Brze Cinjenice - Društvo

2
Dan nezavisnosti Crne Gore
Da je vječna Crna Gora!
 
 
2
Čestitka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore
Prioriteti ostaju - EU i NATO!
- Crna Gora, koja je već uvažena članica NATO, nepokolebljivo stoji na evropskom putu. Nijesmo dozvolili da s tog kursa skrene ni tokom minulog perioda dok je njome upravljala nekompetentna i nacionalno neodgovorna Vlada.
Usvajanje evropskog sistema vrijednosti, odgovornost prema NATO i članstvo u EU kao krajnji cilj ostaju prioriteti državne politike - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore: 
 
2
Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović priredio prijem povodom Dana nezavisnosti
Borimo se za - evropsku Crnu Goru!
- Nekada smo se borili za državno-pravni status Crne Gore, a danas se borimo za njen društveni karakter. Zato je danas borba za državu jednakih šansi, evropske budućnosti, socijalne jednakosti, jakih i nezavisnih institucija - borba za nacionalne interese Crne Gore - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na prijemu povodom 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore: 
 
1
Povodom 17. maja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije
Zgrada predsjednika - u duginim bojama!
- Ohrabruje da je Crna Gora ove godine na 8. mjestu u Evropi po stepenu ostvarenosti LGBTI prava.
Ipak, 63% ispunjenosti opominje da je pred našim društvom i državnim institucijama još puno posla do postizanja potpune jednakosti - ukazuje Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, čija zgrada je večeras, povodom 17. maja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, u duginim bojama. 
 
1
Potpredsjednik Vlade mr Ervin Ibrahimović sastao se sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori
Mađare interesuju - razvojni planovi!
- Investicije koje se i u ovim ekonomski i zdravstveno izazovnim vremenima i dalje okreću ka crnogorskom tržištu jasan su pokazatelj zainteresovanosti mađarskih kompanija za dalja ulaganja - istakao je ambasador Mađarske u Crnoj Gori NJ.E. Jožef Neđeši u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore mr Ervinom Ibrahimovićem.  
 
1
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Oporavljenih 39 - 43 novopozitivna!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 623 uzorka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 43 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 39 pacijenata.  
 
1
Novinar i publlicista Šeki Radončić o objavljenim transkriptima na portalu "Libertas"
Dritan najavljuje - Olja objavljuje!
- "Libertas" nije portal već oglasna tabla , gdje se samo ubacuje materijal. Objavljeni su transkripti uz kršenje presumpcije nevinosti i krivično djelo otkrivanja identiteta policajaca koji su bili u tajnim operacijama. Te podatke im je neko dao. Europol nije sigrno, policija nije imala te podatke, tako da se pretpostavalja da ih je dao premijer Abazović zbog njegovih sumnjivih veza sa Beogradom i Rusijom, odnosno sa Smijanovićem i Parezanovićem - istakao je za Gradsku TV Podgorica novinar i publlicista Šeki Radončić, ukazujući da je osjetlive podatke do kojih je, razbijanjem Sky aplikacije, došao Europol portalu Libertas i vlasnici Oliveri Lakić najvjerovtanije je dao premijer Dritan Abazović. 
 
1
Prijavljen oporavak kod 70 pacijenta
Pacijent preminuo - 65 novopozitivnih!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dij agnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 936 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 65 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom, preminuli je imao 78 godina. Prijavljen je oporavak kod 70 pacijenta.  
 
1
Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao sa kolegama iz Ukrajine i Sjeverne Makedonije
Kuleb poželio CPC da - obnovi svoju autokefalnost!
- Rat u Ukrajini prerastao u najveću bezbjednosnu i humanitarnu tragediju na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata - ocijenili su ministar vanjskih poslova predvodi delegaciju Crne Gore na prvom neformalnom sastanku NATO ministara vanjskih poslova u ovom formatu Ranko Krivokapić i šef diplomatije Ukrajine Dmitar Kuleb, koji se zahvalio Crnoj Gori na potpunoj političkoj podršci u usaglašavanju sa vanjskopolitičkom agendom EU.
Ministar Kuleba poželio je Crnoj Gori da obnovi svoju autokefalnost u što skorije vrijeme, kao što je to Ukrajina uradila poslije više stotina godina borbe, smatrajući to u datim okolnostima temeljnim pitanjem odbrane nezavisnosti države.  
 
1
"Antena M" zahvaljuje svima koji su joj iskazali podršku i osudili prijetnju koju je dobila
Šarac se i dalje - uredno javlja!
          - Ukoliko budu željeli da gone Milomira Šarca, nadležnima u Srbiji i/li Crnoj Gori neće biti teško da to i urade. Jer, Milomir Šarac nam se i jutros javio, dao nam broj svoga telefona i otkrio još ponešto o sebi - živi i radi u Čačku, a poreklom je Pljevljak - saopštila je danas redakcija "Antene M" i zahvalia svima na podršci i na osudi prijetnji koje je juče dobila:
- Lijepo je dobiti potvrdu da ludilo i primitivizam nijesu kolektivno stanje duha u zemlji i svijetu.
Ohrabruje i to što je policija otkrila identitet pošiljaoca prijetnje, a tužilaštvo preduzelo radnje da se osoba procesuira. 
 
