Brze Cinjenice - Društvo

1
Direktor media centra Goran Đurović pozvao predsjednicu Savjeta RTV Podgorica Vesnu Radulović da hitno sazove sjednicu Savjeta Gradske RTV i razriješi ga.
Otašević izbran - nrzakonitoo!
Direktor media centra Goran Đurović poručio je da je v.d. direktora Radio Gradske Televizije Vladimir Otašević nezakonito izabran na tu poziciju, te pozvao predsjednicu Savjeta RTV Podgorica Vesnu Radulović da hitno sazove sjednicu Savjeta Gradske RTV i razriješi ga. 
 
1
Analitičar Ranko Đonović u emisiji "Znam da znaš" Gradske TV
Tri godine uništavaju - sve crnogorsko!
-    On je, u emisiji “Pressing” Gradske TV, istakao da vlastima pozivanje na profesionalizam i znanje služi da provuku svoje kadrove koji rasiji "Znam da znaš"de protiv Crne Gore. 
 
1
Profesorica Draginja Vuksanovzč Stankovič u emisiji "Tamo i natrad"
Pod pritiskom Milatovuča - Spajič neče dugo!
    - Ne aumnjam u Spajiževe na,jere, fa je na š proevropskpm potu Crn e GGore, Ali, ako bude r asiednika Jakoo pog pritiskom Predsjednika Jakova Mulatzvića, bojim se da ta vlada neče dugo trajati. Očigledno je da Milatovič una neke dugove ptema DF, prema Vuliću i zvavičnoj politici Srbije jer to što on pruča o pričvropskom putu Crnr Gore u pozaduni pokazuje de potpuno drugačije 
 
1
Ministar odbrane na press konferenciji
Rasvijetlutu postupanja - Čete vojne policije!
- utvrđena je potreba preispitivanja internih procedura kojima se uređuju konkretna postupanja pripadnika Vojske u određenim situacijama izvršenja njihovih zadataka, te da je izdata naredba načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore da hitno pristupi izradi internih procedura kojima će se jasno definisati postupanja pripadnika Čete vojne policije koji se angažuju u slučajevima obezbjeđenja štićenih ličnosti, a na osnovu uporednih iskustava i prakse unutar NATO saveza i regiona - istakao je press konferenciji ministar odbtane Dragan Krapović. 
 
1
Skupšzina Crne Gore usvojula Prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma
"Na vrijeme" - se sjetili!
Poslanici Skupštine Crne Gore na današnjoj sjednici usvojili su Predlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama krivičnog zakonika Crne Gore.
Ovaj Zakon EK pregložila je CrnojGori prije desetak gpsuna, a poslanicu su ga se sjetuku tek sadam kada je Crnoj Gorj zaprijetilo stavljanje na sivu kistu FATE i MANIVAL. 
 
0
Po optužnici SDT
Trajno oduzete - vrijedne nepokretnosti!
- Po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, za krivično djelo pranje novca, koju je podigao specijalni tužilac Miloš Šoškić, protiv pravnih lica P.H. DOO P. i P.P. DOO P., Viši sud u Podgorici, 6. decembra ove godine, donio je pravosnažnu presudu kojorijedne nepokretnosti! ih je oglasio krivim i osudio ih na kaznu prestanak pravnog lica, jer je njihova djelatnost bila u funkciji vršenja krivičnog djela i od pravnih lica, a u korist Države Crne Gore, trajno oduzeo imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom - više nekretnina u Herceg Novom, Perstu, Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću, čija je vrijednost u momentu sticanja, 2006. i 2007. godine, bila oko osam miliona eura, a danas i značajno veća - saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić. 
 
0
Predsjednik Crne Gore posthumno će odlikovati ptoslavljenog estradnog umjetnika
Zoran svijetu prenio - zvuke svoje zemlje!
Predsjednik Mil atović će posthumno odlikovati Ordenom Crnogorske zastave drugog reda proslavljenog crnogorskog muzičkog umjetnika Zorana Kalezića.
Orden Crnogorske zastave drugog stepena se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru.  
 
0
Potpisan Programski okvir za saradnju Crne Gore sa UN FAO za period od 2023. do 2027.
Temelj za unaprijeđenje - poljoprivrede, šumarstva, ribarstva!
- Potpisivanje Okvirnog programskog dokumenta postavlja temelje za realizaciju projekata čiji će rezultati direktno uticati na unapređenje u sektorima poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, ruralnog razvoja i bezbjednosti hrane uz jačanje naših napora u zaštiti životne sredine - predočili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i Nabil Gandži, vršilac dužnosti Regionalnog direktora FAO za Evropu i Centralnu Aziju potpisali FAO - Crna Gora Programski okvir (CPF) kojim su definisane prioritetne oblasti za saradnju Crne Gore sa Organizacijom UN za hranu i poljoprivredu (FAO), za period od 2023. do 2027.  
 
