Brze Cinjenice - Društvo

0
Građani na Cetinju napravili barikade
Dalje neces moci!!!
- Dalje neces moci!!!
Mirno spavaj nano, sve je zakljucano! - poručuju Cetinjani uoči najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.  
 
0
Premijer sve građane na poštovanje Ustava, zakona, javnog reda i mira, države Crne Gore
Poseban poziv - Đukanoviću!
      - Pozivam predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ako već ne želi svojom voljom, onda u skladu sa svojom Ustavnom obavezom zaštite poretka, da javno i jasno doprinese miru - naglasio je premijer Zdravko Krivokapić, koji je danas na Twitteru pozvao sve građane na poštovanje Ustava, zakona, javnog reda i mira, države Crne Gore 
 
0
Slika dana - na Cetinju
Pružena ruka!
 
 
0
Apel gradonačelnika Prijestonice Cetinje Dragana Kašćelana
Budimo dostojni - države i predaka!
    - "Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja. Pozivam još jednom - Budimo mudri i dostojanstveni – dostojni države Crne Gore i nasljeđa naših predaka. Pokoljenja djela sude, što je čije daju svijema! - apeluje gradonačelnik Prijestonice Cetinje Dragan Kašćelan na sve koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas - da mir i ljudski životi nemaju cijenu.
Apel prvog čovjeka grada-heroja: 
 
0
Reki su - rukometni as Mladen Rakčević
Branimo Crnu Goru - skupom mira!
               - U neđelju ne branimo Crnu Goru oružjem, prostaklukom, pjanim skupovima. Branimo je skupom MIRA! Ako vjerujemo u građansku Crnu Goru, moramo poslati poruku koja će biti jasna i glasna. Ali koja neće nikoga uvrijediti. Ne nasijedajte na provokacije i ne pravimo provokacije - apelovao je preko Twittera rukometni as sa Cetinja Mladen Rakčević. 
 
0
Povodom događanja na Cetinju, Dragan Hajduković uputio otvoreno pismo predsjedniku Vlade Crne Gore
Dođite i - prekinite okupaciju!
- Tražim od Vas da istog sekunda krenete za Cetinje i tokom popodneva prekinete okupaciju i moguću crnogorsku tragediju. Nemojte gospodine Premijeru dozvoliti da se Bog u koga vjerujete stidi od Vas - napisao je Dragan Hajduković u otvorenom pismu predsjedniku Vlade Crne Gore profesoru Zdravku Krivokapiću.
Hajdukovićevo pismo prenosimo integralno: 
 
0
Obraćanje predsjednika Vlade Crne Gore
Država garantuje - bezbjednost i sigurnost!
             - Sve crnogorske građane pozivam da ne nasijedaju na provokacije. Država će svima garantovati ličnu bezbjednost i sigurnost, a ja kao predsjednik Vlade Crne Gore obećavam da Crnu Goru više niko ne može zaustaviti na putu reformi i blagostanja kako bi naša zemlja pokazala svima punu zrelost društva koje napreduje ka Evropskoj uniji i postala punopravna i uzorna članica Evropske unije - zakjučio je predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravko Krivokapić današnje obraćanje građanima.
Obraćanje premijera prenosimo integralno: 
 
0
Prijavljen oporavak kod 624 pacijenta
Premiinulo 15 - 547 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 812 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 547 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno 15 smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom, iz sljedećih opština: Podgorica (4), Berane (3), Ulcinj (2), Plav (2), Kotor (1), Gusinje (1), Tuzi (1) i Rožaje (1). Među preminulima najmlađi je imao 39 a najstariji 84.
Prijavljen je oporavak kod 624 pacijenta.  
 
0
Vijeće za nacionalnu bezbjednost apeluje da svi doprinesu smirivanju tenzija i očuvanju mira
Očuvati poredak - prava i slobode!
             - Vijeće za nacionalnu bezbjednost izražava zabrinutost zbog stanja bezbjednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda - saopšteno je sa današnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.  
 
0
Rekli su - rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori Piter Lundberg
Primjerima doprinijeti - smirivanju tenzija!
          - Pozivamo sve, a posebno one na položajima autoriteta i uticaja da svojim promjerom daju direktan doprinos smirivanju tenzija i izgradnji povjerenja - apeuje Piter Lundberg, rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori koje su zabrinute zbog rastućih tenzija i retorike podjela uoči ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog SPC u nedjelju na Cetinju. 
 
0
Predsjednik Vade Crne Gore odgovorio Predsjedništvu DPS i lideru te partije
Za incidente odgovorni - izazivači!
- Vada Crne Gore će učiniti sve i čini sve, u skladu sa svojim nadležnostima, da do incidenata povodom ustoličenja Mitropolita Joanikija ne doše i da sve protekne u miru.
Ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori, odnosno izazivači protesta - odgovorio je predsjednik Vlade Crne Gore profesor Zdravko Krivokapić Predsjedništvu DPS i lideru te partije. 
 
