1
Politikološkinja Nikoleta Đukanović u emisiji “Pressing” Gradske TV
Razvoj pravosuđa diktira - politika!

       - Crna Gora nije stekla uslove da se izgradi kao država u kojoj pojedinci neće kreirati institucije, nego će se upravljati u odnosu na njih, kazala je politikološkinja Nikoleta Đukanović.
Ona je, u emisiji “Pressing” Gradske TV, ocijenila da je politika ta koja diktira pravce razvoja pravosuđa i dodala da smo kao država daleko od izgradnje nezavisnih institucija.

Komentarišući jučerašnju sjednicu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Đukanović kaže da je očigledan kontinuitet neprimjerenih rasprava u Skupštini, budući da poslanici ne omogućavaju slobodno funkcionisanje pravosuđa.
- Izbor VDT je pod pritiskom i biraju se lica koja su politički podobnija, a ne u odnosu na konkretnu osobu - ocijenila je Đukanović, navodeći da jučerašnja sjednica dokazuje da političari u Crnoj Gori onemogućavaju izgradnju nezavisnih intelektualaca, a da ne govorimo o sudijama i nosiocima ključnih tužilačkih i pravosudnih institucija.
- Mislim da to narušava sliku Crne Gore koja treba da se demokratizuje i izgradi nezavisni pravosudni sistem koji neće biti produžena ruka partija ili institucija - istakla je Đukanović.
- Potrebno je, dodaje, izgraditi svijest o tome da je zakon jednak za sve, a ne da su pojedinci koji imaju moć i uticaj na pravosuđe iznad zakona.




Posjeta : 20