0
Dr Jasmina Nikčević, profesorica na Filološkom fakultetu UCG, u Drugačijoj radio vezi" radija "Antena M"
U nikšiču cvijeta - "cvijeće zla"!
- Na žalost, reći ću nešto što zvuči toliko profano - oni su većina. Njihovih glasova uvijek ima više. Ovo je period u kojem mi možemo ne znam šta da iskažemo elokventno, pametno, sa istinskom vjerom i predanošću - crnogorski, za dobro svih građana Crne Gore. Većina su. - Dr Jasmina Nikčević, profesorica na Filološkom fakultetu UCG otkriva u Drugačijoj radio vezi kako je još u j radija "Antena M"esen 2020. tadašnjem ambaadoru Francuske rekla da se u Crnoj Gori dešava "civilizacijski sunovrat". 
 
0
Američko priznanje glavnom specijalnom tužiocu Crne Gore zavorbu protiv korupcije
Novoviću nagrada - Stejt dipartmenta!
             -Glavnii specijalni tužilac Vladimir Novović dobitnik je ovogodišnje nagrade Stejt dipartmenta za borbu protiv korupcije. To je saopštila ambasaorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke na Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji, koju je organizovala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora. 
 
0
Predsjednik Crne Gore na obilježavanju Dana Osnovne škole "Oktoih" u Podgorici
Riješiiti problem - natrpanosti!
    - Škola ima skoro dvije hiljade učenika, i nema adekvatne prostorne kapacitete za toliki broj djece. Tokom razgovora sa direktorom škole, dogovorili smo da uputimo dopis Ministarstvu prosvjete i Vladi Crne Gore da se riješi ovo veliko pitanje za grad Podgoricu i za naselje Zabjelo, i za školu Oktoih što prije izgradnjom paviljona, čime bi se stvorili dodatni prostorni kapaciteti koje su potrebni ovoj ustanovi - naglasio je Naglasio je da u narednom periodu, Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo moraju da čuju potrebe naših osnovnih škola, i da te potrebe što brže rješavaju na korist učenika, njihovih roditelja i cjelokupne zajednice. 
 
0
Institut za javno zdravlje Crne Gore apeluje da građani da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19
Dvoje preminulo - novopozitivan 201!
- Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom perioda od 29.11. do 05.12. godine završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1871 uzorak na novi koronavirus. Prijavljena su dva smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli su iz opštine Herceg Novi starosti 88 godina i opštine Nikšić starosti 86 godina. Ukupno je dijagnostikovan 201 novopozitivan slučaj infekcije SARS-CoV-2 - saoopštio Je Institut, koji apeluje na građane da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19, posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i imunodeficijencijom). posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i imunodeficijencijom). 
 
0
Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku i
U transformaciji zdravstva - slijediti preporuke SZO!
    - Transformacija crnogorskog javnog zdravstva ne može otpočeti bez razvoja upravljačkih kapaciteta i menadžerskih profila, usvajanja znanja o kriznom menadžmentu i formiranja jasne vizije sistema u okviru koje se njegova funkcionalnost, ekonomska održivost i otpornost projektuju na osnovu „naučenih lekcija“ iz globalnih kriza, pri čemu je akcenat na posvećenosti, entuzijazmu, empatiji, etičnosti medicinskog osoblja i poštovanju ljekarskog poziva - da procesu transformacije zdravstva složili su se Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku, dr Srđan Pavićević, i šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori, gospođa Mina Brajović, dugogodišnji saradnici i vrsni poznavaoci prilika u crnogorskom zdravstvenom sistemu, po prvi put su se sreli nakon formiranja 44. vlade. 
 
0
Predsjednik Crne Gore upriličio svečanu večeru u čast predsta vnika diplomatskog kora u Vladinom domu na Cetinju
Crna Gora posvećena - njegovanju najboljih odnosa!
- Godinu na izmaku obilježili su brojni geopolitički izazovi sa kojima se suočava savremeni svijet, koji dodatno pojačavaju potrebu da unaprjeđujemo bilateralne i multilateralne mehanizme saradnje, prevenirajući krize i afirmišući mir. U tom smislu, diplomatija predstavlja osnovni alat uz pomoć kojeg možemo ovaj svijet učiniti boljim mjestom za život svakog čovjeka, nezavisno kojoj naciji ili vjeri pripada - podsjetio je Jakov Milatović, Predsjednik Crne Gore, koji je upriličio u Vladinom domu na Cetinju svečanu večeru u čast predstavnika diplomatskog kora i naglasio;
- Crna Gora ima jasno utvrđenu vanjsku politiku, a jedan od njenih osnovnih stubova predstavlja i njegovanje najboljih mogućih odnosa sa drugim državama. Prvih šest mjeseci obavljanja predsjedničke funkcije uvjerilo me u važnost i potrebu da, razmjenjujući stavove i mišljenja, dodatno doprinosimo međusobnom povjerenju i razumijevanju. 
 
