Brze Cinjenice - Društvo

0
U saradnji sa renomiranim i prepoznatljivim medicinskim brendom "Romatem" otvoren Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju
Savremene terapije - za uspješno izlječenje!
          - Posebno nas raduje da u Crnu Goru dolazi specijalizovana i renomirana kuća koja na najsavremeniji način tretira pitanja rehabilitacije i najrazličitijih terapija u oblasti neurologije i ortopedije.
Učestalost neuroloških oboljenja i trauma u vezi s njima, za koje znamo da zahtijevaju težak i mukotrpan oporavak i kod kojih su vrijeme primjene i dostupnost najdjelotvornije terapije jedan od ključnih faktora za uspješno izlječenje, dodatno opravdavaju vrijednost ulaganja kojem večeras svjedočimo.
Nesumnjivo, Podgorica dobija još jedan moderan medicinski centar. Zahvaljujući "Romatemu" imaćemo savremene i učinkovite metode terapije, koje vode ka bržem i cjelovitijem oporavku - istakao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sinoć, na svečanom otvaranju Centra za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju u saradnji sa renomiranim i prepoznatljivim medicinskim brendom "Romatem".  
 
0
Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade odlučio
Trinaestojulska - Tomaševićevoj, Gačeviću i Nikolaidisu!
Trinaestojulska nagrada za 2022. biće dodijeljena mr Jeleni Tomašević, vizuelnoj umjetnici, za i umjetničke radove: Perfect Day; Life Interest i Joy of life; prof. mr Senadu Gačeviću, kompozitoru, za stvaralaštvo u 2021. godini (Muzika u staroj crnogorskoj periodici; Bassonegro – kompozicije za kontrabas i ansamble kontrabasa; Ilahije i kaside – obrade i aranžmani za soliste, hor i orkestar) i Andreju Nikolaidisu, književniku, za knjigu "Hronika propasti" - odlučio jd danas Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade. 
 
0
Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković upozorava
Za ugovor sa SPC - poicija u pripravnosti!
         - Rukovodstvo Uprave policije naredilo je svim organizacionim jedinicama pripravnost i da pripreme intervencijsku opremu za četvrtak i petak.Pozivamo sve građane da uzmu učešća na protestu ispred sjedišta Vlade, kao i da se u drugim sredinama osmisle mirne građanske akcije - upozorio je na Tviteru građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković.
Po njegovim riječima, Uprava policije naredila je svim službenicima da budu u pripravnosti i da pripreme opremu za intervencije uoči četvrtka i petka. Za četvrtak od 20 ispred Vlade najavljen je protestni skup građana koji se protive aktuelnoj verziji ugovora sa SPC. 
 
0
Okrugli sto „Antiteze, transformacije i dostignuća u svijetu koji se mijenja“
Izvan EU - Zapadni Balkan primamjiva meta!
- Ruska agresija i rušenje međunarodnog poretka pokazuju važnost stabilnosti i evropske budućnosti regiona Zapadnog Balkana - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović tokom učešća na 26. godišnjem vladinom okruglom stolu „Antiteze, transformacije i dostignuća u svijetu koji se mijenja“ u organizaciji medijske grupacije „Economist“. 
 
0
Odgovori predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na novinarska pitanja
"Crvena linija" su - državni ineresi!
- Ono što je za nas crvena linija to je da ova i svaka vlada mora slijediti državne interese Crne Gore. To je evropski put i ekonomski razvoj. Ako neko napušta taj put i ako daje prioritet drugim pitanjima, to onda nije više ta agenda i to onda nas ne obavezuje. Nadam se da do toga neće doći - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je danas odgovarao na pitanja novinara, a najčešća su bila o potpisivanju ugovora sa SPC. 
 
0
Infekcija SARS-CoV-2 raste izz dana u dan
Otkrivena još - 433 novopozitivna!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1 444 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 433 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 216 pacijenta.  
 
