Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Demokratska partija socijalista izražava žaljenje zbog prijetnji novinarima
Ostrašćeni pojedinci slijede - vlast!
          Demokratska partija socijalista izražava duboko žaljenje zbog činjenice da su novinari Dragan Bursać i Darko Šuković, kao i radio "Antena M", suočeni sa prijetnjama kojima se, valjda, želi uticati na njihovo dalje djelovanje u kritičkom sagledavanju alarmantne društveno-političke klime koju je kreirala aktuelna vlast u Crnoj Gori. 
 
2
"Socijalemokrate Crne Gore" o atacima "Demokrata" na urednicu "Teeleskopije" Tamaru Nikčević
Nezabilježeno i nedopustivo - targetiranje novinarke!
         - Do sada je nezabilježeno da je jedna partija vlasti, partija čiji je predsjednik ujedno i predsjednik Parlamenta Crne Gore, na ovako nedopustiv način maltretira i targetira nekog novinara. Da stvar bude još gora, otišli su korak dalje, podnoseći tužbu protiv gospođe Nikčević - konstatuju Socijalemokrate i ukazuju da je video zapis koji su "Demokrate" objavile pribavljen nezakonito.
- Tajnim snimanjem nečijeg privatnog razgovora, što svakako podliježe odgovornosti i uvjereni smo da će novinarka Nikčević pravdu u ovom slučaju potražiti pred zakonom. 
 
2
Rekli su - poslanica DPS Aleksandra Vuković na današnjoj press konferenciji
Zaokret udesno - nasilna promjena nacionalne strukture!
- Na djelu je razgraddnja antifašističkog i građanskog bića crnogorske prosvjeta, promjena identiteta., zaokret udesno koji će nas uvesti u nasilnu promjenu nacionalne strukture u resoru prosvjete. Predviđena sječa direktora i njihovih pomoćnika, najavljuju odmazu kakva nije zapamćena ni u jednom ddemokratskom sistemu - ukazala je poslanica DPS Aleksandra Vuković na današnjoj press konferenciji. 
 
2
Savjet mladih DPS Crne Gore savjetuje Čedomiru Antiću da se mane Crne Gore
Dokazuje se - mržnjom prema drugima!
    - Čedomiru Antiću, preporučujemo da se mane Crne Gore i pretenzije da se bavi njenom državnošću. Neka izabere neku drugu temu na kojoj će dokazivati svoje velikosrpstvo. Uostalom, preplitanje identiteta, u slučaju istoričara Antića srpskog i hrvatskog, za svakog čovjeka je najveće bogatstvo. Žalosno je da je to pomenutom velikosrpskom aktivisti postala očigledno životna frustracija koja ga tjera da mržom prema drugima, cijelog života dokazuje da je veliki Srbin - savjetuje ga Savjet mladih DPS Crne Gore. 
 
2
DPS Crne Gore
Baklje slobode - osvijetlile Dritanovu ulogu!
       - Baklje slobodne i patriotske Crne Gore, bacile su svjetlo, i na URU i njenog lidera, učinivši Dritanovu ulogu, na petnaestogodišnjicu od obnavljanja nezavisnosti, nikad bijednijom i sramotnijom - zaključuje Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore, današnje saopštenje URA "gori", a Dritan se češlja. 
 
2
Poslanici DPS napustili prijem koji su organizovali predsjednik Skupštine i Vlade
Sraman govor Krivokapića!
- Poslanici DPS prisustvovali su večeras prijemu povodom Dana Nezavisnosti koji su organizovali predsjednik Skupštine i Vlade. Ipak, bili smo prinuđeni da prijem napustimo nakon telegrama čestitke predsjednika Đukanovića zbog sramnog govora premijera Krivokapića. Na bezobziran način vrijeđati ljude koji su donijeli državnost i nezavisnost Crne Gore može samo nevaspitan domaćin i čovjek koji je radio sve da naša država nikada ne postane nezavisna i suverena - objasnio je šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković. 
 
2
DPS Crne Gore
Izajnici služe - tuđim interesima!
- Neistina je da predsjednik Đukanović naziva 44.5 odsto građana izdajnicima - već se njegova poruka upravo odnosila na one koji su skloni plasiranju takvih izmišljotina.
To su oni koji su prepoznati po šovinističkim nastupima, koji već 15 godina umjesto svoje, više vole neke tuđe države, kojima i slijepo služe - saoppštila je DPS Crne Gore!  
 
1
DPS upozorava potpredsjednika Vlade i parlamentarnu većinu da ne prilagođavaju mišljenje Venecijanske komisije
Ne atakujte na - Ustav!
- Nemojte da atakujete na Ustav i da rušite princip podjele vlasti, jer onda dolazimo u fazu u kojoj ćete nas natjerati da preispitamo svrhu našeg daljeg učešća u radu Parlamenta - upozorava DPS potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i parlamentarnu većinu da ne prilagođavaju mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama i da ga ne tumače selektivno. 
 
