2
Predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorica Jelena Borovinić Bojović u jutarnjem programu TV Crne Gore
(Ne)dolazak odbornika - (ne)odgovornost prema građanima!

       - Dolazak na sjednicu je pitanje odgovornosti odbornika i svako odlaganje direktno ide na štetu građana Podgorice, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Opštine Podgorica u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" na Televiziji Crne Gore. Poručila je i da nikome u parlamentarnoj većini ne pada na pamet da dogovore pravi sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i time ugrožava vlast u glavnom gradu.

Skupštine trebaju da se održavaju redovno i da se odluke redovno izglasavaju kako bi se obezbijedila funkcionalnost ne samo Skupštine, već i grada u cjelini", kazala je Borovinić Bojović, ne želeći da komentariše prekompozicije u Pokretu "Evropa sad".
Istakla je da postoji legitimno pravo da dođe do nesuglasica, ali smatra da treba da se rješavaju isključivo dijalogom van i u Skupštini.
- Da li će danas biti kvoruma, ne mogu sa sigurnošću da kažem, ali organizovaću kolegijum, odnosno sastanak sa šefovima partija. Poštujem demokratski milje i svaka moja odluka biće dogovorena na kolegijumu - rekla je gošća TVCG.
Na pitanje da li može doći do kršenja sporazuama u glavnom gradu, predsjednica SO Podgorica je istakla da to toga može doći jedino ako neko odluči da sa DPS-om ruši vlast.
- Ostavljam prostor da obje strane imaju svoju percepciju. Jedino što je važno i u interesu građana je redovno održavanje sjednica SO", dodala je ona i istakla da su na dnevnom redu današnje sjednice, između ostalog, i odluka koje se odnosi na Proljećni pazar, imenovanja u preduzećima, određivanje lokacije za izgradnju gradskih stanova, sajmišta, odluka o finansiranju sportskih klubova...
Još jednom je naglasila da bi bilo ko bi suprotno djelovao od izbornih obećanja, bio prepoznat kao neko ko doprinosi krizi.



rtcg

Posjeta : 32