0
Predsjednik Crne Gore uprilièio sveèanu veèeru u èast predsta vnika diplomatskog kora u Vladinom domu na Cetinju
Crna Gora posveæena - njegovanju najboljih odnosa!

- Godinu na izmaku obilježili su brojni geopolitièki izazovi sa kojima se suoèava savremeni svijet, koji dodatno pojaèavaju potrebu da unaprjeðujemo bilateralne i multilateralne mehanizme saradnje, prevenirajuæi krize i afirmišuæi mir. U tom smislu, diplomatija predstavlja osnovni alat uz pomoæ kojeg možemo ovaj svijet uèiniti boljim mjestom za život svakog èovjeka, nezavisno kojoj naciji ili vjeri pripada - podsjetio je Jakov Milatoviæ, Predsjednik Crne Gore, koji je uprilièio u Vladinom domu na Cetinju sveèanu veèeru u èast predstavnika diplomatskog kora i naglasio;
- Crna Gora ima jasno utvrðenu vanjsku politiku, a jedan od njenih osnovnih stubova predstavlja i njegovanje najboljih moguæih odnosa sa drugim državama. Prvih šest mjeseci obavljanja predsjednièke funkcije uvjerilo me u važnost i potrebu da, razmjenjujuæi stavove i mišljenja, dodatno doprinosimo meðusobnom povjerenju i razumijevanju.

- Posebnu simboliku ovom dogaðaju daje i to Å¡to se održava u naÅ¡oj   Prijestonici, gdje je stvarana crnogorska državnost i, prije vijek i po, zaèeta crnogorska diplomatija. Posebno sam sreæan Å¡to æe dio veèeraÅ¡njeg programa biti i tradicionalni folklor, koji æe vam oèi i duÅ¡u ispuniti ljepotom crnogorske noÅ¡nje, igre i pjesme, donoseæi do vaÅ¡ih srca duh naroda kojem pripadamo - poruèio je Milatoviæ.




Posjeta : 95