0
DPS Crne Gore koja traži od Krivokapića da smijeni bahatog funkcionera Vlade Nikolu Kandića
Na vlast došli - problematični!
- Svaka vlast kvari čovjeka, ali аkо se uzme u obzir da ovi ljudi nijesu na vlasti ni pola godine, prije će biti da je riječ o tome da su na ovu poziciju došle problematične osobe, osionog ponašanja koji su krijući se iza SPC i Krivokapića, nezasluženo zauzeli pozicije sa kojih sada bezobzirno i bahato maltretiraju sve građane - saopštila je DPS Crne Gore koja traži od Krivokapića da smijeni bahatog funkcionera Vlade Nikolu Kandića, jer i ono što smo do sada saznali, dovoljno je da prestane da obavlja funkciju u izvršnoj vladi ove države. 
 
2
Demokratska partija socijalista zahtijeva od Vlade Crne Gore, da utvrdi ko je sve od njenih uposlenika bio umiješan u vrijeđanje novinara RT CG na aerodromu
Vladinom šovinisti - "crveni karton"!
       - Osobama koje su najgori provokatori, vulgarni šovinisti a pritom i veličaju nasilje na društvenim mrežma, ne smije biti mjesto u administraciji koju finansiraju svi građani. Zato zahtijevamo od Vlade da preispita i raskine svaki radni i poslovni odnos sa osobom koja je predvodila provociranje i maltretiranje poznatog novinara. - saopštila je DPS poslije saynanja da je osoba koja je snimala Nebojšu Šofranca, i čije se primitivno, šovinističko i huligansko verbalno iživljavanje čuje na snimku, zapravo ekspert Vlade, angažovan u resoru ministarke Vesne Bratić. 
 
2
DPS o odluci parlamentarne većine da stavi u proceduru sporne izmjene tužilačkih zakona
Podlegli ucjenama "DF" - odrekli se EU!
             - Odluka vladajuće većine da, bez mišljenja relevantnih evropskih institucija stavi u proceduru sporne izmjene tužilačkih zakona, pokazuje da su njeni konstituenti podlegli ucjenama Demokratskog fronta, i odrekli se evropskog puta i evropskih standarda. - ocijenila je DPS.  
 
1
DPS traži od Vlade Crne Gore hitnu reakciju i stabilizovanje prilika na tržištu obveznica
Abazović proizveo - sunovrat obveznica!
          - Podsjećamo Vladu i njene ministre da su se na početku mandata zadužili skoro milijardu eura, zato što im je prethodna Vlada ostavila stabilnu finansijsku situaciju. Zato tražimo od Vlade hitnu reakciju, i stabilizovanje prilika na tržištu obveznica, kako bi se zaustavio sunovrat njihove vrijednosti i makar malo umanjila šteta koju je Abazović proizveo 
 
1
Rekli su - poslanik SD Damir Šehović
Pa se onda čudimo!
       - Vladini "eksperti" pregovaraju o kupovini trećeg aviona, uprkos tome što i dalje ne znaju ni kad će poletjeti, ni kuda će poletjeti prva dva, tajno kupljena aviona. Pa se onda čudimo zašto je kompanija od "0 eura" već sada građane koštala preko 20 miliona eura. Uozbiljite se! 
 
1
DPS najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministarki zdravlja u Vladi Crne Gore
Što prije riješiti - nasilje ne priliči!
- U osudi takvih nedopustivih pojava ne smije biti političkih razlika. Svi smo jednako dužni da pošaljemo jasnu poruku upozorenja da su svako nasilje i prijetnje javnim djelatnicima i članovima njihovih porodica, ili bilo kome drugome, ne samo neprihvatljivi, nego da to ne priliči crnogorskoj tradiciji, i u suprotnosti je sa osnovnim evropskim vrijednostima i ciljevima kojima kao društvo težimo - DPS najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministarki zdravlja u Vladi Crne Gore Jeleni Borovinić-Bojović, i zahtijeva od nadležnih organa da se ovaj slučaj što prije riješi. 
 
