Brze Cinjenice - Društvo

0
Autorski tekst premijera Zdravka Krivokapića
U interesu građana - "DF" da se pridruži!
         - I ovoga puta pozivam najvećeg konstituenta parlamentarne većine da se, u interesu svih naših građana, pridruži našim zajedničkim partnerima, i da na vrijeme izglasaju budžet koji ćemo uskoro uputiti u proceduru, kao i više od deset zakonskih rješenja koja su neminovna za realizaciju projekta „Evropa sad“, kako bi svi građani, već 1. februara naredne godine, dobili značajno uvećane plate, što će biti samo početak zajedničkog posla Vlade i parlamentarne većine u borbi za evropsku, prosperitetnu i razvijenu Crnu Goru - zaključuje autorski pekst premijer Zdravko Krivokapić.  
 
0
Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori
Reizabran Rifat Fejzić!
- Fejzić je tajnim glasanjem dobio 45 glasova od 47 prisutnih članova izbornog tijela koje čine članovi Sabora, Mešihata i Islamskog vijeća Islamske zajednice u Crnoj Gori - saopštio je Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori odluku kojom je danas Rifat Fejzić reizabran za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori.
Njega je na tu poziciju izabralo posebno izborno tijelo na sjednici koja je održana u zgradi Mešihata u Staroj Varoši u Podgorici. 
 
0
Prijavljen oporavak kod 497 pacijenata
Troje preminulo - 552 novopozitivna!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2 769 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 552 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Herceg Novi (1), Budva (1), Kotor (1). Među preminulima najmlađi je imao 68, a najstariji 87 godina.
Prijavljen je oporavak kod 497 pacijenata.  
 
0
Reagovanje Kabineta Predsjednika Crne Gore na Prijedlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi)
Previđaju poznato - (pri)pravnicima!
- Kad već nije obezbijedio funkcionalnost parlamenta, mogao je makar ovaj vansistemski upad u izborni sistem (Predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi) obaviti prije 14. septembra, tačnije prije Odluke Predsjednika o raspisivanju izbora u Skupštini opštine Mojkovac, Skupštini opštine Petnjica i Skupštini Prijestonice Cetinje. Ovako sada imamo zakonitu Odluku Predsjednika koja je duže od mjesec dana sastavni dio pravnog poretka Crne Gore, koju predsjednik Parlamenta i vladajuća koalicija pokušavaju da ignorišu. Uz to, oni pokušavaju da nametnu Predsjedniku Crne Gore nepoštovanje vlastitih odluka donijetih u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore. Sve previđajući dvije okolnosti poznate čak i pravnicima – pripravnicima - ukazano je u reagovanju Kabineta Predsjednika Crne Gore na Prijedlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi).
Reagovanje prenosimo integralno: 
 
0
Poruka predsjednika Crne Gore povodom Delegacije Evropske jevrejske asocijacije u Aušvicu
Ponosimo se - bogatstvom različitosti!
    - U Crnoj Gori se ponosimo time što smo država u kojoj nikad nije bilo antisemitizma. Ponosimo se bogatstvom različitosti koje su znak našeg prepoznavanja. Antifašizam i slobodarstvo su istorijska vertikala moderne crnogorske državnosti, koju s ponosom baštine današnje generacije. Između ostalog, to je i neraskidiva spona koja trajno povezuje crnogorski i jevrejski narod - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u poruci povodom Delegacije Evropske jevrejske asocijacije u Aušvicu i održavanja Seminara u Krakovu 8-9 novembra 2021.
Poruku predsjednika Crne Gore prenosimo integralno: 
 
0
Još pet smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom
Novopozitivnih 626 - 474 oporavljenih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 191 uzorak na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 626 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Podgorica (2), Cetinje (1), Budva (1), Bar (1). Među preminulima najmlađi je imao 59, a najstariji 88 godina.
Prijavljen je oporavak kod 474 pacijenta.  
 
0
Iz intervjua predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Gradskoj TV
Velikosrpski nacionalisti polomili zube!
          - U ovih godinu dana velikosrpski nacionalisti su polomili zube u Crnoj Gori i tek će ih polomiti! - Iz intervjua predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Gradskoj TV. 
 
