Brze Cinjenice - (O)Pozicija

3
Osnovana Crnogorska evropska partija
Naša svetinja je - naša drzava!
       - Naša svetinja je naša drzava koja treba da bude zemlja pune vladavine prava, država ustrojena na principima uspostave pravednog društva, u kojoj će pravosuđe biti stvarno nezavisno, država ravnopravnih građana, nacija i vjera, država bez diskriminacije i asimilacije drugih identiteta. Mi smo partija koja okuplja rodoljube Crne Gore svih nacija i vjera odane njenom Ustavu, i koji će se boriti za njen sveukupni prosperitet. Za nas je država Crna Gora domovina, a ne imovina - zaključuju iz Crnogorske evropske partije, ukazujući da je odluka p osnivanju "prije svega naša moralna, državotvorno-nacionalna, građanska i emancipatorska obaveza. To je misija koju moramo izvršiti u današnjim delikatnim i turbulentnim odnosima u našem društvu," 
 
3
Medija centar DPS Crne Gore
Anti NATO "Demokrate" - velikosrpske sluge!
- Glasanje u Pljevljima, pokazalo je ko su i šta su Demokrate. Svaki njihov pokušaj da relativizuju svoje sluganstvo velikosrpskoj nacionalističkoj ideologiji, nakon ovog glasanja, teško će proći - zaključuje Medija centar DPS.
Glasanjem da se dan oslobođenja Pljevalja od fašističke okupacije, ne slavi više kao Dan opštine, i da građani ove multietničke i multivjerske sredine treba da obilježavaju pravoslavni praznik Sv. Petku, kao Dan Pljevalja, Bečićeve Demokrate su pokazale svoje pravo lice. 
 
2
V.d. predsjednika DPS sastao se ministrom finansija u tehnićkom mandatu
Aktuelni ambijent nije adekvatan - za popis!
    - Aktuelni ambijent nije adekvatan za održavanje popisa te istakao jasno očekivanje Demokratske partije socijalista da popis bude odložen za period u kom će se stvoriti pune pretpostavke za održavanje i kontrolu procesa popisa - ukazao je v.o. predsjednika DPS Danijel Živković u razgovoru sa ministrom finansija u tehnićkom mandatu Aleksandrom Damjanovićem.
Damjanović istakao je da prihvata prigovor kako Vlada može Uredbom odgoditi popis ali da to neće biti njegov prijedlog. 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore apeluje
Sveštenstvo SPC da - ne narušava sekularnost!
- Pozivamo sve odbornike da se drže zakona i Ustava, i da imaju u vidu da su Pljevlja opština u kojoj žive ljudi različitih etničkih i vjerskih opredjeljenja. Takođe pozivamo sveštenstvo SPC, da ne narušava sekularnost Crne Gore svojim miješanjem u poslove koji nijesu u njegovoj nadležnosti - apeluje Demokratska partija socijalista Crne Gore. 
 
2
GI "21. maj" konstatuje da je Crna Gora u rasulu
Vučić od Spajića - pravi novog Dritana!
         - Zapad očigledno želi vladu bez beogradskih piona i moskovskih doušnika ali Vučiću takva vlada ne treba. Zato će srpski nacionalistički autokrata učiniti sve da Spajić bude novi Dritan ili da se zajedno sa svojom novokomponovanom strankom pakuje za Singapur. U međuvremenu, zdravstvo će i dalje propadati, kultura će se provincijalizovati, obrazovni sistem će se degenerisati, javne finansije će kliziti prema bankrotu a pravni poredak će sve više ličiti na tunel do sudskog depoa. Sve je tako očigledno. Crna Gora je ruinirana pod okriljem Đukanovićevog režima, da bi bila devastirana pod vlašću tzv. avgustovske većine oslonjene na Vučićev kriminalni intervencionizam i srpske popove koji su kobajagi "branili svetinje". Crna Gora je sada zatucano i spaljeno društvo i baš zato će se iz pepela i dići. I ne po prvi put i ne bez radikalnih rezova. Ipak, nema povratka na staro a novo je već mrtvo iako se "avgustovcima" tako ne čini", zaključeno je u saopštenju GI "21. maj", koja konstatuje Crna Gora je u rasulu. 
 
