Brze Cinjenice - (O)Pozicija

3
Lider SDP podržao apel bivšeg premijera
Razlike miri - dijalog!
      - Podrzavam inicijativu poslanika i bivseg premijera Markovica. Crna Gora je, mnogo puta, pokazala da dijalogom “miri” svoje razlike. Zato Aleksa Bečić ima odgovornost da “otvori vrata” za dijalog i da kao odgovorni ljudi kroz dogovor obezbjedimo mir i stabilnost, jer to gradjani ocekuju - lider SDP Raško Konjević podržao je apel bivšeg premijera Duška Markovića. 
 
3
Poslanik DPS, bivši premijer Duško Marković pozvao predsjednika Skupštine Crne Gore da zakaže hitnu sjednicu
Mudrost da zaustavi - nestabilnost!
- Pozivam predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da zakaže hitnu sjednicu najvišeg političkog doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda: donošenje Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela i očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori. Pozivam Mitropoliju crnogorsko-primorsku i crkvene velikodostojnike Srpske pravoslavne crkve da odgode ustoličenje mitropolita Joanikija do zaključenja skupštinske rasprave, čiji rezultat treba da bude kompromis koji će zaustaviti nevolju koja nam prijeti - apeluje poslanik DPS, bivši premijer Duško Marković. 
 
3
"Socijaldemokratska" reagovala na vulgarnu karikaturu Gorana Šćekića
URA je - loša karikatura!
         - Lijepa nam pomirenja spremate ako su onakva kakva vam je karikatura, koja se na najprizemniji način izruguje Crnoj Gori i crnogorskom jeziku, te na mrziteljski, najvulgarniji, najprimitivniji, a nimalo duhovit način, predstavlja Crnogorce - saopštila je "Socijaldemokratska" povodom karikature Gorana Šćekića i zaključila:
- Ovim vulgarnim ispadima kojih bi se stidio svako dobronamjeran, vi samo šaljete poruku o sebi: URA je jedna loša karikatura 
 
3
Rekli su - poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković pita potpredsjednika Vlade Crne Gore
Koje ste nacionalne interese zaštitili?
- Koje ste to vi nacionalne interese zaštitili?! Da niste one onim okupatorskim Zakonom o slobodi vjeroispovjesti? - reagujući na današnju izjavu potpredsjednika Vade Crne Gore dr Dritana Abazovića, zapitaa ga je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na Twitteru i dodala:
- Ima li ko da kaže g.Abazoviću da su njegovi dometi samo u nivou ovog simpatičnig poručnika Draguljčeta, koji nas je kao đecu zasmijavao. 
 
3
Članica Predsjedništva i poslanica DPS Aleksandra Vuković o SNP
Satrijeće ih oni - koji su ih stvorili!
       - Razumljiva je nervoza SNP. Godišnjicu izbora dočekuju kao prirepak DF, bez političke fizionomije, bez željenih ministarskih fotelja, bez morala i nade za političku budućnost. I što je najgore, bez političke pameti, snage i hrabrosti da se izvuku ispod šinjela “srpskog sveta” u kome će ih bez milosti satrijeti oni koje su stvorili. Ne misle, valjda, da bi ih oni pustili da se kite inicijativom za opoziv da postoji i promil šanse za njen uspjeh. Ali, dok to u SNP-u shvate, više ih neće ni biti na političkoj sceni Crne Gore - zaključuje poslanica DPS Aleksandra Vuković. 
 
3
"Podgorički liberali" o "hapšenju" Svetog Petra Cetinjskog
Policija radi - što ni okupator nije!
- To što je policija danas uradila nijesu radili ni okupatori Crne Gore - ukazala su "Podgorički liberali" povodom privođenja građana koji su prevozili i štampali majice sa likom svetog Petra Cetinjskog.
- Kome nije domovina majka, tu čovjeka nema ni junaka! Ko se stidi majčinog mlijeka, taj će rđa biti dovijeka - podsjećaju liberali šta je narod davno rekao. 
 
2
Nesvakidašnji postupak poicije izazvao gnijev građana
Policija ih privela - zbog Sv. Petra Cetinjskog!
    - Da li je policija i ovima oduzela majice i privodila ih?
Da li i za policiju kao i za Premijera i Abazovića, postoje građani 1. i 2.reda? Ili se sprema neka druga zamka? - pitalla je nadležne poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković, prenoseći tako zaprepašćenje mnogih građana koji su ostali zatečeni informacijomm da je policija privela trojicu građana iz Podgorice i Cetinja zbog majica sa likom Svetog Petra Cetinjskog i natpisa "Vakat je!".
 
