Brze Cinjenice - Društvo

1
Slika dana
Štrajkuju nastavnici - u 160 škola!
 
 
1
Sindikat prosvete
OD ponedjeljka - nastavnici štrajkuju!
          - Tražimo samo ono što smo dogovorili, a to je 10 odsto uvećanje zarada po granskom kolektivnom ugovoru - naglasio je predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović i najavio da prosvjetni radnici počinju štrajk od ponedjeljka.
   Božović je dodao da novca u Budžetu ima i da im nije drago što sa njima nijesu danas ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i finansija Novica Vuković  
 
1
Predsjednik Crne Gore uputio telegram saučešća povodom tragedije u Baru
Opomena za stvaranje - boljih uslova za život!
      - Duboko sam potrešen zbog jučerašnje tragedije u Baru u kojoj su izgubljena četiri života. Ovakvi tragični događaji opominju nas da svi moramo dati dodatan doprinos u stvaranju kvalitetnijih i sigurnijih uslova za život najugroženijih kategorija našeg društva.
- Crna Gora tuguje i naše misli su sa porodicama nastradalih - naveo je u telegramu saučešća Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore u Briselu se sastao sa komesarkom EU za finansijske usluge, finansijsku stabilnost i jedinstveno tržište kapitala
Pristupanje SEPA - korak ka tržištu EU!
       Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić u Briselu se sastao sa Mejrid Mekginis, komesarkom EU za finansijske usluge, finansijsku stabilnost i jedinstveno tržište kapitala.
Mekginis je tokom razgovora posebno podržala Crnu Goru u namjeri da pristupi Jedinstvenom području plaćanja u eurima (SEPA), koje obuhvata 36 evropskih zemalja. Na taj način dosta benefita imali bi građani, ali i privreda. Mekginis je dala uvjerenje da će direktorat na čijem se čelu nalazi (DG FISMA), pomoći u cijelom procesu. Ponudila je i ekspertsku podršku, kako bi se što prije pripremio nacrt aplikacije Crne Gore za članstvo u SEPA. To bi moglo da približi Crnu Goru jedinstvenom evropskom tržištu, koje bi za našu zemlju bilo od ključne važnosti, kao katalizator razvoja ekonomije.  
 
1
Glavni i odgovorni urednik "Antene M" Darko Šuković poručio
Neću registrovati crkveno glasilo - da bih postao bijeli međed!
- Neće obući crnu mantiju i registrovati Antenu M kao crkveno glasilo, da bi, kako je rekao, postao bijeli međed pred crnogorskim pravosuđem - saopštio je Darko Šuković, glavni urednik "Antene M", povodom odluke Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da formira predmet po prijavi prosrpskog glasila "Borbe" koja je pitala ODT da li će biti pokrenut postupak protiv Antene M, Darka Šukovića i Miljana Vešovića zbog navodnog govora mržnje u teksta koji je objavljen na portalu Antena M pod naslovom "Kako je počeo građanski rat u Crnoj Gori". 
 
1
Odbor za bezbjednost i odbranu, povodom teksta u "Vijestima"
Za odavanje podataka - krivična protiv NN!
Većinom glasova Odbora za bezbjednost i odbranu podržao je Prijedlog za podnošenje krivične prijave protiv NN lica zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo odavanje tajnih podataka sa zatvorenog djela prethodne sjednice Odbora za bezbjednost u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti, u zgradi Skupštine Crne Gore, a povodom teksta objavljenog u Dnevnom listu „Vijesti”, od 11. februara Poslanici „pozelenjeli" zbog Milovićevih "susreta sa mafijašima”. 
 
1
Odbor za bezbjednost i odbranu
General-major Rajko Pešić - predstavnik u NATO!
             Odbor za bezbjednost i odbranu, nakon sprovedene rasprave, podržao je aktivnosti koje je general-major Rajko Pešić predstavio kao prioritetne za svoj predstojeći angažman u svojstvu vojnog predstavnika Crne Gore pri NATO i EU, a u cilju daljeg afirmisanja Vojske Crne Gore, odbrambene politike i vojne diplomatije. 
 