2
Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore, o Izvještaj o napretku Crne Gore za 2022.
Zbog tri vlade - crvenimo se tri godine!
      - Izvještaj o napretku Crne Gore za 2022. godinu, kojeg je danas usvojio Komitet za spoljne poslove Evropskog parlamenta, upozorava da naša država i dalje stagnira na evropskom putu, što je ubjedljiva potvrda da je Crna Gora tokom prethodne tri godine imala vlade zbog kojih se samo crveni u Briselu - ocijenio je član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić. 
 
2
Član Izvršnog odbora DPS Aleksandar Pavićević o sukobu ministra unutrašnjih poslova sa sindikalcima policije
Adžićevo nasrtanje odslikava - bahatost vlasti!
       - Ne čudi nas što se osoba poput Adžića ponaša kao neki besprizorni kriminalac koji zaštićen obezbjeđenjem nasrće na građane, jer je sve u njegovom mandatu ukazivalo da će ga otvorenim primitivizmom i silom, i završiti - ukazao je član Izvršnog odbora DPS Aleksandar Pavićević komentarišući Snimak Filipa Adžića koji se u pratnji svojih tjelohranitelja zalijeće na građane, u ovom slučaju članove sindikalne organizacije, najbolje oslikava osionost i bahatost odlazećih vlastodržaca. 
 
1
Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore
Predložili mjere da - građani prebrode zimu!
    - Motiv za prijedlog paketa mjera pomoći građanima, koje su predstavnici Demokratske partije socijalista iznijeli na jučerašnjoj pres konferenciji jeste enorman rast cijena - kazao je danas Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore.
On je izrazio nadu da će predložene mjere uvažiti ministar ekonomije. 
 
1
Medija centar DPS
Opšte rasulo krunisano - tunelom!
- Opšte rasulo koje vlada u bezbjednosnom sistemu Crne Gore, izazvano pogubnim neznanjem i nezaustavljivim revanšizmom, koji je inspirisan bolesnim političkim ambicijama davno smijenjenih Dritana Abazovića i Filipa Adžića, krunisano je neprimijećenim, ali i ničim ometanim, iskopavanjem tunela i obijanjem depoa Višeg suda u Podgoric - konstatuje Medija centar DPS. 
 
1
Šef Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada o incidentu u Vodovodu 29. avgusta
Zamućenom vodom - ugrozili građane!
- Jasno je da neko tog dana svojim amaterizmom ugrozio zdravlje građana. Ovakav incident nije u istoriji Crne Gore zapamćen. Pitamo menadžment Vodovoda zašto nisu obavijestili javnost o ovom incidentu. Jasno je da su pokušali da ga prikriju. Pozivamo Oliveru Injac da razrijesi Ratka Vujovića, v.d. Direktora preduzeća i pokrene proceduru za razrješenje Danila Šaranovića, zamjenika gradonačelnice, koji vrši monitoring rada ovog preduzeća - ukazao je na press konferenciji šef Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada o incidentu u Vodovodu 29. avgusta - kada nije došlo do hlorisanja vode i time su bili ugroženi građani Danilovgrada, Veljeg Brda i dobrog dijela Podgorice - i poručio da će podnijeti prijavu protiv NN lica zbog nesavjesnog rada u službi. 
 