 
2
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović otpisao patrijarhu SPC Portfiriju
Mitropoliti i - birani u Crnoj Gori!
- Da,g.Porfirije,ali birani u Crnoj Gori, a ne u Beogradu ili bilo đe drugo. Neće crkva biti manje pravoslavna ako je crnogorska i ako sami biramo svog duhovnika. Samo na istini i pravdi možemo biti najbliži. Sve drugo je poniženje Crne Gore. To je g.Porfirije sustina. Ako ljubite istinu shvaticete - otpisao je generalni sekretar SDP Ivan Vujović na Tweeteru patrijarhu SPC Portfiriju da su mitropolliti vjekovima ustoličavani na Cetinju. 
 
2
DPS ukazuje da nijesmo ovdje gdje smo od juče i apelluje
Uvažiti realnost - spustiti tenzije!
- Nijesmo se ovdje gdje jesmo, našli od juče, već je godinama raznim porukama mržnje i nipodaštavanja - od toga da su Crnogorci kopilad do toga da su izmišljena nacija, uključujući i pohvale koje je na račun onih koji priželjkuju genocid Crnogoraca, davao nedavno upravo mitropolit Joanikije – stvarana ovakva atmosfera. Sad smo tu – gdje jesmo, i onaj ko ne razumije opravdan protest građana, motive za odbranu njihovog ponosa i časti, njihovog prava da ne budu diskriminisani u sopstvenoj državi – taj ne razumije Crnu Goru - ukazuje DPS i poziva sve društvene subjekte, predstavnike vlasti u Crnoj Gori i Srbiji, kao i najviše zvaničnike Srpske pravoslavne crkve, da uvaže realnost i da jedno gotovo tehničko crkveno pitanje, ne bude podsticaj za opasnu destabilizaciju države.  
 
2
Socijalistička narodna partija upućuje inicijativu parlamentarnoj većini
Predlažu opoziv - Đukanovića!
Poslije skandaloznih izjava Mila Đukanovića, njegovog poziva na nova dijeljenja i sukobe, Socijalistička narodna partija upućuje inicijativu parlamentarnoj većini na pokretanje postupka za opoziv čovjeka, koji pokazuje da nije dostojan vršenja ove funkcije. 
 
2
"Demokratski front" o uspjehu akcije u kojoj je zaplijenjena najveća količina droge
"Ključ uspjeha" - zaobiđene "rizične tačke"!
- Strategija medjunarodnih partnera da se iz ove akcije iskljuci ANB, Katnic i Specijalni policjaki tim Radonjica se pokazala dobitnom. Ocigledno je da su medjunarodni partneri , dobro procjenili, na osnovu ooerativnih podataka i dobre analitike da su ANB, SDT i SPT rizicne tacke sa aspekta curenja infoemacija prema narko-kartelu koji stoji iza ove isporuke - ocjenjuje "Demokratski front" uspjeh akcije u kojoj je zaplijenjena najveća količina droge. 
 
2
Socijaldemokrate upozoravaju potpredsjednika Vlade Crne Gore
Opasno ste se - zaigrali!
- Osvijestite se i uozbiljite potpredsjedniče Vlade. Nije ovo igra (game) da bi ste umišljali da ste gamechanger. Ovdje su životi građana u pitanju! Ne igrajte se za zdravljem građana i ne rugajte se zdravom razumu građana! 𝙊𝙥𝙖𝙨𝙣𝙤 𝙨𝙩𝙚 𝙨𝙚 𝙯𝙖𝙞𝙜𝙧𝙖𝙡𝙞 𝙨𝙖 𝙯𝙙𝙧𝙖𝙫𝙡𝙟𝙚𝙢 𝙞 𝙧𝙖𝙯𝙪𝙢𝙤𝙢 𝙜𝙧𝙖đ𝙖𝙣𝙖 - upozoravaju Socijaldemokrate potpredsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića.
Istovremeno, aludirajući na njegovu izjavu da je da je Sea Dance festival, postavjuju mu par pitanja: 
 
2
Poslanica DPS Marta Šćepanović o medijima bliskim režimu u Beogradu
Najjeftinija propaganda - sa Rakovićem i Mandićem!
       - Ni predsjednik Milo Đukanović ni Demokratska partija socijalista ne stoje iza bilo čega što se dešava povodom najavljenog ustoličenje mitropolita SPC na Cetinju. Ipak, u potpunosti podržavamo odluku svakog našeg člana da protestuje protiv tog događaja, jer je to ustavno pravo svih građana Crne Gore. Što se učesnika protesta tiče - nijesu to nikakvi ekstremisti i plaćenici. To su građani Crne Gore koji iskazuju svoje nezadovoljstvo odlukom Vlade Crne Gore koja može izazvati veliku destabilizaciju u društvu. Sve ostalo je najjeftinija propaganda, imanentna i Mandiću i Rakoviću - zbog javnosti, a ne zbog kreatora i učesnika zapaljivih manipulativnih sadržaja u susjednoj državi poručila je poslanica DPS Marta Šćepanović. 
 