0
Pozdravna riječ predsjednika Crne Gore povodom 10 godina od osnivanja Jevrejske zajednice u Crnoj Gori
Neprekidno povezani - antifašizmom i slobodarstvom!
- Mi u Crnoj Gori se ponosimo time što smo država u kojoj nikad nije bilo antisemitizma. Ponosimo se bogatstvom različitosti koje su znak našeg prepoznavanja. Crnogorski narod nikada nije uzmakao pred neprijateljima, niti je dozvolio, niti će dozvoliti gaženje ljudskog i svog državnog dostojanstva. Antifašizam i slobodarstvo su istorijska vertikala moderne crnogorske državnosti, koju s ponosom baštine današnje generacije. Između ostalog, to je i neprekinuta spona koja trajno povezuje crnogorski i jevrejski narod - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u pozdravnoj riječi povodom 10 godina od osnivanja Jevrejske zajednice u Crnoj Gori 
 
0
Predsjednik Crne Gore primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Australije
Iskušenja će proći - mirno!
- Crna Gora će ostati stabilna na putu ostvarivanja svojih strateških ciljeva, uz uvjerenje da će i kroz aktuelna iskušenja proći mirno, što je u najboljem interesu Crne Gore i njene dogledne evropske budućnosti - poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ambasadorki Australije Rut Stjuart, koju je danas primio u oproštajnu posjetu. 
 
0
Od SARS-CoV2 infekcije preminuo pacijjent iz Plava
Novoinficiranih 577 - oporavljenih 530!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 3 908 uzorak na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 577 novopozitivnih[1] slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom iz opštine Plav starosti 56 godina.
Prijavljen je oporavak kod 530 pacijenta.  
 
0
Predsjednik Crne Gore primio šeficu Delegacije EU u Crnoj Gori
Prijeko potrebno - očuvanje mira!
       - Prijeko je potrebno očuvanje mira i stabilnosti zemlje, kako bi se sačuvali uslovi za budući široki međupartijski dijalog u Crnoj Gori, bez kojeg Crna Gora neće biti u stanju da dostigne vrijednosti koje pretpostavlja članstvo u EU - naglasili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i šefica Delegacije EU u Crnoj Gori ambasadorku Oana Kristina Popa.
Oni su razgovarali o kompleksnoj situaciji u Crnoj Gori u kontekstu najavljenog ustoličenja mitropolita mitropolije crnogorsko-primorske SPC, i potencijalnih posljedica po mir i stabilnost zemlje i njenu evropsku perspektivu i pozvali sve relevantne subjekte na dijalog i razumijevanje osjetljivosti društvenog konteksta.
 
 
0
Oporavak kod 531 pacijenta
Osmoro preminulo - 571 novopozitivni!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 4 162 uzorak na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 571 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 i to 540 među građanima Crne Gore i 31 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG prijavljeno je osam smrtnih ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom, iz sljedećih opština: Podgorica (4), Bijelo Polje (1) i Budva (1), Nikšić (1), Rožaje (1). Među preminulima najmlađi je imao 47 a najstariji 88 godina.
Prijavljen je oporavak kod 531 pacijenta.  
 
0
Slika dana
Nema garancija!
 
 
0
Ministarka zdravlja čestitala polazak u školu svim đacima u Crnoj Gori
Prvi "zadatak" - da nose maske!
- Najvažnije je da nam se kući vraćaju radosni i zdravi. Najbolji način je da, dok su u školi, pravilno nose maske iako sam i sama, kao roditelj, svjesna da to neradno čine - ukazala je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i čestitala polazak u školu svim đacima u Crnoj Gori. 
 
3
Predsjednik Crne Gore čestitao 1. septembar - Dan opštine Tuzi
Poštovanje za - doprinos skladu!
- Ovo je prilika da još jednom izrazimo poštovanje prema doprinosu koji Tuzi i Malesija u kontinuitetu pružaju razvoju multietničke demokratije u Crnoj Gori, očuvanju međunacionalnog sklada i njegovanju različitosti koje su oduvijek bile najveća snaga naše zemlje - napomenuo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kooji je povodom 1. septembra – Dana opštine Tuzi čestitku uputio predsjedniku Opštine Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju, odbornicima i svim građanima. 
 
3
Autorski tekst predsjednika Vade Crne Gore kojim objašnjava zašto neće ići na intronizaciju mitropolita Joanikija
Ne želim i neću - da se igram sa mirom!
- Ne želim i neću da se igram ni sa mirom u Crnoj Gori, ni sa zvaničnom odlukom Mitropolije da na ustoličenju bude prisutno samo sveštenstvo i predstavnici crkvenih opština. Ne želim i neću da neodgovorno potpaljujem i dolivam ne bih li bio zbog toga popularniji. Ne želim i neću da politički profitiram jer na to nemam državničko pravo - napomenuo je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u autorskom tekstu "Cetinjski manastir niko nikada nije i neće uspjeti da zaprlja", kojim objašnjava zašto neće ići na intronizaciju mitropolita Joanikija. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|