0
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u emisiji “Hej Sloveni” Gradske RTV Podgorica
Vlast bi da mijenja - državni kurs!
- Danas, godinu dana poslije, u situaciji smo da sudimo o kvallitetu adptacije Vade i danas je dominantan sud javnosti da ova vlada nije na onom nivou nacionane odgovornosti koji bi se podrayumijevao u dravi kakva je Crna Gora, koja je na strate[kom putu usvajanja evropskih vrijednosti, ;lanica NATO i yemlja koja prednja;i na putu evropskih integracija. Umjesto toga, ve´inskoj javnosti u Crnoj Gori čini se da ta nova državna politika tokom ove godine, uprkos potpisanom trojnom sporazumu tri čanice koalicije, suštinski je pokušavala da revidira strateški državno politički kurs, da Crnu Goru od građanske prevede u srpsku državu, da je od sekularne prevede u teokratsku državu, a da je samim tim učini nepodobnom za evropske integracije. Jasno je da EU neće primiti niti državu koja počiva na nacionalizmu, niti državu koja počiva na teokratskom upravljanju - ukazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u emisiji “Hej Sloveni” Gradske RTV Podgorica. 
 
0
Članice Kolegijuma Ženskog kluba i poslanik mr Boris Mugoša uputili apel poslanicima
Žene osnažiti - da će ih zaštititi!
- Žrtve se teško odvaže da prijave nasilje, dok je broj zloupotreba, lažnih prijava, zanemarljiv - članice Kolegijuma Ženskog kluba i poslanik mr Boris Mugoša uputili su apel poslanicima da treba voditi računa o načinu obraćanja žrtvama, jer javno izgovorena riječ obavezuje, kako bi se imala u vidu osjetljivost teme i kako to doživljavaju žrtve nasilja i njihove porodice. Žrtve se teško odvaže da prijave nasilje, dok je broj zloupotreba, lažnih prijava, zanemarljiv.
Predstavnici naroda naglasili su da se bore protiv svakog oblika nasilja, kako u parlamentu, tako i van njega i dužni su da u tome ohrabruju djevojčice, djevojke i žene, i da ne gube povjerenje u institucije sistema. Takođe, saglasni su da se žene moraju osnažiti i da će ih država zaštititi. 
 
0
Rekli su - dr Nebojša Kavarić o pandemiji korona virusa
Šta čekamo...ako išta čekamo?
Zar ćemo dozvoliti da nas pandemija ovako kosi?

Bez otpora?

Bez zaštite?

Ovako nesolidarni?

Sebični?

Ovako nepametni?

- zapitao je danas na FB stranici dr Nebojša Kavarić: 
 
0
Prijavljen oporavak kod 531 pacijenata
Preminulo 15 - 738 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 134 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 738 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno petnaest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Podgorica (6), Bijelo Polje(3), Nikšić (2), ) i Kolašin (1), Danilovgrad (1), Kotor(1), Pljevlja(1). Među preminulima najmlađi je imao 25, a najstariji 90 godina.
Prijavljen je oporavak kod 531 pacijenata.
 
 
0
Broj građana pozitivnih na COVID u posljednje dvije sedmice u porastu je za 30 odsto u odnosu na 14 dana ranije
Ako korona ne oslabi - ni Deda Mraz bez potvrde!
- Nakon posljednje sjednice Savjeta za borbu protiv korona virusa, Vlada Crne Gore odlučila je da za sada propisane ep iodemiooške mjere ostaju na snazi, uz pojačan inspekcijski nadzor. Ukoliko se epidemiološka situacija nee poboljša, Vlada Crne Gore razmotriće da se od 1. decembra uvede obavezno posledovanje nacionallne digitalne covid potvrde za kompletnu javnu upravu - zdravstvo, prosvjetu, policiju i vojsku. Ako se to desi, nacionalna digitalna covid potvrda biće nužna i za ulazall u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostora i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, preduzetnika i u objekte od hiljadu kvadrata u kkojima se obavlja trgovina na malo neprehrambenom robom. Prisutnost svadbama će se ograničiti, uz nacionalnu covid potvrdu, na četiri kvadrata po osobi. Novogodišnji dočeci neće moći da se organizuju ni unutar ugostiteljskih objekata ni vani bez posjedovanja nacionalne digitalne covid potvrde - ukazao je dr Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koji je na današnjoj press konferenciji ukazao da je broj građana pozitivnih na COVID u posljednje dvije sedmice u porastu je za 30 odsto u odnosu na 14 dana ranije.  
 