1
Draginja Vuksanović Stanković u "Drugačijoj radio vezi" radija "Antena M"
Crna Gora nikada - dio "srpskog (polu)sveta"
- Ne razumijem Vulina, Vučića, Stefanovića, Dačića i njihovu toliku pretenziju prema Crnoj Gori. Ali, znamo šta je tu po srijedi. Po srijedi je neskrivena namjera zaokruživanja velikodržavnog srpskog projekta, stvaranja velike Srbije, "srpskog sveta" i po njima Crna Gora treba da bude "deo srpskog sveta". E, Crna Gora neće biti dio "srpskog sveta" i ono što možemo da poručimo da ćemo se svim sredstvima boriti, ali ćemo Crnu Goru očuvati. I Crna Gora biće suverena država. I zato jasno poručjem i Vučiću i Dačiću i Vulinu i toj ekipi zvaničnog Beograda - Dalje ruke od Crne Gore! Sami ćemo se nositi sa svojim problemima unutar nas i nećemo dozvooliti da bilo ko naruši suverenitet, teritorijalni integritet države. Mogu da pričaju što hoće, ali Crna Gora nije "srpska Sparta" i nikada neće biti. Niti je deo "srpskog polusveta", niti će ikada biti - istakla je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković u "Drugačijoj radio vezi" radija "Antena M".  
 
1
Rekli su - gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković
"DF" ili Evropa - nema trećeg!
- "DF" ili Evropa. Nema trećeg puta za Crnu Goru - objavio je na Twitteru gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković. 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković
Opet traži ostavku - ministarke zdravlja!
- Na Odboru za zdravstvo, a zatim i na plenumu saopštila ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović
da je donijela protivzakonito rješenje. Kao dr pravnih nauka, pokušala sam da zaštitim upravo ljekare od protivzakonitog postupanja ministarke zdravlja, koje je rezultiralo potpunim urušavanjem njihovog esnafskog udruženja, Ljekarske komore kao važne institucije u sistemu zdravstva. Pozivam ministarku da zbog nezakonitog postupanja, koje je samo jedno u nizu, hitno podnese ostavku - novi zahtjev za ostavkom objavila je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
1
Socijaldemokrate Crne Gore iskazuju zadovoljstvo što je Vlada Crne Gore odlučila da povuče planirane izmjene
Inženjering spriječili - građani i dijaspora!
                - Građanke i građani Crne Gore su na demokratskim protestima pokazali svoj odnos prema temeljnim vrijednostima samosvjesne i suverene Crne Gore i nijesu dozvolili sprovođenje planiranog etničkog i izbornog inženjeringa od strane vlasti. Nije to dozvolila ni crnogorska dijaspora koja je još jednom potvrdila apsolutnu privrženost građanskoj i nezavisnoj Crnoj Gori - ukazuju Socijaldemokrate Crne Gore iskazuju zadovoljstvo činjenicom da je Vlada Crne Gore odlučila da povuče planirane izmjene Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.  
 
1
Portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić
Abazović u rascjepu - pokorio se "DF"!
    - Abazoviću, koji je juče bio samo jedan od piljara koji je, sa Demokratskim frontom, trgovao smjenom Leposavića, tužilačkim zakonima i odlukom o državljanstvu, poručujemo da, kada ga sljedeći put budu preslišavali, kao što su to učinili poslanici Evropskog parlamenta, ne pokušava ponovo da pobjegne od odgovornosti. Sinoć je jasno pokazao da je u rascjepu između evropskih upozorenja i prijetnji Milana Kneževića, izabrao da se pokori Demokratskom frontu, ne bi li ih umolio da ga puste još malo da se igra državom i njenim građanima sa pozicije potpredsjednika Vlade - saopštio je portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić za "Jutro" srbijanske TV "Prva" objasnio dešavanja u Crnoj Gori
U pozadini - matrica NDH!
             - Radi se o nekoliko desetina ljudi koje su organizovane, finansirane i podstaknute od bivšeg režima da proizvode vrstu haosa, da šalju poruku o nestabilnost, da tako utiču na turističku sezonu, a sami repertoar pjesama koje pjevaju pokazuje da je u pozadini matrica NDH. Nije tajna da je u Crnoj Gori uvijek postojao taj mali broj poklonika bio vezan za NDH, za poglavnika i u tom svom antisrpstvu taj mali broj znao je da pretjera, kako su i nekadašnji Srbi kada su primali katoličanstvo u zapadnoj Hercegovini znali da budu najveći neprijatelji svojim sunarodnicima. Šta će se dešavati narednih dana, o tome neće odlučivati ovi na ulicama. Odlučivaće njihovi nalogodavci, finansijeri i centri moći koji nijesu samoo u Crnoj Gori. Nalaze se i u susjednim državama, koji ne žele da Crna Gora krene onim putem kojim se većina građana Crne Gore opredijelila 30. avgusta - objasnio je dešavanja u Crnoj Gori jedan od lidera "DF" Andrija Mandić za "Jutro" srbijanske TV "Prva". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25| |26| |27| |28| |29| |30| |31| |32| |33| |34| |35| |36| |37| |38| |39| |40|