1
Slika dana
Svjetski Dan radija!
 
 
1
Rekli su - reditelj i scenarista Ivan Marinović
Mnogi crnogorski rituali - izgubili smisao!
    - Moramo se pitati gdje su ti rituali? Gdje su izgubili smisao i svrhu, puno mizoginije se tu ukorijeni kroz rituale, gdje žensko stvore pristaje na to iz poštovanja, a zapravo ih stavljaju u podređen položaj - ukazao je u "Drugačijoj radio vezi" radija "Antena M" autor novog filma "Živi i zdravi" crnogorski reditelj i scenarista Ivan Marinović.  
 
1
Zatvorenici traže od državnog vrha
Ili Zakon o amnestiji - ili stupaju u štrajk!
    - Budući da se od dana podnošenja ovih pisanih inicijativa niko od predstavnika nadležnih državnih organa na bilo koji način nije oglasio povodom traženog Zakona o amnestiji, a što se odnosi i na političare koji su zatvorenicima davali ovakva predizborna obećanja tokom njihovih posjeta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore, od kojih se neki od njih upravo nalaze na ovim najvažnijim državnim pozicijama, a koje se tiču ovog pitanja, zatvorenici traže da se oni u najkraćem mogućem roku izjasne i da se odrede prema ovim pisanim inicijativama. Te da jasno i javno saopšte svoj stav koji se odnosi na izglasavanje Zakona o amnestiji u najširem ili drugom obimu, jer će zatvorenici u suprotnom, budući da o tome kod njih postoji najviši stepen saglasnosti, biti prinuđeni da primijene drastičnije mjere kao što je to stupanje u štrajk - naveo je na kraju saopštenja advokat Damir Lekić, koji je nedavno u ime zatvorenika pisao državnom vrhu da su zatvorenici, ako se oni u najkraćem mogućem roku ne odrede o Zakonu o amnestiji, spremni da stupe u štrajk.  
 
1
Uprava policije Crne Gore upozorava građane
ClickBait reklame šire - laži i viruse!
- Posljednjih mjeseci primijećen je porast ClickBait reklama koje šire lažne vijesti i dezinformacije. Ove reklame često koriste senzacionalističke naslove i privlačne slike kako bi zainteresovale korisnike da kliknu na njih, često vodeći ih na web stranice sa neprovjerenim ili potpuno lažnim sadržajem - upozorava građane Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Rekli su - ministar pravde Andrej Milović
Dritanizacija politike!
- U Spajićevoj prozivci da je sjednica odbora ličila na školsku svlačionicu treba da se pronađu svi oni koji su me vrijeđali, koji su mi upadali u riječ i manipulisali informacijama. Na Odboru je bila jedna kafanska atmosfera od većine učesnika - kazao je ministar pravde Andrej Milović.
Dodao je da je sve nastavljeno raznim medijskim naslovima o tome šta se nakon sjednice dešavalo u takozvanoj “gluvoj sobi”.
- Isti naslov su imali i Informer i Vijesti, da se neko zelenio ili crvenio. Ništa novo. Dritanizacija crnogorskih medija i politike je na sceni i naslanja se na informerizaciju. Ranije su se isti ljudi iz Vijesti žalili na Bebu Popovića, sada više nema razlike među njima - dodao je Milović. 
 
1
Uz čestitke za ostvareno, predsjednik Vlade Crne Gore poručio vaterpolistima
"Ajkule", bodrićemo vas - i u Parizu!
          - Francuzi jedva čekaju Olimpijske igre i to sam osjetio nedavno u Parizu. OI nestrpljivo čekamo i mi, da uživamo i u vještinama naših vaterpolista. Pobjedom protiv Rumunije naši momci su ostvarili veliki uspjeh i peti plasman na OI. "Ajkule", bodrićemo vas i u Parizu- uz čestitke za plasman u četvrtfinale - uz čestitke za ostvareno, poručio je vaterpolo reprezentaciji poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Soajič. 
 