1
Pokret "Evropa sad" poručio GP URA da neće sudjelovati u njihovoj namjeri da relativizuju ozbiljnu kompromitaciju države
Abazović i Adžić odgovorni - za pobjedu mafije!
- Probijanjem tunela od stana do depoa Višeg suda mafija je izvela udar na državu i sistem pravosuđa, a ne na Abazovića i Adžića.
S druge strane, Abazović i Adžić su ti nosioci funkcija za vrijeme čijeg mandata je značajno oslabljena snaga institucija i oslabljen njen kapacitet da iskoristi šansu za razbijanje kriminalnih klanova koju je Crnoj Gori prije svega dao Europol. U tom smislu, oni su funkcionalno odgovorni za ovu pobjedu mafije nad državom, a njihova ostavka predstavljala bi moralni čin koji bi organima pravosuđa omogućio da se osjete da svoj posao ipak rade u službi države i građana, a ne ličnog marketinga bilo kog pojedinca - ističe Pokret "Evropa sad" i po ručuje GP URA da nećemo sudjelovati u njihovoj namjeri da relativizuju ozbiljnu kompromitaciju države i njenih instuticija, niti u namjeri da legitimno pozivanje na odgovornost pretvore u partijsko prepucavanje. 
 
1
DPS o podršci odlazećeg premijera Rijadu za organizaciju Sajma EXPO 2030.
Abazovićev potpis za - diplomatski skandal!
            - Abazovićev potpis na ovom diplomatskom skandalu, dodatno urušava već poljuljani kredibilitet Crne Gore u međunarodnim odnosima. Ignorišući istorijske i prijateljske veze Crne Gore i Italije, koje su dovoljan razlog da Crna Gora ostane pri ranijoj odluci, Abazović je srušio temeljni princip crnogorske spoljne politike koji je poštovan od obnove nezavisnosti, a u skladu sa kojim susjedi, članice Evropske unije i NATO imaju apsolutni prioritet u opredjeljivanju podrške za kandidature u međunarodnim forumima - saopštila je DPS povodom podrške odlazećeg premijera Rijadu za organizaciju Sajma EXPO 2030.  
 
0
GI "21 maj" o neformalnim pregovoria PES i dijela stranaka
Potvrđuju iskvarenost - crnogorske političke klase!
- Svaka vijest o pregovorima koja procuri u javnost samo je dokaz više o profilima političara koje niko ne bi poželio u ličnom okruženju. Ko hoće da vidi treba da mu je jasno da se radi o strankama i tzv.liderima koji su dio prvorazrednog društvenog problema.
Partije koje svaki dan licitiraju sa nezaustavljivim brojem besmislenih ministarstava i iz čije svake riječi izbija skorojevićka želja za vlašću i novcem savršeno se uklapaju u sve prisutnije osjećanje beznadežnosti - saopštila je GI "21 maj" o neformalnim pregovoria koji se trenutno vode između PES i dijela stranaka samo potvrđuju iskvarenost crnogorske političke klase. 
 
0
Amina Cikotić, portparolka SDP, reagovala na izjavu člana Predsjedništva PES da SDP i URA spremaju “šavnički scenario” za Cetinje
Potražite Do Kvona i - pripremajte odbranu!
- Laganjem Čarapić misli da napreduje u partiji.
Možda je u pravu jer kad vidi svog predsjednika zaključi da se laganje isplati.
Vi kojima je Marko Kovačević partner ni ime Cetinja ne biste smjeli da pomenete.
Kripto valute i milioni su vaša specijalnost. Imate pametnijeg posla -potražite Do Kvona i pripremajte odbranu za tužioca - reagovala je Amina Cikotić, portparolka SDP, na izjavu člana Predsjedništva PES, Vasilija Čarapića da SDP i URA spremaju “šavnički scenario” za Cetinje. 
 
0
Poslaniica DPS Aleksandra Vuković Kuč stidi se što živi u gradu đe je predśednik Marko Kovačević
Ako prođe nekažnjeno - nema države!
- Ako ova bruka prođe nekažnjeno, nema države, nema institucija! Građani i građanke Crne Gore taoci su bahatosti i šovinizma vlastodržaca i potpunog rasula političkog i pravnoga poretka. Danas sam doživjela stid što živim u gradu đe je predśednik Marko Kovačević.
Ovo nije pitanje pojedinaca i partija. Ovo se tiče svih nas!
Danas, kad prijatelji u Americi slave Dan nezavisnosti, a mi Dan borca, doživjeli smo sramotu koja šokira - napisala je na Tviteru poslaniica DPS Aleksandra Vuković Kuč. 
 