0
Novinar i publicista Šeki Radončić, autor filma „Zavjera“, u "Aritmiji" Gradske RTV Podgorica
"Državni udar" je bio - trebao da svjedoči Vučić!
- Većina javnosti sada misli da je državni udar izmišljen, da se tu ništa nije dogodilo, da je to montirano. Velika je sreća što sam film „Zavjera“, pa je to, nažalost, jedini dokument iz tog vremena. Bitno mi je da je to postavljeno na jedno mjesto, gdje, po meni, pokušaj državnog udara ke bio. Tužilaštvo je napravilo velike greške. Milivoje Katnić napravio je veliku frešku, iako je dokazao da je državni udar, pokušaj terorizma bio. Paogriješio je što na suđenje nije pozvao Aleksandra Vučića, kao svjedoka. Vučić je organizovao press konferenciju, prenosio je cijeli svijet, na kojoj kaže da nije htio da dozvoli da se ubije predsjednik susjedne države- Đukanović - ponovio je, gostujući u sinoćnjoj "Aritmiji" Gradske RTV Podgorica, novinar i publicista Šeki Radončić, autor filma „Zavjera“, sada jedinog dokumenta o pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora. 
 
0
U Skupštini Crne Gore, povosom Dana volonter godišnje
Nagrađeni Marković i - klub OŠ "Bratstvo i jedinstvo"!
- Volonterizam je u Crnoj Gori oduvijek bio prisutan i mislim da nepostoji niko ko makar jednom nije čuo neku priču svog pretka o tome kako se cijela zajednica okupila kako bi pomogla nekom drugom članu te zajednice - napomenuo je Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore, uručujući, povodom Dana volonter godišnje nagrade najboljim volonterima povodom njihovog dana koji se obilježava sjutra. U pojedinačnoj kategoriji dobio je volonter Filip Marković sa Cetinja, dok je grupna nagrada pripala Volonterskom klubu Osnovne škole „Bratstvo – Jedinstvo“ iz Rožaja Filipu Markoviću i Volonterskom klubu OŠ "Bratstvo i jedinstvo" priznanja.
Mandićevo obraćanje prenosimo integralno: 
 
0
Odbor za praćenje popisa
Dogovorili pozive - Upravi za statistiku!
- Dogovor da se za svaku sjednicu uputi poziv predstavnicima Uprave za statistiku, kako bi prezentovali dostupne podatke i informacije - postignut je na prvoj sjednici Odbora za praćenje popisa.
Takođe, odlučeno je da se uputi poziv Vladi Crne Gore i Upravi za statistiku da se dostave podaci o stvaranju neophodnih preduslova za rad članova popisnih komisija, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova. 
 
0
Bivša poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković pozvao je sve građanke i građane Crne Gore da se slobodno izjasne na popis
Crnogorka, govorim crnogorskim - pravoslavna vjernica CPC!
- Pozivam sve građanke i građane Crne Gore da se slobodno izjasne na Popisu. Ko smo, što smo i đe pripadamo. Ja sam Crnogorka, govorim crnogorskim jezikom, pravoslavka i vjernica CPC - sa društvene mreže X apelovala je na građane da se slobodno izjasne na popisu bivša poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
0
Institut za javno zdravlje Crne Gore
Crnu Goru uhvatio - "veliki kašalj"!
       - Institutu za javno zdravlje Crne Gore tokom novembra prijavljeno su 22 slučaja obolijevanja od pertusisa, bolesti koja je poznata i pod nazivom ”veliki kašalj“. Do sada je veliki kašalj registrovan kod troje lica uzrasta ispod godinu dana, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 1-5 godina, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 6-10 godina, kod 15 lica u uzrasnoj grupi 11-15 godina, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 16-20 godina i kod jednog lica starijeg od 60. 
 
0
Poslije saobraćajne nesreće u blizini Krivog mosta u Podgorici
Stradali otac i sin - ostala sumnja!
          U blizini Krivog mosta, u Moraču je sletio automobil, potvrđeno je Anteni M iz OKC Uprave policije.
    Prema informacijama iz policije to se dogodilo oko 13,20.
Ronilački tim je iz rijeke izvukao tijela oca A.Đ. i sina K.Đ., potvrđeno je Anteni M iz OKC-a.
Otac je imao 37, a dječak šest godina, kazala je tužiteljka Snežana Šišević, nakon što je završila uviđaj.
Šišević je novinarima kazala da je dosadašnji tok istrage pokazao da najvjerovatnije nije riječ o saobraćajnoj nesreći. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15|