0
Predsjednik Crne Gore primio predstavnike tri glavne grupacije unutar Evropskog parlamenta
Promjene za - neophodne reforme!
-Nnajvažnije je da je Crna Gora uspjela da ostane na evropskom putu, i uvjerenje da će očekivane promjene u budućnosti stvoriti uslove da se vlada nesmetanom jačinom fokusira na ono što su neophodne reforme i ispuni ono što je neophodno za usvajanje evropskih vrijednosti. Crna Gora se ne bavi rokovima, već pažnju usmjerava na kvalitet, i na nama je da obavimo svoj posao i isporučimo rezultat evropskim partnerima, a od njih očekujemo pomoć i podršku u eliminisanju destrukcija kojima su region i Crna Gora izloženi, poručio je Predsjednik. Destrukcija se vrlo razigrala i danas u regionu govorimo o stabilnosti, umjesto o integraciji – to je slika koju vidimo iz Crne Gore i zabrinutost koju dijelimo sa našim partnerima, kako bismo zajedno učinili više da sačuvamo Zapadni Balkan kao zonu evropskih vrijednosti - u razgovoru sa predstavnici tri glavne grupacije unutar Evropskog parlamenta predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osvrnuo se na proteklu godinu demokratskog razvoja Crne Gore.  
 
0
Oporavak kod 369 pacijenata
Šestoro preminulo - inficiranih 727!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom srijede završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 108 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 727 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom srijede IJZCG prijavljeno je šest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Nikšić (2), Podgorica (2), Pljevlja (1) i Šavnik (1). Među preminulima najmlađi je imao 56, a najstariji 94 godine.
Prijavljen je oporavak kod 369 pacijenata.  
 
0
Šest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2
Podleglo i dijete - od 15 godina!
    Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2 875 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 622 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Nikšić (3), Podgorica (1), Pljevlja (1) i Kolašin (3). Među preminulima najmlađi je imao 15, a najstariji 90 godina.
Prijavljen je oporavak kod 440 pacijenata.  
 
0
Rekli su - istoričar Novak Adžić o izjavi predsjednika Vlade Crne Gore u Beogradu
Ovo je više - od političke patologije!
       - Da šef Vlade kaže u zvaničnoj posjeti šefu druge susjedne države da je većinska nacija u državi čiji je premijer izmišljena i da je nacija države domaćina takođe izmišljena!
Ovo je više od političke patologije - ocjenjuje istoričar Novak Adžić izjavu predsjednika Vlade Crne Gore profesora Zdravka Krivokapića u Beogradu. 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore sastao se u Beogradu sa predsjednikom Republike Srbije
Dali impuls - intezivnijoj saradnji!
          - Posjeta premijera Crne Gore Srbiji predstavlja pozitivan impuls za intenziviranje saradnje dvije zemlje, ali i jasan signal međunarodnoj zajednici da u regionu postoji kapacitet za prevazilaženje eventualnih otvorenih pitanja dijalogom i u zajedničkom interesu, poruka je prvog susreta dvojice zvaničnika - saopšteno je iz kabineta Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji na poziv premijerke Srbije Ane Brnabić boravi u dvodnevnoj posjeti Beogradu, u sklopu koje se danas sastao sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. 
 
0
Premijer Zdravko Krivokapić sastao se sa aambasaddorima SAD, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Italije u Republici Srbiji
Planirane investicije - od pola milijarde!
- Vlada planira investicije od blizu pola milijarde eura, sa akcentom na regionalne puteve, obrazovnu i zdravstvenu infrastrukturu (škole, vrtiće i bolnice), te ulaganje u obnovljive izvore energije - predočio je predssjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ambasadorima SAD, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Italije u Republici Srbiji, uključujući i 32 nerezidentna ambasadora u Crnoj Gori, sa kojima se sastao u Crnogorskoj kući u Beogradu.
On se naročito osvrnuo na tri reformska programa koja će Vlada započeti tokom 2022. godine, i to: ekonomski „Evropa sad!”, administrativno-pravni „Evropa ovdje!” i investicioni „Crna Gora odmah!” 
 
0
Predsjednik Crne Gore na skupu svjetskih lidera u Glazgovu
Stop za sječu šuma - do 2030.!
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zajedno sa više od 100 lidera pridružio se danas u Glazgovu Deklaraciji o šumama i korišćenju zemljišta kojom se reafirmiše posvećenost zaustavljanju gubitka šuma i degradacije zemljišta do 2030. uz istovremeno postizanje održivog razvoja i promovisanje inkluzivne ruralne transformacije.
Na poziv predsjednika SAD Džozefa Bajdena i predsjednice EK Ursule Fon der Lajen, Đukanović je učestvovao i na skupu kojim je zvanično pokrenuta inicijativa EU i SAD „Globalni program obavezivanja na smanjivanje emisije metana.
 
 
0
Pandemija COVID 19 ne jenjava
Preminulo šestoro - 622 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 057 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 622 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sledećih opština: Podgorica (4), Pljevlja (1) i Nikšić (1). Među preminulima najmlađi je imao 64, a najstariji 83 godine.
Prijavljen je oporavak kod 517 pacijenata.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|