1
Šefica delegacije EU u Crnoj Gori odgovorila "Anteni M" na pitanja o susretu sa predsjednikom Skupštie Crne Gore
Za kršenje zakona - neka postupe nadležni!

– Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa imala je radni sastanak sa predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem, nakon susreta koji je imala sa Odborom za evropske integracije.
Kabinet predsjednika Skupštine, kao domaćin sastanka, je bio u cjelosti odgovoran za protokol sastanka. Očekujemo da nadležni državni organi postupe u odnosu na svako moguće kršenje zakona, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom - odgovori su koje je od šefice Delegacije EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope jutros dobila "Antena M".

Slika iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore sa sastanka Andrije Mandića i ambasadorke Oane Kristine Pope, na kojoj se vidi da je pored zastave Crne Gore i EU istaknuta i trobojka istovjetna zvaničnom obolježju Republike Srpske izavala je juče brojne i snažne reakcije. Iz Kabineta ambasadorke Pope, na pitanja Antene M, odgovorili su da je posrijedi bio radni sastanak i da “Kabinet predsjednika Skupštine, kao domaćina sastanka, u cjelosti je bio odgovoran za protokol sastanka”.
Antena M juče se obratila šefici Delegacije EU u Crnoj Gori sljedećim pitanjima:
Vaša Ekselencijo,
Prilikom jučerašnjeg susreta sa predsjednikom Skupštine CG Andrijom Mandićem, uz zastave Crne Gore i EU bila je istaknuta “trobojka”, zastava istovjetnog izgleda kao zastava Republike Srpske. Ljubazno Vas molimo da odgovorite na naša sljedeća pitanja:
1. Da li je izbor i raspored zastava koje su bile istaknute tokom Vašeg sastanka sa g. Mandićem prethodno dogovoren?
2. Da li je uobičajeno da se taj dio protokola dogovara uoči sastanka?
3. Da li ste uopšte imali informaciju da će predsjednik Skupštine CG istaći srpsku zastavu, koju ne prepoznaje kao državno obilježje Crne Gore ni Ustav ni Zakon o državnom simbolima?




Posjeta : 19