1
Predsjednik Crne Gore čestitao vaterpolo reprezentaciji plasman u četvrtfinale SP i na OI
"Ajkulama" poželio - srećan nastavak!
          - Čestitam našim vaterpolistima prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i plasman na OI u Parizu, napisao je na mreži Iks Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.  
 
1
Dan evropskog broja 112
Građani Crne Gore pozvali - trista hiljada puta!
Jedinstveni evropski broj za pozive u hitnim situacijama 112 u prethodnoj godini građani Crne Gore pozvali su skoro 300 hiljada puta. Zahvaljujući tom pozivu, samo u 54 akcije spašeno je 73 turista.  
 
1
"Press konferencija" o sto dana rada Vlade Crne Gore Milojka Spajića
Narcisoidni premijer izveo - monodramu!
    - Očekujem da svi još bolje i više radimo u službi države i njenih interesa. Mnogo je izazova pred nama. Zato pozivam da ostanete dosljednji u ispunjavanju ciljeva. Vlada je uspjela da pokrene procese evropske integracije, ekonomije, infrastrukture…Obećavam da 44. Vlada neće iznevjeriti i da ćemo ispuniti sve ono što smo obećali - zaključio je predsjednik Vlade Crne Gore narcisoidni monolog na press konferenciji o sto dana rada vlade.
Premijer je u uvodnom dijelu naveo razne samohvale, skoro bez konkretnih podataka, bez odgovora na pitanja novinara.
- Podnijeću ostavku ako prosječna plata ne bude 1.000 eura - obećao je Spajić. a u istom stilu odgovarali su i ministri. 
 
0
Danas od 17 do 19 u TC "Big fashion", povodom sto dana rada Vlade Crne Gore
Druženje građana - sa vojskom i policijom!
       - Građani će imati priliku da se kroz razgovor i druženje sa pripadnicima vojske i policije upoznaju sa radom institucija sistema bezbjednosti i dobiju više informacija o školovanju, usavršavanju i mogućnostima zapošljavanja u MUP-u i Ministarstvu odbrane - popodnevno druženje sa vojskom i policije, povodom 100 dana rada u TC "Big fashion", danas od 17 do 19 najavljuje Služba za od nose sa javnošću Vlade Crne Gore. 
 
0
Sastanak ministra pravde Crne Gore Andreja Milovića i državnog tužioca za borbu protiv mafije i terorizma, Đovanija Melila u Rimu
Počinju zajedničku - borbu protiv mafije!
       - Crna Gora i Italija počinju snažnu saradnju u borbi protiv mafije - zaključili su na današnjem sastanku u Rimu ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, i državni tužilac za borbu protiv mafije i terorizma, Đovani Melilo.  
 
0
Policija lišila slobode M.K. (55)
Našli mu u kolima - 330 kg rezanog duvana!
Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su juče, postupajući po operativnim informacijama, u Lješkopoljskoj ulici u Podgorici zaustavili vozilo kojim je upravljao M.K. (55). On se nakon zaustavljanja pješke dao u bjekstvo, ali je ubrzo sustignut od strane policijskih službenika i kontrolisan.
U vozilu je policija pronašla 661 pakovanje sa sadržajem rezanog duvana ukupne težine oko 330,5 kilograma. 
 
0
Crnogorski premijer Milojko Spajić o posjeti Parizu
Dogovorena saradnja - na četiri stuba!
       - Dokument bi bio postavljen na četiri stuba, a to su: odbrana, zdravstvo, infrastruktura i ekologija. Prvo ćemo raditi na odbrani, a već u martu će se sastati ministri zdravlja, oko projekata u toj oblasti. Sarađivaćemo i u infrastrukturnim projektima, što je jako bitno za razvoj autoputeva i željezničke infrastrukture u narednih šest godina, sve ovo će ubrzano pojačati saradnju između dvije zemlje - objasnio je Milojko Spajić, predsjednik Vlade Crne Gore, saradnju koju je dogovorio sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom prilikom posjete Parizu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|