0
Ministar javne uprave odgovorio gdje je nastala "sporna" fotografija
Uz crnogorsku zastavu - albansku istakao u Tuzima!
- Kao nacionalni Albanac koristio sam u opštini Tuzi pravo da ističem i albansku zastavu pored crnogorske, jer je to u skladu sa propisima naše Države. Moja fotografija ne potiče iz Ministarstva javne uprave, jer to ne bi bilo u skladu sa propisima naše Države. Žalim što je medijski i javni prostor Crne Gore i dalje poligon za neprovjerene informacije, senzacionalizam i spekulacije razne vrste. Nastavljam svoj rad u interesu svih građana Crne Gore i u partnerstvu sa našim evropskim i evroatlantskim saveznicima. - odgovorio je na Twitteru ministar javne uprave Marash Dukaj povodom nezapamćene medijske pažnje i raznovrsnih neosnovanih napada. 
 
0
Centar za građansko obrazovanje pozvao nadležne da utvrde gdje je nastala fotografija ministra javne uprave
Ako je u Vladi - druga zastava suvišna!
- Ministar, iako dolazi iz partije nacionalne manjine, mora znati da kao član Vlade Crne Gore, a posebno kad istupa kao ministar, ima obavezu da zastupa interese države Crne Gore i svih njenih građana bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost - saopštio je Centar za građansko obrazovanje, koji poziva nadležne da utvrde da li je fotografija ministra javne uprave, Maraša Dukaja na kojoj je u pozadini pored crnogorske, istaknuta i zastava Albanije, napravljena u objektu Vlade, i da postupe u skladu sa zakonom.
Iz CGO dodaju da Zakon o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola propisuje zabranu isticanja simbola druge države, između ostalog, u objektima Vlade. 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore odgovorio Mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve
Vlada i CPC da potpišu - Temeljni ugovor!
          - Poštujući Ustav i zakone države Crne Gore, uvažavajući pravo svih građana na slobodu izražavanja vjere, želimo istaći da je stav Vlade Crne Gore prema svim vjerskim zajednicama identičan, da baštinimo podjednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i vjerske zajednice.
U tom smislu, radujem se našem susretu u terminu koji dogovore dva kabineta - odgovorio je jutros predsjednik Vlade Crne Gore dr Ditan Abazić Mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve Mihailu na obraćanje u kome je izražena spremnost za potpisivanje Ugovora o uredjenju medjusobnih odnosa sa Vladom Crne Gore. 
 
0
Ispred Vlade Crne Gore održan protest građana zbog najavljenog potpisivanja ugovora sa SPC
"Zlatna ribica" ispunjava želje - Vučića i Perića!
       - Ovo što imamo u formi Temeljnog ugovora je spisak želja ove ustanove za čije je ispunjenje je zadužena zlatna ribica Vučića i Porfirija Perića koja je danas premijer Crne Gore. Ovakav ugovor predstavlja opasnost za trajni nestanak Crne Gore. Poručujemo Abazoviću da ne damo ono što su gradili i krvlju branili naši preci. Ne pristajemo na okupaciju i krađu naše imovine. Budu li insistirali na ovom naumu jednom će morati odgovarati za to - ukazala je građanska aktivistkinja Svetlana Pajović na protestu ispred Vlade Crne Gore koji večeras grupa građana organizovala pod motom Zbog naše prošlosti, zbog naše sadašnjosti, zbog naše budućnosti! i sa jasnom porukom Dolje Vlada, dolje izdajnici! 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore na radnom doručku sa ambasadorima EU
Iz EU stižu - pozitivni signali!
         - Ovako pozitivni signali iz Brisela i iz svih država članica EU nijesu viđeni u posljedje 22 godine. Samim tim, Crna Gora može biti kolateralni pobjednik aktuelnih prilika - zaključila je ambasadorka Republike Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova ukazujući da se današnji radni doručak predsjednika Vlade Crne Gore održava u susret sjednici Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, koji će se ovog mjeseca održati u Podgorici i to prvi put van granica EU. 
 
0
IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Oporavljenih 100 - novopozitivnih 187!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 685 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 187 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 100 pacijenata.  
 
