1
Uhapšen službenik MUP sa Cetinja
Terete ga za - nezakonito izdavanje oružnih listova!

- Policija je uhapsila službenika MUP zaduženog za poslove izdavanja oružnih listova u Filijali za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju M.P. (51), dok je krivična prijava u redovnom postupku podnijeta protiv bivše načelnice Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju O.K (63). Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, saopšeno je iz Uprave policije. Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Marko Pejaković. Prijava je podnijeta protiv Olivere Krivokapic.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su u nastavku nacionalne akcije „Browing“, u ranim jutrarnjim časovima izvršili pretrese na više lokacija na Cetinju i drugim gradovima Crne Gore kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 13 komada vatrenog oružja i municije. Od toga osam komada dugocijevnog vatrenog oružja, četiri komada kratkocijevnog vatrenog oružja, jedna cijev i 804 komada municije.
- Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, policija je lišila slobode službenika zaduženog za poslove izdavanja oružnih listova u Filijali za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju M.P. (51), dok je krivična prijava u redovnom postupku podnijeta protiv bivše načelnice Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju O.K (63), zbog istog krivičnog djela - saopšteno je iz policije. .
Sumnja se da su O.K i M.P, od 2019. do 2022. protivpravnim iskoriščavanjem službenog položaja, a postupajući suprotno odradbama člana 13 Zakona o oružju, izdali odobrenja za nabavku oružja za tri osobe V.V., B.V. i E.M., od kojih je oružje oduzeto, kao i drugim licima, čime su im omogućili nabavku 28 komada vatrenog oružja, suprotno zakonskim propisima, gdje je za sada utvrdjeno da su u 17 odvojenih predmeta i slučajeva, postupali nezakonito.
Istraga se vodi u odnosu na desetine predmeta u kojima su postupala osumnjičena.
- Jutrošnja akcija službenika Sektora za borbu protiv kriminala predstavlja beskompromisnu posvećenost procesuiranju svih službenika koji su svojim aktivnostima kompromitovali sistem bezbjednosti, kao i transparentnost u radu koja će biti ključna smjernica za obnovu povjerenja u institucije sistema - saopšteno je iz policije.



rtcg

Posjeta : 19