2
"DF", posije saznanja ko je ukinuo odluku o zabrani ulaska Bellivuka u Crnu Goru
Razriješiti Katnića - lišiti slobode Kolegijum policije!
       - Danas je crnogorska javnost, konačno dobila jasnu i nespornu informaciju da je menadžment Uprave Policije na čijem je čelu tada bio Vesko Damjanović, koga je za V.D. direktora Uprave policije postavila Vlada Zdravka Krivokapića, skinuo zabranu ulaska u Crnu Goru ubicama Kavačkog klana Belivuku i Miljkoviću - saopštio je "Demokratski front", koji poziva VD VDT Dražena Burića da odmah, bez odlaganja, razriješi dužnosti Milivoja Katnića, koji je danas, svjesno i sa umišljajem, pokušao da obmani crnogorsku javnost, kao i da odmah liši slobode i otvori krivični postupak protiv svih članova kolegijuma direktora UP koji su učestvovali u donošenju ove skandalozne odluke.
Saopštenje "DF" prenosimo integrano: 
 
1
Poslanik DPS Petar Ivanović o novom paljenju transparenta u Danilovgradu
Ovo je - djelo mržnje!
    - Ovo na slici nije govor mržnje, nego djelo mržnje - prokomentarisao je na Twitteru novo paljenje transparenta u Danilovgradu poslanik DPS Petar Ivanović i zapitao:
- Da li će ministar Sekulović pokrenuti istragu ili samo on nema dokaza? Ili će se pridružiti onima kojima su važnije riječi nego djela? 
 
1
DPS poručila premijderu Zdravku Keivokapiću
Poigravate se - mirom i skladom!
- Dok je Demokratska partija socijalista bila na vlasti mir i multietnički sklad bili su najveće bogatstvo Crne Gore. Godinu dana, od kad su izbori završeni na različite načine, pokušavate da podrijete te temelje. Podsjećamo vas da je ovo građanska Crna Gora, a ne neka klerikalna gubernija, i nećemo ćutati na vaše bizarne ali ujedno i lukave i opasne pokušaje poigravanja građanskim mirom i vjerskim skladom u našoj državi - poručila je DPS premijderu Zdravku Keivokapiću. 
 
1
Opštinski odbor DPS Nikšić o demantiju "Demokrata"
Što pokrije noć - to otkrije jutro!
- Svjesni smo da bi Demokrate voljele da Koprivica nije do kraja ogolio svoj vaskoliki intelektualni i kulturni potencijal, da se protiv njihovog funkcionera ne vodi postupak zbog fotografisanja maloljetnica, da njihovi kadrovi u Nikšiću ne pokazuju svu svoju nesposobnost, neprofesionalizam koje nadomještaju bahatošću i revanšizmom. Ali džaba, što pokrije noć, to otkrije novo jutro - zaključuje DPS Nikšića povodom pkušaja "Demokrata" da demantuju da su pjevali drugoj državi u čast, već da je u pitanju foto-mntaža. 
 
1
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović
Čiji je manastir, tužni premijeru?
    - Što je dočekala Crna Gora ko joj je premijer. Čiji je manastir, tužni premijeru, nego Cetinja i države Crne Gore? Nije ga Beogradska patrijaršija gradila nego narod crnogorski - prokomentarisao je generalni sekretar SDP Ivan Vujović komentarisao je današnju izjavu premijera Zdravka Krivokapića koji je kazao da je Cetinjski manastir manastir MCP.
- A da ti nekome prepišeš svoj stan koji ti je, kao ugroženom, DPS dao.
Ada, neće ga niko ponijeti, je li tako, mudri premijeru - doodao je Vujović. 
 
1
DPS će nadležnima podnijeti prijavu protiv premijera
Krivokapić iznosi neistine i - podstiče tenzije!
- Još jednom opominjemo Krivokapića da konačno prestane da iznosi neistine i manipulacije jer time nastavlja da podstiče tenzije - ne samo na Cetinju, već i u čitavoj državi. - saopštila je DPS, koja će nadležnima podnijeti prijavu protiv premijera Krivokapića povodom njegove današnje izjave da Demokratska partija socijalista na bilo koji način podstiče dešavanja koja se odnose na četvrti septembar. 
 
1
DPS pozvao premijera Krivokapića i vicepremijera Abazovića da podnesu ostavke
Obmanjuju građane - demantuju sebe!
         - Pozivamo premijera Krivokapića i vicepremijera Abazovića da podnesu ostavke i da poštede javnost, a i sebe ovakvih jadnih scenarija gdje cijela Crna Gora svjedoči njihovoj nesposobnosti, prevrtljivosti i nemogućnosti da stanu čak i iza sopstvenih riječi - pozvao je DPS predsjednika i ptpredsjednika Vllade Crne Gore, koji "obmanjuju građane i demantuju sebe".  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25| |26| |27| |28| |29| |30| |31| |32| |33| |34| |35| |36| |37| |38| |39| |40| |41| |42| |43| |44|