0
Predsjednik Crne Gore odlikovao kapetane regente Republike San Marino
Minau i Rondeliju - Orden Crnogorske velike zvijezde !
       - Nakon obnove nezavisnosti veoma puno smo radili na razvoju međudržavne saradnje, tome su naravno doprinijeli brojni kapetani regenti koji su predvodili San Marino u prethodnom periodu i koji su bili akteri razvoja međudržavne saradnje.
Danas mi je veliko zadovoljstvo da predajem ovo priznanje vama, odam poštovanje prema San Marinu, prema svim kapetanima regentima koji su doprinijeli ovoj saradnji i prema vama lično - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručujući kapetanima regentima Republike San Marino Oskaru Minau i Paolu Rondeliju priznanja Orden Crnogorske velike zvijezde koji država Crna Gora dodjeljuje za naročite zasluge u očuvanju i unaprijeđenju prijateljstva i međudržavne saradnje u između naše i drugih država. 
 
0
Večeras novii protest zbog radne verzije ugovora koji Vlada Crne Gore namjerava da sklopi sa SPC
Nema pristajanja na - revizionizam i otimačinu!
- Zbog naše prošlosti, zbog naše sadašnjosti, zbog naše budućnosti! Dolje Vlada, dolje izdajnici - moto je i poruka protesta koji večeras od grupa građana organizuje ispred Vlade Crne Gore. Povod je nedavno objavljena radna verzija ugovora koji Vlada Crne Gore namjerava da sklopi sa SPC.
- Ne pristajemo na revizionizam i otimanje istorije!
Ne pristajemo na odustajanje od evropskog puta i evropske budućnosti Crne Gore - napominje građanski aktivista Aleksandar Zeković. 
 
0
Predsjednik Crne Gore čestitao zlato Mariji Vuković i bronzu Danijelu Furtuli
Crna Gora ponosna - na svoje sportiste!
- Čestitke Mariji Vuković za osvojenu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru. Naša vrhunska sportistkinja koja u kontinuitetu postiže sjajne rezultate i visoko uzdiže ugled zemlje.
Čestitke i Danijelu Furtuli za osvojenu bronzu. I on nas je navikao na dobre vijesti. Crna Gora ponosna na svoje sportiste - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. 
 
0
Infekcija SARS-CoV-2 i dalje uzlaznom putanjom
Novopozitivnih još 260!
< Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 980 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 260 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 166 pacijenata.  
 
0
Infekcija SARS-CoV-2 opet uzima maha
Registrovan - 271 novi slučaj!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 958 uzorka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 271 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 182 pacijenta.  
 
0
Rekli su - direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević
Abazović slijedi - Vučićeve prioritete!
- Ako pogledamo analitičnije moj utisak je da Abazović slijedi značajne Vučićeve prioritete u Crnoj Gori. On snažno afirmiše Otvoreni Balkan, ima protekcionistički stav prema SPC i čuva pozicije DF u izvršnoj vlasti - zaključila je u razgovoru za "Antenu M" direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević. 
 
0
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom
Novopozitivnih još 250!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 951 uzorak na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 250 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 180 pacijenata. 
 
3
Rekli su - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanoviić o radnoj verziji Ugovora sa SPC
Bez tenzija - svako nek odradi svoje!
- To svakako nije najvžnije pitanje za Crnu Goru i za njenu budućnost. Za Crnu Goru i za njenu budućnost najvažnije je da deblokira pregovarački proces, da ide ka Evropi i da posvećenoradi na svom ekonomskoom, demokratskom i institucionallnom razvoju. Sticajem okolnoti to je postall važno pitanje na domaćoj pollitičkoj sceni. Moramo odgovoriti toj važnosti, što znači dozvoliti svima da se uključe u razgovor na tu temu, a onda svako da obavi svoj dio posla. Vlada mora da brine o interesima Crne Gore, crkva da vodi računa o svojim interesima. Čini mi se često u tim nastupima dda se zaboravlja šta je čiji ugao gledanja, šta je čija dgvrnst. Optimista sam i ubijeđen sam da je Crna Gra tokom protekle dvije godine pokazala da ima jasan demokratsk9i kapacitet i za mnogo teže izazove od ovog. Samo treba spustiti tenzije, ne treba medijski prenaglašavati važnost tog pitanja, treba ostaviti onima koji su za to pozvani da napišu ugovor od dvadesetak članova i da se to konačno skine sa dnevnog reda - ukazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanoviić, odgovarajjući na pitanje novinara o radnoj verziji Ugovora sa SPC. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|