1
Država zapijenila preko 100 000 paketa duvanskih proizvoda bez akciznih markica u Slobodnoj carinskj zonu u Luci Bar
Pare od šverca - idu građanima!
       - Preko 100 000 paketa cigareta, vrijednosti na desetine miliona eura, a kada se završi čitav prenos, znaće se tačna struktura i tačna vrijednost robe, to od ovog momenta vllasništvo države Crne Gore. Intencija je da uspostavimo zakonsku infrastrukuru, kako ovo ne bi išo na uništavanje, već da se, ukoliko pronađemo zakonski okvir, ovo na legalan način proda i pare upumpaju u Budžet i u svrhu pomoći građanima Crne Gore. I u narednom periodu sve aktivnosti vlade u borbi protiv organizovanog kriminala bićee usmjerene da sve što se zaplijeni ide građanima. Dosta je bilo suprotnih procesa, gdje suu profitiralli pojedninci. Ovo nikada nije bio državni posao, kako se predstavlljalo građanim. Korist su imali pojedinci, a država samo štetu. Danas završavamo s ovim, ono što je karakterisalo Crnu Goru, što je evidentirano u mnogim međunarodnim izvještajima, on je od danas klinički mrtav. Srećan sam što smo jednu fazu završil, a druga je istraga o prethodnom švercu - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, poslije današnje zaplijene duvanskih proizvoda bez akciznih markica u Slobodnoj carinskj zonu u Luci Bar.  
 
1
Predsjednik Crne Gore o izjavi francuskog predsjednika Makrona
Nasušno potrebna poruka da - imamo mjesto u EU!
- Ta izjava sama po sebi ima težinu. Nije riječ samo o trenutnom predsjedavanju EU od strane Francuske nego o izjavi koju saopštava predsjednik jedne od najvećih evropskih zemalja i samim tim zemalja koje imaju izuzetno veliki uticaj na kreiranju ukupne politike EU. Ja bih rekao da će trebati dodatnog razgovora na tu temu: šta se sve podrazumijeva pod idejom političke zajednice koju je saopštio predsjednik Makron. Ali, nezavisno od toga meni se čini da je sada nama nasušno potrebna poruka da sve zemlje ZB imaju mjesto u EU i da će tempo zauzimanja tog mjesta zavisiti samo od jednog faktora - od naše sposobnosti da realizujemo reforme, da dostignemo standarde i da ćemo dalje afirmišući politiku regate, svako iskoristiti svoju šansu, zavisno od svojih sposobnosti, a ja onda ne zebem od toga. To će razviti zdravu konkurenciju na ZB i siguran sam da će u krajnjoj liniji, u ne tako dalekom periodu, dovesti do članstva svih zemalja ZB u EU - odgovorio je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, upitan da prokomentariše izjavu francuskog predsjednika Makrona o formiranju nove političke zajednice u Evropi. 
 
1
Mitropolija crnogorsko – primorska Crkve Srbije
Abazović sa Porfirijem - u manastiru Ostrog!
       - Povodom informacije u medijima o “mogućem susretu Patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića”, obavještavamo javnost da je predlog došao iz Kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namjera da se sa Patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore. Iz Mitropolije je odgovoreno da prilikom organizacije proslave, nije predviđen dolazak Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija u Podgoricu te da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog. Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtjev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno - saopštila je Mitropolija crnogorsko – primorska Crkve Srbije. 
 
1
Prijavljen je oporavak kod 81
Pacijent preminuo - novopozitivnih 61!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (utorak, 10.05.2022. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 911 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovan 61 novopozitivni slučaj infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Radi se o osobi starosti 87 godina iz Bara. Prijavljen je oporavak kod 81 pacijenta.  
 
0
Slika dana - Belveder, povodom Dana pobjede nad fašizmom
Nećemo se mać' - ni zeru!
Nećemo se mać' ni zeru, danas smo na Belvederu!! 
 
0
Infekcija SARS-CoV-2 ne jenjava
Oporavljenih 45 - 42 novopozitivna!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 574 uzorka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 42 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 45 pacijenata.  
 
0
Po naredbi predsjednika Crne Gore, povodom 9. maja, Dana pobjede (Dana Evrope)
Ispaljeni plotuni - povodom Dana Evrope!
Po naredbi predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića izvršena je počasna artiljerijska paljba u Podgorici povodom 9. maja, Dana pobjede (Dana Evrope).
Počasnu artiljerijsku paljbu sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa izvršila je Vojska Crne Gore. 
 
0
Popularni KIC POP hor darovao Glavnom gradu koncert povodom Dana Evrope
Orile se pjesme - o pobjedi nad fašizmom!
Pjesma omiljenog crnogorskog KİC pop hora, koji je priredio fenomenalan koncert, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope - 9. maja, a na poziv Glavnog grada, orila se sinoć sa Trga nezavisnosti u Pdgorici.
 
 
0
Uprava policije Crne Gore, povodom teksta portala Libertas Press
Policijsko – tužilačke aktivnosti - do ishoda!
-Povodom teksta portala Libertas Press Uprava policije ukazuje da će policijsko – tužilačke aktivnosti tim povodom dovesti do ishoda o kojem će javnost, po njihovom okončanju, biti detaljno obaviještena - saopštila je Uprava policije Crne Gore i podsjeća "da je rukovodstvo ove Uprave policije pouzdan partner u međunarodnoj policijskoj saradnji, što povrđuju uspješne akcije koje apostrofiraju i relevantni izvještaji, ali i brojni drugi oblici svakodnevne komunikacije i saradnje". 
 
0
Pripadnicima islamske vjeroispovjesti
Srećan Ramazanski Bajram!
Pripadnicima islamske vjeroispovjesti fivewpg.com želli
Srećan Ramazanski Bajram!
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15|