0
Direktorica SDCG Irme Nišić
EK potvrdila - imamo nezrelu i neodgovornu vlast!
- Ono što smo govorili prije 2 dana. Stigla je potvrda i iz EK, da imamo nezrelu i neodgovornu vlast koja nas bruka - navodi se u reagovanju direktorice SDCG Irme Nišić, na informaciju iz EK da je Crna Gora dostavila "nedovoljno zrele" projekte.
Ne mogu ni da zamislim na šta su ličili projektni zadaci iz kuhinje post tehničkog premijera i sveznajućih ministara, vjerovatno misleći da rade pismeni na temu "Kako spriječiti trajno Crnu Goru da uđe u EU - ističe Nišić. 
 
0
Miloš Nikolić, portparol DPS, apeluje na Tužilaštvo
Abazović da odgovara - za prekrajanje transkripta!
    - Nakon što su isplivali dokazi da je Dritan Abazović, na osnovu falsifikovanog i prepravljenog transkripta pokušao da kreira aferu za svoje političke potrebe, pozivamo tužilaštvo da reaguje, i na vrijeme zaustavi ovu veoma opasnu manipulaciju materijalom prikupljenim preko Sky aplikacije - apeluje portparol DPS Miloš Nikolić. 
 
0
Rekli su - portparol SD i šef kluba odbornika SD Nikšić Nikole Zirojević koleginici iz SO Nikšić
Ozbiljan logički problem!
    - Hajde da se sa književnog vratimo na logičko. Ako napišem književno djelo i posvetim ga sultanu od Bruneja, to nije književno djelo brunejske književnosti, koleginice, nego je to djelo crnogorske književnosti. Zato što sam ja to što sam, tako da vi imate ozbiljan logički problem – odgovorio je portparola SD i šef kluba odbornika SD Nikšić Nikole Zirojevića koleginici iz SO Nikšić na konstataciju da je “Gorski vijenac” djelo srpske književnosti zbog “Posvete prahu oca Srbije”. 
 
0
DPS reagovala na najnovije optužbe na njen i račun njenog dugogogodišnjeg predsjednika
Škaljarska koalicija ,,Licemjerno se broji” - kreira lažnu aferu Sky!
   - Ma koliko, uz asistenciju svojih mentora iz Vijesti, izmišljate gluposti i pokušavate da kriminalizujete našu partiju i njenog dugogodišnjeg predsjednika, da vas podsjetimo da je Rade Milošević, protiv koga se vodi proces zbog šverca cigareta Urin a ne naš funkcioner, a da se protiv predsjednika PES-a i gradonačelnice Olivere Injac pred SDT vodi nekoliko postupaka za čitavu lepezu krivičnih djela: od afere sa prevarantom i kriminalcem Do Kvonom preko one koja se tiče zaduživanja naše države do zloupotrebe službenog položaja - podsjeća DPS konstatujući:
- Nakon što su se ponovo poklopili interesi škaljarske koalicije Vijesti, kripto partija URE, PES-a i Demokrata, koji jedni druge progone kada ratuju za fotelje, ali zato skladno i sinhronizovano nastupaju kada podmeću budalaštine Demokratskoj partiji socijalista, krenulo se u fabrikovanje nove afere Sky. 
 
3
Opštinski Odbor Bošnjačke stranke Pljevlja povodom postavljanja direktorice biblioteke “Stevan Samardžić"
Neće osobe - koje siju mržnju!
- Pljevlja su bila i ostala antifašistički i multietnički grad, gdje se s ponosom govorilo o viševjekovnom zajedničkom suživotu pripadnika različitih religija. Većinska Pljevlja neće dozvoliti da lokalna vlast, kroz imenovanje na čelna mjesta lokalnih savjeta i ustanova, osoba koje šire međuvjersku mržnju, pogorša međuljudske odnose u gradu - saopšteno je iz Opštinskog Odbora Bošnjačke stranke Pljevlja povodom postavljanja direktorice biblioteke “Stevan Samardžić”.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|