandiæ, predsjednik Skupštine Crne Gore, uruèujuæi, povodom Dana volonter godišnje nagrade najboljim volonterima povodom njihovog dana koji se obilježava sjutra. U pojedinaènoj kategoriji dobio je volonter Filip Markoviæ sa Cetinja, dok je grupna nagrada pripala Volonterskom klubu Osnovne škole „Bratstvo – Jedinstvo“ iz Rožaja Filipu Markoviæu i Volonterskom klubu OŠ "Bratstvo i jedinstvo" priznanja.
Mandiæevo obraæanje prenosimo integralno: 
 
0
Odbor za praæenje popisa
Dogovorili pozive - Upravi za statistiku!
- Dogovor da se za svaku sjednicu uputi poziv predstavnicima Uprave za statistiku, kako bi prezentovali dostupne podatke i informacije - postignut je na prvoj sjednici Odbora za praæenje popisa.
Takoðe, odluèeno je da se uputi poziv Vladi Crne Gore i Upravi za statistiku da se dostave podaci o stvaranju neophodnih preduslova za rad èlanova popisnih komisija, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o popisu stanovništva, domaæinstava i stanova. 
 
0
Bivša poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanoviæ Stankoviæ pozvao je sve graðanke i graðane Crne Gore da se slobodno izjasne na popis
Crnogorka, govorim crnogorskim - pravoslavna vjernica CPC!
- Pozivam sve graðanke i graðane Crne Gore da se slobodno izjasne na Popisu. Ko smo, što smo i ðe pripadamo. Ja sam Crnogorka, govorim crnogorskim jezikom, pravoslavka i vjernica CPC - sa društvene mreže X apelovala je na graðane da se slobodno izjasne na popisu bivša poslanica SDP Draginja Vuksanoviæ Stankoviæ. 
 
0
Institut za javno zdravlje Crne Gore
Crnu Goru uhvatio - "veliki kašalj"!
       - Institutu za javno zdravlje Crne Gore tokom novembra prijavljeno su 22 slučaja obolijevanja od pertusisa, bolesti koja je poznata i pod nazivom ”veliki kašalj“. Do sada je veliki kašalj registrovan kod troje lica uzrasta ispod godinu dana, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 1-5 godina, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 6-10 godina, kod 15 lica u uzrasnoj grupi 11-15 godina, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 16-20 godina i kod jednog lica starijeg od 60. 
 
0
Poslije saobraćajne nesreće u blizini Krivog mosta u Podgorici
Stradali otac i sin - ostala sumnja!
          U blizini Krivog mosta, u Moraču je sletio automobil, potvrđeno je Anteni M iz OKC Uprave policije.
    Prema informacijama iz policije to se dogodilo oko 13,20.
Ronilački tim je iz rijeke izvukao tijela oca A.Đ. i sina K.Đ., potvrđeno je Anteni M iz OKC-a.
Otac je imao 37, a dječak šest godina, kazala je tužiteljka Snežana Šišević, nakon što je završila uviđaj.
Šišević je novinarima kazala da je dosadašnji tok istrage pokazao da najvjerovatnije nije riječ o saobraćajnoj nesreći. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15|